#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/07/2012 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το "λόμπυ της δραχμής" πλήρωνε για επικοινωνία σε …δολάρια;Γράφαμε ένα μήνα σχεδόν πριν (Οι επιχειρήσεις της δραχμής και ο Τσίπρας) πως Οι καθοδηγητές της καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα γνωρίζουν καλά πως –με όρους επικοινωνίας- το άκουσμα της λέξης «δραχμή» δεν ηχεί καλά στα αυτιά του κόσμου.

Τι συμβαίνει τότε;Μήπως λοιπόν συμβαίνει κάτι με όρους πολιτικής και οικονομίας; Ας ξεκαθαρίσουμε , όσο μας δίνουν τη δυνατότητα, το τοπίο..Όλα αυτά τα οποία ψελλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στην δραχμή δεν είναι τυχαία. Δεν είναι απλά και μόνο η απόληξη του προγράμματός του. Είναι ο στόχος και ο σκοπός του προγράμματος του. Μετά και την παρέμβαση του υιού της Γιάννας Αγγελοπούλου υπέρ του, με άρθρο του στην ιστοσελίδα rednotebook , επιβεβαιώνεται πανηγυρικά πως:

• Υπάρχει «κόσμος του κεφαλαίου» που επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή

• O κόσμος αυτός είναι πρόθυμος να στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί, -επικοινωνιακά, οικονομικά, κινηματικά- τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι γεγονός πως ιδιαίτερα μεγάλες επιχειρήσεις, υπερχρεωμένες το επιθυμούν διακαώς.

Κυρίως όμως το επιζητούν όσες έχουν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών τους στην Αμερική και έσοδά τους προέρχονται ακριβώς από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Σε δολάρια προφανώς.

O Αντώνης Σαμαράς σε μία από τις καλύτερές του ομιλίες χθες στη Βουλή (λαμβάνοντας υπόψη και το πρόβλημα υγείας) χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, αβανταδόρο του λόμπυ της δραχμής.

Στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της για την αμερικανική εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ με την βοήθεια της κ. Αγγελοπούλου,

η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» πηγαίνει λίγο ακόμα παραπέρα την ιστορία σχετικά με την ύπαρξη ενός ολόκληρου συστήματος που υποβοηθούσε  τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει επίμονα να το κάνει.

Ενός συστήματος που στηρίζει αυτό το…αντισυστημικό κόμμα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην υποστήριξη ενός αντισυστημικού κόμματος από μια εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας που τα συμφέροντά της ακουμπούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η υποστήριξη αυτή λάμβανε χώρα με τη χρηματοδότηση ενός προσώπου που «κάποτε προσπάθησε να αλώσει (το πολιτικό σύστημα), δαπανώντας πολύ χρόνο και μεγάλους πόρους, χωρίς να τα καταφέρει».
Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι αυτό το κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το μυστηριώδες πρόσωπο η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη...

Η εταιρεία επικοινωνίας ακούει στο όνομα ΤΕΝΕΟ.

Η εταιρεία, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της, βασίζεται σε...ένα «παγκόσμιο δίκτυο χρηματοοικονομικών, επιχειρηματικών και πολιτικών σχέσεων, με σκοπό να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβούλων, που θα δίνουν στους πελάτες της τη δυνατότητα να οργανώνουν και να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους, να κατευθύνουν την ανάπτυξή τους, να χτίζουν τη φήμη τους και να προστατεύουν το όνομά τους».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:

Τι γύρευε εδώ στην Ελλάδα η αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στις προεκλογικές καμπάνιες;

Ακόμα και αν ζούμε (;) στην εποχή της ελεύθερης αγοράς πόσο «νομιμοποιείται» ένα αντισυστημικό, αριστερό, αντι-ιμπεριαλιστικό κόμμα να δέχεται (εφόσον ισχύει) τις συμβουλές και τις υποδείξεις τις ΤΕΝΕΟ;

Και αν το κάνει…ποιος πληρώνει για αυτό;;

