#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2013 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ δεν θα πεθάνει ποτέ!Παρατηρώντας κανείς τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και τις παλαιότερες ομοίως, φθάνει εύκολα σε ένα αβίαστο (δυστυχώς) συμπέρασμα. Το  ΠΑΣΟΚ, αυτό το πελατειακό, βαθιά διεφθαρμένο, πλήρως αδιαφανές, προκλητικά ευνοιοκρατικό και απόλυτα καταστροφικό για την χώρα σύστημα διακυβέρνησης, δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ!

Τούτο είναι σχεδόν βέβαιο, καθώς με δεδομένο τον εκλογικό νόμο, ανεξάρτητα από το κόμμα που θα βγει πρώτο (ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ) και θα λάβει το μπόνους των 50 εδρών, κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να συσπειρώνει ένα κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων που μπορεί να φτάσει και σε διψήφιο νούμερο όσο περνά ο καιρός και αυτή η διαπίστωση θα παγιώνεται στην κοινωνία και – κυρίως – στους «πελάτες» που επί δεκαετίες, αυτό ψήφιζαν - αυτό εμπιστεύονταν.

Μόλις δηλαδή οι εναπομείναντες και αρκετοί από τους πρώην ψηφοφόρους-πελάτες αυτού του εξαιρετικά επιτυχημένου συνεταιρισμού νομής εξουσίας και διανομής αξιωμάτων – οφίκιων – ωφελημάτων, αντιληφθούν πως διατηρώντας ένα ποσοστό κοντά στο 10-12% θα μπορούν εσαεί να εξακολουθήσουν να νέμονται (με καλύτερες μάλιστα αναλογίες ανά ψηφοφόρο) τουλάχιστον το 1/3 του κράτους, της εξουσίας και των «λαφύρων» της, ανεξάρτητα από αυτόν που θα βγαίνει πρώτο κόμμα στις εκλογές, να είστε βέβαιοι πως είναι ικανοί, παρά τα όσα ψιθυρίζονται από τους συνήθεις ευχολόγους της Συγγρού, να διατηρήσουν αυτό το κρίσιμο ποσοστό εις τους αιώνας των αιώνων!

Σε αυτό θα συνεπικουρούνται τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, από την διαφαινόμενη αναρρίχηση της ΧΑ στην τρίτη θέση από άποψη εκλογικής δύναμης, την πιθανή συρρίκνωση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ, την πολιτική παράνοια των ΑΝΕΛ και τον sui generis πολιτικό αυτισμό του ΚΚΕ. Όλα αυτά, προμηνύουν (πέραν κάποιας πολύ μεγάλης εκπλήξεως) κυβερνητικό αδιέξοδο χωρίς την συμμετοχή του πάλαι ποτέ κραταιού εκλογικά «κινήματος». Ακόμη και πρώτο κόμμα να ξαναβγεί η ΝΔ λοιπόν, είναι ολοφάνερο πως θα χρειαστεί και πάλι να συγκυβερνήσει με τον κ. Βενιζέλο και την γνωστή και μη εξαιρετέα «παρέα» του. Όποιος νομίζει από την Συγγρού, πως μια τέτοια προοπτική δεν είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που θα «εξοστρακίσουν» πιθανούς ψηφοφόρους από την ΝΔ στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν, φοβάμαι πως απλώς αιθεροβατεί.

Τι αλλαγές, τι μεταρρυθμίσεις, τι ελληνικό σχέδιο και τι Plan B να  καταστρώσει ο φιλότιμος Πρωθυπουργός μας και η ομάδα του, όταν  έχει (και θα έχει) «στυλοβάτη» δίπλα του το πελατειακό ΠΑΣΟΚ με κύριο μέλημα να διατηρήσει την αναλογία 2:1 στην μοιρασιά του «ζαϊρέ»; Τι φενακισμούς να εκτοξεύσει ο κ. Τσίπρας στην ταλαίπωρη κοινωνία, όταν ακόμη και αν βγει πρώτο κόμμα, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να «ακουμπήσει» πάνω στο ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ, τόσο αυτό του κ. Βενιζέλου που θα συγκυβερνά μαζί του, όσο και αυτό όλων των υπολοίπων «πρασίνων τρωκτικών» που έσπευσαν εκ των προτέρων να βρουν φιλόξενη στέγη στο πάλαι ποτέ απόκομμά του;

