#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/02/2012 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πολιτικό όφελος από την προσχώρηση δυο πρώην αντιπάλωνΑν η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν κίνηση μεγαλοψυχίας μπροστά στους δύο επαίτες υπουργούς του ΛΑΟΣ, τότε αυτή δεν θα τη σχολιάσω καθόλου, γιατί γνωρίζω ότι δεν έχει θέση η μη ανταποδοτική καλοσύνη στη σύγχρονη πολιτική.

Αν ήταν προϊόν περίσκεψης επί της πολιτικής σκακιέρας, έτσι ώστε να διαλυθεί άπαξ διαπαντός το κόμμα του Καρατζαφέρη, ίσως και να επιφέρει τελικά μεγαλύτερη βλάβη/απώλεια στα ποσοστά του κόμματος απ’ ό,τι ωφέλεια.

Εάν προέκυψε μόνο και μόνο για να αποκτηθεί ένας φωνακλάς της τηλεοπτικής-κοινοβουλευτικής ζωής, όπως ο κ. Γεωργιάδης, σας πληροφορώ ότι δεν χρειαζόταν, γιατί στη ΝΔ έχουμε αρκετές προσωπικότητες με περισσότερο στεντόρεια φωνή.

Αν ο Πρόεδρος ήθελε να εγκολπώσει τις ακροδεξιές καταβολές του κ. Βορίδη και τα φληναφήματα του κ. Γεωργιάδη τότε θα του αρκούσε μια προεκλογική κίνηση συνεργασίας με το ΛΑΟΣ (σιγά να μην την επέλεγε ποτέ).

Εάν πάλι επιθυμούσε να κάνει ένα κόμμα-παιδική χαρά όπως εκείνο του ΠΑΣΟΚ, με υπουργούς που μαζεύτηκαν από το συνοικιακό γυμναστήριο, τότε θα υποτιμούσε τον ίδιο του τον εαυτό και την παράταξη που τον εξέλεξε, αφήνοντάς την απερίσκεπτα σε ένα αβέβαιο και ενδεχομενικό μέλλον.

Μα καλά, υπάρχει έστω και ένας σώφρων πολίτης που να πιστεύει ότι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας, εκείνος που ζήτησε από τον Ελληνικό Λαό να του εμπιστευτεί το μέλλον του θα ήταν τόσο άφρων ώστε να προβεί εική και ως έτυχε σε πράξεις παντελώς ασύνειδες; Δίχως στρατηγική και δίχως σχεδιασμό και αναγκαία πρόβλεψη;

Προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να δημιουργήσει μια πανίσχυρη ομάδα. Γι’ αυτή την δεινή συγκυρία στην οποία έχουμε περιέλθει ως χώρα και ως έθνος, για την τρέχουσα πολιτική σκηνή, η οποία χαρακτηρίστηκε από απίστευτο ενδοτισμό και ιδεοπολιτική φαυλότητα από τους προκατόχους του. Ομάδα που θέλει –όχι απλά να νικήσει- αλλά να νικάει σε όλα τα γήπεδα: εντός και εκτός Ελλάδος. Και μάλιστα, σε όλα τα επίπεδα.

Διότι, ακόμη και ο τελευταίος manager ή προπονητής γνωρίζει καλά ότι για να φτιάξει μία ομάδα που θα κερδίζει σε ένα πρωτάθλημα ή σε αγωνιστικές διαδικασίες που διαρκούν χρονικά σε πολύ υψηλό επίπεδο, οφείλει να χτίσει ένα ισχυρό σύνολο, που θα αποτελείται όχι μόνο από εκείνον το δεινό σκόρερ ή και τον play-maker, αλλά και εκείνους τους σκληροτράχηλους αμυντικούς, που δεν θα αφήσουν επ’ ουδενί να περάσει ο αντίπαλος στην ζώνη ευθύνης τους. Πολλώ δε μάλλον, που δεν θα  α φ ή ν ο υ ν  τους αντιπάλους να κάνουν πάρτι στην περιοχή μας, όπως εκείνοι οι αχαρακτήριστοι σκιαγμένοι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί, υπάρχει κανείς εξ ημών, που να έχει αμφιβολίες ότι τόσο ο κ. Βορίδης, όσο και ο κ. Γεωργιάδης δεν θα δώσουν και την ψυχή τους να στηρίξουν τις προσπάθειες της ΝΔ και του Προέδρου της ή ότι δεν θα «λυσσάξουν» ορθώνοντας πολύ ισχυρά κάστρα και τείχη εκεί που θα διαταχθούν, εκεί όπου σήμερα είναι το ξέφραγο αμπέλι που άφησε πίσω της η λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως ότι θα παραχωρήσουν έστω και ένα τόσο δα σημείο της εθνικής μας κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα, πειθόμενοι δήθεν στις αδηφάγους βουλές των πιστωτών μας;

Με λίγα λόγια, βλέπω την κίνηση της ηγεσίας της ΝΔ ως στρατηγικά ορθή, που θα κριθεί μόνο σε βάθος χρόνου. Διότι, ξεπερνά τα υποτιθέμενα όρια του πολιτικού ειωθότος, ρίχνοντας γέφυρες από το παρελθόν στο μέλλον. Και ας κριθεί ως τέτοια. Δεν είναι μία εφήμερη κίνηση απλοϊκής τακτικής, όπως λαθεμένα υποστηρίχθηκε. Γιατί, κακά τα ψέματα, κι εγώ τώρα που το ξανασκέφτομαι, αν ήθελα να ρίξω στη δύσκολη μάχη τους πιο δυναμικούς οπλίτες, δεν θα διάλεγα τους πιο σκληροτράχηλους από το οπλοστάσιό μου, με τέτοιες δυνατότητες μάλιστα ώστε να φοβίζουν ή να αποδυναμώνουν συστηματικά τον αντίπαλο;

