04/11/2008 03:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παραμύθι με τον κ. Βγενόπουλο

Δεν πρόλαβα χθες να παρακολουθήσω την συνέντευξη του Βγενόπουλου στον ΑΝΤ1 επειδή είχα ανειλημμένη υποχρέωση. Διαβάζοντας όμως τα ρεπορτάζ που ακολούθησαν μου θύμιζαν τα ανάλογα που έκαναν οι ίδιοι οικονομικοί (ή ...ανάλογοι) συντάκτες την περίοδο της μεγάλης χρηματιστηριακής φούσκας (1999 -2000). Φούσκωναν , φούσκωναν, φούσκωναν.....Και στο τέλος κάποιοι ηλίθιοι μικρομεσαίοι έμειναν χωρίς την προίκα, αλλά οι ίδιοι (οι οικονομικοί συντάκτες) βρέθηκαν με βίλες, Cayenne και Τσέχα γκουβερνάντα.

Διάβασα λοιπόν ότι ο κ. Βγενόπουλος έκανε  «ηγετική εμφάνιση», «υπεράνω κομμάτων»  και «σκοπιμοτήτων», με τον «αέρα πολιτικού που αγωνιά για το μέλλον του τόπου παρά τραπεζίτη» και άλλα πολλά. Και διερωτώμαι: Ποιος είναι τέλος πάντων ο κ. Βγενόπουλος; Ένας (καλός η κακός δεν μας ενδιαφέρει τώρα) μεγαλοεπιχειρηματίας, ή ο Έλληνας Μπερλουσκόνι που θα μας σώσει; Τι θα ήταν αν δεν τον είχε σώσει η κυβέρνηση με τις μετοχές του ΟΤΕ. Πόσο ηλίθιους πρέπει να περνάνε τους αναγνώστες τους αυτοί που τα γράφουν αυτά; Ή πόσο ηλίθιοι πρέπει να είναι οι αναγνώστες τους για να πιστεύουν ότι ο κ. Βγενόπουλος μπορεί να παίξει και πολιτικό ρόλο και να μας σώσει από την ....διαπλοκή;

Για τα άλλα που πρότεινε σας μεταφέρω το μήνυμα οικονομικού μας συνεργάτη: «Μπας και μας διαβάζει ο Βγενόπουλος; Είπε στον ΑΝΤ1 αυτά που γράφονται εδώ. Ένα πράγμα δεν είπε μόνο: «Γιατί είναι μεγάλο το spread»;

Γιατί είναι μεγάλο το spread; Γιατί έτσι έχουν συμφωνήσει στο καρτέλ. Χαμηλό επιτόκιο στους καταθέτες, ψηλό στους δανειζόμενους. Πιστέψτε με! Μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω στους καταθέτες και κάτι λιγότερο στους δανειζόμενους.  Αλλά τόσα τους λείπουν, τόσα χρεώνουν. Κοιτάξετε τα κέρδη στην Κυριακάτικη «Ε».

Ένας, λόγω μεγέθους, μπορεί να μειώσει το spread, αλλά μην έχετε ψευδαισθήσεις, είναι υπάλληλος, διορισμένος με πολιτικό προϊστάμενο. Κι όποτε πάει να κουνηθεί... ντα ντα. Γιατί νομίζετε δεν την ιδιωτικοποιούν πλήρως την Εθνική;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/11/2008 07:26:37

  Ο Βγενόπουλος σωστά έχει αντιληφθεί δύο πράγματα. Πρωτον, υπάρχουν υπερκέρδη στα 2-3 ολιγοπωλικακά τραπεζομάγαζα, και τρίτον, πολιτικά, ο κόσμος έχει αρχίσει και παίρνει χαμπάρι τι γίνεται.

  Το ένα από τα 2-3, το παραδοσιακό σαράφικο, αυτό που χρόνια τώρα, παριστάνει μεν μυρίζει δε, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω «αμάν πια αρκετά», μπορεί και να το ξεφορτωθούμε. Όπως και στον ΔΟΛ. Οι τσιφλικάδες κάποτε γερνάν και αποδημούν εις Κύριον.

  Εμείς, ο λαουτζίκος, πρέπει να καταλάβουμε ότι οι δυνάστες μας μας καταδυναστεύουν, και να ζητήσουμε και εμείς «πραγματική» αλλαγή.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/11/2008 07:27:59

  Συγγνώμη, ξέχασα το «δεύτερον»: Τα ολιγοπωλιακά σαράφικα είναι σε σύμπραξη με τα επίσης ολιγοπωλιακά μήντια.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/11/2008 07:30:28

  Βέβαια, υπάρχει και νέος φόβος:

  «Ιάπωνες ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν υγιείς κλώνους από ποντίκια που είχαν πεθάνει και καταψυχθεί πριν από 16 και πλέον χρόνια, ανοίγοντας το δρόμο για την κλωνοποίηση εξαφανισμένων θηλαστικών, όπως μαμούθ, πολλά από τα οποία έχουν βρεθεί σε καλή κατάσταση στους πάγους»

  Λέτε να μην τους ξεφορτωθούμε ποτέ;

 4. ASXETOS avatar
  ASXETOS 04/11/2008 07:43:01

  Ο άνθρωπος ειναι 100 χρόνια μπροστά, αλλά με τα ζώα που εχει μπλέξει εδώ, τίποτα δεν θα κάνει.Οσο υπάρχουν ρουφιάνοδημοσιογράφοι,παπαγαλομαλακες και τσάτσους, τίποτα δεν θα γίνει στη χαβούζα μας!!!!

