#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2013 16:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεγάλο σκάνδαλο με τις πληρωμένες «απεργίες» στις συγκοινωνίες

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 21/01/2013 16:56:16

  Μεγαλύτερο ρεζιλίκι πάντως απο τις απεργίες της ΕΣΗΕΑ δεν υπάρχει.

 2. dim avatar
  dim 21/01/2013 17:08:31

  Όλοι αυτοί που εργάζονται σε θέσεις δημόσιου ενδιαφέροντος και εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια πολίτες σε καθημερινή βάση, είναι ή όχι μόνιμοι? Αν είναι μόνιμοι, τότε δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα στην απεργία, εκτός και αν την απεργία την αποφασίσει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, και όχι κάθε φορά το 10% το 20% ή το 30%... Θα πρέπει από αύριο κιόλας να ετοιμαστεί ένα δημόσιο έγγραφο, που θα ζητεί από τον κάθε εργαζόμενο σε δημόσιο φορέα τι επιλέγει? Μονιμότητα ή δικαίωμα στην απεργία? Για να δούμε μετά, αν επιλέξουν δικαίωμα στην απεργία, και ξέρουν ότι θα αξιολογούνται κάθε τρίμηνο, και μπορεί να απολυθούν, θα κάνουν ομάδες του 10% ή 15% απεργίες όποτε τους καπνίσει, ξέροντας ότι στην επόμενη αξιολόγηση θα χάσουν τη θέση τους? Δε θα κάνουν βέβαια... Απεργίες τότε θα γίνονται μόνο όταν έχουν την καθολική αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας, άνω των τριών πέμπτων όλων των εργαζομένων, αφού έτσι θα ξέρουν ότι δε μπορεί ο αξιολογητής να απολύσει το 70% των εργαζομένων επειδή απεργήσανε...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ dim 21/01/2013 17:37:57

   Έχεις Dim λίγο μπερδεμένη, εικόνα για το πως γίνονται οι απεργίες:
   1) H διαδικασία, με την οποία αποφασίζουν οι εργαζόμενοι τις απεργίες είναι στην αποκλειστική τους δικαιοδοσία, αρκεί να διέπονται από δημοκρατικές αρχές, οι αποφάσεις τους.
   2) Η απεργία είναι νόμιμο δικαίωμα (εκτός αν κηρυχθεί παράνομη).
   3) Το μικρό ίσως, ποσοστό συμμετοχής σε μια απεργία δεν μπορεί να καθορίσει,
   ούτε τη νομιμότητα της απεργίας, ούτε την μονιμότητα του προσωπικού. (ειδικά για το τελευταίο ας προσέχουμε τι λέμε, γιατί παραπέμπει σε μεσαίωνα).
   Ένα είναι το προβληματικό στα γραφόμενα στο άρθρο: Να δηλώνονται την ημέρα της απεργίας , ταυτόχρονα άδειες και ρεπό,
   σε τόσο μεγάλα ποσοστά, όσα υπολείπονται του ποσοστού απεργίας, ώστε να μην λειτουργεί καθόλου το μετρό. Κάτι που φυσικά, δεν θα επιτρεπόταν, αν δεν ήταν ημέρα απεργίας. Το σωστό είναι, όσοι δεν κάνουν απεργία, να δώσουν το παρόν στη δουλειά τους, ώστε να εξυπηρετηθούν, όσες συγκοινωνίες είναι εφικτό, με το συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων.

 3. tpe avatar
  tpe 21/01/2013 17:33:19

  Μα καλά, για ποιον τα γράφετε αυτά; Το μόνο που εγώ καταλαβαίνω είναι πως υπέρ της απεργίας ήταν το 1/3 των εργαζομένων. Τα υπόλοιπα 2/3 αναγκάστηκαν είτε να πάρουν το ρεπό τους είτε αν δηλώσουν κανονική άδεια γιατί απλά δεν είχαν όρεξη να μπλέξουν με τους τραμπούκους που "περιφρουρούν" τα αμαξοστάσια και τα γραφεία.
  Εγώ προκαλώ τους "κυβερνώντες" να στείλουν όποιον θέλουν αρκεί να μείνουν ανοιχτά τα γραφεία και τα αμαξοστάσια. Τότε θα δούμε αν τελικά τα μέσα θα απεργήσουν ή όχι...