Μήπως λοιπόν αυτές οι δύο μεταγραφές, αφορούν μόνο μια ειδική περίπτωση σκληρού πολέμου ή έστω την περίπτωση «ειδικών αποστολών»;

Ας ξανασκεφτούμε τί είναι αυτό που μας πειράζει σε αυτές τις δύο προσχωρήσεις, γιατί τελικά ίσως θα πρέπει να πάψουμε να ομφαλοσκοπούμε στα ενδότερα της παράταξης και στην διατήρηση του ..παραδοσιακού προφίλ της και να δούμε ότι σήμερα, για την Ελλάδα αλλού είναι το πρόβλημα και ίσως αυτή η επιλογή να εξυπηρετεί στρατηγικά τη λύση. Ας σκεφτούμε επιτέλους ως στρατηγοί που θέλουμε τη νίκη και όχι ως κόμμα …διαχείρισης της εξουσίας που δεν θέλει τον δύστροπο γείτονα ή/και (πρώην) αντίπαλο στο σπίτι του.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε την μεγάλη εικόνα. Στόχος του Α. Σαμαρά ήταν και είναι ο σχηματισμός της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, η οποία θα μπορέσει να δώσει ξανά την ελπίδα και να βγάλει την ελληνική οικονομία από την κρίση.

Αναμείνατε λοιπόν on air και on line. Έρχονται νέες πρωτοβουλίες και καινούργια ανοίγματα

Δρομολογητής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. parsifal avatar
  parsifal 18/02/2012 21:39:34

  Μεθοδολογικό λάθος : Ξεκινάς την "ανάλυση" με δεδομένο οτι ο "αρχηγός" δεν μπορεί να κάμει λάθος... Ε δεν υπάρχει περίπτωση να ευρεθεί λάθος !

  • Δρομολογητής avatar
   Δρομολογητής @ parsifal 18/02/2012 22:34:12

   Φίλε Parsifal σε παρακολουθώ καιρό στο Antinews και πραγματικά σε θαύμαζα για την ιδεολογική αδιαλλαξία των θέσεών σου σε μια εποχή ρευστότητος. Δεν σε θαύμαζα καθόλου όμως για την προσκόλλησή σου σε στερεότυπα ... Μελιγαλά με πράσινο παλτό. Για το άρθρο μου τώρα. Προσπαθώ να κάνω μια λογική ανάλυση της κίνησης Σαμαρά. Βάζω όλες τις ενστάσεις ,υπαρκτές και ανύπαρκτες, και απαντώ. Προσπαθώ τουλάχιστον. Εσύ τι κάνεις; Πετάς ένα πασοκικής κοπής σλόγκαν και νομίζεις ότι καθάρισες

   • parsifal avatar
    parsifal @ Δρομολογητής 19/02/2012 01:30:09

    "Mελιγαλά με πράσινο παλτό ;"
    Το "πασοκικής κοπής σλόγκαν" ποιό είναι ;
    Προκατάληψη βλέπω !

    • Δρομολογητής avatar
     Δρομολογητής @ parsifal 19/02/2012 01:49:01

     Πριν καλά καλά ανέβει η ανάρτηση με κατηγόρησες για μονομέρεια και μιλάς;

 2. pro avatar
  pro 18/02/2012 21:42:30

  Ο Α.Σ. Εκανε πολυ καλα . Πρεπει ολοι να επιστρεψουν στην ΝΔ . Πρεπει να κινηθει αμεσα ο ιδιος προσωπικα . Οχι μονο οι 21 αλλα και αλλοι . Κανενας δεν περισευει . Οχι οταν η πατριδα το απαιτει .

 3. Δικερως avatar
  Δικερως 18/02/2012 21:45:58

  Ωχ,καποιοι αρχισαν,κιολας,να βγαζουν σπυρακια

 4. Άναυδος avatar
  Άναυδος 18/02/2012 21:46:45

  Ο Ρεχάγκελ, πάντως, πέτυχε τότε γιατί κατάφερε ένα πράγμα.
  Να βάλει τους Έλληνες να δουλέψουν ομαδικά.

 5. ιουλιος πτιμπερ avatar
  ιουλιος πτιμπερ 18/02/2012 21:51:17

  Αρκει αυτη η δεξια να ακολουθησει πολιτικες για το συμφερον του λαου. Αν δεν κανει κατι τετοιο ασχολουμαστε με σκουπιδια.

 6. Δικερως avatar
  Δικερως 18/02/2012 21:52:27

  Θελω Αρδην και Αντιβαρο τωρα!

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Δικερως 18/02/2012 22:34:03

   Ἐδῶ εἶναι, ποῦ νομίζεις ὅτι εἶναι;

  • Νικήτας avatar
   Νικήτας @ Δικερως 18/02/2012 23:18:14

   Κι εγώ.