 5. koinos_nous avatar
  koinos_nous 04/11/2008 07:51:29

  Η Δημοκρατία έχει χώρο για όλους.Και για τον Βγενόπουλο και τον κάθε Βγενόπουλο.
  Μήπως οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά είχαν τσακίσει τη διαπλοκή ενώ μελλοντικά (υπόθεση κάνουμε) με τον Βγενόπουλο (η διαπλοκή) θα κάνει πάρτυ;

 6. Jiovani avatar
  Jiovani 04/11/2008 08:49:21

  Για μένα τα πράγματα φαίνονται πολύ διάφανα.
  Ανεξάρτητα από τους όποιους παρεμπίπτοντες στόχους της συνέντευξής του, ο Βγενόπουλος βλέπει τους μεγαλοτραπεζίτες ανταγωνιστές του ετοιμόροπους και την κυβέρνηση να τους δίνει χείρα βοηθείας και ήρθε είτε να κόψει αυτό το χέρι ή να κάψει την κυβέρνηση που το έδωσε και έτσι να κάνει την εξαγορά που σχεδίαζε με την ΑΜΚ που έχει στα σκαριά.

 7. Πανάθας avatar
  Πανάθας 04/11/2008 09:26:31

  Ας κοιτάξει να στρώσει την ομάδα και ας αφήσει τα υπόλοιπα...

 8. sovokai avatar
  sovokai 04/11/2008 09:48:43

  αμα κρίνω από την επανασταση που εκανε στον ΠΑΟ αστον δεν τον χρειαζόμαστε

 9. silegav avatar
  silegav 04/11/2008 09:57:03

  Copy - Paste από την συνέντευξη:

  (Για το spread:)
  "Δεν είναι δυνατό σε ένα περιβάλλον όπου έχουμε υψηλά επιτόκια καταθέσεων να μην έχουμε υψηλά επιτόκια χορηγήσεων και αυτή ήταν κι η δική μου η ένσταση όταν εντελώς ανεπαρκώς ακούμε τις δηλώσεις του Υπουργείου Οικονομίας το οποίο λέει ότι θα διοχετεύσουμε μια ρευστότητα με κάποιες εγγυήσεις προς τις Τράπεζες, προκειμένου οι Τράπεζες αυτές να δώσουν τελικώς δάνεια προς τον Έλληνα καταναλωτή και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικό κόστος. Κάτι, το οποίο τεχνικά δεν γίνεται. Εδώ δηλαδή έχουμε φτάσει στο σημείο να μας λέει το Υπουργείο Οικονομίας ότι ένα συν ένα κάνει τρία, δηλαδή δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Πάρα πολύ απλά."

  (Για τον ρόλο των τραπεζών σήμερα:)
  "Για να υπάρξει φτηνό χρήμα στην αγορά, χρειάζεται μόνο να γίνει μέσα από μερική ή ολική κρατικοποίηση ορισμένων Τραπεζών και χρειάζεται να γίνει στα πλαίσια μιας κοινωνικής πολιτικής μέσα από κρατικές Τράπεζες. Η ελεύθερη αγορά δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Τουλάχιστον όχι αυτή την περίοδο."

 10. Helmut avatar
  Helmut 04/11/2008 09:57:54

  "Ο Βγενόπουλος σωστά έχει αντιληφθεί δύο πράγματα. Πρωτον, υπάρχουν υπερκέρδη στα 2-3 ολιγοπωλικακά τραπεζομάγαζα"

  @archaeopteryx: Ε σιγά το δύσκολο να το αντιληφθεί, αφού κάνει ακριβώς τα ίδια.

  Ή μήπως δεν έχει επενδύσει τα λεφτά της MIG ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ σε ολιγοπωλιακά μαγαζιά (ακτοπλοϊα, Vivartia, ΟΤΕ, Υγεία, κλπ....) που κάνουν ότι θέλουν με τους τιμοκαταλόγους τους;

  Και αν αληθεύει ότ τάσσεται όπως ο ΓΑΠ υπέρ του παγώματος της εξυπηρέτησης των δανείων για ένα χρόνο, γιατί δεν σπεύδει να το προσφέρει η τράπεζα που ελέγχει 100% (MARFIN POPULAR) και άσε τις άλλες τράπεζες να χτυπιούνται;

  Δυστυχώς ο κος. Βγενόπουλος απλά βρίσκει διασκεδαστικό να "παίζει" με τα media. Κάποιες φορές λέει και ενδιαφέροντα πράγματα, καθώς δεν είναι χαζός, αλλα πολύ φοβάμαι ότι μας περνάει για χαζούς.

 11. Κασσάνδρας avatar
  Κασσάνδρας 04/11/2008 10:07:09

  “Για να υπάρξει φτηνό χρήμα στην αγορά, χρειάζεται μόνο να γίνει μέσα από μερική ή ολική κρατικοποίηση ορισμένων Τραπεζών και χρειάζεται να γίνει στα πλαίσια μιας κοινωνικής πολιτικής μέσα από κρατικές Τράπεζες. Η ελεύθερη αγορά δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Τουλάχιστον όχι αυτή την περίοδο.”

  Ομολόγησε... :O

 12. comment avatar
  comment 04/11/2008 10:29:50

  Όταν λέει κάτι ο Τσίπρας (με τα θετικά κι αρνητικά τού ανθρώπου), είναι μικρός, είναι άμαθος, καλομαθημένος, δεν ξέρει τι λέει και (βασικό) δεν έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης. Όταν λέει κάτι χιλιομασημένο ο Βγενόπουλος (ο οποίος ανάθεμα κι αν άφηνε κάποιον να κρατικοποιήσει έστω και μια από τις μετοχές του) είναι ξαφνικά υπεύθυνο, με αέρα ηγέτη και δεν ξέρω γω τι άλλο....

