21/06/2009 16:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεγάλο deal

Και ξαφνικά αφού ο κ. Ρουσόπουλος (ως κυβερνητικός εκπρόσωπος), ο κ. Βουλγαράκης (ως υπουργός Δημόσιας Τάξης) και διάφοροι άλλοι πρώην και η κυβερνητικοί προύχοντες μας διαβεβαίωναν - όπως και το ΠΑΣΟΚ - ότι η τρομοκρατία έχει εξαλειφθεί και όλοι οι τρομοκράτες είναι φυλακή έρχεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος σε θέματα Δημοσίας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης να μας πει (από το «Βήμα») ότι «ήταν λανθασμένη η εκτίμηση όσων πίστεψαν ότι η τρομοκρατία εξαρθρώθηκε πλήρως το 2002». «Η τρομοκρατία δεν επανεμφανίστηκε τελευταία, αφού ποτέ δεν εξαρθρώθηκε πλήρως», πρόσθεσε και υποθέτουμε ότι για να το λέει κάτι ασφαλώς θα ξέρει ή θα του είπαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή η «Καθημερινή», που το 2002 δόξαζε τον  κ. Χρυσοχοίδη επειδή διέλυσε την τρομοκρατία, αποκαλύπτει το περιεχόμενο εκθέσεων της Αντιτρομοκρατικής και της Σκότλαντ Γιαρντ που εκτιμούν ότι πίσω από τη δράση της «Σέχτας Επαναστατών» και του «Επαναστατικού Αγώνα» βρίσκεται ένα κοινό καθοδηγητικό κέντρο, στο οποίο  μετέχουν μέλη παλαιότερων τρομοκρατικών οργανώσεων. Στην έκθεση μάλιστα της Αντιτρομοκρατικής γινόταν εκτίμηση ότι μετά την επίθεση κατά των ΜΑΤ σε Γουδί και Εξάρχεια, οι τρομοκράτες θα επιχειρούσαν σε σύντομο διάστημα εν ψυχρώ εκτέλεση αστυνομικού, στα πρότυπα της επιχειρησιακής δράσης της «17 Νοέμβρη».

Τα δημοσιεύματα στον Τύπο (παρόμοια υπάρχουν παντού) και κυρίως δηλώσεις του αρμόδιου της κυβέρνησης για την Δημόσια Τάξη ανοίγουν ένα νέο (και ίσως πιο δραματικό) κεφάλαιο στην ιστορία της εγχώριας τρομοκρατίας. Τι πραγματικά έγινε εκείνο το καλοκαίρι του 2002;

Από τα πολλά κενά και τις περισσότερες αντιφάσεις στην πορεία «εξάρθρωσης» της 17Ν και του ΕΛΑ θα επισημάνουμε προς το παρόν ένα, που αφορά τον ΕΛΑ ο οποίος ήρθε πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή την δολοφονία του αστυνομικού που φρουρούσε την μάρτυρα στην δίκη του Κυριακίδου.

Το καλοκαίρι του 1995, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής (γιατί άραγε δεν μιλάει; ) δήλωνε και ο εισαγγελέας επι της τρομοκρατίας κ. Ι. Διώτης συμφωνούσε ότι τα στοιχεία που είχαν βρει στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τον ΕΛΑ, αρκούσαν για να γίνουν από τότε συλλήψεις και να ασκηθούν διώξεις. Το καυτό καλοκαίρι του 2002 ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωνε επίσης ότι οι αρχές «γνώριζαν περισσότερα για τον ΕΛΑ πριν από την εξάρθρωση της 17Ν». Μιλούσε επίσης για μια λίστα με  «103 ονόματα» από τον κύκλο του ΕΛΑ και των «Επαναστατικών Πυρήνων».

Τον Ιούλιο του 2002, όμως, όταν ξέσπασε το κύμα συλλήψεων της 17Ν, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άφησε ανενόχλητο τον ΕΛΑ. Οι συλλήψεις για την οργάνωση αυτή άρχισαν με αδικαιολόγητη καθυστέρηση οκτώ μηνών, το Φεβρουάριο του 2003 και αφού προηγήθηκαν έντονες πιέσεις από τα ΜΜΕ.

