#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/12/2010 15:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παιχνίδι με τις συμβάσεις και τους μισθούς είναι στημένοΤα παπαγαλάκια της ενημέρωσης και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των εκδοτών που θέλουν όσο τίποτε άλλο γι’ αυτούς και τα ταμεία τους (τράπεζες, βιομήχανους κ.λπ.) να μειωθούν οι μισθοί, παίζουν ξανά το ρόλο τους. Με περίεργες διαρροές και με ρεπορτάζ που κράζουν από μακριά ότι είναι συμφωνημένα, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι είναι καλό πράγμα οι επιχειρησιακές συμβάσεις κι ότι απαιτούνται θυσίες, επομένως και μειώσεις μισθών.

Βγαίνει λοιπόν δύο μέρες τώρα το Mega και κάνει πρώτο θέμα τις επιχειρησιακές συμβάσεις και το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με τις ευλογίες της Τρόικας. Και δεν το κάνει θέμα θέλοντας να στηλιτεύσει την κατάλυση βασικών δικαιωμάτων στην εργασία, αλλά λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση από τους κοινωνικούς εταίρους. Με απλά λόγια να τα βρουν χωρίς πολλές φασαρίες διότι δεν αντέχει η κοινωνία ταραχές. Εν κρυπτώ δηλαδή συμφωνίες και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Βγαίνουν Tα NEA με μεγάλο θέμα την ... αντίσταση της κ. Κατσέλη και των κοινωνικών εταίρων κατά της τρόϊκας. Δήθεν έχουν κηρύξει ...μίνι αντάρτικο επειδή μας πιέζει το ΔΝΤ να μην έχει λόγο το υπουργείο Εργασίας στο αν θα επεκταθούν οι συμβάσεις και σε μη μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων. Πρόκειται για μία πρόβλεψη που υπάρχει στο Μνημόνιο, την ψήφισαν στην κυβέρνηση και τώρα, δήθεν αποφάσισαν να πείσουν την τρόικα ότι δεν πρέπει να ισχύσει.

Ετσι, πολύ κομψά περνά στην κοινή γνώμη η εντύπωση ότι η κυβέρνηση και τα συνδικαλιστικά ανδρείκελα της ΓΣΕΕ κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην ισχύσουν όσα μας έχουν επιβληθεί στο Μνημόνιο το οποίο, ξαναθυμίζουμε, έχουν ψηφίσει.

Βγαίνει και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, να κάνει «πόλεμο» κατά της κυβέρνησης και μας το παίζει τώρα αντιμνημονιακός.

Αστεία πράγματα αυτά που συμβαίνουν. Για θέματα που έχουν ήδη συμφωνήσει πίσω από την πλάτη των εργαζόμενων έρχονται τώρα να μας πείσουν ότι κάνουν αγώνα ώστε να μην ισχύσουν.

Η ουσία είναι μία και μοναδική και περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο της… γιαλατζί Μπουμπουλίνας, κ. Κατσέλη.

Το είπαμε ξανά, με τη συμφωνία των εργοδοτών προωθούνται ρυθμίσεις που θα κόβουν συνολικά τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Προς τα εκεί πάμε και εξαιρέσεις δε θα υπάρξουν εφόσον εκδότες, βιομήχανοι και τραπεζίτες το θέλουν όσο τίποτε άλλο. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Ποιος εγγυάται στους εργαζόμενους ότι δε θα γίνουν απολύσεις αν υπογράψουν μια τέτοια επιχειρησιακή σύμβαση; Επίσης, αν μια επιχείρηση προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου θα μπορεί να κάνει και μειώσεις μισθών στη συνέχεια; Για παράδειγμα γιατί ο Ψυχάρης καίγεται τόσο να αδειάσει το Βήμα από κόσμο τώρα και στη συνέχεια να κάνει τις μειώσεις των μισθών; Και γιατί ο Μπόμπολας έχει διώξει τους τελευταίους 5 μήνες πάνω από 200 εργαζόμενους στον Πήγασο; Αυτός δε θα κάνει τώρα μειώσεις μισθών αφού εξορθολόγησε τα οικονομικά του;
Γιατί αποφασίστηκε για όλους να ισχύσει το 12% ως μείωση των μισθών; Γιατί δηλαδή μια ζημιογόνα εταιρεία, αλλά με μεγάλες ζημιές να κάνει την ίδια μείωση με άλλη που έχει ελάχιστες ζημιές; Ο νόμος δυστυχώς του δίνει αυτό το δικαίωμα.
Ποιος δεσμεύεται ότι δε θα γίνουν μειώσεις μισθών και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις; Και ποιος δεσμεύεται ότι θα ισχύσει το νέο καθεστώς για ένα – δύο χρόνια και μετά θα επανέλθουμε στις συλλογικές συμβάσεις;
Βγαίνουν μεγαλοτραπεζίτες – λαγοί της κυβέρνησης τύπου Νανόπουλου στη Eurobank και ζητούν απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου, διότι έτσι τον συμφέρει. Απάντησε, όμως, για την εργασιακή γαλέρα στην τράπεζά του, όπως αποκαλύφθηκε και από τη χθεσινή έφοδο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας σε υποκατάστημα όπου δούλευαν 12άωρα χωρίς υπερωρίες;
Και το τελευταίο: Πόσο νομιμοποιημένη είναι να πάει δε διαπραγματεύσεις μια ΓΣΕΕ διαλυμένη κι από το προεδρείο της οποίας έχουν αποχωρήσει όλοι κι έχει μείνει ο Παναγόπουλος; Θα αποφασίσει αυτός για τους μισθούς μας;

