#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2012 17:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «κούρεμα» του Βενιζέλου!Επειδή ο κ. Βενιζέλος μας  ..σώζει  για πολλοστή φορά και  επειδή   μας έχουν κοροϊδέψει πολλές φορές μέχρι τώρα, θα επιχειρήσουμε μια αποτίμηση, με βάση τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα.

Ρώτησα ένα φίλο τραπεζίτη να αξιολογήσει το νέο …επίτευγμα  Βενιζέλου. Ιδού πως συνόψισε τα πράγματα: «Πρόκειται για μια τυπική συμφωνία…..Βενιζέλου! Καλή στη θεωρία, αλλά με …λειτουργικά προβλήματα στην εφαρμογή!!»

 Ξεκινώντας, νομίζω, ότι πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε τρία βασικά ερωτήματα:

 Γιατί οι πιστωτές της Ελλάδος δέχθηκαν το PSI;

Την απάντηση την έδωσε  ο  γνωστός μας  Ρουμπινί, που έγραφε την Πέμπτη στους FT:

«Η αλήθεια όμως είναι ότι οι ιδιώτες πιστωτές εξασφάλισαν μια πολύ... γλυκιά συμφωνία, ενώ οι πλέον ουσιώδεις και οι μελλοντικές ζημίες έχουν μεταφερθεί στους επίσημους πιστωτές. 
Οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να σταματήσουν να παραπονιούνται και να δεχτούν τη συμφωνία που τους προσφέρεται αυτήν την εβδομάδα. Θα υποστούν κάποιες ζημίες, αλλά θα είναι περιορισμένες και, με βάση την αξία στην αγορά, η συμφωνία ανταλλαγής τους δίνει τη δυνατότητα ακόμη και κέρδους επί του κεφαλαίου.»

Τουτέστιν, με τη συμφωνία του Βενιζέλου, το χρέος της Ελλάδος από ιδιωτικό μετατρέπεται σε …κρατικό και δεύτερον οι ιδιώτες ομολογιούχοι μπορεί στο τέλος να έχουν και κέρδος επί του κεφαλαίου! Και εμείς νομίζουμε ότι τους….κουρεύουμε!

 Το  PSI  δίνει  οριστική λύση στο πρόβλημά μας;

Την απάντηση δίνει  ο Richard Milne επίσης από τους FT:

«Αν κοιτάξουμε από μια απόσταση, τα μεγάλα ζητήματα στην κρίση της ευρωζώνης παραμένουν άλυτα. Η συμφωνία ανταλλαγής είναι μόνο ένα ακόμη βήμα στην μακρά στρατηγική της Ευρώπης να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.  Είναι γεγονός ότι το κλείσιμο της ελληνικής συμφωνίας μαζί με την φθηνή ρευστότητα της ΕΚΤ θα επιτρέψουν στους ρυθμιστές να πάρουν μια ανάσα. Όμως, όπως είπε ένας κεντρικός τραπεζίτης εκτός της ευρωζώνης «Το να κερδίζεις χρόνο αποδίδει, μόνο όταν χρησιμοποιείς αυτό το χρόνο με κάποιο σκοπό.» 
Από αυτή την άποψη, η στρατηγική δεν μπορεί να ανακηρυχθεί απόλυτη επιτυχία, παρά τις περιχαρείς δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής. Εξακολουθούν να πρέπει να διασφαλίσουν ότι το οχυρό για την προστασία της Ιταλίας και της Ισπανίας, κυρίως, είναι επαρκές. 
Ο κίνδυνος τώρα, ακόμη και την ώρα που η Ελλάδα κλείνει την συμφωνία με τους πιστωτές της, είναι να επαναληφθεί το γνωστό μοτίβο: Οι ρυθμιστές να πετύχουν κάτι, οι αγορές να εφησυχάσουν και να χαθεί ο δυναμισμός πριν τελειώσει η δουλειά…»


Μετά το PSI το χρέος μας καθίσταται βιώσιμο;

Την απάντηση έδωσε ο, εκ των «σοφών» οικονομολόγων της Γερμανίας και οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπόφινγκερ, στο Bloomberg; «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μία πραγματική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα και πρέπει να γίνει στους επόμενους 12 μήνες.  Το χρέος της χώρας θα παραμείνει «σε πολύ υψηλά επίπεδα» και μετά το PSI, ανέφερε, σημειώνοντας πως για τον λόγο αυτό οι πολιτικοί θα πρέπει να αρχίσουν να σκέπτονται για μία περαιτέρω ελάφρυνσή του, η οποία μπορεί να συμπεριλάβει μειώσεις για τους «επίσημους ομολογιούχους»!
Αυτά όσον αφορά στο …μέλλον.

Τι άλλο πέτυχε ο κ. Βενιζέλος;

Πρώτον, να διασώσει (;) του εγχώριους τραπεζίτες (και όχι μόνον). Είναι δείγμα των συμφερόντων που εξυπηρετεί  και του πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο κ. Βενιζέλος, το γεγονός ότι …έδωσε μάχη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά παρέλειψε να μεριμνήσει για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία είναι  τα μεγαλύτερα θύματα του PSI. Περιορίστηκε μόνο σε κάποιες γενικόλογες υποσχέσεις.

Δεύτερον, η συμφωνία των Βενιζέλου –Παπαδήμου αφήνει εκτός PSI  τα ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ, τα οποία μάλιστα απέκτησε στη δευτερογενή αγορά, πολύ χαμηλότερα της ονομαστικής τους αξίας και τα οποία ανανεώθηκαν για να μη «κουρευτούν»!  Ο κ. Ντράγκι μας είπε ότι η ΕΚΤ  δεν μπορεί να συμμετάσχει στο PSI επειδή «διαχειρίζεται χρήματα των φορολογουμένων»! Πολύ ωραία! Το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ ποίων χρήματα διαχειρίζονται;

Τρίτον, για να μη ξεχνιώμαστε, δεν ξέρω τι συμφωνία θα μας είχε παρουσιάσει ως «επιτυχία»  ο  κ. Βενιζέλος, αν δεν επέμεναν για μεγαλύτερο «κούρεμα» το ΔΝΤ και η γερμανική πλευρά!

Με το PSI η Ελλάδα δεν λύνει τα προβλήματά της, απλώς αγόρασε, και μάλιστα ακριβά, χρόνο.

Όταν καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί,  θα επανέλθουμε στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα, όπου τα πράγματα  καθημερινώς επιδεινώνονται:

*Το ΑΕΠ  συρρικνώθηκε κατά  7,5% στο τέταρτο τρίμηνο  του 2011. Η ύφεση σε ετήσια βάση, διαμορφώθηκε στο 6,95% .

*Το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2011 ανήλθε στα 24,9 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 20,46 δισ. ευρώ στον Προϋπολογισμό 2012, δηλαδή κατέγραψε απόκλιση ύψους 4,43 δισ. ευρώ.

*Το δημόσιο χρέος, ακόμα και μετά το PSI  και με την προϋπόθεση όλα θα πάνε καλά, το 2020 θα βρίσκεται στο 120.5%,  όπου ήταν περίπου και το 2009!

*Η ανεργία για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο υπερέβη το 21% και εκφράζονται φόβοι ότι το 2012 μπορεί να φτάσει  ακόμα και στο 24%!

Συμπέρασμα: Καλό το ΄"κούρεμα", αλλά  αν  η οικονομία μας δεν μπεί σε τροχιά ανάπτυξης,  το χρέος μας δεν πρόκειται να καταστεί βιώσιμο. Και για να  εισέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης πρέπει πρωτίστως να εγκαταλείψουμε την πολιτική που δημιουργεί την ύφεση.

Κώστας Ροδινός

Υ.Γ. Απέφυγα να επαναλάβω όσα αναφέρονται εδώ.

http://www.antinews.gr/2012/03/09/151065/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δαναός avatar
  Δαναός 09/03/2012 17:42:57

  Ωραία ο Βενιζέλος είναι αυτός που είναι.
  ΗΝΔ πού είναι ρε Κώστα;Να βγει και να πει το απλό : Συνένοχη στο φόνο δε θα μ' έχετε. Αυτό περιμένει ακόμα αρκετός κόσμος.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δαναός 09/03/2012 17:49:42

   Δάσκαλε,
   η ΝΔ έβγαλε ανακοίνωση

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Κώστας Ροδινός 09/03/2012 17:58:35

    Χαίρομαι! Αλλά ποιος την είδε, ποιος την άκουσε;

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Δαναός 09/03/2012 18:03:45

     Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

     «Η θετική εξέλιξη της ανταλλαγής των ομολόγων δικαιώνει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και τη στήριξη στη συγκεκριμένη αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου. Στήριξη, χωρίς την οποία, το σημερινό αποτέλεσμα θα ήταν αδύνατο.

     Όμως, η βιωσιμότητα του χρέους δεν εξασφαλίζεται:

     Oύτε μόνο με το «κούρεμα», που έγινε αναπόφευκτο με τις πολιτικές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που ανέβασαν το χρέος από το 120% του ΑΕΠ το 2009 στο 170% σήμερα.

     Ούτε με την επιμήκυνση της αποπληρωμής, τα χαμηλότερα επιτόκια και τη νέα δανειακή συμφωνία, που δείχνουν και την τεράστια διαφορά σε σχέση με το Μνημόνιο του 2010.

