20/08/2009 13:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεγάλο λάθος του ΚαραμανλήΚακή κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία; Κάκιστη να πούμε κι εμείς. Κακή διότι δεν τόλμησε όταν είχε ισχυρή εντολή να συγκρουσθεί με την κατεστημένη νοοτροπία, με τις ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, με τον παραλογισμό πολλών εξωπραγματικών κεκτημένων που συντεχνίες και βολεμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σάλπιζαν κήρυξη πολέμου αν θιγούν έστω και κατ' ελάχιστον.

Άτολμη κυβέρνηση, παγιδευμένη στην ήπια προσαρμογή αντί να προχωρήσει στις αναγκαίες ρήξεις και μεταρρυθμίσεις, επιλέγοντας την πολιτική της δημοσκοπικής διαχείρισης από την πολιτική των επιβεβλημένων πρωτοβουλιών και της σύγκρουσης.

Κακή κυβέρνηση για ο,τι δεν έκανε και λιγότερο για ο,τι έκανε.

Επειδή στην πολιτική όμως το χρονόμετρο δεν μηδενίζει, αρχίζοντας να μετράει από την αρχή κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, είναι σαθρό το επιχείρημα που επικαλούνται από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ... ότι δηλαδή εσείς κυβερνάτε σήμερα, άρα εσείς φταίτε για όλα.

Κουρτίνα στο πως κυβέρνησαν και τι παρέδωσαν όσο κι αν θέλουν δεν μπορούν να τραβήξουν, διότι απλά παρέδωσαν κληρονομιά και πολιτική αποποίηση κληρονομιάς δεν μπορεί να γίνει, καθ' ότι κληρονόμος είναι ο λαός.

Και το ΠΑΣΟΚ αρέσει δεν αρέσει έχει παρελθόν τον Ανδρέα, του Τσοβόλα δώστα όλα, του ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, του άκρατου δανεισμού, του εφευρέτη των κοινωνικοποιήσεων... και προσφάτως τον Σημίτη που το ιδιο αποκήρυξε. Κακή λοιπόν η κυβέρνηση, αλλά βαριά και η κληρονομιά που παρέλαβε.

Πάμε παρακάτω: Το ότι παίζεται αυτές τις ημέρες παιχνίδι με τον Χριστοφοράκο και την Ζήμενς, τις εκλογές και τον ανασχηματισμό το ξέρει και η Κουτσή Μαρία.

Μέχρι για καρναβαλική συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με μεταβατικό πρωθυπουργό τη διαπλοκή με μάσκα, μιλάνε ορισμένοι!

Δεν θέλουν ούτε Καραμανλή, ούτε Παπανδρέου. Πρωθυπουργική εκπροσώπηση διαπλοκής και νταβατζήδων θέλουν και τη θέλουν σήμερα, εξ΄ ου και η γενικευμένη στοχοποίηση Καραμανλή και η ύπουλη απαξίωση Παπανδρέου από φιλικά προς το ΠΑΣΟΚ ΜΜΕ.

Θέλουν να σύρουν τις εξελίξεις σε μια «αναγκαστική» συγκυβέρνηση, υποτίθεται λόγω κρίσης, με δικό τους παίκτη στο Μαξίμου, ο οποίος αν είναι και βαρήκοος και δεν ακούει καλά τι του λένε, ακόμα καλύτερα.

Εδώ είναι το μεγάλο λάθος του Καραμανλή. Λάθος, διότι τότε που ήταν πανίσχυρος με 165 βουλευτές και μίλησε για τούς νταβατζήδες έπρεπε να θέσει αυτός τους κανόνες. Λάθος, διότι αφού έβγαλε το μαχαίρι στου Μπαϊρακτάρη έπρεπε και να το ματώσει. Δεν το έκανε και τώρα οι νταβατζήδες επιχειρούν νά το καρφώσουν στην πλάτη του με συνεργούς μέσα από το κόμμα του.

Γιατί αυτό ήταν και είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης. Ένας πρωθυπουργός επικεφαλής ενός κόμματος που ισούται με το άθροισμα των διαφορετικών πολιτικών φιλοδοξιών και συμφερόντων που το αποτελούν και που προσπαθεί από το Σεπτέμβριο του 2007 να μην «πέσει», πρώτα από τον Τατούλη και τώρα από το Μανώλη. Και φυσικά κανένας δεν πιστεύει ότι όλοι αυτοί που απειλούν κάθε τόσο την ύπαρξη της κυβέρνησης είναι αυτοδύναμοι και όχι ενεργούμενα.

Αυτό είναι και το πρόβλημα του τωρινού ανασχηματισμού. Πως θα διατηρηθεί και μετά από αυτόν η συνοχή της κυβερνητικής παράταξης, πως θα γίνει χωρίς να φύγουν διάφοροι στον δρόμο, είτε επειδή δεν θα έχουν υπουργοποιηθεί, είτε επειδή θα έχουν βγει από την κυβέρνηση, είτε επειδή έτσι θα αποφασίσουν οι πέντε έξι διαπλεκόμενες πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες που διαφεντεύουν τον τόπο.

Απο τον Σεπτέμβριο του 2007 ο Καραμανλής προσπαθεί κυρίως να μην τον "ρίξουν". Πολιτική όμως "να μην με ρίξει ο Τατούλης, ή ο Μανώλης"  δεν υπάρχει.

Και στην πολιτική καμιά φορά αποκτά ιδιαίτερη σημασία η επιλογή του ποιος θα σε ρίξει από την κυβέρνηση.

Και ίσως πρέπει κάποτε να κάνει αυτή την επιλογή ο κ. Καραμανλής. Να προχωρήσει στον ανασχηματισμό που απαιτούν οι συνθήκες και η απογοητευμένοι βάση του κόμματός του και να πει: «Όποιος θέλει μένει, όποιος δεν θέλει φεύγει».

ΠΑΝ ΠΑΝ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 20/08/2009 18:10:54

  Τώρα που ο ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ δείνχει την ΑΡΙΣΤΕΡΑ του μέλλοντός μας, πάμε όλοι ΠΑΣΟΚ για να μείνουν όλα όπως είναι και μάλιστα να επανέλθουμε εκεί που όλοι τα 'πιαναν. Κάποια άλλη SIEMENS θα τα δώσει στα ΠΑΣΟΚΟμπουμπούκια και οι αριστεράντζες θα οικτήρουν το βρώμικο σύστημα που δεν τους δίνει...ΟΣΑ θέλουν.
  ΚΩΣΤΑ πάρε ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ!!!!!

