#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/04/2010 20:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Προβόπουλος είναι να παραιτηθεί

 

 Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης, της Τράπεζας της Ελλάδος και των κατεστημένων ΜΜΕ, να αποσιωπήσουν την εξαιρετικά ύποπτη στάση που κράτησε η Τράπεζα της Ελλάδος έναντι του κερδοσκοπικού παιχνιδιού με τα ελληνικά ομόλογα (βλ. αναλυτικά εδώ: Δανεισμός: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους; ), η Ελληνική Ένωση Τραπεζών φαίνεται ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί (http://www.antinews.gr/?p=41553)

 Στην ουσία, η ΕΕΤ δεν διαψεύδει τίποτε, παρά μόνον τη δική της "επίσημη" εμπλοκή στο σκάνδαλο.

 Αυτό που συνέβη, και που αποτελεί την ουσία του σκανδάλου, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που αναφέρει η ΕΕΤ.

 Όπως αναφέρουμε αναλυτικώς στην ανάρτηση Δανεισμός: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους;, η ουσία του σκανδάλου είναι η εξής: Η Τράπεζα της Ελλάδος επέτρεψε παράνομα και παράτυπα στους κερδοσκόπους να ποντάρουν ανενόχλητοι  για 10 ημέρες (αντί για 3 που ήταν το νόμιμο) στην πτώση των ελληνικών ομολόγων και, αν δεν τους έβγαινε το ποντάρισμα, να το αποσύρουν χωρίς κανένα κόστος.

Συμφωνούσαν δηλαδή με κάποιον αγοραστή να του πουλήσουν αέρα (δηλαδή, ομόλογα που δεν είχαν) σε τιμή, έστω, 100, και μετά περίμεναν για δέκα μέρες να πέσει η τιμή των ομολόγων για να αγοράσουν φθηνότερα από 100 που είχαν συμφωνήσει (έστω, 95) και να βγάλουν τη διαφορά, αφού το ομόλογο θα το έδιναν και στην τιμή που είχε αρχικά συμφωνηθεί. Πουλούσαν δηλαδή αέρα και έβγαζαν κέρδος από την πτώση των ομολόγων που επερχόταν εντωμεταξύ.

Είναι φανερό ότι μέσα σε 10 ημέρες έχεις πολύ καλύτερες πιθανότητες να βρεις χαμηλές τιμές, από ότι αν έχεις μόνο τρεις ημέρες στη διάθεσή σου.

 Το ρίσκο της υπόθεσης ήταν όμως και πάλι ότι μπορεί σε αυτές τις 10 ημέρες να μην έπεφταν τα ομόλογα (ή να μη έπεφταν όσο ήθελαν), οπότε να έβγαιναν χαμένοι από την αγοραπωλησία. Η ΤτΕ τους έδινε τότε τη δυνατότητα να ακυρώσουν τη συμφωνία πώλησης ομολόγων προς τον αρχικό αγοραστή, χωρίς να υποστούν καμία απολύτως συνέπεια! Αν δηλαδή το ομόλογο πήγαινε μέσα στις 10 μέρες από 100 στα 102, τότε δεν του πουλούσαν τίποτα και δεν έχαναν τη διαφορά (θα είχαν ζημιά 2, διότι θα αγόραζαν 102 ομόλογο που είχαν συμφωνήσει να πουλήσουν 100)!

 Όσο και αν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν νομιμοποίησε αυτή την πρακτική με την υπογραφή του, ωστόσο είναι ο άνθρωπος ο οποίος έχει, εκ της θέσεώς του, την πλήρη ευθύνη για ότι έγινε.

 Η απομάκρυνση του αρμόδιου διευθυντή, που αποκάλυψε ο Μίχαλος, δεν είναι αρκετό μέτρο κάθαρσης.

Η άμεση παραίτηση του ίδιου του Γ. Προβόπουλου του είναι το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε αυτή τη στιγμή, ως πολίτες αυτής της χώρας.

 Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aengus avatar
  aengus 21/04/2010 20:11:44

  ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ……

  Στο ΑΛΤΕΡ αυτή τη στιγμή προσπαθούν να εμποδίσουν τον Τράγκα να αναφερθεί στο θέμα…..

 2. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 21/04/2010 20:25:25

  Να ζητήσει η ΝΔ εξεταστική επιτροπή.

  Χθες και σήμερα η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» προβαίνει σε αποκαλύψεις για μια υπόθεση με τα ομόλογα του Δημοσίου, τώρα επί ημερών κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, αν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας αληθεύουν, τότε θα πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη χώρα από το 1821 (http://www.antinews.gr/?p=41425).........
  Εμείς πιστεύουμε πως θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, να υποβάλλουν αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής........
  Θα πρέπει και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου να αντιληφθεί πως αν δεν προβεί στις κατάλληλες πολιτικές κινήσεις, ουσιαστικά θα δώσει, έστω άθελά του, το λάθος μήνυμα.

