#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2011 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πρόβλημα είναι η κρατική βία του ΠΑΣΟΚΜπαίνουν και τα βαρέα όπλα στον αγώνα. Εκεί που μας έλεγαν ότι ο Παπανδρέου θέλει ξεκούραση και «να βγει από το κάδρο της κρίσης» και γι’ αυτό ξαναζέσταναν τη σούπα με τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρνουν πάλι τον ΓΑΠ στο προσκήνιο.

Ο Παπανδρέου θα αναλάβει πρωτοβουλία κατά της βίας, λένε στο Μαξίμου. Μετάφραση: ο Παπανδρέου θα αναλάβει να στηρίξει την ετοιμόρροπη επιχείρηση ταύτισης των «»αγανακτισμένων» με τον ΣΥΡΙΖΑ και την «βία». Είναι σκόπιμη προσπάθεια υποβάθμισης της λαϊκής αντίδρασης και της συνακόλουθης απαξίωσης των πολιτικών στην συνείδηση της κοινωνίας. Η οικονομική πολιτική έφερε βροχή και το σύστημα εξουσίας προμηθεύεται ομπρέλες για τον ήλιο!

Με την πρωτοβουλία που θα ανακοινώσει ο ΓΑΠ θα αποπροσανατολίσει για τα καλά τον πολιτικό διάλογο. Το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι να ξεχάσουμε το μεσοπρόθεσμο, τον εφαρμοστικό, τον «φιλέλληνα» Γιούνκερ, τα νέα μέτρα, τον εφαρμοστικό 2, τις απολύσεις στο δημόσιο – είδατε πόσα έγιναν μέσα σε μία εβδομάδα και μεις μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Στην προσπάθεια αυτή είναι σύμμαχος τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Από την ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπανδρέου – Βενιζέλου και μετά τα ίδια ΜΜΕ που κόντεψαν να ρίξουν την κυβέρνηση Παπανδρέου, άλλαξαν την ατζέντα για να συνεχιστεί χωρίς προσκόμματα η οικονομική πολιτική. Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ έχουν επενδύσει στον Βενιζέλο. Τι έχει εκείνος να τους δώσει, θα το δούμε…

Πάντως στη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτίμησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καθαρή θέση – για την ακρίβεια ότι έχει δύο τακτικές, από τη μία σιγοντάρει τη «βία» και από την άλλη, μόλις τον πιέσουν, την καταδικάζει.

Στην πραγματικότητα η ιστορία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ζήτημα πολιτικής διαχείρισης. Το πολιτικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ που καλείται να διαχειριστεί είναι η διάχυτη κοινωνική οργή. Είναι ότι τα δικά του μέλη αποδοκιμάζουν τους βουλευτές τους. Και η αντίφαση που έχει να αντιμετωπίσει είναι πως η κυβέρνηση βαφτίζει βία την κοινωνική οργή, την ίδια ώρα που δεν αναγνωρίζει ως καθημερινή βία τα μέτρα «που πονάνε», όπως είπε ο Παπανδρέου. Δηλαδή: είναι βία να πεις ότι ο Βαρβαρίγος είναι ανεπιθύμητος, αλλά δεν είναι βία να κόψεις το 40% του μισθού του μισθωτού και του συνταξιούχου.

Το θέμα είναι ότι ο ΓΑΠ γι’ αυτή την βία δεν θα ανακοινώσει καμία πρωτοβουλία. Το αποτέλεσμα είναι να παροξυνθεί το πρόβλημα, και μέσα σε λίγο διάστημα να ξανακάνει την εμφάνισή του. Όσο δεν διαμορφώνεις την νέα κατάσταση, ζεις τον φαύλο κύκλο των ίδιων προβλημάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/07/2011 11:13:45

  Σε κάποιες εκδηλώσεις αποδοκιμασίας κατά πασοκικών στελεχών ορισμένοι δικοί τους άνθρωποι, που υποτίθεται διάκεινται ευνοϊκά απέναντί τους και θα προσπαθούσαν να τους προστατεύσουν, έκαναν πως δεν έβλεπαν.
  Ούτε για μάρτυρες να μην πάνε, τυχόν.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Προφήτης 06/07/2011 11:31:00

   Ναι, αλλά ο ίδιος τους έριξε βορά στην κοινωνία όταν εξέδωσε "φετφά" το μαξίμου πριν από λίγο διάστημα και τους διέταζε να "βγαίνουν έξω, να προπαγανδίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης και να είναι επιθετικοί".

