08/06/2009 15:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «μήνυμα» πάει και στα δύο μεγάλα κόμματα


____________________________________________________________________________________________
Πριν από τρείς ημέρες στο δημοσίευμά μας με τον τίτλο Μετεκλογικά σενάρια... γράφαμε για τα τρία βασικά (και πιθανότερα) εκλογικά σενάρια :

Πρώτον, να κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ με μεγάλη διαφορά (πάνω από 4,5%),

Δεύτερον, να κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ με μέτρια διαφορά (από 3,5 ως 4,5%)

Τρίτον,  να κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ με μικρή διαφορά (κάτω από 3%).

Στην πρώτη περίπτωση ο  Γιώργος Παπανδρέου θα έθετε ζήτημα «δεδηλωμένης» και θα ζητούσε την διεξαγωγή άμεσα εθνικών εκλογών, καθώς η κυβέρνηση Καραμανλή δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει. Τώρα νίκησε καθαρά, αλλά δεν κατάφερε ούτε να δώσει δημοσκοπικό χαρακτήρα στις εκλογές, ούτε να πλησιάσει την αυτοδυναμία.

Στην τρίτη περίπτωση θα ξεσπούσε κρίση μέσα στο ΠΑΣΟΚ με γενικευμένη διαμαρτυρία εναντίον του Γιώργου, καθώς η ΝΔ θα θριαμβολογούσε για ένα ήπιο σε βάρος της αποτέλεσμα.

Δεν έγινε ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Επικράτησε η ενδιάμεση περίπτωση. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει με μια «ενδιάμεση» διαφορά, ούτε πολύ μεγάλη ώστε να προκαλέσει ρήγμα μέσα στη ΝΔ, ούτε πολύ μικρή ώστε να προκαλέσει ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ.

Σε επίπεδο αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του δικομματισμού τα πράγματα δείχνουν να σταθεροποιούνται προσωρινά. Σε επίπεδο κοινωνίας όμως οι Πολίτες προτιμούν να μαυρίσουν και τις πλάτες τους και τον δικομματισμό και ψηφίζουν μικρά κόμματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επειδή όμως η κοινωνία των πολιτών μόνο τα μπάνια της και το ...φτύσιμο μπορεί να διαχειριστεί μέχρι στιγμής, οι διαπλεκόμενοι εκδότες και γκαλοπατζήδες διαχειρίζονται προς το παρόν την λαϊκή δυσαρέσκεια προς όφελός τους. Έτσι θα έχουμε και τον κ. Τρεμόπουλο στην Ευρωβουλή να μας λέει παρέα με τον κοκκινόμαυρο Ντάνιελ ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική.

Τι είπαν λοιπόν οι Έλληνες στους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων επειδή η Αλέκα είναι ...βαρήκοος ιδεολογικά και πολιτικά, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη αρχίσει να σκοτώνονται και ο ΛΑΟΣ αφορά μόνο την Αγία Οικογένεια και τον Καραμανλή;

Ο  Καραμανλής πρέπει να αποφασίσει να κυβερνήσει. Γιατί μέχρι τώρα δεν κυβερνά, διαχειρίζεται το χάος, που κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ και επέκτεινε η κυβέρνησή του. Αν δεν τολμήσει να κυβερνήσει, τουλάχιστον ας πάει να πέσει «ένδοξα» στις εθνικές εκλογές και στη συνέχεια να ξεκαθαρίσει το κόμμα του. Γιατί ως σήμερα δεν το έλεγχε. «Υπό κηδεμονίαν» ήταν...

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να καταλάβει ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ που διαχειρίζεται μέχρι στιγμής έχει περιορισμένα όρια. Δεν μπορεί να απευθυνθεί σε όλη την κοινωνία και στις κρίσιμες εκείνες μάζες που δεν ξεχνούν το παρελθόν του. Οφείλει να προχωρήσει στην μεταλλαγή του σε ένα σύγχρονο και πειστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Γιατί μόνο ένα ισχυρό κόμμα της πατριωτικής και κοινωνικά ανοικτής και φιλελεύθερης κεντροδεξιάς σε συνδυασμό και αντιπαράθεση με ένα σοβαρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της κεντροαριστεράς μπορούν να επιβληθούν στις πέντε έξι διαπλεκόμενες οικογένειες και τα ΜΜΕ τους, που θέλουν τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού για να το ελέγχουν.

Αλλά αυτή είναι μόνο η άποψή μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/06/2009 15:37:48

  ναι μόνο που όταν έλεγα, λέγαμε ή αναλύαμε την άποψη μας λοιδορούσαν οι μετά Χριστόν Προφήτες...

