#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/08/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το νέο και πιο...light σχέδιο για τους πλειστηριασμούςΤο πιο καυτό θέμα των ημερών, την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, προσπαθεί να σβήσει η κυβέρνηση προτού αυτό γίνει φωτιά ή τσουνάμι που θα σαρώσει τα πάντα.

Η οργή ορισμένων βουλευτών από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αποκλείει τον κίνδυνο ατυχήματος σε περίπτωση που πάει στη Βουλή μια ρύθμιση που δεν θα ικανοποιεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας» τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης προχωρούν σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές του αρχικού σχεδίου για οριζόντια επαναφορά του καθεστώτος, έτσι ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης κάνουν λόγο για μια πιο... light εκδοχή της επαναφοράς των πλειστηριασμών, σε σχέση με όσα ακούστηκαν τις τελευταίες εβδομάδα και εμφανίζονται ιδιαίτερα καθησυχαστικοί για το περιεχόμενο του σχεδίου που θα παρουσιάσουν και θα θέσουν σε δημόσια διαβούλευση, λίγο πριν από το τέλος του 2013.

Ουσιαστικά θα μπουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για το καθεστώς της προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς τα οποία είναι:

1. Το χρονικό διάστημα για το οποίο ένα ακίνητο βρίσκεται στην προστασία από τη διενέργεια πλειστηριασμών. Σημειώνεται ότι το καθεστώς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών έχει ξεκινήσει από το 2008 με τις κυβερνήσεις να δίνουν κάθε χρόνο ετήσιες αναστολές. Έτσι, υπάρχουν ακίνητα που προστατεύονται από το 2008 και το 2009. Για αυτές τις δύο χρονιές το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει την απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Υπολογίζεται ότι πρόκειται για περίπου 15.000 με 20.000 ακίνητα, τα οποία θα είναι ενδεχομένως και τα πρώτα που θα βγουν στο... σφυρί. Όπως σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, για να μπει ένα ακίνητο στο καθεστώς της προστασίας το 2008 με 2009, σημαίνει ότι ο κάτοχος του δεν πλήρωνε το δάνειο του για δύο με τρία χρόνια πριν από το 2008 ή το 2009. Τότε η οικονομία δεν ήταν σε κρίση.

2. Το ύψος της αντικειμενικής αξίας είναι ένα άλλο κριτήριο το οποίο θα καθοριστεί. Σήμερα το όριο είναι στα 200.000 ευρώ. Για την ακρίβεια προστατεύονται όλα τα ακίνητα από όλους τους δανειστές για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ. Το ποσό αυτό στην ουσία είναι η αντικειμενική αξία των ακινήτων. Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εξετάζει το όριο αυτό να κατέβει στις 150.000 ή τις 120.000 ευρώ. Έτσι, με τη ρύθμιση αυτή προστατεύονται ακίνητα, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλές τιμές ζώνες, δηλαδή σε γειτονιές όπου μένουν μικρομεσαίες εισοδηματικά τάξεις.

3. Το τρίτο κριτήριο αφορά στο ύψος του ανεξόφλητου δανείου της κατοικίας. Διαφορετική αντιμετώπιση θα έχει ένας δανειολήπτης που έχει πάρει ένα στεγαστικό δάνειο 100.000 ευρώ και έχει πληρώσει τις 80.000 ευρώ και άλλη εκείνος που πήρε το ίδιο ποσό αλλά έχει πληρώσει μόλις π.χ. 6.000 ευρώ σταματώντας την καταβολή οποιωνδήποτε άλλων δόσεων.

4. Η τέταρτη κατηγορία θα περιλαμβάνει κοινωνικά κριτήρια. Δηλαδή θα προστατεύεται η κύρια κατοικία των ανέργων, των πολύτεκνων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης δεν αποκλείεται να θεσπιστούν και εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία θα είναι χαμηλά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kostas avatar
  Kostas 18/08/2013 10:49:35

  Μόνο που οι τράπεζες έχουν εξοφληθεί 3 φορές πιο πανω για τα κόκκινα δάνεια και τις επισφάλειες μέσω των 300 δις των ανακεφαλοποιησεων !! Ποιον δουλεύει ο υπουργός ; Ας φσληρισουν δεν μας νοιάζει τις πληρώσω μα πολυ ακριβά..