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/04/blog-post_313.html

 3. Orestios avatar
  Orestios 21/04/2010 20:34:04

  Αν δεν υπάρχει ελεύθερο για διορισμό στο ελληνικό δημόσιο στέλεχο της Goldman Sachs να μην παραιτηθεί. Κάνει εξαιρετική δουλειά και χωρίς να είναι στέλεχος αυτής της εταιρίας.

 4. Greenhorses avatar
  Greenhorses 21/04/2010 21:05:12

  Το οικομικοεκδοτικό κατεστημένο για άλλη μια φορά έχει επιβάλει σιγή...

  Η χούντα μπροστά τους είναι αγγελούδια.

  • Greenhorses avatar
   Greenhorses @ Greenhorses 21/04/2010 21:08:35

   Όσο αφορα την παραίτηση δεν είναι το μόνο θέμα που έχει ανακύψει.

 5. ataktos avatar
  ataktos 21/04/2010 21:13:36

  Δεν υπάρχει προηγούμενο γι αυτό μην το περιμένεις ...αυτοί θυμίζουν την παροιμία «το γρούν μόνο με το σκεπάρ το βγάζεις από το κμας»

 6. Στέργιος avatar
  Στέργιος 21/04/2010 21:19:17

  Πίσσα και πούπουλα στους τραπεζίτες!

 7. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 21/04/2010 21:36:21

  Τι θα πεί να παραιτηθεί?
  Είναι αυτό επαρκής τιμωρία?
  Γιατί δεν σταμάτησε ακαριαία και δεν απέλυσε και δεν εστειλε στον εισαγγελέα τους υπαλλήλους της τράπεζας που επέτρεψαν αυτό το σορτάρισμα.
  Πρέπει να παραπεμφθεί για εσχάτη προδοσία και να αποκαλύψει τους άνωθεν εντολοδότες του.
  Στο δείπνο του ΓΑΠ με τους τραπεζίτες πριν τις εκλογές, συμφωνήθηκε τελικά η τύχη της Ελλάδας για τα επόμενα 50 χρόνια.

  • aengus avatar
   aengus @ εναςάσχετος 21/04/2010 22:00:15

   Γεια στο στόμα σου βρε « άσχετε»!

 8. fatfat avatar
  fatfat 21/04/2010 21:46:20

  Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξάρτητο όργανο και είναι αρμόδια για την εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος στην Ελλάδα και τη διαφύλαξη της σταθερότητας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

  Επειδή όμως έχει δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και επειδή "Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια", πρέπει να γίνουν άμεσα οι παρακάτω ενέργειες :

  - η Βουλή να καλέσει τον διοικητή της ΤτΕ κύριο Προβόπουλο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι η ΤτΕ επέτρεπε παράνομα,παράτυπα και ανεπίσημα στον οποιαδήποτε να διακανονίζει συναλλαγές πέραν των 3 εργάσιμων ημερών (Τ+3),όπως πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά βάση κανονισμού.
  Αν μάλιστα αυτός επιβεβαιώσει αυτή την παράτυπη και ανεπίσημη πρακτική, η Βουλή να του ζητήσει επιτακτικά να αιτιολογήσει τους λόγους της παραβίασης του κανονισμού που σαφώς ορίζουν το όριο των 3 εργάσιμων ημερών.
  (η Βουλή έχει το δικαίωμα ελέγχου στην ΤτΕ).

  - η κυβέρνηση και η Βουλή να απαιτήσουν από τον διοικητή της ΤτΕ κύριο Προβόπουλο να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα Νο 690/5-10-2009 και Νο 691/22-10-2009 της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και την πράξη του Διοικητή της ΤτΕ
  Νο 158/10-2-2010, για να ενημερωθούν άπαντες για το περιεχομενό τους, δηλαδή για να μάθουν όλοι επακριβώς τι αναφέρουν.
  Διότι κάνουμε τώρα συζητήσεις και υποθέσεις, χωρίς να έχουμε επαρκή γνώση αυτών των εγγράφων.

  - η κυβέρνηση και η Βουλή να ζητήσουν από τον διοικητή της ΤτΕ κύριο Προβόπουλο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του κυρίου Μίχαλου, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή ισχυρίστηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ότι "ο διευθυντής, ο οποίος έκανε αυτή την δουλειά, απομακρύνθηκε από τη θέση του".
  Σε περίπτωση που ο κύριος Προβόπουλος επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς, τότε η κυβέρνηση και η Βουλή να ζητήσουν επιτακτικά να τους εκθέσει αναλυτικά τους λόγους απομάκρυνσης του συγκεκριμένου διευθυντή.

  Και αυτά που αναγράφω παραπάνω, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ για να διελευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση.