     Απαιτείται, άμεσα, η λήψη μέτρων για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

     Και αυτά μπορούν να γίνουν από μια νέα Κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή.

     Ώστε, η χώρα να αξιοποιήσει, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, το χρόνο που κέρδισε και τις ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά της».

     • madprof avatar
      madprof @ Κώστας Ροδινός 09/03/2012 20:05:12

      Αγαπητέ Κώστα, η οικονομία της χώρας είναι σε σπιράλ χαοτικής πτώσης.
      Οι πολίτες σε πολιτι(στι)κό, κοινωνικό, οικονομικό και υπαρξιακό αδιέξοδο!
      Η κατάρρευση είναι πλήρης!
      Υ.Γ. Η όποια ρευστότητα δημιουργηθεί αφορά τα γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης-αποβλάκωσης των πολιτών και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών του προτεκτοράτου.
      Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ωραιοποιεί και να κοροϊδεύει τους πολίτες.
      Τέλος, μειώσαμε 100 δις το χρέος και δανειστήκαμε 130 δις υπέρ των τραπεζών.

     • GO avatar
      GO @ madprof 09/03/2012 21:09:27

      "Υ.Γ. Η όποια ρευστότητα δημιουργηθεί αφορά τα γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης-αποβλάκωσης των πολιτών και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών του προτεκτοράτου."

      των δελτίων ειδήσεων των οποίων, κεντρικός πρωταγωνιστής, σήμερα, ήταν ο Βενιζέλος και συμπρωταγωνιστής ο Καρατζαφέρης.
      Μέρος της δήλωσης Μιχελάκη για το PSI, προτελευταία είδηση.

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Δαναός 09/03/2012 18:21:41

     Τώρα πια τι νόημα έχει δάσκαλε.Αυτές οι "τεχνικές" ανακοινώσεις δε λένε τίποτα ούτε στους συγχωριανούς σου ούτε στους γείτονές μου.

     Το Σαββατοκύριακο θα το περάσουμε με την τεχνητή ευφορία της "πολύ μεγάλης επιτυχίας" του ΥΠΟΙΚ. Έχουμε και την πρόκριση του Ολυμπιακού, "η οποία αποτελεί παράδειγμα για το τι μπορούν να επιτύχουν οι υγιείς δυνάμεις του έθνους όταν εργάζονται σκληρά και με πειθαρχία". Όλα καλά. Θα και περάσει το επόμενο διήμερο.
     Μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές του Μαϊου.

     • GO avatar
      GO @ Γιάννης Φαίλτωρ 09/03/2012 21:11:27

      επαναληπτικές;;;

   • StarPowerNone avatar
    StarPowerNone @ Κώστας Ροδινός 09/03/2012 18:11:01

    Αγαπητέ κύριε Ροδινέ,
    Το θέμα πρέπει να τεθεί σε διαφορετική βάση: Εμείς τι κάνουμε;
    Καλά οργανωμένες και δραστήριες μειοψηφίες μπορούν να συμπαρασύρουν οποιαδήποτε πλειοψηφία στην κοινωνία, σε κόμματα, σε συλλογικούς χώρους. Αυτά δεν είναι δικά μου. Τα έχει αποδείξει ο Mancur Olson στο The Logic of Collective Action με λογική και μαθηματικά.
    Πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση.
    Αρκετό το χειροκρότημα και η προσωπολατρία.
    Ας οργανωθούμε κι ας πιέσουμε.

    • factorx avatar
     factorx @ StarPowerNone 09/03/2012 18:40:29

     Θα μας πείς κάποιο πρόγραμμα, σχέδιο, ή γενικά θα το παίξουμε επαναστάτες να ξεδώσουμε και να δείξουμε στο καθυστερημένο πόπολο ότι διαβάζουμε και Olson;

     • madprof avatar
      madprof @ factorx 09/03/2012 20:28:37

      Απαιτείται ένα κοινωνικό συμβόλαιο!
      H Task force να ξεκινήσει έλεγχο πόθεν το αίσχος της εγχώριας κομματοεπιχειρηματονομενκλατούρας.
      Απαιτείται πολιτική ηθική για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και ηθική ακεραιότητα των φορέων της.
      Αν δεν βρεθούν στα ευαγή ιδρύματα οι υπεύθυνοι της εσχάτης προδοσίας δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα.
      Και επί τέλους κανένα κόμμα και οι φορείς του δεν είναι δυνατόν να διαχειριστεί το χάος που βιώνουμε και τα χείριστα που έπονται.

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ Δαναός 09/03/2012 17:58:19

   Σωστό το ερώτημά σου, Δαναέ μου.
   Μπορώ να προτείνω 'μερική' απάντηση;
   -- "Η Νέα Δημοκρατία είμαστε και εμείς!"

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ StarPowerNone 09/03/2012 18:33:13

    Σωστά SPN και γι αυτό νοιαζόμαστε. Να ταρακουνηθούμε όλοι.

  • φριξος avatar
   φριξος @ Δαναός 09/03/2012 17:59:54

   Όχι αρκετός κόσμος, ο πολύς κόσμος!!! Μην ξεχνιόμαστε....

  • Διηνεκης avatar
   Διηνεκης @ Δαναός 09/03/2012 20:45:04

   Δαναε πες κανα καλο λογο για τον θρυλο τι λες παμε τελικο

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Διηνεκης 09/03/2012 20:59:12

    Διηνέκη,
    δε ρωτάμε τέτοια πράγματα τον Δαναό!
    τον στεναχωρούμε!
    τι να σου πεί ένας αρειανός;
    Φυσικά και πάμε τελικό!
    "Ονειρο ζώ μη με ξυπνάτε"!

 2. Τρύφων Τριανταφυλλίδης avatar
  Τρύφων Τριανταφυλλίδης 09/03/2012 18:04:39

  Ωραία ας πούμε ότι έτσι είναι όπως τα λες...

  Η ΝΔ γιατί δεν έβαλε όρο να έχει το υπουργείο οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου ώστε να τα κάνει καλύτερα; Γιατί αντιθέτως απέφυγε οποιαδήποτε ευθύνη;

  Ποιός επέλεξε να αφήσει τον Βενιζέλο μόνο του να κάνει ότι θέλει;

  Γιατί ενώ λέει από την μια "οτι το δεύτερο μνημόνιο κατέστι απαραίτητο" και το ψήφισε, ψήφισετ τους εφαρμοστικούς νόμους, από την άλλη προσπάθησε προσπαθεί να χρεώσει αλλού ... την εφαρμγή τους;

  Γιατί δεν ακούσαμε αυτή την κριτική για το PSI ΠΡΙΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ;

  Με τέτοια παλαιοκομματικά εξυπνακίστικα επιχειρήματα θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία;

  Τελικά ποιά είναι η επιδίωξη; Να γίνει κάτι χρήσιμο για τον τόπο ή να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και εμείς να κερδίσουμε τις εκλογές;

  Ακόμα και οι κάφροι κάποτε αρχίζουν να σκέφτονται.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 09/03/2012 18:27:39

   εσύ τι είσαι; σκεφτόμενος κάφρος;

   • Τρύφων Τριανταφυλλίδης avatar
    Τρύφων Τριανταφυλλίδης @ Αδέξιος Δεξιός 09/03/2012 18:59:11

    Κάφρος σκέτος ... αφού εξακολουθώ να μένω σε αυτή την χώρα.

    • Αδέξιος Δεξιός avatar
     Αδέξιος Δεξιός @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 09/03/2012 21:09:04

     οι κάφροι δεν μένουν, φεύγουν!

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Αδέξιος Δεξιός 10/03/2012 16:08:49

      Μερικοί μένουν και λόγω αδεξιότητας !
      Έχουν τουλάχιστον δείξει κάποιες στατιστικές μελέτες.

  • factorx avatar
   factorx @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 09/03/2012 18:37:25

   Δεν την άκουσες επειδή δεν διαβάζεις και προφανώς δεν σε νοιάζει. Δες εδω (ένα απο τα πολλά)

   Το Πακέτο δανειακή/PSI δεν είναι βιώσιμο

   http://www.antinews.gr/2012/02/16/148305/

   • Τρύφων Τριανταφυλλίδης avatar
    Τρύφων Τριανταφυλλίδης @ factorx 09/03/2012 19:09:42

    Το νόημα του άρθρου που αναφέρεις είναι: το PSI είναι κακό, είναι μη βιώσιμο, είναι ενεφάρμοστο ... έτσι και αλλιώς με κάτι άλλο θα αντικατασταθεί στο μέλλον.

    Αυτό είναι πράγματι σωστό, το ξέρουν όλοι: Ο κύριος Σαμαράς, ο κύριος Βενιζέλος, η κυρία Μέρκελ (αυτή περισσότερο από όλους).

    Αυτό όμως δεν αναιρεί αυτό που κυρίως λέω εγώ: Αν η ΝΔ θέλει να λέγεται υπεύθυνη δύναμη δεν μπορεί να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση που στηρίζει.

    Για το ότι το PSI το διαχειρίστηκε ο κύριος Βενιζέλος δεν φταίει κανείς άλλος από την ΝΔ.

    • ΝΑΥΤΗΣ avatar
     ΝΑΥΤΗΣ @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 09/03/2012 19:53:31

     Σωστός ,δυστυχώς...

    • pinokio avatar
     pinokio @ Τρύφων Τριανταφυλλίδης 09/03/2012 20:11:14

     Εγκρινω και επαυξανω.