Τι έγινε στο διάστημα αυτό; Τι μεσολάβησε από το 1995 μέχρι το 2002 και από το 2002 μέχρι το 2003;  Τι ακριβώς διαδραματίσθηκε εκείνη της νύκτα της 29/6/2002, όταν έσκασε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού και άρχισαν όλα;

Πως εξηγείται λογικά το γεγονός ότι ένας τόσο «φοβερός και τρομερός» τρομοκράτης πηγαίνει να βάλει βόμβα κουβαλώντας μαζί του τα κλειδιά της γιάφκας και το όπλο- αποδεικτικό στοιχείο που τον συνδέει με μια άλλη τρομοκρατική επίθεση;  «Τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια»; Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αϊνστάιν για να αντιληφθεί τελικά ότι κάτι μεγάλο έγινε στο παρασκήνιο. Κάτι ερμητικά κλειστό ακόμα. Μέχρι τότε μόνο η κοινή γνώμη μαζί με την κοινή λογική θα υπαινίσσονται την αλήθεια: «Σιγά μην ήταν οι Ξηροί  και ο Κουφοντίνας η 17Ν».

Διαβάστε κι εδώ: http://www.antinews.gr/?cat=45

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/06/2009 17:08:20

  Όπως σε κάθε μεγάλη και σημαντική ιστορικά περίπτωση, έτσι και η πραγματική αλήθεια γύρω από τη 30χρονη δράση της ΕΟ 17Ν θα αποκαλύφθεί μόνο μετά από πολλά χρόνια.
  Όταν θα έχουν αμβλυνθεί οι εντυπώσεις, οι θρήνοι, οι συνέπειες και οι ανθρώπινες απώλειες. Όταν θα έχουν αποβιώσει οι πρωταγωνιστές και οι κομπάρσοι και όταν θα έχουν ανοίξει τα επίσημα μυστικά αρχεία των εμπλεκομένων υπηρεσιών.
  Προς το παρόν απλά εικάζουμε.
  (Πάντως τους Ξηρούς τους ήξεραν από πολύ πιο νωρίς και ο Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει την βομβιστική δράση του με το ΙΧ του μπαμπά του!!!)

 2. Swell avatar
  Swell 21/06/2009 17:59:24

  Aντε, για να αποκαθηλώσουμε και τον Χρυσοχοϊδη...

 3. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 21/06/2009 18:05:22

  Καταγγέλοντας την συγκεκριμένη συμπαιγνία, καταγγέλουμε πρώτιστα αυτούς που έστησαν και στήνουν την σκηνοθεσία και τους υπόγειους στόχους, που είναι ξένοι προς το λαό και τις επιδιώξεις του.
  Ο Τζωρτζάτος αναφέρει στην συνέντευξή του: "Άνθρωποι που θα έπρεπε να έχουν καταδικαστεί από 2 μέχρι 5 ή 6 φορές ισόβια είναι έξω ελεύθεροι ή καταδικασμένοι σε σχετικά μικρές ποινές, ενώ άλλοι που θα 'πρεπε να 'ναι ελεύθεροι ή το πολύ καταδικασμένοι σε κάθειρξη 7 ή 8 ετών, έχουν καταδικαστεί σε πολλές φορές ισόβια".
  Αναγνωρίζοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ενέχονται τόσο παρακρατικοί θύτες, που κρατάνε τα νήματα, όσο και παρασυρμένοι ιδεολόγοι που κατάντησαν εκτελεστικά όργανα των προηγούμενων, χωρίς να γνωρίζουν τα όσα εξυφαίνονται τελικά, ωφείλουμε να κάνουμε τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις. Δεν ζητάμε οι καταγγέλοντες να γίνουν κύρια περισσότερες συλλήψεις σε βάρος συνοδηπορούντων μινόρων, αλλά απαιτούμε ουσιαστική διελεύκανση και εξάρθρωση. Με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται έναντι ισχυρών "φίλων" και "συμμάχων".
  Η σχετική επιείκεια απέναντι σε πραγματικούς ιδεολόγους από την μεριά της κοινωνίας, είναι αυτή που μπορεί να δράσει αποτρεπτικά απέναντι σε μελλοντικές στρατολογήσεις. Διότι, όπως έχει αποδειχθεί, οι παρασυρμένοι δεν φοβούνται τις κυρώσεις, αλλά αντίθετα έλκονται από την αδρεναλίνη της βίαιης τιμωρίας απέναντι σε μια απάνθρωπη κοινωνία.
  Με αυτή την έννοια θεωρώ απαράδεκτο, ότι ενώ ο Σάββας Ξηρός κινδυνεύει να τυφλωθεί, η αρχές του απαγορεύουν ιατρική θεραπεία. Κάποιοι φροντίζουν να ηρωοποιούνται τα λάθος πρόσωπα, με αποτέλεσμα να διευκολύνουν επικίνδυνες για την κοινωνία στρατολογίσεις και αύξηση αισθημάτων από πολιτική ανωριμότητα.
  - ΑΠΑΙΤΩ ΑΜΕΣΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ.