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η χώρα έχει παγιδευτεί σε ένα οιονεί πολιτικό αδιέξοδο. Και καθώς στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, η λύση φαίνεται πως θα μπορούσε να είναι μια συμφωνημένη αλλαγή του υπάρχοντος εκλογικού νόμου. Ίσως μάλιστα, η απλή και άδολη αναλογική, να αποδειχθεί αποτελεσματικότερη από αυτό το εκλογικό έκτρωμα, που δημιουργήθηκε για άλλες περιστάσεις και εκτός του ότι νοθεύει ανεπίτρεπτα την θέληση του λαού, όλα δείχνουν πως πιθανώς θα οδηγήσει και σε ακυβερνησία την χώρα. Όσο διατηρείται αυτός ο εκλογικός νόμος, το φάντασμα του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ θα βασιλεύει (έστω και παρτάιμ) πάνω  στα ερείπια που το ίδιο κατά κύριο λόγο έχει επισωρεύσει επί δεκαετίες ολόκληρες στην χώρα.

Akenaton   

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 13/09/2013 11:21:52

  Akenaton, για αυτό ακριβώς δεν πεθαίνει το ΠΑΣΟΚ, επειδή συγκυβερνά!!

  Βέβαια τα σενάρια "μη συγκυβέρνησης" τα θυμάσαι; Αυτά στην αρχή και η συγκυβέρνηση μετά έσωσαν ΑΠΟΛΥΤΑ το ΠΑΣΟΚ.

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 13/09/2013 11:28:39

  Αγαπητέ, είτε με το παρόν σύστημα είτε με απλή αναλογική, οι ρεαλιστικές κυβερνητικές δυνατότητες για την ΝΔ θα είναι στο ορατό μέλλον οι ίδιες δύο:
  Είτε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, είτε "μεγάλος συνασπισμός" με ΣΥΡΙΖΑ.
  Μετά την πολιτική συγκρουση με την ΔΗΜΑΡ με αφορμή την ΕΡΤ, οι δυνατότητες άλλων συνεργασιών περιορίσθηκαν ακόμη περισσότερο.
  Αντίστοιχα ισχύουν και για κυβέρνηση με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προσθήκη της ΔΗΜΑΡ (που όμως, πιθανότατα, από μόνη της δεν θα επαρκεί). Η προγραμματική συνάφεια ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται μόνον στο "αντιμνημονιακό", και αυτό κάνει μια στθερή συνεργασια τους ανέφικτη.
  Και να ξεχάσουν όλοι τις αυτοδυναμίες. Δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν.
  Τελικά ο χειρισμός της ΝΔ για την ΕΡΤ ήταν απο κομματική σκοπιά πολύ μεγάλο λάθος. Της στέρησε περιθωρια ελευθερίας πολιτικών κινήσεων. Και στοιχίζει δημοσκοπικά μετά τον Ιούνιο στη ΝΔ και στον πρωθυπουργό (βλ, δημοσκόπηση ΣΚΑΙ). Επίσης σταθεροποίησε το ΠΑΣΟΚ ως "λογική" δύναμη.

  • GO avatar
   GO @ Uncle Stgm 13/09/2013 13:00:00

   "Τελικά ο χειρισμός της ΝΔ για την ΕΡΤ ήταν απο κομματική σκοπιά πολύ μεγάλο λάθος".

   Να ήταν λάθος μόνο από κομματική σκοπιά, καλά θα ήταν. Ήταν ένα τεράστιο λάθος σε όλες τις πολιτικές διαστάσεις, κομματικές, κοινοβουλευτικές, κυβερνητικές, εθνικές, ουσίας, διαδικασίας, εντυπώσεων και οπωσδήποτε στον πυρήνα της πολιτικής, στο αποτέλεσμα (έστω, το μέχρι σήμερα).
   Έχει, όμως, παρέλθει αρκετός χρόνος από τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ και ο φίλος Akenaton, μας έχει αφήσει μια εκκρεμότητα. Του την υπενθυμίζω.