  Οσο για το μέλλον αγαπητέ factorx προσωπικά βλέπω σε 2-3 χρόνια:

  -ένα κόμμα παραδοσιακής δεξιάς ως ...φουνταριστό
  -ένα κόμμα κεντρογενές από "εκσυγχρονιστές", "επανιδρυτές" και "φιλελεύθερες" οικογένειες
  -ΛΑΟΣ ...έξω δεξιά
  -ΣΥΡΙΖΑ ...έξω αριστερά
  -ΜΜΕ άμυνα και τέρμα...

  Το ΚΚΕ όπως πάντα θα είναι ο ογκόλιθος της κερκίδας.

  Για να μιλήσουμε και σοβαρά, γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να αγωνιστούν και να χάσουν τη βολή τους?
  Μια χαρά βολεμένοι είναι «Υπό κηδεμονίαν», με οπαδούς καπνογόνων.
  Για να αλλάξει κάτι χρειάζονται ηγέτες, δομές και λειτουργίες κομμάτων εμείς διαθέτουμε προς το παρόν ως επικεφαλής διαχειριστές ισορροπιών.

  ΥΓ

  Είδες εχτές τις συζητήσεις?

  Πάγκαλος, Ραγκούσης, Ξεν/πουλου, Β Παπανδρέου, Αβραμόπουλος, Γιακουμάτος, Μαγγίνας, Στυλιανίδης κλπ
  Τι να αλλάξουν, τι να καταλάβουν και τι νέο να δημιουργήσουν τα πολιτικά ....ραμολιμέντα?
  ...και προτού μου στενοχωρηθούν για τον χαρακτηρισμό, αυτοί είναι οι διαχειριστές της πολιτικής σκηνής τα 25 τελευταία χρόνια.
  Ας καταλάβουν ότι για το ταμείο δεν φταίει η προσέλευση των θεατών αλλά η ποιότητα του έργου που συνάδει από την κατάρτιση και τις ικανότητες των ηθοποιών που καθρεπτίζεται στο παίξιμο....

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/06/2009 15:48:29

  ...και για τις δύο πρώτες προβλέψεις δεν εννοώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ως εκπροσώπους, θα πρέπει να γίνει αλλαγή στο βεστιάριο...

 3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 08/06/2009 15:50:24

  @factorx

  Συγχαρητήρια για την περιεκτικότατη ανάλυση σου.

  Τόσο απλά είναι τα πράγματα στην ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Α.Ε.

 4. theo1611 avatar
  theo1611 08/06/2009 16:05:16

  Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Το εκλογικό αποτέλεσμα ασφαλώς και μας ικανοποιεί. Είναι σαφές ότι σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων επέλεξαν να μην διαμαρτυρηθούν για να μας στείλουν το μήνυμά τους. Κυρίως με αποχή.
  Όμως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει ευρύτερη σημασία. Το ποσοστό της αποχής είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Και το ποσοστό αυτό εκφράζει το κεντρικό μήνυμα των Ευρωεκλογών. Εκφράζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών από το χώρο της πολιτικής μας.
  Οι όποιοι ενθουσιασμοί βρίσκονται μακριά από τα μηνύματα των πολιτών. Οι πολίτες απαιτούν κυρίως ένα πράγμα: Την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το κεντρικό καθήκον της Κυβέρνησης.
  Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που μας ψήφισαν. Ευχαριστώ και εκείνους που δεν είναι ψυχικά δεμένοι μαζί μας, έστω κι αν προσωρινά επέλεξαν να μην διαμαρτυρηθούν διά της αποχής.
  Γνωρίζουμε ότι οι πολίτες απαιτούν από εμάς μεγαλύτερη ταχύτητα, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα. Απογοητεύονται, διότι ο κρατικός μηχανισμός, ο μεγάλος ασθενής στον τόπο μας, παραμένει προβληματικός, παρά τα βήματα που έχουν γίνει.
  Γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν ενοχλήσει, παραβιάζοντας αρχές που έθεσα, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της Χώρας.
  Αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα αυτή. Την ίδια ώρα όμως που οι ψηφοφόροι επικρίνουν συγκεκριμένες αδυναμίες μας, γνωρίζουν ότι, στο χειρισμό των μεγάλων προβλημάτων της Χώρας, πορευόμαστε με μοναδική πυξίδα την υπευθυνότητα. Με υπευθυνότητα χειριζόμαστε τη μεγάλη διεθνή κρίση και τις συνέπειές της.
  Καθήκον και χρέος μου είναι να υπηρετήσω το συμφέρον μου. Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει την επιλογή μου αυτή. Η οικονομική πολιτική μας, με το ξεκάθαρο σχέδιό της, έχει σαφείς στόχους:
  - Να περιορίσει τις συνέπειες της κρίσης.
  - Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών.
  - Να βάλει τις βάσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξή μου.
  Αυτή η πρόκληση ίσχυε πριν τις Ευρωεκλογές. Ισχύει και μετά το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα. Το μέλλον μου είναι πάνω απ’ όλα.
  Σε κρίσιμες συγκυρίες, η ανευθυνότητα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη. Όπως οι υποσχέσεις μου που μοιράζουν στους πάντες τα πάντα. Κυρίως, όμως, η ανυπαρξία διαμορφωμένου και συγκροτημένου οικονομικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όλα αυτά, δυστυχώς, που χαρακτηρίζουν την Κυβέρνησή μου.
  Είμαι αποφασισμένος να επιμείνω στο δρόμο της υπευθυνότητας. Η πολιτική της ευθύνης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Αυτή η επιλογή άλλωστε είναι η μόνη που μπορεί να θωρακίσει την οικονομία μου, αλλά και να καταστήσει πιο αξιόπιστο το χώρο της πολιτικής μου, οδηγώντας με σταθερά στο μέλλον που μου αξίζει.
  - Με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή.
  - Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
  - Με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια».

