Το προσκλητήριο να έχει ουσία!
15/08/2014 11:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το προσκλητήριο να έχει ουσία!

Ναι στην επανένωση της κεντροδεξιάς, αφού όμως πρώτα δοθούν οι κατευθύνσεις για το που πρέπει να πάει η Ελλάδα και πώς θα προκόψουν οι Έλληνες. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά φληναφήματα που θα απορριφθούν από το λαό.

Σε εξέλιξη είναι, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, το προσκλητήριο Σαμαρά για τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Το έδειξε άλλωστε και η πόρτα που άνοιξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για επιστροφή του στη ΝΔ αλλά και διάφορα σκόρπια λόγια στελεχών και υπουργών που παίζουν με τις λέξεις και αφήνουν υπονοούμενα.

Πράγματι, στη φάση που βρίσκεται η κυβέρνηση, αν θέλει να ανακόψει την πορεία του Τσίπρα προς την εξουσία, το μόνο που έχει να κάνει είναι να συσπειρωθούν όλες οι ευρωπαϊκές, φιλελεύθερες δυνάμεις που δεν έχουν καμιά σχέση με την οπισθοδρόμηση και τον αντιευρωπαϊσμό των αριστερών. Και στο ΠΑΣΟΚ γίνεται μια τέτοια προσπάθεια, με το Λοβέρδο να εντάσσεται στην Κ.Ο. του κόμματος αλλά ποιος νοιάζεται για ένα ημι-διαλυμένο κόμμα;

Καλώς ή κακώς η ΝΔ είναι αυτή που τραβάει το κάρο των αλλαγών στην κοινωνία και την πολιτική, των ανατροπών στην Ελλάδα και την οικονομία που ξέραμε. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, άμα δεν ήταν ο Σαμαράς τώρα η ΝΔ θα είχε γίνει χειρότερο σκορποχώρι απ΄ότι το ΠΑΣΟΚ και θα είχε έρθει νωρίτερα στην εξουσία το.. ΣΥΡΙΖΟΚ.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, με τα οικονομικά μέτρα να είναι ακόμη βαριά, με τις γεωπολιτικές εντάσεις να μας επηρεάζουν άμεσα και κυρίως αρνητικά και με την πολιτική σκηνή να είναι ρευστή ενόψει της Προεδρικής εκλογής, η συσπείρωση της κεντροδεξιάς πρέπει να είναι ένα βασικός στόχος. Το φθινόπωρο πλησιάζει, οι οικονομικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα κρίνουν και το πολιτικό σύστημα, οπότε είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και πολιτικές εξελίξεις βαρύνουσας σημασίας. Μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα ενώσει τις δυνάμεις της προόδου είναι ευχής έργον για μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Όμως, ας κάτσουμε να δούμε τελικά τι είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο η Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Διότι, αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε κι άλλα τέτοια κεντροδεξιά προσκλητήρια που μόνο επικοινωνιακούς στόχους εξυπηρέτησαν κι από ουσία… μηδέν. Ας θυμηθούμε τον Σουφλιά να αγκαλιάζεται με τον Κ. Καραμανλή ή την Ντόρα να επιστρέφει στη ΝΔ. Τι έγινε έπειτα από αυτά; Τίποτε επί της ουσίας, εκτός από λίγες φωτογραφίες και χαμόγελα που δεν κατέληξαν σε κάτι καλό για τη χώρα. Γιατί και η κυβέρνηση Καραμανλή δεν κατάφερε να δώσει το στίγμα της ανανέωσης της κοινωνίας αλλά και η επιστροφή της Ντόρας περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά πρόσθεσε πόντους στη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν χωράνε όλοι στην κεντροδεξιά παράταξη, στην.. δεξιά Ελιά όπως κάποιοι θέλουν και ονειρεύονται. Όμως, αν είναι να δημιουργηθούν για άλλη μια φορά υψηλές προσδοκίες στον κόσμο, καλύτερα να μείνουν ως έχουν τα πράγματα. Αν το προσκλητήριο δεν έχει ουσία, δεν έχει περιεχόμενο τότε θα αποτύχει και θα απογοητεύσει και πάλι τους πολίτες. Και πλέον δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια. Ωραίες λοιπόν οι φωτογραφίες με τον Καρατζαφέρη ή τον Πολύδωρα, τον Ζώη και κάθε άλλον δεξιό που βγήκε από το μαντρί και επέστρεψε. Αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε τι προσφέρουν στη χώρα και βεβαίως στην παράταξη. Η επιτυχία του προσκλητηρίου του Σαμαρά δεν πρέπει να είναι ένα ευκαιριακό γεγονός που θα υπηρετήσει την προσπάθεια για εξεύρεση 180 βουλευτών ενόψει της Προεδρικής εκλογής. Ο κόσμος πλέον έχει νου και κρίση και καταλαβαίνει όταν πάνε να τον κοροϊδέψουν. Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να δημιουργηθεί αφού πρώτα φτιαχτούν οι βάσεις, πέσουν τα θεμέλια για κάτι τέτοιο. Αλλιώς μια ακόμη δεξιά πολυκατοικία θα στηθεί και ο ένας όροφος θα ανταγωνίζεται τον άλλο και το ρετιρέ (δηλαδή η ΝΔ) θα είναι πάλι μόνο του. Ποιος άλλωστε κατεστραμμένος Έλληνας από τα μνημόνια ενδιαφέρεται για το αν ηχούν οι καμπάνες της επανένωσης της κεντροδεξιάς.

