#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/03/2012 23:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το "κούρεμα" τελείωσε, αρχίζει το στριπτίζΑν θα περιγράφαμε σκωπτικά το θέμα με το PSI που έκλεισε και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 8 το πρωί, ο τίτλος που θα βάζαμε είναι ένας: «Το κομμωτήριο έκλεισε ανοίγει το… στριπτιζάδικο». Διότι το κούρεμα έλαβε τέλος, αλλά από εδώ και πέρα θα ξεγυμνωθεί η ελληνική οικονομία και οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να πληρώσουμε τα δάνεια που θα αρχίσουμε να παίρνουμε.

Η προθεσμία για την αποδοχή του αιτήματος για συμμετοχή στο κούρεμα έληξε με αρκετές διαρροές από εκεί που δεν το περίμενε η κυβέρνηση, εξ ου και ο θυμός για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ποσοστό συμμετοχής θα κυμανθεί λίγο πάνω από το 85%, δηλαδή περί τα 175 δις ευρώ. Από τα 206 δις του χρέους που μπήκε στο κουρείο, η συμμετοχή είναι στο 80%-82%.

Οι απόψεις για το τελικό ποσοστό είναι διαφορετικές, έστω κι ελαφρά, διότι άλλα ομόλογα είναι στο ελληνικό δίκαιο, άλλα στο αγγλικό κ.λπ.

Πάντως, τραπεζίτης που μίλησε στο Bloomberg, προέβλεψε ότι η συμμετοχή για τα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο διαμορφώθηκε στα 155 δισ. ευρώ, στην πρόσκληση απάντησαν θετικά 12 από τα 18 δισ. ευρώ των κατόχων ομολόγων υπό ξένο δίκαιο και στο λογαριασμό προστέθηκαν άλλα 7 δισ. ευρώ από τα δάνεια των ΔΕΚΟ.

Από εδώ και στο εξής η αντζέντα διαμορφώνεται ως εξής: Το μεσημέρι της Παρασκευής συνέρχεται το Eurogroup για να λάβει τις τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά το θέμα της ενεργοποίησης της ρήτρας συλλογικής δράσης. Αν το ποσοστό συμμετοχής φτάσει τελικά ή ξεπεράσει το 88,5% τότε ενδεχομένως δεν θα ενεργοποιηθούν τα περίφημα CACs.

Στις 12 Μαρτίου, θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων, ενώ την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει το Eurogroup (διά της φυσικής παρουσίας των υπουργών αυτή τη φορά), σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα.

Στις 14 Μαρτίου αναμένεται η συνεδρίαση του Euroworking Group για να κλειδώσει το νέο πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ και να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των εκταμιεύσεων.

Στις 15 Μαρτίου θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος στήριξης.

Για τα ομόλογα υπό ξένο δίκαιο, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω των όρων των ομολόγων αλλά και του γεγονότος ότι έχουν ήδη ενσωματωμένες ρήτρες, η ανταλλαγή θα γίνει στις αρχές Απριλίου.

Όμως τώρα που τέλειωσε το κούρεμα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο και τα οποία ακόμη δεν έχουν εξειδικευτεί. Μέχρι τον Ιούνιο θα ζούμε στον αστερισμό της νέας φτώχειας και ανεργίας, της σκληρής λιτότητας και των ανάλγητων πολιτικών. Μόνη ελπίδα η αλλαγή της κυβέρνησης να συνοδευτεί κι από αλλαγές στις πολιτικές που ακολουθούνται. Διότι ο κόσμος απόψε και τις προηγούμενες ημέρες δεν καταλαβαίνει από PSI και πράσινα άλογα. Γεμάτο το πιάτο θέλει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010 avatar
  firiki2010 09/03/2012 00:30:14

  " Αν ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από PSI και πράσινα άλογα" κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει. Γιατί το "γεμάτο πιάτο" (και) από κάτι τέτοια ... ακαταλαβίστικα εξαρτάται

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ firiki2010 09/03/2012 06:33:22

   Μάλιστα... Η οβίδα μεγατόνων έχει εκτοξευθεί και ήδη την παρακολουθώ να έρχεται κατά πάνω μου. Όμως, σύμφωνα με το σχόλιο σας, το κυρίως προβλημα μου δεν είναι ότι σε λίγο θα σκάσει πάνω στο κεφάλι μου, αλλά το γεγονός ότι δεν έχω κατανοήσει πλήρως τον προωθητικό της μηχανισμό. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω αν το "τρία πουλάκια κάθονταν, στου Διάκου το ταμπούρι" ταιριάζει κάπου αλλού περισσότερο, με το συμπάθιο κιόλας...

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Πεπόνης 09/03/2012 08:47:36

    Ισχύει για οποιοδήποτεν πρόβλημα. Δεν λύνεται αν δεν το κατανοήσεις. Αλλιώς απλώς ... θέλεις.