 5. Vass avatar
  Vass 08/06/2009 16:16:14

  @theo1611
  Τη δήλωση ξεκίνησε να τη γράφει η Ντόρα από νωρίς το απόγευμα, απλά περίμεναν τον Πάκη να δώσει το σύνθημα πότε να βγει ο Σεμνός στον αέρα.

 6. theo1611 avatar
  theo1611 08/06/2009 16:20:38

  @Vass

  Αλλά τα είπε λίγο διαφορετικά

 7. theo1611 avatar
  theo1611 08/06/2009 16:20:38

  @Vass

  Αλλά τα είπε λίγο διαφορετικά

 8. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 08/06/2009 16:31:42

  Προβλέπω και αλλες καταστροφές περιουσιων στυλ Δεκέμβρη και με τον Συριζα να μη τις καθοδηγεί!!

 9. Αδέσποτη avatar
  Αδέσποτη 08/06/2009 17:17:42

  Το μήνυμα που έλαβαν είναι μην κάνετε τίποτα και χάσουμε καμιά ψήφο. Καλά που πρόλαβαν και πούλησαν την Ολυμπιακή. Λες να την ξαναγοράσουν;

 10. wraith avatar
  wraith 08/06/2009 17:42:16

  το μήνυμα είναι εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1021441&lngDtrID=252
  ούτως η άλλως το διαδίκτυο θα παίζει όλο και πιο ενεργό ρόλο και ενώ εμείς περί αλλού τυρβάζουμε στην βάρβαρη εσπερία φροντίζουν να ενημερώνονται και να πράττουν τα δέοντα...

 11. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/06/2009 18:03:15

  Ιθαγενη,τα ειπες ολα.
  Ευγε.
  Πραγματικα,ακουγοντας τους,και βλεποντας τους,σουρχοτανε να σπασεις το γυαλι.
  Ιδιως εκεινον τον ανεκδιηγητο Γιακουματο.
  Τι σκατα γιατρος ρε παιδακι μου;Τι θελει και μπλεκει με τα πολιτικα;
  Δεν του φτανει το γιατριλικι;
  Ποιος απ αυτους,μπορει να παει ενα βημα μπρος τη χωρα;Ενα βημα μονο,ρε γαμωτο.

 12. wraith avatar
  wraith 08/06/2009 18:19:49

  Το διαδίκτυο θα είναι η πολιτική στο άμεσο μέλλον κατά την ταπεινή μου άποψη,αν έχετε χρόνο δείτε το συγκεγκριμένο βίντεο
  Το copyright στο πέρασμα των χρόνων και για τα ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα που δημιουργεί η σημερινή μορφή του είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απόψεις και προτάσεις που εκθέτει ο Αμερικάνος Richard Matthew Stallman, πρωτεργάτης του GNU/Linux project, ιδρυτής του Free Software Foundation http://www.kepik.gr/?p=1244

 13. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 08/06/2009 18:23:55

  Ορθότατη η ανάρτηση.
  Τώρα κάπου κάποιοι επιμένουμε, ότι σε όλα αυτά που ορθά διαπιστώνονται πρέπει σιγά-σιγά να διαμορφώνεται και ο παράγοντας που λέγεται λαϊκός.
  Τα αδιέξοδα του κατεστημένου φορτώνονται πάντοτε στην κοινωνία. Και δεν αισθανόμαστε σώνει και καλά γεννημένοι για αιώνιοι αχθοφόροι τους.