  Το θέμα είναι άκρως εξειδικευμένο και μόνο η άμεση δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων και οι τεκμηριωμένες απαντήσεις του διοικητή της ΤτΕ κυρίου Προβόπουλου στα συγκεκριμένα παραπάνω ερωτήματα, θα μας διαφωτίσουν επαρκώς σχετικό με αυτό το ζήτημα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ fatfat 21/04/2010 21:48:37

   άντε ρε φίλε με τις μακαρονάδες σου... Ανεξάρτητη αρχή!... Διορισμένοι γλύφτες είναι εδώ και μερικά χρόνια (από τότες που δεν έχουν λόγο ύπαρξης) . Η ΤτΕ έχει γίνει κάτι σαν τον ΙΟΒΕ ή το ΕΒΕΑ.

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ fatfat 21/04/2010 22:15:32

   fatfat@
   βάζεις στοίχημα ότι δεν θα γίνει καμία από τις ενέργειες που κρίνεις απαραίτητες;

   Το σύστημα επιβραβεύει τα παλικάρια που του κάνουν την δουλειά.... όχι και να τους εκθέσουμε τώρα εμείς τους ανθρώπους....
   όσο δίκιο και να'χουμε ...δεν έχουμε τα προσόντα...(βλ.εξουσία)

 9. alone avatar
  alone 21/04/2010 21:47:50

  http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-04-20-23-37-28-2010042022261/
  ........................................
  Με την πρακτική αυτή, δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος ασφυξίας του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, ενώ η θέση της ΤτΕ είναι πλέον εξαιρετικά λεπτή: αν αναιρέσει την απόφασή της, κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι έδωσε άδεια κερδοσκοπίας στα ελληνικά ομόλογα, ενώ αν τη διατηρήσει σε ισχύ, το ιδιότυπο εμπάργκο μεγάλων ξένων τραπεζών στη διατραπεζική μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

  Χθες, πάντως, η ΤτΕ παραδέχθηκε ότι από τον Οκτώβριο είχε επιτρέψει στους παράγοντες της ΗΔΑΤ να ανακυκλώνουν αυτόματα, για χρονική περίοδο μέχρι και 10 ημερών, τις ανοικτές θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ισχυρίσθηκε ότι αυτό δεν αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην κατακόρυφη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων από το φθινόπωρο, αλλά είναι γεγονός ότι αυτή η απόφαση, που εξ αντικειμένου διευκολύνει τις στρατηγικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας, συμπίπτει χρονικά με τις άγριες κερδοσκοπικές επιθέσεις στα ομόλογα και την άνοδο των spread σε επίπεδα ρεκόρ.

 10. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 21/04/2010 22:18:06

  Πολύ πλάκα, ναι. Δεν πρόλαβα να δω αυτό που μας είπε ένας φίλος, ότι δηλαδή ο Τράγκας πήγαινε να το πει και όλο τον εμπόδιζαν.

  Το ζήτημα είναι ότι αυτό που μας λέει ο ΕΤ ότι γινόταν γινόταν ΠΑΡΑ τους κανονισμούς, παράνομα, παράτυπα, πώς να το πούμε; Κάτω από τα μάτια ΟΛΩΝ. Προβόπουλου, Παπακωνσταντίνου, Χριστοδούλου και, ναι, ΓΑΠ.

  Στο πρεσ τζη αρ διαβάζουμε εντωμεταξύ ότι το ζήτημα το ανακίνησε πρώτη πριν από εβδομάδες η... Βασούλα Παπανδρέου! Ε ρε γλέντια! Άρα είναι ευρύτερα γνωστό αυτό που συμβαίνει. Ούτε το ελικόπτερο τους γλιτώνει τώρα πια!

  • aengus avatar
   aengus @ Επώνυμος 22/04/2010 09:45:35

   Ο Χ΄΄νικολάου ετοιμαζόταν να «υποδεχθεί» τον Υψηλό Προσκεκλημένο «Υπουργό Οικονομίας». Ζήτησε όμως μια σύντομη εκτίμηση της καταστάσεως από τους συνεργάτες. Ο Τράγκας ζήτησε από τον Χ. να ρωτήσει τον «Υπουργό» σχετικά με το θηριώδες σκάνδαλο, τον πρόσφατο χορό δις πάνω στο κουφάρι της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας (CDS κ.λπ.). Ο Χ. τον έκοψε απότομα, εκνευρισμένος, λέγοντας πως θα κάνει τις ερωτήσεις που θέλει αυτός… Ο Τράγκας επανήλθε, επιμένοντας ότι έχει ρεπορτάζ. Έτσι πρόλαβε να πει δυο κουβέντες σχετικά, αλλά τώρα τον διέκοπτε συνεχώς ο Κώνστας. Ο Τ. είπε, «Αν δε θέλετε να μιλήσω να μου το πείτε ευθέως», ή κάτι παρόμοιο. Ο Τράγκας είπε επίσης να μη μιλάει ο Κώνστας, διότι ο τελευταίος έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις του… Προκειμένου να αποφευχθεί επεισόδιο στον αέρα, αφού ο Τρ. επέμενε, τον άφησαν να κάνει μια πολύ σύντομη αναφορά στην παρέμβαση εισαγγελέως, στον Προβόπουλο και στα άλλα παιδιά. Αυτά μπόρεσα να συγκρατήσω και τα μεταφέρω με τη μεγαλύτερη δυνατή πιστότητα. Το τι κατάλαβαν οι τηλεθεατές, δεν είμαι σε θέση να το εκτιμήσω….

