#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2010 16:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μοντέλο της Μεταπολίτευσης χρεοκόπησεΥψώνει συνεχώς τους τόνους κατά της κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο για τα θέματα  της οικονομίας όσο και για το μεταναστευτικό, την εξεταστική για την οικονομία και τα άλλα θέματα.

Μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κατά την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πρωταγωνιστεί με τα μέτρα που δεν παίρνει» ενώ αναφερόμενος στη συναίνεση είπε: «δεν συγκυβερνούμε, παρέα στα σφάλματά τους δεν θα κάνουμε».

Αναφερόμενος στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, επισήμανε ότι «τέτοια ώρα είναι λάθος η εξεταστική, βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας, αλλά θα τη δεχτούμε αν προχωρήσει η κυβέρνηση γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «εξέγερση» που έχει προκαλέσει εντός του κυβερνώντος κόμματος το ενδεχόμενο αυτό.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς:

Τόνισε ότι η βαθύτατη κρίση που διανύουμε σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης περιόδου για την Ελλάδα.

Ήρθε η ώρα των μεγάλων ανατροπών. Το μοντέλο που ακολουθήσαμε, από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, ό,τι  είχε να δώσει το έδωσε. Από το παλιό και το φθαρμένο γεννιέται το Καινούριο για τον τόπο. Αρχίζει η Νέα Μεταπολίτευση.

 Η Νέα Μεταπολίτευση θα έλθει έτσι κι αλλιώς. ‘Η θα έλθει από μας, ως θεμέλιο μιας ωριμότερης Δημοκρατίας. Ή , διαφορετικά, θα έλθει ανεξέλεγκτα, ως σεισμός, που θα γκρεμίσει το σύστημα και θα παρασύρει κι εμάς.

Η νέα Μεταπολίτευση είναι αίτημα των καιρών, που το αγκαλιάζει ολόκληρη η κοινωνία.

Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός της ΝΔ βασίζεται στους άξονες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισονομίας, της ανταγωνιστικότητας παντού.

 Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την αφετηρία της πιο αποφασιστικής φάσης για την ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας, μιας πορείας με κινηματικό χαραχτήρα. Επαναδρομολογεί τη Νέα Δημοκρατία σε ρόλο πρωταγωνιστικό για τις εξελίξεις. 

Η Ελλάδα χρειάζεται, επειγόντως, αλλαγή υποδείγματος, αλλαγή μοντέλου.

Δουλειά μας ως το Συνέδριο είναι να επεξεργαστούμε θεσμικές τομές, στη διοικητική διάρθρωση της χώρας, στο οικονομικό σύστημα,  στον χρηματοπιστωτικό σύστημα,  στην εκπαίδευση, στην Υγεία, παντού. Η Ελλάδα πρέπει να τα αλλάξει όλα. Να γίνει μια ώριμη Δημοκρατία.  Όχι μια αυτιστική κομματοκρατία. Να γίνει μια αναπτυγμένη Οικονομία. Όχι μια δημόσια υπηρεσία που εκλιπαρεί για δανεικά και μοιράζει επιδόματα.

Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται να σώσει ένα μοντέλο που χρεοκόπησε. Εμείς τολμάμε να μιλήσουμε για «νέα Μεταπολίτευση». Κι αυτό δεν θα ξεκινήσει αύριο. Ξεκίνησε ήδη! Από σήμερα. Από χθες. Από την 29η Νοεμβρίου!

Οι παλαιές κομματικές δομές, ξεπεράστηκαν από το χρόνο. Δεν ελκύουν πλέον τους πολίτες.

 Τελειώσανε τα κόμματα των μηχανισμών, τα κόμματα της κάθε λογής «παρέας», τα κόμματα των παραγόντων και των διαμεσολαβητών, μεταξύ εξουσίας και πολιτών.

Τα κόμματα δεν είναι ιδιοκτήτες κανενός. Είναι  υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος.

Η Νέα Δημοκρατία ασκεί ριζοσπαστική αντιπολίτευση. Απευθύνεται σε όλη την Ελληνική κοινωνία και καλεί όλους τους πολίτες να  διαμορφώσουμε μαζί μια νέα κοινωνική συμμαχία. Για να οικοδομήσουμε μια νέα πολιτική ηγεμονία έξω από στεγανά  και διαχωριστικές γραμμές.