Αυτό που θέλουν οι Έλληνες και πρέπει να το υποσχεθεί και να το υλοποιήσει η φιλελεύθερη παράταξη είναι αυτή η περιβόητη Νέα Ελλάδα που τόσο συχνά ακούμε τους τελευταίους μήνες. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει ο Σαμαράς, δηλαδή από την ιδεολογική ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς. Να δώσει περιεχόμενο στο εγχείρημά του και στη συνέχεια να στραφεί στα πρόσωπα που θα υπηρετήσουν τη νέα μεγάλη ιδέα.

Κατ’ αρχάς πρέπει η ΝΔ να κάνει βουτιά στις παραδοσιακές δεξαμενές ψηφοφόρων της οι οποίες έχουν αδειάσει τον τελευταίο καιρό. Αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να πάψει να κάνει ανόητες γκάφες σαν το χάος με τον ΕΝΦΙΑ ή επιδρομές της εφορίας στα σπίτια όσων χρωστάνε. Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα πληρώνουν όλοι ανάλογα με τις δυνατότητές τους, ζητά ο κόσμος. Τόσο δύσκολο είναι; Μέχρι πότε θα ανέχεται να μην πληρώνουν οι επαγγελματίες μπαταχτσήδες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι γνωστοί κολαούζοι της εξουσίας;

Ζητά επίσης να σταματήσει αυτός ο σφιχτός εναγκαλισμός της πολιτικής με τους νταβατζήδες. Αυτή η περιβόητη διαπλοκή που τόσο έχει πληγώσει τη χώρα. Πώς θα γίνει όμως αυτό αν περνάνε φωτογραφικές διατάξεις για τους βαρόνους των media ή άλλων οικονομικών συμφερόντων; Πώς θα υπάρξει διαφάνεια όταν από τη μια κλείνει η διεφθαρμένη ΕΡΤ αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς άδεια τα ιδιωτικά κανάλια;

Πως θα γίνει όταν οι Κόκκαλοι, Μαρινάκηδες, Μπόμπολες, Ψυχάρηδες κ.λπ. είναι αυτοί που καθορίζουν την οικονομική και πολιτική ατζέντα;

Πως θα γίνει όταν ακόμη και μετά από τέτοια καταστροφή συνεχίζουμε να μιλάμε για στημένους διαγωνισμούς και περίεργους νόμους;