 7. leon avatar
  leon 18/02/2012 22:02:29

  Α είσαι λίγο εκτός τόπου και χρόνου.
  1. Ο Αδωνις δεν είναι του ιδίου πολιτικού βάρους με τον Μάκη Βορίδη.
  2. Λές .....Αν ήταν προϊόν περίσκεψης επί της πολιτικής σκακιέρας, έτσι ώστε να διαλυθεί άπαξ διαπαντός το κόμμα του Καρατζαφέρη, ίσως και να επιφέρει τελικά μεγαλύτερη βλάβη/απώλεια στα ποσοστά του κόμματος απ’ ό,τι ωφέλεια.
  Ετσι νομίζεις. Ξεχνάς ότι το ΛΑΟΣ στις προηγούμενες εκλογές χτύπησε εφτάρι.
  Λίγο ειναι αυτό?
  3. Το Πρώτο βήμα για την Μεγάλη Κεντροδεξιά έγινε το Νοέμβριο του 2009.

 8. Σ.Κ avatar
  Σ.Κ 18/02/2012 22:07:56

  Τις δημοσκοπησεις τις βλεπετε; Η αλλαγη στασης του Σαμαρα ειναι εθνικα σωστη αλλά έπρεπε να ειχε γινει νωρίς.

  • Kennan avatar
   Kennan @ Σ.Κ 18/02/2012 22:36:30

   Ποιές δημοσκοπήσεις; Του Μπόμπολα και του Χατζνικολάου που θέλουν να κάνουν κόμμα;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Σ.Κ 18/02/2012 22:37:31

   Το κακό είναι ότι, όσο περιμένουμε να συγκροτηθεί η "Μεγάλη Κεντροδεξιά", χάνεται το momentum και οι δυνάμεις της υποτέλειας ανασυγκροτούνται. Δες τον κύριο τίτλο στο αυριανό Πρώτο Θέμα: "20% το κόμμα Παπαδήμου", λέει. Η διαπλοκή και οι νεοφιλελεύθεροι κινούνται ΤΑΧΙΣΤΑ για να στήσουν μνημονιακό μόρφωμα και να υφαρπάσουν την ψήφο των απογοητευμένων, όσο οι εκλογές αργούν.

   Έτσι είχε χαθεί το momentum και το Νοέμβριο. Αν δεν είχε γίνει το λάθος της συγκυβέρνησης, τώρα θα είχαμε τελειώσει τόσο από τον πασοκισμό, όσο και από τα νεοφιλελεύθερα απολειφάδια πριν αυτά σηκώσουν κεφάλι. Αλλά...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αυριανιστής 18/02/2012 22:49:43

    θες να πεις neoφιλελεύθερα βαμπίρ που πήραν κεφάλι

    που ζείς;...

    την καλησπέρα μου...

    "Αν ήμουν μάνατζερ και έπρεπε να στελεχώσω ένα τημ, αυτό που θα με προβλημάτιζε κυρίως είναι πως ένας -όπως λέν- ικανός άνθρωπος, είχε αποδεχθεί επί σειρά ετών -και όχι μόνο για ένα ή δύο χρόνια- το ρόλο του πολιτικού ψιμυθιωτή ενός ημιγραφικού τηλεπροέδρου."
    (Μ. Βορίδης, το "πατριωτικό" colpo grosso της παγκόσμιας διακυβέρνησης)

   • factorx avatar
    factorx @ Αυριανιστής 18/02/2012 23:01:47

    Θα γράψουμε για τις δημοσκοπήσεις, μην βιάζεσαι. Οι αναποφάσιστοι όμως πόσοι είναι; Και που θα πάνε στις εκλογές; Στον κ. Φώτη;

 9. Περίεργος avatar
  Περίεργος 18/02/2012 22:24:13

  Όταν εννούμε κεντροδεξιά μήπως θα έπρεπε να συμπεριληφθεί και ολίγον κέντρο;

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Περίεργος 18/02/2012 22:49:06

   Σιγουρα.
   Μονον που το κεντρο δεν ειναι πολιτικος χωρος(ρωτα τον Κ.Κ. γι'αυτο),ουτε προσωπα,αλλα πολιτικες.
   Τετοιες υπαρχουν αρκετες στο προγραμμα Σαμαρα.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Περίεργος 18/02/2012 23:04:14

   Τι θα πει ''ολίγον κέντρο''; εμένα με φοβίζει λιγάκι αυτό..με παραπέμπει σε γαλαζοπράσινες πολιτικές που αυτή τη στιγμή εκφράζονται από συγκεκριμένα πρόσωπα (κι έχει δίκιο ο Δίκερως που το επισημαίνει)

 10. Δικερως avatar
  Δικερως 18/02/2012 22:38:16

  Yesss,I knew it.

 11. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 18/02/2012 23:01:06

  Με τις ανοησίες Λούλη- Παυλόπουλου-Καραμανλή περί μεσαίου χώρου κλπ, δημιουργήθηκε από τα δεξιά κόμμα λαος εκ του μη όντος.

 12. factorx avatar
  factorx 18/02/2012 23:03:40

  Προφανώς "αλλενάκι" τους λαθρομετανάστες πού τόσο άγχος και δικαιολογημένα σου προκαλούν θα τους πολεμήσουν ο Κυριάκος με τον Άρη

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ factorx 18/02/2012 23:16:06

   αυτό δυστυχώς είναι έμμεση παραδοχή της υποτονικότητας και υστέρησης της ΝΔ στο λαθρομεταναστευτικό σε επίπεδο δραστηριοποίησης, πάντως εμένα μια χαρά μου έκανε ο Φαήλος που δεν είναι νεοφιδελεύθερος

   ασχολήθηκε όμως τόσο πολύ και τόσο αποτελεσματικά με τη λαθρομετανάστευση στην περιφέρεια Αττικής ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, που το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει ένα σωρό γραφεία η χ.α. εκεί

 13. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 18/02/2012 23:23:40

  Να πάρει και την Διαμαντοπουλου, και την Δαμανάκη, και τον Γιαννίτση... Για αριστεροί περνιούνται όλοι αυτοί;; Να δείτε ποσοστά που θα χτυπήσει η "μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη" με τα υλικά κατεδάφισης...

