#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/08/2013 16:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «λίπος» τέλειωσε, ότι πήραν – πήραν!Σενάρια επιστημονικής φαντασίας που διακινούν συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί και εκδοτικοί κύκλοι προκειμένου να οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα στη διάλυση της κυβέρνησης ή μήπως εφιάλτης που έρχεται πολύ σύντομα;

Ο λόγος για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, την υπογραφή ουσιαστικά ενός νέου μνημονίου τους επόμενους μήνες που θα περιλαμβάνει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις κι άλλα οριζόντια μέτρα. Το σενάριο προβλέπει ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί από την τρόικα να προχωρήσει σε νέο σκληρό πακέτο μέτρων, είτε πριν είτε αμέσως μετά τη συμφωνία για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Για να συμφωνήσει η Γερμανία να χρηματοδοτήσει το κενό των 5 και πλέον δις ευρώ με νέο δάνειο αλλά και για να μπει μπροστά μια γενναία απομείωση του ελληνικού χρέους, φημολογείται ότι θα ζητηθεί από την Ελλάδα να κάνει κι άλλες θυσίες. Οι οποίες περιλαμβάνουν κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, μείωση του κατώτατου μισθού, νέο μαχαίρι στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και νέο κύμα διαθεσιμότητας – απολύσεων στο δημόσιο.

Μάλιστα, για το τελευταίο ο Ματίας Μορς, μιλώντας στη Real τονίζει ότι η Ελλάδα δε μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους. Εφόσον έχει πάνω από 600.000, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, πρέπει να βρεθεί τρόπος να φύγουν 150.000.

Μπορεί τα διακινούμενα σενάρια να είναι απλώς υποβολιμαία. Κάποιοι που έχουν λόγο να κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση, που θέλουν την κοινωνική έκρηξη, να μιλούν για νέα μέτρα προτού τα δούμε καν. Δημιουργούν κλίμα έτσι ενόψει ενός θερμού Σεπτεμβρίου όπου τα πάντα θα παιχθούν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά πιθανότατα και στους δρόμους. Αν είναι αυτό έχει καλώς. Τους προβοκάτορες μπορεί κανείς να τους αντιμετωπίσει και να τους απομονώσει. Ποιος ασχολείται με πληρωμένους παπαγάλους που εξυπηρετούν το κόμμα της δραχμής; Άλλωστε, έχουν ηττηθεί κατά κράτος εδώ και καιρό και θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς.

Αν, όμως, δεν πρόκειται για απλά σενάρια, αλλά για ζητήματα που θα βρούμε σύντομα μπροστά μας, τότε έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικότητα που η λέξη εφιάλτης δεν την χαρακτηρίζει. Να υπενθυμίσουμε ότι σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δε θα πάρει άλλα μέτρα που θα θίγουν το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων. Δε θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και όλες οι παρεμβάσεις που θα κάνει από εδώ και στο εξής θα αφορούν την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Υπάρχει, λοιπόν, έστω κι ένας σοβαρός άνθρωπος που θα πιστεύει ότι μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία νέο ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις; Μπορεί να αντέξει ο κόσμος νέα οριζόντια μέτρα που θα είναι παντελώς άδικα κι εν πάση περιπτώσει δε θα βοηθούν σε τίποτε περισσότερα παρά μόνο στη μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού;

Πιστεύουμε πως ούτε ο Σαμαράς, ούτε οι επιτελείς του, σκέφτονται ότι μπορεί να επιβάλουν μέτρα χωρίς συνέπειες. Διότι η φράση «δεν αντέχει άλλο η ελληνική κοινωνία», που πόσες φορές έχει λεχθεί, σήμερα δεν είναι κενή περιεχομένου. Το «λίπος» τέλειωσε, δεν πάει άλλο, ότι πήραν – πήραν.

Αν επιμείνει, λοιπόν, η τρόικα σε νέο μνημόνιο απλά θα έχει καταδικάσει την Ελλάδα σε πολιτική κρίση με κατάρρευση της κυβέρνησης κι ενδεχομένως με άνευ προηγουμένου χάος. Αν, που δεν το πιστεύουμε, επιλέξει η κυβέρνηση νέα μέτρα, θα έχει επιλέξει τη θανατική της καταδίκη και τη χλεύη του κόσμου.

Οι ισορροπίες είναι επικίνδυνες. Η χώρα κινείται στην κόψη του ξυραφιού και ίσως αυτός ο Αύγουστος να είναι ο τελευταίος… ήρεμος μήνας μέσα σε μια χρονική περίοδο που ακολουθεί και που θα είναι δραματική.

