#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/10/2007 14:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το προκαθορισμένο στοίχημα της ΝΔ με τον Σ. Κόκκαλη απέδωσε

Το περιεχόμενο της σύμβασης μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Κοινοπραξίας Intralot αποκαλύπτει σήμερα στην «Ε» η Αριστέα Μπουγάτσου (βλ.εδώ). Η σύμβαση , την οποία, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, απέκρυψε μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ , θα κοστίσει στον οργανισμό τουλάχιστον 230 εκατ. ευρώ (συνυπολογισμένου και του ΦΠΑ) μέχρι τον Ιούλιο του 2010 και πάνω από 300 εκατ. ευρώ αν αυτή παραταθεί για έναν ακόμη -τέταρτο- χρόνο. Το κόστος αυτό, που επίσης ο ΟΠΑΠ απέκρυψε επιμελώς, είναι δυόμισι φορές υψηλότερο απ' αυτό που ο ίδιος είχε  διαρρεύσει όταν υπέγραψε τη σύμβαση (96,4 εκατ. ευρώ δίχως τον ΦΠΑ). Όπως έχουμε ήδη επισημάνει (βλ. εδώ) η σύμβαση υπεγράφη τον Αύγουστο, παραμονές εκλογών, οπότε εξηγείται προφανώς η μυστικότητα που περιγράφει η «Ε».

Η κρυμμένη σύμβαση περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα ζητούμενα από τους «μνηστήρες» του διαγωνισμού, που είχε προκηρύξει ο ΟΠΑΠ και τον οποίον σχεδίαζε από τα μέσα του 2005. Ο διαγωνισμός αυτός κηρύχθηκε τελικά άγονος, τον περασμένο Ιούλιο, με την τεχνική των παραιτήσεων (εσκεμμένων ή όχι) των 5 από τα 7 μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών. Έτσι σε χρόνο-ρεκόρ ο ΟΠΑΠ βρήκε τον προμηθευτή του, με τον οποίο αποκαλύφθηκε ότι διαπραγματευόταν από την άνοιξη του 2007, προς δόξαν της κυβέρνησης της «μηδενικής ανοχής» και του μετώπου κατά των νταβατζήδων.

Και για να εξηγούμεθα: Το πρόβλημα εδώ δεν είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης που αποδεικνύεται ένας πανούργος επιχειρηματίας που επιβιώνει σε όλες τις καταστάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι οι επανειλημμένες καταγγελίες της ΝΔ εναντίον του μεταλλάχθηκαν σε μια σύμβαση – μαμούθ από την κυβέρνησή της. Και ότι, οι τότε στυλοβάτες της «αντικοκκαλικής» εκστρατείας της ΝΔ μεταλλάχθηκαν, παράλληλα, σε «φίλους» και υποστηρικτές του. Αν δεν κάνουμε λάθος, μεταξύ αυτών των τελευταίων είναι και μερικά επίλεκτα στελέχη του περιβάλλοντος του Μαξίμου που σπεύδουν τελευταία να καταλάβουν σημαίνουσες κρατικές θέσεις – και στον ΟΠΑΠ, μεταξύ άλλων. Και όλοι εκείνοι που πριν το 2004 περιφέρονταν στα δημοσιογραφικά γραφεία κομίζοντες «χαρτιά» και «αποδείξεις» και τώρα ανακάλυψαν ότι «ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει» επειδή τους «κοστίζει πολλά λεφτά».

Εντάξει, τους καταλαβαίνουμε κι αυτούς. Νοιάζονται μόνο για την απόδοση της επένδυσή τους στην κυβέρνηση της ΝΔ. Μια τέχνη που έμαθαν πολύ καλά να εξασκούν σ΄ εκείνες τις οικονομικές λέσχες και παρέες του Λονδίνου, όπου, μεταξύ άλλων, έμαθαν και την τέχνη των ομολόγων. Η κυβέρνηση όμως; Γιατί άλλαξε έτσι προκλητικά γραμμή πλεύσης; Ή μήπως δεν άλλαξε και όλα ήταν ένα προκαθορισμένο στοίχημα εξ΄ αρχής με θύματα τους εύπιστους πολίτες και άλλα κορόιδα;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.