Το μεγάλο μπαμ στο πολιτικό σύστημα
19/07/2014 07:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεγάλο μπαμ στο πολιτικό σύστημα

Αν οι υγιείς δυνάμεις της πατρίδας θέλουν πράγματι να φτιάξουν μια νέα Ελλάδα, πρέπει πρώτα να διαλύσουν το παλαιό πολιτικό, επιχειρηματικό και οικονομικό σύστημα.

Ουκ ολίγες φορές έχουμε γράψει ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα πνέει τα λοίσθια, ότι το μεταπολιτευτικό μοντέλο έχει «κρασάρει» και είναι θέμα χρόνου να βαρέσει οριστική διάλυση. Παρ’ όλα όσα γίνονται και λέγονται το απρόσωπο αυτό πολιτικό σύστημα εμφανίζει μεν σπασμούς, αλλά έχει ακόμη ζωή και δεν λέει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια.

Άλλωστε το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα συζητάμε για το πώς θα κουρευτούν τα δάνεια των μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν λογαριασμούς σε φορολογικούς παράδεισους δείχνει ότι δεν είναι εύκολο να διαλυθεί το σύστημα της κομματοκρατίας και του ρουσφετιού που ταλανίζει επί δεκαετίες της χώρα. Όποιος ξέρει λίγα πράγματα για το πώς λειτουργούν οι βουλευτές θα καταλάβει. Όλη την ώρα είτε στα τηλεπαράθυρα είναι είτε σε κάποιο γραφείο για να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους.

Ο ελληνικός λαός που έχει βασανιστεί την τελευταία πενταετία βλέπει ορισμένους θυλάκους διαφθοράς και αδιαφάνειας να δίνουν μάχες για να μην αλλάξει τίποτε και το κράτος να αποδεικνύεται αδύναμο να αντέξει τις πιέσεις που ασκούνται για να διατηρηθεί το μεταπολιτευτικό σύστημα της ρεμούλας. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα, παλαιά και νέα τζάκια, έχουν πάντα προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό και λύνουν και δένουν. Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή για την ελληνική δημοκρατία και οικονομία τα «πάρε – δώσε» είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Επιχειρηματικά δείπνα, συναντήσεις με πολιτικούς, lobbying εκατομμυρίων ευρώ, προσλήψεις συμβούλων και εταιρειών επικοινωνίας για να περάσουν ανώδυνα και χωρίς πίεση ρυθμίσεις και μεγαλορουσφέτια.

Η υπόθεση των θαλασσοδανείων είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί. Η περίπτωση των Ψυχάρη και Μπόμπολα που ετοιμάζονται να συμπλεύσουν προκειμένου να τους κουρευτούν τα χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων είναι ενδεικτική της τελικής προσπάθειας του κρατικοδίαιτου επιχειρηματικού μοντέλου να διατηρήσει την κυριαρχία του.

Το ερώτημα είναι αν το πολιτικό σύστημα αντιλαμβάνεται τι το περιμένει αν ο ελληνικός λαός δει για άλλη μια φορά να γίνονται τα «κομπρεμί» σε βάρος του. Για σκεφτείτε το πιο απλό απ’ όλα. Να ρυθμιστούν τα δάνεια των επιχειρηματιών και μεγαλοεργολάβων, να τους κουρευτούν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, και την ίδια στιγμή να πάει μια οποιαδήποτε τράπεζα να πάρει το σπίτι από μια οικογένεια που δεν πλήρωσε τη δόση του δανείου του. Όχι μόνο επανάσταση θα γίνει και δικαιολογημένα, αλλά θα μπει ο λαός στη Βουλή.

Και στο κάτω – κάτω γιατί να πληρώσει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας που τσακίστηκε από τα μνημόνια, τα δάνειά του όταν βλέπει ότι ο Α ή ο Β επιχειρηματίας κλείνει deal και τη γλιτώνει, την ίδια στιγμή που κατάφερε να βγάλει δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.

