16/10/2009 07:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ποδόσφαιρο ως Κολυμβήθρα του ΣιλωάμΠεριήγηση στο γήπεδο Καραϊσκάκη έκανε χθες ο συνιδιοκτήτης, Λ. Λαυρεντιάδης παρέα με τον Σ. Κόκκαλη. Ο πολυπράγμων επιχειρηματίας αγόρασε το 50% της Καραϊσκάκης Α.Ε. που διαχειρίζεται το γήπεδο και πλέον μπαίνει για τα καλά συνεταιράκι του Σωκράτη. Κάποιοι κάνουν λόγο για προβάδισμα σε περίπτωση που τεθεί θέμα φυγής του κ. Κόκκαλη από την ΠΑΕ με τον Λαυρεντιάδη να επιθυμεί διακαώς μια τέτοια εμπλοκή. Το ποδόσφαιρο λειτουργεί σαν Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, επομένως όλοι οι καλοί χωράνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού με απόσυρση του Σ. Κόκκαλη και αναζήτηση νέου χρηματοδότη. Αδερφοί Αγγελόπουλοι, Μαρινάκης και Λαυρεντιάδης θα είναι εκεί για να διεκδικήσουν την χρυσή κότα που γεννά αυγά κάθε χρόνο.

Άλλωστε, το χρυσοφόρο γήπεδο θα συνεχίσει να αποδίδει για τον ιδιοκτήτη του πολλά χρόνια ακόμη σε ένα σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο. Η παραχώρηση του γηπέδου σε προσωπική εταιρεία του κ. Κόκκαλη δεν έχει προηγούμενο. Τώρα μπήκε και ο Λαυρεντιάδης προφανώς για να βγάλει χρήματα κι όχι για να βρίσκει εύκολα εισιτήρια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 16/10/2009 10:01:16

  ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ "ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ" ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΧΑΣΚΟΓΕΛΩΝΤΑ ΘΕΙΟ.

 2. lypon avatar
  lypon 16/10/2009 10:43:11

  Και κάτι άλλο: Το νέο γήπεδο ΔΕΝ έχει στίβο, ενώ το παλιό είχε...

  Και δε μπορώ να ξεχάσω μια ταμπέλλα κοντά στου Καραϊσκάκη, εδώ και 5 χρόνια πάνω κάτω, που έλεγε "Κύριε Καραμανλή, ως πότε ο Πειραιάς δε θα έχει γήπεδο κλασσικού αθλητισμού; Θυμηθείτε τις υποσχέσεις σας!"

  Σχόλια δε νομίζω να χρειάζονται.

  Χωρίς στίβο, αν δεν κάνω λάθος, προβλέπεται και το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

 3. Μάρκος avatar
  Μάρκος 16/10/2009 11:21:40

  Το γήπεδο, με τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής, από ιδιοκτησία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δωρίστηκε στον "πράκτορα". Όχι στον Ολυμπιακό. Είναι ιδιοκτησίας Κόκκαλη, της Θρύλος Α. Ε., κι όχι της ΠΑΕ. Με ό,τι κι αν μπορεί να κρύβει αυτό. Παράλληλα, ο Πειραιάς και δεκάδες σωματεία και αλθητές, έχασαν το γήπεδο όπου προπονούνταν. Βέβαια, τότε ο Τσίπρας ήταν ακόμη στην...ενηλικίωση, η γνωστή μεταφερόμενη κάτοικος θα ήταν στην Ελβετία, και προφανώς οι γλάροι που είναι δίπλα στην θάλασσα δεν έχουν την αξία ενός....κορμοράνου, έστω και ανύπαρκτου.

  • αντί avatar
   αντί @ Μάρκος 16/10/2009 12:20:25

   Μάλιστα, ο Τσίπρας και για αυτό!!
   Το ΠΑΣΟΚ φυσικά δεν έχει καμία σχέση.

