#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/08/2010 13:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το μέγα φαγοπότιΔημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων – Στρατηγικών Επενδύσεων»

Φίλες και φίλοι,

Η Ελλάδα δεν έχει, έως σήμερα, ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο πλαίσιο δομών και διαδικασιών, το οποίο να ευνοεί την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Οι μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται, συντηρούν ένα περιβάλλον που αποθαρρύνει σταθερά επενδυτές και συνιστά τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας.

Η Κυβέρνηση, με το παρόν νομοθέτημα εισάγει για πρώτη φορά ένα ειδικό, ευέλικτο, διαφανές, αντικειμενικό και αποτελεσματικό πλαίσιο κανόνων, διαδικασιών και διοικητικών δομών για την υλοποίηση μεγάλων δημοσίων και ιδιωτικών έργων, σε σύμπνοια με τις περιβαλλοντικές αρχές και επιλογές της Κυβέρνησης, με σκοπό τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, δικτύων και τελικά υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Εισάγεται ένα νέο ολοκληρωμένο πλαίσιο κανόνων, διαδικασιών και υποχρεώσεων του Δημοσίου, συνδεόμενων με δεσμευτικές προθεσμίες εξέτασης και έγκρισης, ως μία νέα «λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας» για την υποστήριξη και υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, με προέλευση είτε τον ιδιωτικό τομέα ή και τον δημόσιο.

Σχεδιάζεται ένα νέο, διαφανές, αντικειμενικό και αποτελεσματικό σύστημα παραγωγής Μεγάλων Δημοσίων Έργων, με έμφαση στις συνεργασίες μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, το οποίο απαλείφει τις στρεβλώσεις, τις υποκειμενικές αξιολογήσεις επιτροπών και τους μηχανισμούς της διαπλοκής.

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου η Ελλάδα παρέχει στη διεθνή και Ελληνική επενδυτική κοινότητα το αυτονόητο: ένα σταθερό, διαφανές, σοβαρό επενδυτικό πλαίσιο, το οποίο θα λειτουργήσει ως εργαλείο απεμπλοκής από τις χρονίζουσες αγκυλώσεις και ταυτόχρονης αξιοποίησης των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που έχει η χώρα.

Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα αξιολογηθούν προκειμένου να συμβάλουν ουσιαστικά στην τελική διαμόρφωση του σχεδίου νόμου που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σας καλώ να πάρετε ενεργά μέρος στη διαβούλευση μέχρι και τις 27.08.2010 και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις σκέψεις και τη συμβολή σας.

Χάρης Παμπούκης
Υπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ


http://www.opengov.gr/ypep/?p=28

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/08/2010 13:40:02

  Αξιότιμε παρα τω Πρωθυπουργώ,

  Η φορολογία είναι υψηλή, πολύπλοκη και ευμετάβλητη.
  Η πολυνομία είναι απαράδεκτη τροχοπέδη των πάντων πλην απατεώνων
  Οικονομία που βασίζεται σε Δημόσια Εργα, όταν οι ιδιώτες είναι εξαφαισμένοι, πεθαμένοι, κρατικοδίαιτοι, είναι καταδικασμένη σε περισσότερη διαφθορά και περισσότερη φορολογία -- φαύλος κύκλος.

  Ξέρω, ότι κατ ιδίαν, συμφωνείτε 100%, αλλά κωλύεστε από την ιδεολογική ταμπέλα. Πρόβλημα. Αλλάξτε ταμπέλα.

  • Insider avatar
   Insider @ archaeopteryx 22/08/2010 14:47:22

   Η Ελληνική Δημοκρατία σκοπίμως δεν διαθέτει διαδικασίες για την αποφυγή κρουσμάτων δωροδοκίας, διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος, παρά το ότι έχει υπογράψει τις Διεθνείς Συνθήκες εναντίον της Διαφθοράς του ΟΗΕ και της GRECO ( Group of States against Corruption) και έχει επανειλημμένα εγκληθεί από τους Διεθνείς Οργανισμούς για μη συμμόρφωση.
   http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/greco/news/News(20100707)Eval3_Greece_en.asp

   Κατήντησε να παρακαλούμε το ΔΝΤ να παρέμβει για να μαζευτούν τα κάθε λογής λαμόγια και τροκτικά.

