#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/01/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μυστικό σχέδιο για την επαναγορά του χρέουςΣας είχαμε αποκαλύψει το σχέδιο για επαναγορά του χρέους με δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και με απόκτηση ομολόγων σε τιμή έως και 30% χαμηλότερη από την αρχική. Δεν περιμέναμε όμως ότι τόσο γρήγορα η κυβέρνηση θα το επιβεβαίωνε. Τότε είχαμε γράψει ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι καλό για την Ελλάδα αφού θα μπορεί να επαναγοράσει το χρέος της με δάνεια που θα της έδιναν τα ευρωπαϊκά κράτη και με επιτόκια πολύ χαμηλότερα από αυτά που θα συναντήσει η Ελλάδα αν βγει στις αγορές. Και είχαμε γράψει ότι η κυβέρνηση θα ποντάρει στο σχέδιο αυτό που βγάζει από το αδιέξοδο και από σίγουρη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή. Ετσι θα πήγαινε σε εκλογές με σκοπό να τις κερδίσει (με λίστα φυσικά) και να εφαρμόσει νέα, πιο αντιλαϊκά μέτρα.

Αφού βγήκε λοιπόν στο Νταβός ο Παπακωνσταντίνου αρχικά και επιβεβαίωσε τις συζητήσεις όπως και η Λαγκάρντ, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, στη συνέχεια, θεωρούμε ότι ο κύβος ερρίφθη.

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε το τελικό σχέδιο το οποίο είναι τόσο μαύρο που δε φαντάζετε ο νους σας.

Το ζήτημα της ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης με αγορά ομολόγων έως και 70% της αξίας τους, συνοδευόταν από ένα ερώτημα: Γιατί ξαφνικά η Γερμανία και οι άλλες χώρες θέλουν να ξαναδανείσουν την Ελλάδα, την οποία «έφτυναν» όπου έβρισκαν;. Γιατί γίναμε ξαφνικά αξιόπιστοι και θα μας δανείσουν 50,60,70 δις για να επαναγοράσουμε το χρέος μας;

Σίγουρα όχι γιατί φοβήθηκαν μήπως η Ελλάδα χρεοκοπήσει και χαθεί στη Βενετιά βελόνι. Αλλωστε, ένα «κούρεμα» κατά 30% θα έκανε κακό στους ισολογισμούς Γερμανικών και γαλλικών τραπεζών. Επομένως, κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στο σχέδιο επαναγοράς του χρέους με μια βασική προϋπόθεση. Με την υπογραφή της συμφωνίας και τον δανεισμό, η Ελλάδα χάνει την οικονομική της αυτοτέλεια. Όχι όπως τώρα με τους Τροϊκανούς, αλλά χειρότερα. Με συνεχείς ελέγχους σε μισθούς και συντάξεις, περικοπές όπου θα θεωρούν οι ξένοι ότι πρέπει να γίνει, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, πώληση ακινήτων - φιλέτων και εταιρειών, πώληση της ΔΕΗ κ.λπ.

Η κυρία Μέρκελ και οι Γερμανοί της θα δώσουν το “πράσινο φως” για μια …τριακοντετή επιμήκυνση, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα υϊοθετήσει – θέλοντας και μη – γερμανικούς δημοσιονομικούς περιορισμούς στο Σύνταγμά της. Να αναφέρεται, πχ, στο Σύνταγμα ότι η Ελλάδα δε θα μπορεί να έχει ελλείμματα πέραν του 3%. Να κατοχυρωθεί δηλαδή ... “συνταγματικά” το Μνημόνιο.

Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα οικονομικό διευθυντήριο το οποίο με επικεφαλής τη γερμανική κυβέρνηση θα έχει την πραγματική διακυβέρνηση του κράτους. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία δεκάρα στον προϋπολογισμό. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δε θα υφίσταται και θα μπορεί να συντάσσει τον Προϋπολογισμό το Διευθυντήριο - και επισήμως, επειδή ανεπισήμως το κάνει ήδη.

Πώς θα γίνει, όμως, αυτό καθώς δεν τον προβλέπει το Σύνταγμα; Εδώ είναι και το μεγάλο κόλπο. Η κυβέρνηση πάει σε εκλογές έχοντας τη λύση στην τσέπη της, χωρίς όμως τις δραματικές λεπτομέρειες. Η επόμενη Βουλή είναι αναθεωρητική, αλλάζουν βασικά σημεία του Συντάγματος και ο Γερμανός κυρίαρχος έρχεται χωρίς πρόβλημα.

Αυτό είναι το κρυφό σχέδιο που απεργάζονται στις Βρυξελλες και το Νταβός, ένα σχέδιο που έχει και μια μικρή λεπτομέρεια. Με την υπογραφή της συμφωνίας δανεισμού από το EFSF η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να υπογράψει ένα πολύ σκληρό Μνημόνιο το οποίο φυσικά θα κληθεί να υλοποιήσει το ξένο διευθυντήριο.