   • akenaton avatar
    akenaton @ GO 13/09/2013 13:35:53

    Περιμένω να δω την καινούρια ΔΤ αγαπητέ μου Γκο, τον αριθμό των υπαλλήλων της και τα βιογραφικά τους. Μετά θα απαντήσω στην εκκρεμότητα που όντως έχω αφήσει, με θάρρος και αυτοκριτική αν χρειαστεί! :)

  • akenaton avatar
   akenaton @ Uncle Stgm 13/09/2013 13:43:18

   Η απλή αναλογική μπορεί να αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό θείε. Αν συμβεί αυτό, ακυρώνεται ο πυρήνας της ανάλυσής σας. Υπάρχουν και άλλες δυνάμεις συγγενείς οι μεν με ΝΔ, οι δε με ΣΥΡΙΖΑ που μπορούν να αναδειχτούν και ίσως τότε το ΠΑΣΟΚ διαλυθεί, που είναι και το ζητούμενο. Διότι είναι ο κύριος πολιτικός φορέας (με συγκινητικά αδέξια αντιγραφή από ΝΔ) που έφερε την χώρα στην καταστροφή. Και δυστυχώς με τούτο το εκλογικό σύστημα θα επιβιώνει εις το διηνεκές.

 3. Επιφανιος avatar
  Επιφανιος 13/09/2013 11:40:50

  Πιστευεις οτι η ΝΔ ή όποιο άλλο κόμμα κυβερνήσει με την τρόικα στο κεφάλι θα εχει καλυτερη τυχη απο το ΠΑΣΟΚ;
  Θα είναι θαύμα γιατί όπου πάει το ΔΝΤ καταστρέφονται τα παλιά κόμματα.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Επιφανιος 13/09/2013 11:55:50

   Μα ήδη καταστράφηκαν. Απο 45 % πήγαν στο 10 και στο 19 % (εκλογές Μαίου 2012).
   Και για τη ΝΔ καταστροφή ήταν, έστω και κάααααπως μικρότερη απο του ΠΑΣΟΚ. Βλέπετε αυτή κυβέρνησε λιγότερα χρόνια απο το ΠΑΣΟΚ στην εποχή της ανερχόμενης χλίδας 1974 - 2008
   ΝΔ κυβέρνησε 13 χρόνια συνολικά (38 % των 34 χρόνων)
   ΠΑΣΟΚ 21 (62%)
   Η τιμωρία είναι αναλογική. Η ΝΔ έχασε περίπου 20 %, το ΠΑΣΟΚ 35 %
   20/35 = 0,57 13/21 = 0,61 !!! Δίκαιοι οι ψηφοφόροι.
   Αυτό πέρασε, τώρα πάμε γι' άλλα.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/09/2013 11:45:35

  Η απλη αναλογικη συμφερει ακομη περισσοτερο το ΠΑΣΟΚ.Με την απλη αναλογικη αποκλειεται καθε πιθανοτητα αυτοδυναμιας και φυσικα το ΠΑΣΟΚ στο κεντρο του πολιτικου συστηματος θα ειναι οπωσδηποτε στην κυβερνηση.
  Αυτο δεν ειναι παραξενο.Σε πολλες χωρες της Ευρωπης υπαρχουν παρομοια μικρα κομματα που μπαινουν σε κυβερνησεις συνασπισμου.

  • akenaton avatar
   akenaton @ ψυχραιμια 13/09/2013 13:38:52

   Οι αυτοδυναμίες μάλλον θα αποτελέσουν παρελθόν για την χώρα. Δεν θλίβομαι τόσο γι αυτό, αρκεί να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κόμματα αρχών που θα "συντρέχουν" κυβερνητικούς συνασπισμούς βάσει προγραμματικών συγκλίσεων. Ζητάμε πολλά; Πιστεύω πως ίσως η απλή αναλογική βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Εν πάση περιπτώσει ας το θέσουμε προς συζήτηση.

 5. Hawk avatar
  Hawk 13/09/2013 11:58:22

  Για να μην οδηγηθεί λοιπόν η χώρα σε ακυβερνησία ...... δεν έγινε και εξεταστική επιτροπή για το πως φτάσαμε στα μνημόνια, για να μην οδηγηθούμε σε ακυβερνησία η επιτροπή για την λίστα λαγκάρντ πέρασε και δεν ακούμπησε τον κύριο Βενιζέλο και τον κύριο Παπανδρέου....
  Το απεύχομαι με όλες μου τις δυνάμεις αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο μιά ωραία πρωϊα να φιγουράρει αρχηγός της ΝΔ ο Μπένι..... όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη.......

