#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/09/2011 19:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πιστόλι ακούμπησε στον κρόταφο του ... ΓΑΠΤου Γιώργου Χαρβαλιά*

Αδίκως εξεπλάγησαν οι κομισσάριοι της τρόικας με την ξαφνική αναδίπλωση του υπουργού οικονομικών που τους οδήγησε να διακόψουν, άγρια χαράματα, το παζάρι για την 6η δόση.  Στοιχειωδώς να διάβαζαν την επισκόπηση του ελληνικού τύπου, θα είχαν καταλάβει ότι στη κυβέρνηση γίνεται...του κουτρούλη ο γάμος. Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά και ο...μπαμπάς λείπει ταξίδι.  Υπό αυτή την έννοια λοιπόν θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν με ευκολία την κυκλοθυμία του  Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι θεατρικές παραστάσεις βεβαίως, αποτελούν πεπερασμένη διαπραγματευτική τακτική. Δεν φτάνει  που δεν βγαίνουν τα νούμερα, το περιβόητο roll over αγκομαχάει στην ανηφόρα και οι ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν άφαντες, ήρθαν και οι υπουργικές καντρίλιες να συμπληρώσουν την εικόνα μιας μακάβριας, για την ελληνική οικονομία, φάρσας.

Η εικόνα της κυβέρνησης παραπέμπει σε λέσχη εκκεντρικών τα μέλη της οποίας συνεδριάζουν αμέριμνα πίνοντας το ποτό τους στο ρετιρέ, την ώρα που το ισόγειο έχει αρπάξει φωτιά.  Πρακτικά δηλαδή και με ελάχιστες εξαιρέσεις, η συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών μοιάζει με αυτήν ανθρώπων που δεν έχουν συναίσθηση ποιοί είναι, τι κάνουν και κυρίως...τι τους έρχεται.

Τα συμπτώματα της αμεριμνησίας, ξεκινούν ασφαλώς από πολύ ψηλά. Αποκλείεται να μην πρόσεξαν οι ξένοι, ότι ο Γιώργος υπήρξε ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης με τόσες ευκαιρίες καλοκαιρινων αποδράσεων...

Τα παράδοξα και οι αντιφάσεις όμως, δεν χρειάζεται να αναζητηθούν στις παρατεταμένες διακοπές του πρωθυπουργού μιας χώρας υπό χρεοκοπία.  Ακόμη και όταν «εργάζεται», ο κ. Παπανδρέου έχει την ικανότητα να...αποσβολώνει τους συνομιλητές του.

Πριν ενάμιση περίπου χρόνο μας έλεγε ότι έχει το ρεβόλβερ ακουμπισμένο στο τραπέζι. Το πιστόλι(εδώ γελάμε), ήταν υποτίθεται, η εναλλακτική οδός της προσφυγής στο ΔΝΤ, που θα άφηνε τους Ευρωπαίους στα...κρύα του λουτρού!  Στην πρόσφατη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς, ο αρμοδιος για την οικονομία υπουργός και αντιπρόεδρος, παραδέχτηκε ότι το πιστόλι έφυγε από το τραπέζι του Γιώργου και ακούμπησε κατευθείαν στον κρόταφο του, ώστε  να δεχτεί τα επαχθή φορολογικά μέτρα του μεσοπρόθεσμου. Και στην ίδια συνάντηση ο πάλαι ποτέ πιστολέρο πρωθυπουργός, κυριολεκτικά σαν από άλλο κόσμο, προφήτευσε πώς με λίγη καλή προσπάθεια η Ελλάδα  θα είναι γρήγορα στις τριάντα πλουσιότερες χώρες του κόσμου !

Θα μου πείτε είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Οχι. Ούτε όμως και αστεία. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δεινή θέση και ο Βενιζέλος ψάχνει εναγωνίως διεξόδους διαφυγής.  Τα μακροοικονομικά μεθέθη έχουν ξεφύγει, το έλλειμμα ήδη τρέχει με διψήφιο ποσοστό, οι  αποκρατικοποιήσεις έχουν καταντήσει το πιό σύντομο ανέκδοτο και η μετακύλιση ομολόγων  αποδεικνύεται  μία άκρως ακανθώδης  διαδικασία, συνυφασμένη με την χρεοκοπία.