    • Πεπόνης avatar
     Πεπόνης @ firiki2010 09/03/2012 09:08:30

     Δηλαδή αν κατανοήσω πλήρως το PSI θα αποφύγω την μείωση του μισθού μου;

     • paliouras avatar
      paliouras @ Πεπόνης 09/03/2012 10:46:42

      Μα γιατί δεν πανηγυρίζεις κι εσύ μαζί με τον Βενιζέλο και το firiki ;
      Για τα 60 δις που θα πάρουν επιπλέον οι τράπεζες και για την απώλεια των μισών αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων;
      Πανηγύριζε λοιπόν, που τα 370 δις του χρέους σε ιδιώτες γινονται 400 δις διακρατικά και ενυπόθηκα !!!
      Αλλιώς θα βγεί η Κομμαντατούρ με Dexi extrem, firiki , Πορτοσάλτε , Τρέμη, Καψήδες να εφαρμόσει τους νόμους του Ράιχ και να εκτελεί τους αντιφρονούντες στο εθνοσωτήριο PSI , όπως προέτρεψε πριν λίγες μέρες ο Μπάμπης του Σκάι.

     • Ανδρέας avatar
      Ανδρέας @ paliouras 09/03/2012 16:15:55

      +1000

 2. Τασος avatar
  Τασος 09/03/2012 01:56:00

  Για το κουστούμια δεν μας είπες το επιτόκιο ποσό θα είναι μάστορα;;;;

 3. Greg karadexios avatar
  Greg karadexios 09/03/2012 09:20:18

  " Μέχρι τον Ιούνιο θα ζούμε στον αστερισμό της νέας φτώχειας και ανεργίας...." Δηλαδή, για να καταλάβω από τον Ιούνιο θα αλλάξουμε αστερισμό;

 4. johnny avatar
  johnny 09/03/2012 09:24:12

  "Μόνη ελπίδα η αλλαγή της κυβέρνησης να συνοδευτεί κι από αλλαγές στις πολιτικές που ακολουθούνται".Αυτο θα ειχε νοημα αν τα κομματα που θα κυβερνησουν μετα τις εκλογες εχουν αλλες πολιτικες,γιατι μεχρι στιγμης η μονες που ασκουνται ειναι του κουρεματος των χρεων των μαγαζιων τους,το βολεμα των ημετερων,συνενετικα,και της κατατρομοκρατησης του λαου ποτε με την επερχομενη χρεοκοπια αν τυχων δεν σκυψουν το κεφαλι και ποτε την ανοδο της αριστερας που θα μας γυρισει στον εμφυλιο.

 5. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 09/03/2012 09:40:18

  Πέρα από διάφορα λαϊκίστικες απόψεις που ακούγονται από τους διάφορους πολιτικάντηδες θα πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:
  1. Το Δ.Ν.Τ είναι ένας διεθνής οργανισμός με συμμετέχοντα μέλη όλα σχεδόν τα κράτη του ανεπτυγμένου κόσμου και όχι μόνο, με σκοπό ύπαρξης την επέμβαση σε οικονομίες για τον εξορθολογισμό του εμπορικού ισοζυγίου. Το πρόβλημα αυτό έχει και η Ελλάδα η οποία είναι μέλος του Δ.Ν.Τ και με αίτησή της ζήτησε τη συνδρομή του.
  2. Επειδή η Ελλάδα δεν έχει εθνική οικονομία αλλά συμμετέχει στη ζώνη του ευρώ και είναι μέλος της Ε.Ε συνεπικουρείται το έργο του Δ.Ν.Τ από την Ευρ.Τράπεζα και την Ε.Ε.
  3. Σήμερα τελειώνει μία φάση θεσμοθέτησης μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το κούρεμα ήταν δεδομένο από την αρχή όμως έπρεπε να διασφαλιστεί η επιτυχία του.
  4. Η διαφωνία του ελληνικού πολιτικού σκηνικού έγκειται στην αποσοσιαλιστικοποίηση ή όχι του κράτους. Η συντριπτική πειοψηφία λέει ΝΑΙ στην αποσοσιαλιστικοποίηση και εδώ είναι η μεγάλη ιδεολογική νίκη της πολιτικής της ελεύθερης αγοράς. Η παράταξη της Ν.Δ είναι ο μεγάλος νικητής. Υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει την ορθή πρακτική σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και τους αριστερούς οι οποίοι θέλουν κρατισμό.
  5. Το 4. από μόνο του δεν λέει τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Πρέπει να γίνουν όλα αυτά που το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να κάνει για να μη ξεβολέψει τον κομματικό στρατό.
  6. Πρέπει να αναπτυχθεί ανάπτυξη στη βάση του εξαγωγικού εμπορίου και όχι ανάπτυξη με βάση τον καταναλωτισμό τύπου Σημίτη.
  7. Ο απλός πολίτης έχει επιβαρυνθεί και νιώθει έντονα την πίεση γιατί είναι ο αδύναμος. Αυτό όμως δεν πρέπει να το καπηλευτούν οι αριστερόστροφοι λαοπλάνοι. Το ψέμα ότι ο καπιταλισμός λειτουργεί μόνο υπέρ του κεφαλαιούχου δεν πρέπει να βρεί πρόσφορο έδαφος. Στον καπιταλισμό διαπραγματεύεται και η εργασία: ο καλός εργαζόμενος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, αυτοί που πρέπει να τρέμουν είναι οι άχρηστοι/τεμπέληδες.
  8. Δυστυχώς φτάσαμε σε εκείνο το σημείο που είχαν προ πολλού επισημάνει τα επιτελικά στελέχη της Ν.Δ: "Εύχομαι η Ελλάδα να μη χρειαστεί να το μετανιώσει."
  Το μετάνιωσε;