Ζούμε τη βαθύτερη κρίση των τελευταίων 50 ετών. Θα την περάσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αν ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, ξαναβρούμε το κουράγιο μας, ικανοποιήσουμε το φιλότιμο του Έλληνα.

 Η κρίση, όμως, είναι και μια ευκαιρία για αυτογνωσία και αφύπνιση. Μην φοβάστε μια χώρα που αφυπνίζεται. Η Ελλάδα έχει μέλλον. Έχουμε  βρει πάλι το δρόμο μας και έχουμε επιβιώσει και σε πολύ χειρότερες κρίσεις.

 Η Κυβέρνηση πρέπει να απαλλαγεί από τον πανικό, που την διακατέχει  και να αποφασίσει να κυβερνήσει για το καλό του τόπου.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου οφείλει να εφαρμόσει άμεσα τα 23 αναπτυξιακά μέτρα που του πρότεινε η Νέα Δημοκρατία.  Μέτρα τα οποία έχουν ελάχιστο ή μηδενικό δημοσιονομικό κόστος.

 Η Νέα Δημοκρατία δεν προσφέρει δεκανίκι στην Κυβέρνηση. Προσφέρει στήριξη στην πατρίδα. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να σύρεται από τα γεγονότα και τις εξελίξεις.

Πρέπει να βρεθούν λύσεις για το ελληνικό πρόβλημα μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, για να αποτραπεί η μονομερής προσφυγή στο ΔΝΤ.

Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου Οι νέοι μας μεγάλωσαν με αυτό. Επικοινωνούν μέσα απ’ αυτό… Η επιτυχία μας εξαρτάται καθοριστικά Από την παρέμβασή μας σε αυτό. Θέλουμε συνεχή διάλογο μέσα στο διαδικτυακό χώρο.  Θέλουμε να ακούμε τις απόψεις και την κριτική τους. Το διαδίκτυο είναι πια το νευρικό σύστημα της κοινωνίας Μέσα στο οποίο όλοι είναι ίσοι, όλοι έχουν φωνή, όλοι ακούν, όλοι κρίνουν κι όλοι κρίνονται. Εκεί θα πείσουμε για τις ιδέες και τις αξίες μας.Εκεί θα βρούμε πολύ περισσότερους «άξιους».

Για να αναγεννηθεί ένα Κόμμα  πρέπει να μπει μέσα στην κοινωνία,  πρέπει η κοινωνία να μπει μέσα στο κόμμα, πρέπει να υπάρξει αξιοκρατία στις γραμμές του  και υπευθυνότητα στα όργανά του. Το κόμμα μας είναι ήδη, εδώ και δεκαετίες, βαθιά ριζωμένο μέσα στην κοινωνία. Τώρα γίνεται και το αντίστροφο: Και η κοινωνία ανανεώνει, μπολιάζει και γονιμοποιεί το Κόμμα! Αυτό άρχισε ήδη στις 29 Νοεμβρίου, με τον εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση. Προχωράει σε δύο μήνες, με την εκλογή αρχηγού και της ΟΝΝΕΔ από τη βάση. Έτσι η ΟΝΝΕΔ θα είναι η πρώτη πολιτική νεολαία που τόλμησε κάτι τέτοιο!

Μένει ακόμα να υπάρξει αξιοκρατία στην ανάδειξη στελεχών και υπευθυνότητα στα όργανα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, Στο οποίο θα κριθούμε όλοι. Και θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι: Εσείς με τη συμμετοχή σας. Και η οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου με τις προτάσεις της.

 Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ: http://www.antinews.gr/?p=34946

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 21/02/2010 17:01:49

  Καλά τα λέει αλλά στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Όσο για τώρα ας βρει ένα τίμιο και καθαρό επιτελείο και ας κόψει τώρα που είναι νωρίς ομφάλιους λώρους με λαμόγια επιχειρηματίες και χρηματοδότες του κόμματος που μετεκλογικά ζητούν τα ρέστα.

  • donaE avatar
   donaE @ «Κασσάνδρα» 21/02/2010 19:03:32

   Με καλυψες τελειως.Τα υπολοιπα ειναι ζητηματα για τα οποια θα μιλησει η ιστορια...μετα.

 2. Eastrader avatar
  Eastrader 21/02/2010 17:22:46

  Τα λογια καλα ειναι.Περιμενω να δω και τα προσωπα που θα τα κανουν ολα αυτα.

