#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/02/2011 06:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ναυάγιο της συνάντησης με την Μέρκελ επιδεινώνει το κυβερνητικό κώμαΔεν ξέρουμε αν στην Αθήνα περίμεναν από τη Μέρκελ να ανακοινώσει το σχέδιο διάσωσης και να βγουν στην Ομόνοια να πανηγυρίσουν (όπως κάνει ο... ΠΑΟ όταν παίρνει κάπου – κάπου κανένα τίτλο), αλλά μάλλον θα έχουν απογοητευθεί σφόδρα από τα αποτελέσματα της συνάντησης. Όλες αυτές τις ημέρες οι παπαγάλοι της ενημέρωσης μας έλεγαν πόσο κρίσιμη είναι η συνάντηση και πόσα συμπεράσματα μπορούν να βγουν από αυτή. Και πράγματι, όλοι περιμέναμε καρφωμένοι στην τηλεόραση να ακούσουμε αν η Μέρκελ θα μας σώσει κι όταν άρχισε να μιλά περί ανέμων και υδάτων, κάπως ξινίσαμε. Για φανταστείτε ορισμένους στην κυβέρνηση που νόμιζαν ότι σήμερα θα γραφτεί μια ακόμη ημέρα στην ένδοξη ιστορία ή υστερία του νεοπαπανδρεϊσμού. Θα απογοητεύτηκαν σφόδρα.

Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για βαριά συννεφιά, για πολύ άσχημο κλίμα καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που πόνταραν σε μια καλή κουβέντα, σε ένα αχνό σχέδιο από τη Μέρκελ, για να το χρησιμοποιήσουν και επικοινωνιακά. Για σκεφτείτε τι θα βγουν να πουν από αύριο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δε θα έχουν στα χέρια τους τίποτε χειροπιαστό. Αν κάποιοι χαρακτηρίζουν μέτρια τα αποτελέσματα της συνάντησης εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πούμε ότι δυστυχώς ήταν ναυάγιο. Και αυτό το άσχημο κλίμα καλείται από την τετάρτη να διαχειριστεί ο κ. Παπανδρέου την ίδια στιγμή που τα συνδικάτα επιχειρούν να βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο με τη γενική απεργία.

Στην Αθήνα ήλπιζαν ότι η Γερμανία θα δώσει δυνατές εγγυήσεις ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα, όμως πήρε μόνο γενικόλογες υποσχέσεις και μετάθεση των τελικών αποφάσεων για το μέλλον.

Δυστυχώς για τη χώρα, η μια μετά την άλλη οι λύσεις χάνονται οι καθυστερούν. Χάθηκε το ευρωομόλογο, δεν γίνεται καμιά αναφορά στην επιμήκυνση, δεν λαμβάνεται καμιά απόφαση για την επαναγορά ομολόγων.

Τα βλέπει όλα αυτά η κυβέρνηση και έχει πέσει σε κώμα. Σκέφτεται πώς θα πάει η κατάσταση με τη λαϊκή δυσαρέσκεια να διογκώνεται και να μην υπάρχει διέξοδος. Από την άλλη, οι ξένοι πιέζουν διαρκώς με δημοσιεύματα και δηλώσεις για χρεοκοπία και ακόμη και παραδοσιακοί σύμμαχοί μας όπως η ΕΚΤ μας αδειάζουν βγάζοντας εκθέσεις που ταυτίζονται με τη σκληρή γραμμή των Γερμανών γερακιών (Buba, Βέμπερ κ.λπ.).

Όλη αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην κυβέρνηση και μετά το ναυάγιο του Βερολίνου θα ενταθούν και οι εσωκομματικές πιέσεις. Ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει και φωνάζουν πιο είναι το «σχέδιο Β» για την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν τρέξει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης. Υπάρχει τέτοιο ή πάμε κατευθείαν στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ;

Η τοποθέτηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, χθες, στη Βουλή, ήταν κάτι παραπάνω από ενδεικτική του κλίματος. Ο κ. Προβόπουλος προειδοποίησε ότι αναδιάρθρωση χρέους θα σημάνει μειώσεις συντάξεων διότι θα “κουρευτούν” ομόλογα 75 δισ που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Μήπως μας προετοιμάζουν για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου;

Επίσης, πόσο τυχαίες ήταν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου ο οποίος προανήγγειλε την αποχώρησή του από το πολιτικό σκηνικό;          Μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε: «δεν θα ήθελα να αναλάβω υπουργός Οικονομικών και να βάζω φόρους, τώρα, στο τέλος της ζωής μου».