  • Πυροπαθής avatar
   Πυροπαθής @ ΣΚΑΙς 21/08/2009 13:44:59

   Τα δομημένα τα ΠΑΣΟΚΟμπουμπούκια τα πήραν;
   Το Βατοπέδι , ο Εφραιμ, ο Βουλγαράκης, ο Παυλίδης, Ο Ζαχόπουλος, οι κουμπάροι, η Πελέκη, ο Ρουσόπουλος, ο Δούκας,κ.λ.π. κ.λ.π. η Δίκα Αλογοσκούφη, η Πώληση του Γερμανού, Τα κέρδη από τον ΟΤΕ που έβγαλε ΄Ελληνας επιχειρηματίας μέσω χρηματιστηρίου, αυτά που ανακάλυψε ο Ζορμπάς για τα οποία και τον ξήλωσαν κ.λ.π. Όλα αυτά ΠΑΣΟΚΟΙ τα κάνανε;

   • mareli avatar
    mareli @ Πυροπαθής 22/08/2009 03:10:38

    Εγώ ήξερα ότι όταν είσαι πυροπαθής μαυρίζει το σπίτι σου... δεν περίμενα ποτέ ότι ΠΡΑΣΙΝΙΖΕΙ και το μυαλό σου!

 2. aris53m avatar
  aris53m 20/08/2009 20:49:33

  Συγχαρητήρια.

  Αυτό το άρθρο τα λέει όλα.

  "Εδώ είναι το μεγάλο λάθος του Καραμανλή. Λάθος, διότι τότε που ήταν πανίσχυρος με 165 βουλευτές και μίλησε για τούς νταβατζήδες έπρεπε να θέσει αυτός τους κανόνες. Λάθος, διότι αφού έβγαλε το μαχαίρι στου Μπαϊρακτάρη έπρεπε και να το ματώσει. Δεν το έκανε και τώρα οι νταβατζήδες επιχειρούν νά το καρφώσουν στην πλάτη του με συνεργούς μέσα από το κόμμα του."

  Ο Κωστίκας ενώ τα είχε ΟΛΑ έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του.
  Ενώ ο λαός του έδωσε 165 βουλευτές αντί να ξεκαθαρίσει το βόυρο του ΠΑΣΟΚ που λυμαίνονταν και λυμαίνεται ΑΚΟΜΑ τα χρήματα του δημοσίου μέσω των "στελεχών" του στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ κλπ, αντί να ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ το Κράτος, βρέθηκε να κάνει ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

  Το εύκολο στις επόμενες εκλογές είναι ποιόν να μην ψηφίσουμε. (δεν ψηφίζουμε πρασινομπλέ κλέφτες ας πούμε για παράδειγμα).

  Το δύσκολο είναι ποιόν να ψηφίσουμε. (Διαχειριστές της ψήφου μας? Σταλινισμό? Φιλοτουρκικά κόμματα? Άκρα δεξιά? ή το 0,43% των άλλων αριστερών?)

  είναι ντύσκολο ...

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 21/08/2009 01:09:18

  Καλώς ήλθες στο club των εθνικιστών/ρατσιστών/φασιστών.

  Έτσι προσπαθούν να συκοφαντήσουν τα τσουτσέκια που πληρώνονται από δουλεμπόρους, εργολάβους και νεοταξικούς κήρυκες, τους υπερασπιστές της λογικής, της αυτόχθονης ιδιαιτερότητας και της εθνικής συνέχειας.

  Με την άδειά σου αναφωνώ τρις :
  Κρεμάλα στους antifa

 4. Νίκος avatar
  Νίκος 21/08/2009 06:43:15

  Διακρινω την εξης υφερπουσα λογικη στο γραπτο. ουσιαστικα λεει οτι Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ηταν -και ειναι- το μονο καταλληλο εργαλειο αλλαγων. Λαθος, μεγα λαθος κατα την ταπεινη μου γνωμη. η συγκρουση δεν ειναι αυτοσκοπος. ειναι απλα εργαλειο επιβολης στρατηγικης σε ευκταιο χρονο. Αν ημουν ΚΚ θα φροντιζα πρωτα να επερνα με το μερος μου σημαντικο τμημα των ΜΜΕ. σχεδον ΟΛΑ τα ΜΜΕ και ειδικα η τηλεοραση, βριθουν απο βολεμενους "αριστερους" επαναστατες του γραφειου. Ακομα και η...κρατικη ΕΡΤ. ειναι για γελια να βλεπεις δημοσιογραφους των πεντακοσιων χιλιαδων ευρω να αγωνιζονται για τα δικαια των φτωχων. ειναι της μοδας ο ανεξοδος, ἠ μαλλον ο αλλοις εξοδοις προοδευτισμος. μετα θα εβαζα ικανους ανθρωπους σε θεσεις κλειδια. μαλλον ομως λειπουν οι ιακνοι αφου η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι καρριεριστες που περασαν απο τα γνωστα σταδια κομματικοποιησης μεσω των γνωστων "δημοκρατικων" διαδικασιων στα πανεπιστημια. εκει που φοιτησαν "ευπατριδες" σαν τον κ. βουλγαρακη. αληθεια (by the way επι το ορθοτερον καθ'οτι αγγλικον αρα και ανωτερον), συνεγραψε το εγχειριδιο "περι του ηθικου και του νομιμου"; το αναμενω με κομμενη την ανασα.

 5. Υ. avatar
  Υ. 21/08/2009 08:20:42

  Μια παρατήρηση, στο κατά τα άλλα σωστό σου άρθρο. Αναφέρεις, “……Λάθος, διότι αφού έβγαλε το μαχαίρι στου Μπαϊρακτάρη έπρεπε και να το ματώσει. Δεν το έκανε και τώρα οι νταβατζήδες επιχειρούν να το καρφώσουν στην πλάτη του με συνεργούς μέσα από το κόμμα του”.

  Μη ξεχνάς ότι από τα πρώτα νομοσχέδια το ’04 ήταν για τον βασικό μέτοχο, δηλαδή τους νταβατζήδες. Δεν προχώρησε ελέω Commission. Όσοι δε γνωρίζουν τις under the table λεπτομέρειες, γνωρίζουν ότι το “σύστημα Μπόμολα” που είχε εγκαταστήσει εκείνη τη περίοδο στις Βρυξέλλες πλήρη ομάδα από λομπίστες και ευρωνομικούς, συνεπικουρούμενη από Ευρωβουλευτές του Πασόκ και όχι μόνο, το πολέμησαν. Ακόμη και ο ίδιος ο Σουφλιάς.

  Δυστυχώς βαθύ κράτος δεν διαθέτει μόνο η Τουρκία.

 6. mofo avatar
  mofo 21/08/2009 09:47:30

  Το μεγάλο λάθος του Καραμανλή ήταν ότι δέχτηκε να παίξει τους ρόλους του αρχηγού της ΝΔ και μετά του πρωθυπουργού για τους οποίους απλά δεν είναι φτιαγμένος.
  Δέχτηκε να τον νοικοκυρέψουν, να τον παντρέψουν, να τον "σουλουπώσουν", να του αλλάξουν τη ζωή, για να μην διακινδυνεύσει ο καραμανλικός χαρακτήρας της Ν.Δ. από τους Μητσοτάκουλες.
  Και τώρα, τώρα που έφυγαν όλοι εκείνοι που τον προστάτευσαν (από τον Κεφαλογιάννη μέχρι, κυρίως, το Ρουσόπουλο) και τον έκαναν "Θεό" στα μάτια μεγάλης μερίδας του κόσμου, αποκαλύφθηκε απλά πόσο λίγος είναι. Ελάχιστος μπροστά στα προβλήματα και όλους εκείνους που τον κάνουν σήμερα ό,τι θέλουν.