 3. chien andalu avatar
  chien andalu 21/02/2010 17:28:17

  Τι είναι ο "κοινωνικός φιλελευθερισμός"; Υπάρχει τέτοιο οικονομικό σύστημα; Πότε εφευρεθηκε; Μηπως είναι άλλη μια λαικιστικη μεγαλοστομία (από αυτές που του αρέσουν) του Αντώνη Σαμαρά;
  Ενα οικονομικό συστημα ή θα είναι κοινωνικό δηλαδή σοσιαλιστικό (σοσιαλισμός=~κοινωνισμός) και θα έχει προσανατολιστεί στις ανάγκες της κοινωνίας, ή θα είναι φιλελεύθερο (με την έννοια που δίνει η ευρωπαικη διανόηση) και θα εχει προσανατολιστεί στις αναγκες της αγοράς. Και τα δυο μαζί παντρέυονται μόνο όταν σα γνησιος λαοπλάνος θες να δωσεις όραμα σε νεοδημοκράτες που δεν ξερουν που παν τα τεσσερα.

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ chien andalu 21/02/2010 17:41:38

   Φίλε chien andalu, εάν η γνώση σου περίτων συστημάτων σύγχρονης διακυβέρνησης είναι τόσο πεπερασμένη τότε καλά θα κάνει να ψαχτείς μήπως τυχόν έχεις χάσει μερικά επεισόδια.
   ΠΧ. Στην παιδική σου χάρτα που βάζεις τη Γαλλία, που βάζεις τη Σουηδία και πού βάζεις την Ολλανδία;
   Ανάμεσα στο άσπρο των ΗΠΑ και το μαύρο της Κούβας υπάρχουν πολλές πολλές αποχρώσεις του γκρί.
   Καλό θα είναι να ακολουθεί κάποιος το μοντέλο που ταιριάζει περισσότερο στη χώρα και την κοινωνία του.
   Ψάξτο περισσότερο.

  • chien andalu avatar
   chien andalu @ chien andalu 21/02/2010 18:07:12

   @αστεγος

   Δηλαδη εχουμε πολλες επιλογες! Τι ωραία!
   Μπορουμε ας πουμε να επιλέξουμε μεταξύ Ιδιωτικής Παιδείας και Μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων!

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ chien andalu 21/02/2010 18:27:09

   Φίλε chien andalu, κανένας δεν μπορεί να εμπλουτίσει τη γνώση του εάν νομίζει ότι ήδη τα έχει μάθει όλα.
   Μην τσινάς παιδιάστικα και μην είσαι τόσο δογματικός γιατί πέφτεις σε λούμπα.
   Πχ. Μια και ανέφερες την παιδεία ξέρεις στη Σοηδία πώς, εδώ και 18 χρόνια, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης (που ήταν ήδη σχετικά υψηλή);
   Μέσω του ιδιωτικού τομέα, φυσικά.
   Το κράτος υπολογίζει, κάθε χρόνο, πόσο του κοστίζει ένας μαθητής του δημόσιου σχολείου και παραδίδει ένα χρηματικό κουπόνι για κάθε μαθητή, με το οποίο μπορεί να πληρώσει ο γονιός (εάν το θέλει) ένα ιδιωτικό σχολείο.
   Έτσι και ιδοκτήτης του ιδιωτικού σχολείου έχει κίνητρο να παρέχει ποιοτική εκπαίδευση αλλά αυξάνεται και η ποιότητα του δημόσιου σχολείου, διότι οι δάσκαλοι φοβούνται μήπως, χάσουν και άλλους μαθητές και μετά χάσουν και τη δουλειά τους (δεν είναι θέσφατη η μονιμότητα).
   Επίσης τα ειπραττόμενα δίδακτρα είναι στην ουσία ελεγχόμενα από το κράτος και άρα όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των γονιών τους, επιλέγουν την πορεία τους.
   Δοκισμασμένες λύσεις υπάρχουν φίλε μου, πολλές και σε όλους τους τομείς δραστηριότητας.
   Το δύσκολο είναι να αλλάξεις μυαλά σε όσους συνεχίζουν να σκέπτονται όπως οι γονείς μας τη δεκαετία του 60.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ chien andalu 21/02/2010 19:47:27

   Διάβασε τo Πολιτικές ιδεολογίες του Heywood, εκδ. επίκεντρο.