Διαβάστε κι αυτό:

Στην Γερμανία εγκαθίσταται το υπουργείο οικονομικών της Ελλάδος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 29/01/2011 07:13:32

  το χρέος των (τωρινών) ομολόγων είναι ''χαρτιά''

  Αλλάζοντάς το στο 70% ας πούμε , με νέο δάνειο ,
  αυτό θα είναι μιά δεύτερη υποθήκη « Αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία » της Εθνικής κυριαρχίας ;

  έτσι πού πάνε στο τέλος θα έχουμε 300 δις σε υποθήκες

  @@@

  @@@

 2. neotera avatar
  neotera 29/01/2011 07:25:43

  Οπότε δεν θα έχουμε πλέον οικονομία και αγορά, αλλά τον ...υπαρκτό "σοσιαλισμό" πλέον εδω, αυτόν που μνημονεύει ο Ορέστιος ! ))
  Ητανε λέει μαό-ντανταϊστρια η Λαγκάρντ στα μικράτα της γι αυτό ίσως...
  Ομως, εάν πρόκειται να επικρατήσει υπαρκτός σουρεαλισμός εδώ η όχι είναι ελέγξιμο. Αν είναι έτσι σύντομα θα καταργηθούν τα αγγλικούλια από τα σχολεία και από τα τσάνελια, ενώ οι τουρκαλάδες θα αναγκαστούν να πάψουν να έρχονται να περιπολούν στη Σαλαμινα και να αράζουν στην Ευβοια, μπορεί και να κλείσουν και τα σύνορα για τους λαθραίους ... Γενικώς θα επισυμβούν πολλές "ανωμαλίες", με τις οποιες θα φρίξουν οι αμερικανοτσολιάδες που τρεμουν αυτή τη στιγμή από ιερή αγανάκτηση από τον ξεσηκωμό των αραπάδων. Δεν είναι ώρα να αναστατώνονται κι άλλο.

 3. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 29/01/2011 08:10:03

  Ε τότε, άμα έχει τα κότσια ο Σαμαράς, ας κερδίσει τις εκλογές και ούτε γάτα ούτε ζημιά (κατά τα λεγόμενά του)... θα το κάνει όμως ή για ακόμα μια φορά θα αφήσει την ουρά του απ' έξω και το Γιωργάκη να αλωνίζει;

  • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
   Δημήτριος Κοκκαλάκης @ Xrhstos Theocharis 29/01/2011 08:54:20

   Συμφωνώ

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ Xrhstos Theocharis 29/01/2011 16:50:39

   Ξέρεις τι εύκολα που εξαφανίζονται ψήφοι σε κρίσιμες εποχές, σε κρίσιμες περιοχές; Βλέπε περιφερειακές.

   • χρηχα avatar
    χρηχα @ Γιάννης Σ. 29/01/2011 19:48:09

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. spiros avatar
  spiros 29/01/2011 08:14:33

  Υπάρχει κατά την γνώμη μου σημαντικό πρόβλημα χρόνου. Η τροποποίηση του συντάγματος απαιτεί χρόνο και επομένως το σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί τουλάχιστον μετά από δύο χρόνια. Επομένως για άμεση λύση δεν υπάρχει. Μέχρι σήμερα με τα ψέματα περί του ελείμματος δείχνει εικόνα Κυβέρνησης που κάτι έκανε. Αν σκεφτούμε ότι για τις αναλογιστικές μελέτες καμμιά σοβαρή εταιρεία δεν θέλει να αναλάβει , αν σκεφτούμε ότι μέχρι σήμερα ροκανίζουν τον χρόνο για τις υποχρεώσεις , αν ακούσουμε τις φειλές φωνές περί μαύρης τρύπας στο έλειμμα τότε σε πιθανές εκλογές τοης Άνοιξης το σκεπτικό περί συνταγματικής αλλαγής μάλλον απομακρύνεται.

 5. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 29/01/2011 08:50:11

  Ότι πάμε απ' το κακό στο χειρότερο δεν υπάρχει αμφιβολία. Και το χειρότερο είναι ότι η υποθήκευση της Ελλάδας μας σε πρώτο στάδιο και η συρρίκνωσή της σε δεύτερο έρχονται αργά αλλά σταθερά, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!
  Και για να το ελαφρύνω λιγάκι, το να γίνουμε "ομοσπονδιακό κρατίδιο της Ελλάδος", θα ήταν μικρό το κακό...
  Τα πράγματα όμως είναι ακόμη χειρότερα.
  Και γιαυτό πρέπει να προετοιμαζόμαστε κάθε μέρα, όπου κι' αν βρισκόμαστε, σε όλα τα sites, blogs, καφενεία, δουλειά, όπου τελικά συναναστρεφόμαστε, για να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε μια και καλή, για να σώσουμε την Πατρίδα μας. Και για να πώ την πικρή αλήθεια, ψάχνω αλλά δεν βρίσκω τον ΗΓΕΤΗ, αυτόν που θα μας ενώση και θα μας οδηγήσει στην σωτηρία μας... χωρίς εμβλήματα και σημαίες, εκτός μιας σημαίας:

  ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

  Με οχλαγωγία και καταστροφή δεν βγαίνει τίποτα... Η ισχύς εν τη ενώσει!
  Στο κάτω κάτω της γραφής αυτά που μας ενώνουν είναι πολλαπλάσια αυτών που μας χωρίζουν!

  Χαρίλαος

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Χαρίλαος 31/03/2012 22:53:35

   Αδερφέ, έχεις πολλά δίκια στα περισσότερα που γράφεις. Πάντως, ο Ηγέτης πολλές φορές δε διακρίνεται εύκολα όπως και τώρα. Δεν αποδεικνύουν τόσα τα λόγια όσα οι πράξεις. Και η ιστορία του κάθε πολιτικού άνδρα είναι γνωστή. Σύγκρινε και αποφάσισε. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει αξίες και ιδέες μετά τα 40 εύκολα. Να το θυμόμαστε αυτό. Είναι καθοριστικό.

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 29/01/2011 09:13:44

  'Πώς θα γίνει, όμως, αυτό καθώς δεν τον προβλέπει το Σύνταγμα; Εδώ είναι και το μεγάλο κόλπο. Η κυβέρνηση πάει σε εκλογές έχοντας τη λύση στην τσέπη της, χωρίς όμως τις δραματικές λεπτομέρειες. Η επόμενη Βουλή είναι αναθεωρητική, αλλάζουν βασικά σημεία του Συντάγματος και ο Γερμανός κυρίαρχος έρχεται χωρίς πρόβλημα'

  όμως η αναθεώρηση του Συντάγματος περνάει από δύο βουλές

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Δημήτρης 31/03/2012 22:54:58

   Σωστός!!!