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Evro-skeptikos 18/02/2012 23:25:25

   Μπα,αυτοι ειναι στα αζητητα.

 14. Aggelos avatar
  Aggelos 18/02/2012 23:27:02

  ειδατε τις δημοσκοπησεις παιδια?17 %δινουν σε Νδ φαγαμε κατραπακια με το μνημονιο

  αντε να δουμε,,,με τις εκλογες,,να παει μπροστα η Ελλαδα..

 15. factorx avatar
  factorx 18/02/2012 23:30:05

  Πρέπει να διαλυθεί το ΛΑΟΣ ή όχι; Και αν ναι πως; Με αναλύσεις;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ factorx 18/02/2012 23:42:06

   μα θα διαλυόταν το νεοφιδελεύθερο λάος μετά το ναι στο μνημόνιο Ι

   αυτό είναι ένα θέμα και είναι άλλο θέμα η δηλητηρίαση της ΝΔ από τους νεοφιΔελεύθερους σε βαθμό που να θανατωθεί η λαϊκή δεξιά συνιστώσα

   αν προσθέσουμε σε αυτό το μείγμα πολιτικής και το Ναι της ΝΔ στο Περιμνημόνιο (το δεύτερο μνημόνιο) έχουμε μια πολύ αρνητική εικόνα

   ο Βορίδης δεν ερχόταν στη ΝΔ αν δεν έλεγε ΠΡΩΤΑ η ΝΔ Ναι στο Περιμνημόνιο

   άρα ποιος άλωσε ποιον;

   ποιος παραδόθηκε στο νεοφιΔελευθερισμό;

   • factorx avatar
    factorx @ αλλενάκι 18/02/2012 23:46:19

    Ε οχι και να μας ..."δηλητηριάσει" ο Βορίδης; Μήπως ...συμβεί το αντίθετο; Αυτός προσωρεί στις θέσεις Σαμαρά, όχι το αντίστροφο

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 18/02/2012 23:55:30

    γίναν απανωτά λάθη απο το Νοέμβριο και μετά και φαίνεται και στην κοινωνία, φαίνεται και στους 21 βουλευτές, φαίνεται και δημοσκοπικά

    δεν θέλω να σας πικράνω, αλλά αυτή είναι αλήθεια

    το καλοκαίρι στο σύνταγμα γράψατε "κρατήσαμε τη ζωή μας" τη μέρα που κρατήσατε την Πλατεία με τα δακρυγόνα

    το θέμα μου δεν είναι αν γκρεμιστεί η ΝΔ

    στον ίσκιο μου κι αν γκρεμιστεί, στον ίσκιο μου κι αν δεν γκρεμιστεί

    αλλά θα πάρει την Ελλάδα μαζί της (του...)

    τώρα θα ψηφίσει τον λογαριασμό που είχε χαρακτηρίσει ως "κατοχικό"; ναιαι...

    h**p://athenstock.blogspot.com/2012/02/escrow-fund-sueddeutsche-zeitung.html

 16. Pantelis avatar
  Pantelis 18/02/2012 23:36:58

  Σε αυτους που δεν ψηφισαν το μνημονιο. Απλα.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Pantelis 18/02/2012 23:44:30

   Το πρωτο 'η το δευτερο?
   Δατς δε κουεσιον!

 17. vaggelis avatar
  vaggelis 18/02/2012 23:38:11

  και οι δυο τους θελουνε το πολιτικο τους μελλον πραγμα αβεβαιο με το λαος μεσα η εξω απο τη βουλη (τωρα που γιναν και υπουργοι) ο αντωνης σαμαρας πιστευω οτι φτιαχνει το προφιλ του με τον νομπελιστα οδυσσεα ελυτη τον αγωνιστη ανδρεα λεντακη με την επισκεψη στην αρρωστη σωτηρια μπελλου με τον κουμπαρο του μανωλη μητσια με την συγχαρητιρια επιστολη θεοδωρακη για την εκλογη του 29 11 2009 διαφορετικα ανετα μπορουν να ερθουν στη Ν.Δ και ο ντουκακης (υποψηφιος δηανα πολαν) ο ψινακης η εφη σαρρη ντορα σκυλακακης ελσα χατζηγακης κ.λ.π

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ vaggelis 18/02/2012 23:50:29

   Σωστός.
   Τα κόκκαλα του Αντρέα Λεντάκη τρίζουν. Οι απολογητές των βασανιστών του φωτογραφίζονται με τον Αντώνη.
   Που είσαι Μανόλη Καλαμίδα; Γιατί μας άφησες νωρίς;

   • Αυτόνομος avatar
    Αυτόνομος @ Kώστας ΜΠ 19/02/2012 00:03:06

    Χα χα χααα. Ένας ένας αποκαλύπτονται. Δυσαρεστημένος της ΠΟΛΑΝ είσαι αδελφέ; Τωρα καταλαβαίνω ... Μήπως όμως κάποιοι της τότε ΠΟΛΑΝ τον χαντάκωσαν τότε τον Σαμαρά; Για σκέψου το....

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Αυτόνομος 19/02/2012 00:04:16

     Επαυξησις!