Το μήνυμα που στέλνει ο κόσμος και η ελπίδα που εκπέμπει είναι να ελαφρυνθεί η χώρα από το υπερβολικό χρέος με ένα γενναίο κούρεμα το οποίο, ωστόσο, δε θα ακολουθείται από μνημόνια και σκληρά μέτρα. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι καταστροφική. Τελεία και παύλα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 04/08/2013 16:23:16

  "Μάλιστα, για το τελευταίο ο Ματίας Μορς, μιλώντας στη Real τονίζει ότι η Ελλάδα δε μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους. Εφόσον έχει πάνω από 600.000..."

  Μα καλά δεν έχουμε ήδη διώξει 400.000 δημοσίους;;;
  Αφού όλοι έλεγαν ότι είναι 1 εκατομμύριο. Βγήκαν 750.000 στην πρωτη απογραφ΄επί ΓΑΠ και τώρα 2 - 3 χρόνια μετά είναι 620.000...

 2. George avatar
  George 04/08/2013 16:30:41

  Κάποια από τα φημολογούμενα μέτρα είναι άσχετα μια και δεν πρέπει να κανονίζει το κράτος τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα αλλά από την άλλη πρέπει και ο επιχειρηματίας να μπορεί να απολύει αν δεν πηγαίνει καλά. Ο κατώτατος μισθός αφορά λίγους μια και δυστυχώς η αγορά δίνει λιγότερα από τον κατώτατο, μέσω της μαύρης εργασίας. Κυρίως είναι συμβολικό. Οτι το Ελληνικό κράτος δεν έχει βιώσιμο πρωτογενές όμως είναι γεγονός μια και δεν μπορεί να υπερφορολογεί κάθε χρόνο. Οι 615,000 μόνιμοι+70,000 συμβασιούχοι+200,000 εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ είναι πάρα πολλοί όχι μόνο σαν απόλυτο νούμερο αλλά και σχετικά με την παραγωγικότητα του δημοσίου.
  Πρέπει όχι να απολυθούν αλλά να μεταφερθούν στον ιδιωτικό τομέα και αυτός έχει τον τρόπο να κάνει την αξιολόγησή τους. Απλά δεν φτάνουν οι ΙΥ και αυτοαπασχολούμενοι-αγρότες για να τους συντηρήσουν αυτούς και τους συνταξιούχους. Απλά μαθηματικά....πάντως πέρα από το λίπος έχουν τελειώσει και τα δανεικά!

  • panas avatar
   panas @ George 05/08/2013 01:03:58

   Ένα link για τους 200000 εργαζόμενους των ΔΕΚΟ έχετε; Πάντως εμένα ο αριθμός μου φαίνεται υπερβολικός. Το έψαξα λίγο και δεν έβγαλα άκρη. Υπάρχουν στοιχεία για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ; Γενικά στα θέματα των ΔΕΚΟ υπάρχει κάποια συσκότιση - θολούρα...

   • George avatar
    George @ panas 05/08/2013 05:49:54

    Οπου ΔΕΚΟ διαβάστε υπόλοιπος Δημόσιος τομέας δλδ ΝΠΙΔ, ΑΕ ελεγχόμενες από δημόσιο κτλ.
    Αν και λέγεται ότι ο Τραα διαφωνεί και βγάζει μεγαλύτερο αριθμό :-) , ο Τομσεν δίνει το νούμερο που αναφέρω στην σελίδα 37:πίνακας 3 στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ (16/7/13). http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2013/cr13241.pdf

 3. Ξένος avatar
  Ξένος 04/08/2013 16:53:14

  Ε λοιπόν και νέο μνημόνιο θα υπογραφεί και νέα μέτρα θα παρθούν και η «μείωση του χρέους» δεν θα είναι γενναία αλλά “τόσο-όσο”. Οριακή μέχρι χιλιοστού. Θα γίνει με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και ακριβώς στην κόψη του ξυραφιού. Έτσι ώστε με το παραμικρό στραβοπάτημα και απόκλιση από στόχους θα ξεφύγει και πάλι, ώστε να χρειαστούν επιπλέον μέτρα και επιπλέον μνημόνιο. Τότε οι επιλογές θα είναι δυο. Ή να ξεκουμπιστούμε από το ευρώ με ολοκάθαρα δική μας υπαιτιότητα, αφού δεν θα έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε το κούρεμα που.. «γενναιόδωρα» μας προσφέρθηκε ή να συνεχίσουμε έξω από κάθε πρόσχημα και πλαίσιο κοινωνικής πρόνοιας, χωρίς να έχουμε να αντιτάξουμε το παραμικρό αντεπιχείρημα ή αίτημα αφού επιτόπου θα υπάρχει ο αντίλογος «εμείς σας δώσαμε κούρεμα αλλά το βάλατε στα μάτια σας».

