#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/12/2009 23:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το πάρτυ για τη Ελλάδα έχει τελειώσει

 

Μια μαυρίλα έχει σκεπάσει την Αθήνα. Μετά από  πολλά χρόνια απόλαυσης της οικονομικής βοήθειας εκ μέρους της Ε.Ε. και την ευφορία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οι Έλληνες σοκαρισμένοι, συνειδητοποιούν  πως το παιχνίδι τέλειωσε. Μπορεί στην Βρετανία κάποιοι βουλευτές να φόρτωσαν  κάποια προσωπικά τους έξοδα στο δημόσιο κορβανά, αλλά στην Αθήνα, οι βίλες που γέμισαν τα περίχωρα, οφείλονται σε καθαρή λεηλασία των δημόσιων ταμείων. Το καρναβάλι της σπατάλης και της διαφθοράς, έφερε την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής.

«Το πάρτυ τελείωσε», λέει ένας αξιωματούχος της πρώην συντηρητικής κυβέρνησης, καθώς οι φόβοι πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα £270 δισ.  του χρέους της, δημιουργούν το πιθανό ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ο εν λόγω πολιτικός, που θέλει να παραμείνει ανώνυμος,  μας έδειξε μια εφημερίδα λέγοντας: «Ορίστε περί τίνος πρόκειται…». Στη πρώτη σελίδα της εφημερίδας, υπήρχε η είδηση πως η υπουργός Υγείας συζητούσε με τις φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να ακυρωθούν 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τη γρίπη των χοίρων. Ο προκάτοχός της είχε ήδη παραγγείλει 16 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου,  μια ποσότητα που σε μια χώρα με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων κατοίκων, θεωρείται υπερβολική.  Εξάλλου, μόλις 320.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί συνολικά. «Πρόκειται για κατασπατάληση χρημάτων…», λέει ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος, και συνεχίζει «Έτσι συμβαίνει πάντα. Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα». Ο ίδιος υπολογίζει πως η χώρα ξόδεψε περισσότερα από £12 δισ. για να φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα του 2004, διπλάσιο ποσό από ότι θα χρειάζονταν, αν τα χρήματα δεν έφευγαν κατ`αυτόν τον τρόπο, και πολύ συχνά «κάτω από το τραπέζι». Η δωροδοκία είναι κάτι το συνηθισμένο στην Ελλάδα, προκειμένου να λειτουργήσει η γραφειοκρατία. Η δε φοροδιαφυγή είναι εκτεταμένη.

Όσον αφορά στη νέα κεντροαριστερή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, που είναι γιος και εγγονός πρωθυπουργών, η άποψη του πολιτικού είναι αρνητική. «Πρόκειται για ερασιτέχνες, ούτε ένας από αυτούς δεν έχει βγάλει μια δραχμή, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα». Η προηγούμενη κυβέρνηση, της οποίας ήταν μέλος, ήταν εξίσου ανίκανη. Μας επιβεβαίωσε μάλιστα μια διαδεδομένη φήμη, πως ο  πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, περνούσε πολλές ώρες παίζοντας στο PlayStation, αντί να ασχολείται με τα ζητήματα του κράτους. Δεν αποτελεί καμία έκπληξη λοιπόν, το χάλι της συγκεκριμένης χώρας. Αλλά δεν είναι το μόνο. Πάνω που η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας είχε αρχίσει να σταθεροποιείται μετά τη κρίση, και λίγο μετά τη περιπέτεια που προκάλεσε η καθυστέρηση πληρωμών εκ μέρους του επενδυτικού μοχλού Dubai World, έρχεται τώρα μια νέα αναστάτωση, αυτή τη φορά από τους οικονομικά προβληματικούς εταίρους της Ε.Ε. : Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία .

Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας το τελευταίο μήνα, η κυβέρνηση υποσχέθηκε να κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να διασωθεί η οικονομία. Οι επενδυτές όμως δεν εντυπωσιάστηκαν από τις ανακοινώσεις και τα μέτρα, και η γενική άποψη είναι πως η χώρα θα αναγκαστεί να πάει ζητιανεύοντας στο ΔΝΤ,  ή πιο πιθανά στην Ε.Ε.

Όπως είπε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, «Τα μέτρα που πρότεινε ο Παπανδρέου είναι ασαφή… όσο καθυστερεί τόσο πιο οδυνηρό θα είναι το τέλος…». Υπάρχει τόση σπατάλη, σύμφωνα με τον Σαμαρά, που η Ελλάδα θα μπορούσε πολύ εύκολα να «κόψει λίπος» χωρίς καμιά οδυνηρή συνέπεια.  Ο μεγάλος φόβος όμως είναι , πως αν περικοπούν  κεκτημένα όπως είναι  ο 13ος μισθός των εργαζομένων, θα υπάρξουν εκτεταμένες διαδηλώσεις και ταραχές στους δρόμους, όπως αυτές που συγκλόνισαν πέρσι την Αθήνα, με αφορμή τη δολοφονία ενός αγοριού από κάποιον αστυνομικό. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει μια πολιτική «μηδενικής ανοχής» απέναντι στις διαδηλώσεις, όμως οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς  εναντίον αστυνομικών τμημάτων, καθώς και η ανάδυση νέων αναρχικών ομάδων με διάφορα επαναστατικά ονόματα, μπορεί να αποτελούν προπομπό για ένα  επερχόμενο νέο κύμα βίας. Υπάρχουν μάλιστα υποψίες, πως η Ε.Ο 17Ν, που λέγεται πως εξαρθρώθηκε το 2002, και που οι ηγέτες της έχουν φυλακιστεί, μπορεί ακόμη να δρα στο παρασκήνιο.

Οι συζητήσεις γύρω από τρομοκρατικές ομάδες, και η διάσωση της χώρας από το ΔΝΤ, δεν είναι τα μόνα στοιχεία που κάνουν την Ελλάδα να θυμίζει μπανανία. Τη περασμένη εβδομάδα, γυναίκες έψαχναν στα σκουπίδια για τρόφιμα σε κάποια περιοχή της Αθήνας, και τα παιδιά ζητιανεύουν στους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας. Λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, σε πολλές περιοχές τα μαγαζιά, τα μπαρ, και τα εστιατόρια μοιάζουν άδεια. Πολλά έχουν βάλει λουκέτο. «Σε σχέση με παλιότερα,  θυμίζει πόλη φάντασμα», λέει ο Γιάννης, ένας σερβιτόρος που φροντίζει κάποια εντελώς άδεια τραπέζια.

Μερικά από τα μεγάλα αθλητικά κέντρα που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν σήμερα παραδοθεί στα αγριόχορτα. Ένας καταυλισμός τσιγγάνων έχει περικυκλώσει ένα από αυτά.  Προς το παρόν, ο συλλογικός θυμός κατευθύνεται προς τους οίκους που υποβάθμισαν τη πιστωτική αξιοπιστία της Ελλάδας, κάνοντας τα ομόλογά της να μην είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους επενδυτές. Αυτό σημαίνει, πως η κυβέρνηση θα δανείζεται πολύ πιο ακριβά στο μέλλον. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το ρίσκο διόγκωσης των χρεών πέρα από κάθε έλεγχο,  είναι πλέον μια πολύ σοβαρή πιθανότητα. «Οι εταιρίες αξιολόγησης έχουν πολύ μεγάλο θράσος, να μας κάνουν μάθημα, ενώ δεν λένε τίποτα για τις τράπεζες, που είναι και οι κύριες υπεύθυνες για την οικονομική κρίση», λέει ο οικονομολόγος  Αγαμέμνων Κολιάτσος, βαδίζοντας θυμωμένος πάνω κάτω, και παίζοντας στα χέρια το κομπολόι του. «Όλοι θα πρέπει να κοιταχτούν στο καθρέφτη, όχι μόνο εμείς», λέει. Και όπως πιστεύει, το χρέος της Ιταλίας είναι ακόμη πιο ψηλό από αυτό της Ελλάδας.