 7. prota-i-ellada avatar
  prota-i-ellada 21/08/2009 09:49:01

  Σωστή και ισορροπημένη η ανάπτυξη του θέματος.
  Ο Καραμανλής είναι σαν τον Ολλανδό στρατιώτη.
  Έντιμος, μορφωμένος και με διάθεση προσφοράς αλλά επίσης και άπειρος, ρεμπελάκος και άτολμος.
  Κάνει για παρεούλα με κρασάκι και ανέκδοτα αλλά ως εκεί.
  Στο παλάντζο, πολύ καλύτερη επιλογή από το Γιωργάκη αλλά παραμένει λίγος.
  Όσοι νεοδημοκράτες δεν το καταλαβαίνουν, εθελοτυφλούν.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/08/2009 10:28:35

  Τα λαθη ειναι απορροια του γενικοτερου συσχετισμου δυναμεων που εχει διαμορφωθει επι χρονια.
  Το αρχικο και ισως αναποφευκτο "λαθος" ειναι οτι ηλθε στην εξουσια επιδιωκοντας την ανοχη και την ευνοια της αριστερας που προσπαθησε να διατηρησει.Ομως με τη συγκεκριμενη πολιτικη γεωγραφια της Ελλαδος οπου η παραταξη του βρισκεται γυρω στο 40% ηταν πολυ δυσκολη αλλη επιλογη.
  Η διατηρηση ομως της ανοχης της αριστερας σημαινει ακινησια στις αλλαγες στο κρατος,ηπια προσαρμογη και σταδιακες αλλαγες για να μη ξεσηκωθει ο κοσμος.
  Για μερικες επουσιωδεις αλλαγες στα πανεπιστημια καθε Πεμπτη ειχαμε συλλαλητηριο για δυο χρονια.Η επιλογη αυτη επηρεασθηκε και απο οσα εγιναν το διαστημα 1990 - 93.Η δυνατοτητα να ανοιξουν μετωπα ταυτοχρονα με συνδικατα,διαπλεκομενους,εξωτερικους παραγοντες κλπ δηλαδη ολο τον κοσμο δεν ειναι απεριοριστη.
  Οσο για το πως πρεπει να αποχωρησει : Να παραμεινει στη θεση του προτεινοντας τον Παπουλια για προεδρο και να αφησει να προκαλεσει εκλογες το ΠΑΣΟΚ και να αναλαβει ο ελληνικος λαος και ο ευρυτερος μη δεξιος χωρος την ευθυνη για την ανοδο στην εξουσια του Παπανδρεου.Ειναι η πλεον δημοκρατικη λυση και η καλυτερη για την παραταξη.

 9. αχβαχ avatar
  αχβαχ 21/08/2009 10:36:40

  ψυχραιμία, αυτά που σημειώνεις είναι δικαιολογίες. Ο ΚΚ είχε το 2004 πολιτικό κεφάλαιο και ανοχή από τον κόσμο συγκρίσιμο μόνο με τα αντίστοιχα του θείου του ή του Ανδρέα. Δεν νομίζω ότι πρόκειται περί λάθους όπως λέει ο τίτλος της ανάρτησης. Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του οι ρήξεις.

 10. Domos avatar
  Domos 21/08/2009 10:37:49

  Σύμφωνοι σε όλα αυτά. Το timing έχει τεράστιο χρόνο στην πολιτική (όπως και σε όλη τη ζωή μας σε ό,τι αποφασίζουμε). Αλλά δηλαδή και ο Καραμανλής πως βγήκε; Με παρθενογέννεση; Δηλαδη δεν τον υποστήριξαν μεγάλα (εκδοτικά, εργολαβικά κ.λπ.) συμφέροντα; Οι βουλευτές του πως βγήκαν; Οι δαπάνες (που πλήρωσαν κάποιοι) και οι προκλογικές υποσχέσεις (σε κάποιους) από το κόμμα και τους βουλευτές του δεν έπρεπε να 'αποπληρωθούν'; Αυτά λοιπόν τα πολύ ωραία που αναφέρεις είναι για ένα άλλα ΜΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
  Κι αν θέλουμε όλοι εμείς των 'μη συμφερόντων' ένα τέτοιο σύστημα πρέπει ΚΑΠΟΤΕ να έρθει ένα κόμμα που θα κάνει ΤΟΜΕΣ ακόμη κι εναντίον των συμφερόντων του... (ή μάλλον των συμφερόντων όσων των υποστήριξαν να εκλεγεί).

  Δίνω ένα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
  200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣξ ή 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ για 2 διαδοχικές ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ.
  Όταν βγαίνεις ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ και ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΣ σε ΚΑΝΕΝΑΝ (γιατί το ΚΟΜΜΑ σε έβγαλε) τότε μπορεις να πεις και μερικά ΟΧΙ.
  Και όποιος πει πως 'έτσι όμως ο ΑΡΧΗΓΟΣ θα βγάλει όποιους θέλει και ο λαός θα έχει μειωμένη έκφραση' κοιμάται ολόρθος καθώς και σήμερα ως γνωστόν οι βουλευτές βγαίνουν με 'σπρώξιμο' του κόμματος (σε ποσοστό πάνω από 95%). Ε, ας έχουμε 5% 'μειωμένη' έκφραση μπας και έχουμε 50% μειω μέ νη εξάρτηση.

  Και κάτι άλλο (αν και πολλά θα μπορούσε να πει κάποιος ακόμη):

  Επειδή εγώ εργάζομαι ως MANAGER σε επιχείρηση, ξέρω 2 πράγματα:
  Α. Για να κερδίσεις θέλεις ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ
  Αν εσύ έρθεις να μας πεις πως είχε ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ η ΝΔ, τότε ... η κουβέντα δεν έχει νόημα.

  Β. Η ΟΜΑΔΑ θέλει ΗΓΕΣΙΑ για να κερδίσει
  Πολλά μπορούν να ειπωθούν περί Κωστάκη. Ας πούμε 2 μόνο χαρακτηριστικά:
  α. Είναι (ή απ' όσο ξέρω μέχρι πρι λίγο τουλάχιστον ήταν) ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ με τα λιγότερα ΤΑΞΙΔΙΑ στο εξωτερικό απ' όλους τους ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ στη ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; (.. αν λέει αυτό κάτι σε κάποιους που καταλαβαίνουν)
  β. Ισχύει το 2:30-3:00 είμαι σχεδόν καθημερινά ΡΑΦΗΝΑ;
  Μη βιαστείς να το διαψεύσεις.. γιατί απλά ξέρεις πως ισχύει!
  Σκέψου ότι μόνο εγώ που είμαι MANAGER σε μια μέση εταιρία, γυρνάω σπίτι μου 8-9 κάθε βράδυ. Πως μπορεί έτσι να διοικηθεί μια χώρα;

  Εν κατακλείδι:
  ΝΑΙ, ορθά λες 'λάθος timing'.
  Αλλά για να κερδίσεις θέλεις ΟΜΑΔΑ και ΗΓΕΣΙΑ μπροστάρισα σε ΟΛΑ.

