#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/11/2013 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η απουσία σοβαρής αντιπολίτευσης!Έχω την αίσθηση ότι η απουσία σοβαρής αντιπολίτευσης, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης.

Ειδικότερα είναι το πρόβλημα των Υπουργών αλλά και των Βουλευτών που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι αντίπαλο δεν έχουν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, 17 Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για ρυθμίσεις οφειλών ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, που η ασφαλιστική εισφορά είναι η μικρότερη από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία του ιδιωτικού τομέα.

Κανένας από τους 17 δεν έχει ακούσει κάτι για τον ΟΑΕΕ ;

Κανένας από τους 17 δεν έχει κάνει μία βόλτα στην αγορά επαρχιακής έστω πόλης να συζητήσει με τους ψηφοφόρους του αυτοαπασχολούμενους και μικροεπιχειρηματίες;

Κανένας από τους 17 δεν έχει αντιληφθεί ότι δουλειά στους Έλληνες δίνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις;

Προφανώς γυρίζουν από χωριό σε χωριό της εκλογικής τους περιφέρειας και εμφανίζονται υπέρ των αγροτών για τα ψηφαλάκια. Έχουν δίκιο και οι αγρότες, αλλά είναι οι μόνοι;

Δυστυχώς έχουμε χάσει κάθε δεσμό με τον αυτοαπασχολούμενο και τη μικρή επιχείρηση, που αποδεχόμαστε ότι είναι κορμός της οικονομίας. Και έχουμε χάσει κάθε δεσμό με αυτούς που παραδοσιακά ήταν κοντά μας.

Η τραγική εικόνα που παρουσιάζουν αρκετοί από τους βουλευτές μας αλλά και ορισμένοι υπουργοί, είναι αυτή που θα μας κοστίσει και θα κοστίσει ακριβά.

Μοναδική λύση να τους βάλει "άγριο χέρι" ο Πρόεδρος. Να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν πρέπει να ενδιαφέρονται για την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για τη δική τους βελτιωμένη εναλλακτική πρόταση που πρέπει να παρουσιάσουν στις δύσκολες σημερινές συνθήκες. Διαφορετικά θα εγκλωβιστούμε όλοι...

Β.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ego Talega avatar
  Ego Talega 24/11/2013 14:42:57

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

 2. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 24/11/2013 14:53:07

  Την περασμένη Κυριακή, η "Καθημερινή" δημοσίευσε στοιχεία έκθεσης του ΟΟΣΑ για τις τεράστιες στρεβλώσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών λόγω της αναχρονιστικής νομοθεσίας της χώρας μας. Οι 555 αυτές στρεβλώσεις κρατούν τις τιμές ψηλά και αποθαρρύνουν νέες επενδύσεις σε ορισμένους τομείς. Αν αξιωματική αντιπολίτευση ήταν ένα φιλελεύθερο κόμμα όπως η Δράση του Σ. Μάνου θα είχε κάνει "σημαία" της αυτήν την εκθέση (μάλλον και πριν την έκθεση θα πίεζε προς την κατεύθυνση αυτών των μεταρρυθμίσεων) και θα έκανε 555(!!!) ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς για την απροθυμία να τους να προβούν σε αλλαγή της νομοθεσίας. Αντίθετα, αν αύριο η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή νόμο που θα καταργεί 5 από τις 555 αυτές στρεβλώσεις, τα κόμματα της παράνοιας που κατοικοεδρεύουν στην αντιπολίτευση θα βγούν στα "κάγκελα". Οι συριζαίοι θα μιλάνε για "υποταγή της κυβέρνησης στη μνημονιακή νεοφιλέλευθερη πολιτική της τρόικας", οι Ασυνάρτητοι Έλληνες θα μιλάνε για "προσπάθεια αφελληνισμού της ελληνικής οικονομίας από τους τοκογλύφους-δανειστές", το ΚΚΕ για "βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τις επιταγές του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου", η ΧΑ για "πολιτική που είναι ενάντια στην εθνική παραγωγή και αυτάρκεια προωθώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών" και τέλος η ΔΗΜΑΡ κάτι παρόμοιο, αλλά κανέναν δεν ενδιαφέρουν έτσι κι αλλιώς οι ανακοινώσεις της ΔΗΜΑΡ.
  Στη χώρα υπάρχει εκκωφαντικό κενό πραγματικής προγραμματικής αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να είναι αδρανής στις μεταρρυθμίσεις και η αντιπολίτευση 1000 φορές πιο αναξιόπιστη ότι μπορεί να προτείνει έστω και κάτι που να ακούγεται στοιχειωδώς μεταρρυθμιστικό. Η κυβέρνηση βουλιάζει στην αδράνεια και η αντιπολίτευση στον απύθμενο λαϊκισμό και στην παράνοια. Καληνύχτα Ελλάδα!

 3. dioklis avatar
  dioklis 24/11/2013 15:12:32

  Τον στρατό του προσέχει ο καθένας, όπως μπορεί!