  • redteam avatar
   redteam @ Μάρκος 16/10/2009 14:08:20

   Αγαπητέ Μάρκο επειδή μου αρέσει να διορθώνω όσους θέλουν ηθελημένα να ξεχνούν ή έμαθαν την πολιτική τώρα τελευταία να σου θυμήσω ότι στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων το μόνο που ετάχθη κατά των αγώνων εκείνη την περίοδο "εθνικής παλιγενεσίας και υπερηφάνειας" ήταν ο Συνασπισμός με απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Οσον αφορά το στάδιο Καραϊσκάκη και τι έκανε ο ΣΥΝ τότε γιατί δεν υπήρχε ακόμη ΣΥΡΙΖΑ διάβασε το παρακάτω:

   27/11/2002

   Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ για την παραχώρηση του Σταδίου Καραϊσκάκη

   Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Αθλητισμού κ. Λιάνη, το Τμήμα Αθλητισμού του ΣΥΝ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

   Με μια προεκλογικού ορίζοντα απόφαση ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Βενιζέλος συνεπικουρούμενος από τον επί Αθλητισμού συνάδελφό του κ. Λιάνη αποφάσισαν να παραχωρήσουν στον Ολυμπιακό το Στάδιο Καραϊσκάκη. Προφανώς θεωρούν δεδομένα τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), στην οποία ανήκει το Στάδιο. Ταυτόχρονα ανακοινώνουν την παραχώρηση χώρου στον Ελαιώνα για τον Παναθηναϊκό, εφόσον τα βρουν οι κύριοι Βαρδινογιάννης και Γιαννακόπουλος, για να κτίσει γήπεδο και να εγκαταλείψει αυτό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας του οποίου μόνο η χρήση ανήκει στον Παναθηναϊκό η δε κυριότητα στο Δήμο της Αθήνας. Τέλος ο κ. Λιάνης ενημέρωσε πως έστειλε επιστολή στην ΑΕΚ για να τονίσει, όπως ανέφερε, ότι η Πολιτεία θα καλύψει τη διαφορά όταν φτιάξει γήπεδο για να έχει προδιαγραφές FIFA αντί για UEFA και συμπλήρωσε ότι θα κάνει το ίδιο για τη Θεσσαλονίκη.

   Όλα αυτά μετά από μια σειρά νομοθετήματα που ρύθμιζαν τα χρέη των ΠΑΕ και ΚΑΕ και μετά από κατασκευή αθλητικών χώρων για συγκεκριμένα σωματεία.

   Την ίδια στιγμή τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν μετρούν στους οπαδούς τους κάποιες αρκετές χιλιάδες ψήφων ασφυκτιούν οικονομικά και γίνονται επαίτες για μια έκτακτη επιχορήγηση, τακτικές επιχορηγήσεις προηγουμένων ετών ακόμα αναμένονται, προπονητές παραμένουν απλήρωτοι και η επιχορήγηση για τα 106 αθλητικά γυμνάσια και λύκεια της χώρας για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για φέτος (σχολ. Έτος 2002-2003) θα φτάσει τα 30 εκατομμύρια δραχμές.

   Είναι καιρός να αντιληφθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πως τα μέλη της δεν έχουν δικαίωμα να χαρίζουν την περιουσία του δημοσίου σε ιδιώτες και ότι η Πολιτεία δεν οφείλει τίποτα σε καμία ΠΑΕ ή ΚΑΕ. Αντίθετα την κοινωνία συμφέρει οι μεγάλοι σύλλογοι να αγωνίζονται στα στάδια που με έξοδα της Πολιτείας έχουν κατασκευαστεί ώστε η συντήρησή τους να μην βαραίνει αποκλειστικά τους έλληνες φορολογούμενους.

   Τέλος μια ερώτηση προς την κυβέρνηση και την ΟΕΟΑ 2004. Το Στάδιο Καραϊσκάκη είχε ενταχθεί αρχικά (το 1996) στο φάκελο υποψηφιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και μάλιστα είχε προβλεφθεί και ένα σημαντικό ποσό (4,4 εκατ. $) για την ανακατασκευή του . Όταν αναλάβαμε τους αγώνες το Καραϊσκάκη βρέθηκε εκτός φακέλου και αφέθηκε να καταστραφεί. Πως, γιατί και προς όφελος ποίου έγιναν όλα αυτά;

   Τμήμα Αθλητισμού

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 16/10/2009 12:10:12

  Όταν γίνω δικτάτορας θα γκρεμίσω όλα τα γήπεδα και θα απαγορεύσω κάθε μορφή επαγγελματικού αθλητισμού.

