#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/05/2008 03:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ματς για τον Γ. Σουφλιά δεν τελείωσε

Απόσυρση των παλιών οχημάτων, πράσινος δακτύλιος και αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου στις πολυκατοικίες είναι μερικά από τα μέτρα του Εθνικού Σχεδίου για την Αντιμετώπιση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, που θέτει, πολύ καθυστερημένα σε δημόσιο διάλογο το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ. Διαβάστε το εδώ και το συζητάμε αναλυτικά αν νομίζετε ότι αξίζει τον κόπο. Η πρώτη γνώμη μας είναι ότι ο κ. Σουφλιάς σπεύδει με την παροιμιώδη πλέον αναβλητικότητά του να προσαρμόσει την σχετική νομοθεσία στην Κοινοτική και να προλάβει επικείμενες κυρώσεις και διασυρμό της Ελλάδας.

Προσέξτε όμως πως εκθειάζει το Πρώτο Θέμα του κ. Μπόμπολα σε άρθρο του συνεκδότη κ. Τ. Καραμήτσου, με τίτλο «Ο Σουφλιάς και οι οικοδολοφόνοι» (διαβάστε εδώ): «Ο Γιώργος Σουφλιάς …έχει ασφαλώς περάσει πολύ μεγαλύτερες πολιτικές δοκιμασίες από αυτή με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε όσον αφορά στο σπίτι του, όπως και εκείνη με το χοντρό «στράβωμα» που του έτυχε (!) με το περιβάλλον. Ο υπουργός, όντας σε κυκεώνα προβλημάτων, γραφειοκρατίας και συμφερόντων -το YΠEXΩΔE είναι «δύσκολο» υπουργείο μια και διαχειρίζεται τα δημόσια έργα-, κατάφερε, έπειτα από τέσσερα χρόνια θητείας, και αλώβητος να βγει ηθικά, και να δώσει και έργο. ..Ο πολιτικός χρόνος για τον κ. Σουφλιά, σε σχέση με το περιβάλλον, δεν έχει τελειώσει. Το ματς δεν έληξε, ούτως ή άλλως ο πολιτικός χρόνος είναι πάντα… διπλάσιος από τον κανονικό…»

Φιλότιμη πράγματι η προσπάθεια στήριξης από τον κ. Μπόμπολα και την νέα εφημερίδα του, ενός ξεπερασμένου και πολιτικά και «τεχνολογικά» στελέχους της δεξιάς. Και φυσικά δεν είναι οι μόνοι. Μόνο κολακευτικά σχόλια και διθύραμβοι για τον «συνετό» και «μυαλωμένο»  Σαρακατσάνο  περισσεύουν από εκδότες και καναλάρχες. Μέσα από μια κυβέρνηση που απαξιώνεται κάθε βράδυ στα δελτία  των 8 ,εκείνος βγαίνει αλώβητος και με προστιθέμενη αξία. Απώτερος στόχος η Προεδρία της Δημοκρατίας ,το ύστατο πολιτικό απωθημένο ενός  υπουργού που δεν κατάφερε να γίνει αρχηγός της παράταξης του μιας και  οι «μικρόνοες» γαλάζιοι δεν διέκριναν στο πρόσωπο του την ηγετική φυσιογνωμία που θα οδηγούσε το κόμμα του στην νέα εποχή. Σαν να μην έφτανε αυτό ο σημερινός πρωθυπουργός σε μια από τις σπάνιες πολιτικές πρωτοβουλίες της καριέρας του  τον διέγραψε κιόλας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 13/05/2008 06:21:03

  Ούτε ο κουφός σώζεται ούτε η Λάρισα σώζεται από το ΚΚΕ !!!! http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4543690&publDate=13/5/2008

 2. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 13/05/2008 07:14:42

  Και πάλι για το μπάχαλο δεν φταίει ο Δικομματισμός αλλά τα υπαλληλίκια .Έτσι είναι απλα ?? http://www.euro2day.gr/article/322601/ArticleDetails.aspx
  "Δέσμιος" της ΔΕΗ ο ΔΕΣΜΗΕ

 3. Rogue avatar
  Rogue 13/05/2008 11:32:15

  Ο Σουφλιάς, αν κόπτεται περί περιβάλλοντος, καλά θα κάνει να τοποθετηθεί κατ' αρχήν επί του θέματος του Ελληνικού, που αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο φιλέτο της χώρας. Οι μεγαλοτσιμεντάδες και τα συναφή επαγγέλματα ακονίζουν τα δόντια τους και τα δημοσιεύματα θα είναι "ευνοϊκά" αναλόγως της πίτας που θα μασήσουν.

  Αν κάποιος πάει με αεροπλανάκια να πετάξει, καλούν αστυνομία να τον διώξει, σε χρόνο που μακάρι να επεμβαίναν και στα εγκλήματα. Βλέπεις, αν γίνει πάρκο αερομονταλιστών και άλλων δραστηριοτήτων, πώς θα ξεπουληθεί μετά. Και άσε τον Καββαθά και άλλους τέτοιους να χτυπιούνται.

  Το μόνο τσιμέντο που χωράει σε αυτό το χώρο, πρέπει να είναι λίγο και αυστηρά δημοσίου ωφέλους, όπως ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο.

 4. Sergios avatar
  Sergios 13/05/2008 11:32:41

  Πράσινη πολιτική και πράσινα άλογα δηλαδή. Πάντα με αφορμή τον δακτύλιο. Μέχρι να αποφασίσουν, να ακούσει και καταλάβει ο Σ. θα έχουμε αποδημήσει εις Κύριον.

