14/04/2008 20:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πρόβλημα στην Δικαιοσύνη είναι η …ίδια

Μεγάλο θέμα το ντόπινγκ στον αθλητισμό και καλώς αναδεικνύεται. Οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι, πρέπει να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν. Όπως και οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, των κουμπάρων, στην υπόθεση Ζαχόπουλου, στις υποκλοπές, στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, στους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων, στο παραδικαστικό και σε μια σειρά μεγάλες υποθέσεις που εκκρεμούν και τεχνηέντως καταλήγουν στις καλένδες της ελληνικής δικαιοσύνης. Όμως το μείζον θέμα σήμερα είναι η ίδια η δικαιοσύνη. Μια δικαιοσύνη χειραγωγούμενη από την εκτελεστική εξουσία και απροκάλυπτα χρησιμοποιούμενη από αυτή. 

Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι ταυτόσημη της ανεξαρτησίας και της ελεύθερης έκφρασης των δικαστών της. Η εκτελεστική εξουσία όμως και τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν τη δικαιοσύνη του χεριού τους και τους δικαστές καλά αμειβόμενους υποτακτικούς τους, γι΄ αυτό και η κυβέρνηση ικανοποιεί ασμένως τις οικονομικές τους διεκδικήσεις. Είναι δε θλιβερό να βλέπει κανείς δικαστές χειροκροτούντες και επευφημούντες τον υπουργό Οικονομίας προσκεκλημένο στη γενική τους συνέλευση να τους ανακοινώνει, εν μέσω πνεύματος λιτότητας, γενναίες αυξήσεις στις αποδοχές τους. Δεν αρμόζει σε λειτουργούς του κορυφαίου των θεσμών να συμπεριφέρονται ως οι οποιοιδήποτε δημόσιοι υπάλληλοι, που χρωστούν τη θέση τους στην πολιτική. Που το κύρος και η αξιοπρέπεια του δικαστή, όταν το μείζον είναι οι οικονομικές απολαβές και όχι η ποιότητα της απονεμόμενης δικαιοσύνης; Εδώ έχει θέση η ευαγγελική ρήση: «όστις κατέστησε εαυτόν σκώληκα να μην διαμαρτύρεται αν άλλοι τον καταπατούν». Διαβάστε όλο το άρθρο στο kentri.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Greek Rider avatar
    Greek Rider 14/04/2008 22:59:58

    Τα μεγάλα συμφέρονα θα βρίσκουν πάντοτε τρόπο να κυβερνάνε από το παρασκήνιο. Αν το πολιτικό σκηνικό δεν εκφράσει, αυθεντικά και δυναμικά, και τους ανθρώπους των υπογείων της οικονομικής ζωής που ζούν σε παλιά μικρά διαμερίσματα και αγωνίζονται για μια ανασφαλή δουλίτσα, που είναι πάντοτε τα πρώτα θύματα, δεν θα υπάρξει ποτέ πραγματκή δημοκρατία.

  2. Swell avatar
    Swell 15/04/2008 10:59:15

    Mα η Ελλάδα είναι ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.