Ερωτήσεις που θέλουν απαντήσεις…

Μήπως δεν είναι απλά αβανταδόροι του λόμπυ της δραχμής τελικά…;;

Θ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 10/07/2012 15:20:20

  http://www.teneoholdings.com/

 2. kotstak avatar
  kotstak 10/07/2012 15:21:50

  Ας υποθέσουμε πως είσαι ένα "κοράκι" και έχεις βάλλει στο μάτι ένα ακίνητο.
  Για την διαχείρισή του είναι υποψήφιοι δυο:
  Ο ένας, είναι ένας σοβαρός και ευφυής άνθρωπος.
  Ο άλλος, είναι ένα μικρό παιδάκι.

  Ποιος θα ήθελες να αναλάβει την διαχείριση;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ kotstak 10/07/2012 16:13:05

   Το παιδάκι που του αρέσει το πόκερ και τα κουμπιά με τις ατομικές βόμβες. Ειδικά όταν είσαι πέραν του Ατλαντικού, νομίζεις πως θα τη γλιτώσεις λόγω αποστάσεως...

 3. Βασίλης avatar
  Βασίλης 10/07/2012 15:34:24

  Το γεγονός πως αρθρογράφησε ο υιός Αγγελόπουλος στο Rednotebook πως ακριβώς ενισχύει τη στοιχειοθέτηση ύπαρξης Αμερικανικών συμφερόντων πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ; Η πρόσθεση του εν λόγω στοιχείου τι κύρος παραπάνω προσδίδει στα υπόλοιπα πέρα από εντυπώσεις;

  • chrisss avatar
   chrisss @ Βασίλης 10/07/2012 15:56:54

   Το περιεχόμενο της αρθρογραφίας του είναι απόδειξη της στήριξης της οικογένειας στον συριζα..όπως και η παρουσία του στην εκδήλωση του συριζα στην Ομόνοια..αυτά..

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ chrisss 11/07/2012 01:21:30

    chrisss Δηλαδή με την ίδια λογική η οικογένεια Ψυχάρη είναι φανατικοί του Σαμαρά;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Βασίλης 10/07/2012 16:14:48

   Απλά αποδεικνύει πως πολλοί που έχουν χρήμα σε ξένες τράπεζες θέλουν Τσίπρα και δραχμή για να κάνουν το πλιάτσικο που σχεδιάζεται πριν ανέβει ο ΓΑΠ και όταν απειλούσαν τη ζωή του ΚΚ επειδή με τη συμμαχία με Ρωσία, οι ΗΠΑ θα έχαναν τον έλεγχο του εδώ και δεκαετίες προτεκτοράτου τους...

   • kitsos avatar
    kitsos @ Γεώργιος Τ. 10/07/2012 21:36:41

    Ενω τωρα με το ευρω υπαρχει απαγορευτικο για το πλιατσικο το οποιο αιρεται αμα τη εμφανισει της δραχμης?
    Κανενα αλλο με τον Τοτο ξερετε?

 4. avanti avatar
  avanti 10/07/2012 15:44:40

  Και γιατί να μην υπάρχουν λομπίστες επιχειρηματίες της δραχμής, και εφοπλιστές θα υπάρχουν, που έχουν συμφέρον διότι συνδιαλέγονται με το δολλάριο και με υποτιμημένη δραχμή θα είναι διπλά και τριπλά κερδισμένοι. Αρα λοιπόν δεν είναι διόλου απίθανο να θέλουν να προωθήσουν τον σύριζα για να επιτύχουν τους όποιους στόχους τους. Και εξάλλου τι έχουν να περιμένουν από την ΕΕ, μέσα σε τρία χρόνια έχουν κάνει πάνω από τριάντα συνόδους κορυφής και δεν ξέρω πόσες συνεδριάσεις οι υπουργοί οικονομικών με σκοπό να δώσουν λύση στην κρίση. Και λύση δεν υπάρχει, ένα τοπικό πρόβλημα της Ελλάδας του 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ το μετέτρεψαν σε ολική ευρωπαϊκή κρίση, η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει μετά από δύο μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, τρόϊκες και δεν συμμαζεύεται. Ας αποφασίσει η ΕΕ τι θα κάνει και αν θα περισώσει το ευρώ γιατί όλοι λομπίστες θα γίνουμε.

