#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/03/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το νέο μνημόνιο είναι πολιτικό μανιφέστο υποταγής και λεηλασίαςΤου Νίκου Αργεάδη

Το κατοχικό μνημόνιο αντί να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί, θα την καταρρακώσει κοινωνικοοικονομικά ακόμα περισσότερο. Ο συνδυασμός δύο στοιχείων συνηγορεί γι΄ αυτό: Πρώτον, η ακραία μορφή νεοφιλελευθερισμού που επιβάλλει, και δεύτερον, η αναλλοίωτες δομές του καχεκτικού, ξενήλατου Ελλαδικού κρατισμού. ΔΕΝ ΈΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΟΜΙΚΟ για να βελτιώσουν τα δύο τελευταία χρόνια. Ο συνδυασμός αυτός θα είναι η οριστική ταφόπλακα της εθνικής ανεξαρτησίας και η καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας για πολλές δεκαετίες. Γιατί; Διότι το κείμενο είναι πρωτίστως πολιτικό μανιφέστο υποταγής και λεηλασίας και όχι οικονομικός οδηγός ανόρθωσης. Και επειδή ο «διάολος» είναι στα δεδομένα ας ανατάμουμε ορισμένα από τα «διαβολικά» πολιτικά δεδομένα των 43 σελίδων του.

Για την ιδιωτικοποίηση, διαβάζουμε:

“The Government stands ready to offer for sale its remaining stakes in state-owned enterprises, if necessary in order to reach the privatisation objectives. Public control will be limited only to cases of critical network infrastructure.”

Κλασική περίπτωση απόπειρας λεηλασίας του εθνικού πλούτου με αποκλεισμό του δημοσίου ελέγχου. Γιατί δεν έγιναν ιδιωτικοποιήσεις από (μη κρατικοδίαιτους) Έλληνες επιχειρηματίες όταν έπρεπε, πριν χρόνια; Η απάντηση απλή: Διότι οι μίζες μάλλον θα ήταν πενιχρές σε υγιές, δλδ σε σχετικά ανεξάρτητο και μη χειραγωγούμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Και πιο κάτω: “The Government will neither propose nor implement measures which may infringe the rules on the free movement of capital. Neither the State nor other public bodies will conclude shareholder agreements with the intention or effect of hindering the free movement of capital or influence the management or control of companies. The Government will neither initiate nor introduce any voting or acquisition caps, and it will not establish any disproportionate and non-justifiable veto rights or any other form of special rights in privatised companies.”

Κι΄εγώ που νόμιζα πως η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων ήταν το πρώτο εδάφιο στη βίβλο του νεοφιλευθερισμού της ΕΕ. Το πρόβλημα δεν είναι η «ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων» αλλά οι συνθήκες διακίνησης. Τι λένε; Τα εταιρικά συμφέροντα προηγούνται των εθνικών ή και των πολιτών της χώρας και οι (Γαλλοεγερμανικές) τράπεζες είναι υπεράνω των κανόνων του συστήματος. Η δήλωση αυτή θεμελιώνει τον (αυτό)περιορισμό του Ελληνικού «κράτους» στην σφράγιση και μόνο των αποφάσεων των αρπακτικών του ακραίου καπιταλισμού και των κερδοσκόπων που παχαίνουν τους μετόχους των εταιρειών και όχι το αντίθετο. Αυτή ήταν η μέχρι πρότινος πρακτική του παραγωγικού και σχετικά υγιούς  καπιταλισμού (αυτού που δεν εντείνει αλλά ελαττώνει τις ταξικές διαφορές).  Σε άλλη ανάρτηση θα αναλύσω τις πολιτικές διαστάσεις του πως η κυριαρχία του αρπακτικού χρηματοπιστωτικού  καπιταλισμού των «παγκόσμιων» αγορών οδηγεί το (παγκόσμιο) σύστημα σε αδιέξοδο.

Υπάρχει ένα κομμάτι στο κείμενο με τίτλο “Growth-Enhancing Structural Reforms”. Έψαξα εις μάτην να βρώ με ποιους μηχανισμούς θα επεκταθεί η οικονομία (επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, αύξηση της κατανάλωσης) όταν η προγραμμένη λιτότητα μειώνει δραστικά την κατανάλωση και τις επενδύσεις. Προσπαθώ να θυμηθώ μία μεγάλη, στρατηγικού χαρακτήρα επένδυση των τελευταίων χρόνων…….Βοηθήστε με!