Όλα αυτά δείχνουν ένα κόμμα και μια κυβέρνηση σε πλήρες αδιέξοδο. Δεν ξέρει πώς να πορευτεί και τι να περιμένει. Τα deals που σχεδίαζε στις τράπεζες προς το παρόν δεν της βγαίνουν, η Μέρκελ κρατάει άμυνα και δεν μας αφήνει περιθώρια ελπίδας, τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα δεν συναινούν σε νέα επώδυνα μέτρα, και πώς άλλωστε να το κάνουν, συνένοχοι δεν μπορούν να γίνουν. Ίσως ο κ. Παπανδρέου έχει τώρα μπροστά του τρεις λύσεις:

1.Η πρώτη είναι να ζητήσει από τα κόμματα, και ιδίως από τον κ. Σαμαρά να συναινέσει σε μια πορεία που οδηγεί προς την χειροτέρευση της οικονομικής ζωής του κάθε πολίτη. Που οδηγεί σε συνθήκες ανέχειας, ανεργίας, διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Θα ήταν τρελός να το δεχθεί αυτό οποιοσδήποτε.

Η δεύτερη είναι ο ανασχηματισμός ώστε να δείξει νέο ξεκίνημα η κυβέρνηση. Είναι όμως, η αλλαγή προσώπων και θέσεων η διέξοδος ή λειτουργεί μόνο επικοινωνιακά και αποπροσανατολιστικά; Μήπως η κυβέρνηση έτσι θα θελήσει να κερδίσει χρόνο; Μάλλον το χαρτί του ανασχηματισμού είναι καμένο από την ίδια την οικονομική κατάσταση και την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Η τρίτη λύση είναι οι εκλογές. Κανείς στην κυβέρνηση δεν τις ξεχνά καθώς τα αδιέξοδα μόνο με προσφυγή στις κάλπες λύνονται. Προσωρινά πάντα. Ωστόσο, θα εντείνονται όλο και περισσότερο οι φήμες για πρόωρες εκλογές όσο δεν υπάρχουν σαφείς και σίγουρες λύσεις στο ελληνικό πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/02/2011 08:52:04

  Συγνώμη αλλά έχουμε "διαπραγματεύσεις" δύο πλευρών που από τη μία υπάρχει απλωμένο χέρι και από την άλλη τα λεφτά πάνω στο τραπέζι.
  Πέρα από τα λεφτά όμως, υπάρχει ένα ....μνημόνιο που το έχεις υπογράψει και έχεις απεμπολήσει δικαιώματα αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα ο συνομιλητής σου μπορεί να τινάξει το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας σου στον αέρα αφού το έχει στο χέρι με ....payroll εταιρειών της χώρας του.


  Οπότε;

  Α. χορεύεις τα βήματα στον σκοπό που σου παίζουν
  Β. φεύγεις από το χορό

  Τα άλλα όλα είναι ...πεταλωτιές....γιατί στην οικονομία και στη ζωή τα αληθινά πράγματα είναι απλά, μετά μπαίνουν οι μεταβλητές των σκοπιμοτήτων και των επιδιώξεων.

 2. jkr avatar
  jkr 23/02/2011 09:02:27

  Δεν ξέρουμε αν στην Αθήνα περίμεναν από τη Μέρκελ να ανακοινώσει το σχέδιο διάσωσης και να βγουν στην Ομόνοια να πανηγυρίσουν (όπως κάνει ο… ΠΑΟ όταν παίρνει κάπου – κάπου κανένα τίτλο), αλλά μάλλον θα έχουν απογοητευθεί σφόδρα από τα αποτελέσματα της συνάντησης....

  Επειδή έχουμε να κάνουμε με Ευρώπη ο σωστός παραλληλισμός είναι τα πανηγύρια του ΟΣΦΠ κάθε 2ο χρόνια για μια εκτός έδρα νίκη στο Champions League!

  • corfiot avatar
   corfiot @ jkr 23/02/2011 09:20:54

   Πολυ σωστα !!!
   Ενω η λεσχη του ΠΑΟ ειναι γεματη με κυπελα Champions League!

   • GusP avatar
    GusP @ corfiot 23/02/2011 10:04:46

    Καλά ακόμα μιλάτε εσείς μετά από όλα αυτά που κάνατε;; Έχετε το θράσος να κάνετε και πλάκα;; Πραγματικά δεν σας χρειάζεται λύπηση. Και να είστε σίγουροι ότι η ώρα που θα 'ειστε για λύπηση θα έρθει πολύ σύντομα...