Αυτά είναι τα κρίσιμα στοιχήματα για την κεντροδεξιά κι όχι αν θα έρθει ο Καρατζαφέρης ή αν θα επιστρέψει στο μαντρί ο Ζώης προκειμένου να ψηφιστεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η χώρα έχει άλλες προτεραιότητες πλέον, χρειάζεται μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις οποίες αν δεν μπορεί να τις φέρει σε πέρας η κεντροδεξιά παράταξη δεν μπορεί κανείς άλλος.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους ήχους από τις καμπάνες και τα σαλπίσματα από τις τρομπέτες του κεντροδεξιού πρσκλητηρίου. Αυτά είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα περασμένων εποχών και δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ο Σαμαράς σε όσα του προτείνουν ορισμένοι σύμβουλοι που περισσότερο θυμίζουν κομματάρχες της δεκαετίας του ’70 παρά ανθρώπους που μπορούν να υπηρετήσουν το όραμα της Νέας Ελλάδας.

Ναι λοιπόν στην επανένωση της κεντροδεξιάς, αφού όμως πρώτα δοθούν οι κατευθύνσεις για το που πρέπει να πάει η Ελλάδα και πώς θα προκόψουν οι Έλληνες. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά φληναφήματα που θα απορριφθούν από το λαό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 15/08/2014 12:17:48

  Είχα την εντύπωση ότι ο Σαμαράς είχε ξεκινήσει την ιδεολογική ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς,από την εποχή των Ζαππείων. Μη επιτρέποντας όμως οι οικονομικές συγκυρίες την υλοποίησή τους,πίστευα ότι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος,θα έδιναν ένα δεύτερο έναυσμα,σε πιό στέρεες βάσεις αυτή τη φορά,για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της ανασυγκρότησης. Τώρα,πρέπει να περιμένουμε,μη μπορώντας βέβαια να κάνουμε αλλιώς,την όποια διευθέτηση του χρέους. Τελικά,για να δούμε χαΐρι,αν δε συμφωνήσει η Ντόρα και αν δεν επιστρέψουν,ο Καρατζαφέρης και ο Πολύδωρος η Κεντροδεξιά,θα μείνει απ' ό,τι φαίνεται ένα όραμα... Δηλαδή με λίγα λόγια,δεν έχουμε ανάγκη τη ''Νέα Ελλάδα'',αλλά μάλλον την ''Παλιά Ελλάδα''...

 2. Ρηνα avatar
  Ρηνα 15/08/2014 12:18:38

  Χρονια Πολλα σε ολους. Καλη Παναγιά να εχουμε και να φωτιζει κυβερνωντες και μη, πιστευοντες και μη πιστευοντες, ακολουθουντες και αδιαφορουντες, πολεμουντες και ειρηνευομενους, σεβομενους αλλα ΟΧΙ τους βλασφημουντες, φιλοπατριδες και ...αγρον αγοραζοντες. Σε ολους να δωσει αυτο που χρειαζονται! Οσο για τη Πατριδα, Την παρακαλουμε να τη βοηθαει χωρις να μας συνεριζεται για τις ανοησιες μας.

 3. Nestor avatar
  Nestor 15/08/2014 14:27:23

  Δεν μπορείς να χτίσεις την "Νέα Ελλάδα" με τα μπάζα της παλιάς. Αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη η χώρα μας από τον κάθε ένοικο της "πολυκατοικίας", είναι δημόσιες πολιτικές (δηλ. "κυβερνητικά μέτρα") με βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία. Οι περιορισμένοι πόροι ΔΕΝ είναι δικαιολογία για τα πασαλείμματα που γίνονται σε σημαντικά θέματα όπως στα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής. Η κυβέρνηση έχει σημαντικό πρόβλημα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ και κυρίως ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ μέτρων για τα βασικά κοινωνικά αιτήματα: καλύτερη (και φθηνότερη) υγεία, καλύτερη παιδεία, απασχόληση, ανάπτυξη. Πώς θα μειώσει τα κόστη και τα τιμολόγια της η ΔΕΗ όταν δεν έχει κανένα σχεδιασμό για την ανάπτυξη της και όταν δεν ξέρουμε ακόμα τι να ζητήσουμε από τους ιδιώτες "επενδυτές" που θα έρθουν να λεηλατήσουν...συγνώμη να επενδύσουν, και στη ΔΕΗ και γενικότερα στην Ελλάδα. Δεν είναι σκοπός να μειωθεί το κόστος του ηλεκτρικού για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη? Πώς θα γίνει αυτό? ΟΛΑ αυτά απαιτούν ολοκληρωμένο πολιτικό σχεδιασμό ΕΞΑΜΗΝΟΥ, και κατόπιν έτους και τριετίας, από όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς. Η εκλογή του ΠτΔ είναι πολύ κοντά πια και η αβεβαιότητα μεγάλη. Ποιος θα κάνει το σχεδιασμό? Ποιος θα τον εφαρμόσει? Ποιος θα παρακολουθεί την πορεία του για να κάνει διορθώσεις και με ποια μεθοδολογία? Μέχρι τώρα "σκοτώνονταν" να μειώσουν δαπάνες και να εξυπηρετήσουν το δημόσιο χρέος. Έδωσαν εξετάσεις και πέτυχαν στο εξωτερικό. Τώρα θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις και στο εσωτερικό: στο εκλογικό σώμα. Αλλιώς, το μπόνους των 50 εδρών θα είναι το πρώτο πράγμα που θα χάσει η ΝΔ.