 3. Δαναός avatar
  Δαναός 09/03/2012 18:26:49

  Του Μαΐου; Και Μάρτιος ο Απρίλιος;
  Υ.Γ.Πολύ καλά τα γιουτιούμπια βιντεάκια.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Δαναός 09/03/2012 18:31:02

   Ούτε κι εσύ ψήφισες στις 19 Φεβρουαρίου ε; Ούτε κι εγώ.

   Όσο για τα βιντεάκια, μάθε τέχνη κι άστηνε.
   Κι αμα κουρευτείς πιάστηνε.
   Εγώ θα κρατάω το ντέφι, σαν την Καρέζη στη Λατέρνα.

 4. factorx avatar
  factorx 09/03/2012 18:33:09

  Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με το κούρεμα;

 5. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 09/03/2012 18:45:24

  Για τις καινούργιες δολο-φονικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο,έχει κανείς να πει κάτι να μας φωτίσει;
  Για το "δικαίωμα" του εκάστοτε "υπουργού"εργασίας,ανάλογα με το πόσο μέσα θα μπαίνει το δημόσιο κάθε τρίμηνο, (αφού προχτές μόλις,...αυξήσανε τα μπόνους των ημετέρων και υμετέρων διευθυντάδων!), να περι-κόπτει κατά βούλησιν τις επικουρικές,μέχρι τελείας καταργήσεών των, ποιος θα μας υποσχεθεί κάτι αλλιώτικο;
  Για την Πατρίδα, Κυρίες και Κύριοι,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, που χάνεται, και τα νιάτα της που καρφώνονται άδικα,άδικα, άδικα, άδικα, στο σταυρό του μαρτυρίου, ποιος θα κάνει "κάτι";

  ΥΓ. Γειά σου Δαναέ μου, με την έννοια του καλώς σε βρίσκω φυσικά κι όχι (ακόμη...)του αναγκαστικού αποχαιρετισμού..

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 09/03/2012 19:25:02

   Αυτά μην τα αναφέρεις δεν απασχολούν δα και πολύ κόσμο...
   Τι έκανε ο Μπένυ είναι το πρόβλημα ΟΛΩΝ αυτών.Μη χάνουμε τον στόχο.

 6. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 09/03/2012 18:56:16

  Δεν καταλαβαίνω γιατί χαίρεται τόσο πολύ ο Μπένυ ή γιατί πρέπει να χαίρονται οι Έλληνες.
  Η Ελλάδα πήρε απλά μια ανάσα, μέσα από το μηχάνημα της τεχνητής αναπνοής.
  Κατ΄αρχήν αυτό είναι ένα ¨επίτευγμα¨ της Γερμανίας, που σώζει την Ευρώπη και το ευρώ για την ώρα και καθιστά την Ελλάδα πολύ περισσότερο εξαρτώμενη από τις ¨μεγάλες δυνάμεις¨ της Ευρώπης.
  Άρα, τα εγχώρια πανηγύρια δεν χρειάζονται.

  Σήμερα για να τα λέμε ελληνικά (όχι PSI), συντελέστηκε η ¨επίσημη¨ χρεοκοπία της Ελλάδας (συντεταγμένα).

  Η συνέχεια της ιστορίας θα γραφτεί με τις εκλογές και αν θα καταφέρουμε μέσα απ΄αυτές , να βγούμε απ΄το μηχάνημα της τεχνητής αναπνοής και ν΄αναπνεύσουμε ελεύθερα.
  Ίδωμεν!

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Απλή σκέψη 09/03/2012 19:26:49

   Μα, χαιρόμαστε, διότι σήμερα, είναι ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ!
   Μέρα μεγάλης νίκης μετά τις πολυήμερες μάχες που έδιναν οι ηγέτες μας!
   Δεν τα μαθες?
   Διάβασε ΒΗΜΑ, δές μέγκα-σκάι, να μάθεις...

   Σήμερα κάναμε κάτι ιστορικό, που έχει καταπληκτικό επιστημονικό όνομα, το λένε "ρήτρες συλλογικής δράσης", είναι δε κα-τα-πλη-κτι-κό πράγμα αυτό απ ότι κατάλαβα, σκέψου τώρα, το όνομα και μόνο, τα λέει όλα: "Συλλογική Δράση" σου λέει!...

   Αυτό λοιπόν το "πράγμα", είναι πολύ καλό για όλους: Και για τους τραπεζίτες και για τον απλό κόσμο, δηλαδή (αυτό είναι το φοβερό) ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ καλό ΚΑΙ για τους 2!!! ΚΑΙ για μας ΚΑΙ γι ..."αυτούς".

   Απίστευτο?
   Και που σαι ακόμα... Αυτό το πράγμα που κάναμε σήμερα, μας μειώνει το χρέος, τόσοώστε να ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πληρώνουμε τους τόκους μας ΚΑΙ τα τοκοχρεολύσια μας στην ώρα μας, να μην υπάρχει ...αγωνία στους πιστωτές μήπως και δεν μπορούμε να καταβάλουμε την προμήθεια στις τάδε του τάδε μηνός... Οι δόσεις των τόκων θα είναι τόσες όσες μπορούμε, ούτε σέντσι παραπάνω.
   Κι έτσι , θα μπορούμε να πληρώνουμε πάντα.
   Και μετά απο χρόνια, θα πληρώνουμε πάλι, γιατι το χρέος θα είναι αν κατάλαβα καλά 120% - και τόσο μπορούμε, παραπάνω όμως δεν μπορούμε. Οπότε μετά από 10 χρόνια, θα χουμε πληρώσει εχμμμ ...πολλά, αλλά δεν θα χουμε ξεπληρώσει τίποτα, πάλι τα ίδια θα χρωστάμε, αλλά μωρέ ποιος ζεί ποιός πεθαίνει σε 10 χρόνια, μόνο τα παιδιά μας αν ζούνε τότε, ε, ας βγάλουν το φίδι απο την τρύπα αυτά!

   Τώρα που στα εξήγησα με απλά λόγια, εύχομαι να αναθεωρήσεις, και να στηρίξεις με όλες σου τις δυνάμεις τον σοσιαλισμόPLUSνουδου, που είναι ο ΝΕΟΣ καταπληκτικός φορέας που νοιάζεται για τον κόσμο, για μας, τους πολλούς, τους πολίτες, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας.

   Μεγειά το κούρεμα κι αφήστε τη γκρίνια! (τη φάπα θα στη δώσω τον Ιούνιο, έχω λόγο... Τώρα, δεν είναι σωστό να σκέφτεσαι φάπες, αστο λοιπόν για Ιούνιο... Χα!)

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ Ανδρέας 09/03/2012 19:58:08

    Τον ¨καταπληκτικό φορέα¨ , μάλλον εσύ τον πλάθεις στις φαντασιώσεις σου.
    Ένας είναι ο φορέας που ευθύνεται για το σημερινό αποτέλεσμα και την εν γένει κατάσταση και έχει το όνομα ΠΑΣΟΚ.
    Οι εκλογές και το αποτέλεσμά τους, θα κρίνουν με ποιον θα πάμε , που θα πάμε και πως θα πάμε.
    Ελπίζω ο Ελληνικός λαός να κρίνει σωστά!

    Υ.Γ. Μη βιάζεσαι για τις φάπες. Κοίτα να τις ρίξεις εκεί που πρέπει με την ψήφο σου.

    • Απλή σκέψη avatar
     Απλή σκέψη @ Απλή σκέψη 09/03/2012 20:12:18

     Και κάτι ακόμη. Εμείς που στηρίζουμε Σαμαρά, είμαστε περισσότερο σκεπτόμενοι απ΄όσο νομίζεις, δεν αεροβατούμε, ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται σήμερα και πως μπορεί από την μικρή αυτή χαραμάδα που άνοιξε μπορεί να μπει φως.

     Υ.Γ. Η Δήλος είναι νησί Ελληνικό!

     • pinokio avatar
      pinokio @ Απλή σκέψη 09/03/2012 20:18:45

      Αλλο το στηριζω και αλλο το καλλιεργω ψευδαισθησεις οτι θα τα φτιαχθουν ολα.

     • Απλή σκέψη avatar
      Απλή σκέψη @ pinokio 09/03/2012 20:32:47

      Καλά, μου αρκεί οτι στηρίζεις.
      Εμένα άσε με να ζω σε ... ψευδαισθήσεις.

 7. Άννα avatar
  Άννα 09/03/2012 20:28:37

  Το κούρεμα του δικομματισμού ήρθε.

 8. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 09/03/2012 20:54:10

  Η ΝΔ πράγματι δοκιμάζει την αντοχή και την υπομονή μας σε πολλά, το δε επικοινωνιακό κενό (καθώς ελέω Σαμαρά ουσία, θέσεις και όραμα υπάρχουν)... κολάζει και δεσπότη. Ακόμα και έτσι όμως εξακολουθεί να αποτελεί την, κατά τα φαινόμενα (απ΄αυτά που βγάζουν μάτι), μοναδική αξιόπιστη πολιτική λύση. Όποιος έχει αντίρρηση επί τούτου μπορεί κάλλιστα να ρίξει στο διαδικτυακό τραπέζι του διαλόγου αντιπροτάσεις. Γιατί μετά τις εκλογές κάπως και από κάποιους, που να πάρει η ευχή, πρέπει να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος.