  Ο Καραμανλής δυστυχώς για την Ελλαδίτσα μας αποδείχθηκε ΛΙΓΟΣ.
  Το θέμα δεν είναι ποιός ΠΡΙΝ ήταν ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ.
  Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ στο μέλλον θα αποδειχθεί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ όλων μας.

  Καλή σου μέρα...
  ΔΟΜΟΣ

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/08/2009 10:39:55

  αυτό λέγεται αγιοποίηση δια της κριτικής
  σε πολυεθνική εταιρεία όποιος μάνατζερ δεν φέρει αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο πάει για βρούβες
  πόσο μάλλον αν βουλιάξει την εταιρεία

  • F avatar
   F @ αλλενάκι 21/08/2009 12:04:47

   Μὴν τὸ λές, ὑπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις ποὺ ἐπιβραβεύονται κιόλας μὲ χρυσὰ ἀλεξἰπτωτα (συμβαίνει καὶ στὴν Ἑσπερία, πόσο μᾶλλον έδῶ...). Κατὰ τὰ ἄλλα, συμφωνῶ μὲ mofo καὶ εἶναι βεβαίως ἁγιοποίηση τὸ ἄρθρο.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ F 21/08/2009 12:31:17

    έχεις δίκιο

 12. Domos avatar
  Domos 21/08/2009 10:43:51

  και κάτι ακόμη:
  Ο Mofo ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
  Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!
  Αυτό που επελέχθηκε λόγω ονόματος σαν ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ άλωση του κόμματος της ΝΔ από το Μητσοτακεικο.

  Εκεί λοιπόν κάποιοι έριξαν ζάρια για μια ολόκληση χώρα:
  Δεν τα τα περίμεναν ΕΞΑΡΕΣ, αλλά δεν φανταζόντουσαν ΠΟΤΕ και το ΑΣΣΟ-ΔΥΟ.

  Περαστικά μας... (ως Έλληνες Πολίτες)...

 13. ΝΤΕΡΖΙΝΣΚΙ avatar
  ΝΤΕΡΖΙΝΣΚΙ 21/08/2009 13:40:20

  ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.
  ΚΟΙΤΑ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΑΔΕΣ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ!!!
  Μ΄ΟΠΟΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ.

 14. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 21/08/2009 14:17:13

  Ο ΠΑΝ ΠΑΝ κινείται στη σφαίρα της μεταφυσικής με το άρθρο του, γιατί επιχειρεί να αποδώσει αρμοδιότητες στο κυβερνητικό επίπεδο, τις οποίες έχει ιδιοποιηθεί εδώ και τουλάχιστον περισσότερες δεκαετίες με βάρβαρο τρόπο η υπερεξουσία. Η κυβερνήσεις αποτελούν τις υπηρέτριές της. Οι κυβερνητικές επιλογές αποτελούν βεβιασμένες κινήσεις μέσα σε ένα στημένο παιχνίδι που εδράζεται στα εξής ελεγχόμενα ζεύγη:
  1. Φρούδος "εθνικισμός" - φασιστική και αρτηριοσκληρωτική νοοτροπία.
  2. Δεξιά - δοτός αριστερόστροφος "μοντερνισμός" παγκοσμιοποιητικού τύπου, "νεοφιλελεύθερη" ασυδοσία, με στήριξη στην φαρισαϊκή ιεραρχία της "ορθοδόξου" εκκλησίας και το πιετιστικό "ποίμνιο", παχιά λόγια, εξαρτησιακή νοοτροπία, βόλεμα και πελατιακή ψυχοσύνθεση.
  3. Αμερικανόφερτοι/αμερικανότροποι "σοσιαλιστές" της εθνικής και κοινωνικής κατεδάφισης- αντιλαϊκές συντεχνίες.
  4. Δοτή "αριστερά" της δογματικής αρτηριοσκλήρωσης και του ανούσιου βερμπαλισμού - Σόρος, κουκουλοφόροι.
  5. Λαός σε κομματικό εκτραχυλισμό, πελατειακή προσάρτηση, καταναλωτική ονείρωξη, πλήρη αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα, φανατισμένος με σύνδρομα, ή "ηρωϊκά" απέχων στη σφαίρα της απραξίας.
  Όλοι βεβαίως έχουν δίκιο. Επαϊόντες, ειδικοί, "μορφωμένοι", ωραίοι, αξιοπρεπώς διαβιούντες. Όσο αφορά τα εξωτικά πτηνά δεν απαιτούνται πλέον χορηγοί όπως ο Δρομοκαΐτης. Υπάρχει πιο δραστικό ηλεκτροσόκ από την ίδια την καθημερινότητα;
  Και γιατί να σπάσουμε το φανάρι του Διογένη; Υπάρχει μικρότερο μαρτύριο από την φάρμα των ζώων; Συχνά κλήθηκαν κάποιοι να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, επιμένοντας ότι μια ζωή που δεν στηρίζεται σε αξίες αποτελεί αποκτήνωση, δέσμιοι του γνωστού φαύλου κύκλου: Θέλουνε, λέει να ξοκόψουν από την αγέλη, αλλά μια ζωή ασχολούνται μόνο με αυτήν.
  Τελευταίο αντίδοτο στον μηδενισμό τα ίχνη αξιοπρέπειας που διασόζονται και πράγματι αξίζει να μείνουν αδιαπραγμάτευτα.

 15. tri-ste avatar
  tri-ste 21/08/2009 14:28:10

  άσχετο, αλλά κάποιος είχε δώσει κάποτε ένα site για το βιβλίο Tragedy and Hope. Θυμάται κανείς?

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ tri-ste 21/08/2009 19:49:19

   http://www.scribd.com/doc/4047296/Carroll-Quigley-Tragedy-and-Hope-A-History-of-The-World-in-Our-Time

 16. donaE avatar
  donaE 21/08/2009 14:29:30

  O mofo τα λεει πολυ καλα.Εγω λεω μηπως να κλειναμε την τηλεοραση για αρχη,να πετουσαμε τις πιστωτικες μετα, μπας και καθαρισει το μυαλο μας;Στις εκλογες μετα θα δουμε...

 17. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 21/08/2009 14:42:08

  Όταν το μποστάνι έχει διοξίνες, τι να ψάχνεις για καρπούζια;

 18. osaperas avatar
  osaperas 21/08/2009 14:43:09

  Το γεγονός ότι ο Καραμανλής δεν έκανε τίποτε όταν ήταν πανίσχυρος όλοι το έχουμε εντοπίσει και εχουμε συμφωνήσει. Είναι για τους πολλούς αγγλομαθείς σχολιαστες μας fact.

