#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/01/2010 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρασκήνιο των παζαριών Παπανδρέου – ΒρυξελλώνΈντονο είναι το παρασκήνιο της «κωλοτούμπας» που έκανε η κυβέρνηση σχετικά με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και ειδικά το χρόνο που χρειάζεται η χώρα να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3%.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο Κοινοτικοί αξιωματούχοι έστειλαν «μποναμά» στον κ. Παπανδρέου το εξής μήνυμα: «Τα μέτρα που έχετε σχεδιάσει είναι λίγα, το Πρόγραμμα Σταθερότητας που ετοιμάζετε είναι αδύνατον να περάσει από εμάς. Αλλάξτε τα όλα τώρα».

Με τον τρόπο αυτό βεβαίως ουσιαστικά «προστάτεψαν» την κυβέρνηση αφού αν το Πρόγραμμα πήγαινε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα και απορρίπτονταν, θα μιλούσαμε όλοι για δεινή πολιτική ήττα. Κάτι που επί της ουσίας συνέβη, βέβαια, όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο για την αποτυχία της οικονομικής διπλωματίας του κ. Παπανδρέου, αλλά οι Βρυξέλλες έδωσαν τη δυνατότητα στον κ. Παπανδρέου να χρυσώσει το χάπι.

Λαμβάνοντας το μήνυμα ο πρωθυπουργός, και φοβούμενος να χρεωθεί ένα τόσο μεγάλο βάρος, έδωσε άμεσα εντολή για την αλλαγή του σχεδίου. Στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε δύο φακέλους στον κ. Παπανδρέου και τους υπουργούς. Ο ένας αφορούσε σκληρά μέτρα σε βάθος τετραετίας και ο άλλος επώδυνα μέτρα σε 3 χρόνια, όπως ζητούσε η Κομισιόν.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε άμεσα να προχωρήσει το δεύτερο σχέδιο. Αφενός για να εξευμενίσει τις Βρυξέλλες και αφετέρου για να έχει το πάνω χέρι σε μια εκλογική χρονιά, το 2013. Αν όλα πάνε καλά και μειωθεί το έλλειμμα, ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά θα κηρύξει το τέλος της λιτότητας, θα ανακοινώσει ψευτομέτρα τόνωσης των πολιτών και θα επιχειρήσει να υφαρπάξει πάλι την ψήφο τους, με την βοήθεια και του νομοσχεδίου για τους μετανάστες.

Αυτό βεβαίως είναι το σχέδιο του κ. Παπανδρέου, αλλά είναι ένα «μπακάλικο» σχέδιο, όπως εξηγούμε και αλλού (Παραμονή «Φώτων», μας άλλαξαν τα …φώτα).

Επειδή εκείνο που όπως φαίνεται δεν έχει καταλάβει ακόμα είναι πως θα μπορέσει να αναχαιτίσει τις κοινωνικές εκρήξεις που έρχονται με μια κυβέρνηση που δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται και ένα τριχοτομημένο ΠΑΣΟΚ (Παπανδρεϊκοί, Εκσυγχρονιστές, Βαθύ ΠΑΣΟΚ)

Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 07/01/2010 09:04:05

  Εδώ βγαίνει ο κάθε αλλοδαπός διορισμένος υπάλληλος και τα χώνει στην Ελλάδα και δεν τους έχουν πάρει με τις κλωτσιές.
  Κάτι πήγε να αρθρώσει χθες στο bloomberg o παπακωνσταντίνου.
  Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε ξανά σε θέση άμυνας, λόγω της ραγιάδικης νοοτροπίας των κυβερνήσεων μας.
  Και το παραμύθι ότι δεν φταίμε εμείς αλλά οι κακές βρυξέλλες...πάλιωσε.

  To 2010, είπε ο Yorgos, θα είναι έτος ανατροπών!
  Να εννοεί κυβερνήσεων;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ popolaros 07/01/2010 09:24:17

   Μόνο που "ο κάθε αλλοδαπός διορισμένος υπάλληλος" προέρχεται από μία χώρα που μονίμως πληρώνει τα δικά μας κερατιάτικα.

