#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/02/2010 22:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το (ουσιαστικό) παρασκήνιο της διαπλοκής που δεν θα μάθετε από την Εξεταστική της ΒουλήςΈχουμε εκφράσει κι άλλη φορά τις αμφιβολίες μας για τη δυνατότητα – και την διάθεση – της Εξεταστικής Επιτροπής για την Ζήμενς να φτάσει την έρευνα σε βάθος και να αποκαλύψει την διαφθορά και την διαπλοκή σε όλη την έκτασή της.

 Τελευταίο δείγμα η χθεσινή κατάθεση στην ίδια του πρώην  πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, κατά τη διετία 2000-2002, επί κυβερνήσεως Σημίτη, κ. Ν. Μανασή.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ ισχυρίστηκε ότι (ούτε λίγο, ούτε πολύ) είχε έλθει τάχα σε σύγκρουση με τον πολιτικό του προϊστάμενο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρ. Βερελή, επειδή δεν υποστήριζε τάχα τα συμφέροντα της Ζήμενς και ότι εξαιτίας αυτής της στάσης του επαύθη από τον κ. Βερελή.

 Διαβάστε τώρα ποια είναι η αλήθεια για την θητεία του κ. Μανασή στον ΟΤΕ, όπως την περιέγραφε το «Αντί» στο τεύχος 715 της 9/6/2000

 Η αλήθεια για τον νέο πρόεδρο του ΟΤΕ

 του Ρεπόρτερ

Πριν από τρεις εβδομάδες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Καραμανλής προκάλεσε αίσθηση όταν κατήγγειλε δημοσίως το διορισμό του κ. Ν. Μανασή στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, λέγοντας ότι υπήρξε στέλεχος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ του κ. Κόκκαλη.

Λίγες ημέρες αργότερα (Τετάρτη 24/5/2000), ο Ελεύθερος Τύπος προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση, όταν επιχείρησε να διαψεύσει τον κ. Καραμανλή, προβάλλοντας στην πρώτη σελίδα μια δισέλιδη αποκλειστική συνέντευξη του κ. Μανασή, στην οποία ο νέος πρόεδρος του ΟΤΕ ισχυρίζεται ότι δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον κ. Κόκκαλη και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Το θέμα είναι λοιπόν σοβαρό, και όχι μόνο επειδή τον τελευταίο καιρό ο Ε.Τ. δείχνει σαν να έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του κ. Κόκκαλη. Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα σε μια υπόθεση τόσο σοβαρή για τη διαφάνεια στο δημόσιο και το μέλλον των ελληνικών τηλεπικοινωνιών; Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ή ο πρόεδρος του ΟΤΕ ;

 Ο ίδιος ο κ. Μανασής δήλωσε στον Ε.Τ. ότι στο παρελθόν εργάστηκε επί σειρά ετών στον ΟΤΕ, μέχρι το 1991 που παραιτήθηκε για λόγους επαγγελματικής απαξίωσης. Αυτό για το οποίο απέφυγε, όμως, να κάνει λόγο ήταν οι υπηρεσίες που προσέφερε στον κ. Κόκκαλη και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ όσο καιρό εργαζόταν στον ΟΤΕ… Ο κ. Μανασής ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της άλωσης του ΟΤΕ από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Και προσέφερε στον κ. Κόκκαλη πάρα πολλά την δεκαετία του 80, την κρίσιμη δηλαδή εποχή διείσδυσης και εγκαθίδρυσης της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στον ΟΤΕ. Μεταξύ των άλλων, την εποχή εκείνη υπήρξε Τομεάρχης Προγραμματισμού του ΟΤΕ και υπεύθυνος από το Δ.Σ. του Οργανισμού για την τεχνική αξιολόγηση των προσφορών της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Ήταν δηλαδή ένας από εκείνους που είχαν αποφασιστικό ρόλο στην αποδοχή ή απόρριψη των προσφορών της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Προσφορές οι οποίες από όσα γνωρίζουμε σήμερα έγιναν όλες αποδεκτές.

