Το παραμύθι της πολιτικής διαπραγμάτευσης
03/06/2015 12:42
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παραμύθι της πολιτικής διαπραγμάτευσης

Μιλάμε για ολοκληρωτικό βατερλό του Τσίπρα και της γραμμής του για πολιτική διαπραγμάτευση καθώς αυτή τη στιγμή καλείται και επίσημα να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου

Ο Τσίπρας βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες και από το μέγαρο Μαξίμου αυτό το παρουσιάζουν ως κάλεσμα του Γιούνκερ για πολιτική διαπραγμάτευση προσπαθώντας να πείσουν το πόπολο ότι η γραμμή περί πολιτικής λύσης κάνει κυρίαρχο του παιχνιδιού τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα τελεσίγραφα των δανειστών δίνουν και παίρνουν ότι και αν λέει η κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι δεν εκβιάζεται. Μια ματιά κανείς να ρίξει στην Ίσκρα του Λαφαζάνη θα καταλάβει πολύ καλά τι πραγματικά παίζει. «Αν και οι περισσότεροι εκπρόσωποι "εταίρων'' και "θεσμών'' υποκριτικά αποφεύγουν να κάνουν λόγο ανοιχτά για τελεσίγραφο, εξακολουθούν να διαμηνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πλέον ελάχιστο χρόνο να διαπραγματευτεί και θα πρέπει είτε να δεχτεί το ''σχέδιο'' τους, είτε να το απορρίψει. Ενδεικτικές ως προς τον εκβιαστικό και τελεσιγραφικό χαρακτήρα του σχεδίου των δανειστών είναι και οι αναφορές του γερμανικού τύπου από το πρωί της Τρίτης (2/6)», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ίσκρα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει αξία να παρατηρήσουμε μια λεπτομέρεια την οποία την παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση στο εσωτερικό της χώρας αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα.

Η λεπτομέρεια αυτή συνίσταται στο γεγονός ότι με τον Τσίπρα ουσιαστικά αναβίωσε ο γαλλογερμανικός άξονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την τακτική περί πολιτικής διαπραγμάτευσης ο πρωθυπουργός κατάφερε να αναγνωρίσει ως αυτοκράτορες της Ευρώπης τη Μέρκελ και τον τελειωμένο Ολάντ. Η τακτική αυτή ξεκίνησε το Μάρτιο με την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών όπου εκτός των εκπροσώπων των «θεσμών» συμμετείχαν οι δύο ηγέτες με βάση την πρόταση τότε του Τσίπρα.

Και φτάσαμε στο σημείο να συνεδριάζουν για την Ελλάδα χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας οι επικεφαλής των «θεσμών» με τη συμμετοχή Μέρκελ και Ολάντ όπως έγινε τη Δευτέρα προκειμένου να στείλουν τελεσίγραφα στην κυβέρνηση και τη χώρα. Κάθε συνάντηση του Τσίπρα με τη Μέρκελ το Μαξίμου την παρουσίαζε ως νίκη της γραμμής περί πολιτικής διαπραγμάτευσης και ήττα της λογικής της επιτήρησης από την τρόικα ή τους «θεσμούς». Και τελικά κάθε φορά η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος παρέπεμπαν για τεχνική λύση στους «θεσμούς».

Θυμηθείτε τώρα τι έλεγε προεκλογικά ο Τσίπρας, όταν τον ρωτούσαν αν θα συναντήσει τη Μέρκελ και εκείνος απαντούσε ότι είναι μια από τους 18 της Ευρωζώνης, ότι δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και φιλοξενούμενοι στο ευρώ κλπ και πως η πολιτική διαπραγμάτευση θα γίνεται μόνο στο πλαίσιο των συνόδων Κορυφής της ΕΕ και των οργάνων της Ευρώπης.

Και τελικά ο Τσίπρας όχι μόνο έχει αναγνωρίσει τον ιδιαίτερο ρόλο σε Γερμανία και Γαλλία αλλά έχει συμβάλλει στην αναβίωση του γαλλογερμανικού άξονα ο οποίος είχε πάψει να υφίσταται από την εποχή που ο Σαρκοζί έχασε τις εκλογές στη Γαλλία και μάλιστα ο Τσίπρας κατάφερε να κάνει μάγκα μέχρι και αυτόν που όταν ήταν στην αντιπολίτευση τον αποκαλούσε Ολαντρέου.

Και τελικά τι του διαμηνύουν κάθε λίγο και λιγάκι Μέρκελ και Ολάντ; Βρείτε τα με την τρόικα, πολιτική διαπραγμάτευση δεν υπάρχει λένε χοντρικά στον Τσίπρα. Και στο μεταξύ ο Γιούνκερ του προβάρει και γραβάτα με κάθε ευκαιρία. Μιλάμε για ολοκληρωτικό βατερλό του Τσίπρα και της γραμμής του για πολιτική διαπραγμάτευση καθώς αυτή τη στιγμή καλείται και επίσημα να κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.