 7. Νίκος Τανάλιας avatar
  Νίκος Τανάλιας 29/01/2011 09:19:11

  Φίλες μου Ελληνίδες και φίλοι μου Έλληνες,

  Υπάρχει μία ακόμη πιό χρήσιμη λύση. Διότι όπως και να το κάνουμε, ο δανεισμός πάντα μειώνει το βιωτικό επίπεδο αυτού που πέρνει ένα δάνειο, όσο χαμηλό και νάναι το επιτόκιο.

  Και η πιό χρήσιμη λύση από αυτήν που προτείνει πάλι εδώ η δεσποτική μας κομματοκρατία έχει να κάνει με την νόμιμη διαγραφή του χρέους. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία ομάδα δικηγόρων, που όμως να καταλαβαίνουν το πως πραγματικά λειτουργούν οι τράπεζες.

  Υπάρχει λοιπόν πραγματικό χρήμα που το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δανείζουν στην Ελλάδα; Όχι.

  Τα δάνεια που υπογράφει εδώ και χρόνια η δεσποτική μας κομματοκρατία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν είναι παρά οι υπογραφές τους πάνω σε χαρτιά. Δεν είναι πραγματικό χρήμα που βγαίνει από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ γιά να πάει στην Ελλάδα.

  Το μόνο πραγματικό χρήμα είναι αυτό που η Ελλάδα πληρώνει πίσω στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Άρα, πως μπορεί να υπάρχει πραγματικό δάνειο χωρίς να υπάρχει πραγματικό χρήμα από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ προς την Ελλάδα.

  Η επαναγορά του χρέους από την Ελλάδα είναι άλλη μία, μί ακόμη εκροή πραγματικού χρήματος από την Ελλάδα. Άλλη μία εκροή πραγματικού χρήματος, έναντι του πλασματικού χρήματος που το ΔΝΤ και η ΕΚΤ ‘δανείζουν’ στην Ελλάδα.

  Παρακαλώ πολύ, μην ακούτε τι σας λέω μόνον επειδή σας το λέω. Ψάξτε το μόνοι σας...

  • Gia avatar
   Gia @ Νίκος Τανάλιας 29/01/2011 14:28:05

   Καλημέρα,
   Εφόσον είμαστε στο Ευρώ και δικαίωμα να τυπώνει έχει μόνο η ΕΚΤ ουσιαστικά , έτσι είναι. Αλλά αυτήν τη κατάσταση την αποδεχθήκαμε με την ενσωμάτωση μας στο Ευρώ. Πιστεύεις όμως ότι μια ομάδα δικηγόρων μπορούν να γκρεμίσουν την ΕΚΤ, την FED η την BoE? Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο όσο στα ντοκιμαντέρ του Zeιdgeist.

 8. Neos kai Oraios avatar
  Neos kai Oraios 29/01/2011 09:56:06

  ΤΥΝΗΣΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

 9. Misha avatar
  Misha 29/01/2011 10:36:41

  Με την επαναγορά του χρέους , η Ελλάδα αναγνωριζει χρέη ανύπαρκτα που έχουν πληρωθεί 3 και 4 φορες όπως έχει αποδείξει ο οικονομολόγος Δ.Καζάκης...

  Όποιος κάνει τέτοιο έγκλημα σε βάρος του τόπου αξίζει τα βασανιστήρια του Τορκεμάδα. Ασφαλώς και δεν περιμένω από τα δύο μεγάλα κομματα να πουν κάτι διαφορετικό αλλά είαι σημαντικό εμείς οι πολίτες να γνωρίζουμε τι ακριβως συμβαίνει, τι συμπαιγνία εξελίσσεται, εις όφελος ποιων και με ποια δραματικά αποτελέσματα για την πατρίδα...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Misha 31/03/2012 22:58:41

   Το θέμα είναι πως οι ισχυροί του κόσμου τούτου μας έστησαν παγίδα που για να ξεφύγουμε βίαια θα μείνει κάποιο πόδι μέσα στα δόντια της. Άρα μάλλον πρέπει να την κάνουμε με εξυπνάδα την αποφυγή του ακρωτηριασμού. Και όσα λέει ο Καζάκης είναι γνωστά σε όλους εδώ και χρόνια. Οι λύσεις που προτείνει είναι αστείες όμως. Αν ηταν τόσο εύκολο γιατί δε το έκανε ο ΚΚ που δεν ήταν προδότης αποδεδειγμένα; Και μη μου πεις για τη δανειακή γιατί απάντώ νωρίτερα για τις λύσεις του Καζάκη και την παγίδα...

 10. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 29/01/2011 10:38:39

  O Παπακωσταντίνου μίλησε για αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους.Αυτό μπορούσε να το κάνει πριν μας βάλει στο μνημόνιο.Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλετ -υπουργός οικονομικών της Γερμανίας άδειασε την κυβέρνηση χθες. h..p://www.express.gr/news/finance/411465oz_20110127411465.php3

  Η αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους σημαίνει υποθήκευση των πλουτοπαραγωγών πηγών της χώρας.Το δάνειο από το ΔΝΤ είχε υποθηκεύσει
  τη δημόσια περιουσία. Αυτό εδώ είναι χειρότερο.
  Η ΝΔ, όπως έδειξε η παρουσία Λυκουρέτζου στο alter αδυνατεί να δημιουργήσει
  κίνημα πολιτών. Αναλύουν τι κάνει το ΠΑΣΟΚ και τι προτείνει η ΝΔ για το μέλλον.