  Ο ζαλισμένος από την ύφεση κόσμος έχει απαξιώσει οριστικά και αμετάκλητα το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού δυναμικού. Το ότι οι πολίτες λοιπόν ασκούν ακόμα κριτική στη ΝΔ και στον αρχηγό της προσωπικά, συχνά δριμεία μάλιστα, σημαίνει ότι μέσα τους πιστεύουν στη δυνατότητα να μεταβληθεί ο Σαμαράς στον ηγέτη που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.


  Πίσω από την αγωνία της κριτικής δεν μπορεί παρά να σιγοκαίει η φλόγα της ελπίδας.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Τιγράνης 09/03/2012 21:05:08

   Tιγράνη,
   δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου περισσότερο

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Τιγράνης 09/03/2012 22:37:25

   Συμφωνώ...

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Τιγράνης 09/03/2012 22:39:51

   Τιγράνη

   Πολύ φοβάμαι ότι στην ΝΔ όπως το πάνε το πράγμα θα υποστούν μεγάλη ψυχρολουσία από τα αποτελέσματα των εκλογών.

   Με αυτά που βλέπω περιμένω τα πάντα.

   Ακόμα και να δω βουλευτές της ΝΔ να ζητούν μαζικά την επιστροφή της Ντόρας και να το αναδεικνύουν σε νούμερο ένα θέμα της προεκλογικής περιόδου.

   Οι θαυμαστές των λύσεων Παπαδήμου οι νεοδημοκρατικοί νεροκουβαλητές της διαπλοκής έχουν ξεσαλώσει και μας αναγουλιάζουν.

   Φοβάμαι ότι κάποιοι παρασέρνουν τον Σαμαρά στον γκρεμό πιστεύοντας ότι οι παρασκηνιακές διευθετήσεις αρκούν να τους φέρουν στην εξουσία.

   Κάνουν λάθος.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Τιγράνης 10/03/2012 16:22:52

   Τι εννοείς φίλε Τιγράνη όταν λες «να μεταβληθεί ο Σαμαράς στον ηγέτη
   που τόσο έχει ανάγκη η χώρα»;
   Δεν είναι ηγέτης ο Σαμαράς;
   Δεν πιστεύουμε στις ηγετικές του (πλέον) ικανότητες;
   Αρχίσαμε να αμφισβητούμε κάποιες σταθερές που τις θεωρούσαμε δεδομένες;
   Δε γουστάρουμε πια μέτριους το κατάλαβαν αυτό οι φωστήρες της Συγγρού ή όχι;
   Κι ούτε γουστάρουμε να βλέπουμε την ελπίδα να σιγοκαίει !
   Γουστάρουμε την ελπίδα ακέραιη ! !
   Πήρατε χαμπάρι μωρέ ότι κλαψουρίζουμε για την ελπίδα;
   Πήρατε χαμπάρι ότι λίγα πράματα μπορούν πλέον να αλλάξουν και ότι δεν έχει σημασία ποιος θα κυβερνάει;
   Εάν δεν το έχετε καταλάβει λυπάμαι..οι ταγοί μας πάντως με τη στάση τους αυτό μας δείχνουν..
   Αλλά για την ελπίδα που σιγοκαίει κλείνουμε τα μάτια μας ..κι ονειρευόμαστε..
   Πολύ σκοτίδα,θάλεγε η γιαγιά μου..

 9. Aris. A avatar
  Aris. A 09/03/2012 21:00:20

  Ασχετο αλλά νομίζω ενδιαφέρον.

  Σε σημερινές δηλώσεις του ο Ευάγγελος Αντώναρος ενημερώνει ότι η ΝΔ δεν είναι σκορποχώρι και όποιος διαφωνεί να πάρει το καπελάκι του και να φύγει.

  Προφανώς ως γνήσιος και αγωνιστής Νεοδημοκράτης που είναι ο ίδιος αναφέρεται στις μεταγραφές που ήρθαν στην ΝΔ από την μανιοκαταθλιπτική αριστερά του Κύρκου όπως ήταν ο Τζίμας ο Μανώλης και ο Γκιουλέκας.

  Κώστα Ροδινέ μετά και την σημερινή σου κριτική με την οποία αμφισβητείς την επιτυχία του Ευάγγελου Βενιζέλου ανήκεις στην κατηγορία των όσων πρέπει να αποχωρήσουν από την ΝΔ σύμφωνα με τον εκφραστή της Νεοδημοκρατικής συνείδησης Ευάγγελο Αντώναρο.

  Εχει απομείνει κανείς στην ΝΔ που να σκέπτεται να μαζέψει τους Αντώναρους που έχουν αφήσει αμολητούς και προκαλούν.

  Τους έχει περάσει από το μυαλό ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις ΝΔ οπαδών της και ότι δεν αντέχουμε να μας εκφράζουν οι παντός είδους σώγαμπροι του κόμματος.

  Πιστεύουν ότι μπορούμε να ανεχόμαστε τον κομπασμό των Αντώναρων και συνοδοιπόρων για τις απομακρύνσεις πραγματικών νεοδημοκρατών;;

  Παιδιά της ΝΔ οι δύο μήνες μέχρι τις εκλογές είναι τεράστιος χρόνος.

  Ετοιμαστείτε να ζήσετε την καταιγιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ που στηρίζουν Πασόκ και θα αποθεώνουν για δύο μήνες τον σωτήρα Βενιζέλο.

  Δεν αποκλείεται να σας δούμε ξαναστηρίζεται κυβέρνηση Παπαδήμου για να μην πω Βενιζέλου όπως το πάτε.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aris. A 09/03/2012 21:07:09

   ήρθαν τα ήμερα να διώξουν τα ....άγρια!

 10. Silence t. avatar
  Silence t. 09/03/2012 21:32:38

  Πάλι σωθήκαμε , πάλι ιστορική ημέρα , πάλι ελπίδα και προοπτική για τον τόπο , ο Βενιζέλος να πανηγυρίζει , ο Παπαδήμος στα διαγγέλματα , η αντιπολίτευση στην γκρίνια , κανένας όμως στους δρόμους για γλέντια και πανηγύρια , με δεδομένη την λύτρωση από το αποτέλεσμα του psi .

  Τα τελευταία δύο χρόνια οι Έλληνες βρεθήκαμε μπροστά σε διάφορα διλλήματα , ‘’χρεωκοπία , η όχι ‘’ και αν ναι ‘’ελεγχόμενη η ανεξέλεγκτη ‘’ και επίσης ‘’Αγγλικό η Ελληνικό δίκαιο ‘’ , ‘’ δημοψήφισμα , η μήπως όχι ‘’ , ‘’εκλογές , η φυτευτή κυβέρνηση Παπαδήμου ‘’ και το κορυφαίο από τα διλλήματα ‘’ευρώ , η δραχμή ‘’ .

  Στην Ελλάδα λοιπόν του σωτήριου έτους 2012 , η πιο απαγορευμένη , δαιμονοποιημένη , θου κύριε φυλακήν τω στόματι μου και πιο ταμπού λέξη είναι η ‘’ δραχμή ‘’.

  Από τον Παπανδρέου μέχρι τον Σαμαρά , από τον Παπαδήμο μέχρι τον Καμμένο και από τον Πάγκαλο μέχρι τον Τσίπρα , κανένας δεν τολμάει να ξεστομίσει την φράση ‘’ναι ρε δραχμή ‘’ .

  Μία σκοτεινή δύναμη , μία ανίερη συμμαχία , ένας νόμος της σιωπής , δεν αφήνει σε κανέναν να πεί , ( όχι ανοικτά τουλάχιστον ) , την μοναδική , την αληθινή , την ξεκάθαρη επιλογή , επιλογή μονόδρομου , για την διέξοδο από το αδιέξοδο , για τον δρόμο της προοπτικής , της ανάπτυξης , της ανεξαρτησίας και της ανάκαμψης .

  Κανένας δεν τολμάει να πει ότι το ευρώ για τις ανίσχυρες οικονομίες σαν την Ελληνική , (δεν έχω καταλήξει ακόμα για τις ισχυρές οικονομίες ) είναι ένα ‘’κασμιρένιο ιταλικό κοστούμι σε λάθος νούμερο , μία ‘’Ferrari σε άνθρωπο που δεν έχει λεφτά για να της βάλει βενζίνη ’’ .
  Τι νόημα έχει !

  Πόσο φωστήρας των οικονομικών πρέπει να είσαι για να καταλάβεις , ότι όταν το party των καρτών και των δανείων (που δημιουργήσανε την μαϊμού ευημερία) έχει τελειώσει , αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι η πρόσβαση σε φθηνό αυτοκίνητο δύο χιλιάδων κυβικών , ούτε η εύκολη μετάβαση σου σε οποιονδήποτε Ευρωπαϊκό προορισμό για ski .
  Αλλά πλέον η ανάγκη και προτεραιότητα σου μετατοπίζεται σε πιο ουσιαστικά και απαραίτητα πράγματα , σε πιο καθημερινά προϊόντα , υπάρχει πλέον η ανάγκη για υγιή ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα , για ανταποδοτικότητα και για ασφάλεια .
  Οι εποχές για ‘’φανταιζί ‘’ και γιαλαντζή επίδειξη του τίποτα , έχουν περάσει ανεπιστρεπτί .
  Με τα ευρώ αυτά μπορούσαμε να αγοράσουμε , κενές ψυχές σε βλαχομπαρόκ τενεκέδες .