  Υπόψη: Οι εργαζόμενοι στο μετρό, έμαθαν πως μία άλλη ΑΕ του Δημοσίου εξαιρέθηκε από το ενιαίο μισθολόγιο γιατί διαχειρίζεται χρήματα του ΕΣΠΑ.
  ΑΝ ισχύει, ντροπή στους υπουργούς που το υποσχέθηκαν.
  ΚΑΜΙΑ εξαίρεση δεν δικαιολογείται.

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 21/01/2013 18:01:18

  Εντελώς παράνομο. Πως δικαιολογείται να είναι σε άδεια πάνω από το 50% των εργαζομένων και να διαλύεται ο συγκοινωνιακός φορέας και να ταλαιπωρούνται τόσος κόσμος; Ή απεργία ή εργασία. Διαλέξτε και πάρτε! Και να καθαιρεθούν οι διευθυντές που δέχθηκαν τέτοια έγγραφα αδειών και δεν θα προχωρήσουν σε πειθαρχικά μέτρα.

 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 21/01/2013 18:28:37

  Εναλλακτικές επιλογές δράσης χωρίς να ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό, που συντηρεί την ύπαρξη αυτών των επιχειρήσεων που τους δίνουν τον βιοπορισμό τους, έχουν αρκετές. Υπάρχει και η προσφυγή στο ΣτΕ. Υπάρχει και η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, εφ’ όσον πιστεύουν ότι αδικούνται από την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχει και η διαμαρτυρία με στάσεις εργασίας όπως αυτή που πολύ σωστά αναφέρει ο ΒΙΣ 10.00-15.00 στην προηγούμενη ανάρτηση (Συγκοινωνίες μετ’ εμποδίων) της 19/1/2013. Λίγο μυαλό, ευαισθησία και προπάντων αξιοπρέπεια χρειάζεται, για να χαίρουν οι αγώνες τους τον σεβασμό των υπόλοιπων συμπολιτών τους. Όμως εγώ έχω να προτείνω και την δράση όπου υποχρεούνται να κινητοποιηθούν οι πολίτες της Αθήνας, αν πιστεύουν ότι δεν έχασαν την δική τους αξιοπρέπεια. Κάτι που μεταξύ μας δεν νομίζω ότι το κατέχουνπλέον όπως κατάντησε αυτή η πόλη. Θα έπρεπε όλοι αυτοί οι πολίτες που ταλαιπωρούνται και ζημιώνονται από τις διαρκείς απεργίες στα ΜΜΜ να διαδηλώνουν έξω από τα σπίτια των πρώην υπουργών που διόριζαν σωρηδόν στο Μετρό στο Τραμ και στους ΗΣΑΠ, μήπως και περάσει δια παντός ότι: Από την Δικαιοσύνη την γλύτωσες κύριε πολιτικέ, αλλά δεν γλυτώνεις από τον χλευασμό του Λαού. Χωρίς βία, ούτε και ύβρεις. Ένα αποδοκιμαστικό ΟΥΥΥΥ, μόνο του αρκεί. Θα γίνει το καλημέρα- καλησπέρα τους όπου θα βρεθούν. Θα πρέπει επιπλέον να γίνουν και μεγάλες διαδηλώσεις έξω από την Βουλή για ριζική αλλαγή στους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας των διαφόρων ΔΕΚΟ και εταιριών Δημόσιου συμφέροντος. Οι διορισμοί στο Δημόσιο ήταν μια από τις πληγές της Ελληνικής Πολιτείας από το 1890 μέχρι τις μέρες μας. Από το 1980 που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ η πληγή έγινε γάγγραινα. Σήψη ολική. Ολυμπιακή, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ΕΤΒΑ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ. Όποτε έχω έλθει στην Ελλάδα, όλο και κάποιοι από τους κρατικόμισθους θα απεργούσαν ή κάποιοι κουκουλοφόροι θα έριχναν βροχή τις μολότοφ και τις πέτρες. Δεν γίνονται πουθενά αλλού στον κόσμο αυτά τα απίθανα κύριοι. Δεν μένουν ατιμώρητα ούτε και στους Παπούα.

 6. viva avatar
  viva 21/01/2013 18:39:43

  1. ειναι γνωστο τα κολπα αυτα ,κ να πληρωνωνται κ να κανουν απεργια κ ισχυει για ολο το δημοσιο......
  2. οι δικαστικοι μονο τις δικες τους απεργιες κρινουν νομιμες?