   Έτσι επεδίωκε να τους κάνει αμορτισέρ για να απορροφούν τους αντικυβερνητικούς κραδασμούς και να φθάνουν σε αυτόν εξασθενημένοι.
   Αμ δε!

   Και φυσικά, όσοι προπηλακίστηκαν, αντικαταστάθηκαν (ΝταλΆρα και άλλοι).
   Τυπικός πασοκικός μακιαβελισμός.

   Αν δεν ήταν προδότες, θα ήταν για λύπηση, γιατί δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει και ότι είναι οι πρώτοι που θα τους ρίξει στα λιοντάρια του κολοσσαίου.

   Μόνο που για κάθε Καίσαρα υπάρχει ο Βρούτος του.

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/07/2011 11:26:45

  Η πρωτοβουλία του ΓΑΠ για τη βία θα είναι όπως η πρωτοβουλία για το Κέντρο της Αθήνας....
  Είναι εντυπωσιακό πάντως πόσο χρόνο αφιερώνουν τα κανάλια στις αποδοκιμασίες κατά βουλευτών, λες και αυτό είναι το θέμα που απασχολεί τον μισθωτό και τον εργαζόμενο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 06/07/2011 12:15:22

   Μακάρι να ήταν μόνο κάτι τέτοιο. Όπως έγραψα και σε άλλη ανάρτηση, η νεοπαγής χούντα ΓΑΠ-τρόικας δεν είναι καθόλου απίθανο να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί "τας εκρύθμους καταστάσεις" προκειμένου να περάσει φασιστικούς νόμους φίμωσης των ελεύθερων φωνών (του διαδικτύου δηλαδή).

 3. Pikis avatar
  Pikis 06/07/2011 11:33:28

  Ο ΓΑΠ θα αναθέσει στον άξιο Παπουτσή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προπυλακισμών. Άλλωστε, το έργο του υπ. προστασίας του Αφγανού έχει κάνει ήδη την Αθήνα καλύτερη. Οι Αφγανοί και οι άλλοι υποψήφιοι ελληνοποίησης κλέβουν, βιάζουν και σκοτώνουν με ασφάλεια.
  Κάπου είδα τα ΜΑΤ να φυλάνε μετανάστη στα φανάρια μη τυχών και του κλέψει την είσπραξη περαστικός αγανακτισμένος.
  Αξιοσημείωτη είναι και η δράση της δημοτικής αστυνομίας της Αθήνας. Στην οδό Ευριπίδου η δημοτική αστυνομία μειράζει ενημερωτικά φυλάδια για το AIDS και τη βλεννόροια στους "αναμμένους" πελάτες υπό το διακριτικό βλέμμα των μελαμψών νταβατζήδων (ή αλλιώς Human Resource Managers).

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Pikis 06/07/2011 16:41:22

   Και στην πλατεία Συντάγματος το υπουργείο Οικονομίας επιβλέπει το παρεμπόριο που καταλαμβάνει πλέον το σύνολο της κάτω πλευράς. Δεν φαντάζομαι να σκέφθηκε κανείς να τους φορολογήσει , έ?

 4. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ avatar
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 06/07/2011 12:05:13

  ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙΤΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ» ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ.

  TΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
  Και αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της κοινωνίας στη βιομηχανία αποφάσεων υποταγής που στήνουν για την επόμενη περίοδο.

  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ... ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.

