18/09/2008 17:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Καραμανλή

 

_____________________________________________________ 

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Κώστα Καραμανλή είναι κατά την γνώμη μας ότι έκανε τον Καρατζαφέρη αρχηγό πολιτικού κόμματος. Καθ΄ όλη τη διάρκεια των τεσσεράμισι χρόνων που βρίσκεται στην εξουσία δεν πέρασε ημέρα που να μην υπονομεύει η κυβέρνηση του τα βασικά ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά της ΝΔ. Τον ίδιο τον «σκληρό πυρήνα» της που την κράτησε ζωντανή στα δύσκολα χρόνια. Επιτρέποντας έτσι στον αρχηγό του ΛΑΟΣ όχι μόνο να υπάρχει πολιτικά, αλλά και να αυξάνει την επιρροή του.

Κι ας μην αυταπατώνται τα παπαγαλάκια του Μαξίμου. Δεν είναι οι βουλευτικές και υπουργικές έριδες και αντιζηλίες που προκαλούν αυτήν την κατάσταση κρίσης - διότι περί κρίσης και μάλιστα βαθιάς πρόκειται.

Είναι η οργή του πιο συγκροτημένου ιδεολογικά και πολιτικά τμήματος της ΝΔ (το συντηρητικό δηλαδή κομμάτι της) που αναγκάζει τους βουλευτές να βγαίνουν και να τα χώνουν. Επειδή τους απειλεί πως δεν θα τους ξαναψηφίσει και ότι αν δεν αλλάξουν στάση θα πάνε στον Καρατζαφέρη.

Ούτε είναι τα σκάνδαλα εκείνα που προκαλούν κυρίως την κρίση και την κομματική απαξίωση. Είναι τα ανελέητα οικονομικά πλήγματα στον άλλο βασικό κορμό της ΝΔ, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και η διάχυτη πλέον εντύπωση ότι το κόμμα και την κυβέρνηση διαφεντεύουν ξένα σώματα και συμφέροντα.

Όποιος από τη ΝΔ δεν έχει αποκοπεί από τις μάζες θα συμφωνήσει ασφαλώς με αυτές τις διαπιστώσεις. Επειδή συμπυκνώνουν τα πραγματικά αισθήματα της βάσης της ΝΔ σήμερα.

Και θα πούμε και κάτι άλλο: Αργά ή γρήγορα ο κ. Καραμανλής θα αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ. Προς την Προεδρία της Δημοκρατίας, αν δεν τον καταστήσουν κι αυτόν διαπλεκόμενο. Δεν σας θυμίζει λοιπόν η σημερινή κατάσταση, μια άλλη περίοδο, τότε που ο θείος του και ιδρυτής της ΝΔ παρέδιδε το κόμμα στον Γεώργιο Ράλλη και όχι στον Ευάγγελο Αβέρωφ, συμβάλλοντας έτσι κι αυτός στην άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία που ακολούθησε, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με διακομματική αποδοχή;

Οι Νεοδημοκράτες δημοσιογράφοι και μελετητές της κομματικής ιστορίας που μας ζαλίζουν κάθε τόσο από τα κανάλια και τα Ιδρύματα, δεν τα γνωρίζουν αυτά;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 18/09/2008 17:51:27

  Βαριές εκφράσεις για την εικόνα της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ο πρώην υφυπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος, ζητώντας από τον πρωθυπουργό την απομάκρυση όσων εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

  Μιλώντας στον Alpha 989, o κ. Γιαννόπουλος προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η αρνητική εικόνα της κυβέρνησης, «θα έρθουν και άλλες δημοσκοπήσεις όπου η ΝΔ μετά από 6-7 χρόνια θα αισθάνεται όχι στην πλάτη το ΠΑΣΟΚ αλλά θα βλέπει τους γλουτούς (!!!!) του ΠΑΣΟΚ. Θα βλέπει τα οπίσθια του ΠΑΣΟΚ».