 11. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 29/01/2011 11:15:03

  Αυτά τα πράγματα δεν ανακοινώνονται πριν γίνουν. Επομένως, για να ανακοινώνονται κάτι άλλο συμβαίνει. Φυσικά η αντικατάσταση των ανοιχτών δανείων μας με ενυπόθηκα είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για την παροχή έκπτωσης 20%, αλλά δεν φτάνει για να δικαιολογήσει τέτοιου είδους ενέργειες. Πάντως, η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας άρχισε, με πρώτο τον ΟΠΑΠ, στον οποίο γίνεται η επίθεση με τα φρουτάκια. Η ΔΕΗ έτσι και αλλιώς βάλλεται από τα ΜΜΕ με σκάνδαλα και ένα σωρό άλλα που θα βγούν στη φόρα από τους ειδικούς πράκτορες του ΔΝΤ που θα τα δίνουν στους δημοσιογράφους.

  Εκείνο που πρέπει να προσεχτεί είναι το ΠΔΕ. Αντιγράφω κάτι από ένα άρθρο που πρέπει να ψαχτεί.

  Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Όπως γνωρίζουμε, ο κρατικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει δύο «σκέλη»: τον Τακτικό Προϋπολογισμό (ΤΠ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Οτιδήποτε χρεώνει κάποιος δημόσιος φορέας (Υπουργείο κτλ.) στον Τακτικό Προϋπολογισμό, πρέπει να εγγραφεί σε κάποιον ΚΑΕ (Κωδικός Αριθμός Εξόδου) και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αντίθετα, ότι χρεώνει κάποιος φορέας στο ΠΔΕ, εγγράφεται σε κάποια ΣΑΕ (Συλλογική Απόφαση Έργου) και δεν ανήκει στη «δημοσιευτέα ύλη» της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.  Το ποιά ακριβώς είναι τα «νομικά πρόσωπα» (Κρατικά ΝΠΙΔ και Α.Ε. του Δημοσίου στην πλειοψηφία τους), στα οποία τελικά καταλήγουν τα χρήματα του ΠΔΕ, υπάρχει μόνο σε εσωτερικά έγγραφα κάθε Υπουργείου, τα οποία δεν δίνονται στη δημοσιότητα (είναι σχεδόν αδύνατον να τα βρει κάποιος πολίτης). Αρκετοί Πολίτες όμως, όταν ακούν τη λέξη «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», νομίζουν ότι πρόκειται για χρήματα που οδηγούνται αποκλειστικά σε δημόσια έργα. Στην πραγματικότητα βέβαια, ένα μεγάλο μέρος του ΠΔΕ αποτελεί τη μισθοδοσία των κρατικών «λειτουργών», οι οποίοι απασχολούνται στα Κρατικά ΝΠΙΔ και στις Α.Ε. του Δημοσίου (πιστεύεται ότι οι διαδικασίες εδώ δεν είναι τόσο διαφανείς, ενώ εξυπηρετούνται άλλοι, μάλλον «παραπολιτικοί» σκοποί).

 12. blue nile avatar
  blue nile 29/01/2011 11:23:05

  Χρέος όλως να κινητοποιηθούν και προσπαθήσουν για νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

 13. giannis avatar
  giannis 29/01/2011 11:23:36

  Αναρωτιέμαι ποιος σκέφτεται αυτές τις πίπες και τις παρουσιάζει ως σχέδιο. Τα ομόλογα ανήκουν στον κκατόχους τους. Αν οι κάτοχοι τους δουν τι πάμε να τους κάνουμε θα συνεχίσουν να πουλάνε ομόλογα στο 70% της ονομαστικής τους αξίας; Όχι βέβαια, με το που θα ανακοινωθεί τέτοιο σχέδιο ή φανεί στην πράξη ότι έχει μπει μπροστά, οι τιμές των ομολόγων θα επιστρέψουν κοντά στο 100%. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πουλήσει τα ομόλογα του. Είναι όπως μ' ένα ακίνητο: η αγορά το κοστολογεί χαμηλότερα απ' όταν το αγόρασες αλλά είναι στο χέρι σου αν θα το πουλήσεις ή όχι. Κουτοπονηριές επιπέδου πρώτης Δημοτικού.

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ giannis 29/01/2011 12:09:44

   υπάρχει και ένα σχετικό άρθρο του καθηγητή Βαρουφάκη

  • Gia avatar
   Gia @ giannis 29/01/2011 14:34:31

   Είναι τότε όμως πιθανό να εκδώσουν και νέα ομόλογα? Δεν νομίζω ότι το Γαλλικό και το Γερμανικό υπουργείο οικονομικών στερείται γνώσεων αγοράς και ικανότητας. Αν γυρίσουν τα ομόλογα στο 100% της αξίας η κοντά σε αυτό τότε θα είναι εφικτή η επιστροφή στις αγορές.

 14. TASSOS IA avatar
  TASSOS IA 29/01/2011 12:37:20

  Η Ν.Δ υφίσταται? Υπάρχει κάποια δήλωση - απάντηση επί όλων αυτών και όλων αυτών που ο "υπάλληλος" συμφώνησε στο Νταβός σε γραφεία με κλειδωμένες πόρτες και κατεβασμένα ρολλά?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ TASSOS IA 31/03/2012 23:00:33

   Η πρόθεση για ανακύρηξη ΑΟΖ και η συνάντηση με Πούτιν σου λέει κάτι;

 15. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 29/01/2011 12:44:07

  το -30% πως προκύπτει τα spread δεν ξεπέρασαν τις 1000 μονέδες; Από την δευτερογενή αγορά ομολογων κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

 16. factorx avatar
  factorx 29/01/2011 12:48:49

  Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των δανείων διάσωσης προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία στα 30 χρόνια, γράφει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές από χώρες της ευρωζώνης.

  ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ !!!

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ factorx 29/01/2011 13:15:04

   H νδ τι λεει επι τουτου του σεναριου;

  • pizza avatar
   pizza @ factorx 29/01/2011 14:09:06

   Το παρτυ τελειωσε. Τα κεφαλια μεσα

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ factorx 31/03/2012 23:02:04

   Να σε αφαιμάσσουν μέχρι να τα πάρουν όλα. Αυτό είναι το σχέδιο. Και επειδή θα δουν πως εδώ δε θα περπατήσει θα σε παρατήσουν με πάγωμα των δόσεων να κατρακυλήσεις...

 17. factorx avatar
  factorx 29/01/2011 13:30:43

  Αναθεώρηση – Ποιά είναι η διαδικασία;
  Oι σχετικές με την αναθεώρηση διατάξεις περιλαμβάνονται στο άρθρο 110 του Συντάγματος. Σύμφωνα με αυτό, η διαδικασία της αναθεώρησης εκκινεί με σχετική πρόταση 50 τουλάχιστον βουλευτών, η οποία πρέπει να επικυρωθεί από τα 3/5 τουλάχιστον του όλου αριθμού των βουλευτών (180) σε δύο ψηφοφορίες που απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον έναν μήνα.
  Η απόφαση αυτή της Βουλής προσδιορίζει δεσμευτικά τις υπό αναθεώρηση διατάξεις. Δεν προσδιορίζει, όμως, το νέο περιεχόμενό τους. Αυτό δεν είναι έργο της ίδιας Βουλής, όπως θα δούμε.
  Ακολουθούν εκλογές, προκειμένου το ύψιστο όργανο του Κράτους, το Εκλογικό Σώμα, να εκφράσει με την ψήφο του (κατά το ιδεατό πρότυπο πολιτικής συμπεριφοράς, που είχε κατά νου ο συνταγματικός νομοθέτης) τη δική του στάση απέναντι στα ζητήματα που τίθενται, με βάση τις κομματικές προτάσεις.
  Η Βουλή που προκύπτει από τις εκλογές αυτές είναι η λεγόμενη αναθεωρητική. Αυτή, δεσμευόμενη από τον καθορισμό των υπό αναθεώρηση διατάξεων που έκανε η προηγούμενη Βουλή και μη δικαιούμενη να επεκτείνει την αναθεωρητική πρωτοβουλία σε άλλες, θα αποφασίσει για το νέο περιεχόμενο των συγκεκριμένων άρθρων, με πλειοψηφία του απόλυτου αριθμού των βουλευτών (151 τουλάχιστον).
  Το σχήμα αυτό (αρχική απόφαση για αναθεώρηση με 180 ψήφους – κατάστρωση νέων διατάξεων με 151 ψήφους τουλάχιστον) μπορεί, κατά το Σύνταγμα, να αντιστραφεί: εάν μια υποψήφια για αναθεώρηση διάταξη κατά την πρώτη φάση δεν συγκεντρώσει μεν 180 ψήφους, αλλά αποσπάσει τουλάχιστον 151, μπορεί να αναθεωρηθεί από την αναθεωρητική βουλή, αλλά απαιτούνται προς τούτο οι ψήφοι 180 βουλευτών (έτσι ώστε να διασφαλίζεται, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, η απαιτούμενη αυξημένη συναίνεση).
  Τα παραπάνω χαρακτηριστικά της αναθεωρητικής διαδικασίας (αυξημένες πλειοψηφίες, μεσολάβηση εκλογών, προθεσμίες, περιορισμοί) προσδίδουν στο Σύνταγμά μας το χαρακτηρισμό του «αυστηρού» (σε αντίθεση με τα «ήπια» Συντάγματα, αυτά δηλαδή που τροποποιούνται με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία). Σημειώνεται δε ότι ένα Σύνταγμα οργανώνεται τόσο αυστηρότερο, όσο μεγαλύτερη είναι η ανασφάλεια για την υπεύθυνη χρήση από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία της δυνατότητας αναθεώρησής του.
  Παρατηρούμε ότι το Σύνταγμα προσπάθησε να μοιράσει την αναθεωρητική εξουσία: η Βουλή που έχει αρχικά την αναθεωρητική πρωτοβουλία προσδιορίζει τις αναθεωρητέες διατάξεις, χωρίς να μπορεί να τις ανανοηματοδοτήσει. Η αναθεωρητική βουλή προσδιορίζει το περιεχόμενό τους, χωρίς να μπορεί να αναθεωρήσει διατάξεις άλλες από αυτές για τις οποίες «εξουσιοδοτήθηκε».
  Σύμφωνα, τέλος, με την παράγραφο 6 του άρθρου 110 του Συντάγματος, δεν επιτρέπεται να κινηθεί νέα διαδικασία αναθεώρησης, πριν παρέλθουν πέντε έτη από την περάτωση της προηγούμενης. Η διάταξη αυτή απονέμει ιδιάζουσα βαρύτητα σε κάθε αναθεωρητικό εγχείρημα: Ασχέτως του περιεχομένου του, της επιτυχίας του ή μη, της έκτασής του κ.λπ. οδηγεί στο «κλείδωμα» του Συντάγματος (όλων των διατάξεών του και όχι μόνο όσων αναθεωρήθηκαν) για πέντε χρόνια. Η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί, προδήλως, στην περίσωση του κύρους του Καταστατικού Χάρτη από συχνές και ευκαιριακές αναθεωρήσεις. Με αυτό το δεδομένο, μια αναθεωρητική πρωτοβουλία μπορεί να αποβεί «καμένο χαρτί», η πιθανότητα δε αυτή πρέπει να καθιστά εξαιρετικά προσεκτικές και φειδωλές τις κυβερνήσεις ως προς την κίνηση της σχετικής διαδικασίας.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ factorx 29/01/2011 14:02:49