Άλλοι πάλι, είναι πιο στενοχωρημένοι εξαιτίας της κακοδιοίκησης της χώρας. Ο Παπανδρέου αποκάλεσε τη διαφθορά ως «τη καρδιά του ελληνικού προβλήματος», προσθέτοντας πως «ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε…». Μια παρόμοια εκστρατεία κάθαρσης είχε ανακοινωθεί και από τον προηγούμενο πρωθυπουργό Καραμανλή, αλλά αυτό δεν τον βοήθησε στο να μην υποστεί τεράστια εκλογική αποδοκιμασία, μετά από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς, εξαιτίας των οποίων αρκετοί συνεργάτες του αναγκάστηκαν σε παραίτηση.  Ο Γιάννης Πανάρετος, υφυπουργός Παιδείας και υπεύθυνος ενός προγράμματος ανοιχτής διακυβέρνησης, λέει πως «Οι άνθρωποι στην εξουσία, έκαναν κατάχρησή της, σε βαθμό που ήταν απαράδεκτος».

Ένα νέο πιο αυστηρό καθεστώς, θα προσπαθήσει να δείξει στο κόσμο πως η Ελλάδα είναι πλέον σοβαρή στη προσπάθειά της να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί η αστυνομία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν η διπλή κατάρα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου καυσίμων, που κοστίζουν δισεκατομμύρια σε χαμένα δημόσια έσοδα κάθε χρόνο. Οι ιδιώτες γιατροί θα αρχίσουν να σκέφτονται πριν απαιτήσουν τη πληρωμή τους σε μετρητά και χωρίς απόδειξη, δηλώνοντας συνολικά εισοδήματα μόλις λίγο πιο πάνω από το ενοίκιο που πληρώνουν για τα ιατρεία τους.  Θα συσταθεί επίσης και μια νέα στατιστική υπηρεσία, που θα δώσει επιτέλους μεγαλύτερη αξιοπιστία στους οικονομικούς δείκτες που η χώρα στέλνει στην Ε.Ε.  και με τους οποίους παραποιείται  συστηματικά η πραγματική κατάσταση του ελλείμματος  της χώρας.

Ο Σαμαράς έχει προτείνει ένα νομοσχέδιο, βάσει του οποίου οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα είναι δυνατόν να διώκονται ποινικά ακόμη και 15 χρόνια μετά τη λήξη της κυβερνητικής τους θητείας. Προς το παρόν, απολαμβάνουν πλήρους  ασυλίας μόλις εγκαταλείψουν τη θέση τους, και ελάχιστοι μόνο έχουν διωχτεί για διαφθορά. Αυτό μπορεί σύντομα να αλλάξει. Και βέβαια οι σκεπτικιστές θα πουν πως «Ναι, και μια μέρα τα γουρούνια θα πετούνε…»..

 www.timesonline.co.uk

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 21/12/2009 00:32:25

  Καλά, σε λίγο θα μας πουν ότι για τη διεθνή οικονομική κρίση ευθύνεται η κακή οικονομία (και ο κακός μας ο καιρός) της Ελλάδας. Εντάξει, να πούν ότι δεν θέλουν να πληρώνουν άλλο, γιατί θέλουν να τα δώσουν στις πρώην αντολικές χώρες και στην Τουρκία. Να πούν ότι, λόγω κρίσης και κρεπάλης των καπιτάλων, πρέπει να σφίξουν ξανά το ζωνάρι τους οι ευρωπαίοι -μαλάκες- εργαζόμενοι. Αλλά δεν σταματάνε λίγο το δούλεμα.

