#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/07/2010 14:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο έρχεται

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 24 Ιουλίου 1974, η χούντα κατέρρεε κάτω από το βάρος των εγκλημάτων της και η Δημοκρατία επέστρεφε στον τόπο που τη γέννησε.

Τιμούμε, σήμερα, τους πρωταγωνιστές της Μεταπολίτευσης, τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, όλους εκείνους που πάλεψαν – ο καθένας από τη δική του πλευρά - για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.

Αναγνωρίζουμε και τιμούμε τα μεγάλα επιτεύγματα της περιόδου που ακολούθησε: Την εδραίωση του Δημοκρατικού Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος και την ισότιμη ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Αναγνωρίζουμε, όμως, και τα μεγάλα λάθη, που οδήγησαν στην έκπτωση του μεταπολιτευτικού μοντέλου: Τις αδυναμίες και τις παθογένειες που αναπτύχθηκαν στο δημόσιο βίο, το δημόσιο τομέα, την οικονομία, το αναπτυξιακό πρότυπο.

Μετά από 36 χρόνια, είμαστε, τώρα, μπροστά σε μια μεγάλη και πιεστική πρόκληση. Καλούμαστε να εργαστούμε για την έξοδο της χώρας μας, το ταχύτερο δυνατό, από την οικονομική κρίση. Καλούμαστε να εργαστούμε για μια νέα Μεταπολίτευση, που να βάζει τέλος στο χρεοκοπημένο παρελθόν και να εγγυάται μια νέα πορεία Προοπτικής και Ελπίδας, για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.

Είναι χρέος και δέσμευση που αναλαμβάνω, που αναλαμβάνουμε συλλογικά στη Νέα Δημοκρατία, με βαθιά αίσθηση ευθύνης απέναντι στην Πατρίδα μας. Απέναντι στις σημερινές και τις αυριανές γενιές».
Η Νέα Μεταπολίτευση» είναι η επανάσταση του αυτονόητου
 

(Αναδημοσίευση από 25/6/ 2010, http://www.antinews.gr/?p=51444)Ζούμε την αγωνία του παλιού που πεθαίνει και τις οδύνες του καινούργιου που γεννιέται είπε Α. Σαμαράς στην ομιλία του στο 8ο Συνέδριο της ΝΔ  και πρόσθεσε ότι «το παλιό στηρίχθηκε σε επτά θανάσιμα ελαττώματα του συστήματος που καταρρέει:

-Στον κρατισμό,

-Στο λαϊκισμό.

-Στην ηγεμονία των αριστερόστροφων ιδεών.

-Στην υποβάθμιση του δημοσίου συμφέροντος, υπέρ των συντεχνιών και των ισχυρών.

-Στην υποβάθμιση του εθνικού συμφέροντος, από εκείνους που θεώρησαν τον πατριωτισμό, δήθεν «ιδεολογική ακρότητα»!

-Σε μια κάλπικη ευημερία με δανεικά, σε βάρος των επομένων γενεών, χωρίς επένδυση, χωρίς παραγωγή, χωρίς ανταγωνιστικότητα.

-Σε μιαν έκπτωση αξιών και προτύπων.

Με αποτέλεσμα αρετές, που είναι θεμέλια σε κάθε τόπο, σε όλες τις εποχές, αρετές όπως η εντιμότητα, η εργατικότητα, η παραγωγικότητα και η αξιοκρατία, να παραμεριστούν ως δήθεν «ξεπερασμένες». Και στη θέση τους να ανθίσει, η φτήνια του ακριβού life style. Ο εξυπνακισμός που υποκατέστησε την ευφυΐα. Η αυθάδεια που υποκατέστησε την αξιοπρέπεια. Το θράσος που υποκατέστησε το θάρρος. Η εύκολη ανέλιξη που υποκατέστησε την κοινωνική διάκριση. Η άναρθρη κραυγή που υποκατέστησε το Λόγο. Τα προνόμια που υποκατέστησαν τα δικαιώματα. Και η αλαζονεία που υποκατέστησε το δημόσιο ήθος.

Όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ τα έφερε. Το ΠΑΣΟΚ τα εμπέδωσε. Το ΠΑΣΟΚ τα υπερασπίστηκε.  

