#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/01/2011 10:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το .... «κόμμα της μακεδονικής μειονότητας» συνομιλεί με το ελληνικό κράτος;Θα μπορούσε η Κυβέρνηση να μας ενημερώσει ποιοι από την Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχει συμβουλευτικό ρόλο στον εκάστοτε Πρωθυπουργό-Κυβέρνηση συνομίλησαν επίσημα και νομιμοποιούν τους εκπροσώπους της δήθεν Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα ;

Θα μπορούσαμε να έχουμε ονόματα ;

Οφείλει η Κυβέρνηση εξηγήσεις ;

Σας παραθέτω την ανάρτηση από το www.florina org , προκειμένου να δείτε ειδήσεις που θα σας ξαφνιάσουν δυσάρεστα αλλά ίσως σας ανησυχήσουν πραγματικά για το που οδηγούν τα εθνικά μας ζητήματα !!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Συνάντηση εκπροσώπων Ε.Ε.Σ-ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ με την Ολομέλεια της Ε.Ε.Δ.Α (Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) στην Αθήνα.

Φλώρινα, Lerin - 14 Οκτωβρίου 2010

Πριν λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ουράνιο Τόξο και τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση του κόμματος της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα με θεσμικό όργανο του ελληνικού κράτους , καθώς η Επιτροπή έχει συμβουλευτικό ρόλο στον εκάστοτε Πρωθυπουργό-Κυβέρνηση, καταγράφει και επισημαίνει ζητήματα μειονοτικών ομάδων, αλλά και μεμονωμένων Ελλήνων πολιτών σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κύριος σκοπός της είναι η ενίσχυση - διεύρυνση της δημοκρατίας στη χώρα μας ενώ στην Ολομέλεια της συμμετέχουν εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, των αρμοδίων Υπουργείων της κυβέρνησης καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και προσωπικότητες.

Παρουσιάσθηκε από πλευράς κόμματος, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα της διάκρισης των “Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων” του εμφυλίου όπου εφαρμόζεται νομοθετική διάταξη ρατσιστικού χαρακτήρα και ουσιαστικά απαγορεύεται η αποκατάσταση-επιστροφή στην Ελλάδα χιλιάδων Μακεδόνων που βιώνουν την πολιτική προσφυγιά δεκαετίες. Επίσης έγινε αναφορά στις αφαιρέσεις ιθαγενείας των Μακεδόνων οικονομικών μεταναστών κυρίως στις υπερ-ωκεάνιες χώρες τα τελευταία χρόνια. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη απογραφής γλωσσικής-εθνοτικής διάστασης στη χώρα που για δεκαετίες ουδέποτε εφαρμόσθηκε ολοκληρωμένα, η ανάγκη εισαγωγής της σύγχρονης Μακεδονικής γλώσσας στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στις περιοχές που ομιλείται αλλά και οι πολιτικές αποτροπής ισότιμης συμμετοχής στα πολιτικά τεκταινόμενα. Ένα νόμιμο κόμμα όπως η ΕΕΣ- Ουράνιο, στην πράξη αντιμετωπίζεται ως παράνομο από τις αρχές ακόμη και σε εκλογικές διαδικασίες διαχρονικά, με την καταστροφή-κατάσχεση προεκλογικού υλικού-ψηφοδελτίων και την άρνηση των ΜΜΕ να προβάλλουν όπως θα όφειλαν, σύμφωνα με τους νόμους, τις θέσεις του κόμματος.

Η παρουσίαση και η συζήτηση που επακολούθησε ήταν εποικοδομητική. Θεωρούμε την συνάντηση ιστορική, ως την απαρχή ενός διαλόγου ανάμεσα σε μέλη της εθνικής μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και σε έναν αρμόδιο θεσμικό φορέα. Ελπίζουμε ότι αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί με στόχο να σταματήσει επιτέλους η χώρα μας να παρουσιάζει έλλειμμα δημοκρατίας, όσον αφορά την ύπαρξη και τον σεβασμό στοιχειωδών δικαιωμάτων της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Tο Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 11:10:10

  Στα χρωματα της σημαιας των ντιντηδων !!! ΤΥΧΑΙΟ ?? δε νομιζω... χαχαχα

  ΠΠ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 17:44:02

   Καθόλου τυχαίο.