‘Ένα παρασκήνιο που θέλουν να ξεχνούν ορισμένοι

Αυτά και άλλα …χειρότερα γράφαμε τότε στο «Αντί». Και έχει κάποια σημασία να υπενθυμίσουμε σήμερα το πολιτικό σκηνικό της εποχής για να κάνετε και τις συγκρίσεις με το σημερινό.

 Είναι μια εποχή που ο Κώστας Καραμανλής επιτίθετο προσωπικά εναντίον των διαπλεκομένων και ιδιαιτέρως εναντίον του κ. Κόκκαλη, στον οποίο επέρριπτε ευθύνες για την επίθεση λάσπης εναντίον του ιδίου προσωπικά και του εκπροσώπου του κόμματος κ. Α. Σπηλιωτόπουλου. Όπως έχουμε ξαναγράψει ο κ. Καραμανλής είχε τότε βάσιμες πληροφορίες ότι πίσω από τις επιθέσεις του ΕΤ εναντίον του εκτυλισσόταν ένα σχέδιο ευθείας αμφισβήτησης του, στο οποίο συμμετείχαν διαπλεκόμενα και πολιτικές οικογένειες της ΝΔ. Είναι επίσης η εποχή που η κ. Νίκη Τζαβέλλα (σήμερα του ΛΑΟΣ) αναπτύσσει στενές σχέσεις με τον ΕΤ.

Έγραφε επίσης τότε το «Αντί»: «Ο Ε.Τ. διεκδικεί εύσημα εκλεπτυσμένης στήριξης των συμφερόντων Κόκκαλη, σε αντίθεση, π.χ., με την άκομψη υποστήριξη που του παρέχουν έντυπα όπως το Καρφί του κ. Κακαουνάκη, ή ο κ. Θ. Αναστασιάδης, με αποτέλεσμα να επισύρουν εναντίον τους αγωγές δισεκατομμυρίων. Γιατί, κατά τα άλλα, το μήνυμα που στέλνει ο Ε.Τ. προς τον κ. Καραμανλή είναι σαφέστατο: Οι επιθέσεις εναντίον του Σ. Κόκκαλη δεν αποδίδουν επικοινωνιακά και, μην ξεχνάς, ο μεγάλος έχει μαζί του και τον Ολυμπιακό. Ας μην ξεχνάμε ότι λίγες ημέρες πιο πριν ο κ. Κόκκαλης είχε αναγκαστεί να επισείσει από τηλεοράσεως την απειλή χρησιμοποίησης των οπαδών του Ολυμπιακού, για να κατευνάσει τις εναντίον του επιθέσεις. Αν αυτό ισχύει, τότε ο κ. Κύρτσος ενδέχεται να αποβεί κακός σύμβουλος των διαπλεκομένων. Επειδή, αν δεν κάνουμε λάθος, η εκστρατεία της Ν.Δ. εναντίον του Βιντεολόττο είχε επιτυχή έκβαση όχι επειδή ο κ. Σημίτης αναγκάστηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή λόγω, τάχα, της πίεσης της κοινής γνώμης, αλλά επειδή αυτό του υπέδειξε σχετικά την ίδια ημέρα το Βήμα του κ. Λαμπράκη, πρώην συμμάχου και νυν αντιπάλου του κ. Κόκκαλη στον αέναο πόλεμο των διαπλεκομένων…»

Βλέπετε μήπως τα ίδια πρόσωπα να πρωταγωνιστούν σήμερα σε άλλους ρόλους, αλλά στο ίδιο διαπλεκόμενο πλαίσιο;