 11. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 21/04/2010 22:21:02

  Αντε και στον ανασχηματισμό,εκπρόσωπος τύπου ο βλαχομπαρόκ.Ελεος πιά μ'αυτήν την καρέκλα,το πήγαιν'έλα των μπούληδων θα γίνει.

 12. alone avatar
  alone 21/04/2010 22:50:39

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΠΩΣ Η GOLDMAN SACHS ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  http://konstantakopoulos.blogspot.com/2010/03/goldman-sachs.html
  .......................
  Από την αγορά CDS, παίζοντας δηλαδή τη χρεωκοπία της Ελλάδας, η Γκόλνtμαν υπολογίζεται ότι κέρδισε ένα έως τρια δισεκατομμύρια δολλάρια. Οι χρηματιστές της Γουώλ Στρητ σφυρίζουν αδιάφορα, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: “η δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους ¨Ελληνες πολίτες, δεν υπάρχει εξάλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μαλάκα” (δήλωση του Αμίτ Σαρκάρ, επικεφαλής αμερικανικού επενδυτικού ταμείου, Μαριαν, 20.2.2010)

  • Orestios avatar
   Orestios @ alone 22/04/2010 00:48:08

   Νά'ναι καλά το GAP που φώναζε λεφτά υπάρχουν. Πρόσκληση για σπέκουλα έκανε. Νά'ναι καλά το παιντί.

  • aengus avatar
   aengus @ alone 22/04/2010 06:15:01

   Ψυχρά και ανενδοίαστα.
   Η απάντησή μας στους δρόμους σήμερα.

 13. fatfat avatar
  fatfat 22/04/2010 00:18:18

  @ xrhxa65....όσα έγραψα θα βοηθήσουν για να μάθουμε αν πραγματικά υφίσταται σκάνδαλο.....το θέμα είναι εξειδικευμένο, γνώση σημαντικών εγγράφων και αποφάσεων δεν έχουμε....οπότε δεν μπορούμε να πάρουμε θέση με σιγουριά.....δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι, βάση ενός δημοσιεύματος, χωρίς να ξέρουν όλα τα δεδομένα και χωρίς να έχουν γνώσεις σε εξειδικευμένα θέματα όπως τα ομόλογα, επιμένουν να παίρνουν θέση και να κατηγορούν.....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 22/04/2010 10:23:00

   Τι δεν μπορείς να καταλάβεις ρε fatfat, μας δουλεύεις; Βοά όλη η πιάτσα των ομολόγων ότι στην πράξη αυτό που ίσχυε ήταν Τ+10. Ποια έγγραφα και ποια ανακοίνωση; Από τον Οκτώβριο και μετά ίσχυε Τ+10. Στις 8 Απριλίου έγινε Τ+1, με επίσης παράτυπο τρόπο, επισήμως ισχύει πάντοτε το Τ+3! Και όλα αυτά, από 10 Δεκεμβρίου μέχρι και 8 Απριλίου χωρίς κυρώσεις! Επίσης παράνομα και παράτυπα!

   Μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα. Αλλά δεν ξέρω πόσο ακόμη θα καλύπτονται. Όσο αρνούνται ότι συνέβη αυτό που συνέβη, τόσο θα βουλιάζουν στο βούρκο των ευθυνών τους. Των τεράστιων ευθυνών τους. Έτσι όπως πάνε να τα καλύψουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο συνυπεύθυνοι.

   Με το να δείχνεις κι εσύ το στημένο ρόλο σου δεν βοηθάς πάντως τους εργοδότες σου να ξέρεις. Βέβαια, τι να κάνεις κι εσύ; Πώς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Σε καταλαβαίνω.

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ fatfat 22/04/2010 10:28:18

   έλα ρε φαρτφαρτ, τα τζουτζέκια φαίνονται μετά από λίγο. Να ξανέρθεις με άλλο νικ

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ yangoolas 22/04/2010 10:53:27

    Το μάνιουαλ του λέει να κρατάει το ίδιο νικ. Μην του βάζεις τώρα δύσκολα, τον μπερδεύεις.

 14. Greenhorses avatar
  Greenhorses 22/04/2010 00:35:43

  Εγώ θα πω κάνω το σταυρό μου να μην βγει τίποτα, γιατί δεν ξέρω αν θα προλάβουν να κρυφτούν πουθενά.