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Kostas 18/08/2013 18:24:11

   Λάθος. 50 δις είναι η ανακεφαλαιοποίηση η οποία δεν περιλαμβάνει τη χασούρα από τα κόκκινα δάνεια.

 2. Α avatar
  Α 18/08/2013 10:51:00

  Η πρώτη κατοικία ανεξαρτήτως αντικ. αξίας (το όριο 200.000 € είναι σωστό), είναι για να μην ξεχνιόμαστε ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. Που σημαίνει ότι είναι το σπίτι που κατοικεί κάποιος και που για να μην πληρώνει σημαίνει ότι δεν έχει. Κανείς δεν θέλει να χάσει το σπίτι που κατοικεί, έχει όμως αδυναμία πληρωμής λόγω κρίσης που του ήρθε στο κεφάλι.
  Κανείς δεν επιλέγει να διακινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του και όλα αυτά περί κριτηρίων είναι για τα μάτια του κόσμου. Αν σπάσουν το … ταμπού της άρσης των πλειστηριασμών και το καταπιεί κι΄αυτό ο κόσμος, τότε και τα κριτήρια θα λιγοστεύουν και ολοένα και περισσότερα ακίνητα θα βγουν στην ευτελή αγορά των πλειστηριασμών προς βρώσιν των αρπακτικών που περιμένουν … υπομονετικά.
  Για άλλη μια φορά να το πούμε να το ακούσει η κυβέρνηση, ότι αυτό θα είναι η αιτία που θα πέσει, ας μην το επιχειρήσει καθόλου.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Α 18/08/2013 18:28:09

   Αν δεν το κάνει στεγαστικά δάνεια δεν θα μπορέσουν να δώσουν οι τράπεζες γιατί καταργείται η έννοια της εγγύησης/εξασφάλισης της τράπεζας. Αυτό που ζητάς στην ουσία είναι το κράτος να πληρώσει τα κόκκινα δάνεια.

   • tassos.k avatar
    tassos.k @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 18/08/2013 19:01:01

    τα οποία κόκκινα δάνεια, φίλτατε Μανώλη, έχουμε πληρώσει , πληρώνουμε και θα πληρώνουμε. Όλα όσα έχουν παρει οι τράπεζες ποιός νομίζεις ότι θα τα πληρώσει;

   • Α avatar
    Α @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 18/08/2013 19:06:02

    Δεν ζουμε σε ομαλές συνθήκες.
    Αν το κάνει η κυβέρνηση, θα ξεσπάσει η οργή του κόσμου που θα μείνει πλέον άστεγος.
    Και μην νομίζουμε ότι απλά θα στηθούν παραγκουπόλεις όπως σε άλλες χώρες που πτώχευσαν, εδώ θα δούμε σημεία και τέρατα, ο απελπισμένος δεν τόχει σε τίποτα να περιέλθει σε παραβατικές συμπεριφορές, να κάψει το ίδιο του του το σπίτι παρά να του το πάρει η τράπεζα και άλλα πολλά δυσάρεστα.
    Απ΄ότι ξέρω ούτε οι τράπεζες ούτε η τρόϊκα πιέζουν για την άρση. Αυτοί που πιέζουν είναι αυτοί που αγόρασαν τα κόκκινα δάνεια και πρέπει ν΄αποζημιωθούν. Το παιχνίδι είναι υπόγειο και δεν το κατανοούμε σε όλη του την έκταση.

   • Nick avatar
    Nick @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 18/08/2013 21:37:28

    Τι άλλη δικαιολογία θα διαβάσω για το παρόν θέμα. Εκεί που μας έλεγε ο Στούρνος για "θωρακισμένο τραπεζικό σύστημα" τώρα τα γύρισε και μας λέει ότι θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, θα γίνουμε Αίγυπτος, θα πέσει ο πλανήτης Nibiru και άλλα τραγικά.

    Μάλλον γι'αυτό παρακαλάει ο κόσμος να πάρει τα λεφτά του και να τα βάλει πίσω στις τράπεζες. Αμ δε, το αντίθετο θα γίνει...