    • διηνεκης avatar
     διηνεκης @ GusP 23/02/2011 22:04:08

     Δεν κανω πλακα γκολ και ξυλο στα βαζελια,τι εστι βαζελος,βαρδινογιαννης/μεγκα/μπομπολα/πασοκ μην πω για τα αλλα λαμογια τους φαρμακοβιομηχανους τα κονομησαν περσι με την ψευτογριπη,εμεις οι γαυροι ειμαστε πατριωτες δεξιοι,αλλωστε κοιτα πιοι ειναι βαζελοι,πρετεντερης,τρεμη,καψης,ολη η τροικα δηλαδη,μην αναφερω και των εφιαλτη που ηταν σιγουρα πρασινος

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ διηνεκης 24/02/2011 12:44:59

      Πατριώτες μεν, κατά δήλωση βέβαια, ανορθόγραφοι και ανίδεοι από συντακτικό σίγουρα (βλέπε πιοι και των εφιάλτη!!!!). Ο εσμός των γαύρων, που αποτελείται από τους αξιότιμους κ.κ. Πάγκαλο (μαζί τα φάγαμε), Θέμο (κομιστή του DVD), Λοβέρδο (σωτήρα του ασφαλιστικού και των νοσοκομείων εχάτως) και άλλα άνθη του χώρου του ΠΑΣΟΚ, είναι πρότυπο ήθους και εντιμότητας.

 3. kakofonix avatar
  kakofonix 23/02/2011 09:32:12

  Είναι τόσο μεγάλη πια η πιθανότητα χρεοκοπίας και δεν έχουμε καμία ανάλυση από κανένα κόμμα, για το πως θα αντιμετωπιστεί.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ kakofonix 23/02/2011 12:06:37

   Να σου πώ εγώ. Μισθοί και συντάξεις κάτω στα 2/3 ή 50%, ακρίβεια και ανέχεια, σοβαρή μείωση κεκτημένων (τι είπες; πάει και σχολείο ο μικρός;) φυγή στην επαρχία, επιστροφή στην πόλη, κοινωνική αναταραχή και κάποια εθνική περιπέτεια για γαρνιτούρα.

   Η λύση; Ειλικρίνεια, εκλογές, εξαφανισμος πόθεν έσχες, κοινωνικό συμβόλαιο να μην πεινάσει κανένας κάτω των 18, μείωση φόρων. Ακούγεται σκληρό; Πριν 1 χρόνο θα ήταν καλύτερο, μετά 6 μήνες χειρότερο. Και πάντα μια βροχή μας σώζει, αλλά οι βροχές έχουν αστάθμητες παρενέργειες.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ kakofonix 23/02/2011 14:18:22

   Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει κατάφατσα στο λαό ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά τρόπο σκέψης και ζωής ώστε η χώρα να αρχίσει ξανά να παράγει δικά της προϊόντα κι όχι απλά να καταναλώνει τα δυτικά (και μιλάω όχι μόνο για το χώρο της οικονομίας αλλά και του πολιτισμού) αφού τα ίδια τα κόμματα καλλιέργησαν την υπάρχουσα κατάσταση. Ο Σαμαράς δε θέλει να έρθει σε ρήξη με το σύστημα είτε γιατί δεν έχει μια συνολική άποψη της κατάστασης κι εξακολουθεί να νομίζει ότι μπορεί να υπάρξει μια λύση μέσα από αυτό (λάθος) είτε γιατί ξέρει ότι αν έρθει σε ρήξη θα δεχτεί πόλεμο από παντού (ιδίως από το εξωτερικό), τον οποίο θα μπορούσε να κερδίσει μόνο αν συσπείρωνε γύρω του όλους τους Έλληνες αλλά αυτό απαιτεί πολύ μεγάλο πολιτικό ανάστημα (μιλάω για ανάστημα ενός Καποδίστρια)

 4. άσχετος avatar
  άσχετος 23/02/2011 09:37:14

  Και η τέταρτη λύση είναι να στείλουμε τον ΓΑΠ στην Τουρκία,για φροντηστήριο
  να του μάθουν εκεί τα μεμέτια,πως αντιμετώπισαν και αυτά το ίδιο πρόβλημα.

 5. Rote Phane avatar
  Rote Phane 23/02/2011 10:32:49

  Ο Ολυμπιακος παιρνει παντα πρωταθληματα επι Πασοκ, καθως και οι Πασοκοι που βολευονται σε θεσεις κλπ..
  Ο Παναθηναικος δεν παιρνει οχι επι Πασοκ αλλα ουτε επι Ν.Δημοκρατιας πρωταθληματα, αν και οι οερισσοτεροι Νεοδημοκρατες Πρωουπουργοι και πολιτικοι ειναι Παναθες.
  Ετσι ξεπληρωνει η Ν.Δ τους οπαδους της παντα, τοσο στα Σπορ οσο και στην Πολιτικη.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/02/2011 10:44:24

  Η λύση είναι οι εκλογές αλλά με ανοιχτά χαρτιά, τέρμα οι γενικότητες, ειλικρίνεια στην αποτύπωση του προβλήματος, ειλικρίνεια στις προτάσεις για διέξοδο. Το πράγμα είναι σοβαρό και αισθάνομαι ότι οι πολτικολογούντες ...πολτικολογούν. ΔΕΝ βγαίνει έτσι. ΟΥΤΕ είναι λύση η "αντιδημοκρατική" λύση που όλο και περισσότεορ ακούω να ψιθυρίζεται.