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Hawk 13/09/2013 12:11:50

   Δεν νομίζω ότι όλους αυτούς στο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και αλλού τους ενδιαφέρει τόσο η διακυβέρνηση. Κυρίως τους ενδιαφέρει να μη θιγούν τα οικονομικά ανθρώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα "Λαγκάρντ" και τις άλλες πολλές και μεγαλύτερες λίστες. Φίλοι τους είναι, συγγενείς, πελάτες, σπόνσορες, κοινωνικές συναναστροφές, κοινά καλοκαίρια σε γιώτ και κοινά ταξίδια σε LiarJet...
   Αλληλεγγύη, διάβολε...
   Ελευθερία (στο μπαλαμούτι της φοροδιαφυγής), ισότητα (στην οικονομική άνοδο), αδελφότητα (στη χλιδή)
   Την εξουσία πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς...

   • zafiris avatar
    zafiris @ Uncle Stgm 13/09/2013 13:36:14

    Kι όσο σκέφτομαι θείο οτι όλους αυτούς τους έχει στο τσεπάκι του και με πρωτόκολλο τώρα ο Σαμαράς, τρελλαίνομαι...

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ Uncle Stgm 13/09/2013 13:47:12

    +1.000.000!

 6. GO avatar
  GO 13/09/2013 11:59:00

  Φίλε Akenaton, καλημέρα.
  Χθες στην ανάρτηση του άρθρου του Π. Ζήση, με τίτλο "Η κυβέρνηση … αγναντεύει την Χρυσή Αυγή να καλπάζει", σχολίασα ως εξής:

  Μας λέτε Κύριε Π. Ζήση (καλημέρα σας) ότι “Μία μονάδα πάνω μία μονάδα κάτω δεν κάνουν την διάφορα” αλλά αυτό είναι μεγάλο πολιτικό λάθος.
  Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η διαφορά μίας και μόνης ψήφου δίνει το bonus των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και το καθιστά οπωσδήποτε μέτοχο στην Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί.
  Μόνο με βάση αυτό μπορούμε να προχωρήσουμε σε εκλογικά σενάρια, ένα εκ των οποίων θα μπορούσε να είναι ότι ορίζουμε τον Ευάγγελο Βενιζέλο …ισόβιο Αντιπρόεδρο των Ελληνικών Κυβερνήσεων.

  Παρατηρώ ότι συναντώμεθα, πλην ίσως, για την αναγκαιότητα αλλαγής του εκλογικού νόμου, τόσο για λόγους ουσίας όσο και εντυπώσεων.

  • akenaton avatar
   akenaton @ GO 13/09/2013 13:48:24

   Καλησπέρα φίλτατε.
   Αν και έχοντας ήδη πρωινιάτικα μια δυσάρεστη εμπειρία με κάποια "επιτροπή" του ελληνικού δοβλετιού που παριστάνει το κράτος, η μέρα έχει ήδη πάρει την απόχρωση του γκρίζου. Δεν φτάνει που δεν βοηθούν τον ιδιωτικό τομέα, λειτουργούν και ως τροχοπέδες, ερμηνεύοντας και εφαρμόζοντας τον νόμο αλά κάρτ! Απορώ πόσο ηλίθιοι μπορεί να είμαστε όσοι εξακολουθούμε να επιχειρούμε σε αυτή την χώρα με αυτή την δημόσια διοίκηση!

 7. spiros avatar
  spiros 13/09/2013 12:10:15

  Eκτός αγαπητέ Ακενατών, αν βγουν αληθινοί οι φόβοι των Γερμανών οτι η εκλογή Τσίπρα μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια αποικιοποίησης ( μέσω του παντοτινού χρέους) του Ευρωπαικού Νότου, ανοίγοντας την όρεξη και σε άλλα αντιμνημονιακά στρατόπεδα στις χώρες αυτές. Οψώμεθα.
  Δεν χάθηκαν όλα για όλους, υπάρχουν και οι άλλοι μισοί Ελληνες που δεν δοκιμάστηκαν ακόμα στην εξουσία και δεν είναι καταραμένοι ή λεπροί, εχουν δε πληρώσει πολύ ακριβώτερα απο το μικρό μερίδιο ευθύνης τους στη χρεωκοπία...(επειδή δεν επαναστάτησαν νωρίτερα).