Την ίδια ώρα μαζί με αυτά, το χρηματιστήριο γκρεμίζεται κάνοντας την λεηλασία του ‘99 να μοιάζει παιδικό παραμύθι και το τραπεζικό σύστημα κλυδωνίζεται επικίνδυνα με σαφέστατες ευθύνες και της κεντρικής εποπτικής αρχής.

Το μίγμα είναι εκρηκτικό. Και στη κυβέρνηση... «τα παιδία παίζει». Ο Γιώργος ετοιμάζεται με τη στολή του κωπηλάτη για τις τελευταίες φθινοπωρινές εκδρομές και ο πρωθυπουργεύων Βενιζέλος, σε κατάσταση νεύρωσης, παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι επιταχύνοντας, άθελα του, την έλευση του μοιραίου.

Προσωπικά αμφιβάλλω αν η κυβέρνηση θα προλάβει να πάει σε εκλογές. Μαζί με νεροπίστολα και τα κουβαδάκια του Γιώργου κι ανάμεσα στις στρακαστρούκες του Βενιζέλου, δεν θα αργήσει να ακουστεί το...μεγάλο κανόνι.

(* δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 04/09/2011 19:13:22

  Αυτά συμβαίνουν γιατί δε βάλαμε όλοι μαζί πλάτη για να σωθεί η Χώρα!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Δημήτρης 04/09/2011 19:17:53

   Πώς δε βάλαμε! Όχι μόνο τους μισθούς μας δώσαμε, αλλά και τις ίδιες μας τις δουλειές, και τα κλειδιά των μαγαζιών μας!

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ Δημήτρης 04/09/2011 19:42:53

   Όχι αυτό συνέβη διότι 10.000.000 ανεγκέφαλοι πιστέψαμε την σοσιαλιστική οικογένεια των ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ 30 ΧΡΌΝΙΑ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Δημήτρης 04/09/2011 19:43:34

   Δημήτρη, οι Έλληνες ματώσανε υπομένωντας τους παραλογισμούς του Παπανδρέου.
   Τώρα ήρθε η σειρά του

   • Prometheus avatar
    Prometheus @ Orestios 04/09/2011 21:55:47

    ... αρέσεις Ορέστιε

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Δημήτρης 04/09/2011 19:59:27

   Γι'αυτο τρελλαθηκε στο μπάνιο ο Μέγας Προκομμένος?
   Επειδή δε βάλαμε πλάτη?

  • φωνη avatar
   φωνη @ Δημήτρης 04/09/2011 21:14:09

   Γιαυτό δηλαδή φουσκώσανε το έλλειμα, ανεβάσανε τα spreads κάλεσαν το ΔΝΤ, κοντεύουν να μας χρεοκοπήσουν επισήμως και να μας βγάλουν από το ευρώ;

   Εσύ νομίζεις ότι όποια χώρα έχει έλλειμα (δηλαδή όλες) οδηγούνται σε χρεοκοπία;
   Εδώ η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που μπήκαν και αυτές στον ίδιο μηχανισμό έχουν εντελώς διαφορετική εικόνα από εμάς.

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ Δημήτρης 06/09/2011 15:19:38

   Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή Δημήτρη. Ελπίζω μόνο, να αξίζει ο κόπος...

 2. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 04/09/2011 20:00:41

  Εξαιρετικές και με αρκετό σαρκασμό προς το φαινόμενο...Τζέφρει οι επισημάνσεις του άρθρου. Πράγματι πάντως, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην προλάβουν να πάνε σε εκλογές. Είναι θέμα χρόνου να τους τραβήξουν τη πρίζα. Πυκνώνουν άλλωστε οι φωνές που μιλούν για επικείμενη χρεοκοπία και μάλιστα άγαρμπη, έως το πρώτο τρίμηνο του 2012. Βλέπω...γουνάκια και ειδικά δικαστήρια. Ισως να είναι και για καλό. Να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να παραλάβει ο Σαμαράς από μηδενική βάση, ύστερα από ένα μεγάλο σοκ. Μόνον έτσι θα μπορέσει να κυβερνήσει και να υλοποιήσει στρατηγικές αλλαγές στην παροχημένη γραφειοκρατική δομή που ταλανίζει το δημόσιο.

