22/11/2009 11:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πολιτικό κεφάλαιο του ΠΑΣΟΚ εξανεμίζεταιΓια πρώτη φορά, ίσως, μετά τη Μεταπολίτευση μια κυβέρνηση έχει καταφέρει να χάσει ένα σημαντικό μέρος από το πολιτικό της κεφάλαιο, από τη δυναμική που την ανέδειξε στην εξουσία. Δεν είναι καθόλου υπερβολή αυτό για την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ούτε μια προσπάθεια ανέξοδης και ατεκμηρίωτης κριτικής.

Μακάρι να τα καταφέρει ο άνθρωπος και να κάνει την Ελλάδα «Δανία του Νότου» όπως την ονειρευόταν εκείνες τις ημέρες του Σεπτέμβρη. Ωστόσο, μια σειρά από λάθη, αποφάσεις, ατυχείς συμπτώσεις, αδυναμία διαχείρισης των προβλημάτων ή ακόμη και η κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, έχουν κάνει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αναλωθεί μόλις 45 ημέρες από την μεγαλειώδη νίκη της 4ης Οκτωβρίου. Αν συνεχίσει δηλαδή με τέτοιους ρυθμούς μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος εναντίον της. Και εξηγούμαστε:

Ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν ζήτησε περίοδο χάριτος και είπε ότι σε 100 ημέρες θα αλλάξει πολλά πράγματα στη χώρα. Εγκλωβίστηκε έτσι σε μια υπόσχεση –ή εσκεμμένα υποσχέθηκε - την οποία είναι αδύνατον να εκπληρώσει αφού η παθογένεια του ελληνικού πολιτικο-οικονομικού συστήματος είναι τόσο μεγάλη που μόνο μάγοι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα. Χωρίς περίοδο χάριτος λοιπόν ο κόσμος περιμένει λύσεις στα προβλήματά του και αντί αυτών εισπράττει επιπλέον φόρους.

 Δεν αποτελεί δικαιολογία για το ΠΑΣΟΚ, ούτε «ατυχία» όπως λένε κάποια στελέχη του η κατάσταση της οικονομίας (διαλυμένη). Όφειλε να προβλέψει τα χειρότερα και να μην μιλά για σχέδια 100 ημερών, για λεφτά που υπάρχουν και δεν είναι πρόβλημα, για «μη πάγωμα» των μισθών και για εκκίνηση της οικονομίας με παροχές. Έπρεπε να μιλήσει στον κόσμο ρεαλιστικά, ξεκάθαρα και χωρίς όμορφα λόγια που καίγονται και όμορφα.

 Οι προεκλογικές υποσχέσεις σχεδόν πάντα λειτουργούν ως μπούμερανγκ, κυρίως όσες έχουν να κάνουν με την τσέπη του κόσμο. Οι πολίτες πίστεψαν σε μια αναδιανομή του πλούτου, γι’ αυτό ψήφισαν, για την πραγματική αλλαγή. Και κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αυτά που τώρα δέχονται τη φορολογική επιδρομή, είτε με πάγωμα μισθών είτε με φόρους στα ακίνητα είτε με αλλαγές στις κλίμακες φορολόγησης που έπονται.

 Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε μέσα σε 45 ημέρες να έλθει αντιμέτωπο με το σώμα των ψηφοφόρων που πίστεψε περισσότερο σ’ αυτό. Η κοινωνική αντίδραση δεν είναι εμφανής διότι είναι νωρίς, γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση και γιατί ακόμη δε βάλαμε ακόμη το χέρι στην τσέπη μας. Όμως πολύ γρήγορα φτιάχτηκε μια μαγιά που κάποια στιγμή θα φέρει κοινωνική έκρηξη.