  Ιστορικά η δύναμη της Ελληνικής οικονομίας (πριν γίνουμε χώρα ‘’μπουτίκ ‘’ , όπου το μόνο που κάναμε ήταν η εμπορία και οι υπηρεσίες )ήταν στα γεωργικά προϊόντα , στην βιοτεχνία και στον τουρισμό .

  Τι να λέει δηλαδή το ευρώ σε μία χώρα που στηρίζεται στα παραπάνω .

  Ισχυρό νόμισμα συνεπάγεται ακριβός προορισμός διακοπών , ακριβά αγγουράκια , ρούχα από Ελληνικές βιοτεχνίες μάρκας ‘’Θανάσης ‘’ σε ακριβότερη τιμή από ‘’Armani ’’ που κατασκευάζεται σε κινέζικες βιοτεχνίες .

  Αντί λοιπόν της προφανούς επιλογής , διαλέγουνε , διαλέγουμε , διαλέγετε , την ‘’κουλή’’ επιλογή , που λέει μισθούς Κίνας σε νόμισμα ευρώ !!!!!!

  Άρα μπορεί ο τουρισμός μου να γίνει φθηνότερος , τα ρούχα μου επίσης , το ίδιο και τα αγγουράκια μου , αλλά η αγοραστική δύναμη των πολιτών θα είναι επιπέδου ‘’δούλων’’ στις φυτείες του Σουρινάμ .

  Και θα κλείσω με μία μικρή επιγραμματική σύγκριση .

  Ευρώ = προσιτές Mercedes , προσιτά Nice , προσιτά ταξίδια στο εξωτερικό , δυνατότητα αγοράς I-phone , I-pad , ακριβή βενζίνη (ναι ακριβή βενζίνη γιατί το κράτος μπορεί να την φορολογεί με 80%) , ακριβό ψωμί , ακριβά λαχανικά , αδυναμία ανταγωνιστικότητας των εξαγώγιμων προϊόντων σου , αδυναμία υποτίμησης του νομίσματος σου , έλλειψη ανεξαρτησίας .

  Δραχμή = Mercedes τι είναι αυτό , δυνατότητα αγοράς αντί για Nice , Mice (οι κινέζοι πλέον τα κάνουν ίδια), ταξίδια στην πανέμορφη Ελληνική επικράτεια , κινητό ένα (I-Phone μόνο οι πλούσιοι) και αντικατάσταση κάθε 3 χρόνια , ακριβή βενζίνη (σε σημερινά επίπεδα φαντάζομαι , χωρίς την σκανδαλώδη φορολόγηση που υπάρχει σήμερα) , φθηνά τρόφιμα γενικός (Ελληνικά βέβαια) , αύξηση ανταγωνιστικότητας άρα μείωση και της ανεργίας , άρα επαναφορά της ελπίδας και της χαράς , άρα δημιουργία κοινωνίας αλληλεγγύης και όχι μίσους .

  Γιατί η ρήση ''πάνε κουρέψου ρε'' για εμάς βγήκε .....

 11. franc avatar
  franc 09/03/2012 22:14:10

  "Και για να εισέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης πρέπει πρωτίστως να εγκαταλείψουμε την πολιτική που δημιουργεί την ύφεση."

  Πολύ ωραίο το συμπέρασμά σου αγαπητέ Κώστα Ροδινέ, αλλά θα τολμήσουμε να το ψιθυρίσουμε έστω στους Γερμανούς, τώρα μάλιστα που πέτυχαν και το PSI?
  Φαντάζομαι οτι το πρωτο μέτρο για την ανάπτυξη (για να πάρει μπρός η ατμομηχανή της οικονομίας) είναι η κατάργηση των χαρατσιών, η μείωση των αντικειμενικών αξιών και η φοροαπαλαγή της οικοδομής και των δανείων για αγορά ακινήτων. Αυτά όμως τα απαγορεύει το μνημόνιο που υπέγραψε και ο Σαμαράς. Οπότε ποιός θα τολμήσει τωρα πια να τα ζητήσει? Ερχεται κόλαση και πολύ σύντομα φοβάμαι...

 12. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 09/03/2012 22:41:41

  Δεν είδα κανένα άρθρο του φιλόξενου ιστολογίου να σχολιάζει το θέμα της περιβόητης τροπολογίας που απεσύρθη κακήν κακώς (για να επανέλθει με τρόπο, προφανώς, εν καιρώ...).

  Δείγμα της νέας αντίληψης της νέας δια(συν)κυβέρνησης, ενδεχομένως;
  (το ενδεχομένως για να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και λίγο Διακογιάννη...)

  Εξ όνυχος τον λέοντα, έλεγε ο παππούς Αίσωπος.
  Και τι όνυξ , αδελφέ μου!

 13. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 09/03/2012 22:49:42

  "Έρχεται κόλαση και πολύ σύντομα φοβάμαι…"

  Καλέ μου φίλε, ας μου επιτρέψεις να σε θεωρώ τυχερό που ακόμη δεν ένιωσες το βραστό λάδι να κυλάει στο μυαλό σου κάθε νύχτα και να πνίγει κάθε απόπειρα έστω και πετσοκομμένου όνειρου..
  Γιατί η Κόλαση είναι κιόλας Εδώ, φίλε μου.
  Ίσως ακόμη όχι για κάποιους μας, αλλά για πάρα-πάρα-πάρα πολλούς άλλους Συνέλληνες, έχει έρθει εδώ και δυο χρόνια τώρα..

  ΥΓ. Εννοείται ότι συμφωνώ με ό,τι γράφεις,έτσι;

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 09/03/2012 23:04:17

   Καλά και πριν τι ήταν.
   Τι ήταν πριν με τις πλαστικές σημαιούλες του Ανδρέα της Ελευθεροτυπίας και της Αλλαγής; Πού ήσασταν τότε; Τότε που ο Τύραννος που λατρέψατε και εξυμνήσατε ασελγούσε; Όλα ήταν ωραία με μπόλικη λίμπιντο και μαγκιά.
   Τότε λειτουργούσαν τα παραμάγαζα. Υπήρχε βενζίνη.
   Εμετική ποίηση η όλη ιστορία.
   Συνέλληνα…άλλος ένας φελλός λόγου!

 14. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 09/03/2012 23:05:06

  Αχ,ρε Αντώνη, τι μούκαμες,ορέ!
  Με τιμωρείς μ αυτή την αιφνίδια "ανα-Ναι-ωση σου", να βιώνω ένα ψυχολογικό οξύμωρο στα όρια του μαρτυρίου, αναγκαζόμενος να παρατάσσομαι ως "ενάντιος" ανθρώπων που εδώ μέσα "γνώρισα" και συμπαθώ τα μάλα!
  Και το μικρό μου ονειράκι να βρεθούμε λέει μια γλυκιά ελληνική βραδιά, κάπου στον τόπο μας, ο Φάκτορας, κι ο Στρέϊντζ, κι ο Φαήλος, κι ο Δαναός, κι ο Ροδινός και ο Τιγράνης και κάποιες-οι, ακόμη, να το τσιπουρέψουμε ενδόξως και καλλικελαδικώς, μου το αποδιώχνεις λίγο-λίγο,με τούτα και με κείνα,ρε γαμώτο.
  (Σου,Αντώνη)..

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 09/03/2012 23:11:12

   Όποτε βρεθείς Θεσσαλονίκη, τα τσίπουρα σε περιμένουν, όντας επίτιμο μέλος της κόβας Β. Ελλάδος.
   Μόνο μην αφήσεις τον Δαναό να αρχίσει να απαγγέλει στιχάκια, γιατί θα βραδιάσουμε ...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 09/03/2012 23:14:33

   Aφιερωμένο στον Ποιητή, που μ' εμαθε να αναζητώ την αλήθεια στα Παραμύθια της Χαλιμάς

   “Όσο κρατήσει η ζωή κρατεί κι ο θάνατος.
   Ώρα να σκεφτώ τα μελλούμενα
   σωριασμένα αιφνίδια στο χθες.
   Γι αυτό ποτέ δεν παζάρεψα το ηλιοβασίλεμα
   ο πλούτος μου είναι το στήθος μου.
   και ταξιδεύω σίγουρος,
   όσο η μίνθη ταξιδεύει και το ασπροθύμαρο.
   Ο πλούτος μου είναι το στήθος μου και ταξιδεύω σίγουρος.."
   Νίκος Καρούζος

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 09/03/2012 23:21:05

    The Glorious `90s.
    Ήταν θυμάμαι βρε παιδιά, στα μέσα του ενενήντα,
    με λογιστή πρωθυπουργό, και υπουργούς πενήντα.

    Πολλοί το πανηγύρισαν, που γλίτωσαν την Λιάνη,
    είχαμε νέο κι`άφθαρτο, πρωθυπουργό τζιμάνι.

    Τα Ίμια μας κάνανε να νιώσουμε μακάκες,
    ήρθε μετά κι ο Οτσαλάν και γίναμε … μαλάκες.

    Κι οι Τούρκοι εγελάγανε και παίζανε μαζί μας,
    κι απ` τη πολύ τη ταραχή, στέρεψε και το βυζί μας.

    Παρόλη όμως την οργή, τις εθνικές ξεφτίλες,
    ΕΛΔΕ γεμίσαμε παντού, και Πιέρ Γκαρντέν Μαντίλες.

