27/12/2008 04:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «κόσκινο της Φάνης»

Μας λένε ότι από το «κόσκινο της κ. Φάνης Πάλλη - Πετραλιά » περνάνε οι διοικητές των ταμείων, των οργανισμών και του συνόλου των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Εργασίας για να προχωρήσουν σε μια δήλωση και πολύ περισσότερο στη χορήγηση στοιχείων προς τους δημοσιογράφους. Η «σιδηρά κυρία» της οδού Πειραιώς έχει επιβάλει το «νόμο της σιωπής» σε όλους τους πολιτικούς υφισταμένους της. Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας προσπαθεί να είναι φιλτραρισμένα μέσα από το δικό της «πολιτικό μικροσκόπιο». Από το πλαίσιο αυτό δεν ξεφεύγουν ούτε οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου (πλην κάποιων που εξαιρούνται λόγω ειδικών γνώσεων στους χειρισμούς των ευρωπαϊκών κονδυλίων) οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που ένιωσαν αυτό, το οποίο η κ. Φάνη φαίνεται να θεωρεί σαν «πολιτικά ορθή» πειθαρχία.

Το τραγικό είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που βρίσκονται κάτω από την επίβλεψη της υπουργού έχουν αποδεχθεί πλήρως τους κανόνες της. Μπροστά στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις και υπό το φόβο της «έξωσης» από τους θώκους τους, σιωπούν, κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι και αδιαφορώντας για το ότι χειρίζονται στοιχεία δημόσιου ενδιαφέροντος, που δεν αποτελούν περιουσιακό τους στοιχείο, «κρύβουν» κάτω από το χαλί πολλά.

Δεν βγαίνουν στα τηλέφωνα και απαντούν μόνο ύστερα από «OK» της κ. Φάνης. Ξέρουν ότι διαφορετικά θα έχουν τις τύχες του αντιπροέδρου της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, Νίκου Βαμβακά, ο οποίος το καλοκαίρι «τόλμησε» να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου χωρίς την έγκριση της υπουργού! Αυτό είχε ως συνέπεια τον πολιτικό παραγκωνισμό του και το επί σειρά μηνών «πάγωμα» της διαδικασίας για την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής της Αρχής. Θέση, η οποία παραμένει «παγωμένη» επειδή δεν βγαίνει ακόμη στη κ. Φάνη να βάλει δικό της άνθρωπο. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι πιστεύουν πως είναι σίγουρο ότι η στάση της υπουργού θα γίνει πιο σκληρή εάν παραμείνει και μετά τον ανασχηματισμό στην οδό Πειραιώς. Θεωρούν μάλιστα βέβαιο ότι σε μια τέτοια περίπτωση  θα «αποκεφαλιστούν» πολλοί και η ανησυχία εντείνεται αφού η κ. Φάνη λέει ότι από το υπουργείο αυτό... δεν κουνιέται με τίποτα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/12/2008 06:44:42

  "IF YOU TOLERATE THIS YOUR CHILDREN WILL BE NEXT"- The Manic street Preachers

  "Ανοιχτή επιστολή γονέα συλληφθέντος ανηλίκου

  προς την κοινωνία της Λάρισας"

  11 ανήλικα παιδιά κατηγορούνται για ανήκουστες πράξεις (σύσταση οργάνωσης με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα κά, κά), με πρόσχημα τα γεγονότα της Δευτέρας 8/12.

  Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι υπάρχει η εξουσία και εμείς οι πολίτες είμαστε ανίσχυροι απέναντί τους χωρίς δικαιώματα, χωρίς υπόσταση. Μπορούν να γελοιοποιούν και να εξευτελίζουν τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς ατιμώρητα.

  ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ;

  Ας απαντήσουν οι φορείς, οι σύλλογοι, τα κόμματα, οι πολίτες.

  ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

  Μετά θα είναι αργά.

  Να έρθουν όλοι τη Δευτέρα στις 7.30 μμ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης.