Αν τα ληξιπρόθεσμα χρέη είναι 67 δις τώρα και τα καθυστερούμενα δάνεια πάνω από 77 δις, να μας το θυμηθείτε ότι σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί το κράτος να τα μετρήσει. Κανείς δεν θα πληρώνει και όλοι θα περιμένουν να έχουν την τύχη του Μπόμπολα, του Ψυχάρη και των άλλων τζαμπατζήδων επιχειρηματιών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το άρθρο του Focus το οποίο αναφέρεται στο «πώς οι Έλληνες ολιγάρχες λεηλατούν το κράτος τους».

[photo_1]

Στο άρθρο γίνεται εκτενή αναφορά στα τραπεζικά χρέη που έχουν δημιουργήσει οι μεγάλοι μιντιακοί όμιλοι όπως ο ΔΟΛ και Πήγασος οι οποίοι αναφέρονται από το Focus ως ιδιοκτήτες των μεγάλων εφημερίδων, καθώς και ως μέτοχοι του Μega.

Όπως αναφέρει το άρθρο, όμως, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν αρκούν για να σώσουν τους Έλληνες ολιγάρχες. Πλέον πολλά τραπεζικά δάνεια δεν εξυπηρετούνται. Μετριοπαθείς υπολογισμοί κάνουν λόγο για 75 έως 77 δισ. ευρώ.

Γίνεται αναφορά ειδικότερα στην ουσιαστικά κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής καθώς και σε διαπλοκή ανάμεσα σε μέσα ενημέρωσης και εργοληπτικές εταιρίες.

«Οι ολιγάρχες της χώρας δεν πληρώνουν» είναι η κατακλείδα του δημοσιεύματος. Ο λογαριασμός θα πάει ξανά στους Έλληνες και κατόπιν στους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Δεν ξέρουμε αν είναι στημένο το άρθρο αλλά απεικονίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Μπορεί άραγε να αντέξει το πολιτικό σύστημα τους κραδασμούς που το ίδιο θα δημιουργήσει; Πόσο θα αντέξει η ΝΔ άραγε που είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει μια σχετική ενότητα; Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται και πάει σε συνέδριο μπας και διασωθεί. Η ΔΗΜΑΡ ικετεύει τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάει να του σκουπίζει τα πατώματα της Κουμουνδούρου. Το Ποτάμι κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και θα πάει με όποιον του… κουνήσει τα περισσότερα. Τα κόμματα της λαϊκής δεξιάς προσπαθούν να μείνουν στον αφρό μόνο με τον άκρατο λαϊκισμό τους και χωρίς καμιά λογική, χωρίς να ξέρουν καν τι τους γίνεται. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμη και στην κυβέρνηση να βρεθεί είναι τόσο άχρηστοι που θα φύγουν σε 5-6 μήνες.

Αν λοιπόν οι υγιείς δυνάμεις της πατρίδας θέλουν πράγματι να φτιάξουν μια νέα Ελλάδα, πρέπει πρώτα να διαλύσουν το παλαιό πολιτικό, επιχειρηματικό και οικονομικό σύστημα. Πρέπει να πνίξουν το «τέρας» που έφαγε τη χώρα εδώ και 40 χρόνια. Πρέπει να φέρει το νέο, μια αισιοδοξία για το μέλλον το οποίο δεν θα στηρίζεται και πλάι στις «διευθετήσεις», τις μεγαλοεξυπηρετήσεις των γνωστών νταβατζήδων. Αν δεν τα κάνει όλα αυτά τότε θα γίνει το μεγάλο μπαμ και όποιον πάρει ο χάρος. Χωρίς μια ελεγχόμενη έκρηξη, ωστόσο, κινδυνεύει όλη η Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Rigo avatar
  Rigo 19/07/2014 07:31:53

  Στον ΣΥΡΙΖα μπορεί να είναι άχρηστοι αλλά με τους εκδότες και καναλάρχες νταβατζήδες δεν έχει σχέση. Τρέμουν μήπως βγει και τους κλείσει την επόμενη μέρα...

  • mikel avatar
   mikel @ Rigo 19/07/2014 09:07:32

   Τρέμουν μήπως βγει και τους κλείσει την επόμενη μέρα ουτε σε σεναριο του ΦΩΣΚΟΛΟΥ δεν παιζει

   • franck avatar
    franck @ mikel 19/07/2014 12:25:59

    Γι αυτό έφτιαξαν και το "Ποτάμι" αλλά ούτε αυτό τους βγήκε, όπως και οι "58" προηγουμένως. Αλλοιώς δεν είχαν λόγο να το κάνουν . Θα έδιναν όλα τα λεφτά στον Τσίπρα εξ αρχής και θα τον εξαγόραζαν όπως συνήθιζαν με τους άλλους έως τώρα...