 2. Orestios avatar
  Orestios 22/08/2010 13:40:18

  Για να φτιάξουμε τους Νέους Λαλιώτηδες, τους Νέους Τζοχατζόπουλους, τους Νέους Γιάννους, και γενικά να φτιάξουμε Νέες Μασέλες, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
  Στηρίζουμε το GAP
  Ζήτω ο σοσιαλισμός!

  • s54elas avatar
   s54elas @ Orestios 22/08/2010 14:10:44

   και αφου και δεν ξεχνας .. γιατι δεν εισαι τοσο δα δικαιος .. και δεν αναφερεις .. ποιοι ηταν οι δασκαλοι τους .. απο ποιους μαθανε .. να ακονιζουν μασελες .. απο ΝΔ ΕΡΕ και βαλε ..

   • Orestios avatar
    Orestios @ s54elas 22/08/2010 15:11:12

    Τί να πεις κι εσύ κατακαημένε!
    Ψηφοφόρος του GAP είσαι.

  • lambrou.k avatar
   lambrou.k @ Orestios 22/08/2010 15:41:45

   RE EIDOLOLATRH THS PAPAOIKOGENEIAS TI ALLO PREPEI NA PATHIS APO TOUS PAPANTZIDES TA TSIRAKIA THS AMERIKHS .OLA TA PASOKIA XREIAZONTE EIDIKO TRELOGIATRO..FAGANE 3 PAKETA APO THN EOK KE NATO SYN 220 POU PARADOSANE STON XAZO KK.ANTI NA XTISH KENOURGIES FYLAKES GIATI AUTES POU EXOUME GIA NA MPOUNE OI KLEFTES TOU PASOK MESA.DEN FTANOUN EFAGE THN MPANANA APO TO SYNDIKATO TOU PASOK .LAMBRAKHDES MPOMPOPLES.KOURHDES KE THS ELLHNIKHS DHMOSIOGRAFIAS.AUTA.MONO

 3. ανδρεας avatar
  ανδρεας 22/08/2010 14:05:23

  Orestie
  Εισαι αντιφατικός ή μου φαίνεται;
  Πως στηρίζουμε το ΓΑΠ ;
  Που να το βρούμε ;; Σε ποια παραλία ξεκουράζεται;
  Για ποιο σοσιαλισμό μιλάς;

  • Orestios avatar
   Orestios @ ανδρεας 22/08/2010 15:09:04

   Ένας είναι ο σοσιαλισμός.
   Ένας και ο "πιο σοσιαλιστής".
   Για την παραλία ρε μαμώτο.

   • Arben Hoxha avatar
    Arben Hoxha @ Orestios 22/08/2010 16:55:50

    Μία διόρθωση, δεύτερη γραμμή, πέμπτη λέξη:

    από "σοσιαλιστής" προς το Ελληνικώτερον "σοσιαληστής"

 4. ataktos avatar
  ataktos 22/08/2010 15:04:59

  και η εικόνα του ΓΑΠ .. ατσαλάκωτη... χιχχι

  • ataktos avatar
   ataktos @ ataktos 22/08/2010 15:09:11

   δεν μιλάει ..δεν λαλάει .. παντού με το χαρτάκι και copy πάει ..χιχχι πότε τελευταία τον είδατε σε διάλογο π.χ. στη βουλή χιχχχι

  • Orestios avatar
   Orestios @ ataktos 22/08/2010 15:38:30

   Ολίγον ηλιοκαμένη θα έλεγα.
   Λιώνουν τα νειάτα του στη βιοπάλη....χιχιχιχι

   • Stel avatar
    Stel @ Orestios 22/08/2010 16:39:32

    Να χαρώ επιχειρηματολογία! ατράνταχτη!

 5. Α. Αποστόλου avatar
  Α. Αποστόλου 22/08/2010 15:19:30

  O πρόσφατος Νόμος 3849/2010 «Τροποποίηση του ν. 3213/2003, διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν εγκλήματα σχετικά με την Υπηρεσία και άλλες διατάξεις» δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄ 80/26-5-2010, στο άρθρο 15 προβλέπει μέτρα επιείκιας στους υπαλλήλους που αναφέρουν- αποκαλύπτουν συμβάντα διαφθοράς, στα οποία και οι ίδιοι έχουν συμμετάσχει για να τελεστούν.