 4. κοψοχέρης avatar
  κοψοχέρης 21/02/2010 17:34:41

  Πέντε μήνες μετά την εκλογή του ο τελευταίος γόνος των μεγάλων τζακιών που ταλαιπώρησαν επί 60 χρόνια τη χώρα παραπαίει, εγκλωβισμένος μέσα στα προσωπικά του προεκλογικά ψέματα αλλά και το βεβαρημένο παρελθόν του κόμματός του.
  Ο πολιτικός λόγος του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί τη μόνη σοβαρή αχτίδα ελπίδας για το μέλλον της χώρας μας.
  Επειδή όμως ο Ελληνικός έχει βαρεθεί τα μεγάλα λόγια θέλει, αυτή τη φορά, περισσότερη τόλμη, λιγότερους συμβιβασμούς και μεγαλύτερη διαφάνεια στην πορεία προς τα εμπρός.
  Πρώτος προαπαιτούμενο είναι η ξεκάθαρη ιδεολογία, που δεν θα μπαίνει στη αναχρονιστική λογική δεξιός, μεσαίος και αριστερός. 'Ετσι και αλλιώς η χώρα έχει αποφασίσει τη στρατηγική πορεία της μέσα στην Ε.Ε. από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
  Δεύτερο προαπαιτούμενο είναι η πλήρης στελεχιακή ανανέωση, που όχι μόνο θα σβήσει τις όποιες γκρίζες στιγμές του παρελθόντος αλλά και θα φέρει πιό άφθαρτα και δυναμικά στελέχη στο προσκήνιο. Τα τελευταία χρόνια σαφέστατα δουλεύαμε με τρείς κυλίνδρους.
  Τρίτο και τελευταίο, απαιτείται να γίνει κουλτούρα μας η πλήρης πειθαρχία όλων των στρατηγικών αποφάσεων και εξοβελισμός των προσωπικών στρατηγικών που χρησιμοποιήθηκαν από τους αντιπάλους μας σαν δούρειοι ίπποι. Όποιος διαφωνεί με δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις πάει σπιτάκι του, σούμπιτος.
  ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
  Ήλθε η ώρα να αποδείξετε εάν το ένστικτο του νεοδημοκρατικού λαού που σας εξέλεξε τόσο πανηγυρικά ήταν σωστό.

 5. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 21/02/2010 18:01:35

  Να αξιοποιήσει πρώτα σε ψηλή θέση στο κόμμα το μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο τον Κώστα Καραμανλή.

  • chien andalu avatar
   chien andalu @ Κεραυνός 21/02/2010 18:17:13

   Αυτο ξαναπέστο! Δεκα τρια χρονια ηγεσίας που κορυφώθηκαν με τη χρυσή πενταετία 2004-2009!

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ Κεραυνός 21/02/2010 18:22:22

   Φυσικά το ξαναλέω! 13 χρόνια ηγεσίας που κορυφώθηκαν με την συντριβή 11 μονάδων της 4ης Οκτωβρίου.

  • άστεγος avatar
   άστεγος @ Κεραυνός 21/02/2010 18:28:51

   Κεραυνέ, συγνώμη αλλά υποβιβάζεις το επίπεδο της συζήτησης.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Κεραυνός 21/02/2010 18:32:06

   άστεγε, γιατί περιγράφεις τα προφανή; αφού γι΄ αυτό είναι εδώ!

  • μας δουλεύουν avatar
   μας δουλεύουν @ Κεραυνός 21/02/2010 18:36:42

   Ο Κ.Κ. έχει κριθεί από το εκλογικό σώμα.
   Βλέπω πάντως ξεκάθαρα ότι ο ΓΑΠ ζήλεψε την πορεία του Κ.Κ. και έχει βάλει τα δυνατά του να χάσει με 10% όχι σε διάστημα 5,5 ετών αλλά μέσα στον πρώτο χρόνο.
   Πάει να σπάσει όλα τα ρεκόρ ο γιός της κυρίας τσάντ.
   Άντε πράσινα παιδιά, χαρείτε λίγο ακόμη, γιατί εάν δεν σας τσούζει αρκετά η άγρια φορολογία και η πρωτοφανής λιτότητα θα σας τσούξει σύντομα το επερχόμενο άδοξο πολιτικό τέλος του ΓΑΠ.

 6. ndvoice avatar
  ndvoice 21/02/2010 18:49:14

  Αντί της ώριμης δημοκρατίας προτιμούμε το σεισμό.

