#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/10/2010 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μεγάλο κόλπο αποκαλύπτεταιΧάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα στην κυβέρνηση η οποία εμφανίζει διαλυτικά φαινόμενα με φόντο τις οικονομικές εξελίξεις. Δεν είναι ότι βάλλεται από παντού, και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, για την πολιτική του χάους που επέλεξε με συνεχείς φόρους και στραγγαλισμό της αγοράς και των πολιτών, είναι και το ύποπτο παιχνίδι που ξεδιπλώνεται σιγά- σιγά.

Διότι κανείς πλέον δε πιστεύει ότι δεν ήξεραν, ούτε προεκλογικά όταν έλεγαν ότι τα λεφτά υπάρχουν, ούτε και τώρα ότι το έλλειμμα είναι πάνω από 15%.

Φαίνεται να είναι μια μεθοδευμένη προσπάθεια να εμφανιστεί ως αναγκαίο κακό η επιβολή νέων μέτρων και η αναθεώρηση του Μνημονίου προς το χειρότερο. Οσο υψηλότερα είναι τα μεγέθη, τόσο μεγαλύτερη η προσπάθεια να μειωθούν, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόϊκας. Διότι αν υπήρχε μια σοβαρή κυβέρνηση δε θα λειτουργούσε αποκλειστικά με μονεταριστικό τρόπο και όπως διατάσσουν οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ. Εκτός από ελλείμματα και χρέη υπάρχει και ανάπτυξη μέσα από την οποία μειώνονται τα “κακά” μεγέθη.

Εδώ έχουμε μια πολιτική που αυξάνει τους φόρους χωρίς να μπαίνουν έσοδα στα ταμεία, την ίδια στιγμή που κάθε λίγο και λιγάκι θα έρχεται η Κομισιόν και θα αυξάνει το έλλειμμα και το χρέος.

Η σημερινή εξέλιξη με το έλλειμμα καθώς και η αύξηση του αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης στο -3,7% για φέτος είναι απλά η προαναγγελία των μέτρων που θα ληφθούν σύντομα. Οσο και αν διαβεβαιώνουν ότι για το 2010 δεν θα έλθουν άλλα μέτρα, είναι σίγουρο ότι το 2011 γίνεται ακόμη πιο εφιαλτικό.

Η ανακοίνωση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού, αμέσως μετά τις εκλογές ώστε να μην υπάρχει πολιτικό κόστος (αυτό τους μάρανε...) θα φανερώσει το σχέδιο. Σκληρά μέτρα με κύριο την αύξηση του ΦΠΑ και “σερβίρισμα” της σκληρής λιτότητας σαν αναγκαίο κακό προκειμένου να πιάσουμε τους στόχους που όλο και ανεβάζουν οι Κομισάριοι.

Οσο για την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών αλλού, αυτό είναι το εύκολο κόλπο. Ναι, μπορεί να φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ για ότι έγινε στην οικονομία πέρυσι. Ομως, όλα αυτά τα ήξεραν στο ΠΑΣΟΚ όταν υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια για να καταλάβουν την εξουσία.

Ας έλεγαν την αλήθεια στον κόσμο, τότε και τώρα κι ας πηγαίναμε για φούντο. Τουλάχιστον θα είχαμε κρατήσει την ειλικρίνεια και την αξιοπρέπειά μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/10/2010 08:07:15

  Δεν θα έλεγα ότι 'φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ για ότι έγινε πέρσι'. Βασικα, υπήρχε και η διεθνής κρίση. Μην το ξεχνούμε...

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ Επώνυμος 07/10/2010 08:38:49

   Επίσης όταν πήγαν να παρθούν τότε μέτρα μην ξεχνάμε τι έλεγε και τι έπραττε το ΘΑΣΟΚ. Πιο πολύς κόσμος είχε κατέβει και κινητοποιηθεί τότε παρά τώρα με αυτή την λέλαπα.

  • karamanlikos avatar
   karamanlikos @ Επώνυμος 07/10/2010 10:26:22

   Ο Καραμανλής αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε μέτρα 5 δισ περίπου! Αυτά τα μέτρα μπορούσαν να εφαρμοστούν το τελευταίο εξάμηνο του έτους...
   Όλα τα μέτρα τορπιλλίστηκαν από το "σύστημα ΠΑΣΟΚ", παρακράτος και κόμμα... Ακυρώθηκε η φορρολογία για τα σκάφη, για τα τυχερά παιχνίδια, για τους ημιυπαίθριους, η έκτακτη εισφορά από 60000 και πάνω και άλλα πολλά!!!
   Τους τελευταίους 4 μήνες του 2009 (1 προεκλογικός και 3 ΠΑΣΟΚ) το σύστημα ΠΑΣΟΚ φρόντισε πχ. να ελαχιστοποιήσει τα έσοδα του Δημοσίου ή να δώσει επίδομα αλληλεγύης για να μπορέσει να εμφανίσει το έλλειμα μεγαλύτερο...
   Λοιπόν, το έγκλημα είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από την εξαπάτηση του λαού: Ενώ ήξερε την κατάσταση, ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ το κράτος για να εμφανιστούν ως σωτήρες... οι απατεώνες!

