Το περιεχόμενο της συμφωνίας θα κρίνει τη στάση της ΝΔ
19/05/2015 17:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το περιεχόμενο της συμφωνίας θα κρίνει τη στάση της ΝΔ

H εσωκομματική δημοκρατία είναι παρούσα στη ΝΔ, παρά τη διαφορετική γνώμη και τα πισώπλατα μαχαιρώματα των δελφίνων και όσων αμφισβητούν τον Αντώνη Σαμαρά. Στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο αποφασίστηκε να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα όργανα του κόμματος ώστε να συζητηθεί η στάση της ΝΔ επί της συμφωνίας.

Επικράτησε η κοινή λογική και δεν θα αποφασίσει η ΝΔ επί μιας άγνωστης συμφωνίας, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε και στη συνεδρίαση την άποψη να ψηφίσει το κόμμα μια συμφωνία που όμως ουδείς γνωρίζει…

Στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης, αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί η ΝΔ να αποφασίσει ποια θα είναι η θέση της έναντι μιας συμφωνίας που ακόμα δεν υπάρχει και κανείς δεν ξέρει το περιεχόμενό της.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση, αναφέρεται ότι η ΝΔ και τα εκλεγμένα της όργανα θα αποφασίσουν για την έξοδο της χώρας από τη σημερινή κρίση με μόνο κριτήριο το συμφέρον του ελληνικού λαού.

«Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η καθυστέρηση στη σύναψη συμφωνίας έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα και τον λαό και πρέπει η εκκρεμότητα να ολοκληρωθεί άμεσα», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Επίσης αναφέρεται ότι «η ΝΔ ως η κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη της πατρίδας μας είναι λογικό ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας, για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης και τρόικας».

Η τελική στάση της ΝΔ θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία, ενώ είναι άγνωστο εάν ορισμένοι θα επιμείνουν να στηθεί κάλπη στην Κ.Ο. του κόμματος.

Μ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το τζίνι avatar
    Το τζίνι 19/05/2015 21:49:45

    Μα τα αυτονόητα, δεν γίνεται να υπάρχουν καλοθελητές που θα τ΄αμφισβητήσουν. Χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά, πως είναι δυνατόν να προσυπογράψει κανείς εκ προημίου μέτρα και συμφωνίες;

  2. konkon avatar
    konkon 20/05/2015 12:23:46

    Η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στη βουλή να ψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία καταθέσει. Η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να ψηφίσει καμιά συμφωνία, νέο μνημόνιο, που θα καταθέσει ο Τσίπρας. Ας το ψηφίσουν οι βουλευτές που τον στηρίζουν για να διαπιστώσει και τη στήριξη που του παρέχουν. Εξάλλου αυτοί θα πρέπει να ψηφίζουν και τους εφαρμοστικούς νόμους που θα προκύψουν από τη συμφωνία. Όχι άλλες μαλακίες πια!!! Οι πρόθυμοι της ΝΔ που σκοπεύουν ασυζητητί να ψηφίσουν οτιδήποτε του Τσίπρα ας το κάνουν. Είναι πλέον γνωστοί, άλλωστε τους έχε καταγράψει η ιστορία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.