  Στη σημερινή ομιλία του στο κατάμεστο ΣΕΦ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αφού έκανε τη διαπίστωση ότι η Νέα Μεταπολίτευση θα έρθει έτσι κι αλλιώς, έθεσε το δίλημμα «‘Η θα έλθει από μας, ως θεμέλιο μιας ωριμότερης Δημοκρατίας. Ή , διαφορετικά, θα έλθει ανεξέλεγκτα, ως σεισμός, που θα γκρεμίσει το σύστημα και θα παρασύρει κι εμάς».
  Στη συνέχεια έθεσε ως κατευθυντήριες γραμμές δουλειάς προς το Συνέδριο «…να επεξεργαστούμε θεσμικές τομές, στη διοικητική διάρθρωση της χώρας, στο οικονομικό σύστημα, στον χρηματοπιστωτικό σύστημα, στην εκπαίδευση, στην Υγεία, παντού. Η Ελλάδα πρέπει να τα αλλάξει όλα. Να γίνει μια ώριμη Δημοκρατία. Όχι μια αυτιστική κομματοκρατία….».
  Στις πιο πάνω γραμμές, αλλά και σε ολόκληρη την ομιλία δεν βρήκαμε πουθενά ευθεία, τουλάχιστον, αναφορά για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, δηλαδή για σημαντικές πολιτειακές αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, αν και είναι πανθομολογούμενο ότι βασικός πυρήνας της κατάντιας της χώρας είναι το Συνταγματικό θεσμικό της πλαίσιο.
  Εμείς λοιπόν τα απλά μέλη της βάσης λέμε:
  Αν είναι να κάνουμε μπαλώματα στο όνομα μιας ωριμότερης δημοκρατίας που θα συνεχίσουν να την εξουσιάζουν οι νταβατζήδες και θα συνεχιστεί το ίδιο πελατειακό καθεστώς, προτιμούμε να γίνει ένας πολιτικοοικονομικός σεισμός που θα γκρεμίσει το σύστημα για να ξεκινήσουμε από την αρχή με νέο Σύνταγμα και νέους κανόνες του παιχνιδιού στην οικονομία και τα ΜΜΕ.

  http://ndvoice.blogspot.com/2010/02/blog-post_21.html

 7. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 21/02/2010 19:25:40

  @άστεγε και Β.Κ.Σ. αυτοί που θέλουν να υποβαθμίσουν τις συζητήσεις μπαίνουν με πολλούς λογαριασμούς, εγώ μόνο με το Κεραυνός μπαίνω εδώ και ο ίδιος ο Factor μπορεί να σας το επιβεβαιώσει άν βλέπει την ΙΡ μου.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Κεραυνός 22/02/2010 01:34:45

   Κεραυνέ κι εγώ με έναν λογαριασμό μπαίνω και μπορεί καμμιά φορά να παρεκτρέπω την συζήτηση αλλά δεν είναι στις προθέσεις μου, από αντίδραση στον έρποντα φασισμό το κάνω κι από οργή.
   Η χαιρεκακία και η αλαζονεία των σχολιογράφων της σχολής σου όμως είναι η κινητήριος δύναμη της επί τούτου υποτίμηση της συζήτησης. Έρχεστε διότι εξαρχής δεν έχετε σε εκτίμηση και το Αντινέα και την θεματολογία του και τους τακτικούς σχολιαστές του και θέλετε να μας το τρίψετε στη μούρη. Και θέλετε να λέμε κι ευχαριστώ.

 8. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 21/02/2010 19:29:05

  @μας δουλεύουν μπορεί να έχει κριθεί ο ΚΚ απο το εκλογικό σώμα όπως θα κριθεί και ο ΓΑΠ αργότερα αλλά κάποιοι έχουν βάλει για τα καλά σκοπό να μας τον θεοποιήσουν.

 9. GAETANO avatar
  GAETANO 21/02/2010 19:48:14

  NEA NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΡΑ . MONO ME NEO PROEDRO KAI ΠΑΛΗΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ .

  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ . ΝΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΛΙΣΤΑ , ΜΕ ΕΣΩΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ , ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ .

  Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
  ΚΑΙ ΧΑΙΔΕΜΑ ΑΥΤΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ” ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ” ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΦΕΟΥΔΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΕΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ .

  ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΔΙΟΡΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥς ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ , ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ?
  ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΞΙΑ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΦΕΟΥΔΟ ΑΝ Η ΕΚΛΟΓΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ . Η ΝΤΟΡΑ ΠΧ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ . Η ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΦΕΟΥΔΟΥ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ .

  ΑΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΤΑΣΗ
  -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
  -ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΕΣ
  -ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ

  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ . ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 10. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 22/02/2010 01:57:26

  να τα πυρομαχικά μας:
  http://www.politis-gr.com/?p=866

 11. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 22/02/2010 07:21:11

  B.K.Σ. δηλαδή εσύ τακτικός σχολιαστής είσαι? Το Antinews το γνωρίζω μήνες το δικό σου νίκ πρώτη φορά χθές κατα τύχη το συνάντησα. Στο Αντινέα αφεντικό είναι ένας ο ιδιοκτήτης, σχολιαστής μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε που μπορεί να έχει πρόσβαση στην σελίδα δέν υπάρχουν σχολιαστές α', β', γ' κατηγορίας όπως λές πουθενά. Δέν σημαίνει οτι διαφωνώ στα πάντα με τον Factor σε πολλά απο αυτά που γράφει συμφωνώ, τον Σαμαρά υποστηρίζει δέν έχω τίποτα σοβαρό με τον Σαμαρά δέν έχει κυβερνήσει ποτέ. Άν θεωρείς οτι τις γελοιότητες σας για χρυσή εξαετία Καραμανλή και για τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο Καραμανλή μπορείτε να τις γράφετε και να ζητάτε να συμφωνούν όλοι αυτό και άν είναι χαιρεκακία και τρομερή αλαζονία της χειρότερης μορφής.
  Το μόνο που έχω να σου πώ είναι οτι δέν είναι μόνο οι 11 μονάδες και το 33% που πήρε αυτό είναι το λιγότερο, το σοβαρότερο είναι οτι άν είχε ο Καραμανλής οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο εκτός απο τον ΓΑΠ τα ποσοστά του θα ήταν πολύ μικρότερα και η διαφορά πολύ μεγαλύτερη.

  • socrates avatar
   socrates @ Κεραυνός 22/02/2010 07:34:48

   Κεραυνέ, λυπάμαι αλλά εάν είχες την παραμικρή ουσιαστική σχέση με την πολιτική θα ήξερες ότι τις εκλογές τις κέρδισε ο Γιώργος Μπόμπολας, όχι ο Γιώργος Παπανδρέου.
   Απλά μεταξύ τους υφίσταται η γνωστή σχέση από τα παλιά.
   Τέλος πάντων, αυτά είναι παρελθόν, καλό θα είναι να κοιτάξει ο Παπανδρέου να κάνει κάτι για τη χώρα, διότι η παροιμιώδης αναβλητικότητά του κοστίζει.
   Κοστίζει πολύ.

 12. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 22/02/2010 07:42:11

  Στην κάλπη socrates μόνοι μας βρισκόμαστε με κλειστό το παραβάν δέν μας βλέπει κανένας, δέν είναι ο Μπόμπολας μέσα να μας βάλει το ψηφοδέλτιο στον φάκελλο ούτε τον είδα να εμφανίζεται πουθενά πρίν τις εκλογές. Αλήθεια άν ο ψηφοφόρος είναι ευχαριστημένος απο την διακυβέρνηση του Καραμανλή όπως εσύ ποιός ο λόγος να ακούσει τον κάθε Μπόμπολα?