    • Κώστας ΜΠ avatar
     Κώστας ΜΠ @ Αυτόνομος 19/02/2012 00:34:46

     Nα σου πω...
     Δυσαρεστημένος της ΠΟΛΑΝ δεν είμαι και δεν μπορεί κανείς να είναι γιατί αυτή ήταν δημιούργημα συγκεκριμένων πολιτικών συνθηκών προ 20ετίας, που καμία αναφορά δεν έχουν στις σημερινές συνθήκες.
     Η αναφορά στον αείμνηστο Καλαμίδα πήγαινε στο ότι ο Σαμαράς έχασε έναν πολύτιμο προσωπικό πολιτικό σύμβουλο, που τον είχε από τον καιρό του Υπουργείου Εξωτερικών.
     Για το χαντάκωμα θα το δούμε. Εδώ θα είμαστε.
     Πρόσεξε μόνο μην βρεθείς να υπερασπίζεσαι συγκυβένρηση με τους Ενόχους και αντιπρόεδρο Βενιζέλο. Γιατί με την αλληλουχία λαθών από τον 11/2011 και μετά η αυτοδυναμία πέταξε. Και ο εξωραισμός και η δικαιολόγηση των πάντων θα τελειώσουν στην μετεκλογική συγκυβέρνηση, που θα είναι απότοκη όσων πραγματικά χαντάκωσαν τον Σαμαρά, τη ΝΔ και τη χώρα.
     Μακάρι να έχουμε λάθος εμείς και δίκιο εσείς. Μακάρι να είμαστε εμείς οι λίγοι και σεις οι πολλοί. Μια φορά για να κυβερνήσει αποτελεσματικά ο Σαμαράς δεν θέλει μόνο την ψήφο μας. Θέλει και την καρδιά μας, που αυτή θα τον στηρίξει μετεκλογικά. Και την πρώτη θα την έχει. Την δεύτερη την χάνει μέρα με τη μέρα. Ημών των λίγων.
     Ελπίζω να μην ξαναανταλλάξουμε απόψεις σε μίτο που θα δικαιολογεί την συγκυβέρνηση με Βενιζέλο. Γιατί τότε δεν θα χει νόημα τίποτα πλέον. Τότε ο Σαμαράς θα 'χει γίνει ένας ακόμη διαχειριστής. Και αυτό θα είναι το αληθινό χαντάκωμα.

     • factorx avatar
      factorx @ Κώστας ΜΠ 19/02/2012 01:18:38

      Τεράστιε, μήπως το παρατραβάς; Ποιοί είστε εσείς; Αν εκφράζεις συγκεκριμένο κόμμα, ή τάση να μας το πεις να το ξέρουμε. Όσο για το Βενιζέλο και λοιπές ανοησίες μήπως αναπαράγεις άκριτα, ή συνειδητά, την προπαγάνδα της διαπλοκής;

     • Pileas avatar
      Pileas @ factorx 19/02/2012 01:38:26

      Μα μαθηματικά δυστυχώς δεν βγαίνει. Συγκυβέρνηση με Βενυ, Δημαρ και Ντόρα. Δυστυχώς αλλά αν είμαστε και ρεαλιστές.

     • factorx avatar
      factorx @ Pileas 19/02/2012 01:47:17

      Που βασίζεσαι; Στην δημοσκόπηση του Μπόμπολα; Θα σου πω μια απλή σκέψη μου, επειδή βαριέμαι αυτή την ώρα να κάνω μαθηματικούς υπλογισμούς. Πόσοι δεξιοί δεν ψηφίσαν ΝΔ το 2009; 900.000; Πόσοι από αυτούς θα επιστρέψουν; Αντιστοίχως πόσοι από το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάνε να ψωφίσουν καθόλου;

     • Σταύρος avatar
      Σταύρος @ factorx 19/02/2012 02:05:02

      Να βοηθήσω βρε Φάκτορα.
      9.850 περισσότερους ψήφους πήρε το ΠΑΣΟΚ το 2009, από την πανωλεθρία του 2004.
      Οι ΝεοΔημοκράτες πήγαν για καφέ την ημέρα των εκλογών και το επανέλαβαν την ημέρα των Δημοτικών Εκλογών.
      1.000.000 "αγανακτισμένοι" ΝεοΔημοκράτες!
      Μέχρι τα νεφρά, ρε, έπρεπε να σας τον βάλει το ΠΑΣΟΚ!
      "δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε"

     • Pileas avatar
      Pileas @ factorx 20/02/2012 02:47:38

      Δηλαδή για να καταλάβω. Με 7μελή -8μελή βουλή βλέπεις αυτοδυναμία; Όχι. Η επόμενη λοιπόν επιλογή είναι ο Αντώνης να αναλάβει πρώτος εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ως πρώτο κόμμα. Με ποιους θα κάνει κυβέρνηση; Με Συν, Κκε, Λαος; Όχι ασφαλώς. Τι μένει; Πασοκ, Δημαρ, Δησυ και θα προσθέσω και Οικολόγους αν μπουν στη Βουλή. Δυστυχώς τα πράγματα είναι έτσι.