  • noldor avatar
   noldor @ Dexi Extrem 09/03/2012 12:15:38

   Σε ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια. Μέχρι σήμερα με είχε πείσει η ΝΔ ότι υπήρχε και άλλος δρόμος και ότι αν είχαμε ακολουθήσει άλλο δρόμο τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Αφού όμως "Το πρόβλημα αυτό έχει και η Ελλάδα η οποία είναι μέλος του Δ.Ν.Τ και με αίτησή της ζήτησε τη συνδρομή του." Τότε καλώς πήγαμε στο ΔΝΤ, μπράβο στο Γεώργιο το Μέγα και μαύρο στην λαϊκίζουσα ΝΔ που για μικροπολιτικές επιδιώξεις και πρόσκαιρα κομματικά οφέλη αρνήθηκε με επιμονή να δει την πραγματικότητα. Με έπεισες θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ στις εκλογές όποτε και αν γίνουν.

   • Dexi Extrem avatar
    Dexi Extrem @ noldor 09/03/2012 12:51:42

    Σε περίμενα με ανυπομονησία. Τα συμπεράσματά σου δεν είναι λογικά. Ένα παράδειγμα. Εγώ είπα ότι η Ελλάδα ζήτησε τη συνδρομή του ΔΝΤ. Αμφιβάλλει κανείς; Αυτό δε σημαίνει ότι ο ΓΑΠ καλώς έκανε. Τα λάθη τους μας οδήγησαν εκεί.Τέλος πάντων. Για να συνεννοηθούμε πρέπει να βρούμε κοινό τόπο αξιών. Υπάρχει τέτοια πιθανότητα ή να μιλάμε με ατέλειωτες ειρωνίες. Εγώ πάντως έχω αστείρευτη ικανότητα. Εσένα όμως θα έλεγα ότι σου θίγει το ευγενικό σου προφίλ η ιδεοληψία κατά της Ν.Δ. Επίσης σε ενημερώνω ότι η θέση του extrem μπορεί να είναι επιθετική και επομένως θεαματική όμως δεν είναι απαραίτητα κακή.

    • noldor avatar
     noldor @ Dexi Extrem 09/03/2012 13:41:57

     Ως ψηφοφόρος της ΝΔ τα τελευταία 23 χρόνια, από τότε που άρχισα να ψηφίζω, γραμμένο μέλος μόλις από τις εσωκομματικές εκλογές όπου μετείχα ως χειριστής (μέχρι τότε καμία σχέση δεν είχα εγώ ή άλλο κοντινό μου πρόσωπο με τον κομματικό μηχανισμό) δηλώνω ότι η ιδεοληψία μου κατά της ΝΔ γεννήθηκε και φούντωσε από τα μέσα Νοεμβρίου όταν, κατά την δική μου εκτίμηση, ο Σαμαράς στήριξε τον καταρρέοντα στην Βουλή ΓΑΠ και αντί τιμωρίας για την καταστροφή που προξένησε αυτός και η οικογένειά του σε μένα, τα παιδιά μου και την χώρα μου , τώρα κάνει ήσυχος ποδήλατο και κανώ ενώ εγώ πρέπει να σκέφτομαι που και πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν έχω ζητήσει ποτέ χάρες από κανέναν απαιτώ παραδειγματική τιμωρία. Για ένα και μόνο κατηγορώ τον Καραμανλή ότι δεν τιμώρησε την πράσινη διαπλοκή. Στην δεύτερη φορά δεν θα συμμετάσχω.