 13. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 22/02/2010 10:24:45

  Kεραυνέ, κατ΄αρχήν αδικείς την Β.Κ.Σ. γιατί σχολιάζει τακτικότατα και το ότι είδες το νικ της μόλις χθες μάλλον είναι δικιά σου (και συγχωρούμενη) αβλεψία.
  Σχετικά με τον Καραμανλή είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι δεν έκανε λάθη αλλά υπάρχει ένα γεγονός: Ο ανθρωπος αυτός αγαπήθηκε από την παράταξη και παρά την ήττα η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης συνεχίζει να τον αγαπά.Ηταν εμφανές και στη χθεσινή εκδήλωση από τον τρόπο που έγινε δεκτός. Η αγάπη προς ένα άνθρωπο που ήταν αρχηγός σου 12 χρόνια,το γεγονός ότι δεν τον "πετάς στα σκουπίδια" επειδή ηττήθηκε ή αν θέλεις συνετρίβη (τι ωραία που τα λέω:όταν νικάμε νικάμε μαζί ,όταν χάνουμε χάνει ο αρχηγός) είναι σύμπτωμα πολιτικής υγείας.
  Σχετικά με το τελευταίο σου ερώτημα: "Αλήθεια άν ο ψηφοφόρος είναι ευχαριστημένος απο την διακυβέρνηση του Καραμανλή όπως εσύ ποιός ο λόγος να ακούσει τον κάθε Μπόμπολα?" Οι εκλογές πάντοτε είναι θέμα συγκρίσεων Και στις τελευταίες εκλογές είχες να συγκρίνεις από τη μια μεριά μία 5ετία διακυβέρνησης που είχε προβλήματα ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΑΛΑΝ ΤΑ ΜΜΕ και από την άλλη τα ροζ συννεφάκια αισιοδοξίας και το "Λεφτά υπάρχουν" του ΓΑΠ. Για πολλούς απο τους συμπολίτες μας που ψήφισαν η επιλογή ήταν περίπου αυτονόητη.Το θέμα είναι : ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ???
  Το ότι χάνεις τις εκλογές (ή ακόμα και το ότι παίρνεις 2%) δεν σημαίνει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ότι έχεις άδικο. Σημαίνει ότι δεν έπεισες.

 14. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 22/02/2010 11:12:15

  Οι ευθύνες του Κ. Καραμανλή για την τερατώδη κορύφωση της (προυπάρχουσας και επί ΠΑΣΟΚ) παρακμής είναι πολύ μεγάλες. Η πολιτική ανεπάρκειά του (και η απειρία του λόγω έλλειψης διοικητικής "προυπηρεσίας") έχουν ήδη επισημανθεί. Ωστόσο, μιά τόσο ολοκληρωτικά "φάλτσα πορεία", πρώτα σε ήρεμη θάλασσα "ανάπτυξης" και κυρίως μετά, στην τρικυμία της κρίσης, δεν μπορεί να οφείλεται μόνον σε ανεπάρκειες του ενός ηγέτη, οσο αδιαμφισβήρητος κι άν ήταν αυτά τα χρόνια.
  Υπήρξε σοβαρότατο πρόβλημα ανεπάρκειας σε όλο τον ηγετικό πυρήνα της ΝΔ, για να μη πώ στο σύνολο του ανώτερου (και μεσαίου) πολιτικού προσωπικού της. Π.χ., από τις εξωπραγματικές και κοντόφθαλμες προβλέψεις και στρατηγικές επιλογές του οικονομικού επιτελείου, μέχρι τον συλλογικό εκείνο τρόπο σκέψης ανώτερου και μεσαίου στελεχικού δυναμικού που αποκλήθηκε "επικοινωνιακή λογική". Έβλεπαν τον καυγά Βενιζέλου και Παπανδρέου και αισθάνονταν ασφαλείς. Έβλεπαν κάποιους φανταχτερούς οικονομικούς δείκτες της βραχείας διάρκειας (ποσοστό ανάπτυξης) και έμεναν αδρανείς, σπάταλοι και "αποκοιμισμένοι" για τα επερχόμενα.
  Και ξαφνικά άρχισαν να τρακάρουν σε εισερχόμενα παγόβουνα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 22/02/2010 11:25:54

   Εδω αφησαν να δημιουργηθει ολοκληρος υπονομευτικος μηχανισμος απο αναρχικους και ταραχοποιους χωρις αντιδραση.Τα δεκεμβριανα δεν ηταν κεραυνος αν αιθρια.Τακτικοτατα γινονταν επιθεσεις σε αστυνομικα τμηματα στου Ζωγραφου και Καλλιδρομιου και αλλου για χρονια.
   Τωρα γιατι δε γινονται;Μια κυβερνηση που δεν μπορει να αντιμετωπισει το παρακρατος του αντιπαλου δεν μπορει και να κυβερνησει.

 15. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 22/02/2010 12:50:58

  Πώς δεν γίνονται τώρα; Εδώ οι πυροτεχνουργοί δεν μπόρεσαν ν' απενεργοποιήσουν τη βόμβα έξω από του Χρυσοχοίδη και φυσικά έσκασε!
  Αυτοί έχουνως στόχο το κράτος ως γενική έννοια, όχι το "κράτος της ΝΔ" ή "του ΠΑΣΟΚ".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.