21/11/2009 19:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρασκήνιο γύρω από την παρέμβαση ΛιάπηΔημοσιεύθηκε από olympiada 

Η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Δημοκρατία ενισχύει τις καταγγελίες περί “μηχανισμών” που ακούγονται κατά καιρούς από τα ίδια της τα στελέχη. Χαρακτηριστικό δείγμα το παρασκήνιο γύρω από το πρόσωπο του Μ. Λιάπη, που κορυφώνεται με τη συνέντευξη που έδωσε στον κόσμο του Επενδυτή. Μία συνέντευξη που οπωσδήποτε θα συζητηθεί, όπως και όλο το παρασκήνιο που την συνόδευσε την εβδομάδα που πέρασε.

Ο Λιάπης λοιπόν επιτίθεται με σφοδρότητα ενάντια στην υποψήφια Ντόρα Μπακογιάννη με ευθείες κατηγορίες. Πριν όμως τη δημοσίευση της συνέντευξης που πραγματικά εκπλήσσει για το ύφος της, ο Μιχάλης Λιάπης είδε στο διαδίκτυο να διαρρέουν κάποιες φωτογραφίες όπου ο ίδιος φαίνεται να παρακολουθεί τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Βραζιλία στη Γερμανία, ενώ σε κάποιες άλλες από τον ίδιο αγώνα φαίνεται και ο άνθρωπος της Siemens, Χριστοφοράκος.

Ο τ. υπουργός εξοργίστηκε βλέποντας αυτή την ενέργεια ενώ άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του μιλάνε για συκοφαντικό εκβιασμό, με φωτογραφίες που ουσιαστικά δεν δείχνουν τίποτα επιλήψιμο, διοχετεύθηκαν όμως έντεχνα προ της συνέντευξης. Κάποιοι άλλοι τραβούν ακόμη περισσότερο το σκοινί: Είναι χυδαιότητα και εκβιασμός να προσπαθούν να ρίξουν σκιές στον Μ. Λιάπη για δήθεν κοινωνικές συναναστροφές, όταν όλοι γνωρίζουμε πως η κυρία Μπακογιάννη φημίζεται για τις συναναστροφές της με τους επιτελείς της Siemens.

Η πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη δεν δείχνει διατεθιμένη να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες αλλά το ύφος της συνέντευξης οπωσδήποτε θα επισύρει απαντήσεις παρότι ο Μ. Λιάπης θεωρείται από την πλερά της “καμμένο χαρτί”.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Λιάπης κατηγορεί την κυρία Μπακογιάννη για μία σειρά ενεργειών που -κατά τον ίδιο- τέλεσε εσκεμμένα για προσωπικό της όφελος:

- Αυτή ροκάνισε τον Κώστα Καραμανλή και έχει την κύρια συμβολή για τη μεγάλη ήττα.

- Υποχρέωσε μία ολόκληρη παράταξη στον χορό του Ζαλόγγου για ιδιοτελείς σκοπούς, πράγμα “πολιτικά ανιστόρητο, ηθικά ανεπίτρεπτο, κομματικά ασυγχώρητο. Αλλά πρωτίστως αυταρχικό”

- Επιρρίπτει ευθύνες στην πρώην υπουργό Εξωτερικών για τους χειρισμούς της στο θέμα Καραβελα, καταζητούμενου στην υπόθεση της Siemens εξαιτίας των οποίων άνοιξε κι άλλο η ψαλίδα της διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ

- Εκφράζει έναν υπέρμετρο ατλαντισμό και έναν ανεπίκαιρο πια νεοφιλελευθερισμό, που να διατηρεί στενές διαπροσωπικές σχέσεις με τα συμφέροντα και προνομιακές σχέσεις με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ

Τέλος, εξηγώντας και την (για πολλούς ανεξήγητη) στήριξη Καρατζαφέρη στο πρόσωπο της τ. ΥΠΕΞ, εκτιμά ότι “Με Ντόρα αρχηγό, ο Καρατζαφέρης θα κάνει πάρτι αφού όλοι οι παραδοσιακοί δεξιοί ψηφοφόροι θα εγκαταλείψουν το κόμμα”

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που οπωσδήποτε σχετίζονται με την προσπάθεια σπίλωσης του (όπως ο ίδιος εκτιμά), από κύκλους της κας Μπακογιάννη. Ιδιαίτερα για τον χρόνο διαρροής αυτών των φωτογραφιών.