 3. el eternauta avatar
  el eternauta 18/08/2013 10:57:09

  Οσα κριτήρια και να βάλουν δεν αλλάζει στα ματιά του κόσμου , ειναι Αρση .
  Έχουμε και τον Στουρναρα σε νέους εκβιασμούς ότι αν δεν βγουν τα σπίτια σε πλειστηριασμούς θα κατάρρευσουν οι τράπεζες .
  Εντάξει τι άλλο να πεις ....

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ el eternauta 18/08/2013 18:37:11

   Αν κάποιος είναι φανατικός ναι. Αν το δει όπως λογικά, μια ελεγχόμενη σταδιακή άρση είναι απαραίτητη για να πάρει μπρος η αγορά στργαστικών δανείων και ακολούθως η οικοδομή και εκατοντάδες επαγγέλματα που εξαρτώνται απ' αυτήν. Εκτός αν είμαστε οπαδοί της "απο-ανάπτυξης" και θέλουμε μέσα από συλλογικότητες και δίκτυα ανταλλακτικής οικονομίας να ζήσουμε το όνειρό μας (με μπάφο ή χωρίς) όπως άκουσα χθες στην επαναστατική ΕΤ3 !

   • Nick avatar
    Nick @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 18/08/2013 21:40:55

    Η οικοδομή δεν πρόκειται να πάρει ποτέ μπρος γιατί πολύ απλά υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αδιάθετα διαμερίσματα.

    Όπως επίσης με "σταδιακή άρση" θα πέσουν πολύ οι τιμές των ακινήτων και μάντεψε τι θα πάθουν οι τράπεζες.

    Ελεεινά επιχειρήματα "τηλεπωλητών/οικονομολόγων" που δεν θέλουν να δουν τι πραγματικότητα στην αγορά ακινήτων.

 4. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 18/08/2013 10:58:25

  Οποια και να ειναι τα κριτηρια,με το επιχειρημα του Υπουργειου οτι θα χρειαστει νεα ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων αν δεν γινουν πλειστηριασμοι,το επικοινωνιακο παιχνιδι χαθηκε.

 5. Δ.Π. avatar
  Δ.Π. 18/08/2013 11:38:20

  Στουρνάρας: Απελευθέρωση πλειστηριασμών ή καταρρέουν οι τράπεζες. Αυτό τα λέει όλα.

  • Μ_Β avatar
   Μ_Β @ Δ.Π. 18/08/2013 19:15:40

   Γιατί να καταρρεύσουν; Δεν τις επανακεφαλαιοποιήσαμε προσφάτως;
   Τα πλαστά διλήμματα τέλος.

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 18/08/2013 14:59:36

  Το σταμάτημα των κατασχέσεων ξεκίνησε σαν προστασία του κόσμου απέναντι στις τραγικές επιπτώσεις της κρίσης που ανέτρεψε τα πάντα.

  Αναρωτιέμαι: Τελείωσε η κρίση και μιλάμε τώρα για επαναφορά κατασχέσεων ή είναι πολύ χειρότερη απότι 1 ή 2 χρόνια πριν;

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Γιώργος Αχαιός 18/08/2013 18:29:03

   Η κρίση δεν είναι η ίδια όπως στην αρχή.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 19/08/2013 01:41:01