 2. Y. avatar
  Y. 21/12/2009 01:01:01

  Πέρα από όποια “εθνική”, και “υπερήφανη” συναισθηματική αντίδραση για τους “βάρβαρους” που μας τα “λένε”, και μας τα “ρίχνουν”, πολλά από όσα λέιε η ανάρτηση, είναι σωστά, και ακριβή. Αν δούμε κατάματα τα πράματα, έτσι είναι. Δε μένει, παρά να σηκώσουμε τα μανίκια, να βάλουμε ένα Χ στο κακό παρελθόν μας, βεβαίως να τιμωρήσουμε όσους έχουν το μερίδιο ευθύνης για αυτή τη ελληνική κατάντια, και να πάμε μπροστά. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας, στη χώρα μας. Υπάρχει ελπίδα!!!

 3. Y. avatar
  Y. 21/12/2009 01:24:33

  Ξέρετε πως αποκαλούν τις χώρες της Ευρωζώνης με δημοσιονομικό πρόβλημα? PIGS. Από τα αρχικά, Portugal, Italy, Greece και Spain.
  Δε μένει παρά να σταματήσουμε (σε συνεννόηση με τους νότιους συμμάχους μας), να εισάγουμε χοιρομάνες (για αναπαραγωγή), και χοίρους (για ρολά και παντσέτες στα κάρβουνα), από όλους αυτούς τους ψευτόμαγκες ραντιέρηδες.

 4. donaE avatar
  donaE 21/12/2009 01:33:48

  Εχουμε τα χιλια κακα,αλλα οταν αγοραζουμε τα προιοντα τους ειμαστε καλοι;
  Δεν φερονται ετσι στους πελατες.
  Α! και ο Αγαμέμνων Κολιάτσος με το κομπολοι!Πολυ φολκλορ το κειμενο.

  • Y. avatar
   Y. @ donaE 21/12/2009 01:53:10

   Κοίταξε. Οι “βάρβαροι” όταν δουλεύουν, δουλεύουν. Με άλλα λόγια, προσπαθούν στη βάση των δυνατοτήτων τους και για το σκοπό που προσλήφθηκαν, να κάνουν αυτό που έχουν κληθεί να κάνουν και για το οποίο πληρώνονται, όσο το δυνατόν καλύτερα. Ούτε προσπαθούν να κοροϊδέψουν, και το κυριότερο, δεν κοροϊδεύονται οι μπόσοι τους. Δες λοιπόν το περιγραφικό του κομπολογιού, ως μια δημοσιογραφική περιγραφή που θέλει να υποδηλώσει και κάποιες, τις όποιες σημειολογίες αυτού που θέλει να δείξει το άρθρο. Το ρέμπελο της χώρας, και των υπηκόων της. Προφέσιοναλ γαρ ο κος Κολιάτσος. Αλλά εν ώρα συνέντευξης (μέσα στα καθήκοντα της δουλειάς του είναι κι αυτό), παίζει και το μπεγλέρι!

 5. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 21/12/2009 01:58:09

  Ο τίτλος του άρθρου των Times, είναι "Το πάρτυ τελείωσε για τους Έλληνες άρπαγες". Εντελώς διαφορετικό νόημα.

  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article6962790.ece

  • Y. avatar
   Y. @ ΜιχΜιχ 21/12/2009 02:22:07

   Θα το μετέφραζα, “πλεονέκτες”. Σε κάθε περίπτωση, τα ίδια πράματα λένε. Το κυριότερο που πρέπει να καταλάβουμε? Το πάρτυ τέλειωσε. Ή μένουμε και δουλεύουμε, ή την κάνουμε και αφήνουμε τα πράματα στη τύχη τους. Δλδ, τέρμα η Ελλάδα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΜιχΜιχ 21/12/2009 02:42:16

   Σωστά το λέει ο ΜιχΜιχ. Άρπαγες με κάτι όνυχες, να, είναι η σωστή μετάφραση. Κοινώς "τα πιάνουν".