 5. Anonymous avatar
  Anonymous 13/05/2008 12:01:58

  Τι έγινε ρε παιδιά;

  Ύστερα από την απόφαση της ΕΡΤ3 να διακόψει την εκπομπή του Παύλου Νεράντζη περνάμε στο επόμενο βήμα της ΕΡΤ ΑΕ να κόψει και τον ενοχλητικό Στέλιο Κούλογλου...

  http://argos.wordpress.com/2008/05/13/rwf/

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 13/05/2008 13:02:27

  Nά λοιπόν που βγήκε και ο μοναδικός φωστήρας της κυβέρνησής μας να μας λέει ότι, θα πρέπει εντός των επομένων τριών ετών να εγκαταστήσουμε φυσικό αέριο στις οικοδομές μας. Καλό μαγαζί αυτό το αέριο ! Και άφθονο χρήμα – να φάν κι’οι κότες - και βόμβα. Γιατί, όπως μας προειδοιποιούν οι ρώσοι μηχανικοί, το αέριο αυτό, όταν κάνει μπάμ, δεν αφήνει ποτέ πίσω του τραυματίες. Και άλλο που δεν θέλουν και οι Αλβανοί, που είναι και οι μόνοι τεχνίτες χωρίς ένσημα και σύνταξη, που το εγκαθιστούν στις αρχαίες οικοδομές μας. Μην ρωτάτε πώς.

  Ούτε και ο Σαρακατσάνος ρωτάει για να μάθει ότι, στις 10 οικοδομές μέσα στις πόλεις μας η μία φιλοξενεί και στεγάζει στο υπόγειό της και έναν μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Και αν από κάποιο λάθος, διαρροή κ.λ.π. βρεί το φυσικό αέριο την φυσική του δύναμή – με το άναμμα ενός τσιγάρου γίνεται η δουλειά -, δεν θα τιναχθεί μόνο το υπόγειο της οικοδομής, αλλά και η ανωδομή και περισσότερα γειτονικά κτίσματα. Και όποιον πάρει ο χάρος . . .

  Πού να τα μάθει αυτά ο Πολιτικός Μηχανικός; Διάβασε ποτέ για όσα δυστυχήματα έχουν συμβεί τα χρόνια που είναι ΥΠΕΧΩΔΕ; Έχει κανέναν ειδικό δίπλα του, για να του ανοίγει τα μάτια; Διάβασε ποτέ, για το πού θα γίνει η υποθαλάσσια οριζόντια τρύπα στην Θεσσαλονίκη; Γιατί εκεί δίπλα οδεύει εδώ και μερικά χρόνια ο κεντρικός αγωγός φυσικού αερίου, θεμελιωμένος πίσω από τα αρχαία μπλόκια της παλιάς παραλίας κυριολεκτικά με τα ποδάρια από κάποια εταιρεία, που μετά από την κατασκευή αυτή έφυγε και χάθηκε. Κατάλαβε ποτέ ότι, εκεί δίπλα στην τρύπα αυτή ελλοχεύει εν δυνάμει έκρηξη; Είδε ποτέ στην ΝΕΤ ότι, κάτι ανάλογο με αυτό, που εδώ είναι πολύ εύκολο να επαναληφθεί, υπήρξε η έκρηξη και φωτιά στον αγωγό φυσικού αερίου στην Σεούλ, που μέχρι να σβήσει καίγονταν με φλόγα σε μήκος 2 χιλιομέτρων και σε ύψος 40-50 μέτρων; Δεν ήξερε, δεν είδε δεν έμαθε.

  Άς είναι καλά ο Λιάπης. Άσχετος από μηχανηλίκι και αέριο, αλλά μάλλον με διαίσθηση προικισμένος. Κάτι φαίνεται να υποψιάσθηκε για τον κίνδυνο επαναλήψεως του Κούρσκ με την καταστροφή του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου από την Βαλτική στον Θερμαϊκό και αποφάσισε να απαγορέψει την κατασκευή της οριζόντιας υποθαλάσσιας τρύπας με το πρόσχημα ότι, για την κατασκεύη της μέσα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να κατεδαφισθούν δύο παραδοσιακά κτίρια από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπερ και ανεφάρμοστο ως απαράδεκτο.

  Τώρα μένει μόνο να μας πεί ο Σαρακατσάνος, αν με την ακύρωση της συμβάσεως για αυτήν την τρύπα ο Μπόμπολας θα εισπράξει σε ρήτρες τον . . . μισό ελληνικό προϋπολογισμό, όπως προβλέπεται - και προκαλεί κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη - εκεί μέσα και όπως συγκαλύφθηκε μόλις τόλμησε να ξεμυτίσει η είδηση που είχε τίτλο «η Θεσσαλονίκη αντιπαροχή στον Μπόμπολα».

  Τι να μας πεί όμως; Γιατί αυτός δεν χρεωστάει μόνο εκεί τις συμβατικές ποινικές ρήτρες, αλλά, όπως διαβάσαμε, και για το παράνομό του εις τας εξοχάς.

  Εμείς όμως κύριε Πρόεδρε με τους λαμπρούς σου συνεργάτες, τι χρεωστάμε και σε ποιόν;

  ΠΕΛΙΑΣ

 7. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 13/05/2008 13:34:47

  και εσει Βρουτε


  http://www.e-tipos.com/newsitem?id=35887

 8. wert01gf avatar
  wert01gf 13/05/2008 17:16:40

  Και πράσινη πυρηνική ενέργεια.
  - Προσδεθείτε! -
  Ο νέος κύκλος μεταρρυθμίσεων μόλις άρχισε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.