02/08/2008 02:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ναυάγιο της ματαιοδοξίας

 

__________________________________________ 

Πριν τη βύθιση του Τιτανικού πάντοτε γίνεται στο κατάστρωμα πάρτι. Το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτή τη φορά βρισκόμαστε πάνω στον Τιτανικό ή πάνω στο Λουζιτάνια, το αμερικανικό πλοίο που βύθισαν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι, ισχυριζόμενοι ότι βυθίστηκε από γερμανική τορπίλη, για να έχουν την απαραίτητη αφορμή να μπουν στον πρώτο πόλεμο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το σκάφος έχει όλα τα καλά που διαθέτει ένα σαπιοκάραβο:

1. Ανταρσία (Πολύδωρας, Μπενάκη, Μανώλης κ.α.)
2. Ναύτη, που κολλάει μόνιμα το σήμα της τουαλέτας στην πόρτα του charts-room (Τατούλης).
3. Μάγειρα που ρίχνει μόνιμα σκουπίδια στα τσουκάλια (Ζήμενς).
4. Η ανθυποπλοίαρχος τρίβει τα χέρια της με κάθε εμπόδιο που συναντά ο κυβερνήτης.
5. Λοστρόμους που όλο και δυσκολότερα μπορούν να κουμαντάρουν το πλήρωμα (Ζαγορίτης, Τραγάκης).
6. Ασυρματιστή που το μόνο που ξέρει από σήματα μορς είναι η μαντουβάλα (Ρουσόπουλος).
7. Ναύτες που μείνανε πίσω στο λιμάνι και γλεντάνε (Λιάπης).
8. Τζόβενα που κάνουνε το καλό παιδί, άλλά τους πετάνε σκουριές (Σπηλιωτόπουλος).
9. Λαδάδες, που αποκλείεται να προλάβουν την υπερθέρμανση της μηχανής (Στυλιανίδης).
10. Θερμαστές χωρίς κάρβουνα (Πετραλιά)
11. Ματσακονιστες που αντί να βαράνε τη σκουριά πετάνε τα ματσακόνια στη θάλασσα (Χατζηγάκης).

Πρόκειται για το πλοίο των τρελών, που εύκολα θα καταβυθιστεί. Το πρόβλημα είναι να πειστεί η κοινή γνώμη ότι πράγματι έγινε μέσα στη μπουνάτσα τρικυμία, γιατί και ο όμιλος σκυλόψαρων έχει στήσει ολόγυρα χορό. Στο μεταξύ ο κυβερνήτης προσποιείται το μεθυσμένο, κρατώντας ένα μπουκάλι ουίσκι στο χέρι. Οι παρατηρητές γνωρίζουν όμως ότι νύχτα-μέρα γρασάρει τα ρέλια στις λέμβους για να σώσει ότι μπορέσει. Μικρός διάβαζε τον «Δεκαπενταετή Πλοίαρχο». Το μόνο κεφάλαιο που δεν εμπέδωσε, ήταν εκείνο με τίτλο «Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται».

Μποτίλια στο πέλαγος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 02/08/2008 08:38:39

  Ο Τιτανικός είχε βάρκες για τους μισούς. Εδώ δεν έχει για κανένα.

 2. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 02/08/2008 09:15:44

  @FaktorX: Ευχαριστώ θερμά.

 3. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 02/08/2008 09:26:25

  Το πλοιο μου μιαζι για " ANTREA-DORIA"

 4. jimi avatar
  jimi 02/08/2008 10:08:40

  factorx -ta "sainia" mas blokaroun pantos to saits

 5. nikoletta avatar
  nikoletta 02/08/2008 10:46:58

  ωραίο κείμενο...μπράβο!