     • factorx avatar
      factorx @ Pileas 20/02/2012 03:43:20

      Με βάζεις να απαντήσω σε στημένες δημοσκοπήσεις;
      Αντερώτηση: εσύ δεν βλέπεις συνθήκες απόλυτης πόλωσης; Πόσοι μικροί θα επιβιώσουν τότε;

 18. SKAIς avatar
  SKAIς 19/02/2012 00:36:50

  Τελικά δίνεται περισσότερη σημασία στις δημοσκοπήσεις απ' όση αξίζουν. Τι εννοώ: Αν υποθέσουμε ότι οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνονται στην κάλπη, τότε ο ΣΟΦΟΣ ελληνικός λαός, που υποφέρει και δεν γουστάρει τα μνημόνια και όσους τα ψηφίζουν, θα έχει διαπράξει ένα ιστορικό λάθος. Θα έχει καταφέρει να διασπάσει το πολιτικό σύστημα σε τόσα κομμάτια και να δημιουργήσει μια απίστευτη μετεκλογική "σούπα". Αυτό ακριβώς θέλει το Ευρωπαικό ιερατείο. Μια κοινωνία σούπας που στην ουσία (λίγο από αριστερά, κεντροαριστερά, κεντροδεξιά, ακροδεξιά και αποχή), ακριβώς επειδή θα είναι κατακερματισμένη θα αποδέχεται ότι της σερβίρουν.
  Ας περιμένουμε να δούμε. Έτσι έλεγαν και για τον Παπαδήμο, χρειάζεται λίγος χρόνος για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
  Τέλος οι δημοσκοπήσεις, είτε αρέσει, είτε όχι, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ελπίδα της αστικής τάξης είναι η ΝΔ και ο Σαμαράς. Εγγυάται φυσικά ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!

 19. Κωστας απο Σερρες avatar
  Κωστας απο Σερρες 19/02/2012 00:47:58

  Αντε με το καλο να γυρισει και η Ντορα και μετα να δουμε πρωτο κομα τον Κουβελη και δευτερο τον Αλεξη.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Κωστας απο Σερρες 19/02/2012 00:59:19

   τους βουλευτές του ΛΑΟΣ πολλοι εμίσησαν,την αυτοδυναμία ουδείς!

 20. ΧΠ avatar
  ΧΠ 19/02/2012 01:50:40

  Με τα μέτρα βροχή δεν υπάρχουν κόμματα και ιδεολογίες.Αν τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα οι μεταγραφές πάσης φύσεως θα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.Πετυχημένη αντιμετώπιση της κρίσης μπορεί να κάνει ο Σαμαράς? Και να πάρει την αυτοδυναμία θα έχει χοντρό πρόβλημα ,αν δεν βάλει πολλά γκολάκια !

 21. GR avatar
  GR 19/02/2012 07:07:38

  Νομίζω οτι ο ΑΣ έκανε μια πολύ σωστή κίνηση.
  Πήρε δυο πολιτικά πρόσωπα που παράγουν πολιτική
  σκέψη.
  Εχει γεμίσει το κόμμα με παράγοντες που δεν παράγουν!
  Αυτό θα φανεί στην πορεία των δύο η και περισσοτέρων
  πολιτικών προσώπων που θα έρθουν στην ΝΔ
  Εγώ προσωπικά που δεν θα ξαναψήφιζα κανένα πολιτικό κόμμα
  μ αυτήν την κίνηση οχι μόνο θα ψηφίσω αλλά θα πολλαπλασιάσω
  τις δυνάμεις μου για αυτόν τον αγώνα, καθότι λάτρης της προσωπικότητας κ.ΒΟΡΙΔΗ

  • Κρίμα avatar
   Κρίμα @ GR 19/02/2012 23:12:35

   Γι'αυτό μας πήρε και μας σήκωσε.
   Γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι αυτά τα άτομα παράγουν πολιτική σκέψη.
   Κλάψτε τους κομμουνιστές. Τζάμπα τα ανοίγματα συμφιλίωσης Καραμανλή (θείου τε και ανεψιού).

 22. spiros avatar
  spiros 19/02/2012 07:18:44

  Θα συμφωνήσω με την ανάλυση ότι η κίνηση είναι στρατηγική. Θέλω να θυμίσω μια κίνηση του Α.Σ. επί ΠΟΛΑΝ με τον Αντρέα Λεντάκη. Όλοι πετροβολούσαν . Ουδείς ερμήνευσε και μάλιστα δεν την δέχθηκε ως κίνηση στρατηγικής. Απεδείχθη όμως ενισχυτική. Οι μεταγραφές δεν κρίνονται από το πρώτο παιχνίδι. Απαιτούν προσαρμογή. Δεν τις θεωρώ λάθος . Μάλλον σε ένα κόμμα που αδυνατεί να στηρίξει τις θέσεις του για προσωπικές προβολές και συναισθηματισμούς των στρατιωτών του, ενώ ετοιμάζονται να το κατασπαράξουν στην λογική όλοι ίδιοι είναι , η αλλαγή του σκηνικού και οι πρωτοβουλίες αλλάζουν την αντζέτα ώστε ο χρόνος να αποδείξει την σωστή πολιτική θέση. Δεν πρόκειται να μπώ στην λογική "των δικών μας παιδιών" διότι απεδείχθη πολλάκις εξαιρετικά λανθασμένη. Είμαι βέβαιος ότι η κίνηση ήταν μελετημένη. Στο μέλλον θα δείτε του μαχητές της ιδεολογίας πως θα τους αγκαλιάσει ο κόσμος της ΝΔ. Πάσχουμε από ομάδα και όχι από παίκτες.