Τουναντίον, το μνημόνιο συνταγογραφεί την κατάργηση των φραγμών στο εμπόριο και την περαιτέρω μείωση των μισθών, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα. Και μην λησμονούμε πως δεν είναι άρρωστος όλος ο ιδωτικός τομέας. Όλοι γνωρίζουμε ποιοι θα ωφεληθούν από τις συνταγές αυτές και δεν θα είναι οι μικρομεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις, η σπονδυλική στήλη της Ελληνικής κοινωνίας, ό κύριος στόχος των δανειστών, για να αλώσουν οι εταιρείες τους (κυρίως Γερμανικές και δευτερευόντως Γαλλικές) ολο το λιανικό και χονδρικό εμπόριο και, εν τέλει, την ζωή μας. Ιδού πώς:

“Given that the outcome of the social dialogue to promote employment and competitiveness fell short of expectations, the Government will take measures to foster a rapid adjustment of labour costs to fight unemployment and restore cost-competitiveness, ensure the effectiveness of recent labour market reforms, align labour conditions in former state-owned enterprises to those in the rest of the private sector and make working hours arrangements more flexible. This strategy should aim at reducing nominal unit labour costs in the business economy by 15 percent in 2012-14. At the same time, the Government will promote smooth wage bargaining at the various levels and fight undeclared work.”

Με την ανεργία να ξεπερνά το 21% (ανεπισήμως, γιατί επισήμως είναι πάνω από 25% και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Δυτική Μακεδονία, πάνω από 30%) κανείς εχέφρων οικονομολόγος δεν θα πρότεινε τα ίδια που απέτυχαν για δύο χρόνια. Οι πολιτικές αυτές έχουν μειώσει δραστικά τις δαπάνες και το φορολογικό εισόδημα, έχουν αυξήσει την ανεργία και, εν τέλει, έχουν βαθύνει την κρίση. Αυτού του είδους οι πρακτικές που περνώνται για πολιτική στην Ευρωζώνη αρχίζουν να εντείνουν παρά να βελτιώνουν την «κρίση χρέους» ολόκληρης της ευρωζώνης.

Το νέο μνημόνιο περιέχει διαφωτιστικά τμήματα για το «επιχειρηματικό περιβάλλον (business environment)» όπως αποκαλείται. Ιδού τυπικό παράδειγμα:

“…cease to earmark the non-reciprocating charge calculated on the fuel price in favour of Mutual Distribution Fund of the Oil-Pump Operators of Liquid Fuel.”

Ορίστε;;;;;

Και ακολουθούν και άλλα όπως:

“Implementation of law 3982/2011 on the fast track licensing procedure for technical professions, manufacturing activities and business parks and other provisions”.

Πως θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας – η υπέρτατη Θεά του κανιβαλλικού νεοταξικού φιλελευθερισμού- για την οποία κόπτονται όλοι, ειδικά τα εγχώρια φερέφωνα; Μην ψάχνετε, δεν θα βρείτε ΟΥΤΕ ΜΙΑ προταση. Ο,τι θα δείτε στο 45σέλιδο κείμενο είναι κατάλογος επιθυμιών ξένων –κυρίως Γαλλογερμανικών- εταιριών. Και αποτελούνται από μίγμα τιμωρητικού «σφιξήματος της ζώνης» για τους εργαζομένους και επαυξημένα προνόμια για τις Γαλλογερμανικές εταιρίες πετρελαίου, ηλεκτρικού, σηδηροδρόμων, επικοινωνιών κ.α. Το «fast track licensing» δεν έχει τίποτα να κάνει με την βελτίωση της Ελληνικής οικονομίας αλλά με την διευκόλυνση των πρακτικών του Γερμανικού  κεφαλαίου για την άλωση της Ελλάδας. Και η «απελευθέρωση» των ταξί, όπως κωμικά διατείνονται, δεν έχει σχέση με την βελτίωση της Ελληνικής οικονομίας.