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ spiros 13/09/2013 13:22:54

   Ποιοι μισοι Ελληνες δεν δοκιμασθηκαν;Συγκοινωνεις;το ΠΑΣΟΚ τι ηταν;
   Δηλαδη το 3% που ηταν το ΚΚΕεσωτ και ο Συνασπισμος που εγιναν ΣΥΡΙΖΑ εγιναν ξαφνικα οι "μισοι Ελληνες" επειδη πηγαν εκει ολοι οι πασοκοι που δεν "δοκιμασθηκαν";
   Kαι ο Λεβεντης δεν δοκιμασθηκε αλλα δεν ειναι οι μισοι Ελληνες.

 8. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 13/09/2013 12:53:38

  ΚΑΙ; ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟ για να συνεχιζει το πασοκ να βρωμιζει το συμπαν ; Το οτι δεν δημοσιοποιησε το πορισμα 6 ελεγκτικων εταιρειων που αφορουν πραξεις καταχρησης δημοσιου χρηματος σας λεει κατι;
  Το οτι και μονο μ΄αυτο μπορειτε να τους στραγγαλισετε το καταλαβαίνετε; Το οτι ολοι τους πανε στο δικαστηριο για πλακα με τα οσα εχουν κανει και τα οποια μονοι τους θεωρουν παραγεγραμμενα κατι που μπορει να αλλαξει με συντακτικη πραξη μπορειτε να το εννοησετε;
  Τι περιμενετε; να ανακαμψουν και να σας στειλουν παρεα στον Παπαγεωργοπουλο;

 9. Κώστας Τουρίστας avatar
  Κώστας Τουρίστας 13/09/2013 13:16:23

  Πόσο δίκαιο έχετε!! Καλά κάνετε και υπενθυμίζετε για την εξεταστική και για την λίστα Λαγκάρντ.

 10. Zugzwang avatar
  Zugzwang 13/09/2013 13:21:44

  Να μου επιτρεψετε να διαφωνησω. Απο οτι ακουω στον πραγματικο κοσμο, μου εχει δημιουργηθει η εντυπωση oti το ΠΑΣΟΚ σε επομενες εκλογες ειναι δυσκολο να φθασει το 5%. Με τα διαλυτικα φαινομενα που ειναι σε εξελιξη στο κομμα, ισως κινδυνευει να μην παρει ουτε 3%. Σε προσφατη δημοσκοπηση για την Αθηνα, στις ηλικες 18-34 αγγιζε το μηδεν. Οπως αρχιζει και γινεται δυσκολη η συμβιωση δεξιων και νεοταξιτων στην ΝΔ, ισως το μελλον φερει ενα νεο κομμα στο οποιο θα συνυπαρχουν οι νεοταξιτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και ισως και καποιοι αλλοι.

 11. o deksios avatar
  o deksios 13/09/2013 13:31:47

  για ποιο πασοκ μιλαμε?το πασοκ-πασοκ ή το πασοκοσυριζα?
  γιατι πλεον το 80% του συντεχνιακου πασοκ βρισκεται στο συριζα απο αποψη τι θα ψηφισει (ααπο αποψη βυσματος το παιζουν φυσικα πασοκοι και εχουν ολοι τους μια χαρα αντιμετωπιση στα φιλετα του δημοσιου)

 12. man8os avatar
  man8os 13/09/2013 13:36:10

  Η απλη αναλογικη θα χειροτερευσει τα πραγματα. Χρειαζεται πληρης αλλαγη εκλογικου νομου που θα εξασφαλιζει αναλογικη αποδωση 100 εδρων, αρκετες μονοεδρικες και δυεδρικες που να καλυπτουν αλλες 80 εδρες, καποιες μεγαλυτερες περιφερειες αλλες 60, κανονικα το μπονους των 50 και ελευθερη εκλογη των αρχηγων των κομματων που ξεπερνουν το 3%

  • Siegfried avatar
   Siegfried @ man8os 14/09/2013 00:18:25

   Όποτε η κουτάλα του μαγειρέματος του εκλογικού νόμου ξαναρχίζει να αναδεύει το χυλό, είναι αλάνθαστο σημάδι ότι το τρέχον κόμμα κυβέρνησης φοβάται εκλογικό Βατερλώ και προσπαθεί να ανακόψει την άνοδο του αντιπάλου (στις μεθεπόμενες εκλογές) με τακτικισμούς. Όλα τα άλλα είναι όμορφα περιτυλίγματα.