 Ο πέλεκυς της Κομισιόν αφενός και η αντίδραση των αγορών αφετέρου είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για να πάει μπροστά μια οικονομία. Με την Ελλάδα να έχει γελοιοποιηθεί τόσο πολύ με τα αναξιόπιστα στοιχεία που δίναμε είναι λογικό οι Βρυξέλλες να μας θεωρούν πλέον αναγκαίο κακό στην Ευρώπη των 27. Και κάθε φορά να μας πιέζουν και περισσότερο. Από την άλλη, το τρομερό άνοιγμα των spread και η εν γένει συμπεριφορά των ξένων απέναντι στην οικονομία μας υποδηλώνουν δύο πράγματα: Είτε μας θεωρούν χρεοκοπημένους και μόνο εμείς δεν το παραδεχόμαστε είτε μας θεωρούν αδύναμους και παίζουν μεγάλα κερδοσκοπικά παιχνίδια. Το βέβαιον είναι ότι με τέτοια spread θα δανειστούμε κοντά στα 60 δις ευρώ και θα πληρώσουμε καπέλο πάνω από 250 εκατ. ευρώ.

Ωραίες οι ανακοινώσεις για τους γιατρούς του Κολωνακίου, ακόμη ωραιότερες οι αυξήσεις στους αγρότες, τα έκτακτα επιδόματα στα φτωχά νοικοκυριά. Για να αποδίδουν, όμως, δεν πρέπει να είναι μόνο επικοινωνιακές. Αφενός το σχέδιο κατά των φοροφυγάδων πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και αφετέρου όταν δίνεις ένα ευρώ και παίρνεις με διάφορους άλλους τρόπους (τέλη κυκλοφορίας, περικοπές φοροαπαλλαγών κ.λπ.) 1,5 ευρώ τότε αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική.

Οι γκρίνιες του Χρ. Παπουτσή άλλαξαν κάπως την απόφαση για το πάγωμα των μισθών που, πάντως, παρέμεινε πάγωμα. Όμως, έτσι θα πάμε; Κάθε φορά που γίνεται κάτι θα ξεσηκώνεται κι ένας βουλευτής; Ήδη οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς εξοργισμένους οι οποίοι βλέπουν ότι τα προεκλογικά όνειρα αρχίζουν να μετατρέπονται σε εφιάλτες.

 

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εξαιρετικά πιεσμένο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και παίρνει λάθος αποφάσεις. Η επιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα είναι το πρώτο δείγμα της κακής διαχειριστικής πρακτικής.

 Και ένα είναι το σίγουρο: Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει για «καμένη γη», θέλει άμεσες αλλαγές, δεν ξεχνά τόσο εύκολα και τιμωρεί ακαριαία. Ας το θυμούνται εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 22/11/2009 09:17:02

  ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ "ΚΑΥΤΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
  ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

  • Ichtyosaurus avatar
   Ichtyosaurus @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 22/11/2009 19:25:43

   Αυτά να συνεργαστούν για να επιβιώσουν… Εμείς πότε θα συνεργαστούμε για να επιβιώΣΟΥΜΕ;

 2. noworries avatar
  noworries 22/11/2009 09:58:06

  Οι φόροι per se δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πως προεκλογικά μας έλεγαν για τα 18 δις που αύξησε η Ν.Δ. τα έξοδα και τώρα δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό για να μειώσουν το κόστος του δημόσιου τομέα. Έχουμε κουραστεί να πληρώνουμε τα σπασμένα των δημοσίων υπαλλήλων. Η Ν.Δ. διόγκωσε το δημόσιο κι ο ΓΑΠ δεν φαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, διατεθειμένος να κάνει κάτι. Ποιος κερατάς τελικά θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

  • Ichtyosaurus avatar
   Ichtyosaurus @ noworries 22/11/2009 19:30:42

   «Οι φόροι per se δεν είναι το πρόβλημα.» Για τους μισθωτούς είναι και παραείναι, γιατί αυτοί πληρώνουν για τα λαμόγια.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/11/2009 10:35:30

  Στην Ελλαδα υπαρχει οχι ενα κομμα ολοκληρο αλλα μονο μια φραξια κομματος που θελει να μειωσει το δημοσιο τομεα και αυτο ειναι οι φιλελευθεροι της ΝΔ.Εάν βγει η Μπακογιαννη θα εχουν επιρροη,εαν βγει ο Σαμαρας πολυ λιγοτερη και δεν θα αλλαξει τιποτα μεχρι να ελθουν κομμισσαριοι απο την ΕΕ σε περιπτωση χρεωκοπιας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 22/11/2009 20:32:40