 13. Κασσάνδρας avatar
  Κασσάνδρας 04/11/2008 10:32:48

  Ναι ο Τρίπρας το είπε πρώτος ...χαχαχα ρε τι άλλο θα ακούσουμε πια, πες του να βάλει και © για να μην τον αντιγράφουν.

 14. Λάκης avatar
  Λάκης 04/11/2008 10:35:49

  Βρε παιδια εχω να κανω μια χαζη ερωτηση σαν ομογενης που δεν γνωριζει καλα τα ελληνικα δρωμενα.

  Το κρατος λεει οτι δινει 28 δις στις Τραπεζες.

  Ας πουμε τωρα π.χ οτι 3 δις θα τα παρει η Eurobank.

  Ρωταω εγω ο αφελης: Ο Λατσης εκτιμηθηκε απο το Forbes ως το Nr. 57 της παγκοσμιας καταταξης των πλουσιοτερων με προσωπικη περιουσια γυρω στα 23 δις!

  Εφοσον λοιπον εχει προσωπικη περιουσια 23 δις γιατι δεν παιρνει 3 δις απο αυτα για να τα χωσει στο μαγαζι του???

  Εμενα αμα το μαγαζι μου δεν παει καλα πρεπει να βαλω απο δικα μου.

  Εμενα γιατι δεν με ενισχυει το κρατος για να μην κλεισω???

  Επομενως (αν και για οποιεσδηποτε δικες του σκοπιμοτητες) ειχε δικιο ο Βγενοπουλος οταν ειπε οτι οι Τραπεζες στην Ελλαδα "εχουν Ονοματεπωνυμο" και πρεπει να ξανασκεφτει το κρατος σε ποιον θα δωσει και σε ποιον οχι...

  Περαν τουτου ειχε δικιο ο Καρατζεφερης σημερα το πρωι που ειπε οτι εφοσον οι Τραπεζες κανουνε κολπα (και καλα δεν θελουνε τα λεφτα) και εκβιαζουνε με υψηλα επιτοκια τοτε το κρατος να πει οτι τα 28 δις τα δινει μονο στις κρατικες τραπεζες π.χ. ΑΤΕ με προϋποθεση να δανειζουνε αβερτα με 3,5%!!!

  Και να δουμε μετα αμα θα βγαζουνε σποτ οι ΑLPHA, EUROBANK και οι λοιποι κατσαπλιαδες διαφημιζοντας τοκογλυφικα δανεια με 8% και 10%...

 15. nikoleta avatar
  nikoleta 04/11/2008 10:38:57

  ΛΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ!!!

 16. Κασσάνδρας avatar
  Κασσάνδρας 04/11/2008 10:39:28

  «Περαν τουτου ειχε δικιο ο Καρατζεφερης σημερα το πρωι που ειπε οτι εφοσον οι Τραπεζες κανουνε κολπα (και καλα δεν θελουνε τα λεφτα) και εκβιαζουνε με υψηλα επιτοκια τοτε το κρατος να πει οτι τα 28 δις τα δινει μονο στις κρατικες τραπεζες π.χ. ΑΤΕ με προϋποθεση να δανειζουνε αβερτα με 3,5%!!!»

  Σωστός ο Πρόεδρος αλλά ποιος έχει τα κότσια να το κάνει αυτοί θέλουν να τις ξεπουλήσουν για να ξεμπερδεύουν μια και καλή.

 17. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/11/2008 10:49:32

  o Βγενόπουλος σωστά έχει αντιληφθεί αυτό που σε τραπεζικούς κύκλους είναι γνωστό και προφανές: Ότι υπάρχουν "εύκολα" υπερκέρδη. Το έχει αντιληφθεί π.χ. και η Citibank. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα λειτουργικά της αποτελέσματα στην Αθήνα είναι καλύτερα στην ...Duluth της Μινεσότας.

  Αυτό που λέω εγώ είναι ότι η Εθνική, ακόμα και με το σημερινό ημιδημόσιο καθεστώς, λόγω μεγέθους οικονομιών κλίμακος, προσώπου στην αγορά κλπ., ΜΠΟΡΕΙ να μειώσει κατά χ basis points τα επιτόκια χορηγήσεων και να αυξήσει κατά ψ basis points τα επιτόκια καταθέσων, μειώνοντας μεν το μεικτό της περιθώριο (προς όφελος των πελατών) και σαρώνοντας την αγορά (προς όφελος της ΕΤΕ και σε βάρος των άλλων 2-3)

  Ο λόγος που δεν το κάνει, ενώ μπορεί, είναι επειδή δεν την αφήνουν. Και δεν τον αφήνουν γιατί τόσα χρειάζονται οι άλλες 2-3 για να βγάζουν αυτά που βγάζουν. Και άν πάρει αέρα ο εκάστοτε Διοικητής, και λειτουργήσει αμειγώς γαι το συμφέρον των μετόχων του, τότε του ανακαλύπτουν τις αμαρτίες του και τον τρώνε. Και φτου από την αρχή με τον καινούργιο.

