#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/06/2010 17:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πείραμα Κουβέλη και η ενδεχόμενη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ(Antinews). Διαβάζουμε ότι «σε συνεννόηση βρίσκονται ήδη οι εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές, ώστε να μπορέσουν να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων που δίνει ο κανονισμός της Βουλής σε όσους συγκροτούν ομάδα του Κοινοβουλίου. Η κυρία Μπακογιάννη επικοινώνησε χθες με τον κ. Κουβέλη για να εξετάσουν ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος της ομάδας στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, μια και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία ως προς το πρόσωπο θα οριστεί από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο εκείνος από τους προτεινόμενους που συγκέντρωσε την πλειοψηφία.»

Οι συζητήσεις πάντως φαίνεται πως έχουν περιοριστεί επί της διαδικασίας και δεν έχει τεθεί ζήτημα συνεργασίας με πολιτικές διαστάσεις όσον αφορά τη στάση τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για τα ανοιχτά μέτωπα, όπως το Ασφαλιστικό.

Αυτά γράφουν οι εφημερίδες. Εμείς ωστόσο θα προσθέσουμε ότι πίσω από τους «ανεξάρτητους»  φαίνεται να υπάρχει μια (τουλάχιστον) κοινή συνισταμένη: το συγκρότημα Αλαφούζου που δεν κρύβει τις καλές του σχέσεις και με την κ. Μπακογιάννη και με την «Ανανεωτική Αριστερά» (από εποχής Κωνσταντόπουλου). Όπως, άλλωστε δεν κρύβει τις καλές του σχέσεις με τον κ. Αλαβάνο και το συγκρότημα Λαμπράκη.

Να σημειώσουμε ότι σταθερά το τελευταίο διάστημα το συγκρότημα Αλαφούζου προβάλλει με άρθρα και δημοσκοπήσεις την αποδόμηση του σημερινού πολιτικού σκηνικού.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι παρότι στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις στην Αριστερά, εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία με δηλώσεις της χαρακτήρισε «πολύ θετικό  και κρίσιμο να υπάρξει μια Αριστερά με σοβαρό λόγο» ενώ δεν έκρυψε την ευχαρίστηση της από τυχόν  διάλυση του  ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί ισχυρίζονται επίσης ότι «ο Κουβέλης έφυγε για να περιμένει μια ομάδα από το ΠΑΣΟΚ».

Δεν γνωρίζουμε πόση αλήθεια υπάρχει σε αυτό το τελευταίο, αλλά είναι πλέον βέβαιο ότι η σοσιαλδημοκρατική έκφανση στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι κενή.

Το ΠΑΣΟΚ είναι τόσο δεξιά πια, που ο ΛΑ.Ο.Σ θα το κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση.

(Το ιδεολόγημα της «πράσινης ανάπτυξης» σε λίγο θα είναι μόνο ευφυολόγημα)

Να μην αποκλείετε λοιπόν το ενδεχόμενο να καλυφθεί το κενό αυτό από την  ανανεωτική κίνηση του ΣΥΝ και άλλους.

Δεν είναι κρυφό άλλωστε ότι και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ καλοβλέπουν την κίνηση Κουβέλη κι αυτό είναι οξύμωρο, γιατί θεωρητικά είναι άμεσος πολιτικός ανταγωνιστής.

Εξάλλου,  τρία αριστερά κόμματα στην Ελλάδα είναι δύσκολο να τύχουν κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, με δεδομένη την πρωτοκαθεδρία του ΚΚΕ στο χώρο

Κατά τα άλλα ένα σενάριο με 7 κοινοβουλευτικές ομάδες θα είναι πρωτόγνωρο. Όχι αναγκαστικά κακό, αλλά όταν η πολιτική εξουσία επιμερίζεται, η οικονομική βρίσκει πιο εύκολα το δρόμο για τη χειραγώγηση της .

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επέστρεφε avatar
  Επέστρεφε 15/06/2010 17:13:31

  "το συγκρότημα Αλαφούζου το συγκρότημα Αλαφούζου που δεν κρύβει τις καλές του σχέσεις με τον κ. Αλαβάνο"

  Aπο που ακριβώς προκύπτει αυτό???

  • Factorx avatar
   Factorx @ Επέστρεφε 15/06/2010 17:22:44

   πρόσεχε τι γραφουμε. Λέμε για καλές σχέσεις Αλαβάνου - συγκροτήματος Λαμπράκη

 2. Greg avatar
  Greg 15/06/2010 17:23:43

  Ουδέν κακόν αμιγές καλού. "Όταν η πολιτική εξουσία επιμερίζεται, η οικονομική βρίσκει πιο εύκολα τον δρόμο για την χειραγώγησή της" Μπα, που το είδατε αυτό; Στις ισχυρές μονοκομματικές -δικομματικές καλύτερα- κυβερνήσεις, δεν υπέπεσεν εις την αντίληψην σας χεραγώγηση; Διατί να μην δοκιμάσομεν το νέο φρούτο;

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Greg 15/06/2010 22:32:59

   Τα μεγάλα deal της οικουμενικής θα εννοεί

 3. Greg avatar
  Greg 15/06/2010 17:33:50

  Πάτερ άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τι ποιούσι..