  Γιατί όμως ρε παιδια δεν έκανε κάτι; Εαν δεν απαντησουμε σε αυτην την ερωτηση πως θα πάμε παρακάτω;

  Δεν εκανε κάτι επειδη τους λύπήθηκε -αρα ειναι συναισθηματικός και ευαίσθητος;

  Δεν έκανε κάτι επειδη εκτίμησε πολιτικά ότι εχουν αποδυναμωθεί και δεν αποτελούν κίνδυνο;-αρακανε λάθος πολιτική εκτιμηση;

  Δεν έκανε κάτι επειδη δεν μπορούσε τελικά να κάνει, επειδη ήταν από την αρχη αητός χωρίς φτερά;

  Δεν πρεπει να δοθει μία εξηγηση;

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ osaperas 21/08/2009 18:41:54

   Το ερώτημα που θέτεις είναι εκτός από πολύ σοβαρό εν τέλει και αυτονόητο. Πράγματι - εάν αποσκοπούμε να τηρήσουμε την συνέπεια των νοημάτων - ωφείλουμε να αναρωτηθούμε ποιοι είναι οι λόγοι που καταγράφηκαν αυτές οι ριζικά διαφορετικές επιλογές τακτικής κατά τις δυο περιόδους διακυβέρνησης από την ΝΔ. Κατά την γνώμη μου αποτελεί μεγάλη ανεπάρκεια του πολιτικού προβληματισμού στην Ελλάδα, ότι τα ερωτήματα που πολύ σωστά θέτεις, είτε δεν τίθενται καθόλου, είτε τίθενται με πολύ μεγάλη χρονική καθυστέρηση, ως προς τον χρόνο που αυτά μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά.
   Δυστυχώς η σκέψη μας αυτοπεριορίζεται κατά βάση σε μανιχαϊκού τύπου αποδοχή ή απόρριψη των φαινομένων, σύμφωνα προς την ένταξή μας, χωρίς να διερευνούμε τις βαθύτερες αιτιάσεις. Και οπωσδήποτε η ανάλυση της εκάστοτε επικαιρότητος υστερεί έναντι της οπτικής της ιστοριογραφίας, η οποία εξ ορισμού εντάσσει τις ζυμώσεις που έλαβαν χώρα σε μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, αναζητώντας ταυτόχρονα τους αμοιβαίους επιρρεασμούς στα πλαίσια της εξελικτικής πορείας.
   Η εύστοχη μελέτη ενός προβλήματος απαιτεί κατ' αρχήν κατάστρωση των δεδομένων και των ζητουμένων. Εάν επιχειρήσουμε κάτι αντίστοιχο στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου το ζητούμενο είναι οι λόγοι που μπορούν να διέπουν μια διαφορά φάσεως σε επιλογές που υπήρξαν, τα πολύ χονδρικά δεδομένα είναι:
   Στην πρώτη κοινοβουλευτική περίοδο έχουμε μια άνετη πλειοψηφία της ΝΔ. και μια σαφή οικοδόμηση του γοήτρου του Πρωθυπουργού, ο οποίος αρκείται σε διακυρήξεις που ακούγονται ευχάριστα, δεν θίγει στο ελάχιστο τις υπάρχουσες ισορροπίες προς καμία κατεύθυνση και απολαμβάνει κάποιας γενικότερης αποδοχής.
   Η πρώτη διαδικασία που αλλάζει αυτά τα δεδομένα είναι ο κυβερνητικός ανασχηματισμός το φθινόπωρο του 2005. Κεντρικά στοιχεία του ανασχηματισμού αυτού θεωρώ τρείς αλλαγές: Έξοδος από το ΥΠΠΕΞ του κ. Μολυβιάτη, που χαίρει γενικής εκτίμησης στην δοδομένη φάση και είσοδο της κ. Μπακογιάννη, η οποία δεν θεωρείται σώνει καλά "καραμανλική". Με την συγκεκριμένη επιλογή ο ΚΚ. εξοφλεί προφανώς κάποιο γραμμάτειο στήριξης στην αντίστοιχη κομματική πτέρυγα, αποδεικνύοντας όμως στην πράξη, ότι η αδιαμφισβήτητη και πλήρης προσωπική του ηγεμονία στην ΝΔ. αποτελεί διάτρητη πρόσοψη, που στήθηκε για συγκεκριμένες σκοπιμότητες.
   Το δεύτερο είναι η είσοδος του κ. Πολύδωρα στο εσωτερικών. Αυτό αποτελεί προφανώς κίνηση ελιγμού του ΚΚ. για την μετατόπιση του κ. Βουλγαράκη από την ευαίσθητη αυτή θέση, ο οποίος έχει αρχίσει να φθείρεται. Η συγκεκριμένη επιλογή θα αποδειχθεί μοιραία, δεδομένου ότι ο κ. Πολύδωρας διακρίνεται για μια δονκιχωτικού τύπου μεγαλοστομία, που αποτελεί βραθυφλεγές ναρκοπέδιο, απέναντι στην ανέκαθεν τραυματισμένη από την δεξιά μέση δημοκρατική αντίληψη στην Ελλάδα.
   Η τρίτη επιλογή είναι η απομάκρυνση από θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο άξιων και καλής θέλησης - κατά την γνώμη μου - καραμανλικών στελεχών, όπως οι κ.κ. Σκανδαλάκης και Λάσκος.
   Παρά τις αλλαγές που γίνονται - και οι οποίες επιφέρουν κατά την εκτίμησή μου μια πρώτη έλλειψη της μέχρι τότε αδιαμφισβήτητης σιγουριάς στην καραμανλική βάση - η πορεία συνεχίζεται με βάση για ένα χρόνο ακόμη, μέχρι το φθινόπωρο του 2006, την πεπατημένη. Τότε φτάνουμε στην καταστάλλαξη και ολοκλήρωση του φαινομένου "Καραμανλισμός". Η δεξιά μοιάζει να εξανθρωπίζεται με την παρουσία ενός προκαθήμενου χαμηλών τόνων, ο οποίος δεν προβαίνει σε εντυπωσιακές δραστηριότητες, συμβάλλοντας στην κατεύθυνση κάποιας κοινωνικής συμφιλίωσης.
   Κατόπιν και με έντονο τρόπο στις αρχές του 2007 αρχίζει να εκδηλώνεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που κράταγε μέσα στο μανίκι, με το οποίο είχε επιφορτισθεί και απέναντι στο οποίο είχε δεσμευθεί ο ΚΚ. με πρώτους βασικούς άξονες τα θέματα παιδείας και το συνταξιοδοτικό. Τότε ξεκινά η συνεχής ανάπτυξη της λαϊκής δυσαρέσκειας με αιχμή το νέο βιβλίο "ιστορίας", το νόμο πλαίσιο και τα βαρειά-ανθυειγινά επαγγέλματα. Πατώντας σε σαθρές δάφνες της προηγούμενης περιόδου τόσο ο κ. Πολύδωρας όσο και οι κ. Γιαννάκου χύνουν λάδι στη φωτιά με προκλητικές - αυταρχικές δηλώσεις για "στρατιωτάκια", "η κυβέρνηση δεν μασάει" κλπ. Από τότε ξεκινά το άνοιγμα των κρουνών του Αιόλου, που κορυφώνονται για την πρώτη περίοδο στον ευτελισμό της κρατικής εικόνας κατά τις φοβερές καταστροφές που επήλθαν με τις πυρκαγιές κατά την προεκλογική περίοδο του 2007, που αποτελεί το πρώτο φουρνέλο στο βάθρο του φαινομένου "καραμανλισμός". Ειδικός στα αντίστοιχα φιτίλια ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος με το "καήκανε και κάτι δέντρα", έδειξε πόσο νιονιό διαθέτουν τα "υπεύθυνα" πρόσωπα.
   Την επανεκλογή του ΚΚ ακολούθησε μια αποκάλυψη σκανδάλων άνευ προηγουμένου, που ένα μετά το άλλο κόστισε την θέση των βασικών καραμανλικών "πιονιών" (με την έννοια της δυνατότητας να γίνονται ανοίγματα τακτικής) πάνω στην κυβερνητική σκακιέρα. Μαγγίνας - Ζαχόπουλος - Βουλγαράκης - Ρουσόπουλος ήταν οι σταθμοί πλήρους καταρράκωσης του "Καραμνλικού" ειδώλου. Ρίχνοντας καπάκι την οικονομική δυσπραγία, τον Δεκέμβρη, τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεχαρβάλωμα από όλα τα ράμματα του μεταναστευτικού, γίνεται αντιληπτό ότι όλοι πλέον σήμερα προσανατολίζονται στην διαχείρηση του μπανκρότ και στην νομή της λείας του πλειστηριασμού.
   Βεβαίως όσα επιγραμματικά αναφέρθηκαν είναι περισσότερο από πασίγνωστα. Αφού φτάσαμε όμως, να πρέπει να ασχοληθούμε με ότι ο ήλιος βγαίνει την ημέρα, αναγκαστικά αποτελούν τα δεδομένα μιας πρώτης κατάστρωσης.