 2. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 19/07/2014 08:39:25

  Μπράβο στον συντάκτη του άρθρου! Επειδή οι πολιτικοοικονομικές ελίτ δεν πρόκειται αυτοβούλως να δείξουν εθνική ευθύνη, η ίδια η πραγματικότητα θα τους ξεπεράσει. Κι αυτό το γνωρίζουν και προετοιμάζονται. Προσπαθούν να κρατήσουν την κοινωνία απενεργοποιημένη. Όμως, το κοινωνικό γίγνεσθαι σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού συνόλου υπεραβαίνει τις βουλές των παρασιτικών ελίτ. Αυτές δεν μπορούν πλέον να αναπαραγάγουν οικονομικά και ιδεολογικά την ύπαρξή τους. Για να υλοποιηθούν οι επερχόμενες εξελίξεις προς την επιθυμητή για το Έθνος κατεύθυνση (αυτή υπερβαίνει το διπολικό Δεξιά - Αριστερά στο βαθμό που πρώτα πρέπει να δημιουργήσουμε παραγωγική κοινωνία και μετά να δούμε τις ταξικές επιλογές), απαιτείται οι υγιείς δυνάμεις του Έθνους να ενεργοποιηθούν στη βάση στρατηγικών επιλογών και δράσεων. Στι antinews πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια.

 3. MCA avatar
  MCA 19/07/2014 08:50:53

  Το να καταστρέφεις είναι εύκολο. Το να φτιάχνεις όμως είναι το δύσκολο. Αν τα φάγαμε μαζί, τότε πρέπει να πληρώσουμε και μαζί. Αυτό μας το έχουν επισημάνει επανειλημμένα οι ΄΄κακοί ξένοι΄΄,ότι το βάρος δηλαδή δεν έχει μοιραστεί αναλογικά.

 4. franck avatar
  franck 19/07/2014 09:19:38

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!. Την ομολογούν ακόμα και οι Γερμανοί! Βεβαίως το άρθρο αυτό ταυτίζεται απολυτα και δικαιώνει το ιδεολογικο μανιφέστο καθώς και το πρόγραμμα του Σύριζα, αλλά αναμενόμενο ήταν, αφού πλέον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι καταδικασμένα για εσχάτη προδοσία της Πατρίδας στη συνήδειση του Ελληνικού λαού και οι πραγματικοί πατριώτες ψηφοφόροι τους, έφυγαν και φεύγουν ολοταχώς προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αντιμνημονιακά κόμματα, που φαίνεται οτι συγκλίνουν στο βασικό τους στόχο, που είναι η διακοπή "του φαρμάκου που σκοτώνει την Ελλάδα" και που είναι το μνημόνιο. Το Εθνικό Μέτωπο των Αντιμνημονιακών πολιτών σχηματίζεται σιγά-σιγά, καθώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διαλύονται, ιδιαίτερα με την νέα έκθεση της τρόικας που θα απαιτήσει προφανώς εφαρμογή των "συμφωνηθέντων" και Νέα Μέτρα πάνω απο 12 δίς.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ franck 19/07/2014 12:35:06

   Tίποτε δεν δικαιώνει.Το να μιλά για ολιγάρχες δεν δικαιώνει αυτούς που θέλουν ελλείμματα ανεξαρτήτως ολιγαρχών.Εάν το πρόβλημα ήταν μόνο αυτοί ο Σύριζα ή κάποιος "αδιαφθορος" θα έλεγε θα αφήσω να κλείσουν τα κανάλια και τέλος. Αμ,δεν είναι έτσι και γιαυτό ζητά διαγραφή χρεών και λεφτά.Για κάθε ολιγάρχη υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες "απλοί" φεσαδόροι. Και δεν πρόκειται να υπάρξουν μέτρα 12 δις.Φαντασιώσεις είναι όλα αυτά.