Και πιο κάτω:

“The Government establishes a task force (to) review the ….judicial case management, including the possibility of removing dormant cases from court registers.” ….Following on the submission of the work plan for the reduction of the backlog of tax cases in all administrative tribunals and administrative courts of appeal in January 2012, which provides for intermediate targets for reducing the backlog by at least 50 per cent by end-June 2012, by at least 80 per cent by end-December 2012 and for the full clearance of the backlog by end-July 2013, the Government presents by end-May 2012.”

Υπογράμμισα την πρόταση πιο πάνω γιατί είναι πέραν πάσης λογικής. Αν το Ελληνικό κράτος θέλει να «μαζέψει» απλήρωτους φόρους και εισφορές και να αυξήσει τα εισοδήματα του γιατί πρέπει να «αποσύρει» τις αδρανείς (remove dormant cases ή for the reduction of the backlog of tax cases) υποθέσεις από τα δικαστήρια; Ουσιαστικά συντάσσει κανόνες έτσι ώστε να μειωθούν οι νομικές προσφυγές εναντίον του χρηματιστηριακού και εταιρικού κεφαλαίου. Οι στόχοι θα έπρεπε να είναι:

1)    Ριζική αναδόμηση του χρέους με αναγνώριση του «επαχθούς» χρέους που κατά μερικούς ανέρχεται στο 90%! Του συνολικού.

2)    Επανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών με πόρους Ελληνικούς (ουτοπικό μέσα στη μέγκενη του ευρώ).

3)    Αύξηση της δημοσιονομικής στήριξης της οικονομίας και όχι της αφαίμαξης της.

Ακόμα ένα «πακέτο  βοήθειας» όπως ευφημιστικά λέγεται ή η μέχρι τελικού εθνικού θανάτου υπερχρέωση δεν αποτελεί λύση. Αν μας πούν ότι μέσα στο ευρώ δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά παρά να έχουμε απλωμένο το χέρι ελεημοσύνης από τους «εταίρους» μας, ε! ας το σκεφτόντουσαν όταν αποφάσιζαν να μας βάλουν στην ευρωζώνη εθνικά «γυμνούς» και μετά να καταστρεφουν την παραγωγική μας βάση. Αναρωτηθείτε: Όταν οι πρακτικές αυτές καταστρέφουν αντί να αναζωογονούν όπου εφαρμόστηκαν, γιατί επιμένουν στην εφαρμογή τους αν όχι για απτά γεωπολιτικά κέρδη πάνω στο πτώμα της καθημαγμένης και κλινικά νεκρής Ελλάδας;


 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thanos avatar
  thanos 07/03/2012 14:02:50

  Όσοι στηρίζουν το μνημόνιο να τα βλέπουν.
  Αλλά δεν τα γνώριζαν?
  Τους κορόϊδεψαν?
  Δε νομίζω!

 2. juliet avatar
  juliet 07/03/2012 14:53:05

  Νίκο Αργεάδη,
  μπράβο !θα πρέπει ν' αναλύονται και να μαθαίνει ο απλός πολίτης τι έγκλημα έχει γίνει .Απλά και κατανοητά ,απ΄όλους .Ο κόσμος θα πρέπει να μάθει .Ο φόβος που μας κυριεύει να γίνει θράσσος πια ,αρκετά με τους σωτήρες .Ολοι να συντακτούμε ,με σύνεση ,επίγνωση κάτω από νέα κυβέρνηση για να δούμε τι θα σώσουμε.Και η ευθύνη αμοιβαία,σωστά το έθεσες αν δεν τους κάναμε τι μας ήθελαν.Ν΄είσαι καλά.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ juliet 07/03/2012 15:23:32

   "Ιουλιέττα", σ' ευχαριστώ. Θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο για να παρατεθούν όλες οι πολιτικές παράμετροι και οι μακροχρόνιες επιπτωσεις τους για την Ελλαδα.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/03/2012 15:05:35

  "Πάρθια βέλη"!
  Οι αρχαίοι Πάρθοι (στο σημερινό Ιράν) ήταν ικανότατοι ιππείς και τοξότες. Στις μάχες με τις Ρωμαικές λεγεώνες, όταν εγκατέλειπαν έφιπποι το πεδίο της μάχης για τακτική υποχώρηση, έρριχναν βροχή από βέλη προς τα πίσω, προκαλώντας τεράστιες απώλειες στους διώκτες τους.
  Από τότε: "Πάρθιο βέλος" = ξαφνικό και απροσδόκητο χτύπημα από αυτόν που αποχωρεί (μεταφορικά μπηχτή της τελευταίας στιγμής).
  Αποδείχθηκε μετά την ψήφιση του Μνημονίου 2, ότι οι εκ ΝΔ "Πάρθοι" είχαν πολλά φορτία βελών φορτωμένα στις καμήλες τους.
  Η χαρά του Καμμένου, του Μανόλο και του Πανίκα.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/03/2012 15:17:36