Εμείς, άλλοτε τα πολεμήσαμε. Άλλοτε τα αποδεχθήκαμε ή τα ανεχθήκαμε. Και πολύ κακώς κάναμε. Κι άλλοτε, προσπαθήσαμε να τα αλλάξουμε…  Δεν το καταφέραμε. Κι αυτό πληρώνουμε σήμερα. Αλλά όλα αυτά δεν είναι δικά μας. Δεν μας πάνε. Δεν αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα που θέλουμε… Είμαστε ασυμβίβαστα αντίθετοι. Και θα τα αλλάξουμε! Γιατί η σημερινή κρίση, τα σαρώνει όλα αυτά…

Τι σημαίνει «Νέα Μεταπολίτευση»;

Ποιο είναι το καινούργιο που γεννιέται;

Απαντώ: Είναι ένα νέο πολιτικό-κοινωνικό μοντέλο που, επιτέλους, μπορεί να καλύψει τα πιο επικίνδυνα εθνικά μας ελλείμματα:

— Το έλλειμμα Ανταγωνιστικότητας στην Οικονομία.

— Το έλλειμμα Δημοκρατίας στην Πολιτική.

— Το έλλειμμα Ασφάλειας στην Κοινωνία.

— Και το έλλειμμα Παιδείας στην πνευματική ζωή, αλλά και στην καθημερινότητα.

Το καινούργιο, είναι η Νέα Μεταπολίτευση! Είναι μια πρόταση που εμείς διατυπώσαμε. Που λίγο-λίγο αγκαλιάζει ολόκληρη την Κοινωνία. Απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Σιγά-σιγά παίρνει πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και εξελίσσεται σε μια δέσμη μεγάλων ανατροπών και τομών, με ευρύτατη κοινωνική συναίνεση.  Για να το πούμε με δύο κουβέντες:

* Νέα Μεταπολίτευση στην Παιδεία, σημαίνει ότι τα Δημόσια Πανεπιστήμια θα αναδιοργανωθούν από τα θεμέλια. Και θα λειτουργούν όπως στον υπόλοιπο κόσμο. Χωρίς άσυλο βίας και παρανομίας. Χωρίς έλεγχο από κλίκες και χωρίς περιθώρια συναλλαγής. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό. Αρκεί να τολμήσουμε…

* Νέα Μεταπολίτευση στην Υγεία σημαίνει, ότι σε κανένα δημόσιο Νοσοκομείο δεν θα κοστίζουν τα υλικά περισσότερο απ’ ότι κοστίζουν σε Νοσοκομεία παντού στον κόσμο. Ούτε εδώ χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Τέρμα τα ιλιγγιώδη ελλείμματα των Νοσοκομείων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tzager avatar
  tzager 24/07/2010 15:07:19

  Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι ένας σύγχρονος πολιτικός φορέας σέβεται με θρησκευτική ευλάβεια κάθε απόφαση της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης ακόμη κι αν αφορά θολές καταστάσεις και παροχημένες συμπεριφορές του κυβερνητικού παρελθόντος του.

  Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει τόλμη και σύγκρουση με κάθε κάθε συντεχνιακή, αναχρονιστική λογική συντήρησης νοσηρών φαινομένων συνδιαλλαγής, κακοδιοίκησης και κατάχρησης εξουσίας στον κρατικό μηχανισμό.

 2. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 24/07/2010 15:49:24

  Αυτά όλα είναι γενικότητες και ωραία λόγια, διότι αν επικεντρώσουμε την κρίση μας στην πραγματική πορεία και τις συμπεριφορές των λειτουργών της Ανεξάρτητης δικαιοσύνης θα πρέπει να κρυφτούμε καλύτερα. Παραδικαστικά και ποιος μας πιάνει.
  Πως μπορείτε και προσαρμόζεται τη σκέψη σας με δυο μέτρα και δυο σταθμά.
  Δαιμονοποιούμε πέντε έννοιες και πάμε αβέρτα να καταλάβουμε το κουραδόκαστρο.

  • tzager avatar
   tzager @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 24/07/2010 16:27:13

   Για κατάφορες επιθέσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη κατηγορούσε μέχρι προχθές η ΝΔ το ΠαΣοΚ. Και σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα αντί τουλάχιστον να σιωπήσει επέλεξε να κυρήξει τον Ανένδοτο!

   Μόνο ο Καραμανλής είχε κάθε δικαίωμα να βγει και να στηρίξει τον πρώην συνεργάτη του. Κι αυτός ακόμα επέλεξε να απέχει και να σιωπήσει..!

   • tzager avatar
    tzager @ tzager 24/07/2010 16:31:34

    Συγνώμη για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη!
    (1) "...κηρύξει τον Ανένδοτο!"

    (2) "... να απέχει και να σιωπά..!"