 3. χρηχα avatar
  χρηχα 04/09/2011 20:38:12

  To να είναι κάποιος αδύνατος στο μυαλό ή στις ικανότητες και να μην καταφέρνει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που του έχουν αναθέσει, γιατί τον υπερεκτίμησαν ενώ δεν ήταν και τόσο ικανός, είναι μια περίπτωση που προκαλεί μέχρι και την συμπάθεια , όταν τον βλέπεις να προσπαθεί και να μοχθεί, χωρίς αποτέλεσμα....

  Το να βλέπεις τον αΓΑΠούλη να πετάει βόμβες μεγατόνων στην Ελληνική κοινωνία, να ξεθεμελιώνει επιχειρήσεις και εταιρίες που μάτωσαν και πόνεσαν οι ιδιώτες επιχειρηματίες να τις αναστήσουν, να έχει οδηγήσει το χρηματιστήριο και την γενική δομή της οικονομίας στο χειρότερο επίπεδο μετά τον εμφύλιο....να βλέπεις αυτά και άλλα μεγάλα και σπουδαία κατορθώματα....

  απ'την μια....

  κι απ'την άλλη........

  τον αΓΑΠπούλη να περιδιαβαίνει τα νησιά σαν να μην είχε ποτέ και σαν να μην έχει και στο μέλλον την ευκαιρία να το κάνει.....να σπαταλά από τον πολύτιμο χρόνο ενός πρωθυπουργού ένα ή και δύο μήνες για "καλοπέραση"σε πολυτελή και απλησίαστα ξενοδοχεία, σε ακριβές και πανάκριβες διακοπές χωρίς τέλος.....εμένα μου κάνει κάτι σε καιροσκόπο που αφού εξετέλεσε τις εντολές που είχε να διεκπεραιώσει, κάνει χρήση όλων των "παράπλευρων ωφελημάτων" που κατ' εξαίρεση και χωρίς στην ουσία να το δικαιούται ο εντολοδόχος , προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την περίσταση ,το ότι δλδ τυχαία έχει βρεθεί όπου έχει βρεθεί και σαν τον κοινό μικροαπατεώνα κοιτά να ωφεληθεί όσο μπορεί περισσότερο από την " προνομιακή αν και κατά λάθος" πρόσβαση σε πολυτέλειες και ανέσεις της περίστασης......


  Με τέτοιους υπάλληλους αλλοτρίων συμφερόντων , εμείς θεωρούμε ότι έχουμε κυβέρνηση;

  • juliet avatar
   juliet @ χρηχα 04/09/2011 21:09:58

   Να τιμωρεί τους ανθρώπους που στήσανε πλάτη για να φτιάξουνε μια επιχείρηση,γιατί δεν ήτανε όλοι του συστήματος,και δουλεύανε χωρίς να επιβαρύνουν το κράτος ,ήτανε το απόθεμα του κρατικού ταμείου.
   Νιώθεις ότι τους θεωρούσε εμπόδιο στα μελλοντικά του σχέδια.Οι μεγαλοί επενδυτές ήτανε συνδεδεμένοι με τα συμφέροντα του κράτους.Οι μικροί που έκαναν εξαγωγές λαχανικά ,που δούλευαν φασόν-πριν ανεβούν τα μεροκάματα -,οι παραγωγοί σωλήνων,θυμάμαι στη Πάτρα ένα εργοστάσιον παραγωγής ψεκαστήρων.Αυτά όλα σιγά-σιγά έκλειναν ,θα μου πεις η πρόοδος μα και τώρα ψεκάζουν .
   Μας έδεσαν χειροπόδαρα με την εξάρτηση απο το κωλοταμείο τους ,το οποίο αν και ξέρανε ότι ήτανε άδειο απο το-89 ,παίρνανε δάνεια για να κερδίζουνε τις κωλοεκλογές και εμείς οι τεμπέληδες της τεχνιτής εύφορης κοιλάδας κλέβαμε φρούτα απο ξένα περιβόλια.
   Και για να καταλάβετε τη σαπίλα μας ,αν ήτανε κυβέρνηση της ''επάρατης δεξιάς'' θα είχανε κάψει τα ρεμάλια αθώους που δουλεύανε.Το πιστόλι θα πρέπει να τοποθετηθεί απο το χέρι των αθώων στο κρόταφο των ''εμπόρων της γης της Πατρίδας μας και των συκοφαντών των πολιτών της''.
   Οσο για τα μπάνια του και την ασυδοσία της σπατάλης των χρημάτων μας πότε είχανε φιλότιμο και συνείδηση ;Να είσαστε σίγουροι ,ΠΟΤΕ.