  Η απάτη του πασόκ, αυτού του πασόκ είναι τα ψέματα, από το 2009 μ΄εχρι τώρα. Έχει εγκλωβιστεί στα ψέματα. Αν και η ΝΔ κάνει το ίδιο, την βάψαμε, και οι παλιοί θα ονειρεύονται Μακαρέζο (ήταν στα οικονομικά αυτός;)

  • night star avatar
   night star @ archaeopteryx 23/02/2011 11:09:49

   Μήπως θα μπορούσατε να μας διαφωτίσετε περισσότερο σε πια ακριβώς αντιδημοκρατική λύση αναφέρεστε; Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπεύθυνος να αποφασίσει είναι ο κυρίαρχος λαός, όπως και ήδη το έπραξε πριν ένα χρόνο, και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του. Ο Καραμανλής είχε προειδοποιήσει για την κατάσταση που θα αντιμετωπίζαμε. Πρότεινε πάγωμα μισθών και συντάξεων. Αλλά αυτό δε μας άρεσε, θέλαμε το "λεφτά υπάρχουν". Αρα λοιπόν, εμέις είμαστε άξιοι της τύχης μας. Τώρα καταλαβαίνει άραγε κανείς τη κατάσταση που βρισκόμαστε; Ο πρωθυπουργός τρέχει στη Γερμανία για πιο λόγο; Δεν εχει καταλάβει ότι στο παιχνίδι της Γερμανίας η Ελλαδα δεν έχει κανένα ρόλο να πάιξει, οι σύμμαχοι μας πλέον πρέπει να είναι η Γαλλία, η Ρωσία , η Αγγλία(;) η τελευταία μάλλον μόνο όταν πειστέι ότι η Ελλας θα μπορούσε να τολμήσει να ανοίξει τη πόρτα για το Αιγαίο στη Ρωσία. Γιατί τελικά πάλι στο ίδιο σημέιο θα βρεθούμε. Γιατί θέλει αρετή και τόλμη η επανίδρυση...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ night star 23/02/2011 12:01:42

    Ακούω κουβέντες για επιβολή εξωδημοκρατικής λύσης. Πχ με συναίνεση για τεχνοκράτες και τέτοια.

    Όσο για το πόσο κυρίαρχος λαός είμαστε, επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω. Έχουμε ένα διακοσμητικό πρόερδο Δημοκρατίας, που δεν εκλέγεται, είναι προϊόν παζαριού. Έχουμε ένα πρωθυπουργό περίπου αχυράνθρωπο της προέγκρισης αγνωστων κύκλων και των καναλιών που τους εκπροσωπούν, που αυτά που λέει δεν έχουν καμία μα καμία σχεση με αυτά που κάνει, για δίαφορους λόγους. Έχουμε 300 αχυρανθρώπους που σαν ειδοποιό διαφορά είναι το χρώμα που τους αρέσει, που βάζουν σφραγίδα νομιμοποίησης σε νομοσχεδια που γράφουν μάλλον άγνωστοι, αλλά πιθανά οι φίλοι του Πρώτου αχυρανθρώπου. Καμιά φορά σφραγίζουν χωρίς καν να ξέρουν τι σφραγίζουν και δεν έχουν και ευθύνη για αυτό. Ο Πρωτος αχυράνρωπος συγκεντρώνει πάνω του νομοθετική και εκτελεστική εξουσία και μέσω τρίτων μάλλον και δικαστική. Ο διακοσμητικός Πρόεδρος υπάρχει για να κοιτάει και να κουνάει το κεφάλι με νόημα.

    Αυτά για την σημερινή Ελληνική "Δημοκρατία". Μόνη εξαίρεση ήταν η εκλογή Σαμαρά, που άκουσον άκουσον ψήφισε ο λαουτζίκος.

    Όσο για τον Καραμανλή, προφανώς σε άγνωστους κύκλους δεν άρεσαν αυτά που είχε πει ότι θα κάνει, και να, που εκ του αποτελέσματος δεν τα έκανε, και τιμωρήθηκε που ψιθύρισε και λίγη αλήθεια στην ΔΕΘ. Ενώ ο άλλος επιβραβεύθηκε. Δημοκρατία; Μάλλον κατι άλλο έχουμε. Που σίγουρα δεν μπορεί, 17 μήνες τώρα να κάνει ο,τιδήποτε από το να συνεχίζει να αυξάνει δανεισμό και να α_____ίζεται με ελπίδες ότι θα μας σώσουν οι ... ποιοί θα μας σώσουν;