  Φανταστείτε πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή στην Ελλάδα αν δεν είχαμε πετάξει 20 δις ευρώ στους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ Ολυμπιακούς.

 5. Μάρκος avatar
  Μάρκος 16/10/2009 12:26:19

  @αντι, αν πρόσεχες την αρχή της πρότασής μου όπου λέω ότι το Καραϊσκάκη δωρίστηκε στον Κόκκαλη με τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής, ίσως δεν σου έτρεχαν τα σάλια για τον Τσίπρα. Αυτό που τονίζω είναι ενώ τώρα ξαφνικά προέκυψαν κάποιοι ευαίσθητοι του ΣΥΡΙΖΑ, τότε όλοι κάναν τις πάπιες. Προς τι λοιπόν κάνεις τον θιγμένο για το "παιδί";

  • redteam avatar
   redteam @ Μάρκος 16/10/2009 14:13:12

   Και μια ανακοίνωση ακόμη πολλά χρόνια πριν (και πάλι)

   07/01/2004
   Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΝ για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στον Αθλητισμό
   Πρώτα χάρισαν επιλεκτικά σε ΠΑΕ και ΤΑΚ χρέη δισεκατομμυρίων, έπειτα παραχώρησαν σε ΠΑΕ το στάδιο Καραϊσκάκη, στη συνέχεια μετέτρεψαν την Ελληνική Βουλή σε γραφείο έκδοσης πολεοδομικών αδειών για ανέγερση γηπέδων άλλων ΠΑΕ. Παρέδωσαν κλειστά γήπεδα σε ΤΑΚ χωρίς όμως να ξεχάσουν να πληρώνουν για την συντήρησή τους. Τώρα ετοιμάζονται να παραχωρήσουν και τη δημόσια έκταση του Γουδιού, ένα από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αθήνας. Xρωστούν τις επιχορηγήσεις ετών σε ερασιτεχνικά σωματεία και ομοσπονδίες, τους προτρέπουν να δανειστούν από τράπεζες αλλά ετοιμάζονται να δώσουν χρήματα στις ΠΑΕ από το «Πάμε Στοίχημα».

   Με αυτή την πολιτική ο Συνασπισμός διαφωνεί κατηγορηματικά. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει μπει από καιρό σ' ένα φαύλο κύκλο, εφαρμόζοντας μια περίεργη αντίληψη για το τρόπο με τον οποίο η πολιτεία οφείλει να ρυθμίζει εκκρεμότητες ομάδων ή να λύνει το πραγματικό πρόβλημα της έλλειψης σύγχρονων γηπέδων. Αυτή την αντίληψη πληρώνουν ακριβά οι έλληνες πολίτες αλλά και οι φίλαθλοι, τους οποίους η αθλητική ηγεσία χαϊδεύει προεκλογικά, προσπαθώντας, εκμεταλλευόμενη την αγάπη τους για την ομάδα, να εξασφαλίσει την πολιτική τους ανοχή.

   Όμως, ποιος νοήμων φίλαθλος, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, μπορεί να παρασυρθεί από χαριστικά μέτρα της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής;

   Ποιος δεν έχει αντιληφθεί πλέον, ότι ο ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός δεν βρίσκεται στο δρόμο που πρέπει, ακριβώς επειδή η σημερινή αθλητική ηγεσία δεν έχει όραμα ώστε να τον εντάξει σε μια κοινωνικά επωφελή κατεύθυνση;

   Ποιος δεν έχει καταλάβει, ότι το σημερινό υφυπουργείο αθλητισμού αντί να αποτελεί επιτελικό κέντρο σχεδιασμού και ανάπτυξης συνολικά του ελληνικού αθλητισμού, έχει πλέον μετατραπεί σε κακό διαχειριστή των θεμάτων του επαγγελματικού αθλητισμού, σε ρυθμιστή και επιλεκτικό αβανταδόρο των σχέσεων και εκκρεμοτήτων των ΠΑΕ;