 13. zafiris avatar
  zafiris 13/09/2013 13:40:15

  Το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ δεν θα πεθάνει ποτέ!
  Oσο το υποστηρίζει και το συγκαλύπτει ο Σαμαράς...
  (Για να σωθεί πατρίδα και να μη μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνισταί βεβαίως...)

 14. Μπενίτο Μπενιζελίνι avatar
  Μπενίτο Μπενιζελίνι 13/09/2013 14:12:34

  Κύριε Ζάρα μου γιατί ορύεστε; Είτε σας αρέσει είτε όχι, ΕΓΩ (με τους συνεργάτες μου) είμαστε η συνεπής και υπεύθυνη Σοσιαλιστική παράταξη που έσωσε τη χώρα. Πρώτοι βρήκαμε το Μνημόνιο, πρώτοι το φέραμε εδώ, πρώτοι το υπηρετήσαμε πιστα, ενώ εσείς οι ανώριμοι, καθυστερήσατε πάρα πολύ να εκτιμήσετε τις θετικές του επιπτώσεις στη ζωή και στο μέλλον μας. Χωρίς Εμένα, δε θα ήσασταν σήμερα κυβέρνηση. Χωρίς εμένα, δε θα μπορούσατε να πραγματοποιήσετε τις επαναστατικές ανασυγκροτήσεις, τις ανατρεπτικές μεταρρυθμίσεις, τις κοσμογονικές αλλαγές που συντελώνται! Εγώ, άφησα τις ...δουλειές μου για να προσφέρω. Σήκωσα βαρύ το φορτίο της ευθύνης και σήμερα, οι αχάριστοι πρώην πελάτες, με εκδικούνται καταδικάζοντάς με να διοικώ ένα ...απόκομμα. Όμως, ας είναι. Χάρη στις προσεκτικές μου κινήσεις, τα ολέθρια δικά σας λάθη και την εύνοια της τύχης, κατάφερα να γίνω ήδη ΑντιΠρόεδρας. Ποιός το περίμενε; Και αύριο ποιός ξέρει; Μπορεί και Πρόεδρας της Δημοκρατίας. Από εσάς εξαρτάται...... :-)

  • Μπενίτο Μπενιζελίνι avatar
   Μπενίτο Μπενιζελίνι @ Μπενίτο Μπενιζελίνι 13/09/2013 14:14:43

   ** Επειδή είστε και ...περίεργος, ''ωρύεστε''.

 15. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 13/09/2013 18:28:58

  Προς Θείο : Ντροπή. Φτάνει πια ο αρνητισμός, η καταστροφολογία και οι αναπόδεικτες κατηγορίες! Εγώ πιστεύω οτι μοναδική προτεραιότητά τους, αποτελεί η σωτηρία της πατρίδας. Όλα εξάλλου, κάθε προσπάθεια, κάθε πράξη, κάθε τους φωτισμένη επιλογή, σ΄ αυτό συνηγορεί. Τις λίστες με τους λήσταρχους βρήκατε τώρα….. Εκεί μέσα, όλοι οι αναγραφόμενοι, είναι εν δυνάμει Εθνικοί Ευεργέτες ! Γι αυτό και δεν διώκονται. Γιατί πραγματοποιούνται ήδη επαφές σε υψηλό επίπεδο, ώστε να πεισθούν να αναλάβουν οικειοθελώς την οργάνωση συσσιτίων και άλλων κοινωφελών έργων. Αλλά είστε αχάριστοι και προπέτες μια ζωή!