  Αντίθετα, στον Νόμο δεν προβλέπεται καμμιά προστασία για τους υπαλλήλους και άλλους εργοδοτούμενους που ανέφεραν – αποκάλυψαν διαφθορά μόλις την αντελήφθησαν στην εργασία τους και δεν συμμετείχαν στην διάπραξή της!!!

  Οι εργαζόμενοι αυτοί θεωρούνται ιερά πρόσωπα στις πλέον αναπτυγμένες χώρες, διότι με τις παρεμβάσεις τους συχνά αποσοβούνται σοβαρά ατυχήματα με ανθρώπινες ζωές, περιβαλλοντικά εγκλήματα, φθορά περιουσίας μεγάλης αξίας κλπ, είναι αυτοί που κτυπούν τη καμπάνα όταν η πυρκαιά μπαίνει στο χωριό που κοιμάται, ο όρος διεθνώς γι’αυτούς είναι whistleblowers (κωδωνοκρούστες).
  Έχει παρατηρηθεί ότι οι κωδωνοκρούστες αφού ρισκάρησαν τη σταδιοδρομία τους αναφέροντας παρατυπίες και διαφθορά στην εργασία τους, στη συνέχεια υφίστανται κακομεταχείριση και κάθε είδους αντίποινα από την Εταιρεία τους ή προισταμένους τους και ζήλια από τους συναδέλφους τους, στασιμότητα ή και υποβιβασμό στη σταδιοδρομία τους, περικοπή αποδοχών, τοποθέτηση σε θέσεις ψυγεία, κλπ. Γι’αυτό παρεμβαίνει το Κράτος που διαβιούν για να τους προστατέψει, με μεταθέσεις σε άλλες θέσεις εργασίας, μέχρι και αλλαγή ονόματος και μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα αν τούτο κριθεί σκόπιμο.
  Επίσης, οι Εργοδότες – Εταιρείες που τυχόν έχουν υποβάλλει σε αντίποινα κωδωνοκρούστη υποχρεούνται σε αποκατάσταση – και αποζημίωση το ύψος της οποίας είναι απεριόριστο…

  Η προστασία των κωδωνοκρουστών από αντίποινα από τον Εργοδότη τους προβλέπεται ρητά στις Διεθνείς Συνθήκες της GRECO και του ΟΗΕ εναντίον της Διαφθοράς οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία με τους Ν. 2957/2001 , Ν.3560/2007 , Ν.3666/2008, συνεπώς έχουν υπερνομοθετική ισχύ στη Χώρα μας (άρ. 28 παρ. 1 Σ.), το περιεχόμενο όμως των οποίων η Ελληνική Πολιτεία αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και εγκλίσεις της GRECO, του ΟΟΣΑ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, κλπ., δες και http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/greco/evaluations/round2/GrecoRC2(2007)14_Greece_EN.pdf

  Είναι καιρός πλέον η Ελληνική Πολιτεία να πάψει να στρουθοκαμηλίζει συγκαλύπτοντας εσκεμμένα τη διαφθορά και να συμμορφωθεί με τις Διεθνείς της υποχρεώσεις θεσμοθετώντας τους δοκιμασμένους μηχανισμούς που διευκολύνουν την μαρτυρία της παρανομίας και προστατεύοντας τους Μάρτυρες που εμπλέκονται σε Μεγάλα Έργα ως επιβλέποντες, μελετητές και οικονομικούς ελεγχτές.

  Να αφήσουν τους αυτοσχεδιασμούς, τα εργαλεία υπάρχουν, εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις πλέον αναπτυγμένες χώρες.
  Η Βουλγαρία και η Ρουμανία συμμορφώθηκαν πριν λίγους μήνες υπό την απειλή της Ε.Ε. για περικοπή των κονδυλίων σύγκλισης , καιρός να συμμορφωθεί και η Ελλάδα, την οποία κατήντησαν οι πολιτικοί μας περίγελω του Πλανήτη

 6. Dimi avatar
  Dimi 22/08/2010 18:54:01

  "Φίλες και Φίλοι" Η Ιδια Προσβλητική Προσφώνηση από τον #3 Εθνοκτόνο Χάρη Παμπούκη (*) υπουργό Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ.