    Mανώλη, καλησπέρα. Τη Δόξα του αλητήριου γιατρού-ληστή των αποταμιεύσεων των καθημαγμένων αλβανών, Μπερίσα, πολύ ζήλεψε ο εδώ, και μέχρι σήμερα ασύλληπτος πρώην πρωθυπουργός-«εκσυγχρονιστής» της Ελλάδας-ζητιάνας, της εθισμένης στη «δόση» των εσαεί ανεξόφλητων δανεικών, Κώστας Σημίτης. Ο οποίος, μαζί με τον μονίμως χαρωπό τσάρο κολγκέϊτ («Οι μισές καταθέσεις στην HSBC είναι δικά μου χρήματα», όπως ο πρώην ξυπόλητος και νυν βαθύπλουτος πολιτικάντης έχει ανερυθρίαστα δηλώσει), έστησαν την εδώ Πυραμίδα/ Φούσκα (μέχρι και «Υπουργείο του Χρηματιστηρίου» σχεδίαζαν). Και με την οποία Πυραμίδα/Φούσκα, τη ΒΙΑΙΗ μετατόπιση του πλούτου, τις λόγω χρεών αυτοκτονίες, τις δύο δολοφονίες (καζίνο Λουτρακίου), τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, τους αστέγους πρώην νοικοκυραίους, τα διαζύγια τα οποία (λόγω χρεωκοπίας) χτύπησαν κόκκινο βαθύ, οι (χωρίς γονική εποπτεία πλέον), μικροί μαθητές/μαθήτριες που έπαιζαν στο τζόγο και τα ποδήλατά τους ακόμα, το Δίχως Τέλος πρωτόγνωρο ΑΓΟΣ, στ’ απόνερα του οποίου, μέχρι και σήμερα οι Έλληνες Πολίτες πνίγονται, Όλοι (και οι συνεργάτες/ συνένοχοι/συνεργοί/ Όλα αυτά τα αλγεινά. αυτοί τα προκάλεσαν!

    Και δεν θα μιλήσουμε βεβαίως, για τα Σημίτια- «Ευχαριστούμε», τη μοιραία νύχτα των Ιμίων, «Όταν από κάτω, ξαφνικά βρέθηκε από πάνω η τσουλάρα η τσουλέρ» (Αθάνατη Μαλβίνα!). «Όταν η Ελληνική Ρίζα έγινε Γκρίζα» (Στιχουργός-Ποιήτρια Λίνα Νικολακοπούλου!). Όταν από περιβόητη «καρντάκ γαζώθηκαν» οι τρεις Χρυσαετοί του Αιγαίου μας: Βλαχάκος Παναγιώτης, Γιαλοψός Έκτορας, Καραθανάσης Χριστόδουλος. Όταν ο πανάσχετος-Αρσένης-έπαθε vertigo. Όταν του βλάσφημου Πάγκαλου τη σημαία τη πήρε και τη σήκωσε τ’ αγέρι, και.. και.. Δεν θα μιλήσουμε βεβαίως εν εκτάσει, για τη ΧΩΡΙΣ Εχέγγυα το 2002 Ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη (η Ένταξη ήταν για να «ξεχάσουμε», μ' αυτό το πλευρό να κοιμούνται, το Έγκλημα του Χρηματιστηρίου) και με την αντίστοιχη απώλεια του Εθνικού μας Νομίσματος (είναι αργά για δάκρυα τώρα). Στις 04/11//2011, ο inprecor.gr έγραφε:

    «Το 2003 επειδή η χώρα είχε μείνει χωρίς ρευστό και έπρεπε να προχωρήσουν και να ετοιμάσουν τα γήπεδα των Ολυμπιακών αγώνων και να κάνουν το γνωστό φαγοπότι με την Γιάννα, ένας από τους χειρότερους πρωθυπουργούς που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, ο Κώστας Σημίτης, πούλησε 20 τόνους Χρυσού μόνο προς 200 ευρώ την ουγγιά (μαζί με τον φίλο του τον Καρατζά)! Αυτό που ακούσατε. Ναι, πούλησε 20 τόνους Χρυσού που ανήκαν στους Έλληνες. Έδωσε τον Χρυσό στα φιλαράκια του στους γερμανούς, που είχε και καλές σχέσεις ο γερμανόφιλος ο αδελφός του. 20 τόνους προς 200 Ευρώ την ουγγιά. Σήμερα η Τιμή του Χρυσού είναι 1,300 Ευρώ η ουγγιά! Στους 20 Τόνους, τα Εκατομμύρια Ευρώ που έχασε με αυτή την απάτη ο Ελληνικός Λαός, θα τα πληρώσει ο Σημίτης; Θα τα φέρει πίσω;»

    πηγή: convertworld.com-18/08/2013 10:22μμ ώρα Ελλάδος
    Ερώτηση: «Πόσες ουγγιές ζυγίζει ένας τόνος Χρυσού;»
    Απάντηση: «32150,75 oυγγιές»

