09/02/2010 01:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παραμύθι με τον Σαμαρά και την Αλβανία

Σαμαράς στη δευτερολογία του στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής:

Υπάρχει μία απρέπεια η οποία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος της αλήθειας. Το γνωστό «παραμύθι», ότι ο Σαμαράς έφερε τους Αλβανούς στην Αθήνα, στην Ελλάδα.

Είναι ένα ψέμα πέρα για πέρα. Δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να βρει έστω και μισή δήλωσή μου, μία υπογραφή μου, κάτι που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Κυβέρνηση είστε. Ψάξτε.

Επιπλέον, ξεχνάνε εκείνοι που το υποστηρίζουν, ότι ως Υπουργός των Εξωτερικών δικαιοδοσία για τα σύνορα δεν είχα εγώ. Ο Υπουργός των Εξωτερικών τέτοια αρμοδιότητα δεν έχει.

Αλλά ξεχνάτε ακόμα ότι δεν υπήρχαν τότε κλειστά σύνορα από την πλευρά της Ελλάδας για να μπορέσει κάποιος να τα ανοίξει. Υπήρχαν αυστηρά φυλασσόμενα με ηλεκτροφόρα σύρματα σύνορα, από την πλευρά της Αλβανίας, που έπαψαν να φυλάσσονται όταν κατέρρευσε το καθεστώς του Χότζα στην Αλβανία.

Μήπως εγώ φταίω που κατέρρευσε εκείνο το καθεστώς; Μήπως εγώ φταίω για εκείνες τις εικόνες τις εκπληκτικές, που ήταν πάνω σε καράβια κόσμος μαζεμένος σαν τσαμπιά και πηγαίνανε να βρούνε οπουδήποτε ένα μεροκάματο, ένα κομμάτι ψωμί να φάνε αυτοί και οι οικογένειές τους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης; Όπου βρέθηκαν την άλλη μέρα εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί παντού;

Ξεχνάτε ακόμα ότι βάσει των επισήμων στοιχείων της αστυνομίας, Κυβέρνηση είστε ψάξτε, επί των ημερών μου ήταν κάτω από 20.000, όσο ήμουν εγώ Υπουργός των Εξωτερικών, εκείνοι οι οποίοι είχαν έρθει στην Ελλάδα από την Αλβανία και ήταν κυρίως άγρια κυνηγημένοι Βορειοηπειρώτες. Οι μεγάλες μάζες ήρθαν αργότερα, Αλβανών, και μάλιστα επί δικών σας κυβερνήσεων.

Αλλά και ποτέ, ποτέ δεν απάντησαν, όσοι με κατηγορούν εκ των υστέρων, ακόμα και αν εγώ μπορούσα να τα ανοίξω τα σύνορα, εσείς γιατί δεν τα κλείσατε μετά;

Πρόκειται για απρέπεια, πρόκειται για κακοήθεια, και πολλές φορές παραπέμπουν σε μία δήλωσή μου, πολύ προγενέστερη, του Δεκεμβρίου του ’89, όταν στο αεροδρόμιο που είχα πάει για να υποδεχθώ τους Έλληνες φοιτητές από την Τιμισοάρα, που είχαμε βάλει ειδική πτήση για να πάει να τους πάρει, λόγω των εξελίξεων με τον Τσαουσέσκου, είχα ευχηθεί τότε στους Βορειοηπειρώτες να γιορτάσουν του χρόνου ελεύθερα Χριστούγεννα εκεί στις εστίες τους, όχι στην Ελλάδα.

Επρόκειτο για μία αυτονόητη ευχή για την αποκατάσταση της ελευθερίας και των υπολοίπων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία. Και αυτό, σήμερα, θέλουν να το μετατρέπουν ορισμένοι σε άνοιγμα, δήθεν, συνόρων για εκατομμύρια Αλβανούς. Είναι απρέπεια και είναι ντροπή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Loretta avatar
  Loretta 09/02/2010 01:20:37

  Προεδρε τι περιμενεις απο αυτους που δωσαν τον Οτσαλαν και απο αυτους που ειπαν ευχαριστω στους αμερικανους μεσα στην βουλη??


  Εχουν κοντη μνημη και ακομα πιο κοντη ψυχη.

 2. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2010 02:09:48

  Η αλήθεια αποκαθίσταται.
  Μας έχει πνίξει η βρώμα τόσα χρόνια από την διαπλοκή, που συνεχίζει να κυβερνά με την μαριονέτα.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/02/2010 03:25:06

  Τι να πούμε, με το Σαμαρά έχουμε το θρίαμβο της Θείας Δίκης και της αλήθειας. Ο τόσο συκοφαντημένος αυτός άνθρωπος σήμερα δικαιώνεται σε μία προς μία από τις συκοφαντίες που του είχαν πετάξει τότε. Και όσο τις σκαλίζουν τις συκοφαντίες, τόσο καθαρίζει από αυτές. Πήγαν να τον χτυπήσουν στην κουρσα για την εκλογή με τα γεγονότα του 1993 και ξεκαθάρισε μια για πάντα στη συνείδηση του λαού αυτό που έγινε τότε. Πήγαν να τον χτυπήσουν τώρα για το μεταναστευτικό και η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια. Χτυπήστε τον και για άλλα, όσο τον χτυπάτε, τόσο θα καθαρίζει στη συνείδηση του λαού.

  Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!