  Για αυτό είμαστε τριτοκοσμικοί. Σιγά μην αφήσει ο κύτιος Τάδε ή ο κύριος Δείνα να του κρατικοποιησούν τα τζουτζέκια, την άλφα ή την βήτα τράπεζά τους. Μόνο όταν θα είναι έτοιμοι να την παρατήσουν, και αυτό δεν θα χρειαστεί, όσο η Εθνική κρατάει ψηλά το spread.

  Δεν μπορώ να το πω πιο λιανά.

 18. Κασσάνδρας avatar
  Κασσάνδρας 04/11/2008 10:54:56

  Ενώ αν γίνει αμιγώς ιδιωτική θα κοιτάξει να μειώσει το spread για το λαό, μα το πιστεύεις αυτό που λες; τότε και τότε είναι που θα κοιτάξει να σε ξεζουμίσει όσο δεν πάει!

 19. Κασσάνδρας avatar
  Κασσάνδρας 04/11/2008 10:57:30

  ... άλλωστε το λέει καθαρά και ο βγενό.

  Η ελεύθερη αγορά δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Τουλάχιστον όχι αυτή την περίοδο.»

  Υ.Γ. Καμιά καλή μεταγραφή το Δεκέμβρη να κάνουμε και δεν βαριέσαι!

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/11/2008 10:57:45

  και να θυμίσω ότι οι περισσότερες κρατικοποιήσεις είτε επί ΚΚ του Α είτε επί Αρσένη ήτνα για ετοιμοθάνατα σαπάκια, με εξαίρεση την Εμπορική, την ΑΓΕΤ, την Softex.

  Σους καλοπροαίρετους σοσιαλιστές, θυμίζω ότι στην Ελλάδα ΟΛΕΣ οι κρατικοποιήσεις έχουν γίνει είτε για να ξελασπώσουν τους αξιοπρεπείς επιχειρηματίες, είτε για να φτιάξουν νέα τζάκια, είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία γδιότι έτσι προστάζει ο ημέτερος ανταγωνιστής. Θέλετε παραδείγματα;

 21. Κασσάνδρας avatar
  Κασσάνδρας 04/11/2008 11:01:10

  Βλέπουμε τα σημερινά παραδείγματα με της κρατικές παρεμβάσεις και της εθνικοποιήσεις και το ένα και το άλλο μοντέλο πέθανε.

  Ζωή σε λόγου μας.

 22. stelios avatar
  stelios 04/11/2008 11:04:53

  Ο Βγενοπουλος ηταν ο ΠΡΩΤΟΣ που δημοσια το'99 προειδοποιησε για τη φουσκα μιλωντας σε ΜΜΕ πριν το σεισμο,αλλα επειδη ο Σημιτης ηθελε εκλογες το Σεπτεμβριο με τον Δεικτη στις 6000,μονο που δεν το εφαγαν ζωντανο.
  Ελεγαν οτι ειναι παπαγαλακι της ΝΔ και τον ενοχλει η...ιστορικη αναδιανομη εισοδηματος που ειχαμε την ευτυχια να ζουμε.
  Οατν ο σεισμος ανεστειλε τις προωρες,στα τελη της χρονιας βγηκε και η Τραπεζα της Ελλαδος και ειπε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια.
  Γιατι ενοχλει καποιους ο Βγενοπουλος?
  Γιατι οντως ο Αλογσκουφης ειναι ανεπαρκης και πανε να μας πεισουν οτι 1+1=3?
  Η επειδη λεει το αυτονοητο,οτι αφου οι ιδιοκτητες των μαγαζιων δε θελουν η δε μπορουν να τα στηριξουν,τοτε να γινει ιδιοκτητης αυτος που θα τα στηριξει,το Κρατος εν προκειμενω.
  Και γιατι πρεπει επειδη καποιος ειναι επιχειρηματιας,τα λεγομενα του να αντιμετωπιζωνται με αμφισβητηση εξ'ορισμου?
  Διαφωνει κανεις μ'αυτα που ειπε?Ας καταθεσει επιχειρηματα και οχι μπουρδες.
  Αναθεμα αν θα αφηνε να κρατικοποιησουν τις μετοχες του?Οποιος θελει μπορει να τις αγορασει,τι θα πει κρατικοποιω,χρωσταει σε κανεναν μηπως η στο Κρατος και δεν τα πληρωνει?
  Αν ερθει το κρατος να παρει το σπιτι του καθενος μας,για ...εθνικο σκοπο,κοινως επειδη λεηλατησαν ο,τι υπηρχε,θα λεγαμε και ευχαριστω απο πανω?
  Και κε Helmut, Μαρφιν κανει οτι γουσταρει τα λεφτα της,ουτε δικα σου ειναι ουτε δικα μου,η Αλογοσκουφιτσα ομως με τα δικα μου και δικα σου θελει να ξελασπωσει τα μαγαζια που δεν εννοουν να τα ξελασπωσουν οι ιδιοι οι ιδιοκτητες τους.

 23. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/11/2008 11:17:31

  Δεν χρειάζεται αλλαγή ιδιοκτησίας που θα οδηγούσε στα φαινόμενα της δεκαετίας του 70-80 με τις κρατικές υπναλέες τράπεζες.
  Εκείνο που γίνεται-αλλά δε θα συνέφερε ούτε το Βγενόπουλο-είναι να ανακοινώσει το κράτος ότι εγγυάται ΜΟΝΟ τις καταθέσεις στις τράπεζες που θα μπουν στο σχεδιο.
  Οσες τράπεζες λένε ότι δεν χρειάζονται το κράτος και το παίζουν μάγκες δεν έχουν ανάγκη και εγγύηση καταθέσεων από αυτό.Θα βλέπατε τότε τι θα γινόταν.
  Οσο για τα 28 δις θα ξαναπώ ότι αυτά δίνονται ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ του Συμφώνου Σταθερότητας μετά από απόφαση της ΕΕ λογω της παγκόσμιας τραπεζικής κρίσης.Δεν έχουμε δηλαδή 28 δις που μπορούμε να τα δώσουμε όπου θέλουμε.Εχουμε 28 δις που μπορούμε να τα δώσουμε μόνο για εγγυήσεις τραπεζικών δανείων ή να μη τα δώσουμε καθόλου και σε κανένα.