 4. boanerges avatar
  boanerges 15/06/2010 17:58:06

  Δεν γνωρίζουμε πόση αλήθεια υπάρχει σε αυτό το τελευταίο, αλλά είναι πλέον βέβαιο ότι η σοσιαλδημοκρατική έκφανση στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι κενή.

  Το παραπάνω δεν είναι ακριβές.Το ΠΑΣΟΚ υπό τον ΓΑΠ συνεχίζει με απόλυτη συνέπεια το έργο του "εκσυγχρονισμού" που ξεκίνησε επί Σημίτη.Η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα είναι η πεμπτουσία της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Όψεις της πολιτικής αυτής είναι η αποδόμηση του εθνικού κράτους, με την τοποθέτηση προσώπων εγνωσμένης εθνομηδενιστικής κατεύθυνσης σε καίριες θέσεις Παιδείας, ο προσεταιρισμός εκπροσώπων κοινωνικών ελίτ, ειδικά στους χώρους των τεχνολογιών αιχμής και του σχεδιασμού περιβάλλοντος και νέων μορφών ανάπτυξης κλπ.
  Το πρόβλημα του ΓΑΠ και του σημερινού ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ είναι η ιδεολογική συνέπεια. Σε αυτό ο ΓΑΠ είναι ΑΠΟΛΥΤΑ συνεπής. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό τότε θα πρέπει να κατανοήσει καλύτερα τη σύγχρονη πολιτική. (Παραπέμπω στα βιβλία του Ανδρέα Πανταζόπουλου "Με τους Πολίτες εναντίον του Λαού" και κυρίως στο πολύ κατατοπιστικό " Ο Μάρασμός της Σοσιαλδημοκρατίας").
  Το πρόβλημα του ΓΑΠ δεν είναι ιδεολογικής συνέπειας. Ο ΓΑΠ εκφράζει τη σύγχρονη εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας με τρόπο αριστοτεχνικό. (Αυτά περί ανεπάρκειας, ανικανότητας κλπ εκπορεύονται είτε από άγνοια είτε υποκρύπτουν σκοπιμότητα).
  Το πρόβλημα είναι ότι η απήχηση της σοσιαλδημοκρατίας υποχωρεί
  άτακτα διεθνώς. Το πρόβλημα είναι ότι η ιδεολογική ηγεμονία της παγκοσμιοποίησης και της αμερικανόπνευστης ιδεολογικής ορθότητας (στην οποία προσαρμόστηκε ΠΛΗΡΩΣ η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία) τελεί υπό σοβαρή κρίση, ή να το πω καλύτερα κλυδωνίζεται επικίνδυνα.
  Και το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Τώρα που σηκώνεται σιγά-σιγά ο Έλληνας από το χυδαίο τραπέζι και συνέρχεται από τη ζάλη της επίπλαστης ευμάρειας και του την πέφτουν όλα τα κοπρόσκυλα ζητώντας το καθένα ότι λογαριασμό του'ρχεται πρόχειρο στο κεφάλι, ο ΓΑΠ δεν έχει αντίδοτο.
  Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντοτε ΑΡΡΗΚΤΑ συνδεδεμένο στη συνείδηση του Έλληνα με τη ΜΑΣΑ. Τώρα που η μάσα τελείωσε και η ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ του Σημίτη αποκαλύπτεται με τρόπο αποκαρδιωτικό, και έχεις το ΔΝΤ να ζητά το κεφάλι του μισθωτού επί πινάκι θα δούμε πολλά.
  Και κυρίως λυσσαλέα επίθεση εναντίον του Σαμαρά, που δεν έχει σχέση με τις μεγάλες μάσες. Και γι'αυτό του βγάζουν Μεσσήνιους διορισμένους και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, τη στιγμή που το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας της τελευταίας τρακονταετίας καταρρέει με κρότο βγάζοντας μια μπόχα φοβερή.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ boanerges 16/06/2010 10:42:10

   Πολυ καλη περιγραφη.