 15. akatanomastos avatar
  akatanomastos 22/04/2010 08:24:34

  ΧΘΕΣ Ο ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ALTER ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒ. ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΤΕΓΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΤΑ SPREAD KAI ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ.
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κ.ΠΑΠΑΚ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ 5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ 11.3% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΙΚΟ!!
  ΤΑ SPREAD ΕΦΤΑΣΑΝ 520 ΜΟΝ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΤΕ ΜΩΡΕ???
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο κ.Ν.Χ. Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!!
  ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΛΑ ΧΑΛΑΡΑ ΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΜΕ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.
  κ.ΠΑΠΑΚ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΗΑΣΑΣΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΑΛΗΣΑΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ.ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΑΣ 6 ΜΗΝΕΣ!!ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΜΠΑΡΟΖΟ,ΤΡΙΣΕ,ΡΕΝ,ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ.
  ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ

 16. Βυζάντιος avatar
  Βυζάντιος 22/04/2010 10:43:30

  Το όνομα Προβόπουλος είναι αρχαιότατο που σημαίνει εκτος των άλλον Προβάτειος,'Αμνάς,η άμνίς ,Ποιητικά είναι και το μήλον και "κυριολεκτικά" το 'μνουχισμενον""....ίδε Προβατήσιος

 17. fatfat avatar
  fatfat 22/04/2010 11:41:39

  @ Επώνυμος....αντιπαρέρχομαι την λάσπη που μου ρίχνεις συστηματικά και θα σου απαντήσω....κατάλαβα το άρθρο σου....μιλάς για μια ανεπίσημη και παράτυπη πρακτική - και από ότι λες σε αυτήν αναφέρεται και το σχετικό δημοσίευμα -....επειδή λοιπόν δεν ξέρω (όπως σχεδόν όλοι) τι πραγματικά συνέβαινε,επειδή δεν μπορώ ούτε να σε διαψεύσω, ούτε να σε επιβεβαιώσω, και επειδή θέλω να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, για αυτό και πρότεινα να καλέσει η Βουλή(ας ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες η ΝΔ)τον κύριο Προβόπουλο και να της δώσει εξηγήσεις για αυτήν την φημολογούμενη ανεπίσημη και παράτυπη πρακτική (η Βουλή έχει το δικαίωμα ελέγχου στην ΤτΕ).
  Για να θεωρούμε σκάνδαλο την υπόθεση, πρέπει να βρεθούν στοιχεία ότι όντως ίσχυε αυτή η ανεπίσημη και παράτυπη πρακτική....δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να μιλάμε με φήμες, με εικασίες και υποθέσεις.
  Πολλοί ήδη αναφέρονται στα έγγραφα 690/5-10-2009 και 691/22-10-2009 και στην απόφαση Νο 158/10-2-2010....ξέρουμε επακριβώς τι αναγράφεται σε εκείνα τα έγγραφα?....όχι!!!!!!!
  Ας τα δημοσιοποιήσει λοιπόν η ΤτΕ, για να μάθουμε επιτέλους σε ποια πράγματα αναφέρονται.......

  Υ.Γ : Αν υπήρχε 1 πιθανότητα στο εκατομμύριο να "είμαι έμμισθο όργανο και να πληρώνομαι με την λέξη", δεν θα έκανα γαργάρα αυτό το θέμα?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 22/04/2010 11:45:50

   Σου πετάω λάσπη; Τι δηλαδή, δεν λέει έτσι το μάνιουαλ; Σόρρυ τότε.

   Και ποιος είσαι ρε φατφάτ για να επιβεβαιώσεις ή να διαψεύσεις; Σου ζήτησε κανένας να έχεις εδώ μέσα ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου; Εκτός κι αν λειτουργείς με αυτό τον τρόπο στο μυαλό σου και γι' αυτό σπεύδεις να ασχοληθείς για κάτι που είναι φανερά η ταφόπλακα αυτής της κυβέρνησης των μισελλήνων.

   Κι αν δεν κάνεις "γαργάρα" αυτό το θέμα, είναι ακριβώς για να σπείρεις την αμφιβολία για κάτι που είναι ασύλληπτα προφανές ότι θα έπρεπε να οδηγήσει αυτή την κυβέρνηση σε ανατροπή, καθώς μόνοι τους φαίνεται να σπρώχνουν τη χώρα στη χρεωκοπία.

   Εγώ τώρα θα σου λέω τι γράφει το μάνιουαλ; Κι εκεί προσπαθείς να σπείρεις την αμφιβολία για το ρόλο σου. Ε, σπείρε όσο θέλεις. Διαβάζουμε και καταλαβαίνουμε όλοι εδώ πέρα ποιος γράφει τι και γιατί. Παλιώσανε τα μάνιουαλ, φατφατ, πες τα αφεντικά να τα αλλάξουν.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ fatfat 22/04/2010 12:05:16