  Και επαληθεύεται αυτό που έγραψα παλιά, ότι οι φυγόκεντρες τάσεις πολιτικών στελεχών σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι αλληλένδετες και συγκοινωνούσες.
  Αυτό δεν σημαίνει ότι ο στελεχιακός (και δημοσκοπικός) κατακερματισμός θα επικυρωθεί με την ψήφο των πολιτών: Το πολιτικό προσωπικό (και η με το αζημίωτο υπερ"πολιτικοποιημένη" μειοψηφία - που λυμαίνονταν 30 χρόνια το κράτος) έχει γίνει εντελώς αυτοκαταστροφικό. Ο πολύς, "αντιπολιτικός" κόσμος που έχει τα προβλήματά του και έχει βαρεθεί τους ανίκανους και ιδιοτελείς, θα έχει άλλα, δικά του κριτήρια μπροστά στην κάλπη. Πιό ρεαλιστικά, πιό ορθολογικά, με πιό πολύ ένστικτο αυτοσυντήρησης.
  Άς αφήσουμε τους νεκρούς να θάψουν μόνοι τους τα πτώματά τους.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Ο Θείος 07/03/2012 15:21:10

   Ναι, αλλά θάβουν και όλη την Ελληνική κοινωνία "Θείε".

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Νίκος Αργεάδης 07/03/2012 15:31:10

    Ελπίζω - και επιθυμώ - να θάψουν μαζί τους μόνον τη "δική τους" κοινωνία, που την εξυπηρέτησαν και εξυπηρετήθηκαν από αυτήν.
    Αυτό θα είναι επιτέλους μια πραγματική υπηρεσία προς τη χώρα.
    Εύχομαι και ελπίζω, οι λοιποί (που δεν εξυπηρετήσαμε και δεν εξυπηρετηθήκαμε), ν' αντέχουμε: Να είμαστε πολύ σκληροί γιά να πεθάνουμε μαζί τους.

 5. Leonidas avatar
  Leonidas 07/03/2012 15:29:21

  Το γεγονός ότι αυτό το Μνημόνιο, και η ύφεση που προκαλεί, είναι καταστροφικό και δεν παρέχει κανένα έδαφος για ανάπτυξη, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όσους είναι σκεπτόμενοι και αντιλαμβάνονται τις λεπτομέρεις , και τις συνέπειες του.

  Το κακό είναι ότι ακολουθείται μιά πολιτική εδώ και πάνω από δεκαετία, από κόμματα και πολιτικούς οι οποίοι , στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ είναι άσχετοι από οικονομικά.
  Δέστε το παράδειγμα της ολέθριας συμφωνίας που έκαναν το 2001 με τη Goldman Sachs, ( κυβ. Σημίτη), για να μας βάλουν στο ευρώ με μαγειρεμένα στοιχεία, και την συνέχεια που χειροτέρεψε τα πράγματα ( επί ΝΔ)...

  Σημερινό άρθρο του Bloomberg:

  http://www.bloomberg.com/news/2012-03-06/goldman-secret-greece-loan-shows-two-sinners-as-client-unravels.html

  Αλλά ,όσον ο λαός δεν καταλαβαίνει γρί απ' αυτά, και συνεχίζει να ψηφίζει τα ίδια ανίκανα κόμματα, με ανίκανους πολιτικούς ( και ανίκανους , κομματικά διορισμένους συμβούλους), λες και οι ψηφοφόροι είναι φανατισμένοι οπαδοί κάποιας θρησκευτικής αίρεσης, Η Ελλάδα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ!

 6. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 07/03/2012 15:40:22

  Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ) ΚΑΙ ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


  Είναι πλέον φανερό ότι τα ΜΜΕ,οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω απο 'αυτά' κάνουν τα πάντα ώστε η ΝΔ του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ να μην είναι αυτοδύναμη.