 4. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 21/06/2009 19:26:00

  Παράλληλα με την γιαλαντζί εξάρθρωση της 17Ν το 2002, παρομοιες ιστορίες διδραματίζονταν στην Ευρώπη. Την ίδια περίπου περίοδο σταματούν ακόμα και οι απλές μικρής ισχύος βομβιστικές επιθέσεις του ΙRΑ στην Β. Ιρλανδία, αφότου είχε ήδη υπογράφει το 1998 την Συμφωνία της Μ. Παρασκευής.

  Η Γαλλική τρομοκρατική οργάνωση Action Direct "εξαρθρώνεται" το 2002

  Τα απομεινάρια των Ερυθρών Ταξιαρχιών επίσης

  Τα απομεινάρια του "Κόκκινου Στρατού" στη Γερμανία και η παρόμοια οργάνωση στην Ιαπωνία όπως και μια ακόμη οργάνωση στην Ισπανία που μου διαφεύγει το όνομα. Τέλος τα απομεινάρια της Τουρκικής Ντεβ Σολ φαύγουν και αυτά από τη μέση.


  Τι είχε συμβεί, "Αλλαγή υποδείγματος" στο μπερδεμένο κόσμο των μυστικών Υπερ-υπηρεσιών που ο απλός κόσμος τις ονοματίζει Σταζι, ΣΙΑ, ΜΙ6,ΜΙΤ, ΜΟσσαντ κτλ, αλλά στην πραγματικότητα είναι σε υψηλότατο και παγκόσμιο επίπεδο ομαδοποιημένα σε άλλα επίπεδα και συμφέροντα, ξέχωρα από τα στενά εθνικά.

  Με την έναρξη του "πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία" τον Σεπτ. του 2001 έγινε η αλλαγή υποδείγματος και έπρεπε οι παλιές φρουρές να φύγουν από τη μέση. Τα κατά μέρους υποκαταστήματα κλήθηκαν να αναλάβουν δράση.

  Έτσι ο Γκολντσταιν πήρε εντολή και ανέλαβε να την εκτελέση. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα εύστροφος, αλλά γνώριζε ότι δεν μπορούσε να αγγίξει τα ντόπια κυκλώματα που έτρωγαν καλά επί 3 δεκαετίες χωρίς ο ίδιος να φάει το κεφάλι του.

  Τελικά βρέθηκε η λύση και έπιασαν την μαρίδα της υπόθεσης.

  Πάμε πάλι τώρα στο τέλος του 2008. Εδω βλέπουμε την ήττα του πολέμου ενάντια στη τρομοκρατία και μια προσπάθεια για πισωγύρισμα της ιστορίας και τη παλιά φρουρά να προσπαθεί να ξαναμπεί στα πράγματα.