   Καλά, μας έπεισες. Πόση πια πολιτική απάτη θα χρησιμοποιήσετε οι ντορικοί; Και όταν λες "μείωση του δημόσιου τομέα" σε τι αναφέρεσαι; Στην πώληση, ας πούμε, του ΟΤΕ στο... γερμανικό δημόσιο, που ελέγχει τη DT;

   Η ΝΔ του Μητσοτάκη προσπάθησε να καμουφλάρει το επικερδές, για τους πωλώντες, ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, με ιδεολογικό μανδύα. Δε λέω, τη βοήθησε πολύ και ο Ανδρέας με την εξωφρενική πολιτική του. Η ουσία είναι ότι η "φιλελεύθεροι της ΝΔ" δεν πρεσβεύουν κάποια ιδεολογία, αλλά ένα αποδοτικό για τους ίδιους πλιατισκολόγημα. Οι λίγοι χειροκροτητές από κάτω θα μείνουν με το χειροκρότημα.

   Κοινή λογική χρειάζεται, για το πού χρειαζόμστε κράτος και πού όχι. Στα εθνικά δίκτυα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, αυτοκινητοδρόμους κλπ.) χρειάζεσαι κράτος. Στην επιχειρηματικότητα χρειάζεσαι κανόνες. Διαφορετικά πράγματα.

 4. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 22/11/2009 10:39:51

  Το πρόβλημα είναι μην εξανεμιστούμε και εμείς με τις παλινωδίες τους.

  Αν και εξαπάτησε τον κοσμάκη, μερικά μέτρα που πάρθηκαν είναι θετικά ακόμα και το πλαφόν των 2.000 όπως και αρκετά άλλα μέτρα.

  Εγώ το θέτω σε άλλη βάση αν αυτά τα μέτρα τα έπαιρνε η δεξιά τι θα ακούγαμε σήμερα; Τώρα τσιμουδιά ούτε απεργίες, ούτε διαμαρτηρίες και όποιες αντιδράσεις από συμβασιούχους και stage καταπνίγηκαν από τα δικά μας ΜΜΕ

 5. donaE avatar
  donaE 22/11/2009 10:56:49

  Και για να δουμε,μετα την επιθεση στην μεσαια ταξη,θα μπορεσουμε τουλαχιστο να βρουμε δανεικα;

 6. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 22/11/2009 10:57:34

  Εξηντα ενα γ.γραμματεις για την στελεχωση των υπουργειων χρεαζεται ακομα να διορισει η νεα κυβερνηση.Και ολα αυτα ενω εχουμε φτασει στο πρωτο μισο των 100 ημερων.Ακουγεται στην αγορα σε εντονο βαθμο οτι αυτη η αργοπορια μονο τυχαια δεν ειναι.Τα ξεφτερια που εχουν αναλαβει τις τυχες της χωρας μας καθυστερουν ωστε να μην παρει μπροστα η κρατικη μηχανη για το υπολοιπο του ετους.Και μετα το 2010 να φανει οτι αυξανονται τα εσοδα και ανεβαινει η παραγωγικοτητα του δημοσιου τομεα.Μη λαμβανοντας ομως υποψιν τις διεθνεις συγκυριες τα τρικ αυτα μπορει να γυρισουν πανω σου σαν μπουμερανγκ.Και αυτο παθενει τωρα η χωρα που δεχεται επιθεση διαρκειας απο τους κερδοσκοπους.

  • nasos avatar
   nasos @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 22/11/2009 11:28:02

   Έτσι εκμηδενίζονται και οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο.
   Η ΝΔ υπό τον Σαμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές τότε και με σημαία την τον Μεταναστευτικό και την πρόθεση του ΓΑΠ να δίνει υπηκοότητα σε κάθε παιδί αλλογενούς που γεννιέται στην Ελλάδα-πράγμα που θα μετατρέψει τν Ελλάδα σε ιδεώδη προορισμό κάθε ετοιμόγεννης Σομαλής,Ιρακινής,Αφγανής κλπ- θα μπορούσε να κερδίσει.