   Ε, κάποτε δεν θα ερχόταν η ώρα που θα σταματούσε η αγελάδα να δέχεται να την αρμέγουν (και να χύνουν το γάλα);

   Όταν, λοιπόν, είσαι μια ζωή με το χέρι απλωμένο, δεν μπορείς το ίδιο χέρι να το κάνεις γροθιά και να το χτυπήσεις στο τραπέζι. Ας χαλαρώσουμε λοιπόν κι ας απολαύσουμε ό,τι δεν μπορούμε -πια- να αποφύγουμε. Ας προσέχαμε όσο ήταν ακόμα καιρός. Αλλά τότε είχαμε το μυαλό στα spa και στα SUV...

   • popolaros avatar
    popolaros @ Αυριανιστής 07/01/2010 10:06:06

    Εάν εννοείς την Γερμανία, καλό θα ήταν να μας επιστρέψει τα χρωστούμενα κατοχικά πρώτα.
    Τώρα οι έλληνες 'συνεργάτες' μιζαδόροι,τα λαμόγια και τα παραμάγαζα που λυμαίνονται τους πόρους της ελλάδας, να πάνε μέσα και να επιστραφούν τα κλεμμένα.
    Πiστεύω ότι το 99% των ελλήνων δεν έχει πάει σε spa,ούτε έχει suv.

    O στόχος των 'συμμάχων' μας, καθώς και των εδώ αντιπροσώπων, ήταν και είναι να ξεπουληθεί η όποια εγχώρια βιομηχανία και παραγωγή και να μετατραπεί η χώρα σε παραθεριστικό κέντρο της Ε.Ε., όπου οι συνταξιούχοι ευρωπαίοι θα κάνουν τις διακοπές τους.

    Πριν από τους ξένους όμως, φταίνε οι δικοί μας και εμείς που τους ψηφίζουμε.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ popolaros 07/01/2010 10:17:31

     Αν νομίζεις ότι είναι αυτό το ποσοστό των Ελλήνων που δεν έχει SUV, τότε φοβούμαι ότι δεν προσέχεις γύρω σου όταν περπατάς ή όταν οδηγείς.

     Βιομηχανία δεν υπάρχει πια, "φροντίσαμε" να τη διώξουμε οι ίδιοι. Δες το παράδειγμα της Pirelli στην Πάτρα προ εικοσαετίας, που νομίζω ότι αποτέλεσε και το εναρκτήριο ορόσημο της αποβιομηχάνισης της χώρας.

     Όσο για το "παραθεριστικό κέντρο της ΕΕ", κάνε μια βόλτα στην Τήνο και ρώτα σε τι εθνικότητας ιδιοκτήτες ανήκουν τα περισσότερα σπίτια -σε κάποια περίπτωση μάλιστα, ακόμα και σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό- για να διαπιστώσεις ότι έχει ήδη συντελεστεί η μετατροπή αυτή.

    • popolaros avatar
     popolaros @ popolaros 07/01/2010 10:27:18

     Πάλια ακούγα και τον Σοφιανόπουλο της ΧΡΩΠΕΙ, που την έκλεισαν με τα πανωτόκια.
     Να είναι καλά ο Έβερτ.
     Έχω ακούσει ότι και στην Κρήτη, αγοράζονται χωριά με το κιλό.
     Δεν μπορούν μάλλον να την ξεπεράσουν οι ούνοι.

    • Swell avatar
     Swell @ popolaros 07/01/2010 13:42:59

     Σχετικά μρ τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ένα εργοστάσιο χαλυβουργίας που μας έδωσαν, το αρνήθηκε ο Καραμανλής. Το δεύτερο που δεχθήκαμε, το χάρισε ο ίδιος στην οικογένεια Αγγελοπούλου. Ο "εθνάρχης."