 4. Hase avatar
  Hase 04/09/2011 21:12:13

  Σιγουρα το πιστολι ειναι στραμενο στο κεφαλι του ΓΑΠ.
  Ο Βενιζελος ομως δεν ειναι ο πολιτικος που ολοι πιστευαμε μεχρι τωρα.
  Απεδειξε πως ειναι πολυ μικροτερος των περιστασεων. Εχει περισσοτερα μειονεκτηματα απο πλεονεκτηματα.
  Θυμαμαι πως βγηκε (βιαστικα βιαστικα) στο ζαπειο να παραμερισει τον ΓΑΠ. Ειμαι ο εν δυναμει αυριανος πρωθυπουργος των Ελληνων ειχε πει τοτε.
  Μετα βρεθηκε καποιος και τον περιελουσε με καφε.
  Ο ιδιος αντι να αντιπαρελθει με ψυχραιμια το συμβαν βρηκε να κατηγορησει αδικα (οπως αποδειχτηκε αλλωστε) πολιτικους αντιπαλους.
  Μετα εγινε υπουργος στα οικονομικα, και αναλαμβανοντας το υπουργειο ειπε, ¨φευγω απο την ..αμυνα και παω στον πραγματικο πολεμο.¨ Καποιος θα επρεπε να του πει πως στον πολεμο δεν πετας τις χειροβομβιδες στους συνταξιουχους τις πατριδας σου ουτε στους συμπολιτες σου εν γενει αλλα τους φροντιζεις αυτους.
  Μετα υπεγραψε μια συμφωνια της Ελλαδας με την Φιλανδια που οχι μονο ηταν ακρως υποτιμιτικη , αλλα ηταν και βλακωδης. Θα επρεπε να πει στους Φιλανδους, ακουστε φιλοι μας, σχετικα με αυτα που ζητατε θα πρεπει πρωτα να αποφανθει η ΕΕ.
  Και στο τελος εκπαραθυρωσε μια επιτροπη της βουλης που ο προκατοχος του ειχε
  τοποθετησει, μονο και μονο επειδη αυτη αποφανθυκε κατι που αυτον δεν τον συνεφερε.
  Ολα αυτα με κανουν να βγαζω το συμπερασμα πως ο κ. Βενιζελος ειναι μια μεγαλη και τρανη φουσκα, ενας σοφιστης που μπορει να κανει το ασπρο μαυρο, και υποτιμαει τον ελληνικο λαο.

  • juliet avatar
   juliet @ Hase 04/09/2011 21:31:19

   Ο ανθρωπος που είναι έξυπνος και φιλόδοξος την αναγνώριση την παίρνει απο τους γύρω του και αν είναι και επικοινωνιακός είναι το ιδανικό.
   Ο ανθρωπος που είναι φιλόδοξος περνιέται όμως για έξυπνος πατάει σε πτώματα για να ανέβει στο θρόνο και ξέρεις γιατί;γιατί αυτός ξέρει ότι είναι ένα τίποτε,μια φούσκα καρναβαλιού που μόλις τελειώσει η φιέστα και έχεις περάσει καλά την φούσκα την σκας,δεν σου χρειάζεται σου είναι άχρηστη και σου πιάνει χώρο.
   Θουκυδίδης:
   ''Ο ανόητος έχει την καρδία του στη γλώσσα του και ο έξυπνος στην καρδιά του''.

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 05/09/2011 00:42:44

  Pat Garrett & Billy the Kid...Εξαιρετικές ομοιότητες με Γαπ & Μπένι...!