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 04/08/2013 16:53:31

  Αποδοκιμάστηκε η Φώφη Γεννηματά στη Τρίπολη
  http://www.youtube.com/watch?v=0uBfnEaeXxQ

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ η Dimi 04/08/2013 17:39:23

   εγώ σαν βουνίσιος το έχω ξανά γράψει: μπορεί να περπατήσει στο δρόμο βολευτής της Κυβέρνησης;
   Περιμένω τώρα τον Αύγουστο να δω αν κάνει κανένας περατζάδα από τα χωριά στα πανηγύρια....θα γίνει τρελλό πανηγύρι...

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Ο Ιθαγενής 04/08/2013 20:38:58

    Καλησπέρα. Ειλικρινά λυπήθηκα για το περιστατικό με τη συγκεκριμένη πολιτικό και μητέρα τριών παιδιών. Επειδή, έχει δώσει τη δική της μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και η οικογένειά της ξεκληρίστηκε από τον καρκίνο. Έτυχε να γνωρίσω τον πατέρα της, Γιώργο Γεννηματά. Όχι ως πολιτικό, αλλά ως ασθενή (όπως ήταν και ο δικός μου πατέρας) και ο οποίος έφυγε στα μόλις 55 χρόνια του, αφήνοντας άφωνο το πανελλήνιο με την αξιοπρέπειά του.

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ Ο Ιθαγενής 04/08/2013 22:32:50

    Ενώ τους βουλευτές της αντιπολίτευσης τους υποδέχονται με χειροκροτήματα και πεσκέσια.Γενικό είναι το φαινόμενο,μην το περιορίζεις

 5. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 04/08/2013 17:01:04

  ποιά νέα μέτρα; απλά θα εφαρμοστούν όσα ήδη έχουν υπογραφεί. Λυπάμαι βαθύτατα διότι πίστεψα τον Σαμαρά και ψήφισα πέρσυ ΝΔ για πρώτη φορά στη ζωή μου. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί τουλάχιστον ανακολουθος, ωστόσο θα περιμένω μέχρι να δω τα οικονομικά στοιχεία του 2013. Εννοείται ότι δε θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, όχι διότι δεν είναι εφικτό, αλλά επειδή δεν εξυπηρετεί τα σχέδια τους, κι όχι απαραίτητα μόνο των ξένων.. .

 6. Stefanos Rallis avatar
  Stefanos Rallis 04/08/2013 17:06:24

  ε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το σημερινό δημοσίευμα της Realnews περί κρυφής ατζέντας της τρόικας για χαριστική βολή...
  στον ιδιωτικό τομέα.
  Οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας σχoλίαζαν:
  Πρώτον, ότι είναι αξιοπερίεργο να απαντά το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για λογαριασμό της τρόικας.
  Δεύτερον, ότι το ρεπορτάζ είναι απολύτως διασταυρωμένο από πηγές εντός και εκτός Ελλάδας.
  Και τέλος, υπενθύμιζαν, με νόημα, ότι η τελευταία διάψευση για ρεπορτάζ της Realnews αφορούσε στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/08/2013 17:51:28

  Επειδή έχω βαρεθεί να πέφτει ο κάθε ξεκούραστος βολευτής από την έδρα και να πληγώνει την έδρα του: το γράφουμε δεν βγαίνει και το λέμε 3 χρόνια τώρα....αναγνωρίζουν και οι όξω το λάθος αλλά εδώ τίποτα χαλαρά νιρβάνα στην αφασία των ταγών της χώρας.