    • night star avatar
     night star @ archaeopteryx 23/02/2011 12:23:23

     Ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν εκλέκτηκε και αυτός από τη βάση του κόμματος; πολύ πρίν το κύριο Σαμαρά. Οσο για τη κατάσταση που περιγράφετε για τη λειτουργία της δημοκρατίας, αυτά δεν είναι μόνο εφεύρημα της Ελληνικής πραγματικότητας. Και στην Ευρώπη υπάρχουν χώρες που συμβαίνει περίπου το ίδιο, δηλαδή η εκτελεστική εξουσία ενισχύεται σε βάρος της νομοθετικής. Αυτά ηταν γνωστά από το 1975. Τότε βέβαια ηταν η εύθραυστη δημοκρατία μετά τη χούντα. Μόνη λύση, η ενίσχυση της νομοθετικής εξουσίας και η εκλογή προέδρου της δημοκρατίας απο το λαό, με ενισχυμένες εξουσίες. Αλλά πρώτα απ΄ολα παιδεία στο λαό, ελέυθερη και όχι σοβιετικού τύπου, να μπορέι να σκέφτεται και να κρίνει ελεύθερα και όχι σαν οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας.

     • what avatar
      what @ night star 23/02/2011 14:04:38

      Η βάση του κόμματος ήταν οι Πακιστανοί;

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ night star 23/02/2011 17:46:52

      η εκλογή προϋποθέτει τουλάχιστον δύο υποψηφίους. Μοναδική υποψηφιότητα οδηγεί σε αποδοχή προειλημμένης απόφασης.

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ archaeopteryx 23/02/2011 12:32:12

   Ναι καθαρές αλήθειες όλοι διαισθάνονται τι έρχεται.

 7. jkr avatar
  jkr 23/02/2011 10:54:51

  Ασε τους...απλώς θα απαντώ συνεχώς, διότι κάποιος εδώ μέσα προσπαθεί να μετακυλίσει τις εντυπώσεις από την χειρότερη μέρα του ελληνικού αθλητισμού...βλέπεις άλλοι εισέφεραν στο Εuro 2004 και άλλοι καμαρώνουν για Ριζούπολη και Καραϊσκάκη...αντίστοιχες είναι και οι επιτυχίες τους και στο πολιτικό στερέωμα...είναι θέμα προτεραιοτήτων...
  Ο Πρόεδρος έκανε καμία δήλωση φεύγοντας από το γήπεδον...κολαστήριον..;;;

 8. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 23/02/2011 11:04:10

  Για να δούμε πως εννοεί τον πολιτισμό ο Κύριος σισσέ...


  ΤΖΙΜΠΡΙΛ AΡΡΟΥΡ ΣΙΣΕ: Τον Οκτώβριο του 2005 στα Ντόκλαντς, κατά τη διάρκεια διαφήμισης στην οποία θα διακωμωδούνταν ένα παιχνίδι μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας, ένα 15χρονο αγόρι, αντί να σηκώσει τα χέρια του, έβαλε τον αντίχειρα στη μύτη και άρχισε να κοροϊδεύει τον Σισέ. Ο Γάλλος απάντησε χτυπώντας το στο κεφάλι και η αστυνομία του έδωσε προειδοποίηση για κοινή επίθεση. Τον Ιανουάριο του 2006, ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία έκανε λόγο για επίθεση του Σισέ στην έγκυο στον όγδοο μήνα γυναίκα του.Ο Σισέ οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου φέρεται να αποδέχθηκε την επίθεση και αφέθηκε ελεύθερος με νέα προειδοποίηση. Την επόμενη μέρα το ζευγάρι βγήκε μαζί έξω για διασκέδαση και διέψευσε τα πάντα. Ο Σισέ συνελήφθη την 1η Απριλίου του 2009 με την υποψία επίθεσης σε μία γυναίκα έξω από ένα strip club στο Νιούκαστλ και μετά από ανάκριση και καταβολή εγγύησης, αφέθηκε ελεύθερος.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ ΠΙΛΟΤΟΣ 23/02/2011 14:11:51

   Είσαι μάστερ της χρήσης της επαγωγής.

  • TED avatar
   TED @ ΠΙΛΟΤΟΣ 23/02/2011 16:12:04

   Τι πιλοτάρεις ακριβώς; Flight Simulator; Ποιά έκδοση;

 9. nikosw avatar
  nikosw 23/02/2011 12:38:56

  Θα έλεγα πως το σχόλιο για τον ΠΑΟ ήταν παντελώς ΑΣΤΟΧΟ.
  Η ειρωνία με την ιστορικότερη ομάδα της χώρας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σταματήσει!
  Μετά από όσα έγιναν υπάρχει θράσος υπεράσπισης ενός ανθρώπου και ενός ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ-ΚΟΚΚΑΛΙΣΤΑΝ/ΜΑΡΙΝΑΚΙΣΤΑΝ που ούτε η ΝΔ κατάφερε να σπάσει (βλέπε επανεκλογή γκαγκάτση στην ΕΠΟ το 2004-Σεπτέμβριος, παρά το ότι υπήρχε τότε αέρας "επανίδρυσης").
  Πείτε στον Πρόεδρο εκεί να προσέχει κάποια πράγματα και να μην γίνει και αυτός οπαδός γιατί το ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ το βαρεθήκαμε πια...
  Και εκτός των άλλων δεν έκανε μια καταδίκη και σίγουρα εκτίθεται!
  Έχει την ευκαιρία να είναι φίλαθλος, αν θέλει, και όχι ερυθρόλευκος γάβρος.