  «Αυτό το κατάντημα μας πληγώνει όλους και ιδιαίτερα εμάς τους νεοδημοκράτες που είχαμε ένα άλλο βηματισμό, μια άλλη προοπτική, είχαμε τις παραινέσεις του αρχηγού για τρόπους συμπεριφοράς και τρόπους επικοινωνίας με τους πολίτες και βλέπουμε ότι υπάρχουν από κάποιους ενδεχομένως κάποιες αποκλίσεις», τόνισε το πρώην στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή και ζήτησε την απομάκρυνση όσων εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου:

 2. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 18/09/2008 18:35:18

  Ένα κρυφό όνειρο που θα μείνει μόνο όνειρο-του ΚΚ .

 3. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 18/09/2008 19:13:55

  Anonymous-μας μπερδεύεις θελημένα η όχι .Άλλο το ΛΑΟΣ και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ .τα κανάλια δεν φοβούνται τον ΣΥΝ (ακόμα) αλλά τον Αλ. Αλαβάνο και τον ΣΥΡΙΖΑ. .

 4. Anonymous avatar
  Anonymous 18/09/2008 19:27:09

  "ο κ. Καραμανλής θα αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ. Προς την Προεδρία της Δημοκρατίας". Δηλαδή θα βρει 180 ψήφους; Πού; Ούτε ο Άγιος Φανούριος δεν μπορεί να του βρει τόσες ψήφους.

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/09/2008 23:05:29

  "Αργά ή γρήγορα ο κ. Καραμανλής θα αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ. Προς την Προεδρία της Δημοκρατίας, αν δεν τον καταστήσουν κι αυτόν διαπλεκόμενο". Δηλαδή, ΔΕΝ είναι; Και τι είναι, που θα τον ..."καταστήσουν"; άβουλο παιδάκι; Για τον πρωθυπουργό της χώρας μιλάμε. Πρωθυπουργικό είναι το Πολίτευμά μας. Ο αρχηγός της χώρας είναι. Όχι του ...32ου Συστήματος Προσκόπων Κουκουβαώνων.

 6. isnogood avatar
  isnogood 19/09/2008 09:00:14

  Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως ΦΑΡΣΑ για τη Ν.Δ. και ως τραγωδία για την κεντροδεξιά παράταξη.
  Το θέμα είναι να μην ενταφιάσει την κεντροδεξιά ο Καραμανλής δίνοντας το δαχτυλίδι στην Ντόρα.
  Και μην ξεχνάτε επίσης, οτι το ΛΑΟΣ και ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ είναι το ιδεολογικό JCB του Μητσοτάκη στα μαλακά του Καραμανλή...
  Στην περίπτωση που αναλάβει η Ντόρα τη Ν.Δ., βάζω στοίχημα με όποιον θέλει εδώ μέσα οτι ο Τζαφέρης θα διαλύσει το κόμμα του στη στιγμή και θα τρέξει με τα σκέλια ορθάνοιχτα στην Ν.Δ....της Ντόρας!

 7. νικος avatar
  νικος 19/09/2008 22:26:21

  Διαβάζω όλο το κείμενο από πάνω μέχρι κάτω, και εντοπίζω ένα είδος "αγωνίας" σε αρκετά σημεία για το που οδεύει η βάρκα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται απλά για παρουσίαση γεγονότων, αλλά αυτός που το έγραψε εκφράζει φόβο και απογοήτευση
  (και όπως η λογική ορίζει, απογοήτευση δεν μπορεί να υπάρξει αν προτύτερα δεν υπήρχε "γοήτευση", έέστω και αν παλαιότερα ο γοητευμένος βρισκόταν στον χώρο της ΚΝΕ, δεν είναι ο πρώτος που από ΚΝΕ βρέθηκε να στηρίζει τη Ν.Δ. Είμαι ο μόνος που το εντοπίζει αυτό στον τρόπο σύνταξης του κειμένου? Αν ναι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνω λάθος. Αν όχι, τότε απλά θα πω ότι εξηγούνται πολλά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.