 4. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 15/08/2014 17:57:27

  συνειδητοποιω τους τελευταιους 3 μηνες και βαλε μια απιστευτη αντιπαθεια προς στο προσωπο του Σαμαρα που μοιαζει εως και υποπτη. επισης πολλοι επικαλουνται συχνα τα ζαππεια και πως ο πρωθυπουργος τα εχει ξεχασει. ερωτω.......... δηλαδη περιμενατε ολοι σας να υλοποιηθουν τους πρωτους μηνες η εστω τον πρωτο χρονο? εστω και τον δευτερο? πως? με την ελλαδα να ακροβατει μεταξυ εντος η εκτος του ευρω? ετσι τα χωνατε και στον Καραμανλη που δεν εκανε τους τριτεκνους αμεσως αλλα κι οταν εγιναν πραξεις οι εξαγγελιες του δεν ειδα κανεναν να του πει ουτε ενα μπραβο. αλλα να επανελθω στον Σαμαρα, τιποτα δεν ξεχασε αν και ορισμενες εξαγγελιες του ζαππειου σιγα σιγα εφαρμοζονται. ναι ξερω θα βγουν οι εξυπνακηδες και θα πουν οτι λεω μ............ς αλλα δεν πειραζει. ας αφησουμε τον ανθρωπο να κανει την δουλεια του και να μην φερνουμε την καταστροφη σε μια χωρα που σωθηκε χαρη στην τεραστια δουλεια που εκανε οταν ανελαβε. και το λεει καποιος που στην αρχη δεν τον πιστευε καθολου.

  • Τασος avatar
   Τασος @ giorgosalexpoli 17/08/2014 13:22:36

   Μήπως δεν ζεις στην Ελλάδα;

 5. George N avatar
  George N 16/08/2014 04:39:28

  Προφανώς και το προσκλητήριο αλλά και η ανταπόκριση πολιτικών- με αγάπη για τις περιστρεφόμενες πόρτες- σε αυτό θα αφήσει παγερά αδιάφορο τον κόσμο αν δεν συνοδεύεται από κάποια ουσιαστική αλλαγή στις πολιτικές. Το πιθανότερο είναι να αποβεί αντιπαραγωγικό όπως έγινε και με το "κοινωνικό μέρισμα" που έριξε αλάτι στις πληγές και οδήγησε στη συντριβή των ευρωεκλογών. Ούτε το δίπολο ευρωπαιστές/αντιευρωπαιστές θα έχει κάποια τύχη. Περσινά ξινά σταφύλια. Μόνο που η επόμενη συντριβή θα είναι μεγαλύτερη και ουσιαστικά το Game over για αυτήν και το στελεχιακό της δυναμικό. Ας θυμηθεί η ΝΔ αυτό που υποτίθεται ότι είναι, φιλελεύθερο και δεξιό κόμμα δλδ, ας το αποδείξει ώστε να υπάρχει και κάποιο διακύβευμα.