  Ξαφνικά λοιπόν οι βολευτές σκούζουν για πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας ή για νέα μέτρα όταν τα έχουν ψηφίσει ήδη....ή μήπως για κάθε απόκλιση δεν έχει νομοθετηθεί η ...αυτόματη διόρθωση;
  Ξαφνικά οι βολευτές και τα στουρνάρια που θα έβλεπαν και ανάπτυξη και αγορές ...φέτος ανακαλύπτουν ότι λεφτά πάπαλα τον Μάιο του 2014....αλλά θα βγούμε από στις αγορές για το ....κενό
  Ξαφνικά αρχίζουν το ...μασαζ ότι θα γίνει νέο Μνημόνιο καινούριο Μεσοπρόθεσμο και νέο κούρεμα ...ξεχνούν οι ηλίθιοι ότι στο κούρεμα η παράδοση ορίζει φατούρο....Να κάνω λοιπόν πρόβλεψη: θα δώσουν € και θα κάνουν κούρεμα αλλά το φατούρο θα φτάσει στο ...κόκκαλο.
  Οι απαιτήσεις ήδη διαρρέουν για να δεχτούμε τον Οκτώβριο με ανακούφιση ότι εντάξει δεν θα μειωθεί πχ η σύνταξη απλά τα επικουρικά, δεν θα καταργηθεί ο κατώτατος μισθός απλά θα αναπροσαρμοστεί, δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί απλά κατασχέσεις και δεν θα φύγουν άλλοι Δ Υπάλληλοι απλά θα οργανωθεί το Δημόσιο (απλά στους κοιμισμένους ηγέτες από 450,000 που ονειρεύεται κάθε επίτροπος οι 200,000 σήμερα είναι οι ...ένοπλοι, με τα σώβρακα κάτω μας θέλουν λοιπόν και το δηλώνουν)
  Τόσο απλά στο μικρό και χαζό μυαλό μου η λογική γονατίζει στην σκοπιμότητα σε τούτη τη χώρα που την έκαναν επαρχία κάθε ...Τρόικας.

  ΥΓ

  οι μόνοι προβοκάτορες πλέον είναι στην Κυβέρνηση που χέρι χέρι με τον Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ ...διαρρέουν για να καλλιεργήσουν κλίμα τον αναπόφευκτο Οκτώβριο...όποιος διαφωνεί ραντεβού στον προυπολογισμό του 2014...γιατί τα γραπτά μένουν.

 8. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 04/08/2013 18:28:13

  Τέλειωσε; Μας δουλεύετε;
  Fix Summer Live”, Καλλιθέα Χαλκιδικής, με Πάνο Κιάμο και πεντακόσιους λιπαρούς μέσα – ούτε μια απόδειξη δεν κόψανε.
  Και οι του ΣΔΟΕ τους κλείσανε για ..48 ώρες (τι φοβεγό, τι τγομεγό που δεν μπογώ να πώ το γό...)
  Το αποσφράγισαν μόνοι τους οι ιδιοκτήτες.
  Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του τοπικού αστυνομικό τμήματος
  Τι έκανε η φοράδα στο αλώνι;
  Πιό δυνατά, να το ακούσω…

  • GJ avatar
   GJ @ Uncle Stgm 04/08/2013 20:43:09

   Μια εβδομάδα στην απομόνωση τον ιδιοκτήτη χωρίς νερό και φαι για να "στρώσει" χαρακτήρα.

  • Vee avatar
   Vee @ Uncle Stgm 04/08/2013 21:31:17

   Πες τα ρε θείε! Η κλαψούρα, κλαψούρα, αλλά τα μπουζούκια, μπουζούκια!

  • nikos nikidis avatar
   nikos nikidis @ Uncle Stgm 04/08/2013 22:31:10

   ωραία, λοιπόν, όλη η Ελλάδα fix summer live. μας δουλεύετε, να υποθέσω;;;

  • αρχιμήδησ avatar
   αρχιμήδησ @ Uncle Stgm 05/08/2013 10:30:15

   Αγαπητέ θείε, αν περιμένεις απο τους λιπαρούς πλιατσικολόγους της εξουσίας να πιάσουν τους λιπαρούς νταβατζήδες τους και τους κλέφτες της λίστας Λαγκάρντ, θα πρέπει να περιμένεις για πολλές κρίσεις ακόμα...
   Αν οι "πετσί και κόκκαλο" φοβηθούν και πάλι τις Γερμανικές καταχωρήσεις στα Ελληνικά και ξαναψηφίσουν αυτούς τους λιπαρούς που επιτρέπουν όσα περιγράφεις, αντί να τους λιώσουν το λίπος και να το φάνε, θα είναι άξιοι της μοίρας τους...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ αρχιμήδησ 05/08/2013 14:38:24

    Δεν περιμένω τίποτε. Ούτε άγγελο εξάγγελο, ούτε κανενός τον γυρισμό.
    Λιπαροί των κορυφών της εξουσίας ή λιπαροί Λαγκαρδιανοί "της βάσης", δεν παίζονται με τίποτε.
    Δεν συμμετέχω, ας κάνουν μόνοι τους παιχνίδι, θ' αργήσει λίλο ακόμη, αλλά μόνοι τους θα το φάνε το κεφάλι τους.
    Να μου το θυμηθείς. Δεν εχουν το Θεό τους, αλλά οι εγωιστές και αλαζόνες στο τέλος τα χάνουν όλα.