 7. vas avatar
  vas 22/11/2009 11:47:21

  Είναι προφανές πως τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Παπανδρέου είχαν μια σαφή εικόνα για τη χωρίς προηγούμενο δημοσιονομική κρίση της χώρας, από τις ενημερώσεις που τους είχε κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και τις εκτιμήσεις άλλων ειδικών.
  Τώρα, ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται δυστυχώς εγκλωβισμένος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, έχοντας απέναντί του τις αδυσώπητες αγορές, που κρίνουν εξαιρετικά αυστηρά την Ελλάδα, και την Κομισιόν, η οποία χαρακτηρίζει ανοιχτά τη χώρα μας αναξιόπιστη.
  Οι υπουργοί καθυστερούν να καθορίσουν τους τομείς ευθύνης των υφυπουργών τους που δυσφορούν για την παράταση της ασάφειας , οι πληροφορίες από τους διαδρόμους των υπουργείων, η διαδικασία έχει κολλήσει στην επιμονή ορισμένων υπουργών να επιλεγούν πρόσωπα της εμπιστοσύνης τους, αν και έχουν μειωμένα προσόντα, την ίδια ώρα κάποιες χιλάδες πολιτών αισθάνονται ηλήθιοι για βιογραφικά που στείλανε.
  Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Βγενόπουλος μετέδωσε δημόσια τη δυσφορία του και σχεδόν αποκάλυψε τη δυσκολία του, καταφερόμενος εναντίον πρώην και νυν υπουργών.
  Ευδιάκριτα αναξιόπιστος είναι τελικά ο προϋπολογισμός του 2010, καθώς με οικονομοτεχνικές και λογιστικές προσαρμογές επιχειρεί να καλύψει το έλλειμμα στρατηγικής εξόδου από την κρίση. Πίσω από τις γραμμές του κρύβονται οι φορολογικές επιδρομές και η αποδοχή συνδιαχείρισης της οικονομίας με την Κομισιόν. Μετά από 20 χρόνια, επανερχόμαστε στα δωδεκατημόρια της εποχής Ζολώτα, με παρακολούθηση από μικτές επιτροπές των δαπανών μήνα - μήνα
  Δεν υπάρχει μόνο απόσταση, αλλά απίστευτη μεταμόρφωση μέσα σε λίγες εβδομάδες λόγων, εικόνας και πράξεων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και την προεκλογική ορολογία περί παγώματος των μισθών του κ. Καραμανλή υιοθέτησε η κυβέρνηση μεταθέτοντας απλώς το μισθολογικό όριο για αυτό το πάγωμα.
  Θύελλα έχει αρχίσει να ξεσπά στο ΠΑΣΟΚ για τη μη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων από την κυβέρνησή του. Εν μέσω του κλίματος αυτού, χθες, ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να καταφύγει σε "επικοινωνιακά τρικ" προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα, αλλά και να υπεραμυνθεί των σκληρών οικονομικών μέτρων που δρομολογεί η κυβέρνησή του. Λίγα λεπτά μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο κ. Γ. Παπανδρέου επέλεξε να απευθυνθεί με δραματικούς τόνους στους πολίτες και παράλληλα να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες κατά της διαφθοράς!
  θα καλέσει σε εθνικό διάλογο όλους τους κοινωνικούς εταίρους για τις απαραίτητες αλλαγές, καθώς και ότι μετά την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία θα συγκαλέσει διακομματική σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θέματα της διαφθοράς και της ανομίας.
  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κίνηση του πρωθυπουργού είχε ξεκάθαρη επικοινωνιακή στόχευση να αποπροσανατολίσει από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησής του, που έχουν ανάψει "φωτιές" στο κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας, κάνοντας λόγο για τις «δυσκολότερες εποχές» για τη χώρα από τη Μεταπολίτευση, ισχυριζόμενος, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά άλλοθι.
  «Αυτά είχαμε, αυτά μπορούμε να δώσουμε» είναι το μήνυμα που έστειλε χθες η κυβέρνηση δια στόματος του εκπροσώπου της…
  “Μουδιασμένοι” είναι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με την απόφαση του Μαξίμου να υιοθετήσει σκληρά μέτρα κατά των μεσαίων στρωμάτων και να μην υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος.