  Επανεμφανίζεται μια καρικατούρα του IRA με 20χρονους εκτελεστές, συλλαμβάνεται 6μελής ομάδα των Ερυθρών Ταξιαρχιών που ήθελε να ανατινάξει ξενοδοχεία στη Σαρδηνία, ενώ στην Γαλλία είναι καθημερινες οι αναφορές του Τύπου για εμφάνιση αναρχικών-τρομοκρατών και "νέες γενιές" κτλ.

  (Παράλληλα η Σουνιτική-Σαουδαραβική τρομοκρατία παίρνει και αυτή κεφάλη έναντι της αποστάτηδος Αλ Κάιντα)

  Στην Ελλάδα φυσικά, ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος και η παλιά φρουρά σε συνδυασμό με την πάντα πανίσχυρη υπερκρατική εξουσία κυριολεκτικά αφήνιασαν.


  Αυτά που έγιναν το καλοκαίρι του 2002 προετοιμάστηκαν τους προηγούμενους μήνες μετά από ένα σκληρό παζάρι. Το ποιοί ήταν οι επιχειρησιακοί εντολοδόχοι της 17 Ν δεν είναι δύσκολο να το βρείτε.

  Όσοι βρέθηκαν με πάσης φύσεως τρόπους πλουσιότεροι το αμέσως επόμενο διάστημα είναι οι κατεξοχήν ύποπτοι, όπως και όσοι αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση στο τομέα της δραστηριοτητάς τους.


  Η τρομοκρατία στην Ελλάδα ποτέ στην ουσία δεν δρούσε "αποσταθεροποιητικά" αλλά τουναντίον σταθεροποιητικά (για το εν λόγω σύστημα) και ήταν μοχλός για τη συγκρότηση με βίαιο τρόπο πολιτικών-κοινωνικών συμμαχιών και εκβιασμό της δικαιοσύνης και του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού να κάνει τα στραβά μάτια στις αλεπάλληλες λεηλασίες της Ελλάδας (Κρατικοποιήσεις, προβληματικές, χρηματιστήριο, Κοινοτικά κονδύλια, εξοπλιστικά, κτλ)


  Παρόλα αυτά, σε ότι αφορά τη σημερινή εποχή, είναι απύθμενο το θράσος του Γκολντστάιν να βγαίνει μπροστά και να σχολιάζει τέτοια ζητήματα, γιατί πρώτον εκθέτει τον εαυτό του και δεύτερον χάρης σε αυτόν χάθηκε η ευκαιρία να τελειώνουμε με τα υπερκρατικά κυκλώματα το 2002.

  Ήταν σαφέστατο ρίσκο για τον ίδιο τότε, αλλά οι ιστορικές συγκυρίες τον ευνοούσαν και δεν θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί τότε, αντιθέτως μάλιστα.

  Να υποθέσουμε ότι ο Γκολντσταιν με τη σιωπή του εξασφάλισε ανταλλάγματα από τα εγχώρια υπερκρατικά κυκλώματα?

  Ο Παπαθεμελής, έχει αφήσει κατά καιρούς υπονοούμενα ότι πίσω από τη τρομοκρατία είναι οι "Πρεσβείες του Ισραήλ και των ΗΠΑ" σύμφωνα με δηλωσή του το 1996 εάν θυμάμαι καλά.

  Δηλαδή τη βόμβα της 17 Ν στο σπίτι της συμβούλου του Μπόση το 1995 την είχαν βάλει οι Αμερικάνοι?

  Μην τρελαθούμε, φαινόταν ξεκάθαρα ότι είναι εσωτερικά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών του "Όλου ΠΑΣΟΚ".


  Υ.Γ (1)

  Όσο αφορά το ερώτημα που είναι φυσικό να έχουν πολλοί, για το ποιοί απαρτίζουν το Ελληνικό υπερκράτος...τότε δεν πρέπει να ψάξετε πολύ.

  Το απαρτίζουν κατά βάση όσοι δεν φοβούνται να κυκλοφορήσουν μόνοι τους στην Αθήνα παρόλο που κατέχουν σημαντικές θέσεις ή πλούτο. Είναι συγκεκριμένα άτομα αυτά που ενώ όλοι οι φίλοι τους έχουν από 50 σωματοφύλακες και θωρακισμένες 600ρες Μερσέντες, αυτοί περπατούν αμέριμνοί στο Κολωνάκι και ανεβοκατεβάζουν από το κινητό τους τηλέφωνο από Πρωθυπουργός...μέχρι και Αμερικανούς πρέσβης εάν δεν τους εξυπηρετήσουν σε μπίζνες που έχουν με την Ουάσινγκτον.