 7. pan avatar
  pan 21/01/2013 19:56:34

  Συγγνωμη,μηπως ειναι ιδιοκτησια των εργαζομενων το μετρό;Με ποιο δικαιωμα με βαζουν να πληρωνω βενζινες,διοδια,αττικη οδο,αναγκαστικο σερβις σε ενα παλιο αυτοκινητο για να μπορεσω να παω στη δουλειά μου,συν προστιμο γιατι δεν ειχε λαστιχα, συν την κολαση στο δρομο με το μποτιλιάρισμα κ απο πανω να τρεμει η ψυχη μου μηπως μου μεινει αυτο το παλιοαμαξο στο δρομο μες στην κινηση;Με ποιο δικαίωμα;Δεν υπαρχει προσωπικό ασφαλείας;Εγω γιατι εχω μπει στο ενιαίο μισθολογιο;Γιατι εχει μειωθει ο μισθος μου δυο χρονια τωρα;Αυτων τωρα θα μειωθει ο μισθος;Μεχρι τωρα πληρωνονται παχυλά;Κ αν ισχυουν ολα τα παραπανω που γραφει το άρθρο, θα γινει ο χαμος,εναντιον των εργαζομενων στο μετρό,εννοειται.Ντροπη σας,Πελάτες , που εχετε το θρασος να μας ταλαιπωρειτε τοσο...

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/01/2013 21:05:15

  Από τον Νοέμβριο που ξεκίνησε το βιολί με τις απεργίες των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΡΕΤΙΡΕ του μετρό, με τον πρόεδρο αρχισυνδικαλα τέως μαρμαρά (έβαζε μάρμαρα στο μετρό και έγινε μόνιμος!), η ιστορία αυτή έχει στοιχήσει στον οικογενειακό μου προϋπολογισμό (συρρικνωμένο λόγω κρίσης) πάνω από 250-300 ευρώ, κατά μετριοπαθείς υπολογισμούς, χώρια η ταλαιπωρία και οι χαμένες εργατοώρες.
  Ομολογώ ότι με μεγάλη χαρά θα έβλεπα τους εν λόγω "εργαζόμενους" να αναζητούν δουλειά στην Αυστραλία ή στον Καναδά (όπου θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις ιδεοληψίες τους και τις πολλές απαιτήσεις...), και τις θέσεις τους να τις καταλάμβαναν άνεργοι συμπολίτες μας, σίγουρα με πολύ περισσότερα προσόντα....
  Μόλις σήμερα έμαθα περίπτωση ζεύγους με παιδί που εργάζονται (και οι τρεις!) στον Προαστιακό...

 9. Χρήστος Χ. avatar
  Χρήστος Χ. 21/01/2013 21:15:54

  Οι εργαζόμενοι για να είναι καλυμμένοι και να σπάσουν πολλά νεύρα θα μπορούσαν να κάνουν απεργία ως εξής: να περνά ένας συρμός/ώρα από τους σταθμούς.

 10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ 21/01/2013 21:31:50

  Αντε με τα κοματοσκυλα του Συριζα,απεργιες απεργιες απεργιες,τι τεμπελοσκυλα ειναι αυτοι,να βαλουν την ουρα στα σκελια και να δουλεψουν,αλλιως να παραιτηθουν για αν μπουν και τα δικα μας παιδια στο δημοσιο που περιμενουν στην ουρα,ακομα και με 200 ευρω μισθο το μηνα,οχι 2000 και 2500 που παιρνουν αυτοι,αντε να τελειωνουμε..

 11. δημης avatar
  δημης 21/01/2013 21:43:43

  "Το μεγάλο σκάνδαλο με τις πληρωμένες «απεργίες» στις συγκοινωνίες".....
  Έκαστος εισ το είδος του.....
  -ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ( από το Δημόσιο )επιχειρηματίες.....
  -ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ πολιτικοί -δημοσιογράφοι.....
  -ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ δικαστές....
  -ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ....-ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ.....
  -Α και πληρωμένοι "τρομοκράτες".....

