12/11/2010 20:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μακρύ χέρι της Ντόρας φθάνει ως τα Τουρκοβούνια!

Αυτό που συμβαίνει στον Καλλικρατικό Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, είναι το αποτέλεσμα της μεγαλοψυχίας του Αντώνη Σαμαρά, που με το σφουγγάρι του έχει σβήσει πολλά, περισσότερα ίσως από όσα θα έπρεπε! Και δεν συμβαίνει μόνο εκεί, αλλά και σε άλλους διευρυμένους δήμους, με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σβήνοντας με το σφουγγάρι του τις όποιες «ανορθογραφίες»  τον αφορούσαν,  πράγμα που το  επικαλέστηκε την ίδια νύχτα του θριάμβου του, αποφάσισε στους διευρυμένους δήμους   να μη δώσει ούτε χρίσματα ούτε στηρίξεις. Και αυτό το έκανε εκεί, όπου υπήρχαν περισσότερα του ενός ψηφοδέλτια των οποίων οι επικεφαλής ανήκουν στο χώρο της Ν.Δ. Και το τηρεί,  μόνο και μόνο  για να τους αντιμετωπίσει ισότιμα και χωρίς  καμιά μικροψυχία, επιλέγοντας εκείνους που τον στήριξαν στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Έτσι η διαχρονική υπονομεύτρια άρχισε να κινείται υπογείως, προσπαθώντας να αναδείξει δημάρχους του δικού της κλίματος. Τι να κάνει η γυναίκα, δεν μπορεί να έχει στο υπό ίδρυση κόμμα της μόνον τέως, πρώην  και ανεξάρτητους, για αυτό επιδιώκει να εκλέξει και δικούς της στην Αυτοδιοίκηση. Το φαινόμενο Τατούλη δεν είναι το μοναδικό, απλά είναι το πιο γνωστό. Γι αυτό και την ίδρυσή του, την όρισε μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, ώστε να κάνει τα κονέ της, αλλά  και προ της 29ης του μήνα, ώστε να μην έχει προλάβει να κλείσει χρόνος από την ήττα της για την αρχηγία!

Έτσι λοιπόν  στο νέο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού στηρίζει τον κ. Ξυριδάκη, ο οποίος πέρυσι έδωσε αγώνα για πάρτη της και ο οποίος ουδόλως επιθυμούσε να πάρει στήριξη από τη Ν.Δ. δηλώνοντας μάλιστα μέχρι πρότινος, ανεξάρτητος.  Βέβαια και προς  επίρρωση των όσων επικαλούμαι, έχει εξ αρχής στο πλευρό του τον πρώην δήμαρχο του Ν. Ψυχικού κ. Βεζυριάνη, γνωστότατο  προσκείμενο και σκληρό μαχητή της  ατυχήσασας κόρης,  ο οποίος χωρίς καμιά ντροπή και κανένα απολύτως λόγο,  αδειάζει τον επί χρόνια συνεργάτη του Παντελή Χαροκόπο, για το χατίρι της. Και μόνο που με τη στάση του, απαξιώνει τη δική του Δημαρχία, καταδεικνύει ότι οι μετέχοντες στο κονκλάβιό της  είναι αδίστακτοι  και μοναδικό στόχο  έχουν  να βλάψουν τον Αντώνη.

Το δήθεν αυτοδιοικητικό  ψηφοδέλτιο του κ. Ξυριδάκη, διανθίζεται από  ντορικούς και των τριών δήμων, με ολίγη γεύση  από  αριστερούς, ως  κερασάκι στην τούρτα. Βλέποντας όμως το δήμαρχο του Ν. Ψυχικού Παντελή Χαροκόπο, να κόβει πρώτος το νήμα για τη δεύτερη Κυριακή, αντελήφθησαν ότι πρέπει να πείσουν τους νεοδημοκράτες των προαστίων τους και άρχισαν να διαδίδουν ότι έχουν τη στήριξη του κόμματος. Άλλαξαν δε, μέχρι και το χρώμα στο κουτάκι  του υπουργείου Εσωτερικών και στο  λευκό πρόσθεσαν εσχάτως και ένα τμήμα μπλε. Και αυτό το έκαναν μόλις τώρα! Σε αυτήν βεβαίως την παραπληροφόρηση, βοηθούνται από τους  ντορικούς  των Τοπικών Επιτροπών, που βγάζουν ανακοινώσεις παρακούοντας τις αποφάσεις του κόμματος.

Ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται και στο νέο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, όπως και στο νέο Δήμο Πεντέλης. Εκεί τα δικά της ενεργούμενα είναι ο κ. Ξύδης,  που σαν δήμαρχος Παπάγου πέρυσι στις 29 Νοεμβρίου έδινε σκληρή μάχη για την κ. Μπακογιάννη, προπηλακίζοντας ακόμα εκείνους που ψήφιζαν Σαμαρά, καθώς και ο κ. Γραφάκος, νυν δήμαρχος Μελισσίων. Ειδικά ο δεύτερος έχει δηλώσει, πως είναι τόσο πολύ ανεξάρτητος που για την Περιφέρεια Αττικής στηρίζει Σγουρό.

Επειδή λοιπόν το χέρι της είναι μακρύτερο από όσο μπορεί κανείς να φανταστεί και επειδή το υπό ίδρυση απόκομμα θα προσπαθήσει να το στηρίξει και  με ονόματα νέων αιρετών, θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας  δεκατέσσερα και να διαβάζουμε και πίσω από τις γραμμές, των δήθεν ανεξάρτητων υποψηφίων, που αλιεύουν ότι βρεθεί στο δίχτυ τους για να το προσφέρουν ως δώρο στη Ντόρα.

Αφροδίτη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/11/2010 20:53:21

  Αυτόν τον Ξυριδάκη, τον υποστηρίζουν επίσης ανοιχτά και οι σαλονάτοι ψευτοαριστεροί της Κύρκαινας, προφανώς σε συνέχεια της κολεγιάς Κουβέλη και Δρακουμέλ το βρώμικο '89.

 2. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 12/11/2010 21:11:30

  Δηλαδή η Ντόρα είναι κάτι σαν τη θεά Κάλι;

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Φαινότυπος 12/11/2010 23:56:04

   Όχι ακριβώς. Γιατί εκείνη πρώτον ήταν θεά (ουδεμία σχέση με την αναφερόμενη) και δεύτερο τη λέγανε Κάλι (εντελώς ασυμβίβαστο ως όνομα, εάν γίνει παρατονισμός)!
   Δε νομίζεις;

 3. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 12/11/2010 21:26:39

  Πρώτα μαύρισμα στους πασόκους και έπονται και οι άλλοι, ένας ένας όλοι με την σειρά τους.

 4. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 12/11/2010 21:29:39

  Στηρίζουμε Χαροκόπο σε Φιλοθέη Ψυχικό.
  Νικολάου σε Παπάγου-Χολαργό
  Στεργίου σε Πεντέλη.

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/11/2010 21:36:57

  Ο Γραφάκος είχε εκλεγεί το 2006 με συμπαιγνία-συνδιοίκηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 2008 ήταν δήμαρχος μειοψηφίας, καθώς 6 νεοδημοκράτες δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν από την παράταξή του, αντιλαμβανόμενοι τα βρώμικα παιχνίδια που έπαιζε. Ενώ η Ντόρα είχε μεριμνήσει ώστε, εκτός από το μισθό του δημάρχου, να παίρνει και εκείνον του υποδιοικητή κρατικού νοσοκομείου.

 6. azxc avatar
  azxc 12/11/2010 21:38:03

  Τότε γιατί στο Καρπενήσι δεν κατέβασε η ΝΔ υποψήφιο;Θα ψηφίσουν Χειμάρρα ή Περγαντά ή θα απέχουν ο Κώστας Μπακογιάννης και οι δικοί του;

 7. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 12/11/2010 21:38:35

  Δεν ξέρω τι καπνό φουμάρει ο Ξύδης, πάντως ο σντίπαλός του ο Νικολάου υποδέχτηκε την Μπακογιάννη με φιλιά στην πρώτη μεγάλη ομιλία του Αντώνη στο Ειρήνης και Φιλίας. Ίσως το χέρι της Ντόρας να είναι πολύ μακρύτερο απ´ όσο νομίζουμε.

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ Λεωνίδας 13/11/2010 00:55:25

   ...ναι, αλλά ο ξύδι ήταν πίσω από την ατυχήσασα πάνω στην εξέδρα, στην ομιλία της στην πλ.κοτζιά πριν την μεγάλη ήττα της στις 29 Νοέμβρη.

 8. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 12/11/2010 21:58:24

  Και στην Καστοριά έβαλε το χέρι της η Μπακογιάννη στηρίζωντας κάποιον,στέλνοντας και τον άνδρα της εδω στην πόλι μας. Εαν την Κυριακή αυτός ο (ανεξάρτιτος) είναι ο νικητής ,την ερχόμενη 21 του μηνός θα ανακοινώση οτι σαν ανεξάρτητος στηρίζει την Μπακογιάννη. λοιπόν την Κυριακή καμιά ψήφο στον (ανεξάρτητο Χατζησημεωνίδη).

 9. διηνεκης avatar
  διηνεκης 12/11/2010 22:05:45

  Γιατι πεθαναν οι αρχαιοι θεοι! μα γιατι οι ανθρωποι επαψαν να ασχολουνται μαζι τους μηπως να αρχισουμε και εμεις σιγα σιγα να ασχολουμαστε με την κυρια ντορα μηπως και περασει οριστικα στο χρονοντουλαπο τις ιστοριας.