 6. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 02/08/2008 11:23:56

  @jimi
  Έχεις δίκιο, το παράκανα και σταματάω. Είναι μεγάλος ο πειρασμός, όταν την προσωπική σου σελίδα την διαβάζουνε μόνο η συμπεθέρα σου και πέντε φιλαράκια, να μην χώνεσαι, εκεί που κανένας δεν σ΄έσπειρε, αλλά περνάει κόσμος και ντουνιάς. Παραμένω θερμός αναγνώστης της σελίδας, με βαθύ σεβασμό για τον FaktorX, τον μοναχικό κάου-μπόυ με τη μεγάλη προσφορά στο διαδίκτυο και συντροφικά αισθήματα τόσο απέναντι στον Φάκτορα, έσένα και όλα τα παιδιά του φόρουμ των σχολείων.

 7. Factorx avatar
  Factorx 02/08/2008 13:00:58

  Μποτίλια στο πέλαγος γιατί απευθύνεσαι στον jimi; δεν νομίζω οτι ενοούσε εσένα. Κάνω λάθο;

 8. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 02/08/2008 13:27:30

  @FaktorX
  Ευχαριστώ για την υπομονή και την ανοχή σου. Δεν αμφέβαλα ποτέ για τη συγκεκριμένη αντίληψη για την ελευθερία που έχεις. Εξ΄άλλου το γεγονός ότι ανέβασες δύο σχόλια δικά μου, κάθα άλλο παρά εντύπωση παρενόχλησης αφήνει να διαφαίνεται.
  Όμως το πρόβλημα παραμένει, όποιον κι αν εννοούσε ο jimi. Όχι επειδή έχουμε την εντύπωση ότι μπορεί να έχουμε κάτι να πούμε, να καβαλάμε και το καλάμι. "Εάν το καλόν ουκ καλώς, ουκ καλόν". Αν δεν ήμουν μακροχρόνιος μετανάστης, ίσως να μην ήμουνα κολλημένος. Εάν παραμείνω στη λόξα μου, αυτό θα γίνει μόνο με απόλυτη φειδώ και τήρηση αυστηρά του μέτρου. Γιατί στις σελίδες που έχουνε ιστορία και επάρκεια, δεν μας τιμά να δίνουμε αφορμή για εντυπώσεις, που μπορεί να δημιουργηθούν - όχι σώνει και καλά κακόβουλα - ότι είμαστε επίδοξοι "κολαούζοι".

 9. Factorx avatar
  Factorx 02/08/2008 13:55:36

  @Μποτίλια στο πέλαγος. Επειδή η πολύ δημοκρατία κάνει κακό στην υγεία (με όλους αυτούς που κυκλοφορούν γύρω μας)σου υπενθυμίζω οτι η πολιτική του site διαμορφώνεται απο ΕΜΑΣ, λαμβάνοντας υπόψιν τις απόψεις θέσεις κλπ των σοβαρών και μόνιμων αναγνωστών, όπως εσύ, ο νήπιος γέρων, ο προφήτης, ο Σπύρος, ο αρχαίος πτέρυγας, ο canard, η πανέξυπνη, οι Θόδωροι (με ελληνικά και ξένα), ο Σπύρος, αλλά και ο nas, ο γαιδαρος και τόσοι άλλοι που είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν μεταξύ μας, αλ΄λά νοιάζονται και δεν ..... Αυτοί διαμορφώνουν τα κριτήρια λειτουργίας συλλογικά και άτυπα προς το παρόν,με συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας στο μέλλον που τον ψάχνουμε. Κι αυτό το έχετε νομίζω αντιληφθεί όλοις σας. Απο όλους εμάς λοιπόν είσαι ευσπρόδεκτος.

  Ασε λοιπόν τα "ψυχολογικά" καλοκαιριάτικα γιατί τα έχω πάρει που δεν είμαι ακόμα στις παραλίες να κάνω οφθαλμόλουτρο και στέλνετε κείμενα κι εσύ κα οι υπόλοιποι (μην λουφάρετε) μπας και ξεκουνήσω απο το κομπιούτερ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

 10. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 02/08/2008 14:39:53

  Είναι ωραίο - παρόλο που βρίσκομαι μακρυά - να βρίσκομαι στο σπίτι μου.

 11. jimi avatar
  jimi 02/08/2008 20:00:56

  Μποτίλια στο πέλαγος-sory kamia shesi me oti grafis ke to prosopo sou

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.