 24. Petros avatar
  Petros 04/11/2008 11:19:31

  Αναρωτιέμαι ποιός έχει μεγαλύτερη έπαρση, ο Βγενόπουλος ή εσείς που νομίζετε ότι όλοι σας διαβάζουν και σας αντιγράφουν?? Τουλάχιστον αυτός ηγείται και ενός τεράστιου ομίλου, εσείς ένα ενδιαφέρον blog έχετε! Ξεκαβαλήστε λίγο, μια σας αντιγράφει ο Αλογοσκούφης και μια ο Βγενόπουλος. Βγάλτε τα σε πατέντες πρώτα ρε παιδιά να τα κονομάτε κιόλας!!

 25. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/11/2008 11:33:13

  @Petros
  Κάτι σε ενοχλεί αλλά δεν το καταλαβαίνω. Εμείς κάνουμε κοζερί...εσένα σε ενοχλεί το κοζερί ή ότι δεν κονομάμε? Ή ότι έχουμε ύφος? Πάντως, εάν δεν σου αρέσουμε, πες μας πως να τα λέμε ώστε να σου αρέσουν.

 26. μπερδεμένος avatar
  μπερδεμένος 04/11/2008 11:35:30

  archaeopteryx

  Μη συγχίζεσαι, κριτική στην κριτική κάνει.
  Να περνάει κι η ώρα.