 9. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 04/08/2013 18:31:04

  "Αν επιμείνει, λοιπόν, η τρόικα σε νέο μνημόνιο απλά θα έχει καταδικάσει την Ελλάδα σε πολιτική κρίση με κατάρρευση της κυβέρνησης κι ενδεχομένως με άνευ προηγουμένου χάος. Αν, που δεν το πιστεύουμε, επιλέξει η κυβέρνηση νέα μέτρα, θα έχει επιλέξει τη θανατική της καταδίκη και τη χλεύη του κόσμου."

  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Ελπίζω να τα διαβάζουν στην ηγετική ομάδα.....
  Και στο σενάριο που όλοι απευχόμαστε, αλλά κάθε μέρα έρχεται και πιο κοντά, σ' αυτό της πτώσης της κυβέρνησης και της καταστροφής που θα ακολουθήσει, θα ήθελα να μάθω κάποτε.....τι ήταν εκείνο που έκανε τον Αντώνη Σαμαρά, να προδώσει τις ελπίδες τόσων Ελλήνων και να επιλέξει να γράψει το όνομά του δίπλα στον ΓΑΠ , ως ολετήρας του Έθνους....που τόσο μας έλεγε ότι αγαπούσε.

 10. helios avatar
  helios 04/08/2013 18:38:23

  Είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή και αντί να βάλουμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες κάτω των 67 και 65 ετών να ξανά εργαστούν πραγματικά (μέσω κινήτρων ακόμη και με επιβολή αν χρειαστεί) προκειμένου να σωθεί αυτός ο τόπος, εμείς βολευόμαστε με πενιχρά επιδόματα ανεργίας,πλασματικές εργασίες πεντάμηνης εξάσκησης και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και απλά περιμένουμε την οριστική κατάρρευση.

  -Σύνταξη στα 65 για τις γυναίκες και στα 67 για τους άντρες. Όσοι λόγω των συνθηκών εργασίας δεν θα μπορούν να εργάζονται στη δουλειά τους μέχρι τα 65 ή τα 67 θα πρέπει να υπάρχει επανεκπαίδευση ώστε να διοχετευτούν είτε σε παρεμφερή κλάδο, είτε σε διαφορετικό κλάδο, είτε σε κοινωνική εργασία(μέχρι να φτάσουν τη συγκεκριμένη ηλικία) . Κόψτε επιτέλους τα εφάπαξ(όποιος θέλει εφάπαξ ας κάνει ιδιωτική ασφάλιση) και όλες τις συντάξεις που είναι κάτω των 65 ή των 67 ετών (φυσικά θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις π. χ ασθενείς). Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να ξανά δουλέψουν, και αν δεν γίνεται να τους τις κόψεις, για να τις παίρνουν θα πρέπει τουλάχιστον να δουλεύουν κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα.

  - Αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με επίδομα εργασίας. Όσο πιο βαριά είναι η εργασία, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το επίδομα εργασίας.

  -Ισχυρές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων. Ακόμη και αν είναι στον τομέα της καθαριότητας(καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή), με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε και από τους εργολάβους και υπεργολάβους.

  --Διοχέτευση 200. 000 – 300. 000 δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα (κατά βάση σε επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα και όχι μόνο) με το κράτος να αναλαμβάνει το 20% – 30% του μισθού τους στη νέα τους εργασία για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Υπάρχουν ολόκληρες βιοτεχνίες, βιομηχανίες, ξενοδοχεία, όλων των ειδών μαγαζιά και καταστήματα, κατασκευαστικός κλάδος, μεταποίηση, αγροτικός τομέας κλπ… όπου ο έλληνας εργαζόμενος είναι είδος προς εξαφάνιση.