    Πόρσε, Μερσέντες και Μπεεμβέ γεμίσανε οι δρόμοι,
    και πάθανε τραμπάκουλο, οι δόλιοι τροχονόμοι.

    Και τα θυμάμαι όλα τους, σαν να γινήκαν χθες,
    οι μίζες κυβερνούσανε, (κακούργημα ειδεχθές).

    Και νάσου πάλι το ΠΑΣΟΚ, στα πράγματα και πάλι,
    να λέει φταίγαμε εμείς … σηκώσαμε κεφάλι.

    Εμπρός λαέ με το ΠΑΣΟΚ, το χρέος να πατάξεις,
    κοπρόσκυλα εργαζόμενοι, που θέλατε συντάξεις.

    Και έτσι όπως κάθομαι σε ένα παλιό ντιβάνι,
    αναπολώ ζηλεύοντας την εποχή της Λιάνη.

    Τότε που βίλες, Κοσκωτάς, και λίγο ο Μητσοτάκης,
    ήταν το μόνο πρόβλημα, κι`ας κυβερνούσε ο Άκης.

    Και σαν το ψάρι πια και εγώ, χορεύω στο τηγάνι,
    ζητώντας για πρωθυπουργό την Δήμητρα τη Λιάνη.…
    S.A.

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 09/03/2012 23:24:23

   Θα γίνει, να είσαι σίγουρος. Μην αδειάζεις τη φαρέτρα σου. Η αιχμή του λόγου σου επιστρατεύεται θέλεις δε θέλεις!

 15. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 09/03/2012 23:16:17

  Αυτό που γνωρίζουν οι πάντες είναι πως η ανεργία είναι σ'εφιαλτικά νούμερα,η αγορά έχει διαλυθεί,ζούμε στο πετσί μας βρώμικη επιδρομή του,ήδη,πενιχρού εισοδήματός μας,η ''ανάπτυξη'' είναι πλέον ένα ''υπέροχο'' ανέκδοτο,μισθοί και συντάξεις έχουν κονιορτοποιηθεί,χιλιάδες νοικοκυριά μαστιγώνονται καθημερινά από τη φρικαλεότητα των μέτρων,οικογενειακοί και προσωπικοί προγραμματισμοί έχουν τιναχθεί στον αέρα,η φτώχεια εξαπλώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς,τα χαράτσια και η αφαίμαξη των πολιτών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.Έχουν συντελεστεί εγκλήματα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.Τι να πρωτογράψει ο καθένας πια....Η χώρα διαλύεται.Οι πολίτες χρεωκόπησαν...Κατά τ'άλλα,η Ελλάδα ''σώθηκε'' με το...κούρεμα του χρέους.....Και που είμαστε ακόμα......

 16. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 09/03/2012 23:19:12

  Πάντως,αυτό, Strange μου, προσωπικά το θεωρώ ως έναν απ΄τους σπάνιους διασκελισμούς σ΄ολο το φάσμα του νεότερου τραγουδιού μας:

  "Με μαζεμένα τα μανίκια στο πουκάμισο
  μοιάζεις φιγούρα Αρχαγγέλου στον παράδεισο."

  Μακάρι να μας διαβάσει κι άλλα τέτοια!
  ΥΓ.Εγώ ξέρεις, είμαι και της δουλειάς κι έχω...εξασκηθεί!
  Αντέχω,αντέχω πολύ σου λέω...

 17. Δαναός avatar
  Δαναός 09/03/2012 23:27:05

  Ιδού ο στιχοποιός!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Δαναός 09/03/2012 23:39:05

   Γειάσου δάσκαλε ροζυκλέρη!!!!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Strange Attractor 09/03/2012 23:41:04

    ροζυκλέρη;

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 09/03/2012 23:42:43

     h--p://www.youtube.com/watch?v=51d9wVJeIBo&feature=share

 18. Aris. A avatar
  Aris. A 09/03/2012 23:27:09

  καταπληκτικό συμπυκνώνει όλη την ελληνική τραγωδία.

 19. Aris. A avatar
  Aris. A 09/03/2012 23:31:12

  Κόμη καλησπέρα χάθηκες

  στέκεις και συ άναυδος με όσα συμβαίνουν στην πλευρά των προβληματισμένων για να μην πω απογοητευμένων;;

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ Aris. A 09/03/2012 23:38:23

   Φίλε Άρη,για να γράψω πρέπει να έχω και τη διάθεση.Και επειδή είμαι ειλικρινής,δεν έχω διάθεση.Δεν βλέπω τι γίνεται;Χαμός στο ίσιωμα που λένε...Πάντως,παρακολουθώ και διαβάζω όσο είναι εφικτό.Μερικές φορές η σιωπή λέει περισσότερα.

 20. Δαναός avatar
  Δαναός 09/03/2012 23:31:15

  Σου απάντησα πιο πάνω αγαπητέ Δημήτρη! Με συγκινείς.

 21. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 09/03/2012 23:36:03

  Εκπληκτικό flashback
  ΥΓ:...όπως και το ποίημα του SA!

 22. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 09/03/2012 23:42:31

  Κώστα μου, με πήγες τώρα κάποια χρόνια πίσω, δίπλα στο Νίκο, τον αληθινά μεγάλο μας ποιητή..
  Αν και το θέμα μας είναι πιο...πεζό σήμερα, θέλω κι εγώ να σου χαρίσω ένα ποίημα, το "Αμαρτίου 6" αφιερωμένο σε μιαν άλλη αγάπη μας, που προχτές είχε την...επέτειό της, τη Μελίνα.

  ΑΜΑΡΤΙΟΥ 6.

  Θυμωμένος είμαι απόψε, θυμωμένος, Μελίνα!
  Aπροσδιόριστη είναι η νύxτα, γεμάτη ύποπτες σκιές.
  Και βρίσκομαι πολύ κοντά, στο ατέλειωτο συναίσθημα.
  Εκεί, που γιορτάζουν τα απροσδόκητα νεύματα.
  Το μυαλό μου, μια φούxτα xρυσή άμμος που τρίβεται στα δάxτυλα
  Ο υπόγειος τρόμος, ρεύμα μυστικό, τροφοδοτεί τη λογική του βάθους.
  Ενορxηστρώνει τα ιδιαίτερα σήματα.
  Αγγίζει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της άτυπης εντολής:
  Αυτοί που έπρεπε να μείνουν, έπρεπε και να φύγουν επίσης!
  Λοιπόν, φύγανε, Μελίνα!
  Ερxονται xρόνια όπου η μεγάλη ομάδα των ικανών, θα κυβερνήσει.
  Ο θρόνος της θα είναι ένας τύμβος από μουxλιασμένες μνήμες!
  Ερxονται xρόνια, δίxως αίμα!
  Μόνο κόκκινο νερό, απ' αυτό που ξέπλυναν τα xέρια τους,
  οι xωμάτινες νύxτες...
  Ομως το xρώμα, ξεγελάει μόνο τον άνθρωπο..
  Ποτέ την αλήθεια!
  Κι άσε να ταίζουν τα λεξικά, με διάσπαρτες ανωνυμίες
  Όσοι δεν μεσολαβούν στην Ιστορία
  Όσοι απέxουν απ' το παρασύνθημα των γεγονότων
  Μελίνα, σε ποιους θα xαρίσεις το ένθετο νόημά σου;
  Εσύ πηγαίνεις το δρόμο σου αργά και υποδόρια
  Αντιστρέφοντας τις δονήσεις
  Επιμένοντας στη σκιά ενός Ονείρου
  Και θυμίζοντας, την ύπατη αλήθεια.
  Πως είναι λάθος να σβήνουμε τα λάθη.
  Γιατί, τι μένει τότε, να διδάσκει τα όρια της διαδρομής;
  Μελίνα, τόσο καλά που το ήξερες αυτό
  Τόσο καλά που το υπερασπίστηκες:
  Η μεγάλη ώρα δεν απογράφεται στα ωρολόγια.
  Κοιμάται συνταρακτικά στο βλέφαρο του ανύποπτου σκύλου.
  Στο ρόμβο που ζωγραφίζει στα φτερά της πεταλούδας, ο ήλιος.
  Η μεγάλη ώρα, είναι προϊόν συμπαντικής φωτοσύνθεσης..
  Όπως εσύ.
  Μελίνα μου..
  ---------------------------------------------------------------  ΥΓ Κώστα θα τα πούμε συντόμως εμείς...εξωπολιτικώς!

 23. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/03/2012 23:51:22

  Όταν τσιπουρώνεται ο Δαναός, τον έχει τον διασκελισμό του. Πράγματι.

 24. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 09/03/2012 23:52:30

  Tα είπε όλα σε τέσσερις γραμμές!

  "Επιμένοντας στη σκιά ενός Ονείρου
  Και θυμίζοντας, την ύπατη αλήθεια.
  Πως είναι λάθος να σβήνουμε τα λάθη.
  Γιατί, τι μένει τότε, να διδάσκει τα όρια της διαδρομής;"

  να μάθουμε από τα λάθη μας
  να αναζητήσουμε την αλήθεια
  και κυνηγώντας τ' όνειρο
  να βρούμε ξανά το δρομο μας...

 25. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 09/03/2012 23:55:02

  Κόμη,
  η σιωπή είναι βροντερή, αλλά ο λόγος κοφτερός!

