#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2011 10:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παίζουν "μωρές παρθένες" για την χρεοκοπίαΜετά το ΔΝΤ που «κατάλαβε» μετά από τόσους μήνες ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λύση και η ΕΕ, ο άλλος πόλος της εθνικής μας καταστροφής, αντιλήφθηκε ότι η συνολική πρόοδος είναι πιο «περίπλοκη».

Στην τριμηνιαία έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια φρασεολογία του Π. Τόμσεν. Σημειώνει ότι παρά την αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί έως σήμερα στην Ελλάδα, η συνολική πρόοδος είναι πιο «περίπλοκη», λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο του δημοσίου χρέους και το πολιτικό σκηνικό.

Η Επιτροπή υπογραμμίζει ακόμη ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι δημοσιονομικές και άλλες μεταρρυθμίσεις και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία), που βρίσκονται σε προγράμματα οικονομικής στήριξης. Αυτό, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα επιτρέψει περαιτέρω μειώσεις στα δημόσια ελλείμματα και θα ενεργοποιήσει την «κριτική μάζα» των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των προοπτικών ανάπτυξης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη.

Όπως δηλαδή το ΔΝΤ έτσι και οι Ευρωπαίοι μας το παίζουν «μωρές παρθένες». Δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν και τελικά το πρόγραμμα που μας επέβαλαν δεν φτάνει και θα χρειαστεί να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Τώρα που η χώρα είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία αποκαλύπτεται με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο το στημένο παιχνίδια. Η Ελλάδα, επαναλαμβάνουμε, ήταν από πέρυσι χρεοκοπημένη. Χρειάζονταν, όμως, οι ξένοι την κυβέρνηση των προθύμων για να πάρει τα μέτρα που θέλουν και το κυριότερο να βάλει την Ελλάδα να ξεπουλήσει τα πάντα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. faulos avatar
  faulos 14/07/2011 11:18:21

  μαλλον μιξοπαρθένες θελεις να πεις

 2. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 14/07/2011 11:26:24

  ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΑ: Αυτή η συμπεριφορά δεν μας αξίζει. Ο κόσμος υποφέρει και πεινά κι αυτοί τα ίδια παραμύθια. Όσοι πολιτικοί έχετε λιγάκι ανθρωπιά επάνω σας, σε όποιο κόμμα και αν ανήκετε, κάντε κάτι. Είσαστε όλοι σας προκλητικοί. Είσαστε όλοι σας καλοβολεμένοι και μιλάτε για μας σαν να είμαστε μια μάζα. Επιστρέφει το πλουσιόπαιδο το αυτοκίνητο του και ο τάχατες φτωχός βουλευτής αντιδρά επειδή δεν θα μπορεί να πάει στην επαρχία!!! Σε ποιόν κόσμο ζείτε ρε πολιτικάντηδες;;;

 3. xenios avatar
  xenios 14/07/2011 11:34:32

  Αντιγράφω από την σημερινή Ελευθεροτυπία

  «Η Ρωσία έδινε δάνειο, η Ελλάδα αδιαφόρησε»
  Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας.

  «Ηρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ηταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;», μας είπε με πάθος ο Ι. Σαββίδης, που διαμαρτύρεται ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι τόσο παγωμένες, όσο ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια. »

  Δάνειο μας έδινε και η Κίνα.

  Βέβαια αν παίρναμε αυτά τα λεφτά με επιτόκιο 2 - 3%, δεν θα είχαμε ανάγκη το μνημόνιο, δεν θα έκλειναν 300.000 επιχειρήσεις, δεν θα έμεναν 400.000 άνεργοι, με περιορισμούς στις σπατάλες, θα μειώναμε σταδιακά το χρέος μας.

  Βέβαια αν γινόντουσαν όλα αυτά, τα CDS της εταιρείας που συμμετέχει ο Ανδρίκος Παπανδρέου, δεν θα κέρδιζε δις στοιχηματίζοντας εις βάρος της Ελλάδος.

  Τι είπατε; Κάνω πονηρές σκέψεις;

  Να ετοιμάζουν το Γουδί, κάποιοι θα πάνε για εσχάτη προδοσία.

 4. ποτέ ξανά avatar
  ποτέ ξανά 14/07/2011 14:16:50

  Επειδη 15 μερες μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ήδη είδαν οτι δε θα τους βγει με τον κόσμο πλήρως τοποθετημένο αντίθετά αποφάσισαν να συνεχίσουν με εναλλακτικό σχέδιο. την επιλεκτική χρεοκοπία που θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν στην άυξηση του δημοσίου χρέους υποθηκεύοντας την πατρίδα μας. αντι για σταση πληρωμών που αναγκαστικά θα υπαγορευε ισοσκελισμό εσόδων - εξόδων θέλουν επιλεκτική χρεωκοπία που θα τους αφήσει να συνεχίσουν να δημιουργούν ελλείματα στον προυπολογισμό.
  Είναι τοσο αλήτες δηλαδή που πανε να μας τη φέρουν με ακόμη πιο ύπουλο τρόπο.

  Είναι ανίδεοι και άχρηστοι και γιαυτο κανεις δε μας παίρνει στα σοβαρά. Στο τέλος ακόμη και αυτές οι ύστατες πονηρίες δε θα τους βγουν θα μας αποβάλλουν από την ευρωζώνη αυπηυδισμένοι και θα κάνουμε ανεξέλεγκτη χρεωκοπία προς όλους και προς όλα.

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 14/07/2011 18:49:52

  Η Ιρδανδία και η Πορτογαλία έχουν κάνει ανάλογες με τις δικές μας ΄΄παραχωρήσεις΄΄;
  ΥΓ: Να υποπτευθώ ότι ο Ιερώνυμος θα προτείνει την ομώνυμη παραβολή για κάθε Κυριακή μέχρι να ξε-γίνουν παρθένες;

 6. δημης avatar
  δημης 14/07/2011 23:42:57

  "Το παίζουν “μωρές παρθένες” για την χρεοκοπία"
  Η...ΙΣΤΟΡΙΑ ...ΠΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ....ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΗΡΘΕΟ...ΜΠΑΜΠΑΣ..... ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΟΜΑ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ....ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ....ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο...ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΜΕΤΡΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ....
  ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Ο...ΑΛΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ..... ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ .....ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΘΗΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΕΡΙΚΕΣ "ΠΑΡΘΕΝΕΣ"... ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ.....
  ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ...ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥΝ...(ΚΑΘΑΡΑ..ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ- ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ -ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ...)
  -ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΤΑ ΤΟΟΟ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ..ΜΩΡΕΣ... (ΓΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ..)
  ΑΝΤΑΝΑ...ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝ "ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ "ΟΙ..ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.