  Καταθέτω κείμενο για ψήφιση. Ποιος το υπογράφει;

  11 ανήλικοι μαθητές κατηγορούνται ότι:

  "Πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στα αστυνομικά όργανα που περιφρουρούσαν την πορεία τους, ενώ προκάλεσαν ζημιές και φθορές σε 36 υποκαταστήματα τραπεζών, στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο, σε 2 καταστήματα, ένα περίπτερο, στα γραφεία της ολυμπιακής αεροπορίας, στο δημαρχείο, στο δικαστικό μέγαρο, σε φωτεινούς σηματοδότες και κάδους απορριμάτων".

  "Συγκρότησαν ομάδα προσώπων (οργάνωση) που λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση, με κατανεμημένους ρόλους, με διαρκή λειτουργία προς τα έξω, που επεδίωκε τη διάπραξη εμπρησμών και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες".

  "Υπόταξαν την κατ ιδίαν βούλησή τους στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης, συναποτελούσαν μια ενιαία μονάδα που συσκέπτονταν και συναποφάσιζαν για τις πράξεις τους, χρησιμοποιούσαν κουκούλες, κατείχαν σακίδια με πέτρες, βόμβες μολότωφ, μπουκάλια και λοστούς, έφεραν μαζί τους καδρόνια και μεταλλικά αντικείμενα, εξαπέλυαν συγκροτημένες ομαδικές επιθέσεις".

  "Την πορεία τους δεν τη σχημάτισαν περιστασιακά, αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και η υποδομή τους ήταν τέτοιας έκτασης και δυναμικής ώστε κατείχαν ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως, με τα οποία παρεμβάλλονταν στους ασυρμάτους της αστυνομίας. Η ομάδα είχε δυνατότητα να εναλλάσσεται και ν αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς η ίδια να υφίσταται αλλαγή".

  "Κατασκεύασαν εκρηκτικές βόμβες, κατασκεύασαν ανεξακρίβωτο αριθμό εμπρηστικών βομβών μολότωφ".

  "Έφεραν παράνομα μαζί τους όπλο, (δηλ ρόπαλο μεταλλικό ή ξύλινο, το οποίο είναι όπλο, παρότι αυτό απαγορεύεται)".

  Κ.ά., κ.ά., κ.ά.

  ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!!!

  Αυτό είναι γελοιοποίηση και εξευτελισμός της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας!!!

  Απαιτούμε:

  Την άμεση απαλλαγή των παιδιών απ τον εφιάλτη του κατηγορητηρίου.

  "Την τιμωρία, εκείνων που έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν αυτό το κατηγορητήριο και διέπραξαν αυτό το έγκλημα σε βάρος των παιδιών και των θεσμών".

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ Θ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ

 2. ataktos avatar
  ataktos 27/12/2008 06:58:54

  Υπογραφω!!!

 3. J.E.L avatar
  J.E.L 27/12/2008 09:55:09

  ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!!!
  ΘΕΛΕΙ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ.ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΣΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ??ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ,ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΟΥ ???ΑΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΛΠ!!

 4. Jimmy L avatar
  Jimmy L 27/12/2008 10:18:19

  J.E.L Συμφωνω απολυτως .

 5. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 27/12/2008 11:16:51

  Για την κοπέλα που την λούσανε με βιτριόλι, την Κουνεβα, οι εργοδότες της, ξέρουμε τίποτα;;

  Θα αντιδράσει κανείς;;

  Και δεν λέω την Φάνη, χεσμένους τους έχει...

 6. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 27/12/2008 11:18:13

  από ΙΝ.gr

  Συγκέντρωση σε ένδειξη συμπαράστασης στη γραμματέα της ένωσης καθαριστριών, η οποία δέχθηκε επίθεση με οξύ από αγνώστους, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση.

  Περίπου 100 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε ένδειξη συμπαράστασης στη γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού Κωνσταντίνα Κούνεβα.

