#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/03/2010 16:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το νέο –αυτοδιοικητικό – «σύστημα ΠΑΣΟΚ»Το πρόγραμμα «Καλλικράτης», που βρίσκεται σε  δημόσια διαβούλευση (τι ωραία φράση, νιώθω συνυπεύθυνος), εισάγει μια νέα αρχιτεκτονική στην αυτοδιοίκηση:

Καταργούνται οι νομαρχίες, μειώνονται μέσω συγχωνεύσεων οι δήμοι, ο περιφερειάρχης γίνεται αιρετός.

Ως εδώ όλα καλά. Να το δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

 1. Ο περιφερειάρχης επιλέγει τους αντιπεριφερειάρχες  από τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους και μαζί συγκροτούν την περιφερειακή Εκτελεστική  Επιτροπή.

2. Οι αντιπεριφερειάρχες διακρίνονται σε θεματικούς και τοπικούς. Οι αρμοδιότητες των τελευταίων συμπίπτουν με τις πρώην Νομαρχίες.

3. Θεσμοθετείται το «Περιφερειακό Συμβούλιο» με αναβαθμισμένο το ρόλο της αντιπολίτευσης. (εδώ μπαίνει τελεία, φανταστείτε ελεύθερα)

4. Καθιερώνεται «Συμβούλιο Διαβούλευσης Περιφέρειας, όπου μαζί με τους παραπάνω συμμετέχουν οι δήμαρχοι , εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών» (γιατί υπάρχει και η κοινωνία των ασβών αλλά είναι αυτοδιοικούμενη,) «εκπρόσωποι ΜΚΟ» (μην ανησυχείτε, εδώ είναι τα παιδιά), «οργανώσεις εργοδοτών, εργαζομένων και επαγγελματικών συλλόγων, κ.ο.κ.». (απαραίτητος ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας με τέτοιο συνωστισμό)

5. Εισάγεται «ο περιφερειακός συνήγορος», με επιλογή από τα 2/3 του Περ. Συμβουλίου, «ένα πρόσωπο κύρους» (!!!!), το οποίο αναλαμβάνει τη διαμεσολάβηση μετά πολιτών και επιχειρήσεων (ε, ρε γλέντια)

6. Όλα τα παραπάνω δημιουργούνται και στο επίπεδο του Δήμου: δήμαρχος, θεματικοί και τοπικοί αντιδήμαρχοι, εκτελεστική επιτροπή, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημαρχιακή Επιτροπή, Συμβούλιο Διαβούλευσης, συνήγορος του δημότη και συνήγορος της επιχείρησης (εδώ πάρτε δραμαμίνη, έχει κι άλλο)

7. «Θεμελίωση 7 Γενικών Διοικήσεων στη θέση των 13 Διοικητικών Περιφερειών» (η πλέρια δημοκρατία τελειώνει κάπου εδώ), με κριτήριο τις «νέες σχέσεις που δημιουργούν τα υφιστάμενα και προγραμματιζόμενα δίκτυα υποδομών». Το χέρι του κεντρικού κράτους είναι εδώ.

8. Επίσης, συνίσταται «Ειδική Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας των ΟΤΑ», στην έδρα κάθε Γενικής Διοίκησης, με αρμοδιότητα τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων τους (είμαστε βέβαιοι ότι θα παρανομήσουν..)

 Και προίκα; Βεβαίως κύριοι, στην ΕΛΛ.Α.Δ.Α ζούμε (Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μετεξέλιξη του Θησέας, όπως είχε μετονομασθεί το Ε.Π.Τ.Α.) ύψους 4 δις ευρώ (λεφτά υπάρχουν) το οποίο «θα χρηματοδοτήσει κυρίως μη επιλέξιμα, από το ΕΣΠΑ, αναπτυξιακά  έργα και δράσεις άμεσης προστιθέμενης αξίας». (πεδίον δόξης λαμπρόν).

Δύο σκέψεις μόνο να παραθέσω:

«Οι μικροί πρωθυπουργοί» θα είναι  πολύ μικροί, νομάρχες εκλεγμένοι σε μεγαλύτερες χωρικές ενότητες.

Η πραγματική εξουσία και οι πόροι θα βρίσκονται στις 7 Γενικές Διοικήσεις, η ατομική ευθύνη θα χάνεται μέσα στα διάφορα συλλογικά όργανα.

 ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 16/03/2010 16:35:18

  Μπράβο Οδυσσέα.
  Πολύ καλή παρουσίαση.
  Χαρά στο κουράγιο σου διαβάσεις όλο το νομοσχέδιο και να μας ενημερώσεις συνοπτικά.
  Και τα σχόλια σου,δηλητήρο!