  Είναι αυτοί που παίζουν στα δαχτυλά τους το δίπολο φιλοδυτικισμός-αντιαμερικανισμός και οι οποίοι έχουν γίνει χρησιμότατοι για το περιφερειακό σύστημα από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και εν τέλει μένουν στο απυρόβλητο από τους πάντες.

  Η πραγματική εξουσιαστές πάντοτε είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν τα απλά καθημερινα πράγματα και όχι αυτοί που βγαίνουν στις κοσμικές στήλες και στη τηλεόραση.


  ΥΓ. (2)
  Γνωρίζει κανείς τι ακριβώς ήταν οι επονομαζόμενοι "Κροκόδειλοι" στο ΠΑΚ και μετέπειτα στο ΠΑΣΟΚ από το '74 και εντέυθεν?

 5. Καχύποπτος avatar
  Καχύποπτος 21/06/2009 19:52:46

  Για τα ψυχότροπα σκευάσματα που χορηγήθηκαν στον Ευαγγελισμό στον Ξηρό, ούτε κουβέντα βλέπω, στα παραδοσιακά και "μοντέρνα" μέσα. Εγκληματίας, αδίστακτος εγκληματίας, αυτόκλητος εισαγγελέας, αλλά εγώ σα δημοκράτης θέλω να ξέρω ότι η δημοκρατία μου δεν εκδικείται και δεν μεταχειρίζεται μέσα ανήθικα και χυδαία. Υπήρχαν αρκετά στοιχεία, μπορούσαμε να κάνουμε υπομονή σαν κοινωνία μέχρι να αναρρώσει πλήρως ο ασθενής και μετά να τον ανακρίνουμε.

  Εκ των υστέρων, αφού πέρασαν κάποια χρόνια, σκέφτομαι μήπως τελικά μέσα στην παραζάλη του "έδωσε" άλλα ονόματα από τα πραγματικά. Οι γιατροί πάντως είναι κάθετοι: πήρε φάρμακα, που δεν είχαν καμία σχέση με τη νοσηλεία του. Μήπως δεν βρήκαμε ποτέ κάποιους της 17Ν, επειδή κάποιοι πρώην τροχονόμοι και νυν αντιτρομοκρατικοί αναλυτές αποφάσισαν να μετατρέψουν το θάλαμο νοσηλείας σε ΕΑΤ/ΕΣΑ; Και το έκαναν από παραδοσιακή βλακεία; Ή γιατί έτσι ήταν σίγουροι ότι οι ομολογίες θα είναι ένα θολό πράγμα...;

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/06/2009 20:08:07

  Η προσωρινη ανακωχη με τη συλληψη της 17Ν δεν ηταν απαραιτητη μονο για τους Ολυμπιακους Αγωνες και λογω της 11ης Σεπτεμβριου.
  Ηταν απαραιτητη και για την αλλαγη "ιδεολογιας" των τρομοκρατων.Η ιδεολογια της τρομοκρατιας ηταν παντα εξτρεμιστικη προεκταση της κυριαρχης ιδεολογιας του ευρυτερου προοδευτικου χωρου.Οι προκηρυξεις της 17Ν φαινονταν σαν εξτρεμιστικες "αντιιμπεριαλιστικες" κορωνες.Αυτο ομως συνεβαινε την εποχη που και ο ευρυτερος προοδευτικος χωρος το επαιζε πατριωτικος κατηγορωντας τους αντιπαλους του για "εθνικη μειοδοσια".
  Μετα το 1996 και την ανοδο Σημιτη και ιδιως μετα το 1999 και την ελληνοτουρκικη σεισμικη φιλια κυριαρχη ιδεολογια στον ευρυτερο προοδευτικο χωρος εγινε ο αντιεθνικισμος.Η 17Ν με δολοφονιες Αμερικανων και Τουρκων ήταν παραταιρη.
  Αποσυρθηκε και τη θεση της πηρε η "αντιεθνικιστικη" ψιλοτρομοκρατια των μολοτωφακηδων και των σεχτων σε αρμονια με τη γενικοτερη ιδεολογια του προοδευτικου συστηματος.
  Δεν θα σκοτωνουν πια για "μειοδοσια" αλλα για "εθνικισμο".