    Έχουμε λοιπόν, και λέμε:
    32150,75 ουγγιές x 20 τόνους x € 200/ουγγιά =
    € 128.603.000,00 (Εκατόν Είκοσι Οκτώ Εκατομμύρια, Εξακόσιες Τρεις Χιλιάδες Ευρώ), Μόνο, ο τότε πρωθυπουργός «εκσυγχρονιστής» Κώστας Σημίτης (και οι συνεργάτες/συνένοχοι/συνεργοί), ξεπούλησαν τον Ελληνικό Χρυσό το 2003 αντί, της τότε (04/11//2011) Τιμής Χρυσού προς € 1,300/ουγγιά, δηλαδή:

    32150,75 ουγγιές x 20 τόνους x € 1,300/ουγγιά =
    € 835,919,500,00 (Οκτακόσια Τριάντα Πέντε Εκατομμύρια, Εννιακόσιες Δέκα Εννέα Χιλιάδες, Πεντακόσια Ευρώ), ήτοι, Ζημία Ελληνικού Δημοσίου:

    € 835,919,500,00 - € 128.603.000,00 =
    € 707.316.500,00 (Επτακόσια Επτά Εκατομμύρια, Τριακόσιες Δέκα Έξι Χιλιάδες, Πεντακόσια Ευρώ),
    Ζημίώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο το 2003, με το ξεπούλημα 20 τόνων Ελληνικού Χρυσού, από τον τότε πρωθυπουργό- «εκσυγχρονιστή» Κώστα Σημίτη (και τους συνεργάτες/ συνενόχους/συνεργούς).

    Ο πρωθυπουργός «εκσυγχρονιστής» Κώστας Σημίτης (Ααρών Αβούρης) (και οι συνεργάτες/συνένοχοι/συνεργοί) λοιπόν, το 2003, ξεπούλησαν για φακές, 20 Τόνους εθνικών μας αποθεμάτων Χρυσού, για να εισπράξουν πανάκριβη, πληθωριστική ευρω-χαρτούρα. Επιπλέον, ο αμετανόητος κύριος αυτός ορέγεται και με Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου απαιτεί, 20 μέτρα Δημόσιας Γης για τον Πριβέ Αιγιαλό του, στην εξοχική κατοικία του, στους Αγίους Θεοδώρους! «το πασόκ είν εδώ ενωμένο ενατό»
    ~Ααρών Αβούρης

    Μανώλη, για όλους αυτούς και όχι μόνο σοβαρούς λόγους, ούτε λόγος να γίνεται την άρση πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας του πολύπαθου, ανέργου, βαρύτατα φορολογούμενου, απρόκλητα οφειλέτη του Ελληνικού Δημοσίου, σήμερα. Οι Επίορκοι, Εθνικοί Ληστές, οι οποίοι αφαίμαξαν οικονομικά την Ελλάδα, να φέρουν πίσω το κλεμμένα! Και να συλληφθούν και οι περιουσίες τις οποίες με χρήμα δημόσιο τις απέκτησαν να δημευτούν και σε τετράκις ισόβια να καταδικαστούν (ήδη στη συνείδησή μας, είναι 4άκις ισοβίτες καταδικασμένοι, Όλοι αυτοί).
    Και μέχρι το τέλος της μίζερης ζωής τους, ως αμοιβή για τη τροφή την οποία με στερήσεις εμείς θα τους παρέχουμε, να υποχρεωθούν σε Αμισθί Κοινωνικό Έργο Αναδάσωσης της Ελλάδας την οποία κυριολεκτικά, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, τα τέρατα λαμπάδιασαν. (Τα περισσότερα αρχέγονα, αισθητικού κάλλους δάση της Ευρώπης, στην Ελλάδα υπήρχαν και στην Ελλάδα κάρβουνο έγιναν). Για να στρωθεί το «χαλί» υποδοχής του υφάρπαγα της εξουσίας λαοπλάνου, Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου, με τα λεφτά που ΔΕΝ υπήρχαν, καθώς, Όλοι οι Επίορκοι αυτοί μαζί με τους ομοτράπεζους ομοίους τους, τα έφαγαν. Και πρέπει τώρα οπωσδήποτε να πληρώσουν! Επειδή, σύμφωνα με το Αξίωμα της Εμπορίας και των Πωλήσεων:-
    «Δεν Υπάρχει Δωρεάν Γεύμα στις Δουλειές»..