 12. Kostas G avatar
  Kostas G 21/01/2013 21:49:30

  Εδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των αδειών και των ρεπό ο Υπουργός και καθάρισε, βγήκε λάδι. Φταίνε οι εργαζόμενοι. Και οι Πρόεδροι και οι Διευθύνοντες σύμβουλοι τί έκαναν? Γιατί να επιτρέψουν να εγκριθούν οι άδειες και τα ρεπό? Δηλαδή οι εργαζόμενοι παίρνουν όποτε θέλουν άδεια και ρεπό? Σε μία άλλη συνηθισμένη ημέρα θα το επέτρεπαν? Και ο Υπουργός? Δεν έπρεπε να θωρακίσει και μάλιστα αυτή την εποχή, την λειτουργία των μέσων μεταφοράς από τέτοιες συμπεριφορές? Μάλλον μας περνάνε για ηλίθιους.

 13. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 21/01/2013 21:53:03

  Τα ίδια έκαναν και οι δικαστές. Αποχή από τα ακροατήρια από 10:00 ή 12:00 και μετά κάθε μέρα αλλά επειδή δήθεν παρέμεναν στα γραφεία τους κάνοντας άλλες δουλειές δεν θεωρούταν δήθεν απεργία και πληρωνόντουσαν κανονικά. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες τους έκραξε γι' αυτό.

 14. bueno avatar
  bueno 21/01/2013 21:54:20

  πόσο ψεύτες είστε ....

 15. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 21/01/2013 22:05:12

  Ήθελα να ήξερα, αυτοί οι εργαζόμενοι και οι υποστηρικτές τους, αν επέστρεφαν στο σπίτι τους και άνοιγαν τους διακόπτες του ηλεκτρικού και δεν θα υπήρχε ρεύμα λόγω απεργίας των ΔΕΗτζήδων, αορίστου διαρκείας και μετά θα άνοιγαν τη βρύση αλλά νερό λόγω απεργίας δεν θα υπήρχε και όταν θα χρειάζονταν Γιατρό αλλά και αυτός θα είχε γίνει άφαντος λόγω απεργίας ,τότε θα ήθελα να τους ακούσω να μιλούν περί δικαιώματος των εργαζομένων να κατεβάζουν ρολά και να αποκλείουν τους ανήμπορους πολίτες(και όχι αυτούς που έχουν τον τρόπο τους βέβαια) , από τα κοινωνικά αγαθά.
  Και το θεωρώ απόλυτα απαράδεκτο να υπάρχει τόση αναλγησία σε βάρος όλων των άλλων εργαζομένων, εφαρμόζοντας αυτή την αλαζονική και εντελώς εγωιστική απεργιακή συμπεριφορά!
  Και το λέω μετά λόγω γνώσεως, γιατί θα μπορούσαν να βρουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεων όπως λ.χ. σφράγισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων, όπως τουλάχιστον κάνουν οι αντίστοιχοι απεργοί στην Ιταλία!!