   • franck avatar
    franck @ ψυχραιμια 19/07/2014 16:35:15

    Aν η ΝΔ "αφήσει να κλείσουν τα κανάλια και τέλος", όπως το λες, θα την ψηφίσουμε όλοι φίλε ψυχραιμία. Αν δεν το κάνει, πριν όμως απο τις εκλογές, δεν θα την ψηφίσει κανένας, οπότε θα δικαιωθεί ο Σύριζα τελικά, αν κατάλαβες...Aν τα νέα μέτρα 12 δίς που προτείνει ο Σόιμπλε είναι φαντασιώσεις, τότε όντως δεν θα υπάρξουν. Οπως δεν θα υπάρξουν κι αν πέσει η Συγκυβέρνηση, οπότε θα δικαιωθείς.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ franck 19/07/2014 19:35:47

     Mα ο Σόιμπλε δεν προτείνει μέτρα 12 δις.Λέει ότι θα χρειασθεί η Ελλάδα ένα δάνειο 12 δις εως το 2020 για να καλύψει τα κενά του προγράμματος. Η κυβέρνηση λέει ότι έχει 11 που περίσσεψαν από την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και δεν θα το χρειασθεί. Άλλοι λένε ότι μέρος από τα 11 θα πάνε σε νέα τραπεζικά κενά οπότε 5-6 θα χρειασθούν. Αλλά είναι άλλο πράγμα δανειο 12 δις και μέτρα 12 δις. Μέτρα 12 δις σίγουρα δεν χρειάζονται γιατί ήδη έχουμε πλεόνασμα.Μην τρελαίνετε τον κόσμο.

     • George N avatar
      George N @ ψυχραιμια 19/07/2014 20:57:51

      Σωστά αυτό το θέμα έχει κλείσει ουσιαστικά και μένει απλά η εκλογική του διαχείριση. Ούτε ένα ποσό λίγων δις προσφέρεται για contionality. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ελάφρυνσης του χρέους. Δεν είναι στα δημοσιονομικά/χρέος το θέμα αλλά στην πραγματική οικονομία που με την στασιμότητα φέρνει πολιτική ανατροπή ενώ με την κατάρρευσή της θα προκαλέσει τρύπες σε όλα τα μέτωπα. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο λέγεται εσωτερικό χρέος που κοντεύει ένα ΑΕΠ. Το γιατί δεν τρελαίνεται η κυβέρνηση με αυτό αλλά αντίθετα κάνει ότι μπορεί για να το μεγαλώσει, είναι η ερώτηση. Το μοτίβο μοιάζει καταπληκτικά με την πορεία του Ελληνικού στρατού προς την Άγκυρα το 21/22. Άραγε ξέρει κάτι που το αγνοούν όλοι οι άλλοι ή (επιλέγει να) αγνοεί αυτό που ξέρουν? Προσεχώς στις οθόνες μας...

     • προεδρος avatar
      προεδρος @ ψυχραιμια 21/07/2014 01:07:43

      ρε υπαρχει ελληνας πολιτικος που να ειναι πατριωτης οπιος λεει οτι ειναιπατριωτης πεφτουνε να τον φανε φασιστας γερμανοτσολιας ακροδεξιος και τετοια δεν ενδιαφερεται κανενας για την πατριδα ασ ελπισουμε να βγει τιποτα καινουργιο στο τελος θα μας πανε πακετο στο μιχαλολιακο

     • Ισόνομος πολίτης avatar
      Ισόνομος πολίτης @ ψυχραιμια 21/07/2014 11:22:31

      Δυστυχώς υπάρχει λίγο πολύ στους περισσότερους από εμάς, ένα στοιχειώδες έλλειμμα βασικών οικονομικών γνώσεων… Άλλο έλλειμμα 12 δις και άλλο δάνειο ή δημιουργία επί πλέον χρέους 12 δις. Στο "μνημόνια" και τα άγρια μέτρα περικοπών και φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, καταλήξαμε γιατί το έλλειμμα του 2009 έφθασε σε υπερβολικά ύψη για τα δεδομένα μας (ανεξάρτητα πως αυτό μετρήθηκε ή πολιτικάντικα εκ των υστέρων αιτιολογήθηκε) Δυστυχώς….

