#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/04/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μόνο σωστό που είπε ο κ. Παπαδήμος ήταν το "Καλό Πάσχα"Τελικά, ο τραπεζίτης κ. Παπαδήμος, πήρε πολλά μαθήματα πολιτικού σχεδιασμού για το μέλλον του, προσωπικού image making που θα του χρειαστεί και λογοδιάρρειας που όμως δε βγάζει καμιά είδηση. Το τελευταίο σίγουρα το έμαθε από τον κ. Βενιζέλο.

Το χθεσινό διάγγελμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού έχει κατά τη γνώμη μας μια είδηση: Ότι εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Λουκάς «βλέπει» ή επιθυμεί διακαώς, να έχει ρόλο και μετά τις εκλογές στα πολιτικά πράγματα.

Κάποιοι προφανώς τον έχουν παραμυθιάσει ότι ο ελληνικός λαός έχει πειστεί από το μειλίχιο ύφος του και την ακεραιότητά του και τον θέλει στη ζωή του.

Ο κ. Παπαδήμος είπε λοιπόν με έμμεσο τρόπο ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας θα ήταν ευχής έργον για την Ελλάδα. Να φανταστούμε ότι βλέπει τον εαυτό του εν δυνάμει πρωθυπουργό σε μια τέτοια κυβέρνηση, μια και το έχει πάρει το μάθημά του.

«Θεωρώ ότι επιβάλλεται μια επισήμανση: οι τελευταίοι πέντε μήνες έδειξαν ότι, αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και εξαιρετικούς κινδύνους, μπορούμε τελικά να συνεργαζόμαστε, μπορούμε να ξεπερνάμε τις διαφορές μας και χρόνιες παθογένειες της πολιτικής μας ζωής, μπορούμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Δημιουργήσαμε μια γέφυρα ελπίδας και ευκαιριών». Τι εννοεί; Ότι μια κυβέρνηση σαν και τη δική του θα μπορούσε να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας. Μάλλον έχει πάθει… ιδρυματισμό με την εξουσία ο κ. Παπαδήμος

Κατά τα λοιπά, επιχείρησε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αγιοποιήσει την κυβέρνησή του και τα τόσα καλά που έχει κάνει. Τι για την επιτυχία του PSI είπε, τι για το νέο δάνειο, τι για την αποτροπή της χρεοκοπίας, τι για την επίπονη προσπάθεια που έκανε ο ίδιος και οι υπόλοιποι για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης.

Μίλησε για το γεγονός ότι σε 5 μήνες έγινε σπουδαίο έργο για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, την ανασυγκρότηση του κράτους, μέτρα για την ασφάλεια στο κέντρο, για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, για τους νόμους σχετικά με την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης ή την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Δεν πειράζει που δεν τα βλέπει κανείς Έλληνας πολίτης αυτά τα… καλά έργα. Αρκεί που τα βιώνει στη δική του εικονική πραγματικότητα ο κ. Λουκάς. Διότι το κράτος ακόμη διαλυμένο είναι, η οικονομία κινδυνεύει ξανά με χρεοκοπία η διαφθορά βασιλεύει, στο κέντρο επικρατεί χάος, το ΕΣΠΑ δεν… κουνιέται, στην υγεία το απόλυτο χάος.

Ξέχασε ο κ. Παπαδήμος να μας πει για τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, τη διάλυση της αγοράς εργασίας, το 20% των ανέργων, τα άδεια ταμεία, την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους ξένους.

Του διέφυγε να μας πει για τους μικροομολογιούχους και τα ταμεία που έχασαν τις περιουσίες τους από το κούρεμα. Δε μας είπε για το κύμα νέων μεταναστών και νεόπτωχων.

Όλα αυτά του διέφυγαν, αλλά φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης.

«Σε λιγότερο από ένα μήνα οι Έλληνες πολίτες καλούνται στις κάλπες προκειμένου να αποφασίσουν ποιό δρόμο θα ακολουθήσει η χώρα. Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσον μιας δύσκολης διαδρομής. Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος είναι βαρύ. Η κόπωση, η δυσαρέσκεια, σε ορισμένες περιπτώσεις και η αγανάκτηση, είναι κατανοητές και ενίοτε δικαιολογημένες, ιδίως όταν τα βάρη δεν κατανέμονται δίκαια. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει πιεστεί έντονα και αντιδρά στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Θέλω να πω σ’ αυτούς του συμπολίτες μας ότι ανώδυνα κανένας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ότι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την κατάσταση που βρισκόμαστε πρέπει να παλέψουμε με τις δυνάμεις μας και να μειώσουμε τις εξωτερικές εξαρτήσεις μας».

Είπε κι αυτά που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει καθώς βιώνει μια απίστευτη ανέχεια που δεν είναι απλά κόπος κι αγανάκτηση. Αλλά που να το ξέρει ο κ. Παπαδήμος με τις δύο – τρεις συντάξεις;

 

«Από τις επιλογές που θα κάνουμε δεν θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. Θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Οι αποφάσεις μας δεν πρέπει να είναι στραμμένες στο χθες αλλά στο αύριο. Στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους».