 8. vas avatar
  vas 22/11/2009 11:51:47

  Όλοι η ελίτ ήταν στα βαφτίσια του γιου Αλέξανδρου(να τους ζήσει το κυριότερο)του Νίκου Χατζηνικολάου και της Κρίστι Τσολακάκη!
  Μιλάμε ότι ήταν ο Βαρδής, ο Κόκκαλης, Μυτιληναίος και όλος ο καλός επιχειρηματικός κόσμος.
  Στο Ekali club γλέντησαν μετά την βάφτιση.
  Ένα απλό ερώτημα θα κάνουμε.
  Έλεγχο δεν κάνουμε για το ποιοι είναι οι φίλοι του γνωστού δημοσιογράφου αλλά συνήθως...


  ένα ρητό λέει δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι. Είπαμε ότι σε βαφτίσια καλείς τους φίλους και όχι τους γνωστούς. Άρα οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί που πήγαν ήταν φίλοι. Έτσι λέει η λογική.

  Τους ήξερε όλους αυτούς πριν γίνει δημοσιογράφος; ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Δεν είχε συγγένεια με τους μεγαλοκαρχαρίες αλλά τους γνώρισε κατά την άσκηση του επαγγέλματος.

  Ο κόσμος καταλαβαίνει πολλά περισσότερα από όσα του λέμε.Πόσοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα θα είχαν την δυνατότητα να έχουν τέτοιους προσκεκλημένους στα βαφτίσια; ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Και ξέρουμε ποιοι είναι. Μόνο οι super star και όσοι έχουν σχέση με αυτά τα κέντρα εξουσίας.

  Αλλά ο Χατζηνικολάου είναι δημοσιογράφος. Αν είναι να του έρθει θέμα θα το χτυπήσει πολύ δυνατά! Σαν χταπόδι θα τους βαρέσει τους επιχειρηματίες! Το θεωρούμε σίγουρο δηλαδή.
  ΦΩΤΟ(PANORAMAPRESS.GR)
  Share on Facebook

 9. vas avatar
  vas 22/11/2009 11:55:14

  Γιώργο στο βαβτήσια ήταν και άλλοι
  Στο Εκάλη club, μ' όλον αυτό τον καλό κόσμο, για τον οποίο ήδη σας έχουμε ενημερώσει, ήταν και ο υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης. Εμείς δε λέμε να μην πάνε στα βαφτίσια του παιδιού του οποιουδήποτε. Ακόμη και ενός τηλεστάρ. Αλλά ο υπουργός Οικονομικών (Παπακωνσταντίνου) και Εσωτερικών (Ραγκούσης) νομίζουμε πως θα 'ταν αρκετό να...

  έφταναν μέχρι την εκκλησία. Από 'κει και πέρα, τα φρου-φρου, τα αρώματα και τα Εκάλη club, τι τα θέλανε; Είναι ευφυείς άνθρωποι και θα πρέπει να καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος που τους ψήφισε και στήριξε τις ελπίδες του σ' αυτούς απογοητεύεται. Και είναι τόσο νωρίς...

 10. ANASTASIOS avatar
  ANASTASIOS 22/11/2009 13:25:36

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ..............

 11. Orestios avatar
  Orestios 22/11/2009 14:41:08

  Η κυβέρνηση θα πέσει σύντομα. Ο κόσμος δεν συγχωρεί πια τους ψεύτες. Υποσχέθηκαν πολλά χρήματα στους φηφοφόρους τους. Η ώρα να δωθούν βορά στο λαό έρχεται.

 12. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 22/11/2009 20:36:53

  Αν ο Καραμανλής είχε την πολιτική διορατικότητα να μείνει αρχηγός στη ΝΔ και να κάνει τις απαραίτητες εκκαθαρίσεις όντας στην αντιπολίτευση, θα ξαναέβγαινε πρωθυπουργός για πλάκα, όποτε κι αν γίνονταν εκλογές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.