#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2011 08:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το κρυφτούλι της κυβέρνησης με τους απεργούς στα MMMΛοιπόν, όλο αυτό το κρυφτούλι που παίζει η κυβέρνηση με τους απεργούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχει προηγούμενο. Ούτε με τους φορτηγατζήδες το καλοκαίρι δεν υπήρξε τέτοιο μπάχαλο με ευθύνη του υπουργείου Υποδομών. Ο κ. Ρέππας φαίνεται ότι τα έκανε θάλασσα και η διαχείριση του προβλήματος που ταλανίζει εκατομμύρια πολίτες καθημερινά, ήταν επιεικώς απαράδεκτη.

Πρώτα – πρώτα μετέτρεψε όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς σε λαμόγια που παίρνουν πολλά λεφτά και κάθονται. Αντί να πιάσει από το μανίκι τους δικούς του πράσινους συνδικαλιστές που έχουν στρογγυλοκαθίσει τόσα χρόνια σε γραφεία και απομυζούν τα χρήματα, τα έβαλε με τους οδηγούς και τους ηλεκτροτεχνίτες.

«Θέλουμε να μειώσουμε τα ελλείμματα διότι δεν μπορεί να πληρώνει ο ελληνικός λαός», είπε ο κ. Ρέππας και πολύ σωστά μίλησε. Όμως, γιατί για ακόμη μια φορά τα ελλείμματα γεννιούνται από το μισθολογικό κόστος κι όχι από κάτι άλλο; Μήπως δηλαδή φταίνε οι μισθοί των ολίγων εκλεκτών που παίρνουν κατά μέσο όρο 100 χιλ. ευρώ το χρόνο κι όχι αυτών που παίρνουν 30 χιλ. ευρώ;

Από την άλλη, ας υποθέσουμε ότι πρέπει να ακολουθηθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Γιατί τόσους μήνες κλωθογυρίζουν ένα νομοσχέδιο και δεν το ψηφίζουν να τελειώνουμε; Αν έχουν δίκιο έπρεπε το ψαλίδι να έχει πέσει εδώ και μήνες κι όχι να συσσωρεύονται ζημιές και οργή.

Επίσης, γιατί δε δέχεται τους εργαζόμενους να συζητήσουν αλλά τους στέλνει τελεσίγραφα επικαλούμενους τη δύσκολη κατάσταση και το Μνημόνιο;

Και τέλος, αν πιστεύει ο υπουργός ότι έχει δίκιο ας κάνει επιστράτευση των οδηγών και επίταξη των οχημάτων. Γιατί αφήνει να υφίσταται ο κόσμος τόσο απίστευτη ταλαιπωρία;

Να δεχθούμε ότι στις συγκοινωνίες υπάρχουν και απίστευτες στρεβλώσεις, όπως π.χ. το επίδομα για την παράδοση του οχήματος στην επόμενη βάρδια στην ώρα του ή το «κερατοεπίδομα» για τους οδηγούς των τρόλεϊ που βάζουν σίδερο όταν βγαίνει από το καλώδιο.

Αυτά ας κοπούν, όχι όμως να προετοιμάζουν τις συγκοινωνίες ώστε να γίνουν ελκυστικό φιλέτο για ξένους που θα θελήσουν να τις αγοράσουν.

Για να χρησιμοποιήσουμε την ίδια της φράση του κ. Ρέππα, όταν κουνάς το δάχτυλο στους εργαζόμενους αυτοί θα σου κουνήσουν και τα πέντε δάχτυλα. Αυτό στην καθομιλουμένη λέγεται μούντζα και είναι εθνικό μας σπορ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 11/01/2011 09:12:42

  Και καλά το κερατοεπίδομα. Ξέρεις οτι πολλά απ'τα σωματεία τους έχουν επιτύχει την επιβολή του επταώρου, και την επιπλέον ώρα μέχρι το οκτάωρο την πληρώνονται σάν υπερωρία ;

  Το "να δεχτούμε" που λές είναι πολύ γενναιόδωρο, φίλε μου. Όπως και το "στρεβλώσεις" - πλάκα μάλλον θα κάνεις, έ ; Όσον δέ αφορά την μουχλιασμένη πιά αριστερή ρητορική, όχι μόνο δέ μας αγγίζει αλλά μας εκνευρίζει αφάνταστα και οι χοντροί μουστακαλήδες αρχιτεμπέλαροι τσαμπουκάδες συνδικαλιστές, δέν μας τρομάζουν πιά. Εσένα ;

 2. ΔΤ avatar
  ΔΤ 11/01/2011 09:58:42

  Αυτά ας κοπούν, όχι όμως να προετοιμάζουν τις συγκοινωνίες ώστε να γίνουν ελκυστικό φιλέτο για ξένους που θα θελήσουν να τις αγοράσουν.

  Που τέτοια τύχη...

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/01/2011 12:41:11

  Δεν μπορεί να τους επιστρατεύσει. Εδώ δεν μπόρεσε ο Δρακουμέλ να το κάνει, δύο φορές μάλιστα (Φεβ. 1991 και καλοκαίρι 1992 με τα γνωστά αποτελέσματα), ούτε ο Χαραλάμπους με τους διαβόητους "ΣΕΠίτες", τους "νοικοκυραίους" του Γκελεστάθη, στις αρχές του 1994. Θα καθίσει και θα φάει στη μάπα τις κινητοποιήσεις, μέχρι να αναγκαστεί να μην εφαρμόσει τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις των τροικανών πατρώνων του.