  • διηνεκης avatar
   διηνεκης @ διηνεκης 12/11/2010 22:09:25

   ενοω να σταματησουμε να ασχολουμαστε,ο δαιμονας του τυπογραφιου φταει για την λεξη που ξεχασα και η μαυρη γατα που ασχολουμε μαζι της

 10. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 12/11/2010 22:08:27

  Καλά έκανε ο Αντώνης και πήρε σφουγγάρι. Δεν ήταν δυνατόν να ξηλώσει τους πάντες από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα διαλυόταν το κόμμα. Μην ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία των μεγαλοστελεχών είχαν στηρίξει τη Ντόρα. Τι θα έκανε? Αυτά τα πράματα ξεκαθαρίζουν σταδιακά.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Κώστας Θ. 12/11/2010 22:24:13

   Συμφωνώ μαζί σου Κώστα, αλλά το σφουγγάρι έσβησε και κάποιους αμετανόητους, τύπου Γραφάκου και δεν έπρεπε. Κάτι τέτοιοι είναι σαν το κακό σπυρί, στο υπογάστριο του κόμματος!

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ Αφροδίτη 12/11/2010 22:31:09

    Σωστά. Το σφουγγάρι έσβησε αλλά μόνο μια φορά. Από δω και πέρα ας τους περιλάβει...

 11. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 12/11/2010 22:34:41

  Να προσέχει η ξινή γιατί το σφουγγάρι που θα πάρει ο λαός σύντομα θα σβήσει ΚΑΙ την ίδια ΚΑΙ τη διεφθαρμένη φαμίλια της...

 12. ΚΟΝΔΩΡΑΣ avatar
  ΚΟΝΔΩΡΑΣ 12/11/2010 22:56:37

  ΝΤΟΡΑ = ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ ,ΟΙΚΟΓΕΝΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

 13. φ avatar
  φ 12/11/2010 23:15:27

  Είναι ώρα να αρχίσει σιγά-σιγά ο Σαμαράς να κόβει από το κόμμα όλους αυτούς που υπονομεύουν και έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν κακό. Μόνον έτσι ο κόσμος θα εμπιστευθεί και πάλι τη ΝΔ.

  • KA-BAR avatar
   KA-BAR @ φ 13/11/2010 18:45:06

   όπως τα λες είναι φίλε. Αμα δε σπάσεις αβγά δε κάνεις ομελέτα. Η εμπιστοσύνη μόνο τότε θα έρθει. Και θα ισοπεδωθούν κάτι άλλα κόμματα που τόσο καιρό ζούν παρασιτικά

 14. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 13/11/2010 22:00:14

  Ηταν ένα μεγάλο σφάλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που συμμάζεψε τον αρχιερέα της ίντρικας στη ΝΔ. Εάν δεν είχε γίνει αυτό σήμερα στην πολιτική σκηνή της χώρας δεν θα υπήρχε ούτε αυτός ,ούτε η Ντόρα ούτε ο Κυριάκος που είναι βέβαιο ότι μένει στη ΝΔ μέχρι να φύγει.
  Αλλά δεν πειράζει,στη ζωή όλα εδώ πληρώνονται. Θα γελάσει κάθε πικραμένος
  με το από-κομμα που ετοιμάζει η Ντόρα.

 15. Ψυχικιώτης avatar
  Ψυχικιώτης 15/11/2010 15:27:03

  Μπορείτε να συζητάτε σε όποιο επίπεδο επιθυμείτε, να θάβετε και να λοιδορείτε (δικαίως ή αδίκως, δεν είναι δικό μου θέμα), όποιον πρώην ή νυν πολιτικό σας φίλο θέλετε, αλλά νομίζω πως η στοιχειώδης πολιτική ανάλυση, καταδεικνύει την δυναμική της Αριστεράς στις εκλογές, που τόσο πολύ αρέσκεστε να την αποκαλείτε "τσόντα" ή "κερασάκι στην τούρτα" ή όπως αλλιώς.
  Εννοείται βεβαίως ότι δικαιούσθε να χρησιμοποιείτε οποιουσδήποτε χαρακτηρισμούς θέλετε αλλά ας έχετε υπόψιν σας πως οι Αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι στο Νέο Ψυχικό και στην Φιλοθέη, που συνέβαλλαν σε μέγιστο βαθμό στη νίκη της Συμμαχίας Πολιτών, είναι αποφασισμένοι να συνεργαστούν με τον Παντελή Ξυριδάκη με μοναδικό στόχο, το καλύτερο γιά τον νέο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.