 23. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 19/02/2012 11:15:09

  Ασχολούμαστε με δημοσκοπήσεις και στρατηγικές κινήσεις;
  Αύριο σε ...εφαρμοστική σκούπα μειώνονται μισθοί συντάξεις και επικουρικές.
  Το έγραψα και αλλού αν ήρθε το ρόπαλο και η τσιρίδα (αν και προσωπικά διαφωνώ) θα τους κρίνουν οι ψηφοφόροι και οι χειροκροτητές του μεγαλείου του εκάστοτε προέδρου.Εγώ είμαι δεξιός και όπως είπα και σε άλλη ανάρτηση στον κ Κρανιδιώτη ΝΑΙ στο μεγάλο άθροισμα της δεξιάς παράταξης αλλά πρέπει να βλέπουμε τι αθροίζουμε γιατί και το μηδέν αποτέλεσμα αθροίσματος είναι.
  Την Τρίτη λοιπόν ας περπατήσουν στους δρόμους της χώρας όσοι αύριο ψηφίσουν ΝΑΙ στις περικοπές των επιδομάτων των πολύτεκων ενώ οι βολευτές μας στοιχίζουν συνολικά τριπλάσια.
  Ας κόψουν μισθούς και συντάξεις και ας επιχορηγούν τα Μέγαρα τη Λυρική και τις Proton Bank.
  Μια βόλτα στους δρόμους, στα πεζοδρόμια των αστέγων και στα συσσίτια και ξανά μιλάμε για αυτοδυναμίες.

  ΥΓ

  -ορισμένοι καταφέρονται εναντίον των δημοσκοπήσεων αλλά υμνούν το 8% των ιδίων δημοσκοπήσεων....
  -πριν το ΝΑΙ της Κυριακής οι ίδιες δημοσκοπήσεις έδιναν 5%+ στη ΝΔ...
  -τον κ Βενιζέλο που μπερδεύει μέχρι και τον ΦΠΑ στις μπουγάτσες και εμείς του παρέχουμε ψήφο εμπιστοσύνης και στον κ Παπακωνσταντίνου και στο κ Λοβέρδο των 3 ΔΕΝ και στη κα Διαμαντοπούλου των σχολείων χωρίς βιβλία αλλά με συσσίτια και στον κ Πάγκαλο των κοπριτών και αντιπαραγωγικών κλπ ύβρεων.

  ή κρίνουμε κάτι συνολικά ή ...αλά καρτ

 24. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 19/02/2012 11:39:44

  Ειμαι δεξια και εχω ψηφισει στο παρελθον ΛΑΟΣ με βασικο κριτηριο τις θεσεις του για τους λαθρομεταναστες.Θυμαστε ενα προεκλογικο του 2000 σποτακι της ΝΔ με θεμα το αισθημα ανασφαλειας των Ελληνων? Απο το 2004 μεχρι το 2009 τι εκανε?Καλωσοριζε ο Πακης τις ορδες που κατεφθαναν.Μπουρδολογια περι ¨΄μεσαιου΄΄ χωρου ,καμμια αστυνομευση στις γειτονιες,για το ασυλο κουβεντα, με αποκορυφωμα το βατερλω του 2008 με τα ΜΑΤ ακινητοποιημενα για τουλαχιστον 24 ωρες.Η ΝΔ πρεπει να καταλαβει πως η ασφαλεια για τον πολιτη πλεον ειναι εξισου σημαντικη με την οικονομια.Ο μονος που εχει αρθρωσει καθαρο πολιτικο λογο για το θεμα ειναι ο Φαηλος Κρανιδιωτης.Γιατι?Με τους Βοριδη και Γεωργιαδη ενισχυεται κατα την γνωμη μου αυτος ο λογος.Αν εμπλουτιστει και το προγραμμα της ΝΔ με συγκεκριμμενα μετρα{οχι ομιχλωδεις αναφορες σε Φροντεξ κλπ} αποδεικνυοντας ο Προεδρος της πως εχει πραγματικη πολιτικη βουληση για κατι τετοιο θα κερδισει την εμπιστοσυνη αρκετων εως πολλων "χαμενων" ψηφοφορων της.

 25. ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ avatar
  ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 19/02/2012 11:41:53