  γράφει ο Reporto

  Πως τολμάτε να ζητάτε οίκτο από μια κοινωνία που την ξυλοκοπήσατε αλύπητα για την καθολική της άρνηση να προσκυνήσει ότι προσκυνήσατε???

  Πως τολμάτε να την απειλείτε για το γιαούρτι που σας πέταξε, όταν την βομβαρδίσατε αλύπητα με τόνους χημικά και με θάνατο???

  Ποιος νόμος σας δίνει το δικαίωμα να σκοτώνετε και μετά να τον επικαλείστε για να αποφύγετε τη γενικευμένη κατακραυγή και το γιαούρτωμα της φοβισμένης σας μούρης???

  1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ.

  Η κυβέρνηση των νέων Τσολάκογλου, δηλώνει αποφασισμένη να «τιμήσει» τις ατιμωτικές συμφωνίες που υπέγραψε, με νέο μπαράζ νομοσχεδίων και υπουργικών αποφάσεων, μέσα σε ένα αυστηρά πιεστικό χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών.

  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που ανακάλυψε το «φιλελληνισμό» στο πρόσωπο του κ. Γιούνγκερ, δήλωσε ξεκάθαρα πως: «το ακριβές χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που συνδέονται με την εφαρμογή του Μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, καθώς μέσα στους επόμενους δύο μήνες πρέπει να αναληφθούν πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες»...

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ: >>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/07/blog-post_9068.html

 5. φωνη avatar
  φωνη 06/07/2011 12:18:08

  "Το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι να ξεχάσουμε το μεσοπρόθεσμο, τον εφαρμοστικό, τον «φιλέλληνα» Γιούνκερ, τα νέα μέτρα, τον εφαρμοστικό 2, τις απολύσεις στο δημόσιο – είδατε πόσα έγιναν μέσα σε μία εβδομάδα και μεις μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ;"

  Και σεις εδώ στο antinews υπερασχοληθήκατε με το θέμα. Και κακώς....

 6. Μάρκος avatar
  Μάρκος 06/07/2011 13:12:18

  Δηλαδή όταν δήλωνε ο ΓΑΠ "θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες", τι νόμιζε ότι θα γινόταν; Ελαφρόπετρες θα τους πετούσαν; Κι έχουν και παράπονο για μερικά μπουγέλα καλοκαιριάτικα;

 7. Γιώργης avatar
  Γιώργης 06/07/2011 17:33:56

  «κι ευτυχως αυτη τη φορα ο συριζα δεν βαζει την ουρα στα σκελια!!! »
  Ὅπερ σημαίνει...;

 8. man8os avatar
  man8os 06/07/2011 17:48:18

  Αν δειτε αποστασιοποιημενα τα πραγματα φαινεται σα να χανουμε το επικοινωνιακο μομεντουμ που πηγαμε να αναπτυξουμε. Πρεπει οπωσδηποτε να γινει αντεπιθεση. Δεν πρερπει να αποπροσανατολιζεται ο κοσμος απο τις δραματικες εξελιξεις στην οικονομια και την παραχωρηση εθνικης κυριαρχιας.
  Αυτο οφειλει να το γνωριζει η ΝΔ και να προβει στις καταλληλες ενεργειες.

 9. Γιώργης avatar
  Γιώργης 07/07/2011 02:20:48

  Δηλαδή τί κάνει τώρα; Πολεμάει ντυμένος μέ τόν καινούργιο «μανδύα»
  τοῦ φιλόπατρη -ποῦ τόσο ἐπιμελῶς καί μέ κόπο ἔχει φροντίσει νά καλλιεργήσει εδῶ καί ἀρκετό διάστημα- ἐνῶ τότε ἔβλεπε ἑλληνική σημαῖα καί ἔβγαζε σπυράκια...; Ἤ μήπως ὅταν τοῦ ζητοῦσαν -άφοῦ ἀποκηρύσσει τή βία- νά ἀποκηρύξει ΚΑΙ τούς κουκουλοφόρους καί τά 'καναν ΟΛΑ ΓΑΡΓΑΡΑ...;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.