 19. Hellenic avatar
  Hellenic 21/08/2009 14:50:10

  Ειτε το θελετε ειτε οχι η Ελλας ειναι μελος της Ευρωζωνης και οχι καμμια μπανανια της Λατινικης Αμερικης. Πραξικοπηματα τυπου συκγυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με "μεταβατικο πρωθυπουργο" της "Διαπλοκης". Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? Δηλαδη ελεγχουν αυτοι που αναφερετε τις ΕΔ, τις μυστικες υπηρεσιες και τα Σωματα Ασφαλειας και θα εμποδισουν την πραγματοποιηση των εκλογων που θα αναδειξει νικητη το ΠΑΣΟΚ του Γεωργιου Παπανδρεου. Αυτα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ακομα και να αναφερονται. Ειρωνευεστε την Ελληνικη Δημοκρατια, το ΚΡΑΤΟς και τους Θεσμους. Τι νομιζετε οτι ειμαστε επιτελους?- Την απαντηση θα τη δωσει ο Ελληνικος Λαος ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  • pizza avatar
   pizza @ Hellenic 21/08/2009 16:11:12

   Τι ειμαστε? Μα δυστυχως. Η μπανανια της Ευρωπης.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ pizza 21/08/2009 17:30:21

    Ακόμη και τις μπανάνες τις εισάγουμε όμως, εν αντιθέσει με τις γνήσιες μπανανίες.

   • ΣΚΑΙς avatar
    ΣΚΑΙς @ pizza 21/08/2009 18:14:55

    Μια μπανανία που θέλει να αποφύγει ο Χριστοφοράκος

 20. Νἰκος avatar
  Νἰκος 21/08/2009 17:21:57

  Η κατωθι εικονα σας λεει τιποτα;

  Δεκαετιες του 60, 70, 80 με διακοπες φυσικα: Καραμανλης, Παπανδρεου. Δεκαετιες του 90, 00, με διακοπες και Σημιτη, Μητσοδρακουλα: Καραμαλης, Παπανδρεου, Μπακογιαννη;

  Ποια δημοκρατια και τριχες; Το ουσιαστικο πολιτευμα της Ελλαδας ειναι κληρονομικη οικογειοκρατια-ευνοιοκλεπτοκρατια. Η ζωτικη διαφορα ομως τωρα ειναι οτι οι συγκαιρινοι ΚΚ και Παπανδρεου ειναι χαμηλοτερου επιπεδου απο τους πρεσβυτερους, απειρως χαμηλοτερου. Επιπλεον, μερικοι ζουν στην ελλαδα 50+ χρονια και δεν εμαθαν ελληνικα ακομα. οποια καταντια.

 21. mareli avatar
  mareli 21/08/2009 17:33:26

  Ολοι τραlalalaδες βρήκατε ευκαιρία να βγάλετε χολή κατά του μεγαλύτερου ηγέτη της Κεντροδεξιάς μετά το Θείο του!! Πόσο μικρόψυχα Ελληνόπουλα, μίζερα απομεινάρια μιας αριστερής υπανάπτυξης και προοδευτικής οπισθοδρόμησης μπορεί να είστε... κοροβέσηδες, GAPhατζήδες, αντιστασιακοί των βορείων προαστείων... αχρείοι της πολιτικής... Βρείτε το θάρρος να παραδεχτείτε ότι ο Κώστας σας νίκησε όλους... Και ξέρετε κάτι; θα σας νικήσει πάλι γιατί η μοναδική πολιτική πρόταση που παρουσιάζει σήμερα ο έλληνας αριστερός πράσινος ή κίτρινος είναι το πόσο όμορφα θα βρίσει τον Κώστα... Φτηνοί, τιποτένιοι, άδειοι τενεκέδες που κάνουν θόρυβο όταν κατρακυλάνε...

  • ΣΚΑΙς avatar
   ΣΚΑΙς @ mareli 21/08/2009 18:11:33

   Mareli μπράβο!!! έχεις απόλυτο δίκιο! Ευτυχώς που υπάρχει και το ANTINEWS και ακούμε τον θόρυβο της κατρακύλας!

  • Πυροπαθής avatar
   Πυροπαθής @ mareli 23/08/2009 16:28:26

   Υπέροχο γραπτό!!!
   'Εχει ένα μικρό πρόβλημα. Έχει πάρα πολλά επίθετα , δεν στηρίζεται σε γεγονότα και αποτελείται από κρίσεις. Οι κρίσεις όμως και τα συμπεράσματα όταν δεν στηρίζονται με γεγονότα και αποδείξεις έχουν μόνο την αξία αυτού που τις κάνει.
   Δυστυχώς για σένα τα επίθετα που χρησιμοποίησες " μικρόψυχα,μίζερα απομεινάρια αχρείοι, φτηνοί, τιποτένιοι" είναι ο βαθμός του γραπτού σου γιατί αυτή είναι και η αξία σου.

 22. sirxar avatar
  sirxar 21/08/2009 18:00:49

  Βρε πασοκακια και κουκουδεκακια εχει κανει τοσα που στραβομαρα εχετε διοτι εισται ολοι βουλεμενοι
  Εδω ολοκληρη ευρωπη κυβερνανε προθηπουργοι που στηρηζωνται απο συνασπισμους
  και διανιουν ολοι τη θετια
  εδω το παιδι μολις γιναν εκλογες και της εχασε ζητησε εκλογες μπας και τα ξεχωατε
  Μαλλον θα θελουμε και εδω πορτοκαλι επαναστασει τυπου ουκρανα και γεωργια

 23. Trikala avatar
  Trikala 21/08/2009 18:04:24

  To LAOS tha parei 12% stis epomenes ekloges!