 2. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 07/01/2010 11:55:47

  Σήμερα ο "Μικροπολιτικός" γράφει την αλήθεια:

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4554116&ct=11

  ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ το spread, δηλαδή η διαφορά επιτοκίου μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών ομολόγων; Μέγα μυστήριον- που έχει την εξήγησή του. Αυτή εντοπίζεται μάλλον σε ραντεβού μέλους της κυβέρνησης με τοπικά στελέχη ξένης επενδυτικής τράπεζας. «Γιατί πουλάτε ελληνικά ομόλογα ενός χρόνου, διετίας ή τριετίας;». Και τους επισήμανε πως τα δεκαετή ομόλογα δεν βγαίνουν στην αγορά.

  ΠΡΑΓΜΑΤΙ η σπέκουλα περί χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει σύντομο χρονικό ορίζοντα. Ενώ το ελληνικό χρέος δεκαετίας δεν φαίνεται να προκαλεί ανησυχίες, προφανώς γιατί θεωρείται ότι τα δημοσιονομικά θα μπουν, ούτως ή άλλως, στον ίσιο δρόμο.

  ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως η κουβέντα- ή μάλλον η φοβέρα- έπιασε τόπο και οι πωλητές έγιναν αγοραστές, με αποτέλεσμα να πέσει το spread. Άλλωστε κατάλαβαν ότι η κυβέρνηση τους έχει πάρει χαμπάρι. Πουλούν τα βραχυπρόθεσμα για να πιέσουν προς τα πάνω τα επιτόκια- και να μας πάρουν περισσότερα λεφτά- αλλά κρατούν τα μακροπρόθεσμα γιατί ξέρουν πως κίνδυνος να χρεοκοπήσει η χώρα δεν υπάρχει.

 3. μαρικα avatar
  μαρικα 08/01/2010 00:28:08

  Που να μας πιστεψουν οι ανθρωποι μωρε;τους εχουμε ξεκανει να μας δεινουνε χρηματα.Το ακουσατε το αλλο;Οι κρητηκοι αγροτες για να παρουν περισοτερες αγροτικιες πριμο
  δοτησεις δηλωναν τοσα στρεματα, που εφταναν το μηκος τους μεχρι την Μυκονο.Τωρα βγηκε στη φορα και θα μας πανε δικαστηριο.Τι να πω.Εμεις φταιμε
  κοιταμε το προχειρο καιρδος και οχι το μακροχρονιο.Καλα δεν υπαρχουν στην Ελλαδα ελεγκτικοι μηχανισμοι οπως και σε αλλα κρατοι;

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ μαρικα 08/01/2010 00:39:37

   Μαρίκα. Όλα καλά, αλλά αυτή η "Ωρθογραφύα" σου!!!!

 4. μαρικα avatar
  μαρικα 08/01/2010 01:18:05

  ΠΕΤΡΟΣ αν εισουν και εσυ 47 χρονια στην Γερμανια ισως να μην ηξερες σημερα που ειναι η Ελλαδα,σε ευχαριστω παντος

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ μαρικα 08/01/2010 02:03:34

   Μαρίκα . Άν είναι έτσι οφείλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη. Και όχι υποκριτικά. Το εννοώ.

 5. μαρικα avatar
  μαρικα 08/01/2010 02:18:39

  Σε περιμενα,σε ευχαριστω,εισαι ΟΚ.Να μου προσεχεται την πατριδα.
  Την ποιο ωραια απο ολον τον κοσμο!

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ μαρικα 08/01/2010 02:28:13

   Πάντως Μαρίκα εσάς τους απόδημους σας χαίρομαι. Αγαπάτε πραγματικά την ΠΑΤΡΙΔΑ. Ίσως γιατί την έχετε στερηθεί. Ενώ εμείς οι γηγενείς!!! Άστα!!!!

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ ΠΕΤΡΟΣ 08/01/2010 02:30:39

    Κάνουμε ότι μπορούμε για να την πληγώνουμε. Συνέχεια!!!!

 6. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 08/01/2010 02:40:21

  Yorgos
  Συμωνώ απόλυτα νε τους κοινοτικούσς αξιωματούχους!!!
  Άλλαξε τα όλα ΤΩΡΑ.
  Αφού "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"
  Εσύ το είπες.
  Ψάξε τώρα να τα βρείς !!!!
  Bue bue Yorgos!!!!!