 3. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 24/07/2010 17:17:54

  Μας έχετε ζαλίσει με το Σαμαρά. Ο Σαμαράς καινούργιο; Μας δουλεύετε; Ο Σαμαράς της ΠΟΛΑΝ που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή προέδρου δημοκρατίας; Ο Σαμαράς της ΝΔ που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή Παπούλια, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εφαρμόσει όλα όσα ετοίμαζε; Ε, όχι, ρε παιδιά τόση κοροϊδία πια!

  Ο Σαμαράς είναι καινούργιο όσο καινούργιο ήταν κι ο Γιωργάκης, όταν ανέλαβε μετά το Σημίτη. Πάντως, αν βγάλετε το Σαμαρά πρωθυπουργό, μη παραπονιέστε μετά: δε θα έχετε δικαιολογία:

  το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...

  • paspartoy avatar
   paspartoy @ Φωτεινή 24/07/2010 17:43:15

   Το καινούργιο έχει να κάνει με τη νέα αντίληψη που προσπαθεί να περάσει στον Έλληνα πολίτη για το τι είναι η δημοκρατία, τι το κράτος, τι η οικονομία, τι είναι η Πατρίδα.
   Τώρα τι σχέση έχουν τα παραπάνω που αναφέρεις, στη λογική ότι επιχειρηματολογείς κατά του νέου που φέρνει ο Σαμαράς, δε μπορώ να καταλάβω.
   Το να συγκρίνεις, πάντως, "πολιτικά" το γιωργάκη με τον Σαμαρά είναι, αν μη τι άλλο, πολιτική ύβρις.

  • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ Φωτεινή 24/07/2010 18:13:08

   Δεν ξέρω αν είναι καινούργιο πάντως είναι το πιο σοβαρό πρόσωπο που έχει η κεντροδεξιά. Και για να μην έχεις καμιά αμφιβολία τον Σαμαρά θα τον βγάλουμε πρωθυπουργό έτσι για να σκάσουν από τα νεύρα τους όσοι με πρόσχημα το καλό της πατρίδας έχουν μετατρέψει την πολιτική σε χαβούζα.

   • tzager avatar
    tzager @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 24/07/2010 19:10:21

    Πώς ακριβώς η νέα ΝΔ θα κερδίσει εκλογές όταν μετά βίας ξεπερνάει το 20% στις προτιμήσεις των πολιτών;

    Εδώ και τα δύο 'μεγάλα' κόμματα μαζί έφτασαν να μην ξεπερνούν το 50%!!!

    Αυτοδυναμίες; Last year..!

 4. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 24/07/2010 21:43:23

  Καλά όταν φτάσουμε κοντά στις Εθνικές εκλογές θα αλλάξουν τα πράγματα

 5. ident avatar
  ident 24/07/2010 21:56:49

  Ενδεχομένως το Johnnie Walker που έρχεται να αποδειχθεί πιο μεθυστικό από το προηγούμενο.

 6. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 25/07/2010 02:25:57

  ΧΑ ΧΑ να είσαι καλά ident μας έκανες και γελάσαμε, στο χρωστάμε, όταν θα ορκίζεται ο Αντώνης πρωθυπουργός εδώ θα είμαστε να σε παρηγορούμε, τόση υποχρέωση σου έχουμε θα σου ανταποδώσουμε το καλό που μας κάνεις. Τις ώρες της μεγάλης σου απόγνωσης θα είμαστε κοντά σου, οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται.

 7. Κικη avatar
  Κικη 25/07/2010 12:55:22

  Νεα αρχη ,πως με ολους αυτους ,τον Παυλοπουλο που τον βλεπω στην τηλεοραση μου σπαει τα νευρα,επειδη εχει καλες σχεσεις με τα ΜΜΕ,ηταν και νομικος συμβουλος του Λαμπρακη,στην υποθεση του Μεγαρου μουσικης,να εμφανιζεται και να ασκει κριτικη ,αυτος που τα εκανε μανταρα με τον βασικο μετοχο,που μας επεισε για την επανιδρυση,και μονη επανιδρυση ηταν να διορισει παντου τους κολλητους του,ο Πακης νεο ξεκινημα,ο Σιουφας μεχρι και τους πινακες της κορης του αγορασε η βουλη,και οι υπαλληλοι οι περισσοτεροι του κοινοβουλιου ειναι απο την Καρδιτσα,μαυτους.Αν δεν τους πεταξει εξω,ολους αυτους ασπρη μερα δεν βλεπει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.