 4. ένας εργαζόμενος avatar
  ένας εργαζόμενος 11/01/2011 13:38:51

  Ένας δημόσιος υπάλληλος

  Άκου λοιπόν εσύ
  επαγγελματία της αρπαχτής,
  εργολάβε της μίζας,
  έμπορα αεριτζή
  παπαγάλε της άθλιας κυβερνιτικής
  Προπαγάνδας
  Εγώ πληρώνω φόρους και έχω το δικαίωμα,να αντιστέκομαι ,να διεκδικώ
  Και να απεργώ οσο θέλω
  Ενώ εσύ και οι υπόλοιποι 3.299.999
  Κλέφτες και απατεώνες που δεν έχετε πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο
  να βγάλετε το σκασμό
  Δεν σας ανήκει τίποτε από το ελληνικό
  Κράτος ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

 5. miga avatar
  miga 11/01/2011 15:26:26

  προς "ένας εργαζόμενος": δημόσιε υπάλληλε άκου την κατακραυγή και γίνε τουλάχιστον πιο σεμνός.
  Δεν μπορείς εσύ στις ΔΕΚΟ, στους Δήμους, στα Υουργεία να "αντιστέκεσαι" και να πληρώνεσαι κανονικά όταν απεργείς. Να κάνεις απεργία και τα παιδάκια σου να παίρνεις να πααίνεις παιδική χαρά!
  Και εγώ να πληρώνω φόρους, να πληρώνω ΦΠΑ να πληρώνω εσένα δημόσιε, που στο 80% του πληθυσμού σου είσαι κρατικοδίαιτος και μη παραγωγικός.
  δημόσιε υπάλληλε άκου την κατακραυγή και γίνε τουλάχιστον πιο σεμνός, και μην ακούς τους πληρωμένους συνδικαλιστές σου, κάνουν τη δουλίτσα τους και αυτοί, κάποιου κομματόσκυλου δουλειά-διορισμός είναι και αυτός όπως είσαι και εσύ.
  Εγώ αν απεργήσω, αν μιλήσω, αν κάνω αντίσταση αλλά και αν σιωπήσω, εγώ στον ιδιωτικό τομέα θα απολυθώ.
  Θα απολυθώ για να πληρώσω "εσένα" κρατικοδίαιτε!
  Για αυτό δημόσιε υπάλληλε άκου την κατακραυγή και γίνε τουλάχιστον πιο σεμνός, και βρες τρόπο να πάει το κράτος σου προς το καλύτερο για να έχεις και εσύ καλύτερο μέλλον.
  Δεν "τα φάγαμε μαζί" , εσύ τα έφαγες μαζί με τα κομματόσκυλα, τους συνδικαλιστές, τους εκδότες-μεγαλοκατασκευαστές, τους πολιτικούς δεξιάς-κέντρου-αριστεράς.
  Η δαγκωματιά του ελλείμματος στην οικονομία έγινε κομματάκι κομματάκι από ούλους εσάς!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ miga 11/01/2011 16:41:31

   Συγχαρητήρια για τον... εξαιρετικής συγκρότησης λόγο σου. Κάτι τέτοιους κοινωνικούς αυτοματιστές αξίζει να σας πατάει στο λαιμό η μπότα της Μέρκελ και του ΓΑΠ. Εμείς οι υπόλοιποι αναρωτιέμαι τι φταίμε...

   • miga avatar
    miga @ Αυριανιστής 11/01/2011 17:18:10

    και η δική σας λύση κύριοι υπόλοιποι "Αυριανιστέ"; Ποια μπορεί να είναι;
    . . λόγια, λόγια, κούφια λόγια και πράξεις θεατρο-συνδικαλιστικές;
    Τα λόγια τα δικά σας τα εξαιρετικά, εσάς που δεν σας πατά κανένας, τι κατάφεραν για δείξτε και σε μας που είμαστε κάτου από την μπότα; Για δείξτε;
    Μιαν εξήγηση δώστε και σε μας, μια λύση αν μπορείτε με νόημα! Έχετε; ή μόνο λόγια; κούφια λόγια;

 6. ένας εργαζόμενος avatar
  ένας εργαζόμενος 11/01/2011 17:31:40

  Προβοκάτορα προπαγανδιστή
  της άθλιας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
  και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
  άξιος ο μισθός σου ΡΟΥΦΙΑΝΕ miga

 7. ο ξένος avatar
  ο ξένος 11/01/2011 18:56:21

  Μια απεργία εργαζομένων πρέπει να στρέφεται εναντίον του εκάστοτε εργοδότη, όχι εναντίον "άμαχου" πληθυσμού. Ο κόσμος έχει γονατίσει από την απεργία στα ΜΜΜ, οι χρήστες των οποίων ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Το "έχω δικαίωμα να απεργώ όσο θέλω" δείχνει το ήθος.
  Αδιαφορία γι'αυτόν που πάει για το τελευταίο μεροκάματο, για να πάρει το επίδομα ανεργίας, να πάρει δανεικά από τον παππού, να πάει να καθαρίσει ένα σπίτι, να κρατήσει ένα παιδί, να πλύνει σκάλες ή εν τέλει να μαζέψει τα κομμάτια του από το κλειστό μαγαζί του. Μάλιστα. Μετά το "κοπρίτες" μας πείραξε.

 8. hasu avatar
  hasu 12/01/2011 15:39:48

  Οταν έχεις κομματόσκυλα παντού αυτό το πράγμα γίνεται.Κάθε λογής συνδικάτο έχει τους ξεπουλημένους τους...και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι απλά κάθονται δίχως να μπορούν να κάνουν τίποτα.

  Για 100.000 ανθρώπους υποφέρει ένας ολόκληρος λαός...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.