 6. sitting duck avatar
  sitting duck 05/09/2011 01:19:08

  Σωματοδομικά θα το έβλεπα περισσότερο σε...Τρινιτά, Τέρενς Χιλ & Μπάντ Σπένσερ. Το σπαγγέτι ουέστερν όμως, φαίνεται να μας τελειώνει. Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να διασφαλίσουν έστω την πολιτική τους επιβίωση. Εταξαν στους ξένους πολλά και αποδεικνύεται ότι ούτε εντολές δεν μπορούν να εκτελέσουν. Το ελικόπτερο έχει αρχίσει να ζεσταίνει τον κινητήρα. Buy-buy Giorgos!

 7. sitting duck avatar
  sitting duck 05/09/2011 01:23:16

  Σημ. Buy-buy και όχι bye-bye, αφού ο Νίκος(θαμπό δαχτυλίδι) πρόλαβε κι αγόρασε...Τα καύσιμα τις μέρες αυτές κοστίζουν...

 8. Pluto avatar
  Pluto 05/09/2011 07:34:05

  Δείτε με πόση διαύγεια,μεστό καί δηκτικό λογο αναλύει ο Χαρβαλιάς την κατάσταση.Αλλά φοβάμαι ότι στα ψοφοδέλτια πρώτα τραπέζια πίστα θα είναι,ex officio καί εκ του Καταστατικού, οι αστέρες της σημερινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ,τις ικανότητες των οποίων κεχηνώτες αποθαυμάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα οι ψηφοφόροι...

 9. Vassilis avatar
  Vassilis 05/09/2011 10:49:40

  Όσο 10.000.000 "ελληνόπουλα" κοινώς πρόβατα, ψηφίζουν "σπουδάσαντες στας ΗΠΑ (δηλαδή πρακτοράκους της CIA), τόσο θα κλαίτε για μαγαζιά που κλείνουν, για μισθούς πετσοκομμένους και για ξεπούλημα της χώρας μας....

 10. agrinio avatar
  agrinio 05/09/2011 16:18:25

  Βλεπεις, αγαπητέ Δημήτρη, ότι σε καταδιώκει (και θα σε καταδιώκει) η κατάρα της ρήσεως ¨ <> ;;;;; ( Είτε το παραδέχεσαι, είτε όχι )
  Διότι , ό,τι και να κάνεις , ό,τι και να πείς , ό,τι και να γράψεις , δεν θα πάψεις να είσαι ένας αξιολύπητος ΠΑΣΟΚ/ζής !!!!!!!!!!!!!!!!
  Σε λυπάμαι, γιατί δείχνεις να έχεις και καλά στοιχεία, αλλά είναι φανερό , ότι δεν μπορείς να ελέγξεις το ....... "φιλούμενον" !!!!!
  φιλικά ,
  Αγρίνιο !

  • juliet avatar
   juliet @ agrinio 05/09/2011 16:53:10

   Agrinio
   Πες τι γίνεται εκεί πέρα ,μήπως και αλλάξει γνώμη αλλά και πάλι θα σου πει να βάλουμε πλάτη όλοι μαζί.
   Στο φαγοπότι μόνοι τους και στα δύσκολα όλοι μαζί.

 11. agrinio avatar
  agrinio 05/09/2011 16:40:54

  Βλέπεις αγαπητέ Δημήτρη, ότι .... ό,τι και να κάνεις , θα είσαι πάντα δέσμιος της ρήσεως ¨ <> ;;;;;;
  Ό,τι και να πείς , ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να γράψεις, δεν θα μπορέσεις να αποτρέψεις την πραγματικότητα ότι εν τη ουσια , είσαι ένας αξιολύπητος ΠΑΣΟΚ/ζής !!!!!!!
  Και το...... "φιλούμενον" πάντα θα σε ... προδίδει !!!!

 12. sofia avatar
  sofia 06/09/2011 11:40:38

  ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΤΕ ΒΡΕ? Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ Δ,Ν.Τ. ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΣΑΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΗΔΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΓΡΑΦΕ ΧΘΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ (ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ) Η ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ??

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.