 10. avraam avatar
  avraam 23/02/2011 12:50:29

  ΤΑΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΩΜΩΣ

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/02/2011 13:07:08

  Ειμαι καλος στην προσθεση και τον πολλαπλασιασμο...
  Οποιος ακουγε τοτε αγοραζε CDS χαμηλα..τσαμπα !!! Με σπρεντ 250-300 μοναδες συγχρονως καθυστερει το ΓΑΠ .. τα λεει (τον δινει!! το ΓΑΠ ηρθε δεν πηγα εδω !!!)και ο Μον Αμι και ο Μπραουν...,
  Λεει το ΓΑΠ ΟΧΙ ΔΝΤ !!! τα καλοπαιδα φορτωσαν χαμηλα CDS... πολυ χρημα !!!
  Ερχεται ο Παπακωνσταντινου μιλησε για Τιτανικο.. μετα Καστελοριζο το ΓΑΠ...που πηγαν τα CDS ?? Σε ποιο γαλαξια ?? 600-700.
  Hρθε το ΔΝΤ... να μας δωσει φαρμακο... χαχαχαχα και Ξεφορτωσαν τα CDS οι εξυπνοι... ξενοι και ημεδαποι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Εγω τα γραφω και τα υπενθυμιζω για το Ειδικο Δικαστηριο !!
  Οσο δεν προσεφυγαν οι ΠΑΣΟΚΟΙ στο ΔΝΤ αλλο τοσο δε θα προσφυγουμε κ εμεις εκει που πρεπει.

  ΠΠ

 12. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 23/02/2011 13:16:22

  Πως έχουν τα δεδομένα με 5 κουβέντες,
  σύμφωνα με το Bloomberg, ο συνασπισμός της Μέρκελ απέρριψε την ιδέα της αγοράς δημόσιου χρέους από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης από το 2013 και έπειτα, ενώ υπάρχει και το όχι της Bundesbank στην μείωση του επιτοκίου δανεισμού.
  Συνεπώς, η συζήτηση γύρω από το μέλλον του μηχανισμού(EFSF) θα επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως, αν θα μπουν ιδιώτες, πως θα μπουν κ.α.
  τι μένει λοιπόν στην Ελλάδα;
  να συζητά για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής στο πακέτο των 110 δισ.
  Ας πούμε ότι παίρνουμε επιμήκυνση
  τι θα κερδίσουμε;
  ουσιαστικά τίποτα, από τη στιγμή που η οικονομική πολιτική έχει μειώσει και θα συνεχίσει να μειώνει κατά πολύ τα έσοδα του κράτους και γενικότερα τη δυνατότητα «παραγωγής» χρήματος στη βάση της κοινωνίας.

  Tι θα πει λοιπόν και το κυριότερο, τι θα κάνει η κυβέρνηση όταν θα απαιτηθούν εκ των πραγμάτων νέα σκληρά μέτρα;

 13. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 23/02/2011 14:08:27

  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΘΟΥΝ ΑΝ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ (ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΒΡΟΦΡΟΣΥΝΗΣ), ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ!... ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

 14. xriteo avatar
  xriteo 23/02/2011 14:15:49

  πλακα πλακα το γλυτωσαν το ξυλο οι βαζελοι απο τους οπαδους τους και απο ενα ματς σωσανε την παρτιδα.Μηπως ομως σας λεει τιποτα που λογω ντερμπυ την γλυτωσε και ο ποντικος ο ΓΑΠ λογω δηλωσεων ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

 15. ΔΗΜΟΣ avatar
  ΔΗΜΟΣ 23/02/2011 14:24:19

  ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΙ .

 16. astir avatar
  astir 23/02/2011 14:48:58

  ομαδικη αγωγη για συκοφαντικη δυσφημηση με απαιτηση χρηματικης αποζημιωσης στον υβριστη σισε για να δουμε πως πληρωνονται οι μαγκιες κατα τα αλλα το πρασινο παρακρατος του βαζελου και στα μμε καλα κρατει δυστυχως ηταν ενα και συνεχιζει να ειναι με την προηγουμενη κυβερνηση επιλεκτικες ευαισθησιες της δικαιοσυνης παντα κατα του ολυμπιακου και καλη προσπαθεια αποπροσανατολισμου του κοσμου απο οσα γινονται καθε μερα ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