  • Tasos avatar
   Tasos @ helios 04/08/2013 19:59:50

   200-300χιλ δημόσιοι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα? Δηλαδή περίπου το μισό στενό δημόσιο να πάει στον ιδιωτικό τομέα με επιδότηση? Δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα έχουν έλλειψη προσωπικού, γι' αυτό έχουμε 1,5εκ ανέργους?
   Πέρα από το προφανές του ανεφάρμοστου, για τα υπόλοιπα απαιτείται σχεδιασμός (όχι αεροσυνοδοί σε αστυνομικά τμήματα...).
   Βλέπετε ικανότητα στο σχεδιασμό? Οι άνθρωποι δε μπορούν να σχεδιάσουν και μετά δε μπορούν να εφαρμόσουν, ακριβώς γιατί δε σχεδιάζουν σωστα.

   • helios avatar
    helios @ Tasos 04/08/2013 21:18:02

    επειδη κυκλοφορω σε ολη την Ελλαδα και γνωριζω αρκετα καλα τι γινεται σε πολλους κλαδους και τομεις εργασιας μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι υπαρχει τεραστια ελλειψη προσωπικου που εχει καλυφθει απο αλλοδαπους.
    ειναι αληθεια οτι το εγχωριο εργατικο δυναμικο εχει μεινει πολλες φορες απροστατευτο ειναι ομως και αληθεια οτι στις περισσοτερες φορες υπαρχει τεμπελια και εχουν βολευτει με τα επιδοματα ανεργιας.δεν λεω καποιος να εργαστει σε καποια δουλεια που δεν την θεωρει ελκυστικη για παντα αλλα μεχρι να βρει κατι καλυτερο ναι θα παει και θα εργαστει και σε αυτην και θα ερθει το κρατος και θα βοηθησει λιγο.
    αυτη τη στιγμη επιδοτουνται δεκαδες χιλιαδες εργασιας και δεν παταει κανεις.
    για αυτο προτεινω και την πληρη αντικατασταση του επιδοματος ανεργιας με επιδομα εργασιας τουλαχιστον για τα επομενα 5 χρονια.αντι να σπαταλαμε εκατονταδες εκ. ευρω σε επιδοματα ανεργιας θα μπορουσαμε με το ενα τριτο αυτων των χρηματων να τα χρησιμοποιησουμε προκειμενου να εργαστουν ελληνες και ελληνιδες και να εχουμε παραγωγικους ανθρωπους αντι να καθονται.
    αυτα θα ηταν τα αυτονοητα σε καθε χρεοκοπημενη χωρα εκτος βεβαια απο την Ελλαδα.

    οσον αφορα το πλεοναζον προσωπικο των δ.υ.(που συμφωνα με αναλυσεις ειναι χαμηλης μορφωσεως) τι θελετε δηλαδη να συνεχιζουμε να πληρωνουμε ολους αυτους τους ανθρωπους χωρις να εχουν αντικειμενο εργασιας;
    οι δεκαδες κηπουροι π.χ. που εχουν διοριστει σε σχεδον καθε δημοσιο φορεα και οργανισμο απο τους αλητες πολιτικους θα μπορουσαν ανετα να διοχετευτουν σε μια τουριστικη μοναδα,εταιρεια καθαριοτητας πρασινου κλπ....
    το 20% – 30% του νεου τους μισθου στη νέα τους εργασία για τα επόμενα τρια ετη που θα πληρωνε το δημοσιο ειναι παρα πολυ χαμηλοτερο τοσο απο εναν μισθο εφεδρειας οσο φυσικα απο τον μισθο που παιρνουν σημερα.

    εγω αγαπητε δεν αντεχω αλλο να πληρωνω ολους αυτους τους φορους και τα χαρατσια προκειμενου να χρηματοδοτησω ολα αυτα τα ελλειμματα και ανθρωπους για να καθονται χωρις αντικειμενο εργασιας.
    καθε φορα που μου αποστελλεται ενας φακελος στο σπιτι με πιανει πλεον η καρδια με αυτα που βλεπω που υποχρεουμαι να πληρωσω.

    στο μονο που συμφωνουμε για να εφαρμοστουν τα παραπανω χρειαζεται οργανωση ,σχεδιασμος και πανω απο ολα θεληση.και φυσικα δεν περιμενω τιποτα απο την σημερινη κυβερνηση.

    • gonzilaus avatar
     gonzilaus @ helios 05/08/2013 04:09:48

     Φίλε μου μάλλον ονειροβατής! Οι δουλιές που καλύπτονται από λάθρους δεν είναι επειδή είναι τεμπέληδες οι Έλληνες αλλά επειδή είναι αχόρταγα τα αφεντικά!