 26. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/03/2012 23:58:11

  Και σήμερα ξεκίνησε
  να πάει για τη μοδίστρα
  που κάθεται σ' ένα στενό
  κοντά στη Βαγγελίστρα

  Και μού 'παν πως την είδανε
  να βγαίνει χέρι χέρι
  μαζί με το Χαράλαμπο
  από το Ροζυκλαίρη

  Αυτά λοιπόν τα νέα
  της Αλεξάνδρας
  που σου 'λεγε δεν ξέρει
  τι θα πει άντρας

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Strange Attractor 10/03/2012 00:00:07

   αυτό γράφτηκε για τον...Δαναό;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Strange Attractor 10/03/2012 00:02:36

   Ήταν θαμώνας στον παλιό κινηματογράφο ΡΟΖΙΝΚΛΕΡ, εξ ου και το ροζυκλέρης!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Strange Attractor 10/03/2012 00:04:17

   τι μαθαίνει κανένας για τον Δαναό!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Strange Attractor 10/03/2012 00:07:09

   Έμαθες τώρα ότι τον λένε και Χαράλαμπο (αλλά τον φωνάζουνε Ντολόρες).

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Strange Attractor 10/03/2012 00:08:56

   αυτά είναι διαδόσεις!
   δεν πτοείτε ο Δαναός!

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Strange Attractor 10/03/2012 00:10:22

   Γι αυτό βρε κουτά έγινα υψίφωνος!

 27. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 09/03/2012 23:59:51

  Βλέπω ότι και πάλι αναζητούμε τη δροσιά στο μοναδικό πραγματικά σπουδαίο ελληνικό "προϊόν" του περασμένου αιώνα.

  Τίτος Πατρίκιος

  Πορεία

  Τότε ήρθε στη συνεδρίαση ο Χαρίλαος,
  πραγματικό του όνομα Γεράσιμος,
  και είπε:
  "Συναγωνιστές θα νικήσουμε".
  Τον σκότωσαν έπειτα από δυο μέρες.
  Και ήρθε στη θέση του ο Αλέξης,
  όνομα πραγματικό του Νίκος,
  και είπε:
  "Συναγωνιστές θα νικήσουμε".
  Στο τρίτο κύμα της τρομοκρατίας
  έπιασε θέση λογιστή.
  Τότε ήρθε στη θέση του ο Γρηγόρης,
  επιλεγόμενος Αρμένης, πραγματικό του όνομα άγνωστο
  κ' είπε:
  "Αδέρφια, θα περάσουμε πολλές δοκιμασίες
  μα θα νικήσουμε".
  Αργότερα ανέλαβε πιο υπεύθυνη δουλειά.
  Κ' ήρθε στη θέση του η Ρόζα,
  πραγματικό της όνομα Φανή,
  κ' είπε:
  "Θα πρέπει τώρα να προσαρμοστούμε
  στις νέες συνθήκες".
  'Οταν την πιάσαν ήρθε στη θέση της ο Πέτρος,
  πραγματικό του όνομα Θανάσης
  κ' είπε:
  "Ο δείχτης των απεργιών ανέβηκε".
  Πέθανε αργότερα στο σανατόριο.
  Κ' ήρθαμε με τη σειρά μου εγώ κι ο Πελοπίδας κι ο Στρατής
  ήρθαν παιδιά καινούργια, οι καταδίκες ηγετών
  ήρθανε τα πεντάχρονα, τα εφτάχρονα, οι αλλεπάλληλες επαναστάσεις
  ήρθανε τα συνέδρια, η αποκατάσταση νεκρών ηρώων
  ο θάνατος από τα γερατειά
  σκοτείνιασε η σειρά των ονομάτων, μπερδεύτηκε η συνέχεια...
  Και είπε ο νέος εργάτης στη νέα συνεδρίαση:
  "Σύντροφοι θα νικήσουμε".

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 10/03/2012 00:07:20

   Ἂν δὲν μοῦ ῾δινες ποίηση Κύριε

   Ἂν δὲ μοῦ ῾δινες τὴν ποίηση, Κύριε,
   δὲ θἄχα τίποτα γιὰ νὰ ζήσω.
   Αὐτὰ τὰ χωράφια δὲ θἆταν δικά μου.
   Ἐνῷ τώρα εὐτύχησα νἄχω μηλιές,
   νὰ πετάξουνε κλώνους οἱ πέτρες μου,
   νὰ γιομίσουν οἱ φοῦχτες μου ἥλιο,
   ἡ ἔρημός μου λαό,
   τὰ περιβόλια μου ἀηδόνια.
   Λοιπόν; Πῶς σοῦ φαίνονται; Εἶδες
   τὰ στάχυά μου, Κύριε; Εἶδες τ᾿ ἀμπέλια μου;
   Εἶδες τί ὄμορφα ποὺ πέφτει τὸ φῶς
   στὶς γαλήνιες κοιλάδες μου;
   Κι᾿ ἔχω ἀκόμη καιρό!
   Δὲν ξεχέρσωσα ὅλο τὸ χῶρο μου, Κύριε.
   Μ᾿ ἀνασκάφτει ὁ πόνος μου κι᾿ ὁ κλῆρος μου μεγαλώνει.
   Ἀσωτεύω τὸ γέλιο μου σὰν ψωμὶ ποὺ μοιράζεται.
   Ὅμως,
   δὲν ξοδεύω τὸν ἥλιό σου ἄδικα.
   Δὲν πετῶ οὔτε ψίχουλο ἀπ᾿ ὅ,τι μοῦ δίνεις.
   Γιατί σκέφτομαι τὴν ἐρμιὰ καὶ τὶς κατεβασιὲς τοῦ χειμῶνα.
   Γιατί θἄρθει τὸ βράδι μου. Γιατί φτάνει ὅπου νἆναι
   τὸ βράδι μου, Κύριε, καὶ πρέπει
   νἄχω κάμει πρὶν φύγω τὴν καλύβα μου ἐκκλησιὰ
   γιὰ τοὺς τσοπάνηδες τῆς ἀγάπης.

   Nικηφόρος Βρεττάκος

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 10/03/2012 00:10:56

    Σε αυτούς που φύγανε νέοι….
    Της νύχτας τα αμαρτήματα τα αγγίζει ο Θεός.
    Κι`αυτούς που παραάγγιξε τους θέλει πιο κοντά του.
    Και ξαφνικά τη νιότη τους την κόβει με μαχαίρι.
    Όμως δεν είναι συμφορά, δεν είναι για να κλαις.
    Σκεφτείτε μόνο τούτο εδώ, πως προτιμότερο αν θες…
    Είναι ζωή μικρή και πύρινη παρά ζωή χωρίς φωτιές.
    Strange Attractor

 28. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/03/2012 00:05:08

  Τίποτα (ποίηση) σε εγκωμιασμό τραχτέρ έχετε; Αν θέλετε έχω....

 29. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 10/03/2012 00:09:42

  Τι όμορφο,τι ιδιαίτερος ποιητής ο Τίτος..Με πάει λίγο , (ως ατμόσφαιρα) στο Ζένια Γιεφτουσένκο..

  Μα αυτή δεν είναι η Ελλάδα μας,στην τελική, που λέει και η πιτσιρικαρία;

 30. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 10/03/2012 00:11:04

  Για το Νικηφόρο πρέπει να τα πούμε και εδώ κάποτε,έχουμε τα 100 χρόνια του φέτος..

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 10/03/2012 00:14:56

   Για αυτό το ανάρτησα.
   Να κάνουμε ένα αφιέρωμα.
   Πριν χρόνια είχα δεί στη Νέα Υόρκη ...οπτικοποιημένη τη "Λειτουργία Κάτω από την Ακρόπολη"
   Συγκλονιστικό!

   "Ουκ εάλω η βασιλεύουσα ψυχή των Ελλήνων¨!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 10/03/2012 14:18:42

   ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ

   Όλα τα ζώα, που κάποτε με συντρόφεψαν και συντρόφεψα στη ζωή μου…
   Που κοιταχτήκαμε ώρες, ενώπιος ενωπίω στα μάτια…
   (Η Τιτίνα, ο Φρεντ, η Αραπούλα),
   όταν γίνεται θλίψη έρχονται,
   απ όλα τα σημεία του χρόνου, συνωστίζονται γύρω μου,
   κι όλα μαζί με ακολουθούν στο σκοτάδι,
   φέγγοντάς μου τον δρόμο της ερημιάς, με τα μάτια τους…

   Νικηφόρος Βρεττάκος

 31. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 10/03/2012 00:17:10

  Άντε σε παιχνίδι με μπάσατε σήμερα,έτσι και μπλέξει μαζί σας κανείς..
  Λοιπόν, μια άσκηση ρίμας και Καλό Σαββατοκύριακο!
  (Αντώνη,μου φαίνεται ότι στο τέλος θα μας φέρεις...πιο κοντά!)  *ΚΕΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

  *Δεν έχουν άκρη τα μεγάλα
  Μεγάλο είναι το μικρό
  Ο γαλαξίας δε βγάζει γάλα
  Κρύβεται αλλού το μυστικό

  Όλα έχουν γίνει με τη μία
  Και όλα τ’ άλλα είναι Αυτό
  Η αναιμία είν’ ανεμία
  Το φανερό είν’ το πιο κρυφό

  Ό,τι κι αν πέρασε θα φτάσει
  Ό,τι συμβαίνει έχει χαθεί
  Κανείς ποτέ δεν θα προφτάσει
  Κανείς ποτέ δεν θα σωθεί.