Θα πούμε και κάτι άλλο: Ο ίδιος ο κ. Μανασής κατέθεσε χθες στην Βουλή ότι εξεδιώχθη από τον ΟΤΕ επειδή τα έβαλε με την Ζήμενς. Και σήμερα διαβάζουμε εδώ ότι την ίδια εποχή κατηγορήθηκε επισήμως ότι εξυπηρετούσε το Κοκκαλιστάν. Το οποίο όμως Κοκκαλιστάν απουσιάζει παντελώς από τις έρευνες κατά της Ζήμενς για τον ΟΤΕ, την στιγμή που  και η κ. Κουτσή Μαρία γνωρίζει ότι ήταν μαζί στις τηλεπικοινωνιακές κομπίνες, όλα αυτά τα χρόνια.  Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που ενώ την Ζήμενς την τρώει το μαύρο σκοτάδι, το Κοκκαλιστάν φωτίζεται από τον καταπράσινο Ήλιο της Αλλαγής και της Προόδου.

Άντε, βγάλτε και κανένα συμπέρασμα μόνοι σας…μην τα κάνουμε όλα εμείς για σας.

 Και να μην ξεχνάμε: Φυσικά όταν ο κ. Καραμανλής έγινε πρωθυπουργός ξέχασε την κόντρα του με τον Κόκκαλη, τον συγχώρεσε και τον επιβράβευσε μάλιστα με μια ακόμα σύμβαση – μαμούθ  του ΟΠΑΠ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/02/2010 22:56:28

  Μανασης-ΟΤΕ-Μιζαακομ-Μιζενς = Διερη και Βασιλευε στην εξεταστικη = ΣΤΑΧΤΗ

  Με τον ΚοσμοΜιζοτε στη Ρουμανια τι εκανε επι Μαρτιγοπουλου? Το ΜΑρτιγοπουλο θα τον καλεσουν ή επειδη ηταν στο διπλανο μαγαζι δεν εχει σχεση με Μιζοεταιριες?? ΕΧΕΙ !!!!! Υλικο και προμηθειες Κοσμομιζα ηταν ΟΛΑ.

  Με ΟΤΕ ιντρενασιναλ τι σχεση ειχε ο κ Μανασης?? εεεε??

  Με το Γερμανο μετα το ταμειο των 1.5δις ευρα.. τι εκανε στα πρωιν ρωσσικα ...ιτζαν?? Προ ΟΝ τελεκομς.

  ΟΝ Τελεκομς... δε λεω ψαξτε να βρειτε τους μετοχους και το ΔΣ.

  Ο αδελφος Σημητη ο Γερμανος τι ρολο εχει παιξει σε all of the above ??

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/02/2010 23:02:16

   Ο Βερελης ξεπλαινεται στα αλατονερα του Μεσσολογγιου. Εχει "πιασιματα"...

   Δε ζητησαν την αλληλογραφια του Μαναση οι κουφαλες οι εξεταστικες !!!!! δεν το προσεξε κανεις !!!.... κινητα, email,fax τη γραμματεα του... (αν και τις αλλαζε).

   Αυτος ο Σημιτης μ εχει κατσει στο στομαχι πολλα χρονια τωρα... δεν τον παω τον κερατα με το ιδρυμα. Ρε μεγαλε σου εφερε η οχι ο Τσουκρατος το 1εκΜ. ?? Θα τον καλεσει καποιος? η γκανιοτα που ειναι?

   ΠΠ

 2. Ψηφοκράτης avatar
  Ψηφοκράτης 24/02/2010 23:06:24

  Λοιπόν αυτή την "απειλή χρησιμοποίησης των οπαδών του Ολυμπιακού", ποτέ δεν την κατάλαβα.

  Και δηλαδή τι θα μας κάνουν οι γάβροι;
  Θα μας βάψουν τα πρόβατα κόκκινα;
  Είναι δυνατό ένας έμπορος απειλεί την Πολιτεία;

  Το τεύχος "αυτοκράτορας Σμιθ" του Λούκι Λουκ θυμίζουμε...
  "Όλοι οι λακέδες θα φοράνε λιβρέα!" έλεγε ο Σμιθ.