     • helios avatar
      helios @ gonzilaus 05/08/2013 08:02:38

      η αληθεια εχει δυο οψεις,
      απο τη μια υπαρχουν θεσεις εργασιας που διεκδικουν Ελληνες αλλα μενουν απροστατευτοι και οι εργοδοτες επιλεγουν αλλοδαπους για διαφορους κυριως οικονομικους λογους ,
      και απο την αλλη υπαρχουν εργοδοτες που αναζητουν Ελληνες αλλα δεν βρισκουν και αναγκαστικα προσλαμβανουν αλλοδαπους.
      και οι δυο αυτες αυτες οψεις υπονομευουν την εθνικη,κοινωνικη και οικονομικη συνοχη της χωρας και εδω λοιπον χρειαζομαι ενα σοβαρο και ισχυρο κρατος προκειμενου να προστατευσει/να λαβει μετρα/ να κινηθει και προς τις δυο αυτες περιπτωσεις.

     • αρχιμήδησ avatar
      αρχιμήδησ @ helios 05/08/2013 10:16:13

      Ωστε καλέ μου ήλιε υπάρχουν 1500000 , ίσως και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και οι Ελληνες δεν τις θέλουν?

     • helios avatar
      helios @ αρχιμήδησ 05/08/2013 18:45:00

      δεν χρειαζεται να πας μακρια,
      πηγαινε μια μικρη βολτα στη βιομηχανικη ζωνη στο κορωπι ή την μεταμορφωση και θα καταλαβεις πολλα.
      και αυτο που θα δεις εκει ισχυει πλεον παντου σε ολη την Ελλαδα.

  • Μάνος avatar
   Μάνος @ helios 04/08/2013 20:22:32

   'Ηλιε, λες αλήθειες. Ο Ἐλληνας και η Ελληνίδα οφείλουν να ανακαλύψουν ξανά την έννοια της εργασίας.

  • MCMLII avatar
   MCMLII @ helios 04/08/2013 20:42:43

   Ποια διοίκηση θα τα σκεφτεί, θα τα οργανώσει και θα τα υλοποιήσει αυτά; Ποιο πολιτικό προσωπικό θα διαχειριστεί την οργή του κόσμου; Οι μισοί δεν έχουν τα προσόντα, κάποιοι ασχολούνται με το βόλεμα των συζύγων, κορών και φιλενάδων τους. Οι καλύτεροι νέοι φεύγουν έξω. Είμαστε σε πόλεμο και τον χάνουμε...

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/08/2013 19:09:54

  μα είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ

  "Επιπρόσθετα, αν και διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, αναγνωρίζουν ότι η υλοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί, αρκεί για να επιβαρύνει δραματικά το κοινωνικό κλίμα."

  ...& εδώ αρχίζουμε να γελάμε...

  Υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό. Τα χρήματα φτάνουν μέχρι τον Μάιο του 2014 & μετά ...πάπαλα...αλλά η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

  Θα υπάρξει νέο ...Μεσοπρόθεσμο για το 2014...αλλά η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

  Τα "έκτακτα" χαράτσια έχουν παγιωθεί έως το 2016 ....αλλά η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

  Υπάρχει ....Τιτανικός στα έσοδα ....αλλά η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

  Υπάρχει δήλωση για 450.000 ΔΥ ....αλλά η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

  Υπάρχει απαίτηση για μαζικές απολύσεις και μείωση κατώτατου μισθού...αλλά η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

  Υπάρχει (νομοθετημένο): οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η αυτόματη (ισοδύναμη) δημοσιονομική προσαρμογή κάθε ....αστοχίας, οι αναλογιστικές μελέτες για τα Ταμεία....αλλά η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

  Εγώ λοιπόν πιστεύω την "Κυβέρνηση" ...δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα πέρα από όσα είναι ήδη Νόμοι του Κράτους και πέρα από όσα θα απαιτηθούν για το Νέο Μεσοπρόθεσμο.

  ΥΓ

  ....η ίδια "Κυβέρνηση" μίλαγε για τα 18 σημεία ....αν τα θυμάται κανένας, για ανάπτυξη το 2013 και για έξοδο στις αγορές .....συμπερασματικά λοιπόν αφού "δεσμεύεται" ο κάθε συνομιλητής της τρόικας τα νέα μέτρα είναι αναπόφευκτα...

 12. dem avatar
  dem 04/08/2013 20:30:20

  To λίπος τελείωσε για το λαό, αλλά για τις ανεπάγγελτες οικογένειες των επαγγελματιών πολιτικών που λιμαίνονται τη χώρα δεκαετίες τώρα (Παπανδρέου, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες κ.λ.π.) το λίπος δεν τελειώνει ποτέ...