 27. Μακρης Κωνσταντινος avatar
  Μακρης Κωνσταντινος 04/11/2008 11:48:16

  Απορώ γιατι ξοδεύετε φαια ουσια για να αναλυετα τα Deals και όλα αυτά τα «Μεγαλειωδη» περι Βγενοπουλου , Τραπεζων, Ρουσοπουλου , που κατανταει σαν συζητηση Κατιναριου της γειτονιας. (Ουδεμια διαθεση να προσβαλλω κανεναν,πιστεψτε το, και συναντω ουσιωδεις και τεκμηριωμενες γνωσεις) αλλα ωφελιμο είναι να δουμε τον πυρηνα ολων αυτων. Ετσι πολλα θα ξεκαθαρισθουν.
  Να θεσω τα ερωτηματα μου, και να μου απαντησετε τι θα απαντουσατε στον Πατακο, που πριν λιγο καιρο περηφανα εδηλωσε ,σας παραδωσαμε μια χωρα χωρις χρεος. Για να σας βοηθησω ,στο press.gr σε αναλογη αναφορα περι του Κυριου αυτου ,εάν ψαξετε θα βρειτε την απαντηση καποιου, που στους περρισοτερους είναι αγνωστος και περναει απαρατηρητος αλλα είναι μια εντιμη προσωπικοτητα. Ο πρωην ΓΕΕΘΑ ΑΡΜΠΟΥΖΗΣ, ο οποιος λιγολογα απαντησε, αυτά παθαινει μια χωρα όταν διοικείται από καραβαναδες. Όταν μια Δημοκρατια καταντα να αποστομωνεται από έναν Πατακο, ι όταν πριν πολλα χρονια καποιος άλλος ,ειπε εάν ηξερα τι είναι οι Ελληνες θα τους διοικουσα από δεκανεας και όταν σημερα φανταζει πιο δημοκρατης ενας Οικονομικος Καραβανας σαν τον Βγενοπουλο ,και δικαιως, αφου εξασφαλιζει μεσα σε κριση ,σιγουρια σε 52000 εργαζομενους του, και υποσχεται και προσληψεις τοτε όχι κατι δεν παει καλα όπως λεει ο κοσμακης, αλλα η Δημοκρατια αυτή εχη τελειωσει.
  Εάν δεν σας φανταζει γελοιοτης να ασχολησται με ένα γελειο,θρασυ, κομπλεξικο, κοινωνικο αποβρασμα, το οποιο το μονο που εμαθε στην διαβα της ζωης του είναι το γλυφωντας ,ερπωντας και με τα κερατα μου νε επιβιωνει σε αυτην την ζωη, σαν τον Ρουσοπουλο, εγω αρνουμαι να μπω σε αυτην την διαδικασια.
  Όταν ασχετως πολιτικης τοποθετησεως μου η δικιας σας , αισθανομαι ότι ειμαι αλληλεγγυος με κάθε Δεξιο Κεντρωο η Αριστερο και δεν εχω στην πραγματικη ουσια, να χωρισω τιποτα μαζι τους, γιατι πλεον είναι ηλιου φαεινότερο ότι στην Χωρα αυτή έχει εγκαθιδρυθεί μια Κλεπτοκρατια που με το προσχημα της Δημοκρατιας, λεηλατεί τα παντα.
  Εάν αυτή η Δημοκρατια και το πολιτικο συστημα της, εχη καταχρεωσει αυτην την Χωρα τοσο ,που είναι ανοητο να συζηταμαι πλεον για ιδεολογικο συστημα ,Καπιταλισμο, Σοσιαλδημοκρατια ,Κουμουνισμο. Το σοφο γνωμικο, δυο γαιδαροι μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα ,είναι η απολυτη αληθεια. Βεβαιως και σε αυτό ,καποιος εξυπνακιας θα βρεθει να απαντηση, ο εχων θα την κοπανηση ,αλλα αυτό θεωρειται απαντηση;
  Καταλαβαινω ποσο βολικο είναι, να περιχαρακωνόμαστε στην βολη μας και να εχουμε αποβάλλει οι περρισοτεροι την κοινωνικη μας διασταση ,περιοριζομενοι στον ατομισμο μας ,αλλα αυτό είναι παρα φυση θεση και σταση στην ζωη όχι των ανθρωπων αλλα μεχρι και των αγριων ζωων.
  Θα το πληρωσουμε αυτό, που το πληρωνουμε ηδη προ πολλου αλλα το παραμεριζουμε και αυτό στην προσωρινη βολη μας. Ξυπνηστε είναι ηδη αργα. Λυσεις υπαρχουν και η κυριοτερη είναι να συγκροτησουμε πρωτα θεσμους και αξιες , να οργανωσουμε σωστα το κρατος και να οργανωσουμε τις δουλειες όπως πρεπει.
  Αυτο είναι το μονο αποκουμπι για τις δυσκολες στιγμες σαν και τωρα.
  Εντιμοτης, αξιοκρατια, διαθεση και γνωση χρειαζεται και εάν υπαρχουν αυτά όλα γινονται. Φρεσκιες ιδεες, μοντερνα οργανωση και οραματικη οπτικη χρειαζεται και ειδικα στην οικονομια. Θολωσαμε με τα Δις , τα Deals, τις Offshore και την παγκοσμιοποίηση και ξεχασαμε πως γινονται οι δουλειες, ξεχασαμε την εξυπναδα και αφεθήκαμε στην κουτοπονηρια.
  Είναι γελοιο να βλεπεις επιχειρήσεις να εξοπλίζονται με με συμβουλους μαρκετινγκ, συμβουλους πωλησεων, συμβουλους προσληψεως προσωπικου, συμβουλους οικονομικους, (γεμισαμε συμβουλους ε;) και τοσα αλλα πομπωδη ,για να μοιρασουν ποια; Την χιλιομοιρασμενη και κατακομματιασμενη ελληνικη αγορα;
  Και κανενας δεν βλεπει περα από την μυτη του; Τρεχουνε να βρουμε τα αισχροτερα κινεζικα προιοντα για φθηνη τιμη για να πουλησουν εδώ ,και δεν βλεπουν ότι η Ιταλια πχ. Το 22% των εξαγωγων της αποτελειται από ειδη αρτοζαχαροπλαστικης. Ποια ; η Ιταλια που δεν φημιζεται για αυτά.
  Μιλανε οι ασχετοι πολιτικοι για «νεα μοντελα αναπτυξης» τεχνολογια, πρασινη αναπτυξη (όλα ωραια δινουν αισθηση μοντερνισμου και οικολογικης ευαισθησιας σαν σαλτσα σε ένα ευπεπτο πολιτικο λογο) ,λες και την τεχνολογια την αποκτας σε μια μερα ,και οι δουλειες που εχουμε στησει; Αντι να καθησουμε πρωτα να οργανωσουμε αυτά που εχουμε και μετα αυτά που δεν εχουμε.
  Αλλα εμεις μαθαμε να ξεπουλαμε και όχι να πουλαμε ,μονο εξυπναδες και μαγκια πουλαμε. Αν πατε στην Καστορια ,θα δειτε έναν γουναρα που αλλαζει τα ΦΕΡΡΑΡΙ σαν τα πουκαμισα κάθε χρονο. Πως πηγε; και ανοιξε μαγαζι στο Dubai , με τα ματια μου ειδα τις νταλικες να φορτωνουν εμπορευμα. Οι υπολοιποι κλαίγονται ότι τους περνουν τις δουλειες οι Κινεζοι , εχουν γεμισει από Ρώσικες πινακιδες περιμενοντας τους Ρώσους και ευτυχως που ενας ξυνιος ποντιος στην Ρωσσια ,οργανωνει εκδρομες για αγορα γουνας ,(αλλα τους παιρνει τα μισα και αφορολογητα). Τετοιοι Μαγκες γινηκαμε, αντι που βλεπουν μια καινουργια τεραστια αγορα να ανοιγετε , καθονται στο χωριο τους ,περιμενουν να τους τα φερουν στα ποδια και να κλεβουν το φορο και το ΦΠΑ. Ότι πουλανε κοψωχρονια δεν το πιανουνε ,την κλεψια πιανουνε μονο.