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ karamanlikos 07/10/2010 11:36:31

    Το ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα σάπιο σύστημα με ΜΜΕ, μεγαλοδημοσιογράφους κλπ μαζί του το ξέρουν πλέον και οι γιαγιάδες.

    Την κρίση αγαπητέ Επώνυμε τώρα την θυμηθήκατε; Όταν διακύρηττε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας η κυβέρνηση ΝΔ ότι την πέρασε αλώβητη χάρη στην πολιτική της πού ήσαστε;

    Καραμανλικέ, βάσει του νομοσχεδίου για τα σκάφη θα πλήρωνε και ο Βουλγαράκης; Ή το σκάφος ήταν γραμμένο στην offshore της πεθεράς του; Γιατί τότε θα ήταν και ηθικό, ως νόμιμο.

    Αχ...σεμνότητα και ταπεινότητα μας άφησες νωρίς!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ karamanlikos 07/10/2010 15:15:02

    Αγαπητέ αλώβητε, την κρίση καθαυτή η Ελλάδα την πέρασε αλώβητη. Το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν μια παρενέργεια της κρίσης και συγκεκριμένα το γεγονός ότι η βελτίωση των εσόδων βασιζόταν υπερβολικά στην ισχυρή ανάπτυξη. Όταν ήρθε η κρίση, τα έσοδα κατέρρευσαν και αυτο εμφανίστηκε ως 'ευθύνη της ΝΔ'. Ευθύνη της ΝΔ όμως δεν ήταν η αύξηση του ελλείμματος το 2009, αλλά η μη μείωση τα προηγούμενα χρόνια.

    Η επίρριψη της δημιουργίας της κρίσης στη ΝΔ αποτελεί μεγίστη απάτη.

 2. Y. avatar
  Y. 07/10/2010 08:16:07

  Το κόλπο-γκρόσο είναι ότι το ΔΝΤ προορίζεται να είναι το Υπ Οικονομίας της παγκόσμιας υπερκυβέρνησης. Βάλανε λοιπόν τον Γιωργάκη να κάνει το λαγό για να δουν αντιδράσεις, πήγε μάλιστα και στη Μαγυαρία πριν δυο βδομάδες από όπου φάγαν πόρτα, μπας και τους πείσει να τη ξανανοίξουν. Για τις υπηρεσίες αυτές, του υποσχέθηκαν τη θέση του ανθύπατου, στην επαρχία της Νότιας Βαλκανίας

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Y. 07/10/2010 15:34:40

   Σωστός!

 3. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 07/10/2010 08:40:27

  Αν δεν γίνει τουλάχιστον μετάθεση χρονικά στα χρωστούμενα δεν γίνεται τίποτα.-

 4. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 07/10/2010 08:47:15

  ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ
  ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ

  • metalhead avatar
   metalhead @ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 07/10/2010 09:28:50

   ειχε και καποιους άλλους ενδιάμεσα..

   • koxakis avatar
    koxakis @ metalhead 07/10/2010 13:13:42

    Λεφτα υπαρχουν...χρειαζομαστε μια παγκοσμια κυβερνηση ...ραντεβου στις καλτσες ....

    βρε ασταδιαλα...μπιριμπογκο

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ metalhead 07/10/2010 17:07:20

    Αυτό σου έλειπε κιόλα metalhead...

 5. νεμεσις avatar
  νεμεσις 07/10/2010 13:52:50

  Μα καλά μας θεωρούν κάφρους; ΄Ενα χρόνο στην κυβέρνηση και δεν μπορούν να βρούν πόσο είναι τo χρέος; Πανικοβλήθηκαν απο την εμφάνιση Σαμαρά και ζήτησαν πλάτη από τους Ευρωπαίους συνεργάτες τους στην προς τα πάνω επανεκτίμηση του χρέους. Κατά τα άλλα ψηφίζουν νόμους με χρονικό ορίζοντα μισό αιώνα , όπως το ασφαλιστικό. Λες και μπορούν άνθρωποι που δεν ξέρουν ούτε πρόσθεση με δεκαδικά ψηφία να προγραμματίσουν και να υπολογίσουν τιμές μετά από 50 χρόνια. Τι παιχνίδι παίζουν;

 6. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 07/10/2010 21:23:10

  Ο κ. Παπανδρέου ήξερε σε πλήρη λεπτομέρεια την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. O ρόλος του ως μονεταριστικού ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ για λογαριασμό της Τρόικας παίχτηκε καλά. Χαλάλι του ! Η σειρά μας να πάρομε τον πέλεκυ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.