 5. τάσος avatar
  τάσος 15/06/2010 20:35:31

  ο καρατζαφέρης πρέπει να συνεργαστεί με τη ντόρα στις επόμενες εκλογές υπό το λαϊκό ορθόδοξο φιλελεύθερο συναγερμό (λαοφς). ο λαοφς θα είναι η νδ του ογδόντα (β' μέρος) που θα κοντράρει στα ίσα το νεοφιλελεύθερο πασοκ του γαπ, που θα έχει απορροφήσει κάθε ξεφτι(λι)σμένη αριστερή λινάτσα, με πρώτο και καλύτερο τον αλαβάνο, το συνηθίζει άλλωστε για ξεκάρφωμα. το πασοκ δεν είναι και ούτε υπήρξε ποτε αρκτικόλεξο, πασοκ σημαίνει πασοκ, είναι λέξη. και ο πασοκσής δεν είναι ούτε αριστερός, ούτε κεντρώος, ούτε σοσιαλιστής ούτε τίποτα. ο πασοκσής είναι πασοκσής.

 6. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 15/06/2010 21:39:05

  Νέο Φάληρο θα ονομάζεται το απόκομμα.

 7. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 15/06/2010 21:56:37

  "H σοσιαλδημοκρατική έκφανση στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδος αυτή τη στιγμή είναι κενή" Πότε ακριβώς είχαμε σοσιαλδημοκράτες στην Ελλάδα? Ισως το ΚΟΔΗΣΟ προ 30ετίας. Επί Ανδρέα ο όρος "σοσιαλδημοκρατία" ήταν απαγορευμένος, επί Σημίτη απλώς τον ψιθύριζαν. Ισως είναι το βασικό πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας μετά το 1974. Αντί να αποκτήσουμε ένα σοβαρό μεγάλο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα μας προέκυψε αυτό το απίθανο κατασκεύασμα του ΠΑΣΟΚ που σε οποιαδήποτε άλλη κανονική Ευρωπαική χώρα δεν θα είχε ξεφύγει απο τα όρια της γραφικότητας και του 5%.
  Σήμερα πια νομίζω ότι εχουμε συνηθίσει στην έλλειψη σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ούτε θεωρώ ότι ο Κουβέλης με τον... Ψαριανό μπορούν να καλύψουν το κενό. Κατά τα λοιπά μια χαρά το θέτει ο "τάσος" με τα περί "πασοκσή" Νομίζω ότι σε αυτό το blog κάποιος είχε γράψει ότι ο ΠΑΣΟΚος είναι ανθρωπότυπος.Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι απλώς επάγγελμα.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ firiki2010.wordpress.com 15/06/2010 22:36:59

   Σωστή η επισήμανση σου. Θεωρητικά η σοσιαλδημοκρατία καλυπτόταν από το ΠΑΣΟΚ.

  • Λεωνίδας avatar
   Λεωνίδας @ firiki2010.wordpress.com 15/06/2010 23:35:35

   Νομίζω ότι το βασικό πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας μετά το 1974 είναι ότι δεν υπάρχει σοβαρή Δεξιά.

 8. typhoon avatar
  typhoon 15/06/2010 21:57:54

  Εδώ είναι το ερώτημα:
  http://typhoon-typhoon.blogspot.com/2010/06/276.html
  Και απαντήσεις στη blog-ό-σφαιρα ακόμη δεν είδα!

 9. anonymos avatar
  anonymos 15/06/2010 22:17:27

  ΚΟΥΒΕΛΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΘΙΚΙ

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 15/06/2010 22:57:48

  Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια τελικά... το «βρώμικο '89» υπουργός του σκιώδους πρωθυπουργού Μητσοτάκη, και 21 χρόνια μετά εκπρόσωπος της Μητσοτάκη...

 11. black sea avatar
  black sea 16/06/2010 00:19:58

  απο ποτε το λαος δεξιο κομμα;ετσι ειναι τα δεξια κομματα οτι ναναι;

 12. anonymos avatar
  anonymos 16/06/2010 00:36:46

  Που είναι η Μπίλτενμπεργκ οεο

 13. anonymos avatar
  anonymos 16/06/2010 10:21:19

  Δεν το είχα δεί έτσι, αλλά ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Ο Κουβέλης ούτε έναν Πασόκο δεν μπορεί να πείσει είναι κατά πολύ δεξιότερα στο πολιτικό φάσμα. Λάθος επιλογή κάνανε.
  Προτείνω όλοι αυτοί που φύγανε και ανερυθριαστα κρατούν τις βουλευτικές έδρες να τις επιστρέψουν παραυτα στο κόμμα που τους ανέδειξε.
  Επίσης να θεσπιστεί ένας νόμος ο οποίος να χαρακτηρίζει ιδιώνυμο αδίκημα το προεκλογικό ψεύδος με βαρύτατες ποινές δήμευση περιουσίας και εκτόπιση.

 14. δημητρης avatar
  δημητρης 16/06/2010 11:42:40

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ. (Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ).
  ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΦΡΟΥΔΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΜΕΣΩ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΩΣ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
  ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ.

  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΕ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.