  Με λιγες και απλες κινησεις στην οικονομια, μπορουσαμε να συνεφερουμε τα Δημοσια Οικονομικα , μονο μερος της παραοικονομιας ( 70 δις / 250 ΑΕΠ ) να εμπαινε στον κορβανα (αλλα όχι μονο με λογιστικες εγγραφες όπως το εκανε ο Αλογοσκουφης) θα ανατρεποντουσαν προς τα θετικα , μεγεθη αρνητικα του προυπολογισμου.
  Αντι να φορολογει βασει κερδων ,να φορολογει τις εταιρειες βαση τζιρου με ένα ποσοστο , οποια εταιρεια εχη ζημιες η θελει να αμφισβητηση αυτό το ποσοστο ,ας ζηταει ελεγχο και να μπαινη σε επιτηρηση .Αν για 2-3 χρονια δεν ανατρεψη τα αρνητικα να υποχρεωνεται η να συγχωνευθει η να εκκαθαρισθη. Ετσι θα φυγει ενας μεγαλος ογκος ελεγχου.
  Οποια εταιρεια εισαγη να υποχρεωνεται να προσκομιζει πιστοποιητικο για την εδρα του εκδοσαντος το τιμολογιο. Αν είναι προελευσεως των 45 φορολογικων παραδεισων να αμφισβητειται αμεσως και να επιβαλλεται προσθετος φορος. Ετσι «φοροδιαφευγουν» τα πολλα και όχι κυνηγοντας τις αποδειξουλες.
  Να αποποινικοποιηθουν οι επιταγες και οσες δεν αντικριζονται με τιμολογιο , να προστιθενται στο εισοδημα του αποδεκτη , ετσι χτυπιεται η τοκογλυφια και η μαυρη παραοικονομια.
  Σε κάθε αγοραπωλησια οικοπεδου η ακινητου η τιμη πωλησης, τα στοιχεια ,και φωτογραφιες του ακινητου να αναρτωνται για καποιο χρονικο διαστημα 2-3 μηνων σε ειδικους πινακες και σε Site στο Ιντερνετ , η πωληση να γινεται με την αιρεση ότι εάν καποιος προσφερει περρισοτερα στο διαστημα αυτό να το παιρνη αυτος. Σκεφτειτε ποιος θα ξαναδωσει μαυρα με τον κινδυνο να τα χαση.
  Μηπως ανακαλυψη ετσι ο Αλογοσκουφης ότι μπορει να κατεβαση και το ΦΠΑ των ακινητων; Και να μας φυγει και η απορια πως στις περρισοτερες ξενοδοχειακες μοναδες οι ιδιοκτητες είναι τεχνικες εταιρειες;
  Να αφαιρεθη το ΦΠΑ στους υδραυλικους, οικοδομικες εργασιες οικιακες, συνεργεια και παρεμφερη και να δωθει φορολογικο μπονους στον αποδεκτη της αποδειξης. Αν και οι τελευταιοι είναι η «μαριδα» της φοροδιαφυγης.
  Να εφαρμοσθει σε ολους ανεξαιρετως το ποθεν εσχες ,μπορουν, εχουν την δυνατοτητα, αλλα δεν θελουν πρωτοι οι πολιτικοι να το εφαρμοσουν.
  Και ας συγκροτηση στις πρεσβειες τις ΕΕ ,συνεργεια ελεγχου και συγκρισης τιμων , τοσους υπαλληλους εχη το δημοσιο δεν θα του λειψουν ,και ας τους δωσει γενναιο μερδικο από τα προστιμα που θα ριξει, και να κανουν συγκρισεις ομοειδων ειδων ,δεν χρειαζονται αλλωστε πολλα προιοντα να ελεγχουν, τα ξερουν πια είναι.
  Πολλους μορφωμενους και γνωστες εχετε στο Site, ας κρινουν και ας προτεινουν , αν κανω λαθος καπου ,ας προτεινουν κατι άλλο ,αρκει το μυαλο να μπει στην διαδικασια του πως και οι λυσεις βρισκονται παντα.
  Ισως αυτά η παρομοια ,μπορουν να συγκροτησουν μια σοβαρη δημοσια προταση ,αντι για τα 28 Δις των Τραπεζων που επεσαν στο «μαγειρεμα».
  Και τωρα σας αφηνω στους βαθεις προβληματισμους σας για να αναλυσετε τα Big Deals, Την Βγενοπουλειο πολιτικη τοποθετηση, και τον Ρουσοπουλο. Ας Ξυπνησουμε, ουσιαστικο είναι να πουμε τι μπορουμε να κανουμε ,και όχι να ασχολουμαστε με το τι κανουν ολοι αυτοι που εφεραν την Χωρα εως εδώ, ας δραστηριοποιθουμε θετικα και να δουμε τι κανουμε πλεον.
  ΥΓ Ξεκινησα να σας γραφω από τον Ρουσοπουλο ,σας βρηκα στον Βγενοπουλο , και σε λιγο στον Μυτιληναιο και Βαρδ.,σε όλα κολλαει η απαντηση μου ,μηπως σας λεει κατι;

 28. μπερδεμένος avatar
  μπερδεμένος 04/11/2008 12:13:28

  Anonymous¨11.54

  Το χιούμορ ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Απ' ότι βλέπω κάνεις κι εσύ (πικρόχολο!!!).

  Ναι, ναι οι μαγαζάτορες δεν λένε 3 το λάδι, 3 το ξύδι, 6 το λαδόξυδο?

  Και σε τελική ανάλυση ποιο είναι το θέμα, το Antinews τι λέει η όλοι οι μεγάλοι για να πληρώσουν οι μικροί.
  Be cool!

 29. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/11/2008 12:16:32

  Μακρη Κωνσταντίνε
  Ανέφερες πολλά και σημαντικά θέματα. Εμένα, εδώ, δεν με ενδιαφέρουν τα deals ή το χ ή το ψ άτομο.

  Υπάρχει ένας κλάδος, οι τράπεζες, που είναι μεγαλύτερος από όλη τηνν ελληνική βιομηχανία. Αυτό δεν το θεωρώ υγιές. Η άποψή μου είναι ότι αυτό οφείλεται σε μονοπωλιακές πρακτικές, με την στήριξη του Κράτους, που ίσως διορίζεται από τις τράπεζες. Μόνον αυτό.