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ ΠΕΤΡΟΣ 08/01/2010 02:42:24

   Yorgos
   Συμωνώ απόλυτα με τους κοινοτικούς αξιωματούχους!!!
   Άλλαξε τα όλα ΤΩΡΑ.
   Αφού “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”
   Εσύ το είπες.
   Ψάξε τώρα να τα βρείς !!!!
   Bue bue Yorgos!!!!!

 7. μαρικα avatar
  μαρικα 08/01/2010 02:52:45

  ΠΕΤΡΟ.Δεν εχεται συνηδητοποιηση σε ποιο κομματι της γης ζειται.ΕΛΛΑΔΑ
  η μανα ολων.Ομως δυστηχως, απο τους διοικουντες μεχρι τους κατοικουντες!!!
  αστα ιστορια που πληγωνει.Τι ειναι παλι αυτο με τους λαθρομεταναστες;Που μερικοι τους εξησωνουν με εμας; ουτε κατα διανεια.Εμεις οπου πηγαμε πηραμε
  μαζι μας την πατριδα και τον πολιτισμο τις.δεν τρυπωσαμε απο διατριτα συνορα αλλα μας καλεσαν.Δεν σκοτωσαμαι, δεν βιασαμαι δεν κλεψαμε,σεβαστη
  καμε τους τοπους που μας φιλοξενησαν και σε πολλες περιπτωσεις τις αγαπησαμε και σαν δευτερες πατριδες.Υπερ παντων η πατρις

 8. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 08/01/2010 02:57:16

  Μαρίκα είσαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα. Ειλικρινά σε χαίρομαι!!!!

 9. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 08/01/2010 03:02:42

  FACTOR, κάτι άσχετο με την συζήτηση.
  Τα αχόλια δημοσιεύονται !!! σφαίρα!!!! Δεν έχει Face control???

 10. μαρικα avatar
  μαρικα 08/01/2010 03:09:26

  Ναι ειναι αληθεια,Οταν ερχωνται οι Γερμανοι να ψωνησουν απο το μαγαζι μου ,
  με χαιρετουν με το γιασου Ελλαδα.Ασε γραφουμε την δικια μας ιστορια
  (οχι της Ρεπουση και της Δραγωνας,)αλλα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

 11. Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος avatar
  Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος 08/01/2010 20:08:29

  Ο καλόψυχος GAP δεν ήταν αυτός που φώναζε ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας; Και μετά έτρεχε να τα μαζέψει;

  Δεν φταίνε πάντα οι σκατόψυχοι Γερμανοί και δυτικοί. Οι κερδοσκόποι τη δουλειά τους κάνουν, και μαγκιά τους. Τα μεγάλα κόλπα είναι για μεγάλους παίχτες. Πάντα έτσι παίζεται το παιχνίδι. Αλλά άμα στο τιμόνι της χώρας βρίσκονται "καρπαζοεισπράκτορες"(όχι μόνο σήμερα και δεν αναφέρομαι μόνο στις κυβερνήσειςκόσμο) τι να περιμένεις;

 12. Τασος Θωίδης avatar
  Τασος Θωίδης 08/01/2010 20:35:45

  Προτιμώ τα ελληνικά με την ορθογραφία της κ. Μαρίκας [ συγχαίρω ]από τα αγγλικά πολλών που όλο και περισσότερο χρησιμοποιούνται κυρίως από τους νεώτερους γιατί τάχα ;
  Δεν κατέχω τα ηλεκτρονικά αλλά για το Θεό δεν υπάρχει τρόπος να γράφονται τα πάντα στα ελληνικά.Δείτε π.χ Με μαρίκα SAYS ξεκινά το μήνυμα και κλείνει με...R E P L Y !!!
  Και δεν μπορώ να βρώ σημείο που να γράφει αποστολή μηνύματος καιθα πατήσω το submit και αν φύγει έφυγε

 13. μαρικα avatar
  μαρικα 08/01/2010 20:55:59

  Να εισαστε αγαπημενοι μην αφηνεται να σας παρη κανεις απο κατω .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.