#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/09/2011 23:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μαρτύριο της σταγόνας για την ΕλλάδαΤο μαρτύριο της σταγόνας για όλη την Ελλάδα, βγάζουν τα σκληρά παζάρια της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο. Η τηλεδιάσκεψη τέλειωσε το βράδυ και θα συνεχιστεί αύριο στις 7 το απόγευμα, ωστόσο, θα μπορούσαν και σήμερα να υπάρξουν ανακοινώσεις αν είχε επιτευχθεί συμφωνία. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν κάποιες εμπλοκές στις διαπραγματεύσεις, κυρίως σε ότι αφορά την κοστολόγηση των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση. Οι τροικάνοι αμφισβητούν τα στοιχεία και ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα.

Αν και από το οικονομικό επιτελείο διέρρεαν ότι το κλίμα ήταν καλύτερο απ’ ότι περίμεναν, φαίνεται να υπάρχουν πολλά κενά σημεία προκειμένου να γίνει το deal. Χωρίς αυτός να σημαίνει, πάντως, ότι η κυβέρνηση δε θα δώσει γη και ύδωρ στους δανειστές μας. Ότι κι αν ζητήσουν οι τροικάνοι θα δοθεί στο πιάτο, έτσι που έχουμε καταντήσει και χωρίς καμιά διαπραγματευτική ισχύ.

Η διακοπή των συνομιλιών, μπορεί πάντως, να έγινε ώστε να δοθεί η εντύπωση της σκληρής διαπραγμάτευσης που κάνει η κυβέρνηση. Γνωστό το κόλπο και από άλλες περιπτώσεις.

Αύριο αναφέρουν οι πληροφορίες θα κλειδώσει η συμφωνία και στη συνέχεια θα δοθεί το πράσινο φως από την κυβερνητική επιτροπή. Δεν αποκλείεται να έχουμε μεταμεσονύχτιες ανακοινώσεις αλλά παίζει και το σενάριο της αναβολής των ανακοινώσεων για την Τετάρτη.

Θα μας βγάλουν την ψυχή πριν μας πάρουν το κεφάλι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/09/2011 23:39:38

  Υπήρξαν λέει, κάποιες διαφωνίες μεταξύ των δυο πλευρών.
  Η τρόικα ήθελε 200.000 απολύσεις και 40% μειώσεις μισθών, αλλά ο Βενιζέλος επέμενε στις 300.000 απολύσεις και σε 50% μειώσεις μισθών.
  Το σκληρό παζάρι, διακόπηκε για να πάει ο υπουργός να φάει και να κοιμηθεί, αλλά θα συνεχιστεί αύριο με τον ίδιο ζήλο.

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ Strange Attractor 20/09/2011 08:05:01

   Την Πέμπτη λένε ότι εξασφαλίσαμε την 6η δόση. Την Κυριακή συνεδριάζουν εκτάκτως για να ανακοινώσουν μέτρα. Τελικά, λένε ότι θα ανακοινώσουν τη Δευτέρα. Και τη Δευτέρα λένε… θα δούμε! Κυρίες και κύριοι, η ελληνική κυβέρνηση.

 2. Φίλος avatar
  Φίλος 19/09/2011 23:48:52

  «...Χωρίς αυτό να σημαίνει, πάντως, ότι η κυβέρνηση δε θα δώσει γη και ύδωρ στους δανειστές μας...»

  Πολύ θα μου άρεσε, εάν υπήρχε μιά alternative εκδοχή του... «This is Sparta», όπου αντί ο Λεωνίδας να έβγαζε την κραυγή-απάντηση, σε συνδυασμό με την κλωτσιά, να έσκυβε το κεφάλι και να έλεγε... «Γιαβόλ, χερ κομαντάντ».
  Ίσως έτσι να γίνονταν πιό άμεασα αντιληπτό, το μέγεθος της καταντίας μας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Φίλος 19/09/2011 23:54:19

   Θα μπορούσε να υπάρχει και άλλη εκδοχή. Εκείνη της αφίσας του Βεργή, με το σύνθημα "Τσιλέρ, έλα να την πάρεις".

   Αλλά αυτή η εκδοχή χρειάζεται πατριώτες με cojones, όχι τον Τζέφρυ και τη ληστοσυμμορία του.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Αυριανιστής 20/09/2011 00:05:00

    Αυτοί τα έχουν μεγαλύτερα (πολύ μεγαλύτερα) αλλά σε λάθος μέρος... Δυστυχώς δεν είναι τα δικά τους, βέβαια...

 3. drider avatar
  drider 20/09/2011 00:54:18

  Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τη τρόικα δεν είναι παρά αντιπερισπασμός από τις πραγματικές διαπραγματεύσεις... μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.

  Σήμερα η Ζήμενς, η οποία έχει άδεια λειτουργίας και ως τράπεζα (!) στη Γερμανία, απέσυρε 500 εκ. ευρώ από μεγάλη γαλλική τράπεζα και τα κατάθεσε στην ΕΚΤ.

  Βέβαια αυτό μπορεί να είναι άλλη μια από τις φήμες των αγορών...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.