 7. tiramola avatar
  tiramola 21/06/2009 21:02:48

  "Η θεωρία περί ασύλληπτων μελών της 17Ν είναι ένα ωραίο πρόσχημα , για να νομιμοποιείται στο διηνεκές ένα κυνήγι μαγισσών και να μπαίνουν σε ομηρία τα θύματά του"
  "Από το 75 ακούμε τις συκοφαντίες για σχέσεις της 17Ν με μυστικές υπηρεσίες και οι πηγές τους ήταν πολύ συγκεκριμένες.
  Όλα αυτά τα διέψευσε πανυγηρικά η ζωή".
  Τάδε έφη Κουφοντίνας καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια.
  Αν κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία με δολοφονίες μαφιόζικου τύπου και θύματα εργαζόμενους πολίτες των 1000 ευρώ το μήνα να αρχίσουν τις θεωρίες διασυνδέσεων με ασσύληπτα μέλη και με παππούδες που τους καθοδηγούν μάλλον μας παιρνούν για βλάκες...
  Αλλά φυσικά ο καθένας παίζει τον ρόλο του...

 8. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 21/06/2009 21:05:27

  Απο τα σχολια βγαινει ενα απλο συμπερασμα για οσους ξερουν να διαβαζουν κατω 'η και πισω απο τις γραμμες ('η αραδες, που λενε στη γλωσσα τους οι παλιοι δημοσιογραφοι): Οτι υπαρχουν ανθρωποι που γνωριζουν παρα πολλα αλλα τα κρατανε για τον εαυτο τους. Ενω ειναι πολυ ευκολο να τα δημοσιοποιησουν με μια ανωνυμη μπροσουρα 'η προκηρυξη. Χωρις να μπορουν να κανουν το παραμικρο ειτε η λεγομενη Αρχη Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων (η οποια ουσιαστικα ειναι ενα οργανο αποκριψης της αληθειας), ειτε οι αμεσως ενδιαφερομενοι('η, θιγομενοι).
  Με τον ιδιο τροπο μπορει να βγει στην επιφανεια και το περιεχομενο των περιβοητων DVD του προσωπικου και οικογενειακου φιλου του Πρωθυπουργου πρωην γεν. γραμματεα του υπουργειου Πολιτισμου Χρηστου Ζαχοπουλου, που το ξερουν παρα πολλοι εκτος απο τους απλους πολιτες, οι οποιοι δικαιουνται να γνωριζουν τα παντα για την ποιοτητα αυτων που παριστανουν τους ηγετες και των βρωμερων ανθρωπων που χρησιμοποιουν ενιοτε.
  Αληθεια, κανενας εισαγγελεας δεν πηρε μυρουδια οτι ο Ζαχοπουλος επρεπε να εχει ηδη παραπεμφθει και καταδικασθει βασει υπαρχοντος νομου για σεξουαλικη παρενοχληση υφισταμενου, που προβλεπει, αν θυμαμαι καλα, τρια χρονακια μεσα;
  'Η, εφαρμοζουν τους νομους κατα το δοκουν, οπως λογου χαρη οταν εσπευσαν να προφυλακισουν το θυμα και αφησαν στο απυροβλητο τον βιαστη επειδη ηταν φιλος του πρωθυπουργου και νεστωρ της συζυγου του, που τη βοηθησε, οπως λενε οι κακες οι γλωσσες, να μεταπηδησει απο πτυχιουχος καποιου ΤΕΙ σε διπλωματουχο ιατρο;