 6. GregA avatar
  GregA 16/08/2014 08:55:58

  Η επιστροφή Καρατζαφέρη στη ΝΔ θα σηματοδοδοτήσει το καινούργιο και την αναβίωση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης; Ας είμαστε σοβαροί. Ο επαναπατρισμός του 2,8 των ευρωεκλογών του ΛΑ(γ)ΟΣ είναι το μόνο που επιθυμεί το κόμμα και όλα τα λοιπά, για το μεγάλο προσκλητήριο, δεν είναι τίποτε άλλο από καρυκεύματα μήπως και γίνει η σούπα βρώσιμη, δυστυχώς όμως τα υλικά είναι σάπια και το παρασκεύασμα βρωμάει. Το όποιο μεγάλο προσκλητήριο, για να έχει ουσία και να φθάσει στα αυτιά του πρώην ψηφοφόρου και κυρίως οπαδού της ΝΔ πρέπει να συνδυασθεί με, - άμεση αλλαγή πολιτικής στα οικονομικά δηλαδή μείωση και εκλογίκευση φορολογίας εισοδήματος, εξορθολογισμός των έκτακτων φόρων (άμεση κατάργηση ΕΝΦΙΑ) και αλλαγή της πολιτικής του κράτους απέναντι στον πολίτη, από χωροφύλακας να γίνει συνεργάτης. Ουσιαστικά εφαρμογή με έργα των Ζαππείων. - άμεση διάλυση της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονη ουσιαστική και ταχύτατη δρομολόγηση των διαδικασιών για τη μια και μόνη εξεταστική. - Αποδοχή των λαθών του από τον Αντώνη Σαμαρά με δημόσια και ξεκάθαρη δήλωση και ανάληψη πρωτοβουλιών για θεραπεία των πληγών που δημιουργήθηκαν. Και όλα αυτά με έργα, διότι από έπεα πτερόεντα χορτάσαμε και δεν πειθόμεθα, ακόμα και εάν δούμε ολοκαυτώματα των "φίλων των Γερμανών" στο Σύνταγμα. Εάν γίνουν ΌΛΕΣ αυτές οι κινήσεις είναι δυνατόν ο Σαμαράς να αναζωπυρώσει την ελπίδα που μας έδωσε το 09 και να συνδέσει το όνομά του με τη όποια Νέα Ελλάδα, αλλιώς θα τοποθετήσει τον εαυτό του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και εμείς οι υπόλοιποι θα περιμένουμε να ξαναδημιουργηθούν συνθήκες ανάλογες του '09 για να ανταποκριθούμε στο νέο προσκλητήριο.

  • GregA avatar
   GregA @ GregA 16/08/2014 09:12:34

   Παραδοχή των λαθών ..... (όχι αποδοχή) συγνώμη θερινή ραστώνη γαρ.

 7. Vesper avatar
  Vesper 16/08/2014 10:22:58

  Συμφωνώ απολύτως: Το προσκλητήριο να έχει ουσία. Και βεβαίως πρέπει να στοχεύσουμε στην επανένωση της κεντροδεξιάς. Αφού όμως πρώτα δοθούν οι κατευθύνσεις για το που πρέπει να πάει η Ελλάδα και πώς θα προκόψουν οι Έλληνες, όπως ορθά επισημάνατε. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά φληναφήματα που θα απορριφθούν από το λαό, όπως επίσης ορθά επισημάνατε. ΠΡΟΤΑΣΗ
  Εδώ θέλω να υποβάλλω μια πρόταση (γνωρίζοντας ότι μέσω υμών/ημών -κοινότητα antinews.gr- μπορεί να “προχωρήσει” εφ όσον κριθεί χρήσιμη): Προφανώς, προσκαλώντας σε συστράτευση, τον Καρατζαφέρη, τον Πολύδωρα, τον Ζώη, τη Μπακογιάννη παλαιότερα ή τους Γεωργιάδη, Βορίδη, Μαρκόπουλο κλπ, το κόμμα στοχεύει σε προσκλητήριο προσωπικοτήτων, οι οποίες “κουβαλούν” κόσμο αλλά και ψηφίζουν στη Βουλή (δημιουργώντας χρήσιμες πλειοψηφίες για νομοσχέδια, ενδοκοινοβουλευτικές εκλογικές διαδικασίες κλπ). Βεβαίως, υπολογίζει και στη συστράτευση των ψηφοφόρων που ακολουθούν τα πρόσωπα αυτά. Του “ΛΑΟΣ” σήμερα, της Δημοκρατικής Συμμαχίας παλαιότερα κλπ Μήπως, ενόψη της συνδιάσκεψης-προσκλητήριο που σχεδιάζει το κόμμα, στο επόμενο χρονικό διάστημα, εκτός από το προσκλητήριο των “επωνύμων”, να γίνει και ένα προσκλητήριο στελεχών χαμηλώτερης κλίμακας? Προφανώς το προσκλητήριο θα αφορά όλους τους Έλληνες που πιστεύουν στον ευρωπαικό προσανατολισμό της χώρας και στην αξιωσύνη μιας σύγχρονης κεντροδεξιάς, με αιχμή τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, για να οδηγήσει τη χώρα στην εποχή μιας Νέας Ελλάδας.