  Η Ιδια Προσβολή, με την πρωτάκουστη γιά τα Ιστορικά Χρονικά προσφώνηση, από τον #2 Εθνοκτόνο αλβανο-τουρκο-λάτρη και ένθερμο υποστηρικτή του Εθνοκτόνου Λαθρο-Νόμου και μεγαλοδανειστή του ρόζ «κωλόσπιτου» της Εκάλης, Κάρολο (Κάουτσκι) Παπούλια, Προέδρο της Ελληνικής! Δημοκρατίας. Ο οποίος κι αυτός, την 1η Ιανουαρίου 2010, μάς προσφώνησε «Φίλες και Φίλοι».
  € 85,000 ετησίως πληρώνουμε ο Φορολογούμενος Ελληνισμός τον Αρχοντα, γιά να μάς προσβάλλει.

  Αυτοί οι επίορκοι νεοταξίτες, ΔΕΝ μάς θεωρούν και ΔΕΝ μάς προσφωνούν ούτε ως Ελληνικό Εθνος, ούτε ως Ελληνικό Λαό! Επειδή, προφανώς φοβούνται ότι θα δυσαρεστηθούν οι «ελληνοποιημένες» λαθρο-ψηφοθηρικές γλάστρες ΤΟΥΣ.

  Γι’αυτό, επαναλαμβάνουν τα επαίσχυντα που τους επιβάλλει να λένε ο #1 Εθνομηδενιστής Βody-Bilderberg Επιδειξίας, ο οποίος έκανε, Εμάς, τις Γυναίκες, να σιχαθούμε το κρέας αυτό το καλοκαίρι.

  Σύμφωνα με τους νεοταξίτες Εθνομηδενιστές λοιπόν, είμαστε Oλοι μιά Μεγάλη! παρέα Αφγανών, Πακιστανών, Αφροδίτης Αλ Σαλέχ του Ιμπραήμ, λαπάδων Πάγκαλου και Βενιζέλου, Δραγώνα και Αννας-Bilderberg, Μπαγκλαντέζων, Νιγηριανών, Σουδανών, Σομαλών, Ουγκαντανέζων και πλείστων άλλων τριτοκοσμικών Λαθρο-εποίκων ΤΟΥΣ.

  Ομως, Εμείς οι Ελληνίδες και Ελληνες, υπενθυμίζουμε στους τρελλαμένους γιά εξουσία νεοταξίτες ότι: H ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ: Ούτε Φίλοι και Φίλες ΤΟΥΣ. Ούτε νεοταξική παρέα ΑΛΛΟ-αλλόθρησκων ΛΑΘΡΟ-ψηφοφόρων ΤΟΥΣ. Ούτε κρασοκατάνυξή ΤΟΥΣ. Ούτε νεοταξικό πάρτυ γιά τις παρτούζες ΤΟΥΣ.

  Γι’αυτό, και τον Χάρη Παμπούκη και τον Κάρολο (Κάουτσκι) Παπούλια και τον Προδότη Αφορισμένο, τους χαρίζουμε στους λοιπούς Εθνομηδενιστές και στις νεοταξικές παρέες των.. «γειά σας φίλοι μου αγαπημένοι», όπως θα τους αποκαλούσε ο συγχωρεμένος (και κατά πολύ φθηνότερος) κονφερασίε, Γιώργος Οικονομίδης.

  (*) Σύμφωνα με το ΚΡΙΣΑΙΟΝ:

  Ο Χάρης Παμπούκης, υπέρμαχος του εθνοκτόνου «κοσμοπολίτικου πατριωτισμού» και φυσικά της «παγκόσμιας διακυβέρνησης», είναι υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ και θεωρείται από πολλούς ο άνθρωπος-κλειδί στο Μαξίμου.

  Είναι αναπληρωτής καθηγητής του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου Συναλλαγών στη Νομική Σχολή. Διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου και γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ επί των ημερών εκεί του Γιώργου Παπανδρέου.

  Κατηγορήθηκε ότι διετέλεσε νομικός σύμβουλος της κινέζικης Cosco και ότι ανέλαβε για λογαριασμό της τις διαπραγματεύσεις για το λιμάνι του Πειραιά. Αρνήθηκε όμως την κατηγορία, λέγοντας ότι ήρθε μεν σε επαφή με την κινεζική εταιρεία και ότι μπορεί να συναντήθηκε δύο φορές μαζί τους, αλλά «για πολλούς λόγους, δεν προχώρησε η συνεργασία».