 2. donaE avatar
  donaE 16/03/2010 16:42:16

  Ακου «ένα πρόσωπο κύρους»!Ποσου κυρους;Και τι ειναι το κυρος;
  Καλα στην επαρχια θα γινουν φονοι για αυτη τη θεση.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ donaE 16/03/2010 16:43:40

   Τι ερωτήσεις είναι αυτές donaE;
   Αφού ξέρεις την απάντηση;

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ donaE 16/03/2010 16:46:46

   "Πρόσωπο κύρους" σημαίνει: όπως οι νομικοί, οι εγκληματολόγοι που αθωώνουν ναρκέμπορους, ληστές κλπ., τατοπικά λαμόγια που ταίζουν τον κοσμάκη,

   Εκνευρίστηκα πάλι.

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 16/03/2010 16:43:32

  Ο,τιδήποτε είναι προτιμότερο από το τωρινό σύστημα όπου και για να πάμε τουαλέτα ακόμη, χρειαζόμαστε άδεια από το Υπουργείο στην Αθήνα.

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ Στέργιος 16/03/2010 17:23:26

   Ὄχι, ἀγαπητέ. Ὁτιδήποτε δὲν εἶναι χειρότερο ἀπὸ ἕνα κακὸ σύστημα. Ὑπάρχει πάντα χειρότερο.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Στέργιος 16/03/2010 18:34:16

   Σοβαρά μιλάς; Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όργιο σπατάλης και κακοδιοίκησης από το τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
   Χιλιάδες εταιρείες και εργαζόμενοι, εκτός ΑΣΕΠ, εκλεκτοί του εκάστοτε εκλεγμένου και αν αρθρώσεις λέξη ακούς το μότο με ψήφισε ο Λαός.
   Το μόνο καλό που μπορεί να γίνει είναι ότι θα μειωθεί ο αριθμός των λαμογιών και ίσως αν απολυθεί και κανένας από τις 'κερδοφόρες' δημοτικές επιχειρήσεις θα γλιτώσουμε κανένα €.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Στέργιος 16/03/2010 21:56:44

   @ Κοινός νους

   Για να μπαλωθεί μια λακούβα στα εργοτάξια τού μετρό Θεσσαλονίκης χρειάζεται άδεια από την Αθήνα και μια απλή χωματουργική εργασία χρειάζεται ένα μήνα γραφειοκρατία και πήγαινε-έλα τής χαρτούρας.
   Πόσο χειρότερο από αυτό μπορεί να είναι το νέο σύστημα;

   Παράλληλα, η υπουργός περιβάλλοντος ανακοίνωσε στον πρόεδρο τής δημοκρατίας τα νομοσχέδια τής κυβέρνησης για την ανάπλαση της Αθήνας. Προεδρία, νομοθετική κι εκτελεστική εξουσία ασχολείται με θέματα που κανονικά θα έπρεπε να αφορούν τον δήμαρχο τής Αθήνας. Η Αθήνα κυβερνάται απευθείας από την κυβέρνηση. Αυτό δεν είναι θεσμικό σκάνδαλο; Αυτό δεν είναι βιασμός τής ισοπολιτείας των Ελλήνων;

   Κάποτε θα πρέπει η Ελλάδα να οργανωθεί πιο ορθολογιστικά και να μην κρεμόμαστε όλοι μας από τις διαθέσεις των υπουργών, λες και ζούμε στη Γαλλία τού Λουδοβίκου ή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

   @ Ιθαγενής

   Οι τοπικές μινι-κυβερνήσεις δεν θα είναι υπεράνω τού νόμου.
   Η λαμογιά θα τιμωρείται εξίσου όπως και στην κεντρική κυβέρνηση τής Αθήνας.

   ΠΑΣ ΚΑΛΑ;
   Περιμένεις από μια τοπική κοινωνία να είναι άσπιλη και άμωμη σαν ελβετικό καντόνι όταν στην Αθήνα γίνεται το έλα να δεις από την κλεψιά;

   Σε πειράζει ο Χ δήμαρχος ή ο Ψ νομάρχης που έφαγαν 2-3 εκατομμύρια, πιο πολύ από τα δις που ροκανίζουν κάθε χρόνο οι 300 ρεμπεσκέδες και οι φίλοι τους από το Εκάλη Κλαμπ; Εξισώνεις τη διαφθορά κέντρου και περιφέρειας;

   Η ελπίδα με την "περιφερειοποίηση" τής χώρας είναι ότι σκάνδαλα κλπ θα κρύβονται πιο δύσκολα από ό,τι τώρα, που όλα αλέθονται στο χάος που λέγεται Αθήνα.