 9. tiramola avatar
  tiramola 21/06/2009 21:09:32

  Ντουμπάι είπε..
  "Η τρομοκρατία στην Ελλάδα ποτέ στην ουσία δεν δρούσε “αποσταθεροποιητικά” αλλά τουναντίον σταθεροποιητικά (για το εν λόγω σύστημα) και ήταν μοχλός για τη συγκρότηση με βίαιο τρόπο πολιτικών-κοινωνικών συμμαχιών και εκβιασμό της δικαιοσύνης και του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού να κάνει τα στραβά μάτια στις αλεπάλληλες λεηλασίες της Ελλάδας (Κρατικοποιήσεις, προβληματικές, χρηματιστήριο, Κοινοτικά κονδύλια, εξοπλιστικά, κτλ)"

  Πρόκειται για φαντασιόπληκτο δεξιό που σκοπό έχει την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
  Αναρωτιέμαι...μία μόνο μία προκήρυξη της 17Ν έχει διαβάσει?

 10. Χι avatar
  Χι 21/06/2009 21:10:42

  Να κάνουμε μια ερώτηση, ως αφελείς;

  Υπάρχουν άτομα που συμμετείχαν σε μια σειρά από υποθέσεις που μας χάραξαν πορεία, από τη δεκαετία του '60 μέχρι τη δεκαετία του '80; Από στέμματα μέχρι χρυσοπράσινα φύλλα και γραφομηχανές;

 11. tiramola avatar
  tiramola 21/06/2009 21:25:26

  "Ο Κουφοντίνας και οι Ξηροί ήταν η 17Ν?"
  Αναρωτιέται ο απλός πολίτης....
  ....
  Ο δολοφονηθείς από τους μπάτσους Χρήστος Κασίμης πόσο χρονών θα ήταν σήμερα?
  Ο Γιωτόπουλος πόσο χρονών έιναι?
  Ο Μιχάλης Σερίφης?
  Ο Παπαναστασίου?
  Η ξανθιά Πενιό σύντροφος του Γιωτόπουλου?

 12. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 21/06/2009 21:36:53

  @ ΚΥΠοπτος 5,

  Πολύ καλά κάναμε και ανακρίναμε τον Σάββα εν μέσω εκβιασμών.
  [Δεν βρίσκονται συχνά τέτοιες ευκαιρίες].
  Η Δημοκρατία μας έτσι λειτουργεί.Και λειτουργεί άψογα.
  [όσο και αν θάθελες να μας το κρύψεις...]


  @ Μποτίλια,
  Για αυτό τον συμπαθώ τον Σάββα, επειδή μας τους έδωσε όλους [όσους ήξερε].
  Για αυτό συμφωνώ μαζί σου οτι πρέπει να του παρέχουμε όποια ιατρική φροντίδα χρειάζεται.
  Εκτός απο ανθρωπιστικούς λόγους, υπάρχει και η ηθική
  -μια λέξη της οποίας το νόημα μερικοί "δικοί μας" δεν κατέχουν...

  Dubai,

  Αντίθετα απο ότι πιστεύεται γενικά
  [και ότι εντέχνως διαδίδεται]
  για όλες τις "τρομοκρατικές" οργανώσεις
  η 17Ν ήταν καθαρά η μόνη ΜΗ ελεγχόμενη απο μυστικές υπηρεσίες...

  [Δεν ξεκαθαρίζω ποιές εννοώ]

  Οι υπόλοιποι, Σέχτα-Αγώνας κτλ. είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ κατευθυνόμενοι...

 13. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 21/06/2009 21:48:03

  @Τιραμολα


  Η προκύρηξη δεν είναι 45άρι. Σημασία έχει ποιούς , πότε και που "καθαρίζεις".

  Η 17Ν εξυπηρέτησε απόλυτα την άλωση του κρατικού μηχανισμού από το "όλον ΠΑΣΟΚ".

  Μετέπειτα εξυπηρετούσε και άλλους έως ότου ιστορικά εξέλιπε της αναγκαιοτητός της.

  Θα συμφωνήσω και με τον "Ψυχραιμία", εάν και δεν νομίζω ότι η Σέχτα έχει μακροπρόθεσμους στόχους, παρά μόνο να δημιουργήσει μπάχαλο.