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 13/09/2013 19:14:03

   Μήπως αγαπητή Πηνελόπη, περιμένεις να πώ και ένα mea culpa, που αυθαδίασα πάλι;
   Και να ζήσουν οι πολιτικοί των "συναναστροφών" καλά και οι οικοδεσπότες τους που είναι στις "λίστες" ακόμη καλύτερα;

 16. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 13/09/2013 18:33:41

  Ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος τώρα, είναι ένα σπάνιο, πολύτιμο ….κόσμημα της πολιτικής ζωής, που θυσιάζεται για το κοινό καλό στο βωμό της ανιδιοτελούς προσφοράς. Και ο ατυχής ΓΑΠ, τι άλλο είναι παρά ένας παραγνωρισμένος και κατασυκοφαντημένος κορυφαίος στοχαστής; Ο κ. Τσοχατζόπουλος; Ένας αδικημένος, αποδιοπομπαίος τράγος, ένα θύμα των συμφερόντων και των πολιτικών αντιπάλων του. Τίποτε δεν εκτιμάτε και τίποτε δε σέβεστε πια…. Με κουράσατε.

 17. giannis avatar
  giannis 13/09/2013 18:37:04

  οσο πιο χαμηλά το πασοκ τόσο πιο ψηλά ο συριζα.μη θέλουμε και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

 18. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 13/09/2013 18:50:51

  Δεν ειναι κακο να μετεχουν στην κυβερνηση ενα μικρο και ενα μεγαλο κομμα.Αλλα υπαρχει προβλημα οταν το μικρο κομμα δεν αναγνωριζει τα ποσοστα και τη θεση του ως δευτερο

 19. zafiris avatar
  zafiris 13/09/2013 20:48:37

  Εχεις δίκο φίλε ψυχραιμία. Δεν είναι οι μισοί Ελληνες. Είναι πολλοί περισσότεροι. Το 76% λέει το γκάλλοπ με αυξητική τάση μάλιστα...
  Ολοι αυτοί ανεξαρτήτως απο που προέρχονται είναι αντίθετοι με την πολιτική που εφαρμόζει ο Σαμαράς.
  Και βεβαίως αν ήταν μαζί του δεν θα σε ένοιαζε αν πριν ήταν ΠΑΣΟΚ...

 20. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 13/09/2013 20:49:09

  :-) Μήπως αγαπητέ μου Θείε, να με ...διαβάζατε σωστά αλλά από ...την ανάποδη;

 21. zafiris avatar
  zafiris 13/09/2013 20:50:36

  Να το διώξουμε.

 22. Δ.Π. avatar
  Δ.Π. 13/09/2013 23:16:20

  Αυτό το εκλογικό έκτρωμα, πολύ σωστά το λέτε, που νοθεύει τη βούληση του λαού, δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Τώρα όμως που τα κουκιά είναι μετρημένα, τώρα θυμηθήκαμε την απλή αναλογική. Τελικά η πολιτική δεν είναι παρά μία ατελείωτη υποκρισία.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Δ.Π. 13/09/2013 23:36:37

   Τώρα είναι διπλά άχρηστο επειδή δεν εκπληρώνει καν τον σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε. Να δίνει δηλαδή στην χώρα σταθερές, αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις. Οπότε, είναι φυσικό να σκεφτεί κανείς κάποιο άλλο σύστημα που να βοηθάει την τωρινή κατάσταση. Δεν είμαι σίγουρος ότι η απλή αναλογική θα την βοηθήσει αλλά είναι μια επιλογή κι αυτή που μπορεί να συζητηθεί τούτη την ώρα.
   ΥΓ. Η ζωή γενικά είναι μια υποκρισία πεισματικής άρνησης του θανάτου. Η πολιτική ως μέρος της δεν μπορεί να διαφέρει ...

 23. MCA avatar
  MCA 14/09/2013 00:28:02

  Δηλαδή μια κυβέρνηση ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ θα έχει περισσότερες δυνατότητες ελιγμών; Είδατε τι έγινε με ΕΡΤ, ΔΗΜΑΡ.