 4. Άφατος avatar
  Άφατος 16/03/2010 16:57:28

  Τι αθλιότητα είναι αυτός ο Καλλικράτης; Εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης εμείς ασχολούμαστε τώρα με το μέγεθος των περιφερειών; Είναι σοβαροί οι άνθρωποι; Πρώτα απ' όλα ένα τέτοιο σχέδιο περιλαμβάνει και τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και όλης της εκλεγμένης τοπικής αυτοδιοίκησης, για να μη μιλήσουμε για δημοψηφίσματα. Δεν αποφασίζονται τόσο μεγαλεπίβολα και πολυέξοδα ζητήματα μέσα σε δυο μήνες και στο γραφείο του Ραγκούση.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Άφατος 16/03/2010 17:07:05

   Δεν έχεις καταλάβει τι πρόκειται να είναι ο Καλλικράτης (το μόνο σωστό του ΓΑΠ μέχρι στιγμής). Ούτε σε 2 μήνες τον βγάλανε, από το 2004 τον παιδεύουν.
   ΜΑΚΑΡΙ να τον κάνουν (και θα τον κάνουν, είναι βέβαιο).

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ Άφατος 16/03/2010 17:25:24

   Ἀθανάσιε, ἐσὺ ποὺ ἔχεις καταλάβει, γιατὶ δὲν ἐξηγεῖς μὲ ἁπλᾶ λόγια καὶ σὲ μᾶς τὶ τὸ καλὸ θὰ προκύψει γιὰ τὴν χώρα ἀπὸ τὸ ἀνακάτεμα τῆς κομματικῆς τράπουλας ποὺ φαίνεται νὰ εἶναι ὁ Καλλικράτης;

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Άφατος 16/03/2010 18:01:04

   Απ'ότι βλέπω, εσύ προεξοφλείς την φύση του Καλλικράτη και μετά ζητάς και "επεξήγηση"...
   Θα τον δεις όταν θα γίνει.

   Και μην βιαστείς να με χαρακτηρίσεις κομματοσκυλο.
   Το ετοίμαζε και ο Κοκκοβ'ος, ως Καποδίστρια 2 αλλά δεν "πρόκανε".

   Αν δεν γίνει ο Καλλικράτης/Καποδίστριας2 το σύστημα της αυτοδιοίκησης θα καταρρεύσει. Είναι η μεγαλύτερη πηγή σπατάλης και διαυθοράς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Άφατος 16/03/2010 18:20:38

   Ο Καποδίστριας απέτυχε διότι δεν υπήρχε έλεγχος και διότι όποτε πολίτης στρεφόταν κατά παρανομίας δήμου η παρανομία καλύπτονταν. Το ίδιο θα γίνει και με τον Καλλικράτη αλλά σε μεγαλύτερη έκταση. Ο κόσμος θα υποφέρει.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Άφατος 16/03/2010 19:25:10

   Ο Καποδίστριας απέτυχε γιατί δημιούργησε Δήμους με ευθύνες και υποχρεώσεις ΧΩΡΙΣ καθόλου σχεδόν διοικητική οργάνωση και υπόσταση. ΑΥΤΟ θα αλλάξει με τον Καλλικράτη. Η λαμογίστικη φύση μας φυσικά δεν αλλάζει με νομοσχέδια.

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/03/2010 17:02:46

  .. και τον Εφραιμ τον ευλογημενο..

  ΠΠ

 6. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 16/03/2010 17:57:57

  Αντώνη Σαμαρά, ο «Καλλικράτης» η πρώτη σου ευκαιρία.