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ franck 19/07/2014 17:19:37

   Ετσι, έτσι, ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ και προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος. ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του εξαγνισμού και της άφεσης αμαρτιών, το κόμμα κολυμβήθρα του Σιλωάμ, το κόμμα των λωτοφάγων, το κόμμα που διαγράφει από μνήμες μέχρι χρέη και δάνεια.

 5. "Μανώλης Πετράκης" avatar
  "Μανώλης Πετράκης" 19/07/2014 15:20:59

  Yπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος: ''Επειδή έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, έχω ως υπουργός το ιερό δικαίωμα να συμμαχήσω ακόμα και με το διάβολο, για να διατηρήσω θέσεις εργασίας στο δημόσιο, έστω και αν αυτές δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικές'' Τα λόγια είναι περιτά. Η ΝΔ επί 40 χρόνια αφοδεύει πάνω στην υποτιθέμενη ιδεολογία της (ό, τι και αν σημαίνει ο όρος-αρλούμπα "ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός") όταν η άλλη παράταξη υπερασπίζεται με λύσσα την παγκοσμίως χρεοκοπημένη ιδεολογία των 100 εκατομμυρίων θυμάτων του κομμουνισμού και της ασύλληπτης μιζέριας και φτώχειας. Να μην ξεχάσουμε στις επόμενες εκλογές να κατέβουμε μαζικά να ψηφίσουμε ΝΔ για να έχουμε τον Ντινόπουλο να συμμαχεί με τον διάβολο για να σώσει τους ΔΥ. Γιατί μπορεί να έρθουν οι κομμουνιστές στα πράγματα και να μας βάλουν να πληρώνουμε φόρους για τα σπίτια μας.

  • George N avatar
   George N @ "Μανώλης Πετράκης" 19/07/2014 16:09:10

   Ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός σημαίνει ότι βγάζεις από την ρίζα του τον φιλελευθερισμό. Μια εκλαΐκευση επιχείρησε ο υπουργός. Τι σας μπερδεύει?

  • franck avatar
   franck @ "Μανώλης Πετράκης" 19/07/2014 16:36:27

   ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!

  • Π.Κ. avatar
   Π.Κ. @ "Μανώλης Πετράκης" 19/07/2014 17:27:41

   Σωστός φίλε μου σε όλα όσα αναφέρεις και τα έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ μέσα. Ένα μπράβο στο antinews για το άρθρο του, αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα....Τελικά η εμπειρία μας δείχνει όλο το τωρινό πολιτικό σύστημα κάνει οτι είναι δυνατόν για να σώσει τούς πελάτες του, τούς χορηγούς του και....ρίχνει τον υπόλοιπο Λαό στον Καιάδα. Τα μπατίρια με τις offshore δεν πρόκειται ποτέ να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ούτε οι γνωστοί εκδοτικοί, επιχ/κοί όμιλοι, και οι γνωστοί μεγαλοξενοδόχοι(πεθεροί υπουργών κ.λ.π.) και ο λογαριασμός θα πάει στα συνήθη κορόιδα υποζύγια. Δυστυχώς η αναδιάρθρωση της αγοράς δεν θα γίνει με δίκαιους όρους με το υπάρχον πολιτικό σύστημα γιατί θα συνεχίσει να υπηρετεί το σάπιο κατεστημένο σε βάρος των υπολοίπων, και μετά ψάχνουμε γιατί κάνει φοροδιαφυγή ο μανάβης στη....λαική του Χαρδούβελη και η κυρά Κατίνα στην Ύδρα.

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ "Μανώλης Πετράκης" 19/07/2014 17:39:29

   Ο υπουργός δήλωσε υποταγή στο στρατό κατοχής, προκειμένου να κερδίσει μερικούς μήνες γαλήνης και ηρεμίας στην αναπαυτική καρέκλα του υπουργείου του. Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την εφαρμογή της αξιολόγησης απο τους δήμους, γιατί άκουσον, άκουσον είναι εκλεγμένοι και οχι διορισμένοι από την κυβέρνηση! Άρα με βάση το σκεπτικό της υπουργάρας, έχουν το δικαίωμα επιλογής εφαρμογής των νόμων που τους γουστάρουν! Είναι όλο και πιο κοντά η στιγμή που θα ζητάμε πολιτικό άσυλο στην...Αλβανία και θα μας το δίνουν!