  Για να συνεχίσω την απάντηση στον Τιραμόλα, η πρόσφατη δολοφονική επίθεση στον Αστυνομικό, απαντά στα τρία που, πότε ,πως

  Που
  Έξω από το σπίτι προσταυόμενου μάρτυρα, άρα αποτρέπεις άλλους μελλοντικά να βγούν και να μιλήσουν

  Πότε
  Λίγο πριν το διεθνές γεγονός των εγκαινίων, με σκοπό να πλήξεις το γόητρο της χώρας αλλά και της κυβένρησης

  Πως

  Με 24 βολές πυροβόλων, πράγμα αδιναόητο για μια "επαγγελματική" οργάνωση. Δείχνεις ότι είσαι ανεξέλεκτος-ερασιτέχνης και άρα λίαν επικίνδυνος.


  Ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών και όσοι είναι Γερμανομαθής μπορούν αν διαβάσουν δημοσιεύματα του Γερμανικού τύπου με συνετνεύξεις πρώην τρομοκρατών που περιγράφουν την τρομοκρατία ως τέχνη και όχι απλώς ως πιστολίδι. Ο τρομοκρατης δεν έχει περιθώρια αποτυχίας και σφαλμάτων και όλες οι ενέργειες του είναι όσο το δυνατον περισσότερο υπολογισμένες και πειθαρχημένες.


  όπως σαφεστατα μπορείτε να καταλάβετε, κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το αναλάβουν μαστουρομένοι των Εξαρχείων, αλλά άτομα που έχουν περάσει παραστρατιωτική εκπαίδευση.

  Εξόσον γνωρίζω στη δίκη της 17 Ν, δεν αποκαλύφθηκαν οι "εκπαιδευτές" της 17 Ν.

 14. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 21/06/2009 23:06:29

  Για να συμπληρώσω τα παραπάνω, η μέχρι τώρα διεθνής εμπειρία έχει δέιξει τα εξής.

  Ο Γερμανικός Κόκκινος Στρατός, είχε εκπαιδευτεί στην Ιορδανία (Τους είχε στείλει η Στάζι εάν και αυτό δεν έχει πλήρως αποσαφηνιστεί) και ο Ιαπωνικός στο Μπεκαά

  Στελέχη του ΙΡΑ είχαν εκπαιδευτεί στη Λιβύη

  Η Ακτίον Ντιρέκτ στο Μπρεκαά

  Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες είχαν στείλει στελέχη τους στη Κούβα και άλλοι είχαν συνεκπαιδευτεί με Παλαιστινίουςε διαμέσου της Τσεχικής Υπηρεσίας πληροφοριών


  Σε νω΄τερες εποχές ο ΟυΤσεΚα των Κοσοβάρων όταν ακόμα ήταν μια ολιγομελής ομάδα, εκπαιδευόταν από τη μυστική υπηρεσία του Αλία ενώ μετέπειτα θα λάβει αντάρτική εκπαίδευση από τις Γερμανικές και Βρετανικές ειδικές δυνάμεις.

  Η οργάνωση του Αραφάτ είχε λάβει εκπαίδευση από όλα σχεδόν τα Αραβικά κράτη αλλά και ιδιωτική εταιρεία μισθοφόρων ...στο Τέξας!

  Οι Έλληνες μποντυγκάρντ των επιχειρηματιών, εκπαιδεύονται κατά κανόνα στο Ισραήλ.


  Σε γενικές γραμμές όποιος χειρίζεται όπλα λαμβάνει κάποιου είδους εκπάιδευση από "ειδήμονες".

  Στην περίπτωση της 17 Ν, ουδείς έμαθε κάτι περί αυτού. Αυτό που υπονοήθηκε είναι ότι κάποιοι τύπου διάβασαν μερικά εγχειρίδια τρομοκρατίας, πήραν κάποια όπλα και άρχισαν τους πειραματισμούς οι οποίοι μάλιστα ήταν και ιδιαίτερα επιτυχημένοι για 30 χρόνια!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.