 16. Μπάζιος Γιώργος avatar
  Μπάζιος Γιώργος 21/01/2013 22:35:13

  Αγαπητοί φίλοι,
  στο μετρό εργαζόμαστε με βάρδιες που σημαίνει ότι για να βγουν 3 οχτάωρα προσλαμβάνονται 5 υπάλληλοι. Οι 2 είναι σε ρεπό και οι 3 δουλεύουν. Προφανώς ο κος Χατζηδάκης έχει υπολογίσει τους 2 που δεν δουλεύουν ότι είναι απατεώνες. Άμα πιστεύετε κάποιους τέτοιους τύπους με κοστούμια, ας γράψουμε κάτι και για αυτούς:
  - σε εταιρείες χωρίς ΑΣΕΠ προφανώς κάποιοι έχουν μπει με "μέσον" οπότε δεν είναι σωστοί απέναντι στην κοινωνία. Η "συνδιαλλαγή" αυτή όμως έχει πάντα 2 πλευρές και από την μια είναι πάντα το ίδιο πρόσωπο με το κοστούμι και τα γυαλιά και το "political correct style"...Αν ο υπάλληλος έχει διαπράξει το "αδίκημα" μια φορά ο πολιτικός το έχει διαπράξει 200.
  - επί του συγκεκριμένου Υπουργού, ο φαξ του ΠΕΧΩΔΕ ( επί Σουφλιά ) είχε πάρει φωτιά, σύμφωνα με την έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα γραφεία της εταιρείας είχαν γεμίσει νεοπροσλαμβανόμενους. Ένας υπάλληλος που πλεονάζει στοιχίζει στο ελληνικό κράτος περίπου 1.000.000 ευρώ, άμα υπολογίσετε τον μικτό μισθό επί 14 επί 35 χρόνια. Αντιλαμβάνεστε τι ζημιά έχουν προκαλέσει οι "πελάτες" και ο"μαγαζάτορας"... που φωνάζει τώρα.
  -επί του συγκεκριμένου Υπουργού, το Μετρό επέκτεινε το ωράριο λειτουργίας του τις νυχτερινές ώρες ( και όχι τις πρωινές για να πάει ο κόσμος στη δουλειά ) και μπαίνει "μέσα" ενώ γίνονται βανδαλισμοί και επεισόδια με μεθυσμένους. Το "κέρδος" ήταν να προωθηθεί ο κος Τσίπρας τότε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να χάσει ψήφους το ΠΑΣΟΚ και για αυτό προωθούνταν από τη ΝΔ, να πάρουν ψήφους από τη νεολαία και να βολέψουν και τους μαγαζάτορες της περιοχής. Η εταιρεία ακόμα χάνει λεφτά από αυτό αν και ο ΗΣΑΠ το έχει κόψει.
  - από πολιτική απόφαση άλλου πανέξυπνου κυρίου παλαιότερα, 2 φορείς του Δημοσίου πηγαίνουν ταυτόχρονα στο ίδιο μέρος, στο ΑΕΡ : και το ΜΕΤΡΟ και ο Προαστιακός. Το Δημόσιο ακόμα χάνει χρήματα 8-9 χρόνια μετά... Μόνον και μόνον οι διρευματικοί συρμοί αξίζουν ... τρελά λεφτ που ενδεχομένως να μην βγουν ποτέ...
  Είναι λάθος των σωματείων που δεν κάνουν τις απεργίες όλα μαζί, αλλά και για αυτό άμα γνωρίζατε τι συμβαίνει, πάλι το "δηλητήριο" έχει πολιτική προέλευση.
  Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις που ακόμα και αν δεν θεωρούνται άδικες από πολλούς δεν μπορείς να τις εφαρμόσεις μέσα σε μια διετία.
  Διότι μετά η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο σκάνδαλο για το οποίο δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα, της φούσκας των ακινήτων και των επερχόμενων κατασχέσεων για όλους αυτούς που αλλιώς τα υπολόγιζαν πριν 3 χρόνια και ξαφνικά αλλιώς τους έρχονται. Μειώσεις της τάξης του 70% δεν νομίζω να έχουν εφαρμοστεί αλλού...

 17. Wheel avatar
  Wheel 21/01/2013 22:55:40

  Γιατί ενοχλείτε τα ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ (Βερελή & ΣΙΑ)?

 18. ΜΔ avatar
  ΜΔ 21/01/2013 23:12:34

  Αν δεν είμαι λάθος (για τη γενίκευση των επισημάνσεων) ισχύουν τα ακόλουθα:
  Οι απεργίες αποφασίζονται σε γενικές συνελεύσεις με μυστικές ψηφοφορίες: ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΛΕΥΚΟ. Στις γενικές συνελεύσεις μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζομένοι αρκεί να είναι μέλη του σωματείου (με μία συνδρομή). Ο καθένας (αν και δεν θα ήταν "εύκολο" (sic) για τους πολύ λίγους που είναι ψηλά στην ιεραρχία) μπορεί να πάει και να ψηφίσει ΟΧΙ στην απεργία.
  Πολύ απλά λοιπόν υπάρχει η παρακάτω στρεβλή (όπως τόσα άλλα) λογική:
  Να μην πάω να ψηφίσω στη συνέλευση, να "διευκολύνω" την υπερψήφιση της απεργίας και εγώ να "βάλω άδεια ή ρεπό" για να μην χάσω το μεροκάματο. Και απεργία (μήπως και καταφέρουμε να κερδίσουμε κάτι) και το μεροκάματο. Για να μην πω ότι κάποιοι το προχωρούν ακόμα περισσότερο, πηγαίνοντας και ψηφίζοντας απεργία και βάζοντας στη συνέχεια άδεια ή ρεπό.
  Αν οι εργαζόμενοι αυτοί πραγματικά δεν ήθελαν απεργία, θα πήγαιναν να ψηφίσουν ΟΧΙ, έτσι δεν είναι??? Ας μη δέχονταν λοιπόν οι διοικήσεις άδειες και ρεπό για την μέρα της απεργίας για να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους!
  Φιλικά!