 13. occultist avatar
  occultist 04/08/2013 20:38:10

  ¨¨Να υπενθυμίσουμε ότι σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει άλλα μέτρα που θα θίγουν το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων¨¨
  Και εμείς θυμόμαστε οτι η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί στο παρελθόν 22 φορές ¨ ότι δε θα πάρει άλλα μέτρα που θα θίγουν το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων¨, οτι θα βγαίναμε στις αγορές, οτι υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και άλλα τέτοια φαιδρά.

 14. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 04/08/2013 22:59:57

  Ας μην αυταπατώμαστε.
  Δεν πρόκειται να γίνουν διαπραγματέυσεις.
  Η εικόνα είναι απλή και εφιαλτική.
  Όταν τελειώσει το μνημόνιο η Ελλάδα θα χρειάζεται περισσότερο ρευστό διότι:

  1) Το χρέος συξάνεται.
  2) Το ΑΕΠ που θα μπορούσε να στηρίξει ένα λογικό χρέος μειώνεται δραστικά
  3) Η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα αυξάνετα, δλδ λιγότεροι φόροι εισφορές
  4) Η φοροδιαφυγή από τα τρωκτικά του συστήματος αυξάνεται
  5) Το κράτος , αν μη τι άλλο, στα 3 χρόνια δεν έχει διορθωθεί ούτε κατά κατά ένα γιώτα
  6) Το φορολογικό έιναι αισχρό και κυρίως ΑΔΙΚΟ
  7) Ανάπτυξη δεν θα υπάρξει μετά από τις ανηλεείς φοροεπιδρομές
  8) Η ακτάνλωση έχει καταβαραρθρωθεί. Σημειωτέον πως η ιδιωτική (μικρή) κατανάλωση αποτελεί το 75 % της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

  Αλλά, μακροπρόθεσμα τα στρατηγικά ζητήματα της Ελλάδας οξύνονται αντί να λυθούν.
  Έτσι, το δημογραφικό χειροτερέυει, και των παραδοσιακών εχθρών καλυτερεύει (η ελίτ ακόμα βαυκαλίζεται πως η συμμετοχή της στην ΕΕ θα την προστατέψει)
  Οι υποδομές υποβαθμίζονται
  Ο κρατικός μηχανισμός χειροτερέυει (απλά πράγματα δεν μπορούν να κάνουν, πχ χρειάζεται ΚΥΣΕΑ για να παραγγείλουν ...ανταλακτικά!!! ενώ η Τουρκία συζητά πως θα παράξει το δικό της αόρατο αεροπλάνο)
  και η γεωστρατηγική θέση της χώρας έγινε χειρότερη, όχι καλύτερη.

  Δεν ξέρω αν το έχετε κατανοήσει αλλά οι λωποδύτες και οι τρωγλοδύτες που "κυβερνούσαν" και διέλυαν το κράτος και την χώρα προσπαθούν να μας σώσουν...Γι' αυτό δεν έχουν κάνει ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό.
  Η ιστορία μας επιφυλάσσει (κακές), δυστυχώς, εκπλήξεις, στο άμεσο μέλλον.

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Νίκος Αργεάδης 07/08/2013 11:21:52

   Συμφωνώ και επαυξάνω.

 15. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 04/08/2013 23:00:24

  "ακτάνλωση "=καταναλωση

 16. gonzilaus avatar
  gonzilaus 05/08/2013 04:06:47

  Ποιες ΔΕΚΟ ρε παλικάρια κοροϊδευόμαστε; Είναι η ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ κρατικοί; Μπαίνουν μέσα; Που τους βρήκατε τους 200 χιλ.; Όπως ήταν 1 εκ οι ΔΥ αλλά στη απογραφή βγήκαν 620 χιλ;

 17. kat avatar
  kat 05/08/2013 05:41:21

  Δυστυχώς είναι αργάμισι ,που λέει και ο μικρός μου, Νίκο.

 18. δημης avatar
  δημης 05/08/2013 14:27:29

  "Να υπενθυμίσουμε ότι σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δε θα πάρει άλλα μέτρα που θα θίγουν το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων."....
  Ναί σίγουρα...μέχρι τα...επόμενα(επιλογή του ΔΝΤ)...που θα είναι τα τελευταία πριν έρθουν τα μεθεπόμενα(επιλογή ΕΕ) έτσι για τα εκάστοτε "νέα μέτρα" οι δύο θα δείχνουν τον τρίτο και οι τρείς μαζί Εμάς ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.