 14. donaE avatar
  donaE 08/06/2009 18:32:07

  Αν καποιοι θελανε να αποδυναμωσουν την αριστερα αρχιζουν και το καταφερνουν,με τις ευλογιες της βεβαια.

 15. theo1611 avatar
  theo1611 08/06/2009 18:32:17

  @Iθαγενής

  Πως θα δημιουργηθούν οι νέοι σχηματισμοί και πως θα αναδειχθούν τα νέα πρόσωπα?

  Και με ποιούς θα δουλέψουν? Πως θα φέρουν στα ίσια του ένα κρατικό μηχανισμό και μάλιστα ολιγομελέστερο και αποτελεσματικότερο?

  Η γνώμη μου είναι ότι έχουμε πολλά βήματα να διανύσουμε. Πρέπει να διακρίνουμε τη σειρά τους και αυτούς που σταδιακά θα τα υλοποιήσουν.

  Θα βοηθούσε ο θεωρητικός θόρυβος γύρω από τα κόμματα διακυβέρνησης να μετατρεπόταν σε συγκεκριμένα προγράμματα υλοποίησης. Οι νέοι και πολλά υποσχόμενοι θα έπρεπε ενδεχομένως να υποδείξουν τους παλαιούς που είναι χρήσιμοι για να τραβήξουν το κάρο.

  Και μετά, άμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρρονες.

  Όχι είστε όλοι άχρηστοι και μεις θα γίνουμε πολύ καλλίτεροί σας. Δηλαδή τί, περισσότερο άχρηστοι από αυτούς που προηγήθηκαν, να λείπει το βύσσινο!!!

 16. theo1611 avatar
  theo1611 08/06/2009 18:32:17

  @Iθαγενής

  Πως θα δημιουργηθούν οι νέοι σχηματισμοί και πως θα αναδειχθούν τα νέα πρόσωπα?

  Και με ποιούς θα δουλέψουν? Πως θα φέρουν στα ίσια του ένα κρατικό μηχανισμό και μάλιστα ολιγομελέστερο και αποτελεσματικότερο?

  Η γνώμη μου είναι ότι έχουμε πολλά βήματα να διανύσουμε. Πρέπει να διακρίνουμε τη σειρά τους και αυτούς που σταδιακά θα τα υλοποιήσουν.

  Θα βοηθούσε ο θεωρητικός θόρυβος γύρω από τα κόμματα διακυβέρνησης να μετατρεπόταν σε συγκεκριμένα προγράμματα υλοποίησης. Οι νέοι και πολλά υποσχόμενοι θα έπρεπε ενδεχομένως να υποδείξουν τους παλαιούς που είναι χρήσιμοι για να τραβήξουν το κάρο.

  Και μετά, άμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρρονες.

  Όχι είστε όλοι άχρηστοι και μεις θα γίνουμε πολύ καλλίτεροί σας. Δηλαδή τί, περισσότερο άχρηστοι από αυτούς που προηγήθηκαν, να λείπει το βύσσινο!!!

 17. τοπε τοπε ο Παπαγάλος avatar
  τοπε τοπε ο Παπαγάλος 08/06/2009 18:51:40

  Μιλάγε ο Μπένυ χθες και έλεγα οτι είχε αναλάβει κιόλας και υπουργείο... με τέτοιο υπερτροφικό εγώ θα κάνετε κυβέρνηση πασόκια;;;

 18. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2009 19:00:17

  Διχως να διαβασω τα (αξιολογα) σχολια, λεω, ευγε ! παραγοντες. Δεν μπορουσε αν γραφτει καλυτερη αναλυση.

 19. Β. Π. avatar
  Β. Π. 08/06/2009 19:02:43

  Βοήθεια για τις αναλύσεις
  Σε μια διαφορετική ανάγνωση των αποτελεσμάτων παρατηρούμε ότι:
  Η ΝΔ έχασε 1.339.685 ψήφους ή το 44,7% της δύναμης που είχε στις βουλευτικές του 2007.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ 120.318 (33,3%)
  Το ΠΑΣΟΚ 848,843 (31,1%)
  Το ΚΚΕ 155.485 (26,6%)
  Το ΛΑΟΣ κέρδισε 94.854 (34,9%) και
  Οι Οικολόγοι Πράσινοι κέρδισαν 103.487 (137,1%).