Ο πρώην υπουργός πάντως είχε τις ίδιες θέσεις πολύ πριν ανακοινωθούν οι πρόωρες εκλογές. Δημοσιεύουμε την συνέντευξη του τον περασμένο Αύγουστο όπου από τότε καταφερόταν εναντίον Σουφλιά και Μπακογιάννη για την εμμονή τους. Η συνέχεια βεβαίως τον δικαίωσε.
Πολιτική αυτοκτονία οι πρόωρες εκλογές- Λιάπης στον “Επενδυτή”
-Κορυφαίοι υπουργοί, πάντως, όπως ο Γιώργος Σουφλιάς και η Ντόρα Μπακογιάννη, επιμένουν με εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό να στήσει κάλπες το συντομότερο δυνατό. ..
-”Απορώ γιατί επιμένουν! Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω όλα αυτά που ακούγονται. Ας λειτουργήσει ο πρωθυπουργός με το ένστικτο του. Διαθέτει ισχυρές κεραίες. Και ας κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες που εισηγούνται εκλογές τώρα. Που ουσιαστικά τού εισηγούνται να εγκαταλείψει τη μάχη. Με το απίστευτο επιχείρημα: να τις χάσουμε τώρα, αλλά με μικρότερη διαφορά από τον Μάρτιο! ‘Έλεος! Αυτό είναι πολιτική ηττοπάθεια. Είναι παράλληλα και σχιζοφρενικό, διότι μου θυμίζει τον βαρέως ασθενούντα που πασχίζει μέχρι τελευταία στιγμή να ζήσει ο άνθρωπος, σε αντίθεση με ορισμένους συγγενείς που προτείνουν… ευθανασία! Όσοι προτείνουν κάτι τέτοιο δεν εμπιστεύονται τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που μπορεί να αλλάξει το κλίμα, δεν εμπιστεύονται μια ολόκληρη παράταξη, που έχει τη δύναμη αλλά και τα στελέχη να ανασυγκροτηθεί και να πάρει και πάλι κεφάλι. Ακόμη και κάτι συμπτωματικό μπορεί να συμβεί στο μέλλον, είτε από γκάφα του ΠΑΣΟΚ είτε από τη διεθνή συγκυρία, και να αλλάξει άρδην το σημερινό κλίμα, επ’ ωφελεία μας. Δεν μπορείς τους, τουλάχιστον, επτά μήνες που έχουμε μπροστά μας να τους πετάξεις έτσι και να μην προσπαθήσεις να τους αξιοποιήσεις για να αναλάβεις και πάλι τις πολιτικές πρωτοβουλίες. Τέτοια απλοχεριά στους αντιπάλους μας δεν την έχουμε διαβάσει ούτε στα παραμύθια με τις καλές νεράιδες.”


-Ξέρετε, όμως, ότι εξακολουθούν και επιμένουν. Πιστεύετε ότι υποκρύπτεται κάτι πίσω από αυτήν την πίεση τους;

-”Όσοι εισηγούνται εκλογές τώρα θα ήταν σωστό και τίμιο, αντί να διακινούν την άποψη τους με διαρροές στον Τύπο, να την πουν δημόσια, με θάρρος. Να μην κρύβονται πίσω από μισόλογα και περίτεχνες δημοσιογραφικές διατυπώσεις. Να πουν τα επιχειρήματα και πιθανόν να μας πείσουν. Αλλά να μας απαντήσουν ξεκάθαρα: Γιατί εισηγούνται τώρα εκλογές; Πώς ωφελείται ο τόπος, τι κερδίζει το κόμμα; Μήπως υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές, υστερόβουλες σκέψεις; Η παρατεταμένη σιωπή τους παρεξηγείται. Το παρασκήνιο φουντώνει και βοά. Η παράταξη σέρνεται. Το κόμμα διχάζεται. Όλοι σήμερα κρινόμαστε. Πρέπει να πάρουν θέση, υπεύθυνα, σ’ αυτό το σοβαρό θέμα. Γιατί έτσι και χρήσιμοι θα είναι και τον εαυτό τους θα προστατέψουν. Εγώ, όπως και άλλοι συνάδελφοι μου, άνοιξα τη συζήτηση για τη μη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Και είμαι κάθετος. Ας συμβάλουν και οι άλλοι σ’ αυτήν την συζήτηση. Με μισόλογα και διαρροές μόνο σύγχυση προκαλείται. Πρέπει, λοιπόν, όλοι να εκφράσουν τις απόψεις τους σ’ αυτή τη δύσκολη καμπή για το κόμμα. Και πολύ περισσότερο τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη… Διότι, αλλιώς η ηγετική ομάδα, συλλογικά, θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη των εξελίξεων!”