  Θαυμάστε τι είπε το μεγάλο κανάλι MEGA στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη Ανατροπή (5-3-2012).

  1)Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα 'δεξιό - ακροδεξιό - κεντροδεξιό' .Το επιχείρημα αυτό το στήριξε στην 'δημοσκόπηση εταιρίας' η οποία συμειοτέων προέβλεπε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ την επικράτηση της Ντόρας.


  Αλήθεια τι γίνεται με το λογότυπο:

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ;;;


  Οχι κύριοι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε δεξιό ούτε κεντροδεξιό είναι απλά σοσιαλιστικό κόμμα τελεία και παύλα.


  Α, και κάτι ακόμη όταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος στην ίδια εκπομπή μίλησε για 'στημένες δημοσκοπήσεις' και για την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης απο τα ΜΜΕ τότε μούγκα.Καμία αναπαραγωγή απο τα ΜΜΕ.


  Το παιχνίδι το κατάλαβαν και οι πέτρες.Απο το 1981 εώς σήμερα τα ΜΜΕ μιλούν για την επάρατο κεντροδεξιά και την 'ενάρετη κεντροαριστερά' αλλά υπο την προυπόθεση η μεγάλη κεντροαριστερά να είναι κατακερματισμένη.Οι ύαινες που ελέγχουν τα ΜΜΕ έτσι βολεύονται.Ο λαός να τρώει το παραμύθι της καλής κεντροαριστεράς και αυτοί να τοποθετούν τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ αρχηγούς των διαφόρων τμημάτων της κεντροαριστεράς.Καταγράφουμε τις 'ακλόνιτες' αποδείξεις περι αυτού του σχεδίου.


  α)Πόσες ώρες 'τηλεθέασης' εκχωρήθηκαν απο τα ΜΜΕ στον Ε.Βενιζέλο στην πολιτική του διαδρομή;;;

  Συγκρίνονται μόνο με συτές της Ντόρας.


  β)Ο κύριος Κουβέλης της ΔΗΜ.ΑΡ δεν είναι το αγαπημένο παιδί του Λεωνίδα Κύρκου και η συνέχεια αυτού;;;

  Θυμάστε τις δηλώσεις Κύρκου στη Μεγάλη Βρετανία με την παρουσία και συμβολή της Όλγας Τρέμη (ΜΕGA) περι συννενόησης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ.


  γ)Επίσης καλό είναι να επισημάνουν οτι στο υπουργίο ανάπτυξης του Λουκά Παπαδήμου τοποθετήθηκε η 'Αννούλα'.

  Είναι αυτή που έκανε την περίφημη δήλωση 'περι επίσημης γλώσσας της χώρας την αγγλική' και βασικός εκπρόσωπος της άποψης οτι και μετά τις εκλογές πρέπει να έχουμε κυβέρνηση Παπαδήμου.  'Όλο το σκυλολόι' πάει αντάμα : (Σημίτης,Πάγκαλος,Τσοχατζόπουλος,Παπαντωνίου,ΓΑΠ,Παπαδήμος,Βενιζέλος,Διαμαντοπούλου,Παπακωνσταντίνου,Γεωργίου (Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ,Χριστοδούλου (διαχειριστής δημοσίου χρέους), Ντόρα,Μητσοτάκης ,Καρατζαφέρης,Κουβέλης κλπ)


  Αυτοί είναι περίπου οι ιθύνοντες της ενάρετης Κεντροαριστεράς που με τα έργα τους και τις παραλήψεις τους Έφεραν την χώρα στην καταστροφή.Τί να θυμηθούμε;;;;;
  Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου (Σημίτης - Παπαντωνίου).


  Σρατιωτικοί εξοπλισμοί (Σημίτης - Τσοχατζόπουλος - Παπαντωνίου)


  Ίμια (Σημίτης - Πάγκαλος)


  Ένταξη στην ζώνη Ευρώ μέσω της Γκόλντμαν Σακς (Σημίτης - Παπαδήμος)


  Προετοιμασία οργάνωσης Ολυμπιακών αγώνων (Σημίτης - Λαλιώτης - Βενιζέλος - Παπαδήμος)


  Ένταξη στο ΔΝΤ (ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου - Γεωργίου - Χριστολούλου - Παπαδήμος κλπ)


  Και το θεάρεστο έργο τους συνεχίζεται εώς και τις μέρες μας.Ας δώσουν στην δημοσιότητα ποιές επενδύσεις εγκρίθηκαν με την μέθοδο Φαστ Τράκ και απο ποιές 'επιχειρήσεις - επενδυτές' γίνονται αυτές στο διυπουργικό της 6-3-2012 με την συμμετοχή των Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου - Χρυσοχοίδη και Άρη (Συγγρού) στα πλαίσια της Ελληνικής τράπεζας επενδύσεων.