   Όλο το κλειδί στους 180.
   Με τίποτα 180 στο ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγα.
   ΛΑΟΣ: με τέτοια ειδίκευση στην κολοτούμπα και την άγνοια, που να ξέρεις σε τι θα συναινέσουν μετεκλογικά.
   Κουβέλης: μαύρο. Θα παίξει το ρόλο του όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή. Προσοχή σε ύπουλους και δίβουλους τύπου Κουβέλη.
   Ντόρα: αυτή και να θέλει-που θα θέλει-να ενταχθεί στην πλειοψηφία των 180 που θα δώσουν το αυταρχικό στίγμα στις υπό αναθεώρηση διατάξεις, δεν μπορεί. Δίνει μάχη και μάλλον τη χάνει για την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων με τον ηρωικό Βασίλη Λεβέντη.

 18. victoria avatar
  victoria 29/01/2011 14:11:51

  Κάτι με τα εθνικά θέματα, κάτι με τα οκονομικά όπως εδώ, εγώ γιατί δεν τρελαίνομαι καθόλου να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος... στα λάθος χέρια;;
  Είναι πολύ επικίνδυνο.
  Αυτοί θα τα σβήσουν όλα, δωρεάν παιδεία, ιδιοκτησία, εθνική κυριαρχία και το 114 θα γίνει «η τήρηση επαφίεται στο Διευθυντήριο του Χερ τάδε»!

 19. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/01/2011 14:13:20

  Το επιχείρημα ενάντια στην αριστεροδεξιά ευρωφοβία είναι ένα:
  Και τι καλό έγινε στην Ελλάδα τις προηγούμενες 2 - 3 δεκαετίες, με την δήθεν "οικονομική αυτοτέλεια", που υποτίθεται ότι "απολαμβάναμε";
  Το να υπερασπίζεται κανείς με τόση επιμονή αυτή την ανύπαρκτη "αυτοτέλεια", καλύπτει απλώς το πάρτυ των επιτήδειων και την καταλήστευση του Δημοσίου από την διεφθαρμένη και παρακμιακή αστική μας τάξη.

  • Πετρος Μ. avatar
   Πετρος Μ. @ Ο Θείος 29/01/2011 14:52:04

   Τι λες ρε Θείο;
   Δηλαδή το δίλλημμα είναι ή υποτέλεια ή παρακμή;
   Μπορούσες να προτείνεις και επιστροφή στην οθωμανική κατοχή.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Ο Θείος 30/01/2011 00:28:24

   Αγαπητέ Θείε,
   επειδή επιδεικνύεις πολλές οικονομολογικές γνώσεις στα γραφόμενά σου, δεν μπορεί να είσαι αφελής. Προφανώς έχεις ίδια συμφέροντα στην υπεράσπιση του ευρώ.
   Αν όχι (που το ελπίζω), απάντησέ μου:
   1. Υπάρχει καταξιωμένος οικονομολόγος που να συνιστά σε μιά χώρα, στην δική μας κατάσταση, να διατηρήσει άκαμπτο το νόμισμά της, να μην εκδόσει νόμισμα, να μην "παίξει" με τα επιτόκια; Γιατί το ευρώ σε αυτή την "πολιτική" μας καταδικάζει.
   2. Υπάρχει χώρα αμφισβητούμενης εξ' αρχής ανταγωνιστικότητας, όπως εμείς, που να μπήκε στην Ευρωζώνη και να πηγαίνει έστω και καλά;
   3. Υπάρχει χώρα, που να μην μπήκε στο Ευρώ, ενώ μπορούσε, και να το μετάνοιωσε;
   4. Περιμένεις ότι την ανταγωνιστικότητά μας θα την ενισχύσουν οι ανταγωνιστές εταίροι μας, όταν η εσωτερική αγορά της ΕΕ είναι τόσο κρίσιμη για όλους;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ο Θείος 31/03/2012 23:04:17

   Ενώ το να τα αρπάζει το Ράιχ είναι καλό ε; Το σκέφτηκες καλά πριν το γράψεις;

 20. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 29/01/2011 14:54:49

  "Απαλλοτριώστε τους Ελληνες".
  Του Δημήτρη Καζάκη - Οικονομολόγου-αναλυτή από το "Ποντίκι"
  Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010
  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/04/blog-post_5376.html

  Εγώ από τότε, αν και αγράμματος στα οικονομικά, υποστήριζα τη στάση πληρωμών... Δηλαδή "ρε λωποδύτες του κερατά δεν παίρνετε μία. Ελάτε εδώ να συζητήσουμε και να καταλήξουμε τι μπορούμε να σας δώσουμε και αυτό όταν μπορούμε".

  Και κάποιοι εδώ μέσα της αστικής εντιμότητας μου κουνούσανε το σημαία των κανονιοφόρων και των θάλασσιων αποκλεισμών. Μου λέγανε ακόμη ότι μόλις ο Σαμαράς αναλάβει, οι αγορές ως δια μαγείας θα ησυχάσουν και τα σπρεντς θα πέσουν.

  Τα επιτόκια δεν θα πέσουν, η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές και θα πουληθεί για λίγα ψίχουλα, τα πάντα θα ξεπουληθούν, θα απαξιωθούμε σαν κράτος, θα χάσουμε τα πάντα στο Αιγαίο, η φτώχια και η ανεργία θα κτυπήσουν κόκκινο, οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι, ο Σαμαράς δεν θα δει εξουσία και ο ΓΑΠ θα φύγει από την εξουσία όταν τα πάντα θα έχουν καταρρεύσει. Το παιχνίδι είναι πολυλημένο και όσοι θέλουν ας το καταλάβουν. Το σύστημα ελέγχει τα πάντα κατ' απόλυτο τρόπο και στηρίζει τον ΓΑΠ με νύχια και δόντια. Ακόμη και αν χρειαστεί σε διάφορα ζητήματα ν γίνουν περισσότερο ακραίοι και από τον Καρατζαφέρη, όπως στο μεταναστευτικό.