Ας μη γελιόμαστε, λοιπόν με δήθεν αντάρτικα της κυβέρνησης. Το παιχνίδι είναι στημένο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 04/12/2010 16:27:41

  του Παναγόπουλου δεν του έχουν φτάσει τα γιαούρτια κι οι ψιλές που εισέπραξε, θέλει όλο το μενού μου φαίνεται.
  όσο για τους προδότες πολιτικούς μας...τα έχουμε πει....Γουδή κι άκλαφτοι

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/12/2010 17:41:36

  Εδώ και πολλούς μήνες, ξεκίνησε η "εκστρατεία" των ΜΜΕ κατά του δημόσιου τομέα, βαφτίζοντας "δημοσίους υπαλλήλους" και μάλιστα τεμπέληδες, διεφθαρμένους και αργόμισθους όλους όσους μισθοδοτούνται από το δημόσιο (συμπεριλαμβανομένων ατόμων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα και υψηλή εξειδίκευση, όπως γιατροί, πανεπιστημιακοί, ερευνητές διαφόρων ειδικοτήτων σε ερευνητικά κέντρα όπως ο Δημοκριτος και το ΕΙΕ, αρχαιολόγοι του ΥΠ.ΠΟ., μεταξύ αυτώ διευθυντές Μουσείων, κλπ). Η απογραφή κατέδειξε ότι δεν υπήρχε το 1,5 εκατομμύριο που φώναζαν τα παπαγαλάκια τύπου Γιάννη Λοβέρδου (παλιός τρόφιμος της ΕΡΤ και τώρα του 9,84 του Δήμου Αθηναίων, απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών) και Μπάμπη Παπαδημητρίου (ξεκίνησε την καριέρα του από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας επί Α. Παπανδρέου).
  Τότε ήμουν σίγουρος ότι θα έρθει η σειρά και των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, ήταν νομοτελειακό. Πολλοί δεν το έβλεπαν και ήταν ευχαριστημένοι από την περικοπή των εισοδημάτων, ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν έπρεπε να γίνουν περικοπές, των εργαζομένων στο δημόσιο (για το οποίο και εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να γίνει πιο περιορισμένο σε έκταση και πιο λειτουργικό, αλλά όχι να συρρικνωθεί τυφλά με τη μέθοδο της χαντζάρας).
  Η τακτική που χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ (κύριος τροφοδότης του δημόσιου τομέα με κομματικούς υπαλλήλους) και τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ ήταν απλή και δοκιμασμένη: Στοχοποιούμε μια τάξη (για την οποία υπάρχουν και δικαιολογημένα παράπονα από τους πολίτες), τη βαφτίζουμε "εχθρό του λαού", τη δαιμονοποιούμε και στη συνέχεια την εξουθενώνουμε υλικά (αφού την έχουμε εξουθενώσει ηθικά). Πάμε στην επόμενη. Η ίδια αρχή είχε ακολουθηθεί απο τους πρωτεργάτες της Γαλλικής Επανάστασης, η ίδια αρχή είχε εφαρμοστεί, ακόμα πιο τελειοποιημένα, από τον Στάλιν, με τη διαβόητη "αποκουλακοποίηση" και τα διάφορα κυνήγια μαγισσών.
  Νομοτελειακά η μεθόδευση που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ θα άγγιζε και τον ιδιωτικό τομέα. Δεν εκπλήσσομαι καθόλου.

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ ΒΙΣ 05/12/2010 03:15:28

   Μπράβο και πάλι μπράβο ++++++++++++

   Υ.Γ Ενας Ιδ. Υπάλληλος που φωνάζει εδώ και μήνες.....

 3. Polux avatar
  Polux 04/12/2010 18:09:54

  Το Σεπτέβρη του 1996 ο ΣΕΒ είχε εξαγγείλει «Θέσεις γιά την Οικονομική Πολιτική».
  Οι απόψεις (θέσεις) του ΣΕΒ, που αντανακλούν αυτές του ΟΟΣΑ(OECD, Economics Surveys/ Greece, 1996), είναι ακριβώς οι ίδιες που εφαρμόζουν σήμερα
  η Σοσιαλδημοκρατική " Χούντα " του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή σύμπνοια με τους
  Επίσταθμους της νέας τάξης, αποδεικνύοντας το προσχεδιασμένο πολύ πρίν την σημερινή κρίση.
  Ο ΣΕΒ πρότεινε:
  *την ριζική αναδιάρθρωση της κοινωνικής ασφάλισης,
  *την δυνατότητα καθορισμού αμοιβών μικρότερων από τις προβλεπόμενες συλλογικές συμβάσεις,
  *την τροποποίηση της νομοθεσίας ομαδικών απολύσεων,
  *μείωση της επιβάρυνσης του έμμεσου μισθολογικού κόστους,
  *αυστηρότητα και πειθαρχία στο δημόσιο τομέα,
  *γενναίες αποκρατικοποιήσεις.
  Και ολά αυτά σε πλήρη συστοιχεία με τις συνταγές του ΟΟΣΑ (καθορισμό του ημερομισθίου στο επίπεδο επιχείρησης, απεριόριστη ελευθερία απολύσεων,
  επιπλέον μείωση του ελάχιστου ημερομισθίου, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, δραστική μείωση των απασχολούμενων στον σημόσιο τομέα και ιδιοτικοποήσεις. OECD, Economics Surveys/ Greece, 1996, σελ. 99-100).