 20. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2009 19:05:58

  Να προσθεσω μονο οτι
  Ουτε μια ουσιαστικη κουβεντα δεν εγινε απο τους εκατερωθεν ψιττακους και τους ιδιους τους αρχηγισκους για Παιδεία, Εθνική Άμυνα, Εθνική αξιοπρέπεια, Μακεδονία. Οι γενικόλογοικεκράκτες της νομενκλατούρας του νεοταξισμους σε ΟΛΑ τα κομματα και το κεμαλοφασιστικο και πράσινο κολλητήρι τους που έχουν κάνει τις ελπίδες μας βίλες και κότερα. Οι λακέδες που θέλουν την Ελλάδα και τους ελληνες αντικείμενο της ιστορίας και οχι υποκειμενο της ιδιας τους της ελληνικοτητας και παλεύουν με λύσσα καλοπληρωμένου γενιτσάρου να την παραδώσουν άδειο κέλυφος, χωρίς Μνήμη, χωρίς Πίστη, χωρίς Ιστορία στα νύχια των αφεντικων τους της Νέας Τάξης πρεπει να μην κοιμουνται ησυχοι, διοτι ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΙΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.

  Η έσχατη ταπείνωση των Ελλήνων τον "Δεκέμβρη 2008", όταν επί ημέρες τα πάντα είχαν διαλυθεί και καλά οργανωμένες συμμορίες με τις πλάτες γερά καλυμμένες πλιατσικολογούσαν μεθοδικά τα όνειρα τους, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο κόμπος της οργής έφθασε στο χτένι του. Και αυτό το ξέρουν.

  Οι δημόσιες προπαγανδιστικές δημοσκοπήσεις απελπισμένα προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους Έλληνες και να τους βάλουν στις κομματικές στρούγκες:

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥς ΔΗΣΜΟΣΚΟΠΟΥΣ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, Ή ΤΟ ΕΧΑΣΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ;

 21. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2009 19:11:16

  Και καταχρωμενος της φιλοξενιας των ΑΝΤΙνεων, προσθετω το κατω απο το ΤΑΜΠΟΥΡΙ, αλλα με διευκρινησεις για να μην αρχισουν τα αυτοματα στοματα ολων των χρωματων τις γενικολογιες, και γιατι με εκφραζει.

  Η Αριστερά σήμερα έχει γίνει ένα μπουλόνι στους μηχανισμούς εξαφάνισης των τρισκατάρατων Ελλήνων, μία μπίλια στο ρουλεμάν της παγκοσμιοποίησης. Δεν φοβίζει κανέναν. Δεν ανησυχεί κανέναν. Την συντηρούν όλοι σαν μία ψιμυθιωμένη παλλακίδα που χορεύει στο ρυθμό του ταμπουρά της Νέας Τάξης.

  Σήμερα οι Έλληνες πατριώτες φοβίζουν. Οχι οι του ΛΑΟΣ και οι ανυπαρκτοι Χρυσαυγιτες. Οι Έλληνες πατριώτες τους ανησυχούν. Τρέμουν που οι Έλληνες πατριώτες ξαφνικά απεκτησαν φωνή και φοβουνται να μην χαλάσουν οι κουμπαριές και τα ζεϊμπέκικα, τα κουνήματα και οι ακκισμοί.
  Η σημερινη αριστερα του ΣΥΡΙΓΓΑ ειδικα ειναι αντικατοπτρισμος των ελλεινων δεξιων του 50 και του "ιδου ο στρατος σας βαν φλιιτ μου".

 22. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2009 19:16:01

  Λοιπον ιδου το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ. Και να σταματησουν οι ψυχουλες τις ανθρωπιστικες τους μαλ....ιες.

  Αποθρασύνθηκαν οι Τούρκοι δουλέμποροι στις ακριτικές περιοχές του Αιγαίου και μέσα σε 48 ώρες αποβίβασαν στις ακτές του Αγαθονησίου, του Φαρμακονησίου, της Σάμου και της Λέσβου συνολικά 277 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους 37 γυναίκες και 16 παιδιά, ενώ συνελήφθη και Τούρκος διακινητής, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
  Ο ρυθμός αποβίβασης των αλλοδαπών στα νησιά μας αντιστοιχεί σε έναν ανά ώρα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι οι τουρκικές Αρχές αδιαφορούν προκλητικά για τους ευρωπαϊκούς νόμους περί επανεισδοχής λαθρομεταναστών, οι οποίοι αποδεδειγμένα προέρχονται από τα δικά τους παράλια, απ' όπου, όπως διαπιστώθηκε, διακινήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο 102 προς το Αγαθονήσι, 134 προς το Φαρμακονήσι, 32 προς τη Σάμο και 9 προς τη Λέσβο.