  • Misha avatar
   Misha @ Αρματιστής 29/01/2011 16:39:36

   Καλησπέρα Αρματιστή!!!
   Από την πρώτη στιγμή φαινόταν πού πάει το πράγμα.
   Σε λιγο θα παρακαλάμε να βρεθεί ένας καμικάζι...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αρματιστής 31/03/2012 23:09:47

   Αρματιστή, θα το πω απλά. Αν ο Πούτιν πατήσει το πόδι του στο Αιγαίο με το στόλο του με εγγύηση την ασφάλεια της χώρας από έξωθεν απειλές, φύγουμε από ΝΑΤΟ και μας δώσει σε αντάλλαγμα της συνεργασίας 100δις (δε τα έχει νομίζεις εύκαιρα;), τα πετάς στα μούτρα της τρόικας και ξοφλάς. Τα σπρεντ πιάνουν πάτο, μειώνεις φόρους και ξεκινάς με ΑΟΖ, τουρισμό, κλπ. Και αν δε τους αρέσει στην τρόικα που ξεφεύγεις από τη μέγγενη και πουν δε δεχόμαστε να βγεις από το μνημόνιο, με προετοιμασία 3 μήνες έχεις κόψει την αναγκαία ποσότητα εθνικού νομίσματος και αποχαιρετάς και την ΟΝΕ. Εκεί να δεις ανάπτυξη. Δεν κάνω πλάκα για όποιον νομίζει κάτι τέτοιο. Είναι η μόνη λύση και μακάρι να αναλάβει ο ΑΣ που μπορεί να υλοποιήσει τέτοια σχέδια. Αν δε γίνει αυτό είμαστε στο έλεος του Θεού. Και πάλι καλά που υπάρχει Αυτός. Όσες φορές χρειάστηκε μας βοήθησε αφού φάγαμε τα χαστούκια μας πρώτα και σοβαρευτήκαμε.

 21. rally monkey avatar
  rally monkey 29/01/2011 15:03:25

  Το ζητημα πλεον εχει ξεφυγει απο το Ελληνικο δημοσιο χρεος και το αν θα σωσουμε τα τραπεζικο συστηματα της Ιρλανδιας/Ισπανιας κλπ αυτα ειναι τεχνικες λεπτομεριες - το πεδιο συγκρουσης αφορα πλεον καθαρα την (απο πλευρας περιφερειας) *εκχωρηση εθνικης κυριαρχιας* χωρις συμμετοχη στη διαδικασια ληψης αποφασεων στην μετεξελιξη της Ενωση - και απο την αλλη την αντιδραση του 'πυρηνα' στην φορολογηση των (Γερμανων Ολλανδων Φινλανδων..) πολιτων για να σωσουν την περιφερεια χωρις μεταφορα ελεγχου των δημοσιονομικων της περιφερειας σ'αυτους. Το 'στικακι με τον προυπολογισμο θα περναει απο Βερολινο' που ειπε και ενας φιλος.
  Τα 'think tanks' των Βρυξελλων βλεπουν σαν πρωτο προβλημα το οποιο θα πρεπει να αντιμετωπιστει η 'ομοσπονδιοποιηση των δημοσιονομικων στην Ενωση' την πολιτικη αναταραχη που θα προκληθει στην περιφερεια - ποσα ακριβως πρεπει να θυσιασει ο Ελληνας για να παραμεινει σε νομισματικη ενωση με τον Γερμανο?
  Ποιος θα στριψει το αμαξι πρωτος σ'αυτο το παιχνιδι 'chicken' - προσωπικα πιστευω ο'τι το Ευρο αξιζει τον κοπο για την Ελλαδα αλλα εχει και μια τιμη...σ'αυτη τη συγκυρια που θα καθορισει το μελλον της χωρας για πολλες γενιες τυχαινει να εχουμε Γιωργακη Παπανδρεου και Παπακωνσταντινου να διαπραγματευονται για λογαρισαμσο της χωρας αντι να δικαζονται για την προκληση και την καταστροφικη διαχειριση της κρισης χρεους το 2010.
  (Ευθυνες και αν τελικα εχουμε αυτο που μας αξιζει ..αλλη μεγαλη κουβεντα.. στο φιναλε πριν 2μηνες ψηφισαμε..)

 22. ares avatar
  ares 29/01/2011 18:10:01

  μου φαίνεται πως ξεχάσαμε και αφήσαμε ολομόναχη την Σακοράφα να παλεύει...
  ή κάνω λάθος

 23. αμφισβητίας avatar
  αμφισβητίας 29/01/2011 18:43:30

  Αναθεώρηση του συνταγματος επιτρεπεται με το 2013.
  Αυτα για το χρονοδΙάγραμμα.

 24. Alexandros avatar
  Alexandros 29/01/2011 18:51:15

  Είμαστε τυχεροί που δεν επιτρέπεται αναθεώρησή του συντάγματος γιατί από το 2013 μόνο σύνταγμα δεν θα έχουμε. Εκτυπώστε το τώρα να το διαβάζουμε και να κλαίμε τότε.