  Τους συγκεντρωμένους έξω από τον Ευαγγελισμό ενημέρωσαν συνάδελφοι της κας Κούνεβα οι οποίες αναφέρθηκαν στους αγώνες της ίδιας και του συνδικάτου κάνοντας λόγο για «τρομοκρατία» εις βάρος των εργαζομένων από τους εργολάβους στο χώρο της καθαριότητας. Εξάλλου, όπως σημείωσαν, νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες έχουν ζητήσει να προσλάβουν τα ίδια ωρομίσθιες καθαρίστριές, ωστόσο δεν τους επετράπη.

  Κατήγγειλαν επίσης εργασιακό «μεσαίωνα» και μεθοδεύσεις, μέσω υπογραφής συμβάσεων 5:30 ωρών εργασίας ημερησίως και όχι έξι ωρών, ώστε οι εργαζόμενες να μην υπάγονται σε καθεστώς βαρέων επαγγελμάτων. Ανέφεραν ακόμη ότι κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα ως προσωπική.

  Τα ξημερώματα της Τετάρτης η κ. Κούνεβα έβγαινε από το σπίτι της στα Ανω Πετράλωνα όταν δύο άγνωστοι που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο την περιέλουσαν το ισχυρό οξύ.

  Έχει χάσει ήδη το ένα της μάτι και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

  Η Κωνσταντίνα Κούνεβα κατάγεται από τη Βουλγαρία και σύμφωνα με πληροφορίες ήλθε στην Ελλάδα λόγο ιατρικών προβλημάτων του ανήλικου παιδιού της.

  Την ώρα της συγκέντρωσης έξω από το νοσοκομείο πέρασε από το σημείο ένα περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Συντάγματος, στο οποίο κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες πέταξαν πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους αστυνομικούς.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/12/2008 11:44:45

  Συμπαράσταση στη Κούνιεβα που αγωνίζεται πολιτισμένα για τα δικαιωματα των εργαζομένων και όχι στους ταραξίες.
  Ηδη είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν έχει διαταχθεί δικαστική έρευνα για την ανακάλυψη και τιμωρία των ενόχων των εμπρησμών της Αθήνας και άλλων πόλεων.Η προσπάθεια να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς δίκη και οι λίγοι που πιάστηκαν θέλει να καλλιεργήσει περισσότερο την αίσθηση της ατιμωρησίας για να ξανακάψουν τις πόλειες.

 8. osaperas avatar
  osaperas 27/12/2008 12:02:07

  Οι αθλητικοί δημοσιογράφοι που είχαν την ...τύχη να γνωρίσουν παλιότερα τη Φάνη πιθανότατα θα εκπλήσσονται με όσα κάνει.
  Τότε ήταν διαφορετική.
  τότε βέβαια, αρκετά χρονια πριν, ήταν άλλες οι εποχές.
  Η Φάνη, το "ταβάνι" για τους πλέον κολλητούς της, έχει αλλάξει πολύ

 9. Οργή avatar
  Οργή 27/12/2008 18:25:42

  Τι να σου κάνει και αυτή στο πλαίσιο υλοποιησης της 'μεταρρύθμισης΄για το καλό του λαού.

  Πιστεύετε ότι στα άλλα υπουργία υπάρχει ελευθερία εκφρασης???? Προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα αφού το ζητούμενο είναι να στρογγυλοκάθονται μέχρι νεοτέρας.
  Λογικότατη αντιμετώπιση σε μια διακυβέρνηση του χάους που δημιούργησαν. Αλλο ενά σκανδαλάκι τους έλλειπε αυτές τις μέρες. Η σιδηρά κυρία έχει και κόρη που πρέπει να βολέψει άρα πρέπει να δώσει μέχρι τέλους καλά δείγματα γραφής στα αφεντικά.

  Μωρέ αφού καθόμαστε ακόμα μπροστά στα πληκτρολόγια και αφήνουμε τα πιτσιρίκια να φωνάζουν για εμάς αντί ακομάτιστα και αυθόρμητα να ξεχυθούμε στους δρόμους τσιρίζοντας και λίγα μας κανουν, πολυ λίγα μάλιστα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.