  Και συμπλήρωσε: «Δεν πήρε ποτέ τη μορφή εντολής. Δεν έχω εκπροσωπήσει, λοιπόν, ποτέ την Cosco και δεν έχω πάρει ένα ευρώ από αυτήν. Αλλά αν υποθέσουμε ότι ήμουν δικηγόρος της, τι το μεμπτόν; Είμαι καθηγητής της Νομικής και υπήρξα γνωστός δικηγόρος. Σημαίνει αυτό ότι επειδή κάποτε είχα κάποιον πελάτη, μου δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων; Ποτέ των ποτών!» Μάλλον ο Παμπούκης θεωρεί ότι δεν υπάρχει και τίποτα το μεμπτόν με τις υπέρογκες αμοιβές από τον ΟΠΑΠ...

  Είναι πολλά τα λεφτά, Παμπούκη, Φλογαΐτη και Σιούτη
  Συνολικές αμοιβές ύψους περίπου 700.000 ευρώ για «νομικές υπηρεσίες» εισέπραξαν την περίοδο από τον Μάιο του 2002 ως τον Απρίλιο του 2004, οι νυν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Παμπούκης,

  Φλογαΐτης (Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών. All weather, ή παντός καιρού ελληνιστί, σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου..) και

  Σιούτη (προσωπάρχης στο Μαξίμου, είναι επίσης καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και από ανέκαθεν πολύ «κοντά» στο ΠΑΣΟΚ. Μέχρι πρότινος ήταν δικηγόρος της βρετανικής εταιρείας Loyalward, η οποία απέκτησε με παράνομο τρόπο από τη Μονή Τοπλού την περιοχή-φιλέτο Κάβο Σίδερο στην Κρήτη.

  Η Μονή, ξεπούλησε 26.000 στρέμματα ελληνικής γης στη βρετανική εταιρεία, με την Γλυκερία Σιούτη να χειρίζεται την υπόθεση. Σημειωτέον ότι την περιοχή διεκδικούσε από τη Μονή το ελληνικό Δημόσιο..

  Φέρεται να συμμετείχε στη νομική ομάδα που οργάνωσε ο διαβόητος Μιχάλης Χριστοφοράκος της Siemens, για να εμποδίσει την έρευνα που διεξήγαγε εις βάρος του η αμερικανική νομική εταιρεία Debevoise & Plimpton.

  Τώρα: το δίδυμο Φλογαΐτη-Σιούτη είχε εκπροσωπήσει τον Δήμο Αθηναίων τον περασμένο Μάρτιο σε δίκη που αφορούσε στα έργα στον Ελαιώνα, ύστερα από ομαδική προσφυγή πολιτών.

  Η εφημερίδα «Ελληνικός Κόσμος», παρουσιάζει στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας, τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του ΟΠΑΠ και τα ποσά που διατέθηκαν, για να αποκομίσετε μια εικόνα του ποιοι μας κυβερνούν και πως αυτοί λειτουργούν, αλλά και μέσω ποιων πρακτικών φτάσαμε στην «κρίση»...

  Ο λόγος για μια κάστα «σοσιαλιστών», οι οποίοι διαχρονικά και επιβαίνοντας στα άρματα αρχικά του σημιτικού εκσυγχρονισμού και αργότερα του νεοφιλελεύθερου κοσμοπολιτισμού που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, κατάφεραν να αποκτήσουν ισχύ και προσβάσεις, που τους επέτρεψαν και τους επιτρέπουν να πλουτίζουν εις βάρος του Έλληνα πολίτη, ο οποίος δοκιμάζεται από την κρίση.

  Ένας εγκάρσιος άξονας μέσα στο ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλεύεται τις κυβερνητικές θητείες του, την ώρα που το Μαξίμου πουλά φύκια και μεταξωτές κορδέλες στον κόσμο περί δήθεν κάθαρσης, «τελειώνοντας» τον εκτός πολιτικού παιχνιδιού πλέον και ιδιαίτερα ευάλωτο, Άκη Τσοχατζόπουλο.