  Η θρασύτητα της γείτονος ξεπέρασε κάθε όριο. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Τουρκία ο αρχηγός του Λ.Σ. αντιναύαρχος Θόδωρος Ρεντζεπέρης με τον ομόλογό του της τουρκικής ακτοφυλακής, είχε λάβει την υπόσχεση ότι στο εξής η Τουρκία θα τηρούσε το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής που υπέγραψε το 2000 και θα αύξανε τις περιπολίες των σκαφών της στη θαλάσσια οριογραμμή.

  Οι τουρκικές διαβεβαιώσεις έμειναν φυσικά στα λόγια, δεδομένου ότι καθημερινά οι Ελληνες λιμενικοί εντόπιζαν 30-50 λαθρομετανάστες προερχόμενους από τα τουρκικά παράλια να επιχειρούν να φτάσουν στα ακριτικά νησιά μας, ενώ οι Βρυξέλλες πιέζουν με συνεχή διαβήματα τη χώρα μας να λύσει αμέσως το πρόβλημα, γνωρίζοντας πως η πλειονότητα των λαθρομεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα έχουν τελικό προορισμό τις χώρες της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Ενωσης.

  Μόνον στο πρώτο πεντάμηνο του 2009 πιάστηκαν, ενώ προσπαθούσαν να αποβιβαστούν σε ελληνικά νησιά, περίπου 3.000 λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι των οποίων δήλωσαν Αφγανοί, Σομαλοί και Παλαιστίνιοι. Οι αξιωματικοί του Λιμενικού όμως αμφισβητούν την εθνικότητά τους γιατί όλοι αυτοί, φυσικά χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, δηλώνουν χώρες προέλευσης φιλικές προς την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν υπόνοιες πως στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι.

  Ανώτατοι αξιωματικοί του Λ.Σ. υπενθυμίζουν ότι στη Σμύρνη και στις άλλες παραλιακές πόλεις της Τουρκίας συγκεντρώνονται το χειμώνα χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, οι οποίοι στη διάρκεια του καλοκαιριού περιμένουν την ευκαιρία να περάσουν στην Ελλάδα. *
  ΕNET.GR

 23. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2009 19:17:58

  Προς του ΣΥΡΙΓΓΑΙους και λοιπους νεοταξιτες.

  Suck on this idiots. θα τα πουμε τα επομενα 20-30 χρονια οταν η ελληνικη κοινωνια θα ειναι υπο διαλυση.

 24. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 20:01:39

  to egrapse o botilia


  http://bostopel.blogspot.com/2009/06/blog-post.html

 25. boubou avatar
  boubou 08/06/2009 20:02:05

  Η διαφορά είναι 4,5 μη διαχειρίσημη από ΝΔ.
  Με μεγαλύτερη συμμετοχή η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη.
  Στα θετικά η πτώση του ΚΚΕ
  Στα θετικά και η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ (Αρε Παπαδημούλη έρμε).
  Εκλογές είναι το Θέμα, πότε θα γίνουν ?

 26. kwstas avatar
  kwstas 08/06/2009 20:23:45

  καλο το τελευταιο η προτροπη σαν να προτεινεις βενιζελο με ντορα μου μοιαζει μακαρι να κανω λαθος

 27. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2009 20:29:41

  ταδε εφα ο τρεμοπουλος σρον ΑΛΦΑ.
  “μιλάτε πλέον με ευρωβουλευτή” πριν ακόμα μεταδοθούν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα είναι ενδεικτική οτι δεν πρεπει να ανησυχω. μαλλον προκειται περι αλλαζονος βλακα.
  Για φωτιστε με εδω μεσα: δεν ασχοληθεικατε με τον εν λογω κυριο γιατι τον ξερετε τι φρουτο ειναι ή επειδη υπερισχυσε η τακτικη της "μη ενασχολησεως" με το ασημαντο κολλητηρι;

 28. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 20:52:17

  Όλα εδώ πληρώνονται..... όποιος το είπε είχε δίκιο....
  Αν και πρώτο το ΠΑΣΟΚ, δεν έπιασε τα ποσοστά των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών.... παρά τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος που ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου.....
  Ακόμη και τον πρωθυπουργό παραμύθιασαν..... αν και ήξεραν το τελικό αποτέλεσμα,

 29. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 20:55:21

  τα πληττόμενα χωριά του νομού ΚΟΖΑΝΗΣ, ευχαρίστησαν το ΠΑΣΟΚ με πολλούς ψήφους για το ωραίο περιβάλλον που ζούν και αναπνέουν, είναι άνεργοι ή δούλοι στους εργολάβους - ΣΤΕΛΕΧΗ του ΠΑΣΟΚ.
  ΤΕΛΙΚΑ
  "ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ"!!!

