17/11/2008 03:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παιχνίδι της Ντόρας ξεδιπλώνεται

Και μια επιπόλαια μόνο ανάγνωση των κυριακάτικων φύλλων επιβεβαιώνει ότι όπως  γράφαμε τις προάλλες η «βελούδινη επανάσταση» της Ντόρας κατά του Καραμανλή άρχισε.

Με αιχμή του δόρατος το συγκρότημα Μπόμπολα (Έθνος και Πρώτο Θέμα), την «έγκυρη πληροφόρηση» της συγκροτήματος Αλαφούζου ως background  και τον «ΕΤ» της κ. Γιάννας με άλλες μικρότερες φυλλάδες να προσφέρουν κι αυτές τον οβολό τους, η εντύπωση που επιχειρείται να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη είναι σαφής:  «Ο Καραμανλής την βγάζει δεν την βγάζει μέχρι τα Χριστούγεννα. Προς το παρόν επιχειρεί να οργανώσει κάποια αντεπίθεση, όπως - όπως, με τις περιοδείες στην επαρχία. Το σκάνδαλο όμως του Βατοπεδίου θα είναι ο καταλύτης. Ο Καραμανλής μπαίνει πλέον στο κάδρο. Και κάποια στιγμή θα αναγκαστεί είτε να παραδώσει, είτε να πάει σε πρόωρες εκλογές και να παραδώσει μετά, που είναι το ίδιο και το αυτό»

Εμείς πάντως σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως. Η επέλαση της Ντόρας προς τα καταρρέοντα ανάκτορα της Ρηγίλλης άρχισε με την δήλωση του μπαμπά της ότι «καλύτερα αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ από την ακυβερνησία» (βλ. ο ύστατος εκβιασμός του Καραμανλή πριν από την συγκυβέρνηση). Η οποία πρακτικά σήμαινε ότι εάν στις δημοσκοπήσεις παγιωθεί η δυνατότητα εξασφάλισης αυτοδυναμίας από το ΠΑΣΟΚ, ο Καραμανλής θα κληθεί, φιλικά, από τη Ντόρα και τους παρασκηνιακούς ισχυρούς υποστηρικτές της, να παραδώσει το «μαγαζί».

Τώρα λοιπόν βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις να παγιώνουν την πρωτοπορία του ΠΑΣΟΚ και επιπλέον να δημοσιεύονται και κάποιες άλλες, όπου η αγωνιούσα από την απραξία Καραμανλή βάση της ΝΔ εμφανίζεται να δίνει στη Ντόρα το προβάδισμα για την  διαδοχή του. Όπως η χθεσινή στο Πρώτο Θέμα, που εμφανίζει ως εξής τις προτιμήσεις «του κόσμου» για την διάδοχη κατάσταση: Ντόρα Μπακογιάννη 23,3%, Δημήτρης Αβραμόπουλος 7,4%, Γιώργος Σουφλιάς 4,4% και Βαγγέλης Μειμαράκης 1,4%. Ο Αντώνης Σαμαράς απουσιάζει  φυσικά από την λίστα των ερωτημάτων. Την στιγμή που όλος ο κόσμος ξέρει ότι το όνομά του συζητείται ούτως ή άλλως αυτές τις ημέρες.

Αυτά για την αντικειμενικότητα των δημοσκοπήσεων. Τι επιδιώκεται τώρα. Ανεξάρτητα με το τι λένε οι αναλυτάδες, το κλίμα που διαμορφώνεται οδηγεί στην εκτίμηση ότι οι εκλογές όποτε κι αν γίνουν θα είναι εκλογές πόλωσης - θα τα ξαναπούμε γι αυτό και μην τσιμπάτε με τα περί δικομματισμού. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται πλέον σαφής κίνδυνος για τη ΝΔ να κάνει κυβέρνηση μόνο του το ΠΑΣΟΚ, ή με ένα κομμάτι του ΣΥΝ- σημειώστε το κι αυτό γι αργότερα. Πράγμα το οποίο με τη σειρά του οδηγεί τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔούλας σε υπαρξιακά άγχη του τύπου: «Μόνο τεσσεράμισι χρόνια θα μείνουμε στην εξουσία;»