 24. Rea avatar
  Rea 21/08/2009 18:42:16

  mareli
  χα, χα,χα! ωραιο το ποιημα. Πως τα καταφερες να το συνθεσεις;;;

  • mareli avatar
   mareli @ Rea 22/08/2009 01:16:13

   Ο καλός ποιητής χρησιμοποιεί τα βιώματά του... Είναι ωrea η παrea σας χαχαχαμογελαστή κυρία μου...

 25. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 21/08/2009 19:13:18

  Εάν επιχειρηθεί μια αξιολόγηση των δεδομένων, που προηγουμένως απαριθμίστηκαν, μπορεί νομίζω να βγει ένα πρώτο συμπέρασμα:
  Τεχνιέντως στήθηκε ένα σαθρό είδωλο την πρώτη περίοδο για να αποδομηθεί βάναυσα την επόμενη. Και εάν όλα αυτά αποτελούν προϊόν του τυχαίου, δεν μένει παρά να βάλουμε ακόμη μια φορά στο γραμμόφωνο το "Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο". Η πολιτική όμως και τα συμφέροντα που διακυβεύονται μέσω αυτής είναι μεγίστης σημασίας για να αφήνεται η εξέλιξη στο έλεος των όποιων τυχαίων παραγόντων. Ακόμη - όπως σωστά έχει εντοπιστεί - το τυχαίο δεν είναι παρά έκφραση αιτιότητας, η οποία αποτελεί έκφραση αναγκαιότητας.
  Το στήσιμο των εκμαγείων στα μουσεία της πολιτικής αποσκοπεί πάντοτε σε πολύ συγκεκριμένες στοχεύσεις. Αν θέλετε να τις εντοπίσετε, δείτε που βρισκόμαστε εχθές και που φτάσαμε σήμερα.
  Και όπως απέδειξε το Κολοσσαίο, από το "άρτον και θεάματα" περισσότερο φτουράνε τα θεάματα. Η νάυλον τροφή των ψυχών.
  Όσοι δωρίζουν γουναρικά στις κορασίδες τόσο γενναιόδωρα, είναι μάλλον μαστρωποί και τις ετοιμάζουν για το πεζοδρόμιο.
  Πάντοτε όμως πίσω από τα φαινόμενα καραδοκούν τα νοήματα. Και για όσους επιθυμούν να τα δουν, αυτά παραμένουν πάντοτε προσβάσιμα. Η αλήθεια είναι πάντοτε σκληρή. Μια συμφιλίωση όμως με αυτή την πλευρά της μπορεί να αποτελεί ίσως κάποια ελπίδα.

 26. ΝΤΕΡΖΙΝΣΚΙ avatar
  ΝΤΕΡΖΙΝΣΚΙ 21/08/2009 19:18:35

  Εχεις απόλυτο δίκαιο.
  Γκρίνια, γκρίνια και αμπελοσοφίες.
  Πολλοί από τους''σέρφερς''ασχημονούν, μειώνουν, απαξιώνουν και ταυτίζονται με άρωστες καταστάσεις.
  Αμφιβάλλω άν έστω και ένας από δαύτους, έχει διατελέσει στο παρελθόν στο εξωτερικό λάθρα εργαζόμενος αμειβόμενος με ...μαύρα.
  Δέν γνωρίζεις , άν σε πληρώσουν καί πόσα θα σου δώσουν αναξάρτητα από το κάματο και τον μόχθο που κατέβαλες , σε εργασίες που δεν κάνουν οι γηγενείς.'Οταν ελλείπουν οι εμπειρίες βιωμένες στό πετσι σου και όχι από..λογοτεχνία. Όταν τα αυτονόητα τα σημερινά ήταν ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ παλιότερα, όταν τα πραγματικά είναι φανταστικά, όταν δεν υπάρχει καμία ιεραρχημένη κλίμακα αξιών, όταν απέμεινε νόνο ένας ΘΕΟΣ=ΧΡΗΜΑ, τότε πολλά.. εργαστηρικά απόβλητα θα σερφάρουν παντού και θα βρίζουν την πατρίδα[έστω αυτήν , όπως είναι σήμερα],την ιστορική διαδρομή του τόπου και την προσφορά των ελλήνων στον πλανήτη.
  Μόλις γράψεις κάτι για την Ελλάδα και για τους έλληνες επαινετικό, ορμάνε οι διεθνιστές της κακιάς ώρας.Μόλις γράψεις κάτι θετικό για την παράταξη που πιστεύεις, θα σε φάνε οι απ΄έξω , αλλά πιό πολύ οι απο μέσα καλυπτόμενοι από την κουκούλα της ανωνυμίας στα μπλόγκς.

  Κοντολογίς δεν είμαστε καλά το γνωρίζουμε όλοι.
  Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα; Ναί!! Το μέγα ζητούμενο είναι το πως;Σίγουρα όχι βγάζοντας ο ένας τα μάτια του άλλου.
  Τέλος το ότι η χώρα μας είναι κάποια, είναι σίγουρο. Μπανανία [ενίοτε] , ίσως , αλλά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ,ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ , ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΗΣ - ΛΟΓΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ,ΑΡΧΑΙΟΚΑΛΗΛΟΙ ΚΛΠ, ΚΛΠ. ΚΛΠ.

 27. Factorx avatar
  Factorx 21/08/2009 22:08:38

  πολύ εύκολες τις έχεις τις λέξεις

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Factorx 21/08/2009 22:38:13

   αν απευθύνεσαι σε μένα σε ποιο ακριβώς κομμάτι;

 28. palios avatar
  palios 21/08/2009 22:20:38

  Όποιος δεν θέλει να καταλάβει οτι το παιχνίδι της διαπλοκής είναι η αποδυνάμωση του Καραμανλή και η άνοδος ενός πιο αδύνατου Παπανδρέου τότε ή είναι οπαδός της, ή βλάκας. Και καλά οι ανόητοι που παίρνουν ένα κλαβιέ κι όποιον πάρει ο Χάρος. Ο Γιωργάκης και οι σύμβοθλοί του δεν το καταλαβαίνουν τι πάνε να τους κάνουν;

  • mareli avatar
   mareli @ palios 22/08/2009 00:57:38

   Ο palios είναι αλλιώς!