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ avanti 10/07/2012 15:59:28

   Γιατί στη δραχμή θα πάμε από την υπάρχουσα μνημονιακή πολιτική.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ο Μήτσος 10/07/2012 16:15:39

    Το θέμα είναι να μην υπάρχει παράλληλα και ευρώ. Αν διαλυθεί η ευρωζώνη να πάω στη δραχμή. Αν φ΄θγω πρώτος υπάρχει τεράστιο θέμα...

   • coik avatar
    coik @ ο Μήτσος 10/07/2012 16:30:00

    Από ότι φαίνεται εσείς οι αριστεροί θεωρείται δεδομένο ότι θα πάμε στην δραχμή. Εξάλλου ποτέ δεν συμπαθήσατε το κοινό νόμισμα της καπιταλιστικής Ευρώπης. Έχετε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας τον κομμουνιστικό παράδεισο. Εάν ακόμη πιστεύετε σε αυτόν γιατί δεν ρωτάται και αυτούς που τον έζησαν στο πετσί τους; Θεωρείτε λοιπόν, ότι με τη κατάρρευση του euro ανοίγει ο δρόμος για τον κομουνισμό. Για εσάς η ιδεολογία είναι πάνω από την πατρίδα. Ας είναι. Τι να κάνουμε πρέπει να προσπαθήσουμε να σώσουμε την χώρα από την καταστροφή, γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος δεν είναι μόνο έξω, αλλά έχει συμμάχους από μέσα. Υπομονή, κάποτε και οι αριστεροί θα καταλάβουν, ότι υπάρχουν υψηλότερα ιδανικά από την ιδεολογία τους.

    • avanti avatar
     avanti @ coik 10/07/2012 19:01:15

     Ακόμη και σήμερα ο Ολι Ρεν είπε ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε
     κρίσιμο σταυροδρόμι λόγο της κρίσης χρέους καθώς και η τύχη του
     ευρώ, μήπως είναι και ο Ολι αριστερός και μισεί το κοινό μας
     νόμισμα? Νομίζω ότι η τύχη του ευρώ δεν είναι στα χέρια
     των αριστερών....... άλλωστε δεν βλέπω ούτε στην χώρα μας
     αλλά ούτε και στην ευρώπη αριστερούς ή κομμουνιστές, μιά
     χαρά αστούληδες τους βλέπω όλους.

 5. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 10/07/2012 15:57:13

  Ο Τσίπρας θα μας τελειώσει και οικονομικά και εθνικά.

  Ας ελπίσουμε ότι ο ανώριμος και εν πολλοίς αυνάνας ελληνικός λαός θα τον πάρει πρέφα και δεν θα του δώσει την ευκαιρία να "κυβερνήσει" και αυτός...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Παρατηρητής 10/07/2012 16:27:22

   Η λαïκή παροιμιακή σοφία των Γερμανών εταίρων μας λέει:
   Totgesagte leben länger. Δηλαδή, "αυτοί που τους έχουμε ξεγραμμένους, ζούν πιό πολύ".
   Και θάβουν όλους τους άλλους.
   Ή άν προτιμάτε (αυτοσαρκαστικά), "κακό σκυλί, ψόφο δεν έχει".
   Κανένας "Τσίπρας" δεν μπορεί να μας κάνει τίποτε, "δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλες νεκροθάφτες"'.
   Λίγη αισιοδοξία ρεεεεε...