 7. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 18/08/2013 18:32:48

  Όλοι όσοι λένε να μην αρθεί η απαγόρευση μοιάζουν να μην ξέρουν 1) τί είναι η εξασφάλιση της τράπεζας για τη χορήγηση δανείου και 2) ότι τα χρήματα ενός δανείου προέρχονται από καταθέσεις ιδιωτών στην ίδια τράπεζα ένα ποσοστό των οποίων πρέπει να βρίσκεται στα ταμεία για να είναι η τράπεζα αξιόχρεη και να μην ρίξει κανόνι όπως οι αλβανικές τράπεζες τη δεκαετία του 90.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 18/08/2013 22:58:56

   @Μανώλη Μ, αν και τα ξέρω αυτά, και τα βρίσκω σωστά, σε υγιώς διάγουσες οικονομίες,
   υποστηρίζω ότι, θα πρέπει να διατηρηθεί το υπάρχον πλαίσιο, της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

   Διότι,πέρα από όσα παρέθεσες για τη στεγαστική πίστη, ξέρω επιπλέον,
   ότι από το 2008 ή και νωρίτερα, υπήρξε διαρροή των προσωπικών δεδομένων, της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης, πιθανά, όλων των πολιτών, μέσω της ΓΓΠΣ.

   Δεδομένης λοιπόν της σκανδαλώδους διαρροής στη ΓΓΠΣ,
   μπορείς να αποκλείσεις το ενδεχόμενο, αυτά τα ΚΡΙΣΙΜΑ εισοδηματικά-περιουσιακά δεδομένα,
   να έχουν περιέλθει προ πολλού,
   στη διάθεση κυκλωμάτων επιτηδείων, σχετιζομένων άμεσα ή έμμεσα και με την αγορά εργασίας και εργοδοτικούς κύκλους;

   Μπορείς να αποκλείσεις το ενδεχόμενο, οι κύκλοι αυτοί,
   βασιζόμενοι στο κλεμμένα εισοδηματικά-περιουσιακά προφίλ
   πολιτών-δανειοληπτών,
   να εντόπισαν και ίσως να στοχοποίησαν τους πιο ευάλωτους και οικονομικά αδύναμους δανειολήπτες, και
   τελικά να δημιούργησαν τεχνηέντως τις κατάλληλες συνθήκες (μέσω στοχευμένων απολύσεων), ώστε να βγάλουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία τους ;

   Οι ερωτήσεις μου είναι ρητορικές, θεωρώ ότι η απάντηση είναι προφανώς όχι και στις δυο.
   Υποστηρίζω λοιπόν, ότι μέχρι να εξασφαλιστεί εκ νέου η ιδιωτικότητα των δανειοληπτών, μέχρι να αρθεί η ευάλωτη θέση στην οποία άθελά τους αυτοί περιπέπεσαν, λόγω της πολυετούς διαρροής των προσωπικών τους δεδομένων, που λάμβανε χώρα στη ΓΓΠΣ,
   θα πρέπει να παραμείνει το ισχύον καθεστώς,
   δηλαδή, απαγόρευση πλειστηριασμών, για την πρώτη κατοικία δανειοληπτών.

 8. blue nile avatar
  blue nile 18/08/2013 19:24:29

  Δες τι έχουν πάρει οι τράπεζες τατελευταία 12 χρόνια από το κράτος δηλαδή από τους φορολογούμενους και θα καταλάβεις μετά ότι δεν δικαιούνται τίποτα παραπάνω...

 9. κάποιος avatar
  κάποιος 19/08/2013 17:14:14

  Έτσι, με τη ρύθμιση αυτή προστατεύονται ακίνητα, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλές τιμές ζώνες, δηλαδή σε γειτονιές όπου μένουν μικρομεσαίες εισοδηματικά τάξεις.

  Πρόσφατα δεν είχε βουίξει ο τόπος ότι οι τιμές ζώνης σε περιοχές όπως η Κηφισιά και η Εκάλη είναι μικρότερες από το Περιστέρι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.