 25. allos avatar
  allos 29/01/2011 19:00:02

  1. τα περι αναθεώρησης κ.λ.π. είναι όλα αστήριχτα και ανεδαφικά. Πρώτον, επειδή προϋποθέτουν αυξημένες πλειοψηφίες και δεύτερον, επειδή, οπως ίσως γνωρίζετε, η υπο διάλυση βουλή οφείλει να υποδείξει και να ψηφίσει τα υπο αναθεώρηση άρθρα. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και ορισμένα τα οποία δεν αναθεωρούνται
  2. γιατι να το κανει η (κατ'όνομα ) κυβερνηση όταν ήδη μας έχει γρ... όλους και κυβερνά απροκάλυπτα αντισυνταγματικά στηριζόμενη στις πλατες των χιλιαδων "μικροαστούληδων" που ταμπουρώνονται πίσω από τα, ήδη, καβατζωμένα (δεν μου αρέσει ο όρος αλλά...).
  3. δεν πρόκειται να γίνει καμία ελεγχόμενη πτώχευση, αναδιαρθρωση ή οτιδήποτε άλλο θέλετε ΠΡΙΝ γίνει μια "ελεγχόμενη δικτατορία". Όσο κι αν ακούγεται παράλογο, οι μέρες δείχνουν ότι πηγαίνουμε από τη μια προβοκάτσια στην άλλη και ορισμένοι αφελείς (για μένα δεν φταίνε, βεβαίως, οι εξαθλιωμένοι) πέφτουν στην παγίδα. Εαν έτυχε να περάσετε από το κρίσιμο βράδυ εμπρός από τη Νομική θα καταλάβετε τι εννοώ. Λυπάμαι που το λέω αλλά, ο στρατός κατοχής, στηριζόμενος στους αφελείς ή παραπληροφορημένους αστυνομικούς κρούσης, δίψαγε για..αίμα. Πάνοπλοι, έτοιμοι να εισβάλλουν για να διώξουν από ένα μέρος που φρόντισαν οι κυβερνήσεις μας να απαξιωθεί πολύ πριν τα γεγονότα, 300 μετανάστες! Με συγχωρείτε, θα τρελαθούμε τελείως;;;Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα;;; Δεν μπορούμε πλέον να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα από την παραπληροφόρηση των καναλιών, την κινδυνολογία και τη λυσσαλέα επίθεση προς οποιονδήποτε εξέφραζε κάτι διαφορετικό;; Επειδή, έτυχε, να περάσω από το Πολυτεχνείο, τη νύχτα που εισέβαλε το τανκς, σας πληροφορώ ότι τότε δεν υπήρχε αυτή η διάχυτη μυρωδια αίματος (τουλάχιστον κατα τις 9.30), ούτε αυτο το συναίσθημα του διάχυτου τρόμου και αποκλεισμού των "λεπρών".
  4. εαν πιστεὐεται οτι ο Σαμαράς θα αλλάξει τίποτε, εἰστε βαθειά νυχτωμένοι! Αναρωτιέστε όλοι γιατί δεν κινείται, γιατί απουσιάζει, γιατί..., γιατί.. Μα αυτοί θα είναι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου (ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ),

 26. Δ.Φ. avatar
  Δ.Φ. 30/01/2011 00:06:01

  ωραια τα σχολεια σας κ οι αποψεις σας ,αλλα ο ΣΑΜ θελει να κυβερνηση τον ρωτησατε???ρωτηστετον αυτον η τους περιξ κ αν παρετε θετικη απαντηση να την κοινοποιησουμε...πολυ φοβαμαι οτι εχουν βρει την ησυχια τους κ παρακαλουνε να παει καλα ο ΓΑΠ γιατι αυτοι δεν μπορουν να κανουν τιποτε...ουτε ανακοινωση δεν βγαλανε για την επαναγορα του χρεους κ ο κοσμος προσπαθει να ενημερωθει απο τις αποψεις των σχολιαστων...ο θεος να βαλει το χερι του...

 27. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 30/01/2011 01:15:31

  Α. Νομίζω ότι χούντα έχουμε εδώ και πάρα πάρα πολύ καιρό.
  Β. Ζούμε το "θέατρο του παραλόγου" και δεν περιμένω από την κυβέρνηση γαπ και σία τίποτε λογικό και ωφέλιμο γιά την πατρίδα μας, τουναντίον.
  Γ. Ο Σαμαράς πιστεύω ότι θέλει να κυβερνήσει γιατί αλλιώς καθότανε και σπιτάκι του παρά να μπλέκει με όλα τα βάσανα του ελληνικού λαού.
  Δ. Γιά να βγη όμως ο Σαμαράς πρέπει όλοι να τον ψηφίσουμε και να το πούμε και στους φίλους μας που μπορεί να λένε "όλοι τα ίδια χάλια είναι!"
  Ε. Αν δεν κάνω λάθος έχει σελίδα η ΝΔ που μπορούμε εκεί μέσα να καταθέτουμε τις προτάσεις μας γιά κάθε θέμα.
  ΣΤ. Να μην απογοητευόμαστε και να μην το βάζουμε κάτω, (ο Σαμαράς έχει πάρα πολλά να κάνει και να παλέψει και να σκεφτεί).
  Και λέω πως ο καθένας μας κάτι λίγο θα μπορεί να κάνει και μόνο που προσπαθεί να ενημερώνεται και να ενημερώνει και κάποιους γύρω του.
  Καλό κουράγιο.

 28. Apollonios avatar
  Apollonios 30/01/2011 13:24:34

  Νομίζω ότι είναι εμφανές το ότι η Ν.Δ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές εαν αυτές γίνουν σύντομα.

 29. Apollonios avatar
  Apollonios 30/01/2011 13:30:04

  Από το IN.GR :" Να κηρυχθεί αναθεωρητική η επόμενη Βουλή προτείνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης"
  h**p://news.in.gr/greece/article/?aid=1231076556

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.