 30. μπαϊλντισμένος avatar
  μπαϊλντισμένος 04/11/2008 12:25:55

  ανώνυμε 11:54 δεν έχω δει πουθενά αλλού, ούτε στην συνέντευξη του Βγενόπουλου ούτε στου Ρουσσόπουλου, ούτε από σενα την άποψη ότι οι τράπεζες έχουν σικε παιχνίδι, αλλά όσο το διαβάζω εδώ, τόσο αυτοχαϊδεύομαι, και έχω την εντύπωση ότι και εσύ το ίσδιο κάνεις, από χαρά ότι μπορεί, μέρες που είναι, να σπάσει το απόστημα.

 31. Petros avatar
  Petros 04/11/2008 12:59:52

  archaeopteryx δε νομίζω να έγραψα κάτι πολύπλοκο. Απλά η αυταρέσκεια που δείχνει ορισμένες φορές αυτό το blog, είναι λίγο εκτός της αισθητικής μου και νόμιζα και της δικής σας! Όσο για τον Βγενόπουλο, η ανάλυση που κάνετε είναι επιεικώς ανεπαρκής. Είναι η ίδια που κάνανε οι χαζο-αθλητικοί δημοσιογράφοι όταν έκανε το μπάσιμο στον Παναθηναϊκό. Κοινώς να τον απαξιώσουμε αποκαλώντας τον Έλληνα Μπερλουσκόνι. Πέραν τούτου, τί??

 32. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/11/2008 13:20:07

  petro,

  για το τι λέει το antinews, γενικά, είμαι αναρμόδιος.

  Εγώ λέω ότι μάλλον υπάρχει τραπεζικό καρτελ που μας έχει ξεζουμίσει...εσύ λές ότι υπάρχει αντιαισθητική αυταρέσκεια σε γραφόμενα.

  χμμ...μήπως είσαι Υπάλληλος σε μία από τις 3?

 33. leon avatar
  leon 04/11/2008 14:47:33

  Μπαρουφες...
  Αν ο Βγενοπουλος θελει να κανει πλατες στο ΠΑΣΟΚ ας κανει. Αν θελει να γινει ο νεος Μπερλουσκονι ας προσπαθησει (εγω δεν τον ψηφιζω παντως). Ομως δεν εχει δικαιωμα να "προτεινει". Αφου εβγαλε την ουρα του απο τα 28 Δις και την δηθεν στηριξη, και αφου δεν ειναι Μπερλουσκονι της Ελλαδας ακομα, το μονο που μπορει να κανει ειναι να ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ αυτα που λεει στην Τραπεζα του. Γιατι μεχρι τωρα ειναι μονο Τραπεζιτης.

 34. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 04/11/2008 16:09:04

  O Βγενόπουλος δεν κάνει πλάτες στο ΠΑΣΟΚ, λειτουργεί για ίδιο όφελος χτίζοντας το κοινωνικο-πολιτικό του προφίλ.
  Είναι προφανές ότι ετοιμάζεται πολιτικό άνοιγμα από τραπεζίτες-μιντιάδες-επιχειρηματίες.
  Αλλά γιατί να το κάνουν αυτό αφού κολυμπούν στα υπερκέρδη ;
  Λέτε να πόνεσαν τον δανειολήπτη / ψηφοφόρο ;
  Σαφώς όχι, απλώς θέλουν την απόλυτη κυριαρχία για μεγαλύτερα κέρδη. Διαπίστωσαν ότι δεν τους συμφέρει οικονομικά να χρηματοδοτούν τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί αυτά αποδεικνύονται μεγάλοι χαραμοφάηδες. Σκέφτηκαν λοιπόν, αφού το μαγαζί είναι δικό τους γιατί να πληρώνουν αχυράνθρωπους ;
  Ετσι λοιπόν, ετοιμαστείτε να μας σερβίρουν την πολιτική τους πρόταση, η οποία πιθανόν να περιλαμβάνει και τους top οσφυοκάμπτες των δύο μεγάλων κομμάτων, αφού αυτά διαλυθούν.

 35. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/11/2008 16:14:23

  συμφωνώ μαζί σου Aθ. Κλάρα... Ή αυτό που λές, ή θέλει να μονοπωλήσει το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που είτε απο βαρυστομαχιά είτε από χαζομάρα μπορεί και να κάτσει.

 36. Anonymous avatar
  Anonymous 04/11/2008 17:01:53

  @ΑΘ.ΚΛΆΡΑΣ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!ΣΩΣΤΟΣ!!!!!ΗΤΑΝ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ!!!

 37. Greco avatar
  Greco 04/11/2008 17:47:12

  ο ελληνας μπερλουσκονι?μαλλον καποιοι δεν ξερουν τπτ για το μπερλουσκονι,πιθανως κ συ φακτορα(σχεσεις με μαφια,τη στοα ρ2,δωροδοκιες δικαστων,δικες που εκρεμουν εις βαρος του κτλ..)

  και ετσι οποιον φραγκατο βλεπουν να παει να πει κατι,οπ να τος να τος ο νεος μπερλουσκονι!!!

  ο κλασικος ο μακακας ο ελληνας!

 38. Anonymous avatar
  Anonymous 04/11/2008 20:07:49

  @Greco:ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ,ΤΟΝ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟ!!!!ΕΤΣΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ .ΕΣΥ Ο ΞΥΠΝΙΟΣ, ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!ΚΑΘΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΑΤΟΣ...ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ,ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!!ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΙΣΩΣ!!!!!

 39. KaryID avatar
  KaryID 18/06/2009 16:14:12

  τεστ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.