  • Naruto avatar
   Naruto @ "Μανώλης Πετράκης" 19/07/2014 17:54:24

   Ο υπουργός είπε την αλήθεια . Προσπαθώντας να διατηρήσει τις όχι τόσο παραγωγικές θέσεις στο δημόσιο έχασε τις παραγωγικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα .Ετσι παρά τα μέτρα και τους κτηνώδεις φόρους εξακολουθούμε να βουλιάζουμε ,γιατί σώσαμε το σαμάρι αλλά ψόφησε ο γάιδαρος . Για την ιδεολογία υπάρχει ένα ρητό που λέει : Ιδεολογία ειναι η μέθοδος με την οποία πείθεις κάποιον να δράση ενάντια στα συμφέροντά του . Σωστά ολα αυτά που γράφουμε απο την σκοπιά του ο καθένας αλλά πρέπει ν´αρχίσουμε να προτείνουμε λύσεις .

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ "Μανώλης Πετράκης" 19/07/2014 19:37:34

   Mπορεί να είναι εθνικόφρονες ΔΥ.Το σκέφτηκες αυτό; Ειδικά στο δήμο Αθηναίων που πριν τον Καμίνη τον είχε η ΝΔ καμμιά εικοσαριά χρόνια.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ "Μανώλης Πετράκης" 19/07/2014 19:48:53

   Ναι, αυτά τα φαιδρά ανθρωπάκια, τα κενά κουστούμια, οι πρωταγωνιστές του φριχτού θεάτρου της πλατείας Κολωνακίου, μας κυβερνούν!!!

 6. Chr avatar
  Chr 19/07/2014 17:37:06

  Τα δάνεια των ολιγαρχών και των πάσης φύσεως διαπλεκομένων είναι η συντριπτική πλειοψηφία από στον τραπεζικό δανεισμό .Αλλά και να τα χαρίσουμε θα ξαναδημιουργηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.Απλώς οι άνθρωποι έχουν μάθει να βυζαίνουν,έτσι βγάζουν λεφτά. Ο αποπληθωρισμός ,η ύφεση όμως τους ξεγύμνωσε . Καταλαβαίνω Ελληνικές εταιρείες να πληρώνουν με καθυστέρηση στην Ελλάδα.Γιατί όμως κάνουν το ίδιο στην Μ.Ανατολή ,αφού μάλιστα πληρώνονται στην ώρα τους?(οι πηγές μου είναι 100% εξακριβωμένες ) Και ο κος Δένδιας-που τον εκτιμώ -με τους ανεμόμυλους για επιστροφή καταθέσεων. Φιλότιμη προσπάθεια αλλά ....... Οταν τα 2/3 των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας , όταν υπάρχει οικογένεια που στους ομίλους που ελέγχει λέγεται ότι ο τραπεζικός δανεισμός φτάνει τα 10 δις ,όταν τεχνική εταιρεία έχει ανεκτέλεστο 1,9 δις και δάνεια 3,9 δις (!!!!) . Και κυρίως όταν δέρνουν τους ηρωικούς μικροομολογιούχους ,ενώ οι καταθέτες βαφτίζονται .........επενδυτές (για να εμπεδώσεις το μάθημα),τότε τα πράγματα είναι ζόρικα , πολύ ζόρικα για παροχή βοήθειας. Ειναι βέβαια και τα υπέρμετρα μέτρα της εφορίας που για πλάκα μένεις ταπί και δεν βρίσκεις άκρη στον αιώνα τον άπαντα. Καποτε θα σκάσει η φούσκα ,είναι θέμα χρόνου . Με εξαίρεση εαν βρέξει χρυσό,οπότε θα αναβληθεί το σκάσιμο. Γιατι και οι Ισπανοί κάποτε που απέκτησαν το χρυσό της Αμερικής παρήκμασαν σύντομα . Είναι εύκολο να μην παίρνεις σκληρές αποφάσεις ,να μην ματώνεις όταν πρέπει αλλά οδηγεί σε καταστροφικά αποτελέσματα στην πορεία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.