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΜιχΜιχ 21/12/2009 08:49:52

   Μήπως και το κομμάτι της ανάρτησης που αναφέρεται στον gamer πρώην πρωθυπουργό έχει για σένα διαφορετικό νόημα; Μήπως κατά βάθος τον παινεύει;

  • Gooofy avatar
   Gooofy @ ΜιχΜιχ 21/12/2009 09:43:46

   Μιχ Μιχ, χάνεις την ουσία. Ο τίτλος είναι το ζήτημα; ή αυτά που σου- μας σέρνουν; Τέτοια ξεφτίλα βλ. πλέυστεσιον. ούτε σε φύλαρχους της Ουγκάντα δεν κάνουν. Εκτος και αν εισαι απ αυτούς που βολεύονται μεσ`στο μπούγιο.

 6. Orestios avatar
  Orestios 21/12/2009 03:07:03

  Το άρθρο έχει ωραια σχόλια. Το πιο πρόσφατο λέει πως η περιγραφή της χώρας θυμίζει το Σεράγιεβο των 90s. Ε, ρε γλέντια!
  Περιττό να πω πως ως κι εκεί οι λάτρεις του Πρωθυπουργού δίνουν ρεσιτάλ.

 7. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 21/12/2009 03:20:25

  Το άρθρο λέει και μπούρδες, γεμάτες στερεότυπα. Ενας σχολιαστής παρατηρεί, σωστά, ότι τα παιδιά που ψάχνουν στα σκουπίδια είναι τσιγγανάκια (και συνήθως όχι Έλληνες Ρομά, αλλά Ρουμάνοι και Αλβανοί, λαθραίοι, εννοείται). Ο συγγραφέας του άρθρου τους "βαφτίζει" Έλληνες και νομίζει κανείς ότι αρχίσαμε και ψάχνουμε στα σκουπίδια. Μετά, εκείνη η εικόνα του "οικονομολόγου" με το μπεγλέρι (και το αρχαιελληνικό όνομα!). Πολύ syrtaki και mousaka μου θυμίζει το άρθρο, ειλικρινά. Κάτι σαν καρτποστάλ του ΕΟΤ δεκαετίας '80.

  Αλλά διαβάστε ένα απόσπασμα από σχόλιο αναγνώστη για τους Έλληνες:

  "Their absence of civic values, lack of social contracts, distrust and disrespect when it comes to systems and authority, dislike or indifference towards their fellow citizens... All rich ingredients for a failed state and vicious internal fighting".

  Έχει άδικο; Για ρωτήστε έναν ξένο που έρχεται στην Αθήνα και βλέπει τις διαβάσεις με τις ράμπες των αναπήρων κατειλημμένες, ακόμα και στο Σύνταγμα, και οι αστυνομικοί μπροστά να χαζεύουν τις γκόμενες και να αδιαφορούν. Και αυτό είναι ένα μόνο μικρό δείγμα. Ξέρω πολύ καλά τι λένε για εμάς, γιατί έχω φίλους στην Ευρώπη που αγαπούν την Ελλάδα, αλλά αυτά τα φαινόμενα αδυνατούν να τα καταπιούν.

  Δεν νομίζω ότι η απλή εικόνα που δίνει ο δημόσιος χώρος μας μπορεί να μας κάνει περήφανους. Συνδυασμός εθισμού στην ατιμωρησία, αλλεργίας σε ό,τι ονομάζεται "υποχρέωση" και έλλειψης παιδείας είναι το πιο σύνηθες κοκτέιλ της νεοελληνικής ψυχοσύνθεσης.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Μάρκο Τ 21/12/2009 09:48:22

   Συμφωνώ απολύτως και με τις δύο επισημάνσεις σου. Τόσο για την "ποιότητα" της ανάλυσης που κάνει ο "ανταποκριτής" της εφημερίδας, όσο και για την εικόνα που έχει σχηματιστεί για τη χώρα μας από τα σχόλια των αναγνωστών. Όσο νωρίτερα γίνει αντιληπτό ότι το μεγαλύτερο και πραγματικό πρόβλημα της χώρας αυτής είναι η γενικευμένη ατιμωρησία σε όλα τα επίπεδα, προεξάρχοντος του λεγόμενου "απλού πολίτη", τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αναστραφεί η κατάσταση. (Αν αναστρέφεται, βέβαια.)