 3. παλιός αναγνώστης avatar
  παλιός αναγνώστης 24/02/2010 23:06:34

  Υπάρχουν όμως και χειρότερα: Στα αρχεία της Στάζι βρεθήκαν και έχουν κατατεθεί στην Δικαιοσύνη οι αποδείξεις για τις μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών από το λογαριασμό αριθμός 709 του Σ. Κόκκαλη στην Deutsche Ηandelsbank (DΗΒ) του Ανατολικού Βερολίνου, στο όνομα Μanessis στην Μidland Βank του Λονδίνου. Εναπόκειται βέβαια στην δικαστική έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Σ. Κόκκαλη, που συνεχίζεται, να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για το ίδιο ή άλλο πρόσωπο. αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι μερικές από τις μεταβιβάσεις χρηματικών ποσών από τον Σ. Κόκκαλη στο όνομα Μanessis συμπίπτουν χρονικά, ή είναι ισόποσες, με τις δωροδοκίες άλλων στελεχών του ΟΤΕ που υπηρέτησαν στον οργανισμό την ίδια περίοδο με τον κ. Μανασή, όπως οι ακόλουθες, προϊόν όλες χρηματικών αποστολών από τον λογαριασμό 709 του Κόκκαλη στην DΗΒ του Βερολίνου. (πχ) ο αναφερόμενος ως Τombras δεν είναι άλλος από τον αείμνηστο Θ. Τόμπρα, άμεσος προϊστάμενος του κ. Μανασή (γεγονός που αποφεύγει επίσης να αναφέρει ο τελευταίος) και πρωτομάστορα της άλωσης του ΟΤΕ από τον Κόκκαλη. Αυτά και μόνο τα στοιχεία αρκούν για να επισύρουν το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης. Γιατί αν είναι αλήθεια ότι ο διορισθείς από την κυβέρνηση Σημίτη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ δωροδοκήθηκε στο παρελθόν από τον Σ. Κόκκαλη, τότε…..

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ παλιός αναγνώστης 24/02/2010 23:10:47

   Ο Τσουκρατος και ο Παγκαλος τσαμπα πηγαν στο κοτερο?????? Μαζι ηταν.... Ο Σημιτης ειναι μεγαλη ασθενεια.. εμπολα.

   ΠΠ

 4. παλιός αναγνώστης avatar
  παλιός αναγνώστης 24/02/2010 23:09:18

  Να υπενθυμίσω επισης οτι στα στοιχεια αυτα υπήρχαν στην δικογραφια με την οποία παραπεμφθηκε ο Κοκκαλης από τον Παπαγγελόπουλο για 4 κακουργήματα κλπ. Και για την ποινικη διωξη αυτή βγηκε απαλλακτικό βουλευμα επι κυβερνησης Καραμανλή. Ανακριτής ηταν ο Δ. Οικονόμου, ο ιδιος της υποθεσης Ζαχόπουλου. Αυτα

 5. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 24/02/2010 23:10:13

  Να βγεί να μιλήσει ο Καραμανλής!
  Γιατί όπως πολλάκις έχουμε πεί δε φταίει αυτός αλλά οι κακοί σύμβουλοί του που βεβαίως βεβαίως αυτός είχε επιλέξει.
  Τελικά το πρόβλημα είναι οι κάθε λογής διαπλεκόμενοι ή αυτοί που τους επιτρέπουν;

 6. provocateur avatar
  provocateur 24/02/2010 23:10:54

  Βρε σεις...λετε ο Κοκκαλίνος να έστησε την υπόθεση της Ζήμενς για να πάρουν την πράσινη αναπτυξη μαζί με όλους τους πρωην εχθρούς του (Κρητικούς και Φαληριώτες) που τα έχει βρει τωρα;

 7. The Predator avatar
  The Predator 25/02/2010 15:08:12

  Ειναι αλήθεια, ο Μανασής ήταν συμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, πηγε PANAFON απο οπου τον εδιωξαν, πηγε COSMOTE οπου κατι έκανε λογω της δυναμικης που εχει ο COSMOTE και γενικα επαιζε μπάλα με όλους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.