Έτσι οι λαϊκές και εκδοτικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην «απραξία και διαφθορά του Μαξίμου», με οικοσκευές της Ζήμενς, ή και χωρίς, συνέλαβαν την εξής καταπληκτική ιδέα - προσαρμογή παλαιότερων σεναρίων για τα οποία έχουμε γράψει: «Αν πάμε όπως πάμε στις εκλογές με τον Καραμανλή θα χάσουμε. Αν όμως η επόμενη εκλογική  αναμέτρηση  θα προσλάβει το χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την πρώτη ελληνίδα πρωθυπουργό και όχι επιστροφής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το κλίμα στη ΝΔ μπορεί να αλλάξει, επειδή φυσικά κανείς στη ΝΔ δεν θα θέλει να ξαναπεράσει στην αντιπολίτευση...».

Αυτό το παιχνίδι παίζει η Ντόρα και σημειώστε την ημέρα και την ώρα που το είπα. Να προβλέψουμε τι θα γίνει στη ΝΔ; Μπάχαλο. Η Ντόρα και η οικογένειά της να διαθέτουν αδιαμφισβήτητα ισχυρότερες προσβάσεις από οποιονδήποτε άλλο δελφίνο στα ΜΜΕ και στις δυνάμεις του πλούτου και της διαπλοκής. Δεν διαθέτουν όμως και την ανάλογη υποστήριξη στην βάση της ΝΔ. Που παραμένει καραμανλική στην μεγάλη πλειοψηφία της. Και δεν ξεχνά ότι μόλις πριν από λίγα χρόνια χαρακτήριζε τον Μητσοτάκη «ξένο σώμα» και «εχθρό του κόμματος». Γι αυτό και η Ντόρα έχει βαλθεί τελευταία να υπερασπίζεται τον ....Καραμανλή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 17/11/2008 07:29:11

  Επί του πρακτέου: Ψηφίζουμε Καραμανλή, ως "στρατηγική" επιλογή, όποτε και αν έρθουν οι εκλογές, με κίνδυνο να ενισχύσουμε κι άλλο τη βουλιμία του "κομματικού μηχανισμού" της ΝΔ;

 2. koinos_nous avatar
  koinos_nous 17/11/2008 08:08:21

  Και γιατί να μην στηρίξουμε Σαμαρά να γλυτώσουμε από την Ντόρα τουλάχιστον;

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 17/11/2008 08:23:43

  @ κοινό νου

  Δεν αναφερόμουν σ' αυτό. Το θέμα είναι τι κάνουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές, όπου λογικά, παρά τους ευσεβείς πόθους της Ντόρας, η ΝΔ θα κατέβει με τον Καραμανλή. Τι κόμμα ψηφίζουμε δηλαδή.

  Ο προβληματισμός μου συνίσταται στο ότι "στρατηγικά" έχω την αίσθηση ότι πρέπει να υπερψηφιστεί ο Καραμανλής. Όταν όμως βλέπεις ότι οι Νεοδημοκράτες έχουν ξεφύγει, λες, τι θα κάνω, θα τους δώσω όλους καραμανλικό άλλοθι;

  Δεν ψηφισα ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, όμως οι τελευταίες εξελίξεις με έχουν βάλει σε σκέψεις για τις επόμενες. Υπό το πέπλο της "επώνυμης" ανωνυμίας μου, θα ήθελα απλώς να σας εκθέσω τον βαθύ εκλογικό προβληματισμό μου, έστω και ακόμη μάλλον ανεπίκαιρο.

 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 17/11/2008 08:48:26

  Η σκέψη σου είναι αρκετά καλή και μου θύμησε την κίνηση που έκανε ο Σημίτης πριν την διαφαινόμενη ήττα το 2004. Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη, και δεν χάνει το όνομα Καραμανλής τις εκλογές και με καινούργια αρχηγό (της αγίας οικογενείας βεβαίως-βεβαίως)υπάρχει προοπτική μη εξεφτελιστικής ήττας τουλαχιστον.