   Ξερουμε ομως οτι το πρωτο πραγμα που εκανε η νεα κυβερνηση ηταν εκτος απο αυτα να ανακοινωσει τεραστια προβλεψη ελλειμματος για το 2009.
   Και λεω προβλεψη γιατι ο χρονος εχει 12 μηνες και κατα το 1/4 το ελλειμμα του 2009 ανηκει στο ΠΑΣΟΚ και αυτοι προβλεπαν απο μονοι τους οτι θα ειναι μεγαλο.
   Διαρρεεται δε οτι τωρα για να δικαιολογηθει η τελικη εφοδος προς το ΔΝΤ θα βγει ακομη μεγαλυτερο κατα μια μοναδα.
   Σημασια ομως δεν εχει μονο ποσο θα βγει αλλα και η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.
   Αυτο να το θυμαστε : ειμαστε στις 22 Απριλιου και ακομη δεν εχει ανακοινωθει το τελικο περιβοητο ελλειμμα του 2009 για το οποιο τοσες συζητησεις εγιναν.
   Αυτο σημαινει οτι μεχρι τωρα θα μπορουσε ανετα η ΠΡΟΒΛΕΨΗ να ηταν αρκετα μικροτερη γυρω στο 8-9% οπως σε αρκετες αλλες χωρες και να εχει ΔΑΝΕΙΣΘΕΙ για ολο το χρονο και παντως και για το Μαιο σιγουρα με spread Πορτογαλιας.
   Η κακογουστη παρασταση που δινει ο ΓΑΠ εχει στοχο να φερει το ΔΝΤ μια ωρα αρχυτερα.Για τους πολυ συγκεκριμενους λογους που ειπα ο δανεισμος του 2010 μπορουσε να καλυφθει.Στη χειροτερη περιπτωση το προβλημα θα το αντιμετωπιζε το 2011.Αλλα το 2011 με 15 μηνες στην εξουσια θα ηταν πολυ δυσκολοτερο να επιρριψει ευθυνες στους προηγουμενους και να γινει πιστευτος.Θα αποκαλυπτοταν οτι δεν ειχε κανενα σχεδιο.
   Βλεπετε την κουρσα ενος ατομου που βιαζεται να χρεωκοπησει τη χωρα του οσο γινεται πιο γρηγορα για να γινει πιο πιστευτος οτι δε φταιει ο ιδιος.

 18. fatfat avatar
  fatfat 22/04/2010 11:59:59

  @ Επώνυμος....το ίδιο πράγμα θέλουμε.....να διελευκανθεί η υπόθεση....νωρίτερα έγραψες:"βοά η πιάτσα....Από τον Οκτώβριο και μετά ίσχυε Τ+10. Στις 8 Απριλίου έγινε Τ+1, με επίσης παράτυπο τρόπο, επισήμως ισχύει πάντοτε το Τ+3! Και όλα αυτά, από 10 Δεκεμβρίου μέχρι και 8 Απριλίου χωρίς κυρώσεις!.."....δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν αυτά που γράφεις έγιναν ή όχι....σχετικά με αυτά σου έγραψα ότι "δεν μπορώ ούτε να σε επιβεβαιώσω, ούτε να σε διαψεύσω"....για αυτό λοιπόν και θέλω να γίνει ενδελεχής έρευνα για την υπόθεση αυτή....να πέσει άπλετο φως....να δώσει άμεσα εξηγήσεις η ΤτΕ αν όντως ίσχυε αυτή η ανεπίσημη και παράτυπη πρακτική...και επειδή η ΤτΕ είναι ανεξάρτητο όργανο, για αυτό ζητώ και εμπλοκή της Βουλής, που μπορεί να την ελέγξει.
  Aς ενεργοποιηθούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης - κυρίως της ΝΔ - και ας ζητήσουν επίσημα εξηγήσεις.......

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 22/04/2010 12:08:12

   Δεν σε βλέπω όμως να εκφράζεις καμιά ανησυχία για την περίπτωση που είναι αλήθεια όλα αυτά. Και μία περίπτωση να υπάρχει να είναι αλήθεια, δεν θα έπρεπε να εκφράζεις ανησυχία ως πολίτης; Οργή για την περίπτωση να είναι αλήθεια. Που εδώ οι περιπτώσεις να είναι αλήθεια είναι πολύ περισσότερες από μία.

  • ataktos avatar
   ataktos @ fatfat 22/04/2010 12:09:35

   Και σωστά ζητάς «Aς ενεργοποιηθούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης – κυρίως της ΝΔ – και ας ζητήσουν επίσημα εξηγήσεις……» αυτοί όμως όπως είδες ξέμπλεξαν( η Ν.Δ. του Σαμαρά) με μια ερωτησούλα της πλάκας .Άσε την αριστερά αυτοί κολλημένη παρέμεινε στα μονοπώλια και ιμπεριαλισμούς .Σε αυτήν την περίπτωση πάλι η αδέκαστη δικαίωση μας έμεινε πάλι ανενεργή

 19. fatfat avatar
  fatfat 22/04/2010 12:40:23

  @ Επώνυμος....για να ζητώ επιτακτικά την πλήρη διελέυκανση της υπόθεσης, σημαίνει ότι δεν πείστηκα ούτε από τα συγκεκριμένα άρθρα της εφημερίδας, ούτε όμως από τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΕΤ και ΤτΕ.
  Είμαι αρκετά υποψιασμένος πολίτης, για να πιστεύω ότι είναι πιθανόν και να συνέβη αυτή η απαράδεκτη και παράτυπη πρακτική.
  Όπως είναι πιθανόν και να μην συνέβη.
  Για αυτό και ζητώ παρέμβαση της Βουλής για να ελέγξει την ΤτΕ.
  Για να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη....δεν δέχομαι να λειτουργούμε με φήμες,εικασίες,υποθέσεις.......