   Το μεγάλο λάθος του Καραμανλή ήταν η πολύ υψηλή δημοφιλία του και η γενικότερη αποδοχή του από την κοινή γνώμη... Δεν το άντεχε κανείς... Η διαπλοκή έβλεπε εφιάλτη... Για φαντάσου να αποφασίζεις με το λαό μακριά από σαλόνια και υπόγεια... Τους έπιασε σύγκρυο... αποδέχτηκαν μέχρι και το GAP... Ας πάμε μ' αυτόν και βλέπουμε... εδώ ολόκληρο σημίτη και τον κάναμε ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ... αρκεί να γλυτώσουμε απ' τον Κώστα... Γι' αυτό ξεσκίστε τον... να μην πετύχει τίποτα... να μην μαζέψει δραχμή από ημιυπαίθριους και πλούσιους... αρκεί να πέσει ο Κώστας...
   Πρόβλεψη: Το Σεπτέμβρη μετά τη ΔΕΘ η πρώτη δημοσκόπηση της alco, Metron, marc, vprc, public issue θα δείχνει ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ το GAP

 29. ατακτος avatar
  ατακτος 21/08/2009 23:03:26

  Είναι ….αγαπητέ factorx ότι ….δεν κατάλαβε ότι με τον ΓΑΠ δεν τους χωρίζει άβυσσος… …

 30. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 22/08/2009 03:33:24

  ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
  ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ
  ΠΑΥΛΙΔΗ
  ΜΑΓΓΙΝΑ
  ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ
  ΤΡΥΦΩΝΙΔΗ

  • mareli avatar
   mareli @ NIK THE GREEK 22/08/2009 10:31:18

   Ο ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ ποιός είναι ρε φίλε;

   Δηλαδή απ' ότι κατάλαβα, εσύ μας λες ότι αν φύγουν αυτοί είναι εντάξει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...
   Επισημαίνω για τους αναγνώστες ότι, στη λίστα σου ΔΕΝ υπάρχει ο Καραμανλής... Σε τιμά η αποδοχή του Κώστα...

 31. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/08/2009 07:36:58

  το 1989 (ή κατι τέτοιο) βγήκε η ΝΔ με τον Μητσοτάκη με τον κόσμο αηδιασμένο από τον ΑΓΠ και τα καμώματα του περιβάλλοντός του. Η αλήθεια είναι ότι με τον τότε εκλογικό νόμο, ήταν λίγο ανφέαρ για την ΝΔ. Ωστόσο εάνς χρόνος με τον Σουφλιά στο Υπεθο, δεν έκανε τίποτα. Τον Μάνο που πήγε να ταράξει τα βολεμένα εγχώρια μονοπώλια και καρτέλ, ξεσηκώθηκαν οι πάντες να τον φάνε. Άδοξα τελείωσε με την βοήθεια της διαπλοκής.

  Διαπλοκή είμαστε εμείς και οι εργοδότες μας. Διαπλοκή είναι η κακομοιριά μας και η εξάρτησή μας από αυτόν ή τον άλλο ξένο παράγοντα. Διαπλοκή είναι η καταναλωτική μας ηλιθιότητα, να μας βρίζουν και να ζητάμε κι άλλο.

  Ωστόσο αυτή είναι η Ελλάδα και η πολτική της. Όποια ψευδαίσθηση διαφοράς βασίζεται στην περισσότερη η λιγότερη χοντροπετσιά και ανικανότητα αυτών που είναι στα πράγματα. Η "δεξαμενή διαθέσιμου ταλέντου της ΝΔ" έχει λιγότερα ικανά στελέχη, απλά γιατί τα ικανά στελέχη έχουν τις αποκλειστικές αντιπροσωπείες τους και δεν χρειάζεται να βγεί το κόμμα τους για να εκλεγούν διοικητές ή β' αντιπρόεδροι. Η "δεξαμενή διαθέσιμου ταλέντου του Πασόκ" είχε πειναλέους με ιδεολογικούς φερετζέδες. Τώρα που λάδωσαν και αυτοί το άντερό τους είναι μια απο τα ίδια με την ΝΔ.

  Είμαστε όλοι λίγο β' κατηγορίας. Για αυτό έχουμε αυτούς τους πολιτικούς. Πόσοι δεν ψήφισαν από αντίδραση τον Κρατζαφέρη; Kαι να ο Καρατζαφέρης παριστάνη και αυτός ότι είναι κάτι πιο πάνω από αμοιβάδα.

  Ο Καραμανλής, ακόμα κι αν είχε την έμπνευση ή την ιδέα ή το όραμα (λέω "αν") δεν είχε ούτε τα στελέχη ούτε την δύναμη. Άσε που ήταν by design τυλιγμένος σε μια κόλλα χαρτί (ή σε ένα ντιβιντί, ή ο,τιδήποτε). Και ο ΓΑΠ, καλός κακός, 2 χρόνια τώρα βγαίνει άχρηστος, προκαταβολικά. Φυσικά και έχει καταλάβει τι του κάνουν. Το θέμα είναι, αν βγει, θα τους ξεσκίσει, εκεί που ο ΚΚ δεν τα κατάφερε;

  Τα debates σε λίγο καιρό θα είναι σε ποιόν θεό πιστέυουμε και σε ποιά χώρα προτιμούμε να μεταναστέυσουμε. Όσο για την οικουμενική, είναι, φοβάμαι, πάλι αναπόφευκτη γιατί ΚΑΝΕΙΣ τους δεν έχει τα a__ίδια να πεί και να διαχειριστεί μόνος του το μαγαζί. Και την κομματική ανικανότητα θα υποκαταστήσει η εθική ενότητα, τρομάρα της.

 32. Xitis avatar
  Xitis 22/08/2009 10:56:41

  To mega la8os tou Karamanli itan oti to 2004 den pige OLO to PASOK fylaki (plin Kaklamani)

 33. spirosk avatar
  spirosk 22/08/2009 19:20:02

  Πρίν μιλήσουμε για φοβισμένους, άτολμους, λίγους και δειλούς ηγέτες, πρίν μιλήσουμε για συγκρούσεις, συντεχνίες, συμφέροντα και διαπλοκή, ας κοιτάξουμε κάτι που λέγεται ιδεολογία, κοσμοθεωρία και προσωπικά πιστεύω. Αν χωρίς να του ζητούσαμε να κάνει τίποτα από τα πιστεύω του πράξη, ζητούσαμε απο τον Καραμανλή να μας παρουσιάσει την ιδεολογία του, θα βλέπαμε όλοι ότι απλώς... δεν υπάρχει. Σε τι βαθμό παρεμβαίνει το κράτος στην οικονομική ζωή; Δέχεστε τις ΔΕΚO με την σημερινή τους μορφή και με τον σημερινό τρόπο λειτουργίας; Ο Τύπος πρέπει να είναι ελεύθερος η κρατικοδίαιτος όπως είναι σήμερα; Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με τα Δημόσια έργα ώστε να μην παλεύουμε αιωνίως με την Διαπλοκή αλλά να την καταργήσουμε μια και καλή χτυπώντας την ρίζα του κακού; Αυτά και πολλά άλλα είναι ερωτήματα στα οποία ο άνθρωπος που κυβερνάει την χώρα δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις ούτε καν σε θεωρητικό επίπεδο. Ατολμία όμως σημαίνει ότι έχω κάτι στο μυαλό μου, πιστεύω σε κάποια πράγματα, έχω καποιες κατευθύνσεις αλλά φοβάμαι να προχωρήσω. Είναι λοιπόν πολύ μακρύς ο δρόμος για να φτάσει αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος έστω και μέχρι την ατολμία.
  Spirosk

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.