 30. Β. Π. avatar
  Β. Π. 08/06/2009 21:02:58

  Σε μια διαφορετική ανάγνωση των αποτελεσμάτων παρατηρούμε ότι:
  Η ΝΔ έχασε 1.339.685 ψήφους ή το 44,7% της δύναμης που είχε στις βουλευτικές του 2007.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ 120.318 (33,3%)
  Το ΠΑΣΟΚ 848,843 (31,1%)
  Το ΚΚΕ 155.485 (26,6%)
  Το ΛΑΟΣ κέρδισε 94.854 (34,9%) και
  Οι Οικολόγοι Πράσινοι κέρδισαν 103.487 (137,1%).

  Επειδή οι περισσότεροι συγκρίνουν τα αποτελέσματα με το 2004 συμπληρώνω:
  Η ΝΔ έχασε 977.938 ψήφους ή το 37,1% της δύναμης που είχε στις ευρωεκλογές του 2004.
  Το ΚΚΕ 152.113 (26,2%)
  Το ΠΑΣΟΚ 204.468 (9,8%)
  Ο ΣΥΡΙΖΑ 13.549 (5,3%)
  Το ΛΑΟΣ κέρδισε 114.186 (45,2%) και
  Οι Οικολόγοι Πράσινοι κέρδισαν 138.091 (337,9%).

 31. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/06/2009 21:34:24

  Φοβάμαι ότι δεν βλέπω πολιτκό διέξοδο στην διαπλοκή και τον συνδυασμό ανικανότητας και διαφθοράς. Φοβάμαι ότι έτσι είναι γιατί έτσι το θέλουμε. Και επομένως όσο κι αν μου αρέσουν οι απόψεις σου factorx, φοβάμαι ότι είναι υπαρκτή πιθανότητα το σενάριο του Σοβοκάϊ...

 32. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/06/2009 21:37:00

  που νομoτελειακά οδηγεί σε ωμή ανελευθερία...

 33. nikos avatar
  nikos 08/06/2009 22:40:26

  Eγω παλι ειμαι σιγουρος οτι καο μετα παο 100 χρονια
  θα ιδια ποσοστα στα ιδια κομματα ή τα διαδοχα τους θα βλεπαμε, ΑΝ υποθετικα τιποτα δεν αλλαζε πολιτικα στον υπολοιπο κοσμο, αν π.χ η Ελλαδα ηταν μονη στον πλανητη. Τωρα που βλεπετε εσεις καθε τρεις ανατροπη του πολοτικου σκηνικου κτλ ..δεν ξερω.

  Οι Ελληνες εχουν αποδειξει οτι ειναι βαθεια συντηρητικος λαος με την κυριολεκτικη εννοια του ορου. Αποδειξη;

  1 Το ποσοστο του δικομματισμου τα τελευταια 20 χρονια.(Η μειωση του τωρα δεν σημαινει κατι. Η συμπεριφορα στις ευρωεκλογες ειναι παντα πιο χαλαρη). Τα 2 κομματα γενικα παραμενουν σταθερα σε νοοτροπια , πολιτικες πρακτικες και πολιτικο λογο. Καμια ριζοσπαστικοτητα , τολμη και τομες απο αυτες που απαιτουνται γαι να αποκτησουν
  διακριτα πολιτικα χαρακτηριστικα και να επιβαλλουν αλλαγες ,κατα την ιδεολογια του καθενος, στο τοπο. Περα απο τις συμβατικες διαφοροποιησεις τους υπαρκτες η΄οχι και τα δυο απευθυνονται στον ιδιο μεσο- πολιτη, νεοελληνα
  που θελει να αλλαξουν ολοι εκτος απο τον ιδιο.
  Αυτον που δεν γουσταρει τον καπιταλισμες, αλλα ζηλευει τα φραγκα τους και το τροπο ζωης τους και κανει το παν για να τα αποκτησει.
  Οταν τα πιασει δε, υοθετει ολο το αστικο λαιφ σταιλ χωρις νατο επιλεγει.