  Ασφαλώς και ανησυχώ για τα πάντα γύρω μου, διαφορετικά δεν θα έγραφα εδώ μέσα, αλλά θα έπαιζα αμέριμνος κανένα παιχνίδι στον Η/Υ.
  Οπότε ανησυχώ και για αυτό το θέμα, αλλά επειδή δεν έχουμε ως τώρα ξεκάθαρη εικόνα τι πραγματικά συνέβη, προσπαθώ να είμαι νηφάλιος και ήρεμος, για να αξιολογήσω με αντικειμενικότητα τα στοιχεία-δεδομένα.

  Και επαναλαμβάνω : γιατί δεν έχουν ενεργοποιηθεί ήδη οι βουλευτές της ΝΔ και δεν έχουν απαιτήσει ήδη να έρθει ο κύριος Προβόπουλος για εξηγήσεις στην Βουλή?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 22/04/2010 12:53:25

   Ποιες φήμες; Ρεπορτάζ είναι, ενυπόγραφο από το δημοσιογράφο, μάθαμε ενδιαμέσως ότι και η Βάσω Παπανδρέου είχε ασχοληθεί πιο πριν, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Οι ανακοινώσεις δεν διαψεύδουν τίποτα, γιατί αναφέρονται στην επίσημηπ πρακτική, ενώ το ρεπορτάζ μιλάει σαφώς για ανεπίσημη πρακτική. Επίσης, δεν σε είδα να ασχολήθηκε καθόλου με την απομάκρυνση του υπαλλήλου. Ούτε αυτό είναι φήμη, είναι καταγγελία από σημαντικό θεσμικό παράγοντα, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

   Μετά από όλα αυτά, δεν δικαιούσαι να μιλάς για αόριστες φήμες, διότι έτσι απαξιώνεις του ανθρώπους που πήραν την ευθύνη να μιλήσουν επώνυμα και ενυπόγραφα για αυτά τα πράγματα. Αν επιμένεις να τα αποκαλείς φήμες, τότε κάτι δεν πάει καλά με εσένα.

 20. fit for fun avatar
  fit for fun 22/04/2010 14:13:56

  Ωραία, ενυπόγραφο ρεπορτάζ. Ποιος θα φέρει το θέμα στην Βουλή, με την ένταση και την μαχητικότητα που του αρμόζει; Τί είπε η κα Παπαρήγα; Να πληρώσει η πλουτοκρατία, έτσι γενικά και αόριστα; Δεν διαβάζει εφημερίδες; Άκουσα σχόλια, δεν παρακολούθησα την συνέντευξή της, ας με διορθώσει κάποιος αν δεν μου έχει διαβιβαστεί σωστά. Υπάρχουν πολιτικοί που δεν συμμετέχουν στην προδοσία; Πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης.

 21. fatfat avatar
  fatfat 22/04/2010 14:42:50

  @ Επώνυμος....1) αν είχες διαβάσει προσεκτικά το πρώτο σχόλιό μου για το συγκεκριμένο θέμα θα είχες προσέξει ότι μεταξύ των άλλων έγραφα :

  "- η κυβέρνηση και η Βουλή να ζητήσουν από τον διοικητή της ΤτΕ κύριο Προβόπουλο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του κυρίου Μίχαλου, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή ισχυρίστηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ότι “ο διευθυντής, ο οποίος έκανε αυτή την δουλειά, απομακρύνθηκε από τη θέση του”.
  Σε περίπτωση που ο κύριος Προβόπουλος επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς, τότε η κυβέρνηση και η Βουλή να ζητήσουν επιτακτικά να τους εκθέσει αναλυτικά τους λόγους απομάκρυνσης του συγκεκριμένου διευθυντή..."

  2) Το ρεπορτάζ είναι ασφαλώς ενυπόγραφο, αλλά απλώς αναπαράγει τον ισχυρισμό ότι στις συναλλαγές ίσχυε η ανεπίσημη και παράτυπη πρακτική της εκκαθάρισης πέραν των τριών εργάσιμων ημερών, που σαφώς ορίζει ο κανονισμός.
  Δεν υπάρχει στο ενυπόγραφο ρεπορτάζ κανένα αποδεικτικό στοιχείο, από το οποίο να τεκμαίρεται ο συγκεκριμένος ισχυρισμός.
  Εσύ ο ίδιος γράφεις στο σχόλιό σου "το ρεπορτάζ μιλάει σαφώς για ανεπίσημη πρακτική".......δεν γράφεις ότι με το ρεπορτάζ αποδείχθηκε με ατράνταχτα στοιχεία αυτή η ανεπίσημη πρακτική.