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/12/2009 08:46:15

  Το άρθρο περιγράφει πολύ ωραία τη πραγματικότητα για μια χώρα που επειδή έβαλε μερικά γκολ (με κεφαλιές) ο Χαριστέας, και επειδή υποθηκεύσαμε την οικονομία μας για τα επόμενα 50 χρόνια ώστε να κάνουμε σουπερ ντουπερ ολυμπιακούς, νομίσαμε ξαφνικά ότι γίναμε μέλος των G8. Αλλά όπως καταλήγει, αν ποτέ γίνουμε κράτος, τότε θα πετάνε και τα γουρούνια.Τώρα αν το πάρτυ τέλειωσε μόνο για τους άρπαγες ή για ολόκληρη τη χώρα, θα το βρει η επιτροπή που θα κάνει την αυτοψία-νεκροψία στο πτώμα της μπανανίας μας. Χρόνια μας πολλά.

 9. μαρικα avatar
  μαρικα 21/12/2009 09:38:08

  οταν ο ιδιος πρωθυπουργος της χωρας δισφημηζει τον τοπο στο εξωτερικο τι θα κανουν οι ξενοι;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ μαρικα 21/12/2009 09:49:32

   Εμείς οι ίδιοι, που τον δυσφημίζουμε καθημερινά με τις ενέργειές μας σε κάθε έκφανση της ζωής μας, δεν φταίμε σε τίποτα δηλαδή;

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ Αυριανιστής 22/12/2009 11:46:44

    Δεν είναι το ίδιο. Καθόλου το ίδιο. Οι ενέργειες του ΓΑΠ είναι απίστευτα ανεύθυνες για πρωθυπουργό. Ο κάθε πολίτης δεν ευθύνεται παρά για τον εαυτό του, όμως οι πράξεις του πρωθυπουργού έχουν βαρύτατες επιπτώσεις σε όλους.

 10. ΜΑΚΕΔΝΟΣ avatar
  ΜΑΚΕΔΝΟΣ 21/12/2009 13:48:58

  Υπαρχει τροπος να βγουμε αμεσως απο την κριση και αυτη ειναι ο ορυκτος πλουτος της Ελλαδας μας που εαν τον δωσουμε στους δανειστες μας θα μας δανεισουν και αλλα χρηματα και ετσι οι αγωνιστες και προοδευτικοι δημοκρατες υπερασπιστες του λαου μας θα συνεχισουν να τρωνε και να πινουν με χρυσα κουταλια και να χτιζουν βιλες στα καμμενα της Αρκαδιας και Ηλειας!!