-Ανασχηματισμός, ωστόσο, χρειάζεται; Και αν ναι, πόσο σαρωτικός πρέπει να είναι αυτός; Πόσο «μεγάλα» ονόματα πρέπει να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση;
-”Ήδη αργήσαμε… Πέρασαν τρεις μήνες από το ηχηρό μήνυμα των ευρωεκλογών και δεν αντιδράσαμε άμεσα. Και ο χρόνος κυλάει. Φοβάμαι εις βάρος μας… Το ότι χρειάζεται να πάρει πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός είναι βέβαιο. Και να υπάρξουν προσαρμογές, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε πολιτικές. Κάτι, τέλος πάντων, πρέπει να αλλάξει. Να κινηθούμε πιο ζωντανά. Πιο μαχητικά. Η στατικότητα δεν ωφελεί. Ούτε η νωχελικότητα. Ζητούνται, λοιπόν, αλλαγές εδώ και τώρα. Ριζικές. Ανατρεπτικές. Το περιμένει η κοινωνία. Το αξιώνουν οι οπαδοί μας. Το έχει ανάγκη η κυβέρνηση, που χρειάζεται καύσιμα. Όσο καθυστερούμε, τόσο τα πράγματα δυσκολεύουν. Και ελπίζω μέχρι την Έκθεση της Θεσσαλονίκης να δούμε σχετικές πρωτοβουλίες. Εάν δεν υπάρξουν μέχρι τότε αλλαγές, η εκλογολογία θα φουντώσει. Και τότε την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό το προεκλογικό κλίμα δεν θα την έχει το ΠΑΣΟΚ, αλλά εμείς. Η Έκθεση, λοιπόν, είναι η τελευταία μας ευκαιρία. «Καλύτερα μια λάθος απόφαση παρά καμία απόφαση», όπως λέει ένα αμερικανικό ρητό

(antinews: Διαβάστε και τι λέει σήμερα ο Μ. Λιάπης: Σφοδρή επίθεση Μ. Λιάπη κατά Ντ. Μπακογιάννη)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. loretta avatar
  loretta 21/11/2009 19:58:28

  ...αναμενομενη κινηση στρατοπεδου μητσοτακη μπακογιαννη...ελπιζω ο λιαπης να τα πει ολα για να τελειωνουμε με την κυρια.

  δυστηχως αυτα επρεπε να τα βροντοφωναζει συνεχως μπας και βαλουν μυαλο ολοι αυτοι που εχουν συνταχθει με την διαπλοκη της κυριας

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 21/11/2009 20:11:14

  Ο Λιάπης σιγουρα δεν είναι ο καταλληλότερος για να τα ριχνει στην οικογενειοκρατία αλλα λεει αληθειες σχετικα με το ρολο της κυριας μητσοτακη στην κυβερνηση Καραμανλη. Όσο για τις φωτογραφίες που εριξε στο ίντερνετ το Μητσοτακεικο για να αποδυναμωσει τον Λιάπη ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ τιποτα παρα τον Λιάπη να παρακολουθει αγώνα ποδοσφαίρου χωρίς να ειναι κανεις μαζί του. Αντίθετα, ειναι χιλιοδημοσιευμενες οι φωτο της κυριας Μητσοτακη με τον Χριστοφοράκο και την υπόλοιπη παρέα.

  • loretta avatar
   loretta @ ΓΙΑΝΝΗΣ 21/11/2009 20:23:17

   ΓΙΑΝΝΗ δεν θα διαφωνησω μαζι σου ως προς το θεμα οικογενειοκρατίας ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΟΙ ΑΛΗΕΘΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

   Ο Λιαπης κανεις δεν ειπε οτι ειναι παρθενογένεση αλλα δε θα την πληρωσει για την siermens οταν τα αισχη γινοταν απο την αγια οικογενεια...μην τρελλαθουμε δηλαδη.