  • tpe avatar
   tpe @ ΜΔ 22/01/2013 11:24:07

   Πιστεύεις αλήθεια πως γίνοται με μυστική ψηφοφορία; Ρωτάω, δεν ξέρω.
   @Μπάζιος Γιώργος: Αδιαφορώ ποιος σας διόρισε. Μπήκατε από το παράθυρο όλοι σας. Συνεπώς, δεν βλέπω γιατί πρέπει να σας λυπηθώ. Κατανοώ το πρόβλημα του -70%, αλλά η γυναίκα μου που μπήκε με ΑΣΕΠ είναι ήδη στο -55%. Κι εγώ είμαι κάθε μέρα με το μαχαίρι στο λαιμό.
   Κοινώς, σταματήστε να πιστεύετε πως είστε βασιλικότεροι του βασιλέως. Επίσης, φοβερό πρόεδρο έχετε. Φαντάζομαι έχει και 5-6 πτυχία, ε;

   ΕΧΕΙΣ ΘΡΑΣΟΣ όταν μιλάς για -70% όταν υπάρχουν 1,500,000 άνεργοι, όταν, όταν, όταν...

   • ΜΔ avatar
    ΜΔ @ tpe 22/01/2013 13:59:57

    Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην είναι μυστική ή να νοθεύουν το αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι μπορεί να παρθεί απόφαση με "απαρτία" (μικρού σχετικά ποσοστού του συνόλου των εργαζομένων) καθώς και η στάση των υπολοίπων που επιλέγουν την αποχή ή ακόμα και την υπερψήφιση της απεργίας (ενώ μετά δηλώνουν άδεια ή ρεπό), διευκολύνει τους πάντες:
    1) Τους πιο ακραίους που θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα στην απεργία και στον "αγώνα".
    2) Τους πιο μετριοπαθείς που παθητικά (πολλές φορές "διαμαρτύρονται" κιόλας ότι δεν τους αφήνουν να πάνε να δουλέψουν) αποδέχονται την απεργία μήπως και κερδίσουν συνολικά κάτι.
    Τελικά όλοι υποκρίνονται. Οι πρώτοι (που πιστεύω ότι η πλειοψηφία τους δεν βάζει ρεπό ή άδεια, είναι δηλαδή πιο "ντόμπροι") υποκρίνονται ότι η απεργία είναι καθολική κτλ κτλ και κάνουν τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις τέτοιες μα άδειες και ρεπό.
    Οι δεύτεροι (που συνήθως βάζουν άδεια ή ρεπό) υποκρίνονται ότι δεν θέλουν να απεργήσουν αλλά αναγκάζονται να απουσιάσουν από την εργασία τους! Οι πράξεις τους βέβαια δείχνει το ακριβώς αντίθετο και οι ενέργειές τους υποδηλώνουν ότι δεν έχουν και...guts.
    Όπως και να χει, υπάρχει στρέβλωση!!!!
    Για την ουσία του θέματος, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου: κακώς τίθεται θέμα απεργίας και πολύ περισσότερο με τέτοιο τρόπο διαμαρτυρίας οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.
    Φιλικά!

    • ΜΔ avatar
     ΜΔ @ ΜΔ 22/01/2013 14:01:40

     * από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

 19. Chris 1979 avatar
  Chris 1979 22/01/2013 11:27:29

  3000-3500 Ευρώ μεικτά παίρνουν τα παλικάρια.... Δηλαδή ο δικαστικός η ο αστυνομικός της ομαδας ΔΙΑΣ τι πρέπει να κάνει???

  Και μικρή μείωση τους κάνουν!!
  Σαμαρά στείλε τους στον αγύριστο!!! Ο απλός εργαζόμενος στον Ι.Τ. λαμβάνει πολύ λιγότερα ,συχνά με καθυστέρηση και πολλές φορές χωρίς καν ασφαλιση!!!
  Τα συγκεκριμένα συνδικαλοκομματόσκυλα δεν έχουν αντιληφθεί την κατάσταση....Όταν το αντιληφθούν θα είναι αργά...
  Τελείωστε τους ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ Δ.Υ.!!!!!! (τους αργόσχολους όμως...)

 20. Τασος avatar
  Τασος 22/01/2013 19:30:13

  Διαίρει και Βασίλευε και ο νοών νοείτω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.