 11. Νίκος avatar
  Νίκος 21/12/2009 14:45:40

  Παντα θα υπαρχουν "βαρβαροι" που θα μας τα "ψαλλουν" ειτε απο ιδιοτελεις λογους ειτε επειδη οντως "μας συμπαθουν" κλπ, κλπ.
  Το ζητουμενο ειναι οτι εμεις ως ΕΘΝΙΚΗ υποσταση ειμαστε για τα μπαζα. Σχεδον για ολα τα επι μερους του αρθρου των Ταϊμς υπαρχουν τρανταχτα παραδειγματα. αλλα επαναλαμβανω, σημασια εχει πως αισθανομαστε εμεις για τους εαυτους μας ως εθνος, ως κρατος και ως λαος. Και αυτη την στιγμη ειμαστε "αρρωστοι". Σημασια εχει να αναρρωσουμε και οχι τι λενε οι αλλοι. Οταν λοιπον αποδομουνται εκ των εσω ολα τα ως ανω, τουτεστιν το εθνος απο τα απ' εξω επιδοτουμενα νεοταξικα ιδεολογικα τρωκτικα των ΜΜΕ, των πανεπιστημιων κ.α., το κρατος απο μια εν πολλοις αφελληνισμενη και νεοεξοθωμανισμενη αλητ που διακινει...παροχες και επιδοτησεις οπως οι ναρκεμποροι τα ναρκωτικα σε εθισμενο λαο, και απο μεγαλο κομματι του "λαου" που θελει να βολεψει το παιδι του στο πτωμα του κρατους, ε! τοτε δεν μας φταινε οι Αγγλοι και οι αλλοι που ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ (πολιτικα και ως κρατικη ισχυς εννοειται) στον ζωτικο μας χωρο, αν δεν το κανουν πρωτα οι Τουρκοι, και που κοιταν το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. Ας το κοιτουσαμε και εμεις, ως Ελλαδα, και οχι ως μπανανια γραικυλων διεθνισταδων.

 12. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 21/12/2009 20:27:34

  @Y

  Ελπίδα μπορεί να υπάρξει, μόνο όταν κινητοποιηθεί η πλειοψηφία του λαού.

  Για κινητοποιηθεί η πλειοψηφία χρειάζεται “κάτι” να γίνει και “κάποιος” ή “κάποιοι” να θυσιαστούν!

  Η σύμπτωση είναι παρούσα και το κάτι λέγεται “κρίση”.

  Αν δε θυσιαστούν “κάποιοι” ο λαός δε θα κινητοποιηθεί, τουλάχιστον στο βαθμό που απαιτείται, για να πετύχουμε το θαύμα.

  Προσωπική μου άποψη είναι ότι η λύση είναι μια και μοναδική στην παρούσα καταπληκτική ευκαιρία(λόγω της “κρίσης”), για “επανάσταση” στην ελληνική κοινωνία με ταυτόχρονο παραδειγματισμό σε όλο το κόσμο και απόδειξη ότι το DNA των Ελληνων, είναι εδώ!

  Η λύση είναι να “θυσιαστούν” π.χ. ο Κόκκαλης, Ο Λαμπράκης(μάλλον δεν πρόλαβε), ο Μπόμπολας, ο Λάτσης (μπορείτε να βάλετε όποιους θέλετε)
  χαρίζοντας όλη τους τη περιουσία στην Ελλάδα κάνοντας κοινοφελή έργα(σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.λ.π) με ταυτόχρονη κατάθεση στον εισαγγελέα όλων των στοιχείων που έχουν για τις διαπλοκές τους διαχρονικά, με αντάλλαγμα αμνηστία εφόρου ζωής!

  ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!

  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ Ν’ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΕΛΛΗΝΕΣ” ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ;

  Ζητώ την κατανόηση των αναγνωστών για το σενάριό μου!
  Φιλικά,
  Βασίλης

  ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει “θυσία”.

  • Y. avatar
   Y. @ Ένας Τυχαίος 22/12/2009 11:21:40

   @ Ένας Τυχαίος (Βασίλης)
   Συμφωνώ απολύτως απόλυτα, με όλα όσα παραθέτεις. Στα σχόλιά μου (στην ίδια ανάρτηση, και αλλού,...σήκωμα μανίκια, ...Χ στο κακό παρελθόν, ...να τιμωρηθούν...κλπ. κλπ), τα ίδια λέω. Για το αν όλοι αυτοί που αναφέρεις αποδεχθούν να θυσιασθούν, μακάρι να γίνει, αν και το αμφιβάλω.

   • Y. avatar
    Y. @ Y. 22/12/2009 11:29:22

    .......γιατί εκτιμώ ότι στο τέλος οι μόνοι που θα θυσιασθούν θα είναι οι Έλληνες, ο απλός λαός, όπως πάντα γίνεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.