  Τα στοιχεία για τις «δουλειές»
  Στη συνεδρίαση της 23ης Μαΐου 2002 του ΟΠΑΠ, το ΔΣ αποφασίζει κατά πλειοψηφία και εγκρίνει την πρόσληψη του νομικού γραφείου Φλογαΐτη-Παμπούκη-Σιούτη και συνεργατών και την ανάθεση σε αυτούς του έργου του νομικού ελέγχου για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, αλλά και της νομικής συνδρομής στη διάρκεια της επαναδιαπραγμάτευσης της Διακρατικής Συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία, και για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών για την επέκταση της δράσης του ΟΠΑΠ στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.

  Φυσικά, γίνεται υπόμνηση για «τα ιδιαίτερα περιορισμένα χρονικά περιθώρια» για την ολοκλήρωση του έργου του νομικού ελέγχου, που είναι απαραίτητος για την εισαγωγή των μετοχών στο ΧΑΑ, μάλλον ώστε να δικαιολογηθεί η απευθείας ανάθεση.

  Ακολούθησαν αναθέσεις και αμοιβές, στις οποίες και θα αναφερθούμε: στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου, εγκρίθηκε αμοιβή 10.000 ευρώ στους προαναφερόμενους δικηγόρους.

  Στις 26 Σεπτεμβρίου 2002, αμοιβή 49.200 ευρώ.

  Στις 17 Δεκεμβρίου 2002, 25.000 ευρώ.

  Στις 20 Μαρτίου 2003, 8.000 ευρώ.

  Στις 27 Μαρτίου 2003, 40.000 ευρώ.

  Στις 29 Μαΐου 2003, 208.000 ευρώ στο δικηγορικό γραφείο Φλογαΐτη-Παμπούκη-Σιούτη.

  Την 23 Ιουλίου 2003, 46.870 ευρώ, αλλά και 40.000 ευρώ, σύνολο 86.870.

  Την 4η Σεπτεμβρίου 2003, 10.000 ευρώ. Την 10η Οκτωβρίου 2003, 33.000 ευρώ.

  Την 22α Ιανουαρίου 2004, 125.850 ευρώ (μείον τον αναλογούντα φόρο).

  Την 22α Ιανουαρίου 2004, 25.000 ευρώ. Την 16η Μαρτίου 2004, 44.500 ευρώ.

  Στις 6 Απριλίου 2004, 22.000 ευρώ, λίγο μετά τις εκλογές!

  Σχεδόν 700.000 ευρώ αμοιβές για νομικές υπηρεσίες, σε λιγότερο από δύο χρόνια...

  **
  Τα Συμπεράσματα Ολα Δικά μας!
  η Dimi

  • The Saint avatar
   The Saint @ Dimi 22/08/2010 21:12:22

   :D :D :D

   Ρε τι είναι τούτοι ρεεεεεεεεε
   Μεσα στη βρώμα και τη δυσωδία... Τους σιχάθηκε το αίμα μου...
   Και μετα μιλάμε γιά εκλογές...
   Που το μόνο πράγμα που πρεπει να γίνει σε αυτές, είναι να μην πατησει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να δώσει την ψηφο του!!! ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ τους! Πληρης απαξίωση!!! Αυτός θα είναι ο θανατός τους!!!
   Εχουμε τα κότσια?

   • Dimi avatar
    Dimi @ The Saint 22/08/2010 22:26:43

    @ The Saint Οι μισθοί στον ΟΠΑΠ Exclusive Video
    Διαβάστε το σε Full Screen http://bit.ly/8Zg2db

  • Greekx avatar
   Greekx @ Dimi 22/08/2010 21:38:35

   Είναι πολλά τα λεφτά...
   Και λίγα κάνουν - τουλάχιστον καλοπληρώνονται!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Dimi 22/08/2010 21:40:56

   Βγάλε στη φόρα και τα στοιχεία για τη ΜΚΟ του Φλογαϊτη. Εκεί θα πάθεις πλάκα. Κρατικοδίαιτοι του κερατά.

   • Dimi avatar
    Dimi @ anonymous 23/08/2010 00:25:30

    @ anonymous Eυχαριστώ.

    Η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου» του καθηγητή Σπ. Φλογαΐτη πήρε 2.053.000 (Δύο Εκατομμύρια, Πενήντα Τρεις Χιλιάδες) Eυρώ για έργα όπως

    «επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο Αζερμπαϊτζάν»,

    «παράρτημα της ΜΚΟ στο Ιράν»,

    «εκπαίδευση δικαστών στη Νότια Αφρική»,

    «εκπαίδευση στη χρηστή διακυβέρνηση στο Σουδάν»

    για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία και την Αφρική κ.ά.