  σωστη η κίνηση Σαμαρά με μέλλον

 26. Μηχανικός avatar
  Μηχανικός 19/02/2012 12:00:27

  Το έγραψα σε άλλη ανάρτηση, αλλά εδώ ταιριάζει περισσότερο...
  Η Ν.Δ. ήταν και πρέπει να παραμείνει, πολυσυλλεκτικό κόμα. Η προσχώρηση σε αυτήν στελεχών από συγγενείς χώρους (από το κέντρο αλλά και από τα δεξιά) πρέπει να είναι βασικός στόχος μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον, γιατί είναι σημαντικός τρόπος προσέλκυσης ψηφοφόρων που για τους δικούς τους λόγους έχουν απομακρυνθεί από αυτήν και η εισρροή τέτοιων στελεχών “απενοχοποιεί” και την επανάκαμψη αυτών των ψηφοφόρων.
  Τα περί ιδεολογικής “καθαρότητας” του κόμματος, δεν έχουν θέση σε μία παράταξη που θέλει να κυβερνήσει, ιδιαίτερα κατά τις παρούσες τραγικές συνθήκες.
  Ο σκοπός θα πρέπει να είναι η αποδυνάμωση των κομμάτων των οποίων έως τώρα “δεξαμενή” ήταν η Ν.Δ., αλλά κυρίως η μέγιστη δυνατή αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ που ήταν και είναι ο “εχθρός”, όχι μόνο της Ν.Δ. αλλά και της χώρας.
  Πρέπει να θυμόμαστε ότι μετά την επέλαση του ΠΑΣΟΚ της “αλλαγής” το 1981, η Ν.Δ. κατάφερε να πάρει την εξουσία μόνο με ανοίγματα στο κέντρο, με την εκλογή Μητσοτάκη αρχικά και μετά από 11 χρόνια ξανά με το άνοιγμα Καραμανλή στον περίφημο “μεσαίο χώρο”.
  Μετά την μεγάλη ήττα του 2009, το άνοιγμα – αμφίπλευρα πλέον, καθώς σημαντικό κομμάτι των απεχόντων ψηφοφόρων ήταν από την δεξιά πλευρά της – είναι κάτι παραπάνω από επιτακτικό, όπως είναι επιτακτική και η ανάγκη θωράκισης και της πιο κεντρώας πλευράς της.
  Σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και η λογική του ότι το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι αδύναμο, πολύ φοβάμαι ότι θα μας φέρει πάλι προ εκπλήξεων.
  Προσωπικά θα προτιμούσα η Ν.Δ. και ο Σαμαράς, να είχε αφήσει τον Παπανδρέου να πιεί το πικρό ποτήρι της αποτυχίας, ολόκληρο και μόνος του, αλλά η υποχρέωση ενός μεγάλου αστικού λαικού κόμματος είναι να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει όταν το απαιτούν οι συνθήκες και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες και την χώρα.
  Αυτό ο Σαμαράς το έκανε με μεγάλο προσωπικό κόστος και ρίσκο, δυσαρεστώντας πάρα πολλούς. Έπρεπε όμως να το κάνει. Αυτή είναι η υποχρέωση ενός προέδρου της Ν.Δ.
  Τώρα όμως είναι η ώρα που πρέπει να αφήσουμε τις ιδεολογικές μας αντιρρήσεις και τις προσωπικές μας αντιπάθειες και να επικεντρωθούμε στον έναν και μοναδικό εχθρό, που είναι το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου ή όποιου άλλου.
  Τα πρόσωπα αυτήν την στιγμή δεν έχουν σημασία, σημασία έχει η ενδυνάμωση της Ν.Δ., του μόνου κόμματος που θέλει και μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση.
  Ας αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες, τις "αφ' υψηλού" ιδεολογικές μας παρορμήσεις και ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.
  Το κάναμε (όχι εγώ πάντως) το 2009 και ζούμε σήμερα τα τραγικά αποτελέσματα της επιλογής μας.
  Ας μην το ξανακάνουμε!

  ΥΓ. Είμαι βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 22%-25% (Εύχομαι την επομένη των εκλογών να με χλευάζετε όλοι για την πρόγνωση μου!)
  Απάντηση

 27. Κούκλος avatar
  Κούκλος 19/02/2012 14:02:58

  Όταν διαλύθηκε η ΠΟΛ.ΑΝ. στελέχη και φίλοι του κόμματος πήγαν στο ΛΑ.Ο.Σ.....
  Τι το ποιο φυσιολογικό αυτά τα στελέχη να επιστρέψουν στον Σαμαρά; Τόσο πολύ ανάλυση χρειάζεται για να το εμπεδώσουμε;

 28. Flatiron avatar
  Flatiron 19/02/2012 14:10:38

  Απ' οτι βλεπω, πλειονοτητα σας πιστευει:
  ...σωστη η κινηση Σαμαρα να δεχτει τους 2 "λαοπλανους", ειναι η μονη λυση για τη σωτηρια της Ελλαδος, κλπ., κλπ.
  Επι τελους, απαλλαγειτε απο τις παρωπιδες να δουμε Θεου προσωπο.
  Δεν εχετε συνειδητοποιησει ακομη οτι ο δικομματισμος μας εφερε εδω που καταντησαμε;
  Τι να την κανουμε την αποφυγη της χρεωκοπιας της χωρας οταν ολοι οι Ελληνες θα μπουμε στην ουρα για συσσιτια; (Αν υπαρχουν κι αυτα).
  Υ.Γ. Η υπογραφη του "αντιμνημονιακου" αρχηγου μας αφαιρει 2 (ΔΥΟ) συνταξεις. Συν ολα τ' αλλα. Προς το παρον...
  Και μη βιαστειτε να μου κολλησετε ταμπελα, (οπως το συνηθιζετε με οσους λενε κατι διαφορετικο απο αυτο που σας αρεσει να ακουτε), γιατι δεν ανηκω πουθενα. Απλως, ειμαι Ελληνας. Ελευθερος.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Flatiron 19/02/2012 23:44:54

   "Υ.Γ. Η υπογραφη του “αντιμνημονιακου” αρχηγου μας αφαιρει 2 (ΔΥΟ) συνταξεις. Συν ολα τ’ αλλα."
   Σε παρακαλω,στηριξε το με στοιχεια.Δεν βλεπω κατι τετοιο μετα το Υπουργικο.Περιμενω.

 29. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 19/02/2012 21:20:04

  Πιστεύω ότι έγινε κάποιο λάθος.
  Η συνοπτικές εκτιμήσεις που διαβάζω δεν απαντούν σε όλα τα ερωτήματα.

 30. Κρίμα avatar
  Κρίμα 19/02/2012 23:32:37

  Ένα win-win deal έγινε και τίποτε άλλο.
  Τα "ορφανά" βρήκαν στέγη και ο Α. Σαμαράς διευρύνει την εκλογική βάση.
  Περί ιδεολογικής ταυτότητας της παράταξης είπατε;
  Και τα περί πολιτικής αισθητικής του Φ.Κρανιδιώτη;
  Συγγνώμη αλλά δεν συμφωνώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.