  2) Τώρα τις ΥΑΙΝΕΣ που καρπώθηκαν όλο αυτό τον πλούτο τις γνωρίζει το Πανελλήνιο(Λαμπράκης,Μπόμπολας,Αλαφούζος,Κόκκαλης,Αγγελόπουλος κλπ).


  3)Κύριοι αυτός που ξύλωσε το Μητσοτακέικο,αυτός που ξύλωσε το' Παπανδρέικο' αυτός θα ξυλώσει και το ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ.Είτε σας αρέσει είτε όχι ο λαός θα του δώσει ισχυρή ισχυρότατη εντολή και τότε θα δείτε τι θα πει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


  Εξάλλου το 'έταξε' και στον λαό οτι θα κάνει μία και μοναδική εξεταστική 'Πώς η Ελλάδα οδηγήθηκε στον δρόμο του ΔΝΤ'. Αυτό φοβάσε και δεν θέλετε την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του.


  Το τέλος της 'Πολιτικής συμμορίας ΠΑΣΟΚ και ΣΙΑ και των ΥΑΙΝΩΝ του πλούτου είναι ΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.


  Καλά κάνετε και φοβάστε γιατί αυτός (ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ) θύτευσε στην Σχολή πολιτικής που λέει (Οταν λέμε ισόβεια εννοούμε Ισόβεια).


  Ήρθε ο καιρός να συναντηθεί ο λαός με τον φυσικό του ηγέτη,τον ηγέτη της ψυχής του,τον ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ που θα τιμήσει την λέξη ΕΛΛΗΝΑΣ και θα ξανα δώσει ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.

 7. δημητρης avatar
  δημητρης 07/03/2012 15:45:56

  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ;
  H ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΗΓΜΕΝΑ!!

 8. effie B. avatar
  effie B. 07/03/2012 16:43:26

  @Νικο Αργεάδη
  εξαίρετος όπως πάντα!

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ effie B. 07/03/2012 17:57:30

   Έφη, να είσαι καλά.

 9. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 07/03/2012 18:53:17

  Κύριε Νίκο Αργεάδη, εξαιρετική παρουσίαση. Παρακαλώ δεχτείτε τα συγχαρητήριά μου και τα σέβη μου.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Ιεροφάντης 07/03/2012 21:12:46

   Ιεροφάντη, να είσαι καλά. Ήθελα επίσης να αντιπαραβάλλω την μεταφυσικού τύπου και δίκην θρησκείας μπουρδολογία τους περί ωφεληματων για την Ελλάδα με την σκληρή πραγματικότητα στην οποία μας έφεραν με τις ασπόνδυλες και αντεθνικές τους πολιτικές.

   • μχ avatar
    μχ @ Νίκος Αργεάδης 07/03/2012 22:14:56

    τι προτείνεις ?

 10. paliouras avatar
  paliouras 07/03/2012 20:57:24

  Είναι εκπληκτικό πως οι οπαδοί του Μνημονίου , με φαιά, γαλάζια, πράσινη ή πινκ προβιά, δεν ασχολούνται με το τι υπεγράφη αλλά με μια μεταφυσικού τύπου θεωρητικολογία περί των ωφελημάτων του, τα οποία ωστόσο, ποτέ και πουθενά, δεν καταγράφουν με παραπομπές στα υπογραφέντα κείμενα.

  κ.Νίκο Αργεάδη , συγχαρητήρια και ευχαριστίες.

 11. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 07/03/2012 21:26:45

  Κ. Αργεάδη..καταπληκτικές επισημάνσεις..τρόμαξα, απογοητεύτηκα..το δε τελευταίο ερώτημά σας, νομίζω ότι είναι ταυτόχρονα και η απάντησή του...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.