    Πολλά από αυτά πραγματοποιήθηκαν στη Ροδόπη.

    ~Εlas2.wordpress 22/2/2010: MKO To Xρώμα του Χρήματος
    **

    ΧΡΥΣΟφόρες ΜΚΟ-Μοnkey-Business, δηλαδή. Την ώρα που ο Φορολογούμενος Ελληνισμός στενάζει από την σοσιαληστρική χούντα και τους δυσβάσταχτους όρους του φονικού χρέους του ΔΝΤ.

    Γι’αυτό, οι ατίθασοι Ελληνες σιωπηλά ετοιμάζονται. Γι’αυτό, ακονίζουν μαχαίρια. Γι’αυτό δένουν μέτρα θηλειές από σχοινί. Γι’αυτό, και το Τέλος του νεοταξικού δράματος με τους απρόσκλητους μεγαλοαπατεώνες Bilderberg-ΔΝΤ, είναι νομοτελειακά προδιαγεγραμμένο στην ανυπότακτη Ελλάδα..

    «Libens-Volens-Potens»
    Ετοιμος, Πρόθυμος, Ικανός

  • Orestios avatar
   Orestios @ Dimi 22/08/2010 21:42:05

   Σοσιαλισμός Dimi.
   Να τρώς και να πίνεις με τα λεφτά των φορολογουμένων και να τους λες και απατεώνες από πάνω.

   • Dimi avatar
    Dimi @ Orestios 22/08/2010 22:01:55

    "Σοσιαλισμός" my foot! Orestios.

 7. Ksenitemenos avatar
  Ksenitemenos 22/08/2010 23:18:32

  Eίμαι περίεργος να δω τι φόρους πληρώνουν! και τι εισοδήματα δηλώνουν.
  Πόθεν έσχες?

  • Dimi avatar
   Dimi @ Ksenitemenos 23/08/2010 11:03:29

   @ Ksenitemenos

   «Πρέπει ο πολίτης να ενημερώνεται για τις μεταβολές στα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών και κυρίως αυτών που ασκούν την εξουσία. Ετσι λειτουργεί καλύτερα η δημοκρατία»
   ~Φίλιππος Πετσάλνικος, Πρόεδρος της Βουλής

   Ο οποίος Πρόεδρος της Βουλής, υπενθύμισε ότι: «με απόφαση του Πρωθυπουργού, πρέπει να αναρτώνται όχι μόνον τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αλλά και οι φορολογικές δηλώσεις τους.»

   Ομως, τα στελέχη της κυβέρνησης ΔΕΝ φαίνεται να έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο τίποτα..

   Eπιπλέον: «224 Εφοριακοί, Δεν κατέθεσαν Φορολογική Δήλωση. Εφοριακούς οι οποίοι... αμέλησαν να καταθέσουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ακόμη και για τρία στη σειρά χρόνια ή που στο διάστημα αυτό δεν εκκαθαρίστηκαν οι δηλώσεις τους και έτσι δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο βάζει στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών." (neatv.gr 26/7/2010)

   Aφελές Ερώτημα:
   Αραγε, Θα δηλώνονται και τα "μαύρα" των φυλάκων που μάς φυλάνε;;

   *
   Ιστοσελίδα 58228 «Πρωθυπουργός Τουρισμού»
   Oι εξωφρενικές δαπάνες του ιπτάμενου κωπηλάτη τους τελευταίους
   10 μήνες, οι οποίες χρεώθηκαν στον Εθνικό Προϋπολογισμό.

   Ιστοσελίδα 54145 «Nα, και ο Αλεξ Ρόντος»
   Cretum Addico: Αποφασίζομεν και διορίζομεν.
   Στα πρώτυπα του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ.

   Ιστοσελίδα 52886 «Aύξηση της ανεργίας στο 14,3% προβλέπει ο ΟΟΣΑ»
   To Eλληνικό Χρέος: Mιά ιστορία εκμετάλλευσης, υποτέλειας και τρόμου

   **
   Από τα καλά κερδεμένα, παίρνει ο διάολος τα μισά.
   Απο τα κακά κερδεμένα, παίρνει και τον νοικοκύρη.
   ~Νίκος Καζατζάκης (Επιλογή)

   Φιλικά,
   η Dimi

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.