  Από αυτό εδώ το blog, όχι απλά φωνάζουμε προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κυριολεκτικά «ουρλιάζουμε» ότι το προνομιούχο γήπεδο για να μεταφέρει τον πολιτικό της αγώνα η Νέα Δημοκρατία, είναι η σύγκρουση μεταξύ συγκεντρωτισμού και αποκεντρωτισμού. Δηλαδή η σύγκρουση μεταξύ των οπαδών της υπερσυγκέντρωσης της πολιτικής εξουσίας και των οπαδών της αποκέντρωσης της εξουσίας. Με άλλα λόγια η σύγκρουση μεταξύ Ολιγαρχίας και Δημοκρατίας.
  Τα αριστερόστροφης οργανωτικής νοοτροπίας κόμματα, όπως είναι και το ΠΑΣΟΚ, δεν αντέχουν τη δημοκρατία, παρότι την διακηρύσσουν με πομπώδη τρόπο. Είναι από τη φύσης του συγκεντρωτικά κόμματα. Η δημοκρατία, δηλαδή η αποκέντρωση της εξουσίας προς τα κάτω προς τη λαϊκή βάση τα βραχυκυκλώνει, τα ακυρώνει, τα διαλύει. Είδατε τι έγινε με την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονικής για τους λαθρομετανάστες;; Μέχρι και ηλίθιους και ότι είναι για το άσυλο τους αποκάλεσαν τους ανθρώπους από τα κεντρικά του κόμματος και μεταβαίνει εσπευσμένα ο κ. Παπανδρέου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη για να «επιβάλει την τάξη».
  Τέτοιας λοιπόν συγκεντρωτικής νοοτροπίας είναι (εκτός από το γερμανικό μοντέλο του εκλογικού νόμου που πάει να περάσει το ΠΑΣΟΚ) και το σχέδιο «Καλλικράτης» που διαλύει στην ουσία την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον πυρήνα της δημοκρατίας. Όλες οι εξουσίες μεταφέρονται σε λιγότερα και πιο εύκολα ελέγξιμα από την κεντρική εξουσία κομματικά πρόσωπα. Όλα τα κονδύλια που πριν διανέμονταν σε πολυάριθμους ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να δουλεύουν πολλοί μικροεργολάβοι της επαρχίας, τώρα θα διοχετεύονται μέσα από τις λίγες κατευθυνόμενες κεντρικά περιφέρειες σε συγκεκριμένους «καρχαρίες» μεγαλοεργολάβους του καθεστώτος. Τα μικρότερα τοπικά προβλήματα δεν θα μπορούν να ικανοποιηθούν από τη μακρινή Περιφέρεια και πολλοί θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν από την ύπαιθρο.
  Θα πρέπει λοιπόν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς να αδράξουν αυτή την ευκαιρία, να καταδείξουν την συγκεντρωτική αυταρχική νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ και να προτείνουν μεγαλύτερη δημοκρατία για την ΤΑ, αλλά με δημοκρατικές ασφαλιστικές δικλείδες, δεσμευόμενοι φυσικά ότι θα αλλάξουν αυτό το υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  Εδώ θα δείξει για πρώτη ουσιαστικά φορά η Νέα Δημοκρατία αν άλλαξε την Ολιγαρχική της αντίληψη για την άσκηση της εξουσίας και αν περνά πλέον σε πιο Δημοκρατικές αντιλήψεις.
  Τώρα αρχίζει η μάχη των ιδεών.

 7. Orestios avatar
  Orestios 16/03/2010 18:11:18

  Το μόνο που τους νοιάζει για τον Καλλικράτη δεν είναι η αυτοδιοικητική αναδιοργάνωση αλλά ο χωρισμός των δήμων έτσι ώστε να ελέγχουν την κεντρική διοίκηση. Αδιαφορούν για την λειτουργικότητα του σχήματος. Έτσι κι αλλιώς θα αλλάξει πάλι σε λίγα χρόνια. Δεν θα πουν ότι απέτυχε αλλά πως περιρίζουν το κράτος. Παραμύθια.

 8. ΑΙΧΜΗΡΟΣ avatar
  ΑΙΧΜΗΡΟΣ 16/03/2010 18:32:30

  ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ,ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ..ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ...
  ΠΡΙΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"....ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ..."ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ..ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ,ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΙ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ...ΚΛΠ" .....ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ..
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ...
  ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΑΡΕΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ...ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ , ΧΩΡΙΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ,ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ, ΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΝΑΘΛΙΟΥΣ...
  ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ....ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ...ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ...ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΟΥΖΟΥΝ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ Η ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ...
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ......ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ
  ΣΥΝΑΜΑ...
  ΚΥΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!
  ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 9. killer avatar
  killer 16/03/2010 20:16:08

  Ψωμί δεν έχουμε να φάμε ραπανάκια για την όρεξη θέλουμε ! ! !
  Δώστε τα 4 δις για το χρέος και ο Καυλοκράτης ας περιμένει λίγο.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ killer 16/03/2010 20:54:40

   Αν ήξερες πόσα δις πετάξανε στα σκουπίδια και στους εργολάβους (άρα στην Ελβετία) οι Καποδιστριακοί Δήμοι μέχρι τώρα, θα ήσουν έξω στο δρόμο να φωνάζεις να μην καθυστερούν άλλο και να κάνουν τον Καλλικράτη αύριο το πρωί.

 10. killer avatar
  killer 17/03/2010 20:23:22

  Ενώ τώρα με τον Καυλοκράτη δεν θα κάνουν πάρτι τα λαμόγια ? ?
  Τώρα θα είναι μεγαλύτερο το πανηγύρι....

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ killer 17/03/2010 22:57:30

   Μεγαλύτερο πάρτυ απ΄το σημερινό αποκλειεται...

 11. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 18/03/2010 11:12:18

  Δείτε και αυτό
  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1790340
  Αναλυτική περιγραφή αρμοδιοτήτων δήμων,ειδικά σε αυτές που κατεβαίνουν από τις Νομαρχίες, καμία αναφορά στις αρμοδιότητες των Γενικών Διοικήσεων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.