 4. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 24/11/2013 16:13:06

  να σου πω από τον τίτλο άλλα κατάλαβα,,, συμφωνώ και επαυξάνω

 5. μ.ν. avatar
  μ.ν. 24/11/2013 16:32:07

  Μάλιστα, υπάρχει απουσία σοβαρής αντιπολίτευσης...
  Ενώ η σοβαρή κυβέρνηση, δεν έχει καταφέρει ακόμα να στείλει στη Ρόδο των τριών νεκρών και των τεράστιων ζημιών όχι υπουργικό κλιμάκιο, αλλά ούτε έναν απλό υπουργό...

  • Κοτών κλαμπ avatar
   Κοτών κλαμπ @ μ.ν. 24/11/2013 18:08:10

   Μες στο ΣΚ; Σε κανα ζεστό ρεζόρτ θα βρίσκονται τα ...παιδιά.
   Πού να τρέχουνε τώρα;

 6. Eva avatar
  Eva 24/11/2013 16:51:39

  Είναι πολλά τα χωριά.

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/11/2013 17:21:44

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα σοβαρότητος είναι η παρουσία βενιζέλου και τίποτα άλλο.
  Σοβαρότης και βενιζέλος είναι αντιστρόφως ανάλογα ποσά.

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 24/11/2013 17:27:00

  Αντιγράφω από τό ΒΗΜΑ:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δίνει στην κοινωνία την χαριστική βολή με τις προωθούμενες χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  «Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αποφασισμένη να δώσει τη χαριστική βολή στο δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, εκπληρώνοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις, με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, δεν συνιστούν κανενός είδους "μεταρρύθμιση" ή «εξορθολογισμό» του δημόσιου τομέα. Εκφράζουν μια ισοπεδωτική λογική που βάζει στο στόχαστρο της πρώτα τα δημόσια αγαθά, την παιδεία, την υγεία, τις δομές πρόνοιας».

  Από μιά στοιχειωδώς, επαναλαμβάνω στοιχειωδώς, σοβαρή αντιπολίτευση, θά περίμενα στοιχειωδώς, επαναλαμβάνω στοιχειωδώς, πρώτα κάποια σοβαρή ανακοίνωση κριτικής μιάς ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής.
  Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου (23.000 παρακαλώ) είναι απαίτηση τής συντριπτικής πλειοψηφίας τού κόσμου, είτε είναι ιδιωτικοί είτε δημόσιοι υπάλληλοι. Αντιδρούν μόνο οι κάτοχοι τών συγκεκριμένων θώκων (πολύ εύλογα ), ενδεχομένως οι συγγενείς τών κατόχων τών συγκεκριμένων θώκων (πολύ εύλογα ), πιθανώς οι ιδιοκτήτες χώρων ενοικίασης τών συγκεκριμένων οργανισμών του δημοσίου (πολύ εύλογα, άν δεί κανείς τά αστρονομικά ποσά ενοικίου πού πληρώνουν) καί ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στήν ανακοίνωσή του καί τα δημόσια αγαθά,την παιδεία, την υγεία, τις δομές πρόνοιας - πού υποτίθεται ότι θίγονται -, τίς απολύσεις και τίς επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στό δημόσιο (εννοείτε) καί φυσικά ότι δέν αποτελούν κανενός είδους "μεταρρύθμιση" ή «εξορθολογισμό» του δημόσιου τομέα (αυτά είχε ο υπολογιστής αποθηκευμένα κάτω από τήν διεύθυνση «ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ»).

  Αυτό θεωρείται σοβαρότητα!!!

  Τό κακό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πού απευθύνεται.
  Όση σοβαρότητα έδειξε τό ΠΑΣΟΚ μέ τά «λεφτά υπάρχουν» τού ΓΑΠ πού τού έδωσαν 43,92% στίς εκλογές τού 2009 (καί μήν μού πείτε ότι ο κόσμος τόν πίστεψε, απλώς υπέθεσαν ότι θά τά πάρει από κάποιους άλλους νά τά μοιράσει σέ αυτούς), τόση σοβαρότητα επιδεικνύει καί ο ΖΥΡΙΖΑ.

  Καί μήν μού πείτε ότι η οικονομική κρίση άλλαξε τόν τρόπο σκέψης τού έλληνα ψηφοφόρου. Άμα η φλάντζα καεί ή θά τήν αλλάξεις ή τό αυτοκίνητο θά τό κάνεις περιστερώνα.

 9. perastikos avatar
  perastikos 24/11/2013 23:38:49

  @ Συριζαλβανία του Χότζα
  Αδελφέ συμφωνώ απόλυτα. Το δια ταύτα δεν διάβασα. Με ένα καληνυχτα Ελλάδα δεν λύνεται το προβλημα... Επειδη ειναι ακριβώς ετσι όπως τα λες τι μας απομένει απο το υπάρχον πολιτικό σύστημα; Μήπως ´η επάρατη Χ.Α.?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.