 5. ο βουνισιος avatar
  ο βουνισιος 17/11/2008 08:51:52

  επώνυμε 8.23 Τα πράγματα είναι απλά.

  Πιστεύεις εσύ ότι κάποιος από τους δελφίνους της ΝΔ με το πολιτικό παρελθόν φθοράς σε αντιπολίτευση και κυβέρνηση που τους ακολουθεί θα μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα οδηγήσουν το κόμμα της ΝΔ και την κοινωνία στο μέλλον;

  Από την άλλη πλευρά, μπορεί το πασοκ αλλάζοντας μάσκα στα πρόσωπα που κυβέρνησαν τη χώρα επι 20ετια και κατά γενική ομολογία απέτυχαν, να ξανακυβερνήσουν επιτυχώς τη χώρα!
  Το βέβαιο από δω και πέρα είναι ότι, με εικόνες δεν κυβερνιέται η χώρα, εξάλλου, το δείχνουν και οι τάσεις!

 6. Rogue avatar
  Rogue 17/11/2008 11:44:50

  Αν ξέρατε από κοντά τη Ντόρα, θα ξέρατε πως είναι δημόσιες σχέσεις κα 0 ουσία. Όμως έχει πλάτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Είναι τόση η προπαγάνδα από τα μέσα για το προφίλ της, τόσο καλά συντονισμένη από τον σύμβουλο δημοσίων σχέσεων της οικογένειας, τον ικανότατο κ. Κοέν, που ετοιμαστήτε:

  1 εθνική ταπείνωση στις πλάτες του Κωστάκη

  4 χρόνια ΠΑΣΟΚ / ΣΥΡΙΖΑ με διαχωρισμό κράτους/εκκλησίας, νομιμοποίηση λαθρομεταναστών, άλωση παιδείας, κουκούλωμα Σκοπιανού, ανγνώριση Κοσόβου, ντε φάκτο ακύρωση συμφωνιών αγωγών

  και μετά .... Ντόρα!!

 7. w avatar
  w 17/11/2008 12:16:35

  και μετά... ξύπνησες μεσ' απ' τον ύπνο το βαρύ

 8. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 17/11/2008 12:18:27

  7. Rogue

  Το Βατοπεδι θα κρινει το μελλον του S.Mario.

  Η Ντορα εχει μελλον στο μελλον και βλεπουμε, διοτι τη δημοτικοτητα της την πληρωνει αδρα.

  ΠΠ

 9. Anonymous avatar
  Anonymous 17/11/2008 13:52:27

  Aν αναλάβει η νντόρα ίσως να είναι και η αρχή του κομματικού παραταξιακού ντόμινο.Οι νεοδημοκράτες θα αντιδράσουν με αποτέλεσμα να 'καθαρίσουν' το κόμμα τους.Φυσικά ο Καρατσάφ θα βοηθήσει!!!Είναι ένας άλλος δρόμος για να καταλήξουν στο ίδιο σημείο!!!Είτε κατέχοντας την αρχηγία είτε με το πιο πάνω σκεπτικό επιτυγχάνουν το σκοπό τους!!!

 10. kaskanter avatar
  kaskanter 17/11/2008 15:25:22

  Οι αγωγοί σας φταίξανε φωστήρες του θαψήματος!
  Άλλος για ράλυ τράβηξε και άλλος καρβέλια ονειρεύεται!!

 11. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/11/2008 16:02:32

  Τσεκ

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/11/2008 16:04:52

  (Πόσα θες να μας τρελάνεις;)

 13. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/11/2008 16:08:44

  Βάζω ένα συγκεκριμένο μήνυμα, μικρό, και δεν το παίρνει. Τα άσχετα, τα παίρνει!!! Για να δούμε, τώρα...

 14. ataktos avatar
  ataktos 17/11/2008 18:50:35

  τώρα που μας πήγε στο παράδεισο με την εξωτερική πολίτικη και έκλεισε το θέμα με τους γείτονες το όνομα και πρωθυπουργός η κύρια .Έχουμε να σκάσουμε πλάκα ,αλλά η μαμά Μαρίκα όλο χαρά και ευτυχία .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.