 17. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 23/02/2011 15:09:30

  Οι ξενοι με διαφορους τροπους εδω και καιρο, υποδεικνυουν στην Ελλαδα να επιστρεψει στην δραχμη.Αυτο δεν ειναι διολου τυχαιο.Εως την αρχη της παρελθουσης χρονιας, το προβλημα του Ελληνικου Χρεους (δια της εκδοσης ομολογιακων τιτλων), ηταν αμιγως ευρωπαικο.Σημερα ειναι αμιγως ελληνικο.Και εξηγω το γιατι:
  1.Στο διαστημα των δεκα (10) περιπου μηνων που προηγηθηκε και ειμαστε στο Μνημονιο, ολες οι Ευρωπαικες Τραπεζες/Κατοχοι Ελληνικων Τιτλων-πιθανολογω-, οτι ξεφορτωθηκαν μεσω της ΚΕΤ ολους τους αυτους τιτλους δια της διαδικασιας νεου δανεισμου για τις ιδιες.ΔΗΛΑΔΗ:Μια Γερμανικη φερ'ειπειν Τραπεζα που καθε χρονο ανταλλασσει Κρατικους Γερμανικους Τιτλους (ως συμβαινει και με καθε χωρα της Ευρωζωνης), αντι να δωσει τους αντιστοιχους Γερμανικους Ομολογιακους Τιτλους προς χαμηλοτοκη δανειοδοτηση της ταξης του 1%, εδωσε τους ελληνικους που διακρατουσε.Ομοια συνεβη--επαναλαμβανω οτι πιθανολογω--και με πληθος Κρατων της Ευρωζωνης.Ειδικα οι Ιρλανδικες Τραπεζες ηταν "πλημμυρισμενες" απο Ελληνικα Ομολ0γα.Εξ'ου, και η "ευγενικη μεταχειριση" προς αυτους, τουναντιων με το τι συνεβη με την Ελλαδα.
  2. Η Ελλαδα μεσω του Μνημονιου, εξασφαλισε 3ετη "βιωσιμοτητα" παιρνοντας μετρα προς χρηση της καθημερινοτητας της περισσοτερο και λιγοτερο προς την αποπληρωμη των πιστωτων. (Ανατρεξτε σε πληθωρα αρθρων του κ.κ.Ανδιανοπουλου).
  3. Οι Διεθνεις Οικοι-παροτι-εληφθησαν σκληροτατα μετρα και με ελαχιστοποιημενες κοινωνικες αντιδρασεις, εξακολουθουν, να διατηρουν υψηλοτατα επιτοκια δανεισμου.
  4.Τα αναφερθεντα σε (παρ.3), περισσοτερο καταδεικνυουν μια συνολικη Παγκοσμια ταση αποκλεισμου της Ελλαδας απο τις Διεθνεις Αγορες επι μακρον και λιγοτερο δηλωνουν την στηριξη της Ευρωζωνης στην σκληρη και επωδυνη διαδικασια στην οποια υποβαλλεται ο Ελληνικος Λαος.
  5.Επισης τα οσα γραφω σε (παρ.1), δειχνουν οτι η ΚΕΤ τυπωσε πληθωριστικο χρημα ισο με περιπου 200 δις (τοσο ειναι το πραγματικο ελληνικο εξωτερικο χρεος σε ομολογιακους τιτλους), με "σιωπηρη" διαδικασια, καθοσον, ελαφρωσε τις Ξενες Τραπεζες απο Ομολογα που πιθανον θα εξελισσοταν σε τοξικα τυπου "Lehman Brothers" σε σχετικα ευλογο και συντομο χρονικο διαστημα.
  6.Εξαιτιας αυτης της δουλικης στασης του κ.Παπανδρεου, ακολουθησαν οι συνεχεις βραβευσεις στον ιδιο και τον κολλητο του ΥΠΟΙΚ κ.Παπακων/νου, γιατι η Μερκελ και οι λοιποι Ευρωπαιοι ανεγνωσαν οτι σημερα Ευρωζωνη δεν θα υπηρχε εαν κηρυττε ο Ελληνας Πρωθυπουργος μια αιφνιδιαστικη σταση πληρωμων.
  Για ολους αυτους τους λογους η κ.Μερκελ, δεν θελει να δεσμευτει σε τιποτα.Η Ευρωζωνη πλεον δεν πληττεται, το Ευρω "πεταει" και ετοιμαζει νεες χαμηλες πτησεις για τις αναδυομενες Μεσανοτολικες Αγορες που αιφνης και ολες μαζι απελευθερωνονται, και αφηνει την Ελλαδα στο ελεος της τυχης της....
  Μακαρι να πεφτω εξω.Με τα Ελληνικα Ομολογα πλεον διατρεχουν τεραστιο κινδυνο οι Ελληνικες Τραπεζες και Ελληνικα Ασφαλιστικα Ταμεια.Με οτι αυτο συνεπαγεται.Ιδιατερως επικινδυνη ειναι και η χθεσινη Κυβερνητικη αποφαση να πληρωνονται οι πιστωτες του Κρατους με Ομολογα....Ποιος θα τους πληρωσει???