     • noldor avatar
      noldor @ noldor 09/03/2012 14:04:29

      ποδήλατο και κανό

     • Dexi Extrem avatar
      Dexi Extrem @ noldor 09/03/2012 14:21:53

      Η Ν.Δ είναι παράταξη και δεν είναι απλά ένα κόμμα. Είναι η Συντηρητική Παράταξη στην Ελλάδα και κατά καιρούς - ανάλογα με τον αρχηγό της - είχε πολιτικό στίγμα διαφορετικό αλλά ποτέ δεν ξέφυγε από τις αρχές της. Η υποστήριξη ή όχι της Ν.Δ δεν πρέπει - κατά τη γνώμη μου - να σχετίζεται με την προσωπική μας κατάσταση. Η ιδεολογία της Ν.Δ δεν συμβιβάζεται με παρέμβαση του κράτους στην οικονομία. Μην περιμένεις από τη Ν.Δ να σε βοηθήσει στο οικονομικό επίπεδο προσωπικά. Η Ν.Δ θα θεσμοθετήσει, θα βάλει τους κανόνες για τη λειτουργία του συστήματος και θα αφήσει την παρεμβατικότητα στην άκρη για να πάρει ο καθείς από εμάς αυτό που του αξίζει βάσει της ελεύθερης διαπραγμάτευσης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στο παρελθόν δεν έχουν γίνει λάθη. Γι'αυτό και όσοι κάνουν λάθη στη Ν.Δ φεύγουν. Η Ν.Δ έχει αλλάξει 7 προέδρους, περισσότερους από όσους όλα τα άλλα κόμματα μαζί. Η Ν.Δ ψάχνει πάντα το καλύτερο . Εγώ στηρίζω Ν.Δ και εάν ο αρχηγός μου με απογοητεύσει θα ψάξω για τον αντικαταστάτη του. Αυτό όμως δεν θα το κάνω ποτέ πριν με απογοητεύσει γιατί είμαι πιστός οπαδός, συγκροτημένος ιδεολογικά και πάντοτε αισιόδοξος ότι δεν θα με προδώσουν.

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 09/03/2012 10:17:18

  Καποια στιγμη θα πρεπει να προσγειωθουμε στα κυβικα μας τα οικονομικα εννοω και να αφησουμε τις κλαψες και τις μουρμουρες !Ο κοσμος καταλαβαινει πολυ καλα τι σημαινει PSI ,CAC's κλπ !Εχει υποψη του το ''μη χειρον βελτιστο '' για τα περι ''γεματου πιατου ''!Αυτος που το εχει καταλαβει πολυ πιο καλα και λογω της ευφυους κουτοπονηριας του γνωριζοντας επισης τι σημαινει Ελληνας ψηφοφορος ειναι ο Μπενιτο Βενιζελλος ο οποιος δεν χανει ευκαιρια να προσποριζεται τις ''επιτυχιες '' για λογαριασμο του και ''φασουλι το φασουλι γεμιζει το σακκουλι '' της ψηφοθηριας του για τις εκλογες που ερχονται !Ιδετε παλι σημερινη συνεντευξη τυπου την επαρση και καμαρι του για τα επιτευγματα {της Μερκελ εννοειται !} ! Οποτε καιρος ειναι να αλλαξουμε σελιδα γρηγορα γιατι θα μας την αλλαξει παλι η ΠΑΣΟΚΑΡΙΑ της λαμογιας με μια απο τα ιδια !

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Ραβινος 09/03/2012 10:29:26

   Σωστά! Αλλά αλλαγή σελίδας σημαίνει πως υπάρχει επόμενη σελίδα...
   Αλλαγή πολιτικής! "Αλλαγή"...μπαγιάτικο το πιάτο. Δεν θα πάρω.
   Και βέβαια γεμάτο το πιάτο θέλει ο κόσμος...ποιός κόσμος;
   Βάλε πατσά.

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Μανιάτης 09/03/2012 12:09:31

    ''Αλλά αλλαγή σελίδας σημαίνει πως υπάρχει επόμενη σελίδα…''.Βλεπε προηγουμενο σχολιο dexi extrem !!

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Ραβινος 09/03/2012 12:24:02

     Θέλει σέντερ φορ....

 7. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 09/03/2012 10:25:11

  Ας ειμαστε σοβαροι,ποιος πραγματικα πιστευει οτι μια νεα συγ-κυβερνηση εχει μια αλλη πολιτικη να προτεινει οταν εχουν υπογραψει τη κατοχη,εχουν χρεοκοπησει τη χωρα και τους πολιτες και το μονο που τους ενδιαφερει ειναι τα μαγαζακια τους;Μετα μην μας παραξενευουν τα γιαουρτια και ουτε να προσπαθουμε να τα χρεωσουμε σε πειθωριακους.

 8. Λουκάς avatar
  Λουκάς 09/03/2012 15:21:17

  Γραμμένο στο Ποντίκι '82 - '83.
  Σε κάθε κατεβασιά της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ κάνει πέναλτι και η ΝΔ φροντίζει να το χτυπάει άουτ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.