 3. kanis avatar
  kanis 21/11/2009 20:34:40

  Μπράβο Μιχάλη !
  Επιτέλους άνοιξες το στόμα σου, να πεις αλήθειες. Ας είναι μόνο η αρχή...
  Εχεις μία ολόκληρη εβδομάδα, να μας διηγηθείς κι άλλες ιστορίες!
  Αν αληθεύουν οι φήμες, πάνω από 80.000 ΝεοΔημοκράτες (τακούτε κύριε Σκυλακάκη) πήραν τον Επενδυτή ...για να διαβάσουν την συνέντευξή σου.
  Η Ντόρα ήδη υποχωρεί.. "Δεν εισηγήθηκα εγώ εκλογές"..λέει τώρα!
  Αν μη τι άλλο, εσύ, είχες το σθένος να παραιτηθείς, σε αντίθεση με άλλους, που κρύβονται πίσω από τα τηλεφωνικά τους κέντρα!
  Γι΄αυτό και μόνο, εσύ, δικαιούσαι δια να ομιλείς. Η τώρα, ή ποτέ!
  Θυμήσου το.. γραμμένο.. και μπες γερά στον αγώνα....

  • tiramola avatar
   tiramola @ kanis 21/11/2009 20:42:23

   Τι να σου πει ο κάθε Μιχάλης ρε Kanis....

   • loretta avatar
    loretta @ tiramola 21/11/2009 20:47:33

    Αγαπητε Τιραμολα

    δυστηχως μπορει να πει πολυ πικρες αληθειες

   • kanis avatar
    kanis @ tiramola 21/11/2009 20:47:41

    Καλησπέρα Τιραμόλα.
    Πάλι με Μιχάληδες ασχολείσαι;
    Σαββατόβραδο είναι, δεν θα πας έξω;

 4. gapgoup avatar
  gapgoup 21/11/2009 20:43:17

  Η συνέντευξη Λιάπη και η αντίδραση του μητσοτακέικου συντελούν στο διασυρμό της συντηρητικής παράταξης. Όλοι επιχαίρουν που δίνουν καίριο πλήγμα στον αντίπαλο παραβλέποντας ότι ο αντίπαλος είναι ο εαυτός τους.

 5. sauraki avatar
  sauraki 21/11/2009 21:53:31

  Μπράβο Μιχάλη!!

 6. olympiada avatar
  olympiada 21/11/2009 22:20:13

  Η διάψευση της κυρίας Μπακογιάννη περί πρόωρων εκλογών έπρεπε να γίνει τον Αύγουστο και όχι τώρα. Δεν πείθει. Ο Λιάπης αντίθετα, έλεγε διαχρονικά τα ίδια από τότε.

 7. kanis avatar
  kanis 21/11/2009 22:32:23

  Loretta

  Αστρολογικά Ταύρος είναι ο Μιχάλης, Ταύρος κι η Ντόρα.
  Ο Μιχάλης, ότι έλεγε το καλοκαίρι, λέει και τώρα, όπως πολύ σωστά επισημαίνεται από olympiada. Η Ντόρα ...κατά το δοκούν!
  Αντε βγάλε λοιπόν... αστρολογικό συμπερασμα!

  • loretta avatar
   loretta @ kanis 21/11/2009 23:01:54

   Ε βρε ΚΑΝΙΣ απλο ειναι βρες ποιους απο τους δυο ταυρους ειχε οντως κερατα!!

   • kanis avatar
    kanis @ loretta 22/11/2009 03:46:35

    Οπως η φύση ορίζει...ο σερνικός είναι κι ο γνήσιος Ταύρος

 8. Υ. avatar
  Υ. 21/11/2009 22:49:53

  Λορέττα-Κανίς
  Μάθατε τελικά τι παίζει αστρολογικά στις 29 για τα λεοντάρια?

  • loretta avatar
   loretta @ Υ. 21/11/2009 23:00:32

   χαχαχα γιατι βρε? ειδικα λιονταρια??

   παντως για του διδυμους μονο ΝΙΚΕΣ

   • kanis avatar
    kanis @ loretta 22/11/2009 03:48:26

    ..ότι και για τους Διδύμους...με τη διαφορά, ότι τα Λιοντάρια θα βρυχηθουν κι από πάνω!

 9. loretta avatar
  loretta 21/11/2009 23:03:21

  Μα γιαυτο συμφωνω και λεω αν τον ανοιξει τον στομα του χαχαχα καηκαν πολλοι της αγιας οικογενειας και διαφοροι περιφερομενοι

 10. Πυροπαθής avatar
  Πυροπαθής 22/11/2009 09:49:48

  Έπρεπε να έχουμε εκλογή νέου αρχηγού στην ΝΔ για να μάθουμε τα " έργα και ημέρες" του καθενός από τα μπουμπούκια που μας κυβερνούσαν. ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ από αρχοντοχωριάτες.
  Κ. Παπανδρέου ζητήστε να πληρώσουν από την τσέπη τους όλα όσα ξόδεψαν για ίδιο όφελος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.