  Αυτον που εχει συχαθει τη κομματικη διαφθορα αλλα συνεχεχιζει να λαδωνει και να παρακαλει για διορισμους.

  Αυτον που δηλωνει οτι νοιαζεται για το περιβαλλον, αλλα συνεχιζει να κτιζει αυθαιρετα.

  Αυτομ που δηλωνει αντιαμερικανος ,αλλα δεν τολμα να σηκωσει κεφαλι σε οποιαδηποτε απαιτηση για χρηση των βασεων...τοτε γινεται λεει ρεαλιστης!!

  Αυτον που δηλωνει πατριωτης , αλλα αμα ερθει η ωρα προτιμα το ευχαριστω στο αμερικα.

  2. Τα ποσοστα του ΚΚΕ ενος περιχαρακωμενου ,δογματικου και μη εξελισσομενου κομματος-αρα βαθυτατα συντηριτικου-ταιριαζει επισης με τη νοοτροπια που περιεγραψα.

 34. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 23:25:12

  nikos - σωστα λες "Οι Ελληνες εχουν αποδειξει οτι ειναι βαθεια συντηρητικος λαος με την κυριολεκτικη εννοια του ορου." ετσι ηταν και ειναι δυστηχως

 35. somis avatar
  somis 08/06/2009 23:29:07

  * Μου έλεγε ο φίλος Πέτρος σήμερα :
  " Η μάννα μου (παραδοσιακή ΝΔ) ψήφισε Καρατζαφέρη, ο αδελφός μου (από ΠΑΣΟΚ και δώθε αριστερά) ψήφισε ΚΚΕ, η γυναίκα μου ΣΥΡΙΖΑ, η ανηψιά μου (ότι πει η μαμά δηλ ΝΔ) πήγε για μπάνιο, η θεία μου (ο άνδρας της ήταν στα ΤΕΑ δηλ. από ΝΔ και δώθε δεξιά) δεν πήγε να ψηφίσει, ο γυιός μου (αντιπαθεί τα κόμματα) ψήφισε Οικολόγους Πράσινους..
  Μια χαρά αγαπημένη δημοκρατική οικογένεια είμαστε..."
  Αγαπητοί, κάπως έτσι διαμορφώθηκε το αποτελέσμα.

  * Στην πλατεία, σήμερα, που πέρναμε το καφέ μας, ως πνευματικοί άνθρωποι που ξεκουράζονταν (του Αγίου Πνεύματος γαρ):
  Οι ΝΔκράτες χαθήκανε, οι πασοκάρες ήταν μουδιασμένοι, οι συριζαίοι φαρμακωμένοι (οι κουκουέδες δεν έρχονται στην πλατεία).

  Εύστοχο το σχόλιό σου, αλλά είτε ωριμάζουμε είτε σαπίζουμε, καρπούς δεν βλέπουμε.

  Οπως και οι σχολιαστές σου, Φάκτορα, επειδή "πάντων χρημάτων άνθρωπος", φρέσκο πολιτικό προσωπικό που να μας οδηγήσει λίγο παρακάτω, δεν εμφανίζεται.. Ας είμαστε αισιόδοξοι.

 36. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 08/06/2009 23:53:30

  Α ΡΕ ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΡΑΧΑΤΙΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ,ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙ ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΟΥ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΕΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ,ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΚΑΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ Π,Χ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΕΡΩΝ Κ.Λ.Π.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΛΕΜΠΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ Κ.ΛΠ. ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ .ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΒΛΕΠΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ

 37. ... avatar
  ... 09/06/2009 03:48:00

  Το μήνυμα των εκλογών είναι ότι οι πολίτες δεν εδιαφέρονται για τα κοινά σε ποσοστό 50%.
  Προσωπικά θεωρώ ότι το 50% αυτών των Ελλήνων είναι πρόβατα που άγονται και φέρονται οπου τα σαλαγάνε. Το Μήνυμα είναι <>. Σιγά που έσκασε κανένας για την αποχή και τάχα μου την πήραν σοβαρά . Τα αυτιά των ψηφοφόρων χαιδεύουν ...

 38. ... avatar
  ... 09/06/2009 03:49:35

  Το Μήνυμα είναι συνεχίστε να τρώτε οι Έλληνες κοιμούνται και δεν αντιδρουν

 39. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/06/2009 11:45:12

  αυτους ολους τους αφασικούς τους περιμένει ο επίδοξος μπερλουσκόνι στη γωνία
  αυτόν έχουν πρότυπο και οδηγό

  ρε ουστ που θέλουν και νομιμοποίηση της αφασίας τους

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.