 6. rasputin avatar
  rasputin 10/07/2012 16:49:31

  Ο λαός ασφαλώς και θα δώσει ευκαιρία στον Τσίπρα όσο εντείνεται η οικονομική ασφυξία που όλοι βιώνουμε και μάλιστα χωρίς κανένα ορατό αντίκρυσμα . Δεν περιμένουμε θαύματα , αλλά απαιτούμε μια μικρή βελτίωση στην δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης .
  Μαζί με τις μεταρρυθμίσεις , αποπακρατικοποιήσεις και ότι άλλο , πρέπει να τρέξει και μια δικαιότερη κατανομή βαρών . Είμαι εξοργισμένος από την ευκολία με την οποία ο κ. Στουρνάρας μας ανακοίνωσε ότι η κ. Λαγκάρντ δεν διαπραγματεύεται . Αυτό οφείλατε να μας το πείτε πριν τις εκλογές .
  Δεν ξέρω τι νοιώθει η κ. Λαγκάρντ . Ξέρω όμως ότι πολύς κόσμος νοιώθει την κ. Λαγκάρντ να του σφίγγει διαρκώς την θηλιά στον λαιμό και να του συστήνει υπομονή. Ας της πει κάποιος ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο . Και ως γνωστόν ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται .

 7. χανια avatar
  χανια 10/07/2012 17:16:24

  Γιατι νομιζω πως ολα αυτα ειναι απλος αντιπερισπασμος απο τον κυριο Μιχελακη...Το θεμα της ημερας ηταν η παραιτηση Νικολοπουλου και η επιστολη που τη συνοδευε ή οχι?

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ χανια 10/07/2012 18:31:37

   Μα ταιριαζει με το θεμα της ημερας. Και ο Νικολοπουλος κουμπαρος του Δασκαλοπουλου ειναι .....

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 10/07/2012 22:17:21

    ωχ...

 8. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 10/07/2012 17:27:27

  Το ανέκδοτο του αιώνα:

  "Σειρά διαλέξεων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ θα πραγματοποιήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και για την περίοδο του φθινοπώρου ο Γιώργος Παπανδρέου.
  Απεδέχθη σχετική πρόσκληση στο Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου John F. Kennedy School of Government.
  Αντικείμενο των διαλέξεων θα είναι, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, οι συστημικές αδυναμίες της ευρωζώνης, προτάσεις για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου."

  Ρε τον μπαγλαμά, θα κάνει και διαλέξεις..! :D

  Πάντως, στην φωτογραφία δεν είμαι σίγουρος αν ο Μπίλ ακούει τι του λέει η Μανδάμ ή αν σκέφτεται το κλασσικό "δέκα χρόνια νεώτερη αν ήσουν..."

 9. Factorx avatar
  Factorx 10/07/2012 17:41:46

  Ποιό Μιχελάκη αγαπητέ; δεν είναι αυτός κυβερνητικός εκπρόσωπος

 10. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 10/07/2012 18:30:57

  Κάποιοι θέλουν την δραχμή, όμως κάποιοι θέλουν το δολάριο.
  Έχει ξαναειπωθεί πολλές φορές.

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/07/2012 19:17:21

  Έχει πολύ δρόμο ακόμη η Ευρωπαική κρίση.
  Χθές η παρέα στον Μηχανισμό Βοήθειας αναφώνησε "καλημέρα Κύπρος"!
  Αραγε αύριο, θ' ακουστεί "καλημέρα Σλοβενία" - η 6η χώρα-μέλος στην παρέα ;
  h**p://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9380344/Slovenia-could-need-a-bail-out-finance-minister-admits.html

 12. TopGunZ avatar
  TopGunZ 10/07/2012 23:37:34

  Ξέρουμε ένα με το λαγό που έλεγε πως θα απαυτώσει το λιοντάρι...

 13. TopGunZ avatar
  TopGunZ 10/07/2012 23:38:49

  Μην τα συζητάς Θείο, σε αυτό μοιάζουμε στις κατσαρίδες.

 14. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 11/07/2012 00:06:38

  Μην ελπίζεις.Ο Αυνάνας Ελληνικός λαός θα την πάει μέχρι τέλους τη μ@λ@κί@ του.Το ξέρω από εμπειρία.Δεν σταματάω ποτέ πριν τελειώσω.

 15. Θύμιος avatar
  Θύμιος 11/07/2012 20:11:28

  ο ΣυΡιζΑ θα φέρει τον βασιλιά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.