  υπ. Τα στοιχεια που παραθέτω τα έχω αντλήσει από το βιβλίο του Τάκη Φωτόπουλου, "Η Ελλάδα ως προτεκτοράτο της υπερεθνικής ελίτ" σελ.176-177.

 4. alex021 avatar
  alex021 04/12/2010 18:55:18

  «Δεν φοράμε κομματικά παπούτσια, δεν ακούμε την κυβέρνηση, ακούμε μόνο τους εργαζόμενους»

  xa xa xa ... Πως το είπε? το άλλο με τον Τοτό το ξέρει;

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ alex021 05/12/2010 03:29:11

   Καλά τι σημαίνει αυτή η φράση"κομματικά παπούτσια"; Κομματικά γυαλιά δεν θα έπρεπε να πει;

 5. adanaklasi avatar
  adanaklasi 04/12/2010 21:37:12

  http://adanaklasi.blogspot.com/2010/12/blog-post_04.html

 6. Genopistis avatar
  Genopistis 05/12/2010 00:00:42

  Το στήσιμο αποδεικνύεται από τη σύνθεση της Διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

  Ο τροτσκιστής Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος στήριξε το Γιωργάκη στην κρίσιμη ενδοκομματική διαμάχη του 2007 με τον κ. Ευ. Βενιζέλο http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100042_08/08/2010_410837

  και ο Γεν. Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κ. Κατσαρός στήριξε τη Ντόρα απέναντι στον Σαμαρά πέρυσι http://www.facebook.com/topic.php?uid=149835088913&topic=11883

  Τους έδωσαν λοιπόν και δάνειο 500000 ευρώ πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου επιπλέον των 3.200.000 χορηγιών της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ και ΟΚΔΕ εφέτος....

  ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
  ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
  ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ
  ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ στη ΔΕΗ

  ΕΜΕΙΣ,
  Οι Εκλεγμένοι Εκπρόσωποι των Εργαζομένων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του Ασφαλιστικού Φορέα
  αυτής με το ψηφοδέλτιο της φιλελεύθερης παράταξης στα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σωματεία ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΕΝΕΡΓΑ & ΕΜΠΡΑΚΤΑ την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ στην ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για την ανάδειξη της σε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.

  Η στήριξή μας εκπορεύεται από την διαχρονικά – σταθερή ακλόνητη και ακέραιη παρουσία της στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

  Ως συνδικαλιστές και κομματικά στελέχη έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις μας η στήριξή της στους αγώνες μας με τις ξεκάθαρες αρχές και θέσεις στα εργασιακά μας ζητήματα.Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΟ 1993 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

  Το ιδεολογικό της πλαίσιο, η υποδειγματική της αγωνιστικότητα, η κομματική της πειθαρχία και συνέπεια χωρίς διαλείμματα αποτελούν την εγγύηση για ΕΝΟΤΗΤΑ – ΝΙΚΗ και το σημαντικότερο την αποκατάσταση της τραυματισμένης περηφάνιας του πληγωμένου νεοδημοκράτη.

  Για αυτό το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - το ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ - το ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
  την ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για Πρόεδρο της Νέας

  Δημοκρατίας, την ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ που πάντοτε ήταν - είναι και θα είναι κοντά μας.
  ΑΓΑΠΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
  ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
  ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
  ΒΙΔΑΛΗ ΡΟΖΑ
  ΒΡΕΝΤΖΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  ΖΑΜΠΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  ΘΩΜΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  ΚΑΛΑΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
  ΚΑΛΟΦΩΛΗΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
  ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
  ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  ΚΕΡΜΠΕΣΙΩΤΗΣ ΚΩ/ΝΟΣ
  ΚΟΛΙΓΙΑΝΗΣ ΚΩ/ΝΟΣ
  ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
  ΚΟΛΥΒΑΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ
  ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΓEΩΡΓIΟΣ
  ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  ΛΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  ΛΟΡΕΝΤΖΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
  ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
  ΜΑΝΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  ΜΕΛΕΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
  ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΜΠΟΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  ΠΑΠΑΣ ΘΩΜΑΣ
  ΠΑΡΔΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
  ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
  ΣΤΑΥΡΟΜΗΤΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
  ΣΤΡΑΤΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΩ/ΝΟΣ
  ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
  ΤΟΜΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
  ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.