Αυτό και το "καλό Πάσχα" ήταν ίσως οι μόνες σωστές του κουβέντες. Οι εκλογές του Μαΐου είναι ίσως οι κρισιμότερες στην ιστορία του τόπου. Θέλει ο λαός ξανά τον Παπαδήμο ως Δούρειο Ίππο του κ. Βενιζέλου ή θέλει μια μεγάλη αλλαγή;

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Όμως ο κ. Παπαδήμος δε μπορεί να ζει σε virtual reality. Άλλη είναι η κατάσταση που επικρατεί. Το λένε και οι δημοσκοπήσεις, ας τις διαβάσει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 12/04/2012 09:29:36

  Το βαφτιστήρι της Μέρκελ και του Σαρκοζί, το πουλέν του Σημίτη και κρυφό χαρτί της διαπλοκής δεν έχει ρόλο στα πολιτικά πράγματα. Επεβλήθη ως μοναδική λύση μπροστά στον γκρεμό που λέγεται Πετσάλνικος από τον ανεπαρκή ΓΑΠ και έκανε ότι μπορούσε για να διατηρήσει το σκήπτρο της εξουσίας σε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ. Τελειώνουμε και με τη λύση Παπαδήμου στις 6 Μαΐου.

  • juliet avatar
   juliet @ Dexi Extrem 12/04/2012 10:13:28

   Dexi Extrem,
   χρόνια πολλά, θέλω μια απάντηση ....είπες ότι είναι βαφτιστήρι του Σαρκοζι και της Αγγέλας ,ποιός θα του πάρει τη λαμπάδα και ποιός τα παπούτσια ,γιατί το κουστούμι σίγουρα εμείς.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Dexi Extrem 12/04/2012 10:18:17

   Ο μόνος που υποστηρίζει αυτά που λέει ο Παπαδήμος είναι κάποια ασπόνδυλα δημοσιογραφάκια του διαπλεκόμενου τύπου, οι εργοδότες τους, η διαπλοκή, ο ξένος παράγοντας και διάφοροι αδαείς απολιτίκ του "μεσαίου" χώρου .που κοιτάνε μόνο την τσέπη τους και έχουν συμφέροντα παρόμοια με τη διαπλοκή. Όλοι-όλοι να είναι ένα 5 με 10%. Κατά τ' άλλα το υπόλοιπο 90% του ελληνικού λαού θεωρεί την πρωθυπουργία Παπαδήμου αρνητική. Μια κακή εξέλιξη που επιβλήθηκε εξ ανάγκης και μόνο μετά την απαράδεκτη κίνηση Παπανδρέου με το δημοψήφισμα που στην ουσία γύρισε σε απειλή της ΕΕ για την έξοδό μας από το ευρώ.

   Ένας ακόμα λόγος που ο λαός δεν μπορεί να δεχτεί έναν Παπαδήμο για επικεφαλής του κράτους είναι διότι είναι φτυστός με τον πολιτικό νάνο και καταστροφικό Σημίτη ο οποίος ευθύνεται για εγκλήματα όπως τα Ύμια-ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο Οτσαλάν, η ισοτιμία 340,75 δρχ. το ένα ευρώ γεγονός που αρχικά έφερε τον θάνατο των εξαγωγών μας και άνοιξε το δρόμο για την έκρηξη της ακρίβειας και αργότερα μας έφερε βοηθούντος του δαχτυλιδάτου Παπανδρέου στο σημερινό πρόβλημα και , το Χρηματιστήριο, οι S300, η συμφωνία της Μαδρίτης, η εδραίωση της διαπλοκής (Μπόμπολα, Λαμπράκη, Κόκαλη κυρίως και δευτερευόντως Αλαφούζου, Κουρή) κ.α.

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/04/2012 10:09:10

  Ο Παπαδήμος θα πρέπει να υπαχθεί στον έλεγχο πόθεν έσχες κατά την εποχή από το 1993 οπότε και διορίστηκε Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (τον επόμενο χρόνο έγινε Διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002). Το ίδιο έτος (2002) ανέλαβε Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010. Επομένως είχε καίριες θέσεις και θα πρέπει να ελεγχθεί. Να ερευνηθεί κυρίως ποιός ήταν ο ρόλος του ιδιαίτερα την εποχή του Χρηματιστηρίου και αν κέρδισε ο,τιδήποτε από τη θέση του. Επίσης να βγει στην επιφάνεια πόσους μισθούς και συντάξεις παίρνει. Γιατί αυτή η γλυκανάλατη σούπα ότι παραιτήθηκε της πρωθυπουργικής αποζημίωσης αποτελεί μνημείο λαϊκισμού από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τα εισοδήματά του.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/04/2012 10:23:19

   Επίσης θα πρέπει να ελεγχθεί ο Παπαδήμος και ο ρόλος του με το swap της Goldman Sachs μέσω του οποίου έγινε η μαϊμουδιά στα στοιχεία (κρύψαμε κάποια δις ευρώ από τα πραγματικά στοιχεία και πληρώσαμε (ο λαός μέσω φορολογίας) γι'αυτό προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ) όταν μπαίναμε στο ευρώ. Βέβαια και άλλα κράτη της ΕΕ κάνανε τέτοιες λοβιτούρες αλλά εδώ οδηγηθήκαμε σε μερική πτώχευση του κράτους σε αντίθεση με τα κράτη αυτά. Επομένως, εδώ έχουμε ευθύνες του Σημίτη, κύριε Παπαδήμο, οι οποίες όμως σας αγγίζουν; Είναι έτσι;

 3. avanti avatar
  avanti 12/04/2012 13:08:08

  Εφερε εις πέρας πολύ δύσκολο έργο .... ναί πράγματι, ήταν πολύ δύσκολο να τσεκουρώσει τις συντάξεις των 600 ευρώ, υπήρξε μεγάλη αντίσταση από τους κακομοίρηδες συνταξιούχους, θου Κύριε φυλακή τω στοματί μου αγιες μέρες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.