  Μπορεί όμως να ανατεθεί στις Νομαρχιακές οργανώσεις, να εντοπίσουν στελέχη περιφερο-νομαρχιακού επιπέδου, τα οποία είχαν απομακρυνθεί από τη ΝΔ, που σαφώς κινητοποιούν κόσμο ή μπορούν να προσφέρουν με τις ικανότητές τους και να αναλάβουν την κινητοποίησή τους, ανά νομό. Το ίδιο να γίνει και ανά κομματική συνδικαλιστική οργάνωση κλπ. Και δεν εννοώ να πάρουν ονομαστική πρόσκληση. Εννοώ να "πλησιαστούν", να πειστούν για τη συμμετοχή τους, απο τα κατα τόπους στελέχη και να έλθουν στη συνδιάσκεψη, όπου βεβαίως δεν θα τους υποδεχθεί ο Πρόεδρος (όπως θα γίνει προφανώς με τους "επώνυμους") αλλά θα τους δώσουν το χέρι στελέχη περιφερειακής οργάνωσης. Η συσπείρωση της κεντροδεξιάς, δεν μπορεί να γίνει μόνο μέσω ενός φανταχτερού περιτυλίγματος. Πρέπει να έχει και ουσία, την οποία σωστά την περιγράψατε στο άρθρο αυτό και εγώ θέλω να την επαυξήσω μέσω της πρότασής μου Νομίζω ότι έγινε αντιληπτό τι εννοώ.

 8. warrior avatar
  warrior 16/08/2014 11:32:25

  H εμμονή σε πρόσωπα του παρελθόντος, και μάλιστα εν πολλοίς γραφικά και αναξιόπιστα, όπως ο Καρατζαφέρης και ο Πολύδωρας, αποδεικνύει ένα και μόνο πράγμα: ουδείς στη ΝΔ - και δυστυχώς περισσότερο από όλους ο πρωθυπουργός - έχει αντιληφθεί ότι η ισχυροποίηση της παράταξης δεν έρχεται με την επιστροφή προσώπων που το μοναδικό τους έρεισμα ενδέχεται να είναι δύο ή τρεις χιλιάδες ψήφοι (που και αυτό είναι αμφισβητούμενο), αλλά ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Ας το καταλάβουν επιτέλους! Οι ψηφοφόροι δεν θα επιστρέψουν επειδή είδαν τον Σαμαρά χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη. Ή μήπως έχουν την εντύπωση ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας με 26% φόρο, 55% προκαταβολή φόρου, 23% ΦΠΑ και 20% παρακράτηση αν ο πελάτης του είναι νομικό πρόσωπο ή άλλος ελεύθερος επαγγελματίας, θα πάθει εκστατικό οργασμό και συγκλονισμένος θα ξαναψηφίσει ΝΔ επειδή αντίκρυσε το φωτεινό πρόσωπο του Πολύδωρα και τον ηγετικό κολοσσό που ακούει στο όνομα Καρατζαφέρης να συμπορεύονται με τον Σαμαρά; Δυστυχώς, ο Σαμαράς, που έδινε και δίνει την εντύπωση ευφυούς ανθρώπου, γνήσιου πατριώτη και ικανού πολιτικού, φαίνεται να έχει αποδεχτεί ότι, επειδή είναι ανίκανος να απεγκλωβιστεί από τη μνημονιακή χαβούζα στην οποία έχει κατρακυλήσει ανήμπορος να εφαρμόσει έστω ελάχιστα από αυτά που πίστευε επί Ζαππείων, θα πρέπει να στραφεί στον κόπρο της κεντροδεξιάς παράταξης για να μαζέψει ό,τι μπορεί από ψήφους κοντόφθαλμων και φανατισμένων λαϊκών δεξιών - πόσοι απέμειναν άραγε; - που θα είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν τη μιζέρια που έχει βυθιστεί η χώρα εξ αιτίας της πιο τυραννικής φορολογίας που έχει επιβληθεί ποτέ σε πολιτισμένο κράτος εκτός πολέμου και να επιστρέψουν στο "μαντρί" μαζί με τα επαναπατρισμένα βόδια τύπου Καρατζαφέρη και Πολύδωρα.