  Για αυτό ακριβώς τον λόγο, θέλουμε πλήρη διελέυκανση της υπόθεσης.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 22/04/2010 14:58:22

   Το ενυπόγραφο ρεπορτάζ σημαίνει ότι ο ρεπόρτερ παίρνει την ποινική και λοιπά ευθύνη, ότι αν είναι ψέματα αυτά που γράφει θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Δεν είναι απλή αναπαραγωγή ενός ισχυρισμού, είναι μαρτυρία με αξία. Ανάλογα βέβαια και με το περιεχόμενό της. Και για το Βατοπαίδι είχαμε πλήθος ρεπορτάζ, αλλά ήταν κυρίως εκτιμήσεις και όχι πληροφορίες για παράνομες πράξεις. Εδώ το ρεπορτάζ μιλάει για παράνομες πράξεις. Ε, αυτό δεν το γράφεις έτσι στον αέρα.

   Τέλος πάντων, από κάποιον που προσποιούνταν το Νεοδημοκράτη τον καιρό που η Ντόρα προσπαθούσε να γίνει αρχηγός της ΝΔ, περίμενα διαφορετική στάση. Πιο υποψιασμένη.

 22. fatfat avatar
  fatfat 22/04/2010 21:36:45

  @ Επώνυμος...κάνεις πολύ μεγάλο λάθος....για το Βατοπέδι γινόταν ντόρος στην Βόρεια Ελλάδα από το 2001 ή το 2003 - αν δεν κάνω λάθος - και υπήρχε πλήθος στοιχείων.....το θέμα είχε φτάσει ως τα δικαστήρια......το Βατοπέδι έγινε πανελληνίως γνωστό όταν το δημοσιοποίησε ο τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, και μάλιστα σε εκπομπή του κυρίου Βαξεβάνη που είχα παρακολουθήσει είχε προσκομιστεί πληθώρα στοιχείων - και όχι εκτιμήσεων όπως γράφεις.....το γεγονός ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου τηλεφώνησε στους υπεύθυνους της μονής να κλείσουν την υπόθεση για την λίμνη Βιστωνίδα διαφορετικά, γιατί η δικαστική απόφαση θα είναι αρνητική για αυτούς, δεν ήταν εκτίμηση, ήταν πραγματικό γεγονός......

  Σου επαναλαμβάνω ότι επειδή είμαι υποψιασμένος πολίτης, για αυτό έγραψα για συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να γίνουν άμεσα σχετικά με αυτήν την υπόθεση.
  Εγώ και εσύ και οι υπόλοιποι πολίτες δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ΤτΕ.....η Βουλή όμως μπορεί.....ας ζητήσει για λογαριασμό των πολιτών η Βουλή επίσημα εξηγήσεις από τον διοικητή της ΤτΕ......αντί να με απαξιώνεις δεν γράφεις καλύτερα για την αδράνεια των βουλευτών της αντιπολίτευσης? Δεν σε προβληματίζει ότι αρκέστηκαν απλώς σε μια ερώτηση στην Βουλή?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 22/04/2010 22:06:56

   Τι αποδείκνυαν αυτά τα στοιχεία για το Βατοπαίδι;

   Όσο για την περίφημη απόφαση, τα έχουμε πει πολλές φορές: Η Μονή επεδίωκε όχι την ουσιαστική αντιδικία με το Δημόσιο, αλλά την απόκτηση τίτλου κυριότητας μέσα από την απόφαση. Το Δικαστήριο πήγαινε να απορρίψει την αγωγή, λόγω του ότι, πολύ απλά, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ. Θα την απέρριπτε δηλαδή επειδή η δίκη δεν είχε νόημα! Λόγω κάποιου ηλίθιου δικονομικού κανόνα που ποτέ μου δεν κατάλαβα. Την πήραν τηλέφωνο τη Μονή και το Δημόσιο, λένε εδώ δεν υπάρχει αμφισβήτηση, δεν μπορούμε να δικάσουμε, δεν μπορούμε εμείς να σας δώσουμε τίτλο. Βρείτε άλλη λύση στο πρόβλημά σας.

   Τυπικώς δηλαδή, η αγωγή θα απορριπτόταν, αλλά με το αιτιολογικό ότι η κυριότητα της Μονής επί της λίμνης είναι αδιαμφισβήτητη!

   Τυπικώς, η Πρόεδρος παραβίασε τη μυστικότητα της διάσκεψης, γι' αυτό και καταδικάστηκε, αλλά το έκανε χωρίς να ευνοήσει με κάποιο τρόπο τη Μονή, απλώς για να τους πει ότι το Δικαστήριο δεν μπορούσε να λύσει το πρόβλημά τους. Καταδικάστηκε ήδη για αυτή την παράβαση, αλλά αυτή είναι η μόνη παράνομη πράξη που σημειώθηκε σε αυτή την ιστορία.

   Κατά τα άλλα, πέρα από την περίφημη απόφαση (που είναι αυτή και τίποτε άλλο), ποια στοιχεία είχαν παρουσιαστεί για το "σκάνδαλο" του Βατοπαιδίου και το αποδείκνυαν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.