  Μη βάζεις τ’ όνειρο έπ’ ώμου
  Κάθε σκοπός είναι νεκρός
  Αρχή και Τέλος του Υπερνόμου
  Η ανυπαρξία του Κανενός.

  Η Αντίφαση είναι σκουπίδι
  Ανειδοποίητων μυαλών
  Κανείς δεν παίζει στο σανίδι
  Μόνο η ανάγκη των τρελών.

  Και το Μηδέν είναι ο Κύκλος
  Η Μαύρη Τρύπα του Κενού
  Όλα ως τώρα ένα Μήπως
  Και μια Ψευδαίσθηση Εαυτού.

  Κι αν κάτι «υπάρξει», θα’ ναι η ώρα
  Της μικροθάνατης ζωής
  Που σελαγίζει μεσ’ στη μπόρα
  Μιας Ουτοπίας μοναδικής.

  Έτσι για να τελειώσει η φάρσα
  Και αποτέλεσμα ουδέν
  Από τα πρίμα πας στα μπάσα
  Κι απ΄ το Μηδέν πας στο Μηδέν..
  ------------------------

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 10/03/2012 00:28:30

   Aγαπητέ Δημήτρης,
   χαρά μας η συμμετοχή σου και ο διάλογος μαζί σου.

   "Μεταξύ των άλλων, να κάνεις φίλο εκείνον που υπερέχει στην αρετή και είναι άριστος."
   Από τα Χρυσά Επη των Πυθαγορείων
   Καλό Σαββατοκύριακο

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 10/03/2012 00:31:18

   Δηλαδή βαλθήκατε όλοι να μας τρελάνετε απόψε;

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Δαναός 10/03/2012 00:36:02

    απορώ πως ...αντιστέκεσαι ακόμη!

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Κώστας Ροδινός 10/03/2012 00:48:41

     Με κρατάτε εσύ κι ο Strange!

 32. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/03/2012 00:22:53

  Έτσι για να τελειώσει η φάρσα
  Και αποτέλεσμα ουδέν
  Από τα πρίμα πας στα μπάσα
  Κι απ΄ το Μηδέν πας στο Μηδέν..

  Καααταπληκτικόοοοο!!!! +10000

 33. 520χλμ βόρεια avatar
  520χλμ βόρεια 10/03/2012 00:24:35

  Τελικά να δούμε τα εξής : τι ειναι δεξιά ,τι.ειναι αριστερά ,τι ειναι κέντρο.ειναι πολ λυ εύκολο να έχουμε τα λεφτά του μπαμπα ,να καθόμαστε (ανώνυμοι και ας γράφουμε με ονοματεπώνυμο ,που λίγοι μας ξέρουν )πίσω απο ένα πληκτρολογιο(ασφάλεια ειναι αυτο)και να κάνουμε τους αριστερούς.παιδακια με μπουτια μεγάλωμενα με τις λαμογιες των μπαμπαδων .και κάνουν τους αριστερούς κάνοντας ιδεολογικά σαλτανατια. Τελικά τι ειναι αριστερός .δεν θέλω να μ απαντήσει οποίος έχει το πρόβλημα λυόμενο απο τον μπάμπα του.θελω να έχει στάση ζωής και πορεία μόνος του.εγω ξέρω αριστερούς με στάση ζωής ελάχιστους ,που ειναι στον προθάλαμο για.........μοναστήρι.και κάτι ακόμα ,επιτέλους ας σταματήσει αυτη η φλυαρία .μιλαμε ,μιλαμε κ.αι δεν κανουμέ τίποτα.ας σκισουμε τις ταμπέλες ,δεξιός ,αριστερός ,κεντρωος,και να δούμε τι έχει ανάγκη αυτη η πατρίδα που κατα πλειοψηφία ξεσκισαμε. Ειναι δυνατόν ακόμα να μιλαμε για ιδεολογίες . ΞΥΠΝΗΣΤΕ όσοι δεν είστε βολεμένοι......

 34. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 10/03/2012 00:56:22

  Magna Graecia Ποτέ μου δεν αμφέβαλλα για τη βαθιά ελληνικότητα της περιοχής. Τουλάχιστον αφότου βρέθηκα για πρώτη φορά -και μοναδική ώς σήμερα- στην Μεσίνα της Σικελίας (την αρχαία ελληνική Μεσσήνη) και πήγαμε με το αυτοκίνητο ώς την περιοχή που ακόμη και σήμερα λέγεται Νάξος, για τον λόγο ότι στην παραλία της αποβιβάσθηκαν οι πρώτοι Ελληνες άποικοι από το ομώνυμο νησί του Αιγαίου. Σε όλη τη διαδρομή κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, παρατηρούσα τα σπίτια από την πλευρά της ακτής. Ημουν έκθαμβος, αλλά και βαθιά συγκινημένος (όχι όμως όσο συνήθιζε ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι αλήθεια...), διότι έβλεπα την πατρίδα μου: Ασύλληπτης ασχήμιας οικοδομές με «πανωσηκώματα», κολλημένες η μία με την άλλη, χωρίς δίοδο προς την παραλία, φτιαγμένη καθεμιά τους κατά το προσωπικό και πάντα φρικώδες γούστο του ιδιοκτήτη της. Ολο αυτό το απερίγραπτο χάος της οικοδομικής αυθαιρεσίας και η υπερσυγκέντρωση κακογουστιάς (που σχεδόν υπερέβαινε και αυτά τα περίχωρα του Ηρακλείου...) ήταν εντελώς ελληνικό. Βρισκόμουν στη Magna Graecia. Δεν χρειαζόταν να μου το πουν, το έβλεπα γύρω μου... Τα θυμήθηκα αυτά διαβάζοντας μια είδηση η οποία εμπλουτίζει, πιστεύω, με μία ακόμη διάσταση τη σύγχρονη αντίληψη της έννοιας Magna Graecia: Τα περισσότερα από τα 1.081.698 αδήλωτα στην εφορία ακίνητα που ανακαλύφθηκαν πέρυσι από τις ιταλικές αρχές βρίσκονται στις περιοχές Νάπολης, Κοζέντσα, Σαλέρνο και Ρέτζο Καλάμπρια. Ολες τους είναι λίγο βορειότερα της περιοχής που είχα την τύχη (μπορεί και την ατυχία, δεν ξέρω...) να δω κάποτε εγώ. Γεωγραφικά όμως ανήκουν στην ιστορική περιοχή της Magna Graecia. Και αν σήμερα είναι μέρος της Ιταλίας, τι πειράζει, αφού πολιτισμικά είναι πάντα ένα κομμάτι της Ελλάδας; Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr "Το ελληνικό χρέος και οι στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας έχουν πραγματικά μια μοναδικότητα", πρόσθεσε Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα. ΕΤ. Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 Έχουμε όντως ώς φυλή μιά μοναδικότητα. Σέ όποια χώρα καί νά ζούμε. Δέν είναι ελλαδικό τό φαινόμενο. Είναι ελληνικό. Είμαστε τό μοναδικό μαυροφανές λευκό πρόβατο τής Ευρώπης. Πεισματικά οι ελληνογενείς αρνούνται τό φράγκικο πρότυπο ύπαρκτικής παρουσίας καί ενστικτωδώς αντιδρούν. Άς εκμεταλευθούμε επιτέλους τήν μοναδικότητά μας, πού αρνείται πεισματικά τήν ενσωμάτωσή της στήν «φραγκοευρωπαϊκή πρόοδο». Κάποτε πρέπει νά ξαναμπούμε δυναμικά στήν Ιστορία.

 35. Heaven avatar
  Heaven 10/03/2012 04:15:17

  δυστυχως έχεις δίκαιο σε όλα όσα λες!
  το πρόβλημα όμως είναι αν ακόμη υπάρχει χρόνος για διορθωτικές κινησεις, και ποιες είναι αυτές;

  το θέμα των προσώπων των ψηφοδελτιων θεωρω ότι είναι μειζον!!

 36. Κωσταντινος Π. avatar
  Κωσταντινος Π. 10/03/2012 04:18:55

  η κατάθεση της τροπολογίας και η κακήν κακως αποσυρσή της αποδεικνύει για ακόμη μία φορά περίτρανα την αφασία του πολιτικού προσωπικού Πασοκ και ΝΔ!
  Ειλικρινά δεν νομίζω να φαντάζονται τι έρχεται!

 37. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 10/03/2012 08:04:07

  Μας πήρες την παρθενιά μας...που θα λεγε και η Μελίνα. Έλεος, με τη Μελίνα ακόμη;

 38. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 11/03/2012 00:20:34

  Συνεχίζοντας από εκεί, που τελειώνεις, αγαπητέ ΚΡ, θα έλεγα ότι
  "Και επειδή η Ανάπτυξη δεν έρχεται μόνο με λόγια, πρέπει να δούμε με τι και πως θα την επιδιώξουμε, έτσι ώστε να αποκλεισθούν οι "διαχειριστές" της στο παρελθόν και οι μέθοδοι, που την χαντάκωναν και την διαμέριζαν στα χέρια των κομματόσκυλων (που τώρα ουρλιάζουν από την πείνα και περιμένουν τα πρώτα "αναπτυξιακά κεφάλαια" να εμφανιστούν).
  Αλλά, δυστυχώς, κανένας δεν πρότεινε κάτι ρηξικέλευθο και αποτελεσματικό μέχρι τώρα. Πλήρης αφλογιστία! Και έτσι, περιοριζόμαστε στους ευαγγελισμούς...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.