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 16/08/2014 12:56:57

  Δυστυχώς, υπάρχουν κι αυτοί...

 10. airman avatar
  airman 16/08/2014 13:40:36

  Προσκλητήριο που αποσκοπεί σε "γάμο" με πρόσωπα τα οποία στη μέχρι σήμερα διαδρομή τους είχαν αποδεχτεί/στηρίξει - έστω και με την ανοχή τους - επιλογές που αρχικά συνέβαλλαν και τελικά οδήγησαν τον τόπο στο μονόδρομο που βαδίζει σήμερα (και που δείχνει να οδηγεί σε αδιέξοδο), στοχεύοντας/προσδοκώντας το "δώρο" να μεταφρασθεί σε ψήφους είναι παλιά συνταγή, δοκιμασμένη με άλλα δεδομένα, ξεπερασμένη από τις απαιτήσεις. Όσοι περιμένουν να το λάβουν και να το αποδεχτούν καλώς πράττουν. Ως γνωστόν "ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται" και αυτό ισχύει τόσο για τον αποδέκτη όσο και για τον αποστολέα. Με κομπογιανίτικες πρακτικές όμως μετά την εντατική αναλαμβάνουν οι μοιρολογίστρες και έπεται η προσδοκία της "δευτέρας παρουσίας". Συνεπώς το όποιο προσκλητήριο απευθυνθεί πρέπει να έχει αποδέκτες τους δικαιολογημένα θυμωμένους, προβληματισμένους και ως εκ τούτου σφόδρα δύσπιστους πολίτες. Στόχος του δε πρέπει να είναι όχι πως να αποφύγουμε τα χειρότερα (γιατί υπάρχουν και χειρότερα) αλλά πως να αποκτήσουμε διέξοδο από το μονόδρομο που βαδίζουμε. Δύσκολο εγχείρημα, με αμφίβολο αποτέλεσμα αλλά πλέον απαιτούνται κινήσεις υψηλού ρίσκου!

 11. danas avatar
  danas 18/08/2014 13:42:22

  μαζεψτε κι αυτούς που ξεφύγαν ποοοοοολύ δεξιά ρε παιδιά

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 25/08/2014 08:10:03

  Οδυσσέας Ελύτης: “Η Συναυλία των Γυακίνθων Πέντε χελιδόνια – πέντε λόγια που έχουν εσένα προορισμό. Κάθε λάμψη κλείνει απάνω σου. Πριν απλοποιηθείς σε χόρτο αφήνεις τη μορφή σου απάνω στο βράχο που πονεί ανεμίζοντας τις φλόγες του προς τα μέσα. Πριν γίνεις γεύση μοναξιάς τυλίγεις τα θυμάρια θύμησες.
  Κι εγώ, φτάνω πάντοτε ίσια στην απουσία. Ένας ήχος κάνει το ρυάκι, και ό,τι πω, ό,τι αγαπήσω μένει άθικτο στους ίσκιους του. Αθωότητες και βότσαλα στο βυθό μιας διαύγειας. Αίσθηση κρυστάλλου!”

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.