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ ΧΡΗΣΤΟΣ 23/02/2011 17:30:25

   Εξαιρετικό!

  • Striker avatar
   Striker @ ΧΡΗΣΤΟΣ 23/02/2011 19:50:31

   Για όλους αυτούς τους λόγους δικαιώνονται όσοι έλεγαν ότι έπρεπε να γίνει άμεση αναδιάρθρωση το 2009. Το χρέος θα ήταν μικρότερο, οι Τράπεζες θα άντεχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις απώλειες, όσο για τα ομόλογα των ταμείων η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σε δανεισμό ή ιδιωτικοποιήσεις και με τα χρήματα να στηρίξει τη χασούρα των ταμείων. Σήμερα είναι απλώς πολύ αργά. Και όσο αναβάλλεται η αναδιάρθρωση, τόσο πιο δυσμενείς θα είναι οι επιπτώσεις της αν γίνει στο μέλλον. Αυτό το ξέρουν στην κυβέρνηση, απλώς ακόμα ζουν στην πλάνη ότι μπορεί και να την αποφύγουν όταν θα... αποδώσει το μνημόνιο! Και αυτοί τους οποίους εκπροσωπούν κάνουν τα πάντα για να τους πείθουν και να μην χάνουν την ελπίδα τους γιατί όσο η κυβέρνηση ελπίζει, τόσο ελπίζουν και οι δανειστές ότι μπορεί να μην χάσουν τίποτα.

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/02/2011 16:47:35

  και ο Πεταλωτης πεταλωνει τα απεταλωτα !! εδω ειμαστε. τι κανουμε??

  ΠΠ

 19. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/02/2011 16:54:11

  το ΓΑΠ πηγε σε Πομακικο χωριο και τους ελεγα για τα παντα ολα στα μεμετικα..
  απο αδειες οδηγησης μεχρι τα ΚΕΠ.. αχχαχαχαχαχαααααααααααααα
  Η μεμετικη επισημη γλωσσα συναλλαγων σε πομακοχωρι !!!

  ΡΕ μιλαμε οτι το ΓΑΠ ειναι σημαιοφορος των μεμετηδων και ναι ασβος.... ειναι και πανεξυπνος δεν το συζητω!!!

  Με το ζορι εμεις ειμαστε τουρκοσποροι μεσω ΣΚΑΙ.. κ Εθνικης... το ΓΑΠ θελει και τους πομακους Τουρκοσπορους. Καταλαβαινετε τι συμβαινει στο "μυαλο" του?? Ειναι πολυ επικινδυνος. Τι να πω... ποσο να φωναξω.. ποσο να βρισω...

  ΠΠ

 20. a8ineos avatar
  a8ineos 24/02/2011 13:59:59

  να λοιπόν που ήρθε η ώρα και διαψεύδονται. Πήραν την Χώρα ένα βήμα από τον γκρεμό και την έκαναν ένα βήμα μπροστά.
  Η "ζαριά" δεν τους βγήκε.
  Πίστευαν πως η πολιτική του "καλού παιδιού και της σφαλιάρας" θα τους έβγαινε.
  Θα ερχόταν η ΕΕ να "σώσει" το ευρώ οποτε και εμάς.
  Κατανάλωσαν πολύτιμο χρόνο, έφαγαν τις οικονομικές και κοινωνικές "εφεδρείες" ενός λαού ενάμισυ χρόνο τώρα προσδοκώντας πως θα τους έσωζαν οι ξένοι επειδή ήταν "καλά παιδιά" μια που μας άδειαζαν τις τσέπες χωρίς αντίδραση.
  "Να κοιτάχτε" τους έλεγαν, "ελέγχουμε τα πρόβατα, τους βουτάμε τις καταθέσεις τους και τα δίνουμε σε εσάς, είμαστε καλά παιδιά !!! " σώστε μας..
  Μόνο που έχασαν πολύτιμο χρόνο, κατανάλωσαν εθνικές εφεδρείες, αύξησαν υπέρμετρα το χρέος, άλλαξαν τους όρους δανεισμού της Χώρας με πιο σκληρούς και αντιεθνικούς όρους, γέμισαν τις πλατείες με άστεγους, αύξησαν την κοινωνική οργή και τώρα που η πολιτική τους απέτυχε και το ΔΝΤ με την ΕΕ δείχνει να θέλει να τους αδειάσει νομίζουν πως θα την βγάλουν "καθαρή" και θα σωθούν με εκλογές ή με την αποπομπή του παπακωνσταντίνου?

  Ας διαβάσουν τα ημερολόγια των Μαγιας για να παρουν μια ιδέα για το τι τους περιμένει.
  Το κοινωνικό συμβόλαιο που υπέγραψαν πέρισυ με τον ελληνικό λαό επιβάλλει πολύ βαριές ποινές για όσους αποτύχουν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.