 2. geopan avatar
  geopan 05/01/2011 11:57:43

  Π-Ρ-Ο-Δ-Ο-Τ-Ε-Σ!!

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 05/01/2011 12:10:36

  Είμαι Έλληνας Μακεδόνας. Θέλω να μου εξηγήσιυν πώς θα ξεχωρίζω από τη "μειονότητα¨αν αυτή αναγνωριστεί ως μακεδονική. Εγώ δεν έχω δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού;

  Η γλωσσική απογραφή δεν είναι ταυτόσημη με την εθνοτική απογραφή. Για τόλμα να πεις σε έναν Αρβανίτη ότι είναι Αλβανός... Το ίδιο ισχύει και με τους Σλαβόφωνους. Μπορεί να μιλούν σλαβικά μεταξύ τους, αλλά θεωρούν τον εαυτό τους Έλληνες. Θα τολμούσε ποτέ η Γερμανία να αποκαλέσει τους Αλσατούς, Γερμανούς;

  Το Ουράνιο Τόξο ζητά να εισαχθεί η "σύγχρονη Μακεδονική γλώσσα" στα ελληνικά σχολεία. Δηλαδή, να εισαχθεί η σλαβική γλώσσα, όχι όπως αυτή ομιλείται από τους Σλαβόφωνους τής Ελληνικής Μακεδονίας, αλλά όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τους γλωσσολόγους τού Τίτο! Το Ουράνιο Τόξο αποδεικνύει ότι δεν το ενδιαφέρει το δικαίωμα της "μειονότητας" να μιλάει τη γλώσσα της, αλλά να συνδέσει τη "μειονότητα" με το κράτος των Σκοπίων και τον σκοπιανό αλυτρωτισμό.

  Θα ήθελα να μας πει μια ομάδα γλωσσολόγων αν η σλαβική διάλεκτος των Ελλήνων Σλαβοφώνων είναι πλησιέστερη στην τεχνητή γλώσσα τού Τίτο ή στα βουλγαρικά. Γιατί, όπως ξέρουμε, όλοι όσοι σήμερα αυτοπροσδιορίζονται ως "εθνικά Μακεδόνες" αυτοπροσδιορίζονταν ως εθνικά Βούλγαροι μέχρι το 1940. Το "Μακεδόνας¨, όπου χρησιμοποιούνταν, ήταν γεωγραφικός προσδιορισμός, όπως σήμερα ένας Βούλγαρος από τις όχθες τού Δούναβη λέει ότι είναι από τη Μοισία.

  • MatrixRevolutionEra avatar
   MatrixRevolutionEra @ Στέργιος 05/01/2011 20:50:40

   Δεν χρειάζεται να στο πει καμία ομάδα γλωσσολόγων. Στο λέω εγώ. Οι άνθρωποι είναι Βούλγαροι με κρίση ταυτότητας. Δεν θα ξεχάσω όταν ήμουν στο Μοναστήρι μια φορά έκανα διερμηνεία μεταξύ μίας Σκοπιανής και μιας Ελλήνιδας (γνωρίζω την Βουλγαρική). Μου λεει η Σκοπιανή εντυπωσιασμενη "Ξέρεις Μακεδονικα;" Και απαντώ αληθώς "Βουλγάρικα ξερω". Φωτιές από τα αυτιά έβγαλε!!!Σημειωτέον το Μοναστήρι έχει πολλούς εναπομείναντες γνήσιους Μακεδόνες (Έλληνες). Το ρολόι στην πλατεία γράφει "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ".

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 05/01/2011 12:15:07

  Επίσης, το "Lerin" τής ανακοίνωσης σε ποια γλώσσα είναι γραμμένο;
  Οι Βούλγαροι, αλλά και οι Σκοπιανοί, χρησιμοποιούν το κυριλλικό αλφάβητο για να γράφουν στη γλώσσα τους. Το λατινικό αλφάβητο πού κολλάει;

 5. Μιχαήλ Μανωλόπουλος avatar
  Μιχαήλ Μανωλόπουλος 05/01/2011 13:22:22

  Αλήθεια τι γίνεται με την ελληνική μειονότητα στο Μοναστήρι και στην ευρύτερη περιοχή; Ποιος μιλάει γι' αυτήν;

 6. ΛίγκαΤουΒορρά avatar
  ΛίγκαΤουΒορρά 05/01/2011 15:32:14

  Το αστείο παρατράβηξε.