 24. ηγηκηγ avatar
  ηγηκηγ 14/09/2013 03:56:07

  Ρε παιδιά! Αντί γιά 50 έδρες δώστε 100 μπονους στον πρώτο! Δημοκρατία έχετε! Σιγά το πράγμα! Αλλά μπορεί να βγεί ο Σύριζα πρώτος οπότε δεν έχετε δημοκρατία..... χαχαχαχα! τουλάχιστον οι Πασόκοι ήταν έξυπνοι....μεχρι και το μνημόνιό τους ακολουθείτε! Η ιστορική δικαιοσύνη μας υποχρεώνει να αναγνωρίσουμε τον εκάστοτε πρόεδρο του Πασόκ ισόβιο πρόεδρο και όχι αντιπρόεδρο όλων των μελλοντικών κυβερνήσεων στις οποίες θα συμμετάσχει η ΝΔ..... Πάω καμιά βόλτα στο Ζάππειο!!! Μιλάει ο Σαμαράς ακουσα!!!!!!!!!!

  • Siegfried avatar
   Siegfried @ ηγηκηγ 14/09/2013 13:14:56

   Γιατί μόνο 100 έδρες δώρο; Ας του δίνεται η αυτοδυναμία ακόμα και αν έχει κερδίσει με 19% στις εκλογές. Οι σοφοί εκλογομάγειροι γνωρίζουν καλύτερα από τον ανόητο λαό ποιος μπορεί να ηγηθεί ανενόχλητος της χώρας, ενώ οι ηττημένοι δεν έχουν λόγο ύπαρξης και φωνής στο κοινοβούλιο. Και μετά ορκίζονται πίστη στο σύνταγμα περί λαϊκής κυριαρχίας (και μας μπαζοβγάζουν σε ΝΑΤΟ/ΕΟΚ/ευρωζώνη όποτε το κρίνουν σκόπιμο, πλην χωρίς να μας ρωτήσουν)...

   Εσύ (αρχιμάγειρε) Κουτσόγιωργα έφυγες νωρίς...

 25. Νηλέας avatar
  Νηλέας 14/09/2013 10:54:32

  Επιχειρώ γιά τρίτη φορά..
  Το ΠΑΣΟΚ ,διεφθαρμένο,πελατειακό,αδιαφανές,ευνοιοκρατικό,καταστροφικό (ξεχάσατε το προδοτικό ).Ολα αυτά λοιπόν μαζί χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ.Ενα κόμμα που επανειλημμένα κλήθηκε δημοκρατικά από το λαό να κυβερνησει τη χώρα.Σε αντίθεση βέβαιαμε τη ν.δ .τη μη πελατειακή –που κατάργησε το πελατειακό ΑΣΕΠ και εφάρμοσε την αξιοκρατική συνεντευξη του πάκη, τη μη διεφθαρμένη ν.δ που ανοιγόκλεινε τη βουλή σα νάταν σπίτι της γιά να πιάσει τα όρια της παραγραφής στελεχών της,αδιαφανές το ΠΑΣΟΚ γιατί όλα τα φέρνει στο φως με το ΔΙΑΥΓΕΙΑ και φυσικά στη διαφανέστατη ν.δ που δεν τόλμησε να κάνει έλεγχο στα οικονομικά της ,γιατί άραγε ?(mayio,Αλαφούζος) .Και πανω από όλα καταστροφικό για τη χώρα το ΠΑΣΟΚ γιατί ? Γιατί το ΠΑΣΟΚ-κατά τον ΚΑΚ - έβαλε τη χώρα , στη Ν/κή Ένωση με ΤΡΑΒΕΣΤΙ οικονομία- έτσι διαφήμιζε τη χώρα μας ο ΚΑΚ . Τραβεστί λοιπόν η οικονομία με ανάπτυξη, και ,έλλειμμα 3,5% ενώ η ν.γδ την παρέδωσε μετά 6 χρόνια ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ με 15% έλλειμμα και ύφεση 3,2% .Για όλα λοιπόν φταίει το ΠΑΣΟΚ σαν κυβέρνηση αλλά και για τη διάρκεια της κυβέρνησης από τη ν.γ σαν αντιπολίτευση .Αλλά και για το μέλλον θα φταίει γιατί αναγκαστικά η ν.δ θα στηρίζεται στο ΠΑΣΟΚ και θα εμποδίζει τον φιλότιμο Σαμαρά .Πράγματι ο Σαμαρας ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ συνεχίζει την «καταστροφική πολιτική του ΓΑΠ και του Παπαδήμου» (σύμφωνα με τον άλλο Σαμαρά τον αντιμνημονιακό εκείνον με τα ζάπεια και τα άλλα μίγματα.).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.