   Ποιος δεν αντιλαμβάνεται πλέον, ότι κύριο μέλημα μιας προοδευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας πρέπει να είναι η αναδιανομή των οικονομικών πόρων που σήμερα ξοδεύονται συνολικά για τον αθλητισμό;

   Ποιος νοήμων φίλαθλος δεν κατάλαβε ακόμα πόσο επικίνδυνη είναι για τον ελληνικό αθλητισμό η συνέχιση της ίδιας πολιτικής;

   Τμήμα Αθλητισμού

 6. Alehandro avatar
  Alehandro 16/10/2009 13:09:57

  @Μάρκος,


  Στη Βουλή το μόνο κόμμα που έκανε επερώτηση για τη χαριστική παραχώρηση του Καραϊσκάκη στον Κόκκαλη ήταν ο ΣΥΝ (επερώτηση Κουβέλη).

  Ορίστε και η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΝ για το θέμα:

  http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=2573

  Δες και ανακοίνωση του Λιμανιού της Αγωνίας (δημοτική κίνηση του Πειραιά) σχετικά με τον αγώνα που έγινε για την αποτροπή κατασκευής εμπορικού κέντρου δίπλα στο γήπεδο:

  http://dialogos.syriza.gr/dialogos-syriza.gr/ti-tre3c7ei/733110328/

  Οι "ευαίσθητοι του ΣΥΡΙΖΑ" δεν προέκυψαν "ξαφνικά" όπως με περισσή ευκολία λες...Μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες βεβαίως, δίνουν αγώνες για τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής στην Αθήνα εδώ και χρόνια. Τα παραδείγματα πολλά: Ελληνικό, Θριάσιο, Βοτανικός, Αγορά Κυψέλης, πάρκο Πατησίων, πάρκο Εξαρχείων, Ζωγράφου μόλις χθες κλπ...

  Δικαίωμά σου να είσαι όσο εμπαθής θες με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η διαστρέβλωση της πραγματικότητας έχει και τα όριά της...

 7. αντί avatar
  αντί 16/10/2009 13:10:54

  Δεν είμαι θιγμένος για το παιδί. Φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο για αυτά που λες για τον Κόκκαλη και τη βουλή.

  Άλλο προσπαθώ να καταλάβω σχετικά με το σχόλιό σου για τον Τσίπρα.
  Ποια είναι η θέση σου;
  Καλά έκανε ο Τσίπρας που στήριξε τους 131 για τον Βοτανικό;
  Έπρεπε να είχε κάνει το ίδιο για το Καραϊσκάκη; Για ποιον λόγο έκαναν τότε κάποιοι τις πάπιες όπως λες;

 8. zorro avatar
  zorro 16/10/2009 13:17:10

  βρε, μας δουλεύετε ή ζούσατε σε άλλη χώρα τότε? Και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης και ο Κωνσταντόπουλος ήταν οι μόμοι που αντέδρασαν στην ξεφτίλα που λέγεται παραχώρηση Καραισκάκη στον θείο. Ένα απλό σερφάρισμα στο google και στο syn.gr και στο prliament.gr θα σας το θυμήσουν αν το..ξεχάσατε. άντε γιατί φτάνεια πια με την άγνοια καιτην προβοκάτσια.

 9. Βιογόνος avatar
  Βιογόνος 16/10/2009 14:01:12

  Απορώ γιατί τσακώνεστε!!!!

  Αν τίθετο θέμα περί του γηπέδου Καραισκάκη, οι οπαδοί της λαοφιλούς ομάδας του Ολυμπιακού (αριστεροί και δεξιοί κάτοικοι ή μη του Πειραιά) θα έκλειναν το λιμάνι για την αδικία που γίνεται εις βάρος της ομάδας τους. Οι αθλητικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της χώρας θα μας τα έπρηζαν κανονικά, ενώ οι βουλευτές Πειραιά, στην πρώτη γραμμή, στην μάχη του σταυρού.

  Είναι που είναι κλειστό το λιμάνι και έχει προβλήματα η αγορά, μην ανοίγετε θέματα!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.