  Η σημερινή του συναίνεση είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Έγραφε χθες ο Ν.Ζ. στο Παρόν ότι στις ομιλίες Σαμαρά στη Βουλή υπάρχει αυθόρμητο χειροκρότημα και από τα κυβερνητικά έδρανα! Μα ο άνθρωπος λέει απλώς αυτά που εκφράζουν τον καθένα! Πώς να μην τον χειροκροτήσει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ; Ακούει αυτά που θα ήθελε να ακούσει από το νέο Ανδρέα, με τη διαφορά ότι ο Ανδρέας ήταν σαλτιμπάγκος, ενώ αυτός εδώ τα εννοεί!

  Είναι λοιπόν στοίχημα η συναίνεση, γιατί μπορεί να τον φέρνει επικοινωνιακά κάπως πίσω, αλλά διευρύνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το πολιτικό του ακροατήριο. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο μέσος Πασόκος είναι σε θέση να ψηφίσει Σαμαρά, εάν θεραπευτεί από την αρρωστημένη προσκόλληση στο κόμμα του.

  Και ξέρετε κάτι; Ίσως λόγω των οικονομικών μέτρων να γίνει αυτό. Ο Ανδρέας τους είχε πείσει ότι μπορούν να ζουν ζωή χαρισάμενη με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και αυτό μπήκε βαθιά στο μεδούλι τους. Τώρα το ΠΑΣΟΚ ως δημιούργημα καταρρέει από το "παιδί της αλλαγής" για να θυμηθούμε το σύνθημα του 2004.

  Ο Παναγιωτακόπουλος είναι αγνός άνθρωπος και εκφράζει σήμερα τη διάψευση που βιώνει ο μέσος Πασόκος. Πού είσαι ακόμα, Παναγιωτακόπουλε. Έχουν να δουν πολλά τα μάτια σου τις επόμενες εβδομάδε - μήνες. Αντιδράστε όμως στο μεταναστευτικό, που είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης, και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία. Σας περιμένουμε αύριο όλους μαζί υπό το Σαμαρά για την αληθινή υπέρβαση, για μια νέα Ελλάδα, όπως την ονειρευόμαστε!

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Επώνυμος 09/02/2010 03:29:41

   Ο Παναγιωτακόπουλος είχε πάντα επαφή με την κοινωνία, δεν είναι τυχαίο που ο Ανδρέας τον έλεγε παιδί του. Καταλαβαίνει πλήρως τον υπαρκτό κίνδυνο μετά από αυτή την τετραετία να μην έχει πλέον ερρείσματα το κόμμα του στον λαό.

 4. Κώστας Μανίκας avatar
  Κώστας Μανίκας 09/02/2010 03:27:29

  Ας αφουγκραστεί η κυβέρνηση τις κοινωνικές αντιδράσεις για την κερκόπορτα διάρρυξης του κοινωνικού ιστού, που ανοίγει με το νομοσχέδιο της, κι ας σταματήσει τις απανωτές πολιτικές στροφές των τελευταίων ημερών γιατί η "σπέκουλα" πάνω στις γνωστές δηλώσεις στήριξης των Βορειοηπειρωτών είναι ξεπερασμένη
  http://maxitikoi-polites.blogspot.com/2010/02/blog-post_05.html

 5. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 09/02/2010 07:23:17

  Ποιούς είπαμε πως χαρακτηρίζει η εμπάθεια,η μισαλλοδοξία,η στρεψοδικία,ο σκοταδισμός και η χολόρροια; Ε!Αφού όλοι το ξέρουμε,ας μην ζητάμε καλλιγραφίες απ'της μυλωνούς τον κ....λο.Οταν,ρώτησαν τον καμπούρη του χωριού ,τι θα τον έκανε λιγότερο δυστυχή,αυτός αυθορμήτως απάντησε:ν'αποκτήσει όλο το χωριό καμπούρες.Λοιπόν,μην το ψάχνετε.

 6. Καππαδόκης avatar
  Καππαδόκης 09/02/2010 19:44:55

  Επειδή εδώ και χρόνια "πιπιλίζεται" η θεωρία ότι ο Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα και ήρθαν εδώ οι Αλβανοί και επειδή παρακολουθούσα και παρακαλουθώ την πορεία του Αντώνη από κοντά, έψαξα και εγώ απεγνωσμένα να βρώ κάποια δήλωση, κάποια πράξη σχετική. Δεν βρήκα τίποτα όσο και αν έψαξα και έτσι κατά καιρούς τσακώνομαι με τους οπαδούς αυτής της θεωρίας. Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχαν σύνορα για να παραβιαστούν. Θυμάμαι σε σχετική επίσκεψη μου εκείνη την εποχή στο μοναστήρι της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης, πάνω στην Κόνιτσα σχεδόν στην συνοριογραμμή, τις γυναίκες Αλβανίδες να διασχίζουν το λόφο και να έρχονται με τα πόδια να ψωνίσουν τρόφιμα από την Ελλάδα και το βράδυ να επιστρέφουν. Δυστυχώς στην Ελλάδα, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, ο νόμος του Γκαίμπελς καλά κρατεί.

 7. Αντώνης avatar
  Αντώνης 11/02/2010 08:46:34

  Αλήθεια ποιός ήταν ο Έλληνας Υπουργός επί των Εξωτερικών, επί των ημερών του οποίου άρθηκε το εμπόλεμο ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αλβανία; Όχι βέβαια ότι αν ήταν ακόμα σε ισχύ θα εμπόδιζε τον κοσμο να διέφευγε από τον Αλβανικό παράδεισο. Πιστεύω ότι με εκείνη την κίνησή του ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών "ξεκλείδωσε" την πόρτα των συνόρων.
  Να δείτε πως τον λέγανε..... Α, ναι Παπούλιας λεγόταν, Κάρολος, ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.