  Εδώ Θεσσαλονίκη, ο άλλος, ο Μάτης, ο δικός τους, την έχει δει εξουσία. Πόσο πήρε; 1-2 τοις εκατό; Μπήκε φορτσάτος.

 7. cummulus avatar
  cummulus 05/01/2011 16:30:38

  @ ΣΤΕΡΓΙΟ
  Προσυπογράφω όσα λές μπράτε. Δυστυχώς όμως η προδοσία έχει απλώσει τα σιχαμερά πλοκάμια της.

 8. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2011 17:46:19

  Εθνική Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου????????
  Το πληρώνουν φορολογούμενοι αυτό?
  Έχει καμία σχέση με την σφηκοφωλιά του Ελσίνκι?

  • kiki avatar
   kiki @ Orestios 05/01/2011 18:04:59

   Ο Δημητρας σε δρασει.
   Να τον ρωτησουμε για τα κοινοχρηστα.Ξερει αυτος.
   Οσο για το Ελσινκι, καμμια σχεση ο τυπος, ειχε βγει η προεδρος του Ελσινκι,και τοποθετηθηκε ,οτι καμμια σχεση με την οργανωση στην Ελλαδα δεν εχει.
   Και οσυμβουλος του ΓΑΠ, Βαλλιανατος, υπερασπιστης, ολων των μειονοτητων, μα ολων.

  • blogger Άναυδος avatar
   blogger Άναυδος @ Orestios 05/01/2011 21:53:33

   Δεν ξέρω, αλλά κάτι μου λέει οτι εμείς το πληρώνουμε και αυτό.

 9. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 05/01/2011 18:07:30

  Πληροφορίες περὶ ΕΕΔΑ στὸ http://www.nchr.gr

 10. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 05/01/2011 20:13:22

  Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ?

  • blogger Άναυδος avatar
   blogger Άναυδος @ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 05/01/2011 21:55:40

   Και εμείς, από εδώ, αρκεί να τον στολίσουμε δεόντως.
   Το κακό είναι πως μαζί με την δήλωση του θα μπουκάρει και ΔΗΕ σπίτια μας και δεν γουστάρω χειμωνιάτικα.

 11. Ραβινος avatar
  Ραβινος 05/01/2011 20:21:18

  Μαλλον Βαλιανατος μου μυριζει το πραγμα .Δεν ειδατε πως εληξε το θεμα της απωλειας του συντροφου του στην Φυλης χωρις να ανοιξει μυτη !

 12. macedon avatar
  macedon 05/01/2011 23:53:04

  Δεν συνομιλούν με το Ελληνικό κράτος , συνομιλούν με πράκτορες και υπαλλήλους των Εβραιοαμερικανών. Δεν συνομιλούν με Έλληνες αλλά με τους εχθρούς των Ελλήνων ... για αυτό και συνομιλούν και συνεργάζονται όπως συνεργάστηκαν και σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.

 13. Ντόνα-Μαντόνα avatar
  Ντόνα-Μαντόνα 06/01/2011 01:53:33

  Τον Ιούλιο του 2010, ο Θεοδωρίδης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είχε προαναγγείλει πως η ΕΕΔΑ θα ασχοληθεί με το θέμα του ΟΤ, κατόπιν δικιάς του προτροπής. Μεταξύ άλλων, το συγκεκριμένο άτομο δεν θέλει να λεγόμαστε Έλληνες ως προς την εθνότητα (αλλά δεν έχει πρόβλημα να αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα). Τέλος, χαρακτηρίζει τις απόψεις Λαφαζάνη "μάστιγα" για την Αριστερά.

  http://imgur.com/a/OyNVo

 14. mavros pit avatar
  mavros pit 06/01/2011 15:21:10

  από τον Δημητρά δεν ζήτησε συγγνώμη ο Κώστας Πλεύρης ;
  Ντροπή και αίσχος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.